No shit sherlock

Dinsdag 22 November 2016 at 1:31 pm

Gelukkig zat ik hoor, maar "2016 nog warmer dan recordwarm 2015"

"2016 is hard op weg het warmste jaar te worden sinds het begin van de metingen in 1880"

Redenen, opwarming van de aarde en een sterke El Niño... maar gelukkig bestaat dat eerste niet volgens Trump. Dus wij hebben hier ook gewoon van de Mexicanen... of waar komt die Niño eigenlijk vandaan? Moeten wij ook een muurtje laten bouwen soms? :D

 

Warm he 2

Vrijdag 26 Augustus 2016 at 10:20 pm

Met zoveel mensen die aan het klagen waren in de afgelopen weken (na de vorige hittegolf) kon je het wel verwachten. Ze hadden het mis, want:

"Het jaar 2016 is hard op weg om het warmste jaar te worden sinds het begin van de metingen. De eerste zeven maanden van het jaar waren gemiddeld over de aarde stuk voor stuk recordwarm. Daarmee lijkt het zoveelste warmterecord voor een heel jaar onafwendbaar." (bron)

In het midden oosten werd 54 graden gemeten... Het is hier warm, maar gelukkig nog niet zo warm. Maar laten we eerlijk zijn, in dit tempo hebben we regelmatig 40 graden als het 2040 is. Dat is ook heel erg warm :/ Maar geen zorgen, want de klimaatverandering is maar een verzinzel! Tuurlijk!

 

Warm he...

Vrijdag 22 Juli 2016 at 09:03 am

Gisteren was het dan zover. Na een paar dagen vreselijk warm weer met een snikhete woensdag werd gisteren het Hitteplan 2016 in werking gesteld. Wat houdt dat nou in zo'n hitteplan hoor ik je denken. Het is een serie aan maatregelen om de zwakeren te beschermen. Wat voor maatregelen hoor ik je weer denken. Ik citeer:

"Maatregelen tegen de zon en de hitte
-    Voldoende drinken;
-    Dunne kleding dragen die wel enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon;
-    Zonnebrandcrème aanbrengen op de huid;
-    In de schaduw blijven;
-    Lichamelijke inspanning in de middag beperken;
-    Houd de woning koel door tijdig gebruik van zonwering, ventilator of airconditioning;"

Eigenlijk wel een beetje jammer dat we daarvoor een Nationaal Hitteplan moeten afkondigen. Vroeger noemde we dat "Gezond verstand". Maar oke, dat kan ook aan mij liggen... pffff... warm joh!

 

Heerlijk 2016

Donderdag 07 April 2016 at 4:48 pm

Okee, het was geen bijzondere winter, maar mijn god, ik heb lekker genoten. Het was tussen koud en frisjes, het was mooi zonnig (dus geen brandende zon) en het was tussen herfstachtig en winter in. Ik vond het fijn, er was ruimte genoeg om lekker te wandelen, te klussen in de tuin en 's avonds met een warme kop thee in de huiskamer naar buiten te kijken. En toen hadden we de wind ook nog eens mee waarmee maart buitengewoon koud was, dus al met al een heerlijke tijd waarin ik van november tot maart heerlijk heb kunnen opladen. Het klinkt raar, maar kom maar op met de lente... en als ik mag, graag een paar graden te koud ;) Gewoon omdat dat het extra lekker maakt!

 

Bijzonder 2016

Maandag 04 Januari 2016 at 3:45 pm

Zo... de rare decembermaand zit erop! Het was de warmste december ooit en derhalve zitten we nu nog steeds in het warme weer. En hoewel we nu een paar daagjes wat kouder weer hebben ziet de rest van Januari er weer iets te warm uit. Is dat erg? Nee! Is dat jammer? Jazeker! Het zou mooi zijn als we weer echte winders hebben, maar we zullen afwachten! Gelukkig kunnen we de toekomst niet voorspellen, maar wel hopen! Ik wens iedereen een mooi, niet te warm en misschien een heerlijk winters 2016. En bedenk maar... de winter zit aan de kop en de staart... er is altijd een tweede kans ;)