Even wat stiller

Maandag 24 December 2007 at 12:32 am Het is hier even wat stiller, maar dat komt nog gewoon omdat ik dagelijks zit te genieten van de vrieskou, de hel blauwe of donkerbewolkte luchten en de stoomwolkjes als je uit ademt... heerlijk gewoon!
 

Wow... eindelijk iets zinnigs...

Dinsdag 30 Oktober 2007 at 12:58 pm

Volgens onze vrienden uit groningen moet zomertijd afgeschaft worden... ik ben ze nu al dankbaar!

Nalezen kan betaald bij de volkskrant of via het geheugen van google

 

De eerste tientjes zijn op...

Woensdag 17 Oktober 2007 at 3:29 pm De eerste muntjes van Al Gore's prijs zijn inmiddels uitgegeven... aan een mooi, nieuw en glimmend portaal...
 

Opklaringen...

Donderdag 20 September 2007 at 6:15 pm Ik loop weer fluitend over straat, de wolken lachen mij weer tegemoed en de regen klettert s'nachts op mijn raam... hier klaart mijn humeur zichtbaar van op!
 

NORMAAL!!!!

Zaterdag 01 September 2007 at 11:02 am

Voor iedereen die de afgelopen maand een klaagzang heeft gezongen over dat het te koud, te nat of te donker was... het is bevestigd... Augustus was een normale zomer! Dus stel je niet aan, wat ben je nou voor huilebalk?!

Mag ik voorstellen dat we dit laten volgen door een normale herfst vanaf nu en een te koude winter vanaf 1 november? Handen graag!

 

Goede moed zakt me in de schoenen

Maandag 27 Augustus 2007 at 3:40 pm Bij de eerste aanblik op de langetermijn verwachting begon in te glimlachen... komende week 18 graden! Zouden we dan nu eindelijk herfst krijgen... helaas gaan alle verwachtingen er weer van uit dat het daarna weer naar de 20 graden gaat ... ;-( Goed nieuws komt in stapjes... slecht nieuws trapt een deur in!
 

Voorzichtig positief...

Dinsdag 21 Augustus 2007 at 11:54 am

Okee... het is nog te warm (zo'n 12 graden voor comfortabel), maar het lijkt erop dat de temperaturen de komende 2 weken niet boven de 21 graden uit gaan komen... het zijn de kleine dingen die het doen ;-)

En nu snel een stuk blank hout vinden om  e.a. op af te kloppen!

 

Nog maar even...

Zondag 05 Augustus 2007 at 10:18 am Voor iedereen die zo enorm zit te zweten... nog iets van 24 uur... en dan weer 20 graden... nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen :-(
 

"Wereld"nieuws

Zaterdag 21 Juli 2007 at 5:44 pm

Gisteren was het nogal een nat dagje... kan gebeuren, maar sommige mensen zijn een beetje te verbaasd. Een verslaggever was gisteren in Hoensbroek bij de Aldi waar de aanbiedingen de deur uit dreven. Volgens zijn mening stond het water 1 meter hoog en was dit nog nooit gebeurd in Hoensbroek. Daarna was het tijd om even met wat lokalen te spreken, waarop de eerste man die hij aansprak de mooie woorden sprak "Ach, het is niet de eerste keer. 15 jaar geleden was het ook zo, maar toen lagen ook de aluminium balken eruit...!".

Een mooie toevoeging van diezelfde man "Ach... het is altijd wat hier... zo in Broek en Waterland".

 

Nu nog 4 ruiters en paarden...

Vrijdag 13 Juli 2007 at 4:00 pm ... en de bijbel had gelijk.... natuurrampen en oorlog
 

Vind u het ook zo warm?

Dinsdag 03 Juli 2007 at 2:54 pm Nog niet, maar als het komt ben je in ieder geval gewaarschuwd. Het KNMI en RIVM hebben hierover afspraken gemaakt... dus na het weeralarm, de weerwaarschuwing hebben we strakst een hittehint.
 

De wereld gaat naar de klote...

Dinsdag 03 Juli 2007 at 1:48 pm

... maar de eerste mensen zien het al als uitdaging en zien er geld in ...

Hoera het klimaat veranderd

 

Eindelijk levert het wat op...

Donderdag 21 Juni 2007 at 12:51 pm

Na veel vloeken, verzuchten, bidden en duimen draaien... lijkt er eindelijk een mooiere tijd aan te breken...

woensdag 27 juni tot en met zaterdag 30 juni 2007
Grote kans (ca. 80 %) op aanhoudend wisselvallig en vrij koel zomerweer met maximumtemperaturen onder de langjaargemiddelde waarden.
 Hopelijk dat we dit vol kunnen houden... tot... laten we hopen eind september... daarna mogen het weer langjaargemiddelende worden... ;-) 

 

Jippie

Donderdag 14 Juni 2007 at 12:32 am

... weer een record gebroken... vind u het erg als ik even in een hoekje ga zitten huilen? Dank u!

 

Wow... een antwoord?

Vrijdag 08 Juni 2007 at 1:57 pm

New Scientist heeft een artikel online gezet met de 26ste belangrijkste vragen over de veranderingen in het klimaat van de wereld. Uitprinten en zak lekker onderuit op de bank, gordijnen dicht en airco aan ;-)

alle antwoorden

 

Duimen draaien (II)

Maandag 21 Mei 2007 at 11:37 am

Kom op mensen... nog ietsje harder....

zondag 27 mei tot en met woensdag 30 mei 2007
Dagelijkse neerslagkans afnemend van 70 naar 40%. Onzekere temperatuurverwachting met grote spreiding. Iets grotere kans op bovennormale dan op benedennormale temperaturen.

 

Duimen draaien...

Zondag 20 Mei 2007 at 1:14 pm

Verwachting 6 tot 9 dagen vooruit
zaterdag 26 mei tot en met dinsdag 29 mei 2007
Onzeker. Een bijna gelijke kans op meest droog en relatief zacht weer, dan wel op een wisselvalliger en wat koeler weerbeeld.


Bron: KNMI

Dus of iedereen even een kaarsje kan opsteken, duimen draaien of een dansje kan doen onder een boom (of wat je gebruikelijk doet)... dank je wel!

 

Gelukzalige glimlach

Woensdag 09 Mei 2007 at 11:22 pm Onweer, hagel (ja echt), regen en 14 graden... ik ben bijna gelukkig... maar het begin is er ;-)
 

Duimen draaien...

Donderdag 03 Mei 2007 at 4:59 pm

wow... misschien na het weekend... nog maar 4 nachtjes slapen... zou het dan... ahhhh... toe?

In het weekeinde geleidelijk meer bewolking en vanaf maandag af en toe regen of een bui bij daling van temperatuur. 

 

Tekent u even mee...

Maandag 30 April 2007 at 9:38 pm Een petitie tegen zomertijd... altijd een goed iniatief!
 

April ongekend warm, droog en zonnig

Maandag 30 April 2007 at 9:15 pm

Open deuren intrappen bij het KNMI... joh... echt?!

En als je je afvraagt waarom al je planten doodgaan... omdat we een watertekort hebben van 75-90 mm (zie hier). Om dat op te lossen zou er dus 75-90 mm water moeten vallen (dat is dus 75-90 liter per vierkante meter). En als dat gebeurt schieten putdeksels omhoog, niemand kan meer rijden en we denken dat de wereld vergaat. Onze vrienden van het KNMI noemen dat zware regen.

Oproep: Ik ben trouwens opzoek naar het telefoon nummer van Erwin Krol. U weet wel... die man die de hele tijd roept dat het "heerlijk zomers" weer is. Terwijl hij als metreoloog toch zou moeten weten dat dit:

  • Slecht is voor onze gezondheid
  • Slecht voor het mileu
  • Nog steeds de lente is
  • Een potentiele ramp kan betekenen omdat er minder neerslag is gevallen dan in 76, maar ons energieverbruik is verdrievoudigd?!

Maar ik hoor graag zijn verklaring! Misschien leert hij niet van het verleden en aanbid hij nog steeds gouden beelden, spijkert hij mensen aan kruizen en neemt hij buurtuinen in om een vierde rijk te stichten.

 

Gaarne vrienden en buren aangeven...

Zondag 22 April 2007 at 02:55 am

Misschien moeten we een lijst met mensen aan aanleggen die blijven volhouden dat dit lekker weer is. Ik kom hierop door dit berichtje van Rijkswaterstaat van 17 april:

Verwachtingen voor rivierafvoeren, watertemperaturen en grondwater

De afvoer van de Rijn is momenteel met ruim 1600 m3/s aan de lage kant. Op basis van de weersverwachting en de toestand van het stroomgebied zal de afvoer van de Rijn te Lobith de komende weken verder dalen tot een niveau in de buurt van de 1.400 m3/s. De hoeveelheid sneeuw in de Alpen is laag, waardoor de gebruikelijke afvoertoename in april en mei waarschijnlijk gering zal zijn. Droogteproblemen zouden daarom vanaf begin mei kunnen optreden.

Dus als begin mei er te weinig water is om de stroomconsumptie van ons landje vol te houden, zou ik graag een lijst aan de energieboeren willen overhandigen met daarop namen en adressen van mensen die het blijkbaar geen probleem vinden om zonder stroom te zitten, 'want het is toch heerlijk warm weer'!

Nu het CBP nog even overtuigen dat zo'n lijst best mag ;-)

 

We komen in de Spits...

Zaterdag 21 April 2007 at 12:36 pm weer een paar bomen minder...
 

uw bijdrage...

Maandag 09 April 2007 at 11:29 pm

weerbebericht ...is een naar bericht tegenwoordig. de pasen was al "mooi" en we worden verder gestraft. de temperaturen blijven oplopen en aan het eind vd week wordt het 20 graden! het is APRIL!! weeeer een record verbroken sinds begin 1900... en dan die ruis die je maar blijft horen in je oren als je je hoofd naar buiten waagt: Mooi weer he? lekker he? blablabla... Is er een beschrijving van een regendans ergens? Ik wil me tenvolle inzetten om die te gaan leren!

van: Erica

 

Zucht...

Woensdag 04 April 2007 at 8:46 pm

dinsdag 10 april tot en met vrijdag 13 april 2007

Waarschijnlijk droog, geregeld zon en temperatuur geleidelijk oplopend naar 20 graden.

woensdag 04 april 2007 04.37 uur


Bron: www.knmi.nl

 
 

We moeten er weer aan geloven ;-(

Woensdag 21 Maart 2007 at 11:25 pm Na een aantal heerlijke dagen waarin maart en moeder natuurlijk zich weer van hun mooiste kanten hebben laten zien moeten we er komend weekend weer aan geloven. Zomertijd... alsof we met een winter die veels te warme was, en effectief 1 dag sneeuw nog niet gestrafd genoeg zijn... :-(

 

Even stil...

Zaterdag 10 Februari 2007 at 12:40 am

Het was hier even stil, maar in de afgelopen weken heb ik uitgekeken naar winter en eindelijk was het zover. Er was sneeuw, er was vorst, er was alles wat dit land in één keer weer mooie, rein en goed maakt. Even was er rust en stilte. Hopelijk geen stilte voor de storm, hopelijk geen kou voor het warmte front uit, maar even was ik gelukkig!

Inmiddels is het weer gesmolten, de voorstellingen zijn dat het de komende 40 jaar ongeveer 6 graden warmer gaat worden (zomers dus 42 graden en in de winter (als je het nog zo mag noemen) is het 6 graden boven nul). De wereld gaat naar de kloten, maar ik duik vanavond nog even rillend onder mijn dekbedje met een raam open... heerlijk het vriest!