Droog en warm

Woensdag 07 December 2011 at 12:50 am

Waren Oktober en November droog en warm... laten we dan hopen dat December nat en koud gaat worden... ahhhh... Sinterklaas! Aub!!!

PS. De wind is al geregeld... reken maar dat de blaadjes van de boom komen ;)

In grote delen van het land komen dan zware windstoten voor van 80 km/uur, in de westelijke en noordelijke kustgebieden tot rond de 100 km/uur.

 

Meer zomerpressies op komst...

Vrijdag 30 September 2011 at 2:44 pm

Met dank aan Nathalie die toch een mooi stukje proza toestuurde vanaf de telegraafsite!

Er zijn behoorlijk wat mensen die zomerse weersomstandigheden verafschuwen en er chagrijnig van worden. Er zijn onder tieners zelfs meer zomerhaters dan zomerliefhebbers te vinden.

Welkom jongelui en nog maar een lang weekend te gaan voordat we weer blij worden ;)

 

Gezichtboek...

Woensdag 14 September 2011 at 2:26 pm

En er is al/pas een facebookpagina aangemaakt ;)

 

Lekker slapen...

Woensdag 14 September 2011 at 12:52 pm

Kijk, daarom slaap ik dus in de winter zo lekker en zie ik er zo jong uit!

Dieren die korte winterslaapjes houden, verlengen daarmee waarschijnlijk hun leven. Dat hebben wetenschappers uit Oostenrijk aangetoond.

Bron

 

Zwarte gaten...

Donderdag 01 September 2011 at 11:50 am

Dankzij de enthousiaste leden op de deze website werd ik gewezen op dit artikel:

Een nieuw middel in de strijd tegen een najaars- of winterdepressie: oordopjes.

Het Finse bedrijf Valkee heeft een soort licht mp3-speler ontwikkeld, waarmee het licht nu via de oren kan worden ontvangen. Urenlang voor een lamp zitten is vanaf nu verleden tijd volgens de ontwikkelaars.

Mag ik dan voor zomerdepressie oordopjes met zwarte gaten voorstellen? ;)

 

Mooie titel

Dinsdag 16 Augustus 2011 at 10:37 am

Eergisteren verscheen er een mooi artikel door Meteoconsult... genaamd Zomers Drijfzand... verplichte kost lijkt mij ;)

 

Hoopvol uitkijkend...

Dinsdag 02 Augustus 2011 at 4:57 pm

Zo... na een best wel okee Juli gaat Augustus voor zongenieters in Nederland heerlijk van start. Een mooi stukje op weer.nl en inmiddels staan de wegen naar de stranden bomvol... Veel mensen vroeg van huis om op tijd op het terras te zitten en om hun vlees te cremeren op de BBQ. Net op tijd naar binnen voor de aankomende muggenplaag.

Ik ga lekker binnen zitten, liefst in de buurt van een airco. "Vergeef hen heer... zij weten niet beter!". Gouden beeld was het toch? ;)

 

Schiet mij maar...

Zondag 26 Juni 2011 at 8:49 pm

... in een ballontje. Gaarne met airco en een geluidsdicht membraampje... dank u wel!

Voor de liefhebbers... vandaag 27, morgen 28, dinsdag 32 en woensdag 17 graden! 17 GRADEN!!! Dat is... 15 minder dan de dag ervoor! Ik wordt altijd zo gelukkig van temperatuur verschillen!

 

We zijn er nog...

Woensdag 01 Juni 2011 at 2:06 pm

Het was na 21 mei nog even spannend... ik had de koffer al ingepakt om met het ruimteschip mee te kunnen als de wereld zou vergaan... maar blijkbaar zijn we doorgegaan... met het maken van warm weer!

Volgens een nieuw artikel van het KNMI is dit het warmste voorjaar ooit...

Het voorjaar was 2011 was het droogste en zonnigste ooit. Gemiddeld over het land viel 49 mm neerslag tegen 172 mm normaal. Dat is minder dan in het extreem droge jaar 1976.

Maar laten we zelf voornamelijk verder doorgaan met bbq'en en auto's wassen... dus :/

 

De verlossende woorden...

Zondag 08 Mei 2011 at 11:51 am

Na een bizare tijd waarin we in Nederland (en Belgie) aangemerkt werden als de warmste landen van Europa zag ik vandaag bij het KNMI de verlossende woorden: "normale waarde"

zondag 15 mei tot en met zondag 22 mei
De kans op wisselvallig weer is vrij groot, 60 tot 70% kans. De temperatuur ligt waarschijnlijk rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.
Uitgifte: 08/05/2011 04.15 uur LT

Ps. op dezelfde site zag ik deze nog staan... niet alleen wij hopen op een natte zomer, boeren en mileuvrienden ook!

Het grote neerslagtekort waarmee de maand mei is begonnen wordt gewoonlijk pas in juli of augustus bereikt.

 

Dipje in aantocht... jippie!

Zondag 24 April 2011 at 10:23 pm

Als je de ensemble voorspellingen in de gaten houd zie je ineens dinsdag een kortstondig dipje verschijnen... dat wordt een drukke dag... boodschappen doen, huis opruimen, afwassen, de ramen zemen, de tuin onderhouden, de buitboel schilderen... want daarna wordt het weer warm... dan kan dat natuurlijk allemaal niet meer ;)

Ps. naar aanleiding van het vorige berichtje... de kans is groot dat we dit jaar een natte zomer kunnen verwachten... jippie?!

 

Neeeeeeeeeeeeeeeeeee

Zaterdag 23 April 2011 at 12:13 am

Wtf... lees ik net toch op elsevier.nl dat het de komende maanden droog en warm blijft... Echt! Vroeger konden ze nog geen week voorspellen maar de glazenbolbediende van MetroVista (voorheen weeronline)... Waar zijn schuilkelders als je ze nodig hebt?!

 

Orginaliteit in moeilijke dagen...

Maandag 18 April 2011 at 2:59 pm

Af en toe heb ik het idee dat ik deze site moet sluiten!

Niet omdat er geen intresse is (want het is lekker druk de afgelopen tijd en dat zal de komende week met het 'heerlijke' weer ook wel zo blijven. Want het wordt warm lieve mensen... het is april, de gemiddelde temperatuur zou 15.2 graden moet zijn en er staat een week aan te komen van 20 tot 23 graden!

Niet omdat ik er geen zin in heb... ik vind het heerlijk om te zien dat we hier met een klein groepje zielsverwanten samen de wereld wakker kunnen houden! Dat we daardoor af en toe weer eens het nieuws halen! Dat maakt zin!

Niet omdat het te veel werk is, want ik vind het juist fijn om af en toe weer eens in de pen te kruipen om een stukje leed van me a te schrijven!

Nee, het is een stukje gebrek aan orginaliteit van anderen. Mensen die dan ineens willen meeliften op ons zeer beperkte succes. Geen eigen idee of identiteit en dan lekker iets van anderen jatten! Wij hebben samen zomerdepressie.net gebouwd. In de reacties, tips en stukjes zie onze inzet en orginaliteit terug... en sinds vorige jaar juli zag ik ineens zomerdepressie.nl verschijnen. Leuk he... als mensen dan .nl erachter typen krijg je ineens een andere site. Over inhoud, vormgeving of interactiviteit laat ik me niet uit, maar dit is toch jammer?!

En waar word ik dan echt verdrietig van? Ik heb de maker nog tips gegeven en bevestigd dat ik concurrentie geen bezwaar vind. Iets wat ik ook geen probleem vind, maar dat er dan ook achter je rug om een domeinnaam wordt geregistreerd die een kopie is van deze domeinnaam is natuurlijk wel heel treurig :'(

Mag ik die mensen een lange, zonovergoten hete, warme en klamme lente en zomer toewensen. En ons de koelte en mooie weer?! Fijn hé!

 

We gaan weer beginnen!

Dinsdag 29 Maart 2011 at 9:35 pm

Ah... hoe heerlijk was het eigenlijk... we hebben een heerlijk koude winter gehad, begonnen vlak voor Sinterklaas en tot eind februari hebben we sneeuw gehad en gezien! Genoten, een beter woord weet ik eigenlijk niet! Volgens het KNMI: "De winter begon eigenlijk al eind november en december was de koudste maand in ruim veertig jaar.". En Maart begon goed, frisjes en zonnig.

Maar het is inmiddels veranderd. Volgens de geaccepteerde media is het "Verbetert", maar dat hangt er natuurlijk vanaf wat je lekker vind!

Geluk zit in kleine dingen... een donker hoekje, een buitje met een regenboog en natuurlijk verduisteringsgordijnen... nog even genieten voordat het zonnig wordt ;)

En welkom terug allemaal!!