Nieuw partij gelanceerd ;)

Zaterdag 04 November 2006 at 12:37 am

Het moest er maar eens van komen... dit selecte groepje mensen dat nu de site bezoekt moest maar eens in opstand komen tegen de waanzin van de zomer! Tegen de onzin van de meerderheid... Wintertijd blijft!

Ik heb alvast maar even ons partijprogramma 'gegenereerd'! Het leek mij logisch om ons alleen bezig te houden met het mileu... en dan voornamelijk in de zin, dat we alles in het werk gaan stellen om de ijstijd terug te krijgen...

en dan krijg je dit:

Wintertijd blijft 
Partij programma De Zomerdepressieven
• milieu
De hoge enzineprijs blijkt automobilisten niet
uit hun auto te jagen. Daarom pleiten wij voor
een verhoging van de belasting op accessoires
zoals vilten dobbelstenen en ruitenwisservloeistof.
 

De wereld vergaat...

Zondag 22 Oktober 2006 at 10:52 am

... of de mensheid. Het kan toch niet anders. Het hoort inmiddels max 14 graden te zijn, maar de verwachting voor de komende 10 dagen laat die temp maar 1 keer halen. Verder zitten we ruim boven de 15 graden. Daarnaast gaat het nog stormen, het gaat regenen... toch eens kijken wat die bijbel ook al weer zei...

13 De sterren vielen op de aarde, zoals late vijgen die door een stormwind van de boom worden gerukt.
14 De hemel scheurde los en rolde zich als een boekrol op. Geen berg of eiland bleef op zijn plaats.

Okee, waarschijnlijk valt het nog wel mee ;-)

 

En het zomert door...

Vrijdag 15 September 2006 at 12:19 pm

Het zou nu buiten 18 graden moeten zijn... max! Het is toch ongelovelijk dat er mensen zijn die dit 'gezond' weer noemen. Ik hoorde gisteren iemand zeggen, toen we een vergadering in liepen "Jammer, dit houdt me wel van het zongenieten af".

Zon en genieten... dat zijn toch twee worden die helemaal niet in 1 zin terug mogen komen. Of het moet zijn in de zin "Sinds de zon terug is ben ik niet meer te genieten!"

 

Gelezen...

Woensdag 30 Augustus 2006 at 11:16 pm

Las ik toch bij Menno:

"Ik ben een beetje verslaafd aan Buienradar. Als het regent kijk ik altijd even of het klopt. "

Ik heb helemaal hetzelfde...

 

En het is allemaal jullie schuld...

Zondag 13 Augustus 2006 at 12:21 am

Vanavond een leuke discussie met een paar zongenieters in de bar. Zij vonden het te nat. Mijn reactie was dat het inderdaad wat aan de vochtige kant was, maar dat kon ook niet anders na zo'n warme maand. En toen werd het intressant. Want volgens deze 'experts' was dat onzin. Want dit kwam gewoon omdat er een regenzone boven Nederland lag. Mijn argumentatie:
"Helaas niet. Het komt omdat er een lagedruk gebied waarbij er een koude hogere luchtlaag boven ons land ligt. En met het warme water (zee en ijsselmeer) wat wij hebben clashed dat in de lagere luchtlagen. Ergo (mooi woord trouwens), het is jullie (zongenieters) schuld dat wij nu zoveel regen hebben... "

Nu zou het nog mooi zijn als iemand mij dit kan bevestigen ;-)

 

En ineens is het te nat...

Vrijdag 04 Augustus 2006 at 11:18 pm

Van teletekst:

In het oosten van het land is veel   
 overlast ontstaan door hevige regenval.
 In Drenthe kreeg de politie zestig    
 meldingen over ondergelopen kelders en
 straten.In Dierenpark Emmen liep een  
 aantal dierenverblijven onder water.  
                                       
 Daarvoor waren al delen van Twente door
 hoosbuien getroffen.Op sommige plaatsen
 waren de straten zo ver ondergelopen  
 dat het verkeer er niet door kon.     
                                       
 Ook in Zeeland kampen veel akkerbouwers
 met wateroverlast.Na een lange periode
 van droogte is daar de afgelopen dagen
 gemiddeld 150 millimeter gevallen.Dat 
 is slecht voor de gewassen,vooral voor
 de teelt van aardappelen en uien.

Wat de meeste 'mooi weer genieters' niet weten is dat dit een logisch gevolg is van de hete zomers. Volgens de laatste berekeningen van het KNMI gaat het zomers iets warmer worden (0.9 tot 2.3 graden gemiddeld over 40 jaar)! Veel 'zongenieters' hebben feest gevierd bij dit nieuws. Wat ze niet hebben gelezen is dat de zomerstormen en neerslag ook heftiger gaat worden... had ik de term 'oost-indisch doof' al geintroduceerd?

 

It's raining ...

Dinsdag 01 Augustus 2006 at 2:18 pm

Gewoon even ontroering... eindelijk water! En erg leuk dat ik nu mensen om me heen hoor die roepen: "Dit is OOK lekker"... meestal bedwing ik de correctie... "Nee, dit is PAS lekker"...

Maar had ik al gezegd dat het weer regent... en het is nog maar 12 graden te warm!

 

Helga van Leur

Donderdag 27 Juli 2006 at 2:01 pm

Normaal laat ik de personen op de site even achter wegen, maar ik kan even niet om Helga van Leur heen. Ik wordt gek van dit mens... Ik hoorde haar gisteren zeggen dat maandag de hittegolf 'helaas' afgelopen zou zijn, maar dat we toch 'lekker' een weerrecord hebben gebroken met deze warme juli. Ik begrijp dat ook weermensen onderheving zijn aan de 'wil van het volk' en op de achtbaan van het populisme rondtoeren, maar kom op zeg!

Als je hond begint te ijlen en ongenezelijk ziek blijft te zijn laat je hem toch ook uit zijn lijden verlossen. Kan dat dan niet voor weerdames die een permanente zonnesteek hebben opgelopen?

 

Manifest

Donderdag 27 Juli 2006 at 1:57 pm

Misschien moeten we gewoon met een manifest komen. Inmiddels zijn de zongenieters voor een groot gedeelte genezen van hun "Ik wou dat het zomer was" aandoening, want zelfs zij geven toe dat 33 graden "... toch wel erg warm is". Eindelijk! En als we zo'n groot gedeelte van het volk achter ons hebben staan, moet er maar een manifest komen! Met goede politieke meningen en maatschappelijke daadkracht. Met goede vragen als "Hoe gaan we zorgen dat de zon wegblijft uit ons mooie kikkerlandje?" en "Hoe overtuigen we de rest van de wereld dat hitte slecht is voor je gezondheid?". Geschreven in durf en doorzettingsvermogen, in staat op het volk op de baricade te krijgen!

Maar in dit weer heb ik de energie niet, dus ik wacht rustig af!

 

Euh... wat?!

Maandag 24 Juli 2006 at 12:51 pm

Op teletekst: "... Daarna valt een enkele regen- of onweersbui en wordt het minder warm"

Euh... minder warm is bij mij geen 24-25 graden. Minder warm is 8 graden.

Laten we nu eens een fatsoenlijke afspraak maken:

0 graden of lager: Koud
0-10 graden: Koel
10-20 graden: Warm
20 en hoger: Smerig warm
30 en hoger: "Zit nu niet allemaal te zeiken over warm, jullie wilde toch WARM weer in de herfst al!"

 

Wandelen? Nee, natuurlijk niet!

Vrijdag 21 Juli 2006 at 2:49 pm

Laatst lees ik dit op een weblog van een vriend:

"In tegenstelling tot alle bovenstaande zou ik graag willen pleiten voor een justitieel onderzoek naar de organisatie. Vandaag is duidelijk geworden dat de medische staf zich heeft beroept op het uitermate steekhoudende argument “Maar wij hebben op maandag op de website van meteoconsult gekeken en daar stond dat het 29 graden met een fris windje zou zijn”. Meteoconsult heeft dit ontkend! De organisatie heeft zich dus onvoldoende voorbereid, zoals ze hierbij hebben toegegeven. Dit zou betekenen dat de organisatie verantwoordelijk is voor de gebeurtenissen en derhalve strafrechtelijk vervolgt kunnen worden voor nalatigheid met de dood als gevolg."

Dat schreef hij op dinsdag. Op donderdag lees ik op teletekst:

"Het Openbaar Ministerie bekijkt of er aanleiding is om de organisatie van het wandelevenement strafrechtelijk te vervolgen. Tijdens de Vierdaagse kwamen twee mensen om door de hitte."

Terecht lijkt mij! Want in een land waarin we bij 33 graden gewoon gaan wandelen en niemand zich daar zorgen over maakt wordt het eens tijd dat mensen met de neuzen op de feiten gedrukt worden!

 

Het geschreeuw verstomd...

Maandag 03 Juli 2006 at 10:24 pm

Het is eindelijk stil in Nederland. Eindelijk zijn alle mensen die de afgelopen maanden brulden dat 'wat hun betreft' het zonnetje wel weer mocht gaan schijnen stil. Eindelijk hebben ze door dat een temperatuur overschot van 10 graden boven het langjarig gemiddelde niet goed is voor de natuur (bosbranden in Limburg) en voor de mens (boeren moeten nu hun land al beregenen en de waterafvoer komt nog niet in gevaar, maar de rivierwater temperatuur is veels te hoog!). Tenminste, dat zijn de slimme mensen.

De domme mensen zitten op het strand te puffen zonder al te veel kleren aan om in 10 minuten te verbranden! En verbranden is al niet gezond, maar teveel zonnen ook niet! Misschien moeten we daarop testen als ze straks behandeld moeten worden van onze zorgtoeslag?!

 

Teleurstelling

Zondag 18 Juni 2006 at 5:09 pm

Ongelovelijk. We hebben vorig jaar een hittegolf gehad. En het jaar daarvoor ook al! En dan komt het KNMI en de weermensen met de mededeling dat het 'helaas' geen hittegolf is als we vorige week maandag slechts 29.8 halen in de Bilt. Het is verdomme geen prestatie!

Euh... natuur! Ik zou graag een bestelling doorgeven, zou u het kunnen bezorgen in De Bilt en bij Meteoconsult (en collega's). Bliksem!

Dank u!

 

Klimaat scenario's

Dinsdag 06 Juni 2006 at 2:51 pm Ze zijn er weer... de KNMI heeft de nieuwe klimaat scenario's en als ik me niet vergis gaan er een hoop mensen met geen verstand van zaken blij van worden... het wordt warmer. Ongeveer 0.9 tot 2.8 graden in de zomer (en max 2.5 graden in de winter) in 2050. Jippie, nog meer water... of we moeten de dijken eindelijk eens echt gaan ophogen!

 

De gekte nabij

Zaterdag 06 Mei 2006 at 5:16 pm

Ik sta gisteren in de rij... inderdaad het is markt en er staan rijen. Geeft niets, maar dan gaan mensen beginnen met hun smalltalk. Het is begin mei, de normale temperatuur hoort zo'n 18 graden (max!) te zijn en ik hoor een of andere gestoorde dame zeggen "Kijk, hadden we dit weer maar tot oktober"! Dus ik kijken of ik de grap kan ontdekken, maar blijkbaar is dat niet mijn beste vaardigheid.

Of ze heeft geen grap gemaakt en denk dat dit het weer is waar we in Nederland wat aan hebben. We hebben een agrarische achtergrond, we hebben een land waarin per jaar 700 liter water per vierkante meter hoort te vallen en we zijn voor onze stroom voorziening (alsmede zaken als riolering) afhankelijk van water. En zij wil 5 maanden zon en 25 graden.

Blijkbaar is zij gestoord, niet toerekeningsvatbaar en een dagje van van de inrichting. Maar nog een fractie later werd het door een tweede vrouw beaamd. Blijkbaar een tourreis.

Of mensen worden gek van de markt... dat kan natuurlijk ook :(

 

Zomertijd

Zondag 26 Maart 2006 at 11:49 am

Wat een onzin, wederom een uur uit mijn leven voor een half jaar gestolen omdat mensen het s'avonds langer van het licht willen genieten. Doe normaal... het bioritme van een mens is niet gebouwd op s'avonds lang licht. s'Avonds hoor het donker te zijn. Hoeveel mensen hebben de vogels en andere huis- en tuindieren hun horloge zien aanpassen? Onzin zeg ik je!