Witte kerst...

Dinsdag 22 December 2009 at 6:08 pm Nederland is in rep en roer... er moet wel iets vreselijks zijn gebeurd. De kranten staan er vol van, de nieuwsrubrieken spreken er constant over en iedereen heeft het erover bij de bakker! Er is sneeuw gevallen! En nee, geen vlokje of 2, maar een centimeter of 15! En de kinderen genieten ervan... ach... weet je nog... vroeger... dat wij ook ooit jong waren?
 

Natte voeten

Zondag 29 November 2009 at 12:35 am Het is al weer een tijdje stil, maar reikhalzend heb ik ook uitgekeken naar het heerlijke weer... en nu zit ik al een tijdje te genieten... en dat zal ik voorlopig blijven doen! Dus als het stil is... dan heb ik natte voeten! Heerlijk!
 

.... zucht...

Donderdag 24 September 2009 at 10:18 am Wow... eindelijk koelere nachten, 's ochtends van die mooie mistbanken en dan check je af en toe even de weersites! Zoveel kan er niet fout gaan... toch... kopt WeerOnline ineens "De zon keert terug".... NEEEEE!
 

Nieuwe vormgeving...

Dinsdag 15 September 2009 at 8:57 pm Nee... niet hier! Maar hier (al verandert het weinig aan het komende warme weer!)
 

Raar weer...

Zaterdag 12 September 2009 at 6:24 pm Zon, vroeger donker, regenbuitje, zon, 18 graden, 23 graden en vroeg weer licht... ik wordt geeeeek!
 

Ach... regen...

Woensdag 19 Augustus 2009 at 3:18 pm

Met dank aan Erica... een regenkoor!

En de langere versie (inclusief Toto's Afrika) is hier te vinden!

 

El Niño is terug....

Maandag 17 Augustus 2009 at 1:15 pm

Volgens het KNMI is El Niño weer terug... iets minder stormen in het caribisch gebied, sommige plekken iets meer en andere weer iets minder regen... op zicht toch niet zo'n probleem?

In Zuid-China en op Sri Lanka valt bij een El Niño in deze tijd van het jaar gemiddeld meer regen dan normaal. De korte regentijd (oktober-november) in Oost-Afrika is vaak sterker, terwijl er in het oosten van Zuid-Afrika meer kans op droogte is. Ook Oost-Australië blijft meestal iets droger

Gelukkig, want het was wel heel erg nat in Afrika en Oost Australië... dat is toch waar die branden al een tijdje woeden?! En de woestijn kwam toch door hevig regenerosie? Gelukkig, bijna geen merkbare effecten! Toch?!

 

Onder de banken!!!!

Vrijdag 14 Augustus 2009 at 11:38 am

Volgende week donderdag weer richting de 30 graden... pffff!

Gelukkig zijn langetermijnvoorspellingen niet al te betrouwbaar! Hoop ik dan maar!

Update: En inderdaad... weinig betrouwbaar... de verwachting is boven de 30 graden GEMIDDELD!

 

Stabiel...

Maandag 10 Augustus 2009 at 12:12 am

Het lijkt de komende tijd stabiel weer te worden... 22-24 graden, weinig regen en weinig wind... Mooi als je een hagedis bent, maar ik sta nog niet te juichen... ik hoor nog niets over sneeuw en ijzel of vorst! En dan zijn onze knmi vrienden wederom de boodschappers van oud slecht nieuws:

3 augustus 2009 - Ondanks het sterk wisselende weer was juli een warme en zonnige maand. De wisselvalligheid komt tot uiting in de regionaal overvloedige hoeveelheid neerslag.

Deze maand viel gemiddeld over het land 101 mm tegen zo'n 70 mm normaal. De laatste jaren viel de julivakantie in ons land vaak in het water. In de julimaanden van 2004, 2005 en 2008 viel landelijk respectievelijk 105, 116 en 111 mm. Juli 2007 tipte met 155 mm zelfs aan het maandrecord voor de neerslag van 158 mm in 1942. De laatste droge juli dateert van 2006 toen de recordwarme maand slechts 29 mm opleverde.

En mocht u nog even willen huilen:

De Middellandse Zee is inmiddels flink opgewarmd. De watertemperaturen zijn lokaal opgelopen tot meer dan 26 graden.

Ik ga even uitwaaien... pfffffffffffff

 

Op TV

Donderdag 30 Juli 2009 at 10:19 pm

Wow... we waren op TV... tenminste... Vera was op TV! En nog wel bij Editie NL, u weet wel dat programma dat altijd een vrolijke noot weet te brengen te koste van de mensen die zo vriendelijk zijn om mee te werken! Want dat is wat goede journalisten doen! Echt! :(

En ineens werd het druk... ruim 900 bezoekers... en maar eentje die zich misdroeg (en daarmee verwijderd). En dat wil niet zeggen oneens, want dat vind ik altijd goed!

 

Nieuw nieuws...

Maandag 27 Juli 2009 at 11:48 pm

Het is weer bijna zover... 29 juli:

Bij het KNMI in De Bilt wordt op a.s. woensdag 29 juli een presentatie gegeven over de klimaatverandering in Nederland. Aanleiding is de verschijning van een nieuwe brochure met aanvullingen op de klimaatscenario's uit 2006.

Als ik mag raden... het wordt warmer gedurende de lente, het gaat harder regenen in de zomer en er komt geen elfstedentocht meer tot de ijstijd in 2150 uitbreekt? Toch?!

Ben blij dat Editie NL ons via de Erica en Vera hebben ontdekt... kunnen ze gelijk wat kritische vragen stellen! Want vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij de presentatie... misschien ontvang ik de uitnodiging nog! Maar nog niets gehad!

 

Gevonden...

Dinsdag 21 Juli 2009 at 09:47 am We worden steeds meer gevonden... nu zelfs bij de viva! En nog beter, niet iedereen is het met ons eens! En dat is goed :D
 

Knippen en scheren!

Maandag 20 Juli 2009 at 3:20 pm

Wh0000t! Lees ik net in de reacties van Vera:

Mogelijk willen ze een verhaal over zomerdepressie maken voor Editie NL.

Dus Prozac is hard op zoek naar de barbier... haartjes kammen, gelaat scheren... We komen op TV!
Euh... ze zullen toch wel airco hebben?!

 

Te nat?

Zaterdag 18 Juli 2009 at 10:14 am Voor een ieder die het nu buiten te nat vind... we komen nog 112 mm (112 liter per vierkante meter) water te kort om het land goed nat te houden... echt!
 

Te rustig?

Vrijdag 17 Juli 2009 at 3:56 pm

Sorry... sorry! Maar na alle publiciteit moest de webserver (die nog gewoon op een stoommachine draait) even bijkomen! Het werd gewoon wereldschokkend druk! Van 9 dagelijkse bozoekers moest de server een tandje bijzetten voor 93 (waarna het rond de 40 bleef hangen) bezoekers op de record dag! Dus... het bos is gesloopt en de stoommachine draait nog op volle toeren! Wat nou fossiele brandstoffen!

Maar het feit dat ik druk bezig ben geweest is niet belangrijk! Maar dat Vera en Erica druk bezig zijn is veel leuker! Ze zijn hard contact aan het zoeken met de weermannen/vrouwen die roepen dat het 'mooie' weer eraan komt! Go Vera... Go Erica! We hebben een V... We hebben... het is te warm! Maar we staan achter jullie! (in de schaduw!)

 

Drukte...

Woensdag 24 Juni 2009 at 4:15 pm Echt wel... weer een artikel! Nog even... erkenning! En nu ga ik weer slapen! :D
 

Nog even boven water...

Dinsdag 23 Juni 2009 at 3:27 pm Om snel een krantje te lezen (pagina 2) en dan snel voor de hitte toeslaat naar de Airco.... Die trouwens ook heel slecht is voor het klimaat! Maar wel heel goed voor het mileu... mileu en klimaat... hele andere dingen blijkbaar... ik duik weer onder!
 

Weer in de Sp!ts!

Dinsdag 16 Juni 2009 at 1:47 pm

Ooit... in een ver verleden (21-Apr-07) kreeg ik een verzoek om een vragenlijst van de Sp!ts in te vullen... gedaan en daarna nooit meer iets gehoord... maar wonderwel... vandaag een nieuw verzoek.... Dus hierbij:

 

Natte voeten? Natuurlijk niet!

Maandag 25 Mei 2009 at 2:13 pm Opluchting opluchting... als de ijskappen smelten dan stijgt de zee geen 7 meter, maar slechts 3.3... eigenlijk niets dus! De weterschappers zijn weer gerust gesteld!
 

Hot nieuws?

Maandag 11 Mei 2009 at 1:23 pm

Blijkbaar vallen we op... eerst op TV, binnenkort in de krant en nu zag ik op de zomerdepressie.hyves.nl site een oproep staan:

Beste hyver,

Kidsweek (een krant voor jongeren) is voor een artikel op zoek naar mensen die:
- een hekel hebben aan de zomer, of
- een hekel hebben aan vakantie, of
- wel eens een vreselijke horrorvakantie meegemaakt hebben.

Ben of ken jij zo iemand? Laat het dan weten en stuur een mail naar tynke@kidsweek.nl
Misschien kom jij dan met je verhaal in de krant! 

Dus voor onze jonge bezoekertjes... vroeger was alles beter en stuur eens een mailtje naar Tynke! :D

 

Interviewtje...

Zaterdag 25 April 2009 at 11:19 am Af en toe valt het oog van de reguliere media op de site en dan krijg je een een fijn vragenlijstje voor de website. Waar ik natuurlijk graag aan meewerk... wat ik geantwoord heb? Kijk maar... tenzij je het liever leest in een analoge papieren vorm :D
 

Er is steun!

Maandag 20 April 2009 at 5:19 pm

Mogelijk zelfs erkenning! Gisteren heb ik even met een open mond naar Buitenhof zitten kijken.... zegt ze nu dat ze last heeft van een zomerdepressie? Wow.... hulde aan Désanne van Brederode:

Dames en Heren. Het is tijd voor pijnlijke onthulling. We leven in een dictatuur. U mag geloven dat Nederland een democratie is, waar iedereen mag zeggen en denken wat hij wil, maar ik blijf het herhalen: we leven in een dictatuur.
Niet die van de media, de technologie of de commercie; de ware dictatuur is die van het weer.

Kijk hier naar de hele column of het filmpje

 

Maak me gek...

Maandag 13 April 2009 at 11:18 am

Op de AD site vond ik een oud berichtje over "Tips tegen zomerdepressie":

Tips tegen zomerdepressie
Ga erop uit: wandelen met iemand, de natuur in, op een tarras een ijsje eten.
Maak elke dag een praatje. Het horen van je eigen stem geeft het gevoel dat je bestaat.
Eet en slaap op vaste tijden. Draai het dag- en nachtritme niet om. Laat gaan slapen en opstaan verergeren somberheid.
Neem bij blijvende klachten contact op met de huisarts of een welzijnsinstelling.

Altrecht Preventie geeft als eerste geestelijke gezondheidszorginstelling in Nederland een korte zomercursus in Zeist voor 55-plussers met een zomerdip. Meer info bij Altrecht Preventie 030-6999150 of secr.preventie@altrecht.nl.

Voornamelijk tip 1 vind ik geniaal: Ga naar buiten! DAT IS HET JUIST GEK... IK WIL NIET NAAR BUITEN!!!!!!!

Ik ga even huilen... dat doe ik veel tegenwoordig, meestal vlak nadat ik tegen mezelf een gesprekje heb gehouden waarin ik de regels voor het slapen gaan heb uitgelegd en het feit dat ik besta!

 

Blijmaken met een dode mus...

Zaterdag 11 April 2009 at 11:08 am

Hoewel de vogels nog niet dood van het dak vallen zijn de afgelopen dagen beroerd geweest. En toen zag ik deze kop op de KNMI site:

Tot Pasen uitzonderlijk warm

Ach... pasen... dat is nog maar 2 dagen dacht ik nog! En toen kwam dit erachteraan:

Meteoalarm.eu: sneeuw in de Spaanse bergen

10 april 2009 - Goede Vrijdag en zaterdag zijn bijzonder warme dagen, maar met Pasen is het vooral aan de kust minder warm en is er ook minder zon. Toch blijft de temperatuur ook na Pasen nog boven normaal. In grote delen van Europa is het vrij warm maar toch ligt er in de hogere delen van de Alpen nog voldoende sneeuw voor wintersport.

Dus er is sneeuw in spanje en bij ons blijft het warm.... Weltrusten lezers... ik ga slapen!

 

... en daar gaan we weer!

Zondag 29 Maart 2009 at 5:41 pm

Zomertijd is nog geen 14 uur oud, dus mooi op tijd om het klagen weer te beginnen! En komende week misschien 18 graden! Had ik al eens gezegd dat de wereld naar kl#$te gaat?

PS. Mocht je regelmatig wat willen schrijven op zomerdepressie.net... dat kan, misschien dat het leuk is om met een klein groepje mensen commentaar te geven op het weer en de berichtgevingen daarover!!