Hoopvol

Donderdag 17 December 2015 at 10:54 am

Het zijn rare dagen in mijn hoofd. Aan de ene kant lees op op de KNMI site "KNMI: Kansrijk klimaatakkoord" en "10 jaar OMI: minder uitstoot NO2" terwijl ik aan de andere kan naar buiten kijk, het half december en buiten 14 graden in het westen en 16 in het zuidoosten... dat hoort toch niet. Ik hoef geen witte kerst (al zou ik het wel leuk vinden), maar om nu mijn bermuda naar mijn werk te gaan in December voelt ook weer vreemd. Houdt me niet tegen hoor, mijn collega's kijken hun ogen uit! :D

Iedereen fijne dagen... en hopelijk een mooi nieuwjaar met een elfstedentocht, een witte kerst en een zomer zonder 35 graden ;)

 

Wow.... das best lang...

Dinsdag 18 Augustus 2015 at 5:06 pm

Gevolg van alle veranderingen in de wereld is o.a. dat het langer droog is en dat het heftiger is als het regent... maar niet alle buien zijn heftig. Afgelopen weekend waren ze voornamelijk lang... Een nieuw regenrecord (en ja, ik heb het ook gezien, we hebben bijna dagelijks een record en een weerman heeft uitgerekend hoeveel records er te breken zijn op individuele dagen... en dat zijn er meer dan 500, dus niets om je zorgen over te maken... ) maar bij de regen zijn het buien... af en toe langdurig regen, maar "In Lelystad regende het zelfs 23,3 uur achtereen"... das best lang! En dan valt er ook best veel... 80 mm in 2 dagen... Dat is 80 liter water per vierkante meter... gok dat het openbaar zwemwater lekker afgekoeld is :D

 

Wisselende temperaturen...

Dinsdag 11 Augustus 2015 at 12:39 am

Tot ieders verwachting was de maand Juli gewoon kouder dan gemiddeld... ondanks de hittegolf:

"Juli 2015 is een maand geweest met grote temperatuurverschillen. Tijdens de eerste julidagen was er nog sprake van een hittegolf, maar vanaf de tweede week van juli zorgde een westelijke wind voor koeler en wisselvalliger weer. Hierdoor was het vooral aan het einde van maand kouder dan normaal."

Ongeacht of het een koele maand was, maar ik ben gewoon mijn bed uitgezweet... euiw...

Oh... let iedereen even op de huisregels?!

 

Huisregels...

Dinsdag 11 Augustus 2015 at 12:17 am

Sinds 2004 heb ik deze site. Ik vind het heerlijk om op dagen dat het meer dan 20 graden is te kijken naar de winterse achtergrond en om af en toe een bericht te posten over mijn frustratie en verbazing. Ik heb toen gekozen voor een blog waarbij mensen kunnen reageren op de verschillende blogs van mijn hand... Veel vaste gasten die elkaar bij naam kennen, reageren op elkaars commentaar, elkaar tips geven, en elkaar ondersteunen in de tijden dat er rare mensen in Nederland (en Belgie inmiddels) richting stranden te rennen.

En al die mensen hebben hier een fijne plek van gemaakt... En daar ben ik hen dankbaar voor!

Maar in de spanning van de hittegolf(en) van de laatste dagen is de sfeer hier veranderd. Bepaalde gasten begonnen elkaar op een weinig respectvolle toon aan te spreken over uitspraken in de reacties. Er werden beschuldigingen geuit aan het adres van vaste gasten en mij. De sfeer werd grimmig en vervelend... ik vind dit heel jammer, want (met alle respect) maar jullie staan nu te ruzieen in mijn tuin en dat vind ik niet tof. Een paar mensen hebben het goed gemaakt met elkaar en ik heb nu even 1 regel gemaakt voor mezelf: Iedere reactie die respectloos is tegen een ander ga ik gewoon deactiveren en evt verwijderen. Verder blijf ik iedereen dankbaar die hier een veilige plek vind om frustraties te luchten en mee te denken hoe we deze warme dagen door kunnen komen. Het blog blijft open, hoe en welke vorm, dat zien we door de tijd wel weer!

Maar 1 kleine duidelijke uitspraak van mijn kant: het is mijn blog, het is geen democratie en ik ga mijn beweegredenen niet iedere keer verantwoorden. Sorry, maar dat kost mij te veel tijd voor mijn hobby.

 

Jazeker... een zomerdepressie...

Zondag 26 Juli 2015 at 7:59 pm

Zo... voor het eerst in jaren hebben we weer eens een echte zomerdepressie gehad. Ineens gaat mijn google alerts helemaal af op alle meldingen van de zomerstorm of zomerdepressie (de reden waarom ik de site deze naam heb gegeven... het dubbelzijdige van iemand die depressief wordt van de zomer, maar ook de stormen (depressies) in de zomer die heftig zijn).

We hebben het overleefd... De zomerdepressie van 2015

 

In de Metro

Maandag 06 Juli 2015 at 8:39 pm

Leuk bericht in de Metro vandaag. Complimenten aan Hindrik!

http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/07/30-graden-doe-mij-maar-10

 

Nationaal Hitteplan...

Maandag 29 Juni 2015 at 12:16 pm

Het is dan zover... we staan aan het begin van de eerste hittegolf van 2015, na een verder okee voorjaar... Maar we gaan er dan nu ook wel vol in zeg! Niet alleen een eerste hittegolf, maar het hitteplan treed gelijk in werking. Waarschijnlijk 5 dagen hitte, waarvan 3 (of 4) dagen met meer dan 30 graden.

"In het Hitteplan staat nu beter aangegeven welke verantwoordelijkheden de verschillende organisaties hebben tijdens een periode van aanhoudende hitte."

Gelezen, maar ik mis nog 1 groep... weermannen(en -vrouwen). Ik vind dat zij verantwoordelijk zijn voor verantwoordelijk gedrag van zonaanbidders, want blijkbaar moeten we mensen waarschuwen dat 8 uur bakken op 30 graden niet gezond is. We mogen de medemens best helpen om gezond te blijven!

 

Brrrrr... koude luchtstroom... heerlijk!

Dinsdag 28 April 2015 at 12:27 am

Jazeker... na een plotseling explosie aan warme dagen gaan we onverwacht even de kou weer in. Voor ons lekker en ook de profs gaan er slim mee om. Vond dit heel leuk om te lezen. In verband met de vorst vannacht (en laat ik de grap over vorst op koningsdag even links liggen) wordt fruitkwekers geadviseerd om vanavond niet te beregenen, maar te benevelen. "Als de bloesem wordt beregend tijdens een vorstnacht, bevriest dit waterlaagje en houdt daarmee de temperatuur van het vruchtbeginsel op het vriespunt." En als je gaat beregenen kunnen de takken breken... weer wat geleerd. En nu even een weekje rustig op temperatuur komen!

 

Gniffel

Dinsdag 31 Maart 2015 at 10:01 am

 

Pfff...

Donderdag 26 Maart 2015 at 11:37 pm

Wat een raar begin van het jaar... we hadden even wat vorst, een verdwaalde sneeuwvlok, veel zon, ineens weer koud en nu begint het te regenen. Het KNMI zei het ook al "De winter was zacht maar minder uitzonderlijk dan vorig jaar, toen het in een deel van Nederland volledig ontbrak aan vorst en sneeuw. Het KNMI kwalificeert de winter van 2015 als vrij zacht, zonnig en nat."

Het was gewoon een valse start van het jaar. Maar okee, het was ook geen 20 graden met mussen die dood van het dak vielen! Het was gewoon een natte winter! Jammer, volgend jaar beter!

Maar laten we het nu ook niet groter maken dan nodig! Want het blog is begonnen als blog voor mensen die geen fan zijn van de zomer en de opgedrongen vreugde even wilde ontsnappen. Maar ik ben absoluut geen zomerhater of hater van mensen die wel genieten van de zomer! En dat is wel waar e.a. nu naar lijkt te verplaatsen hier in het commentaar! Laat hen, in dezelfde vorm zoals jij ook behandeld wil worden. Wil jij niet aangestaart worden als een gek omdat je zegt dat je niet dol bent op de zomer. Staar hen dan ook niet aan als een gek als iemand zegt dat hij dol is op de zomer. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden. En laat je hier niet gek maken door anderen!

Dus, wees jezelf, wees respectvol, maak jezelf niet gek, blijf ademenen en we hopen volgend jaar op een mooie koude en witte winter! Zo... en nu nog even genieten van een avondje nachtvorst!

 

Goed begin...

Zondag 15 Februari 2015 at 6:00 pm

Geen idee wat ik vind van het nieuwe jaar! Paar dagen vorst gehad, een beetje sneeuw, beetje regen, beetje wind en een paar dagen een te hoge temperatuur voor de tijd van het jaar. Gelukkig heb ik het vermoeden dat we een normale winter krijgen... tenminste als ik Ron Engelen moet geloven ;)

PS. De facebookpagina is redelijk populair ;)

 

Gelukkig nieuwjaar

Donderdag 08 Januari 2015 at 10:05 am

Zo... we zijn het nieuwe jaar lekker begonnen. IJzige dagen met wind en temperaturen tussen de 0 en 4 graden. Een mooi begin van het nieuwe jaar! En nu maar eens wachten wat ons te wachten staat!

En ik laat me in ieder geval niet afschrikken door af en toe een paar daagjes die te warm zijn, want die verlopen gelijk weer met storm en regen! En heb jij daar wel last van, dan ga ik vanaf nu adviseren om toch naar de huisarts te gaan... want dan heb je een depressie en daar moet je hulp bij zoeken! Met een zomerdepressie geniet je van iedere dag onder de 18 graden! Dus... Daaaaaag klagers!