Stilte...

Dinsdag 25 November 2008 at 1:47 pm Heel vreemd... als de zomer voor de deur staat begint het te kriebelen om hier te gaan schrijven... klagen en vloeken. Maar als het dan eenmaal lekker herfst is... dan vergeet ik dit weblog gelijk weer... en als het wintert zoals afgelopen zondag denk ik er helemaal niet meer aan. Maar dan weer zo'n zonnetje als vandaag! Dan wil ik gelijk even mijn excuus aanbieden voor het negeren van mijn taak en alvast een vooraankondiging doen dat er verlopig weinig op de blog gaat verschijnen als het weer aanhoudt! Een soort van stiltewaarschuwing zal ik maar zeggen ;-)
 

Wow...

Woensdag 01 Oktober 2008 at 10:43 pm ... vandaag voor het eerst uit me jas gewaait.... heerlijk! :)
 

Alles wordt normaal!

Zaterdag 20 September 2008 at 4:54 pm

Las ik nu net dit bij het KNMI:

Het door het broeikaseffect toenemende temperatuurverschil tussen de tropen en de Noordpool in de hogere atmosfeer leidt mogelijk tot een versneld herstel van de ozonlaag. Dit concluderen onderzoekers van het KNMI en de Technische Universiteit Eindhoven.

Dus vandaar dat er momenteel minder ijs-afsmelt, minder slecht weer is en de strenge winters er weer aankomen... dan lag het dus gewoon aan mij!

 

Vanachter de gordijnen...

Donderdag 31 Juli 2008 at 6:23 pm ... kijk uit ik uit naar de onweerbuien en 'slechts' een temperatuur van 22 graden! :-(
 

NEEEEEEEE!

Maandag 07 Juli 2008 at 4:52 pm

Dit las ik hier:

De kans is groot dat ons land aan het eind van deze eeuw (tussen 2090 en 2100) dagen meemaakt waarop de temperatuur tot ruim boven de 40 graden stijgt...

Nu ga ik even liggen... huilen...

 

Ik gok dat de steen warm is :-(

Dinsdag 03 Juni 2008 at 5:36 pm
 

Opleving...

Vrijdag 16 Mei 2008 at 12:35 pm Momentje... tot dinsdag sta ik buiten te genieten van het weer :-)
 

Glaasje water, glazenwasser...

Dinsdag 13 Mei 2008 at 4:19 pm

Het is een beetje stil geweest van mijn kant... niet omdat ik een hekel aan de site heb gekregen, of omdat ik een spontane voorliefde voor de zon heb gekregen... maar als ik mijn pc aanzet wordt het nog warmer in huis... en ik was naarstig op zoek naar voldoende water om de dorst te verdrijven... want wat blijkt:

13 mei 2008 - Door het zeer zonnige, droge en warme weer is de droogte sterk toegenomen. De tweede helft van de week gaan er buien vallen. Lokaal kan dat veel water opleveren maar dat maakt nog geen einde aan de droogte in ons land. Bovendien blijft het vrij warm. 

(knmi.nl)

Met andere woorden... we steven af op een zomer als 2006... waarbij we water te kort kwamen... waar blijft de AH nu... met hun HAMSTEREN! reclame?

PS. Mag ik even melden wat een slordige site die van KNMI af en toe is... ik had in het artikel hieronder een link gebruikt... die tekst waar ik naar verwees hebben ze helemaal weg gehaald en vervangen door o.a. bovenstaande... wat is dat nou voor een archief... dan kan ik het net zo goed in de bibliotheek van de TU Delft zetten :-(

 

Zware tijden met 'mooi weer'!

Zondag 04 Mei 2008 at 2:11 pm De zware tijden zijn weer aangebroken. Het is weer 'mooi weer'. Een term die alleen mensen van bedenkelijk allooi en blijkbaar het KNMI gebruiken. Zij defenieren mooi weer als ADS dagen... Above Temp, Dry en Sunny... tuurlijk, zo kan je alles wetenschappelijk maken... met afkortingen. Nog even we gaan Leuke Uitgelezen Luierdagen ook als term gebruiken! Vreemde vogels... die wetenschappers!
 

Uit het dal?!

Maandag 28 April 2008 at 08:21 am Lees ik toch tot mijn grote schrik dat koninginendag met 15 graden koel blijkt te zijn en er regen valt... en daarna de klapper: "Daarna klimt de temperatuur weer langzaam uit het dal." Uit het dal... uit het dal? Het wordt verdomme ruim 20 graden... terwijl de normale temperatuur nu op 16 graden ligt! Ik zou het prettig vinden als het KNMI eens iets als objectieve verslaggeving zou willen plegen... dank u! :-(
 

Wintertenen...

Vrijdag 25 April 2008 at 12:22 pm

Zondag gaat het 20+ worden... helaas, het is niet anders. Dus koelkast open, gordijnen dicht en niet te dicht met je voeten bij de vriezer...

Het is een schrale troost... maar maandag is het nat, winderig en 14 graden... maar nog steeds geen vorst... nog maar 150 nachtjes slapen... hopelijk!

 

De wereld gaat naar de klote...

Maandag 21 April 2008 at 1:35 pm Dat kan toch niet anders als we in 1 week tijd van -2 nachtvorst gaan naar 7 graden... in de nacht! Met ruim 17 graden in de dag... en dat durven we dan aangenaam te noemen?! Het zal wel aan mij liggen.... :-(
 

Nog een weekendje dan maar?

Vrijdag 18 April 2008 at 10:25 am Kijkend van onder mijn steen wordt ik blij bij een vooruitzichtje van een weekendje zonder zon en af een toe een buitje... helaas houdt het daarna snel op met de pret... 18 graden het weekend erna... ik ga de koelelementen alvast in de vriezer leggen :-(
 

Zomertijd...

Zaterdag 29 Maart 2008 at 11:55 am

Tot 26 oktober zit ik weer rustig onder een steen.... voorzichtig kloppen aub! Tenzij u een belg bent!

Onzin ook ieder jaar, was het maar 1970:

Zomertijd is in Nederland voor het eerst ingevoerd in 1916. Deze is daarna jaarlijks herhaald met een onderbreking voor de jaren 1941 en 1942 en van 1947 t/m 1976.

 

WAT? Een fansite?

Vrijdag 28 Maart 2008 at 11:49 am Het blijven vreemde dagen. Ik heb de slaap nauwelijks uit mijn ogen en ik ontdek een fansite voor iemand die niet heel veel kan en dat wat ze kan daarmee irriteert ze me alleen maar... vreemde mensen... die hollanders!
 

Eindelijk dan...

Zondag 23 Maart 2008 at 2:21 pm Sinds het begin van zomerdepressie.net mag ik jullie vrolijke paasdagen toewensen... gezien de temperatuur en voorspellingen mag het! ;-)
 

Een witte paas...

Woensdag 19 Maart 2008 at 11:02 am

Af en toe is er toch een stormpje van hoop in het leven. De komende dagen worden koud en nat... en rond de paas waarschijnlijk ook nog wit! En aangezien we bijna een witte kerst hadden is het toch mooi om alvast te dromen van een witte paas! En als je niet weet wat te zingen:

als ik door de dood word verdrukt
is er niemand die me redt
uit het leven weg word gerukt
zal er niemand bij me zijn
ik zal opstaan
uit het duister
en wandelen in licht
ik zal opstaan
uit de schaduw van de dood

Zie je... zelfs in de kerk hebben we het nooit over zon gehad! ;-) 

 

Emotioneel....

Donderdag 28 Februari 2008 at 12:08 pm Met dank aan Joeri... eindelijk meer mensen die ons begrijpen. En nog wel op hyves...en nog wel met de mooie naam van zomerdepressie... ik wordt gewoon een beetje emotioneel... <slik>
 

De staat...

Zondag 24 Februari 2008 at 8:59 pm

Het KNMI heeft een nieuw boekje uit: "De staat van het klimaat" en dat hebben ze aangeboden aan ons opperhoofd! Altijd leuk om dan dit soort dingen in het persbericht te lezen:

Met de toename van het wetenschappelijk onderzoek groeit ook de kennis van het klimaatsysteem, die wordt ingezet bij de ontwikkeling van klimaatbeleid. De auteurs van de brochure signaleren positieve beleidsontwikkelingen op nationaal, Europees en mondiaal niveau. Om de klimaatverandering te temperen, wordt in Europa ingezet op meer energiebesparing, een groter aandeel hernieuwbare energie en versterking van het emissiehandelssysteem.

Dus nu we weten dat de wereld naar de klote gaat, de zomers vreselijk zijn, de winters verdwijnen en de kans op een elfstedentocht bijna geheel is verdwenen doen we er nu wel onderzoek naar! Gelukkig... dan kunnen we in de toekomst zeggen dat we nu weten dat het komt door de mens! Dat zou mooi zijn... toch?!

 

Het is weer zover...

Woensdag 13 Februari 2008 at 11:27 am

Terwijl ik nog lig te genieten van de nacht en de mist lang blijft hangen heb ik even een blij moment. Dit is het weer... koud, mistig, aanvriezend in de nacht op ruiten...

Maar op mijn werk wordt ik alweer getergt door mensen die enthousiast roepen dat het volgende week "misschien alweer 12 graden wordt"! Jippie... en dat zijn dezelfde mensen die volgende week gaan lopen klagen dat het regent... natuurlijk regent het! 12 graden... dan verdien je ook klote weer!

Geniet er deze dagen even van... vrijdag, zaterdag en zondag de gordijnen dicht en dan maandag - woensdag nog genieten. En daarna... daarna gewoon weer aan de Prozac ;-)