Wat is er mis met...

Zaterdag 09 December 2017 at 10:55 pm

Ligt het aan mij of is het nu precies het weer waar we gelukkig van worden. Wat sneeuw, wat hagel, mooi winderig weer en dan geniet van de wind die door de haren waait. Volgens mij een reden om te genieten en niet langer te klagen! Geniet ervan en ga niet dit blog vervuilen met nog meer negativiteit.

Ps. Zomer schrijf je met een Z en een zin, net als een naam, begint met een hoofdletter!
Ps2. Ik heb de modereerfunctie aangezet tot zeker na de jaarwisseling, ik ben er wel even klaar mee voor dit jaar!

 

Nog net op tijd...

Dinsdag 24 Oktober 2017 at 2:44 pm

Iets waar ik me de laatste 10-15 jaar enorm aan stoor is Zomertijd. Vroeger een instrument om energie zuiniger te zijn, maar inmiddels verworden tot een halfjaarlijks terugkerend ritueel wat mij mijn nachtrust ontneemt en voor veel mensen aanpassingsproblemen oplevert. Het is vakantie jetlag zonder jet en zonder vakantie!

Maar blijkbaar zijn er meer die er maar slecht aan kunnen wennen en het Europees Parlement lijkt nu eindelijk te stemmen voor het afschaffen van Zomertijd (wat de aangepaste tijd is, wintertijd is de 'standaard' tijd). En waarschijnlijk niet omdat ik er last van heb, maar het kost ook nog eens een enorme hoeveelheid geld:

"De maatschappelijke kosten als gevolg van het verzetten van de klok raamt de Duitse hoogleraar Till Roenneberg, die al veertig jaar de invloed van de klok op het bioritme van mensen bestudeert, voor Duitsland alleen al op 60 miljard euro per jaar, weet RTL Nieuws."

 

Zomerpressie.net stoppen?

Dinsdag 29 Augustus 2017 at 9:45 pm

Eens in de zoveel tijd denk ik er weer eens over na of Zomerdepressie.net nog reden heeft van bestaan. En ik zit dan in tweespalt:

1. Jazeker heeft het reden van bestaan. Iedere zomerdag zijn er gemiddeld bezoekers op de site die hier toch iets komen zoeken of lezen, in de wintermaanden zijn er ongeveer 1000 per maand in tegenstelling tot 6500 per maand in de zomermaanden. Dus jazeker, het is een plek waar mensen graag komen om iets te lezen of stoom af te blazen en elkaar te steunen.

2. Nee, want het enige wat we hier doen is stoom afblazen, vloeken, vingers wijzen, mensen uitsluiten en meer naars. En ik word daar heel ongelukkig van. We praten elkaar dieper de put in, zijn lelijk in ons uiten en het voelt naar. Wil ik daar nog langer een platform voor bieden. Het begon als een blog (geen forum, dat is het nog steeds niet) waar ik af en toe de vinger op de zere plaats wilde leggen over de ontwikkeling van het klimaat. Maar dat gevoel is aan het verdwijnen.

Ik ben er nog niet uit, maar het tweede neemt de overhand voor mijn gevoel.

 

Mooi hoe de wereld werkt

Dinsdag 29 Augustus 2017 at 9:33 pm

Zuchtend en puffend vandaag en gisteren de dag doorgekomen. Inmiddels geleerd dat druk maken me niet helpt, dus rustig aan, veel drinken en niet druk maken. Dan ga je eens zitten kijken waar dat 'mooie' of zeg maar warme weer vandaan komt. En dat is dan het gevolg van een orkaan!

"Het hurricane seizoen is weer van start gegaan en de zomer in West-Europa leefde op! Afgelopen woensdag heeft Nederland genoten van zomerse temperaturen en was menig terras weer gevuld. Oorzaak van de opleving van de zomer is ex-hurricane Gert." (bron)

Toch mooi hoe er een soort balans systeem in de wereld is wat voor elende aan 1 kant zorgt en aan de andere kant zoveel mensen blijdschap brengt. Toch eens kijken of het fladderen van een vlinder die orkaan heeft veroorzaakt.

 

Het was zooooooo warm...

Vrijdag 30 Juni 2017 at 7:42 pm

Het KNMI zei het ook al:

Met een gemiddelde temperatuur van 18,1°C tegen normaal 15,6°C was het de warmste juni sinds 1901. Het oude record stond met 18,0°C op juni 1976.

 

In het nieuws...

Zondag 25 Juni 2017 at 2:13 pm

Wow, een heel stuk in nu.nl
Het fenomeen zomerdepressie: mythe of serieus probleem?

 

Hittegolf

Zondag 18 Juni 2017 at 10:57 pm

Nog voordat het echt een feit is hebben alle weersites, dj's en nieuwsorganisaties het al vermeld. Het kan een hittegolf worden! Ik zet hier een ventilatortje naast de webserver en ik duik lekker met een ijsblokje in mijn zwembadje. En misschien knuffel ik wat met mijn airco... tot volgende week!

 

Donderslag

Maandag 29 Mei 2017 at 2:36 pm

Zo... de zomer is volop los gebarsten. Nog 3 weken te gaan tot de langste dag, maar nu is het al echt een zomerse week geweest. Er zijn een paar hitterecords gebroken en vandaag zal wel donderend afronden als ik de zwoele hitte buiten voel. Maar niet alleen voor ons veranderd de wereld... het KNMI heeft een studie gedaan en kwam daar bijvoorbeeld ook tot de conclussie dat de natuur ook zal veranderen:

"Een voorbeeld hiervan betreft nesten van dicht langs de kust broedende scholeksters. Deze zullen in de toekomst als gevolg van de zeespiegelstijging vaker wegspoelen. Wanneer zij hun gedrag daar niet op aanpassen door hun nesten op hogere grond te bouwen, kan er een selectie plaatsvinden tegen dit soort laag broedende vogels."

Misschien zijn wij wel de laag broedende scholeksters :/

 

Vroege zomer...

Zondag 02 April 2017 at 8:24 pm

Het is ongemeen warm dit voorjaar. Het lijkt niet op te houden: zonnetje, briesje, stak blauwe luchten en het is gewoon erg zonnig. ER is niets zinnigs te zeggen welk gevolg het zou kunnen hebben. Net als vorig jaar:

"In 2016 kwam veel extreem weer voor. Dit had verschillende oorzaken: de opwarming van de aarde, de effecten van El Niño in het begin van het jaar en La Niña in de tweede helft. En tenslotte het toeval: het weer is nu eenmaal grillig. Zo vonden we dat de kans op de hevige zomerregen die begin juni overstromingen veroorzaakte in Frankrijk door klimaatverandering is toegenomen. Hetzelfde geldt voor de extreme regen in het zuiden van de VS in augustus. Ook in Nederland zijn onweersbuien in de zomer heftiger geworden."

Bron: knmi.nl

Ps. We gaan de reacties weer een tijdje strenger modereren. Gooien met ziektes of mensen die anders denken dood wensen of nare ziektjes toewensen: reactie verwijderd. Regelmatig dit doen: blokkeren. Ik heb geen zin in gezeik, dat wil ik er niet bij hebben. Ik ga nog even zitten genieten van een helder avondje waarin de wereld in rust afkoelt. Heerlijk!

 

Een woordje van onze sponsor...

Woensdag 25 Januari 2017 at 9:23 pm

Hihi... moest hier wel om lachen:

https://www.youtube.com/watch?v=CeAsBn5cNuc