Heft in eigen handen...

Maandag 15 Oktober 2012 at 6:43 pm

We kunnen het beeld nu eindelijk veranderen! We kunnen het heft in eigen handen nemen! Want de NOS is op zoek naar een nieuwe weerman! :D Snel opgeven iedereen!

“We zoeken een nieuw gezicht voor het weer. Maar de zichtbare pool van talent is niet erg groot. Dus willen we op zoek naar meteorologen die misschien nog niet over een baan als presentator hebben nagedacht.”

 

Bomen laat in herfsttooi?

Maandag 08 Oktober 2012 at 11:32 am

Ligt het aan mij of snap ik dit artikel niet? Pas in november verkleurde bladeren? Kijk eens naar buiten vrienden! :P

 

Gebakken lucht...

Dinsdag 18 September 2012 at 4:24 pm

Werd ik er net toch door Karina op gewezen dat Trouw weer aan het blazen is... gebakken lucht waarschijnlijk:

Het record aan gesmolten poolijs zorgt er voor dat we mogelijk een extreme winter tegemoet gaan. In de zomers van 2011 en 2007 smolt er ook een maximale hoeveelheid zeeijs en de daaropvolgende winters staan te boek als erg koud.

Ja, zo ken ik er meer! Want noch in 1963 of 1979 was er veel poolijs gesmolten en dat waren strenge winters... tieft toch op met je gebakken lucht! Ik ga lekker buiten zitten!

 

Standvastig...

Woensdag 12 September 2012 at 9:40 pm

Standvastig probeer ik me voor te houden dat de herfst begonnen is. Eerste blaadjes, eerste nachtjes nachtvorst en regen en onweer... weet je nog... bijna twee weken geleden begon de herfst!

De meteorologische herfst is koud begonnen. In Twente zakte de temperatuur aan de grond vanochtend vroeg zelfs even onder het vriespunt. Er werd om kwart over zeven -0,4 graden genoteerd.

Nu maar hopen dat we dat weer terug krijgen... nachtvorst! Wh0000t!

 

Pfffffffffffffffffffffffff

Donderdag 16 Augustus 2012 at 4:34 pm

Het is nog nooit zo druk geweest hier.. maar het is ook niet zo vreemd... wat een week en wat staat er een weekend aan te komen... en zelfs WeerOnline dacht even aan ons (dank aan Jo voor de tip op gezichtboek) en aan de anderen:

Mensen die niet zo van de hitte houden, kunnen vandaag even op adem komen. Afgelopen nacht is de warme lucht het land uitgewerkt en wordt er vanuit het zuidwesten duidelijk minder warme lucht aangevoerd. Liefhebbers van hoge temperaturen niet getreurd, in het weekend staan er weer volop dertigers in de kaart.

 

Nog van harte welkom

Woensdag 25 Juli 2012 at 10:08 pm

De site groeit gestaag... maar namens de gehele redactie en alle medewerkers op het donkere kantoor van Zomerdepressie.net! Van harte welkom allemaal... en een dankje aan Ankie die heeft laten zien dat er mensen van alle leeftijden zich hier kunnen laten gaan ;) Groetjes namens Prozac ;)

 

Wow... het nieuws nog maar een keer...

Woensdag 25 Juli 2012 at 9:09 pm

Inmiddels de link een paar keer in de reacties gezien en dus maar even bedacht om er even goed naar te kijken!

Slecht weer of niet: 1 op de 1000 Nederlanders heeft deze maanden last van een zomerdepressie.

Dat zei psycholoog Ad Bergsma van het Fonds Psychische Gezondheid woensdag. Aan de regenbuien van de afgelopen weken hoeft dat niet te liggen. ''Depressieve gevoelens vallen 's zomers meer op door het contrast tussen hoe je je voelt en hoe je je 's zomers zou moeten voelen", aldus Bergsma.

Op zich een bericht waar niet veel mee mis is hoor! Maar het is voornamelijk dit zinnetje wat mij wel stoort:

''Maar het wel of niet schijnen van de zon is niet de enige factor die de stemming ontregelt. Mensen met een zomerdepressie hebben relatief vaker bijkomende problemen en zijn bijvoorbeeld vaker werkloos."

Want geen idee waar deze wijsheid vandaan komt, maar ik ben toch aan het zoeken geweest of dit onderzoek ergens gepubliceert is en wat de onderliggende statistieken zijn, maar die zijn er niet. Dus ik vermoed dat dit een 'best guess' is van de psycholoog. Dan even kijken naar de boodschapper: Fonds Psychische Gezondheid. Dit is een goed doel (volgens hun website) en het fonds streeft naar "een samenleving waarin mensen niet alleen lichamelijk, maar ook psychische gezond zijn." Maar zo'n bericht aan het begin van de zomer is natuurlijk een mooie PR stunt om geld in te zamelen voor 'onderzoek' (staat tussen haakjes, want goed onderzoek is controleerbaar/valideerbaar is mij ooit uitgelegd). Daarnaast is het mooi om te zien dat er in de raad van toezicht maar 1 psychiater en verder voornamelijk directeuren en 1 marketing expert! Bijzonder!

En als we de boodschapper toch aan het bekijken zijn, laten we even kijken naar de psycholoog Ad Bergsma in dit verhaal. Psycholoog, wetenschapsjournalist en geluksonderzoeker volgens zijn eigen website ! En vorig jaar afgestuurd op het onderwerp "Onvolmaakt geluk". En journalist... dat maakt mij bang, want dat zijn heden ten dage de mensen die niet bekend staan om uitgebreid achtergrondwerk, maar een eerste brul tot waarheid benoemen. Dus ik denk dat we de resultaten best met een korrel zout mogen nemen. Maar hij heeft aandacht, het fonds haalt geld op en gelukkig heeft maar 1 op de 1000 mensen er last van... jippie!

Ik ga weer even lekker de avond in... even ademhalen en rustig aan doen! Gelukkig, dat weer wel!

 

Hahahahahaha...

Woensdag 18 Juli 2012 at 4:31 pm

Af en toe kan ik vreselijk lachen! Dank je wel Erica... vandaag weer voor elkaar gekregen! Ze stuurde deze link.

Zaterdag organiseert het Actiecomité Stop het Slechte Weer (ASSW) een protestmars in Amsterdam. De initiatiefnemers eisen betere weersomstandigheden.

De demonstranten laten weten dat ze om 13.00 uur met spandoeken met harde teksten zullen komen.

Ik kom misschien ook, ligt een beetje aan het weer... ;) (grap van "Inna Nutshell")

 

Vroeguhr...

Donderdag 05 Juli 2012 at 6:36 pm

Dat waren nog eens dagen!

Koelste juni in ruim vijftien jaar
Maand was ook nat met weinig zon

Volgens mij is juli dat inmiddels ernstig aan het inhalen :-/

 

Aaaahhhh.... mag het langer?

Donderdag 24 Mei 2012 at 6:13 pm

Tot mijn blijdschap las ik dat op 6 juni de planet Venus voor de zon schuift! Mijn eerste gedacht was dat het daarmee een tijdje koeler zou worden... maar ach... het is maar voor een paar minuten om half 6 in de ochtend! Bummer!!

 

"April was vrij koud, prettig en nat"

Maandag 14 Mei 2012 at 3:59 pm

Volgens het KNMI "April was vrij koud, somber en nat"... tsja, dat is jouw mening op het "koud" en "nat", wat dan mogelijk feiten kunnen zijn. Maar ben heel benieuwd wat de wetenschappelijke norm voor de definitie "somber" is... En aangezien zij het niet hoeven uit te leggen blijf ik het antwoord schuldig. Ik vond het wel prettig... lekker puh! :P

 

Volle vaart...

Donderdag 29 Maart 2012 at 9:02 pm

Kijk eens aan... de lente is in volle vaart begonnen! Dus het is hier ook weer lekker druk! En niet alleen daarom, maar er stond vandaag een fijn stukje proza in de De Pers. Maar negeer de discussie eronder, blijkbaar liggen de moderators in de zon te bakken ;)

 

Dag mooie winter...

Maandag 12 Maart 2012 at 4:39 pm

Dus... om Jantje te citeren:

Want eens schijnt de zon weer blij
trekken wolken weer voorbij
wordt het weer 'n mooie zomer eens gaat 't je voor de wind
en ben jij degeen die wint
wordt het weer een mooie zomer
op 'n dag worden je mooie dromen waar
laat het leven je weer lachen
dan gaat 't je voor de wind
en ben jij degeen die wint
wordt het weer 'n mooie zomer

Dus... ik ga even hopen op een mooie zomer... met gewoon 18 graden, zonnetje en niet te gek... we blijven Nederland!

 

Blog even zonder beheerder!

Maandag 30 Januari 2012 at 01:51 am

... u begrijpt het toch wel?! Ik ben even heerlijk buiten aan het genieten!!! Winter!!! Doet u mee?

 

Bijzonder nieuwjaar

Zondag 01 Januari 2012 at 8:34 pm

Mag ik alle lezers een mooi, fris en bijzonder nieuwjaar wensen!

Al was de start wel wat minder... er zijn weer warmte records gesneuveld :/