Lekker.... dus!

Donderdag 09 December 2010 at 2:19 pm

Zit je heerlijk te genieten van het machtig mooie weer wat er nu is... lees je ineens dit!

Dit jaar wordt gemiddeld over de hele wereld een van de drie warmste sinds het begin van de systematische metingen in 1850. Dat heeft de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) onlangs bekend gemaakt.

 

Sneeuw

Vrijdag 26 November 2010 at 10:17 am

Zo... de afgelopen 3 dagen was de pagina even op wit... foutje van mij, maar in ieder geval een veelbelovend uitzicht op de sneeuw ;)

En mocht je meer sneeuwplaatjes willen zien, klik dan hier!

 

Winterslaap

Maandag 11 Oktober 2010 at 11:29 am

Kijk eens aan... zoals het er nu naar uitziet gaat het hier rustig worden... de zomer is langzaam maar zeker aan het vertrekken, de herfst is al in al haar schoonheid te aanschouwen en we staan te trappelen op de winter...

En als je de winter niet leuk vind... hier een tip!

,,Wat we doen is muizen veranderen van warmbloedige in koudbloedige dieren, wat ook gebeurt wanneer dieren een winterslaap houden. We denken dat in alle zoogdieren, ook mensen, de mogelijkheid sluimert om in winterslaap te geraken. We maken gewoon gebruik van die mogelijkheid, waarvan we de aan- en uitschakelaar gevonden hebben.''

En... zou ik dan die schakelaar in de zomer mogen hebben ;)

 

Kolere Orkanen ook...

Maandag 20 September 2010 at 12:28 pm

Schrok ik toch net even... Weersverbetering dankzij restant orkaan Igor

Het restant van orkaan Igor trekt de komende dagen als een gewone maar diepe depressie van New Foundland richting de zuidpunt van Groenland. Dat is gunstig voor het weer in West-Europa. Daardoor stelt zich een zuidelijke stroming in die ons enkele dagen warmer en stabieler weer bezorgt.

Het zit ons ook nooit eens mee ;)

 

Of aan... of uit!

Donderdag 26 Augustus 2010 at 6:29 pm

Blijkbaar kan het hier in het landje of droog of nat zijn...

Maar okee... Trouw vraagt zich af of we nu iets merken van de klimaatsverandering of van El Nino... dus?! Ik denk dat ik het wel weet...

Alle wetenschappers zijn het erover eens dat de gevolgen van de opwarming van de aarde moeilijk voorspelbaar zijn... Maar als het doorgaat zoals nu, dan zou het op termijn uit de hand kunnen lopen.”

 

Dan valt Nederland best mee... kijk uit Piet!

Maandag 09 Augustus 2010 at 10:27 pm

Stel je bent weerman... en voorspeld dat de tyfoon de hoofdstad met rust laat... dat kan dan verkeerd uitpakken!

Dus we hebben branden in Rusland, overstromingen in Polen en Duitsland, China en nog wat plekken op de wereld! Maar "De PVV ontkent de opwarming van de aarde", dus dan zullen het de kabouters het wel weer gedaan hebben!

 

Huishoudelijke mededeling!

Maandag 09 Augustus 2010 at 10:18 pm

WTF... kom net terug van een weekendje weg en vind wel heel veel berichten. En berichten waar ik zelfs een beetje van schrik. Eerst wordt ik aangevallen omdat ik berichten zou onderdrukken (ps. heb het even nagekeken, maar het heeft met je internetaansluiting te maken. Die heeft meerdere ip-adressen die gebruikt worden bij het achterlaten van een bericht, net als spammers! Dus de spambescherming houdt hem tegen). En daarna vallen mensen tegen elkaar uit!

Euh... ik wil geen regels gaan opleggen, maar voorlopig ga ik inderdaad berichten verwijderen die midden in de nacht (dus tussen 11 en 7 de volgende ochtend) worden geplaatst. Want de inhoud van die berichten is over het algemeen geschreven in een vlaag van woede, frustratie en mogelijke alcoholische versnaperingen! Dus dat wordt voorlopig even de regel!

PS. Integenstelling tot een democratie ga ik hier niet over in discussie en is er geen onderhandelingsruimte! Mijn smaak zal de scheidsrechter zijn!

 

Had ik al....

Zondag 25 Juli 2010 at 11:23 pm

... gezegt dat we vorig jaar ook nog in het ND hebben gestaan?!

Voornamelijk de opmerking dat eigenlijk alleen bejaarden er last van hadden heeft toendertijd mijn humor gekieteld... dus mogelijk heb ik het toen niet echt genoemd ;)

 

Valt dan de wereld om?

Zondag 25 Juli 2010 at 12:15 pm

Las net dat er op de Noordpool minder ijs ligt dan ooit (tenminste zolang we het bijhouden) en op de zuidpool meer... Omdat het op de Noordpool zomer is en op de Zuidpool winter. Nu kan ik me voorstellen dat het over een half jaar andersom is... Winter op de Noordpool en zomer op de Zuidpool... en als er dan teveel ijs komt op de Noordpool... valt de aarde dan om? ;)

Maar toch een beetje goed nieuws.... er is dus heeeeeeel veeeeel ijs in de wereld... ik noem dat goed nieuws!

 

Winter!!!!!

Vrijdag 23 Juli 2010 at 12:06 am

Om toch nog een beetje te genieten! Winterfoto's!

En deze is wel heeeeeeel lekker hoor!

 

Zomerdepressie met nieuwe motor

Dinsdag 20 Juli 2010 at 12:56 am

Vanavond heeft de website een nieuwe motor gekregen. Dus mochten jullie rare dingen zien, laat het me dan weten! Dan zal ik kijken wat er fout gaat! En verder kan een ieder hier weer reageren... zeker nu we toch binnen zitten! :(

 

Rustig op straat...

Maandag 19 Juli 2010 at 11:57 am

Ik dacht even dat het WK voetbal weer was begonnen. Ik kon gewoon parkeren, winkels inlopen zonder lastig gevallen te worden en meer wilde dingen... maar wat bleek... we houden minder mensen over met warm weer! Ik dacht dat alleen kraaien dood van het dak vallen!

PS. De verwachtingen verschillen nog wel wat zag ik net... voor mijn woonplaats wordt op weerplaza volgende week 29 graden verwacht, door de knmi 24 graden en via buienradar 'slechts' 22 graden... Blijkbaar is het meer een intuitie dan een kunst :P

 

... en slecht nieuws...

Zondag 04 Juli 2010 at 11:20 pm

Was ik vorige week nog voorzien van goed nieuws... nu alleen maar slecht nieuws!

Vanaf woensdag stijgt het kwik weer, met landinwaarts kans op tropische temperaturen. De kans is groot dat ook na volgend weekeinde het warme weertype aanhoudt.

Maar vooruit dan.... en klein beetje goed nieuws... het had erger kunnen aflopen!

Voorbijgangers hebben zaterdagmiddag bij een winkelcentrum in Assen een anderhalf jaar oud kind bevrijd uit een snikhete geparkeerde auto.

Ik dacht dat we dat vroeger alleen met hondjes deden... vond ik toen al niet kunnen!

 

Gedichtje van een zomerdepressive striptekenaar

Dinsdag 29 Juni 2010 at 4:49 pm

Na een mooie boswandeling
lekker tekenen aan de keukentafel
onder genot van goede muziek.
De duisternis valt al weer vroeger in.
De avonden zijn al weer rustig en fris.
Eind augustus, nazomer.
Een najaar vol inspiratie staat voor de deur, HEERLIJK!!

Peter Timmermans
(een ingezonden berichtje dus!)

 

Goed nieuws... en slecht nieuws...

Zondag 20 Juni 2010 at 11:19 pm

Dan maar even beginnen met het slechte nieuws:

Een paar berekeningen waarover Meteo Consult op de site bericht, geven aan dat er een hittegolf aan komt in de laatste dagen van juni

 En het goed dan?

Toch acht de meteorologische dienst de kans dat het zo heet gaat worden klein. “Zeker aangezien er voor eind juni ook een flink aantal koelere berekeningen zijn.”

 

Oproep...

Donderdag 13 Mei 2010 at 4:13 pm

Vandaag in de mail:

Ik ben een 26 jarige HvA-student en voor mijn radioprogramma op HvA Radio wil ik graag een audioreportage maken over iemand met een zomerdepressie. Er heerst een behoorlijk taboe op het niet prettig vinden van de zomer. Ik doorbreek die taboes graag en ik wil daarom graag met iemand praten over hoe iemand die er niet van houdt zich door de zomer heen worstelt. Ik ben op zoek die niet bang is erover te praten, die in de omgeving van Haarlem-Amsterdam-Utrecht woont en die komende maandagmiddag/avond of dinsdagmiddag tijd heeft. Ik kom dan bij je langs voor een interview en wellicht kun je me laten zien hoe je 'leeft' in de zomer. Uiteraard mag het anoniem als je je daar prettig bij voelt, het gaat mij om het verhaal. Ik ben te bereiken op dekoningsanne@gmail.com

 

Ver-adem-ing

Dinsdag 11 Mei 2010 at 2:05 pm Na een welverdiende week weg naar het koele Finland stapte ik dit weekend weer op Nederlandse bodem. Begroet door donkere luchten begeleid door heerlijke koude druppels water. En vandaag viel het Erica al op dat er een vooraankondiging van een mogelijk toekomstige hittegolf wordt afgegeven. En het blijkt dat we in 2300 niet meer op de aarde komen lopen! Maar maak u geen zorgen... dan lig ik toch al een tijdje te garen in de grond ;)
 

Kijk... einde der tijden...

Vrijdag 16 April 2010 at 10:25 am

Erica zag het ook al, maar vandaag een heerlijk persberichtje dat maart de warmste maand was sinds het begin van de jaartelling... jippie! Weer een recordje!

Maar ach... de wereld hoeft niet gelijk naar klote te gaan... denk ik!

 

Interviewen...

Donderdag 11 Maart 2010 at 12:55 pm

Uit de reactie:

Voor een artikel in ELLE ben ik op zoek naar mensen die als een berg opzien tegen de zomer, de eerste zonnestralen vrezen – en lijden aan een zomerdepressie. Wie wil in een (kort) interview uit de doeken doen hoe het voelt om géén zin te hebben in stijgend kwik en zonnestralen?

Wil je mee doen... laat het even in de reacties weten!

 

Witte kerst... II

Donderdag 11 Februari 2010 at 09:58 am

Sorry dat het een beetje stil is, maar ik zit dagenlang uit mijn raam te kijken, te genieten van een witte maagdelijke en naieve wereld. Of loop lekker te wandelen door die rust... heerlijk! Eens kijken of we het volhouden tot de volgende kerst! :D