Laatste blog?

Donderdag 27 Augustus 2020 at 1:48 pm

Afgelopen zomer was en heerlijke zomer op 2,5 week na. Ongelovelijk dat we zo'n mooie verdeling van water en zon hebben gehad, de tuin wist niet waar die het zoeken moest en het onkruid knalde de grond uit. Daardoor heb ik zoveel tijd op de tuin doorgebracht dat ik niets gepost heb hier. En dat was wel lekker rustig moet ik zeggen!

En dat doet me denken of ik nog wel met de site verder wil. Want in de wereld komt er steeds meer begrip voor mensen die niet van de zomer houden, de medische wereld begint aan het idee te wennen en je komt het steeds vaker in de literatuur tegen. Dus wat doen we hier dan nog? En ik moet eerlijk zeggen, dat ik schijtziek wordt van de bezoekers hier die zich niet weten te gedragen en hun frustratie op een onmogelijke manier botvieren op diegene die wel van de zomer houden. De polarisatie in onze wereld is groot genoeg en ik heb eigenlijk geen zin om daaraan bij te dragen. Dus ik vermoed dat we 16 jaar zomerdepressie.net op een eind punt zijn gekomen. Dank voor iedereen die positief heeft bijgedragen aan het blog en de mooie verhalen die gedeeld zijn. De site blijft nog een maandje online en zal dan verdwijnen. Ik wens jullie al het moois toe voor de toekomst!

 

Warm weer door Omega blokkade

Maandag 20 April 2020 at 11:12 am

Weer wat geleerd, het is alweer veels te warm voor de tijd van het jaar en het groen knalt de grond uit. En ik zie ook wel dat we voornamelijk oostenwind hebben, dus ik kan verklaren waarom het al zo warm is, maar wat ik niet wist dat het samenhangt met de Omega blokkade:

"Depressies buigen dan af naar bijvoorbeeld de Middellandse Zee of trekken ver ten noorden van ons. Op de kaart lijkt het hogedrukgebied dan een vorm aannemen, die sterk lijkt om de Griekse letter Omega. Dit is dan ook de reden dan zo’n blokkade een Omega-blokkade wordt genoemd."

 

Negatief

Zaterdag 08 Februari 2020 at 8:04 pm

Pffff... ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Vorig jaar was de negatieve klaagzang gedurende het eind van het jaar zat en heb ik zomerdepressie.net er een paar maanden uit gegooid. Het was een heerlijke tijd en in de lente heb ik de boel weer open gegooid om te kijken naar de nieuwe zomer.

Dit jaar dacht ik het gewoon door te laten lopen en ik ben verbaasd over de enorme berg negativiteit die iedere dag weer aan reacties op dit blog blijven komen. Het is kouder, het is natter, het is winter en ja, de wereld zou er mooier van worden van echte vorst en echte sneeuw, maar daar gaat dit blog niet over. En nu aan de vooravond van een storm die naar verwachting weer veel mensen ongerief gaat bezorgen in schade en ongelukken blijft het gezeik dat het niet sterk genoeg kan worden morgen. Ik ben er wel klaar mee.

Ik heb geen zin om de politieagend van iemand anders zijn problemen te zijn. Dit blog is gestart om een fatsoenlijke uitlaatklep te zijn voor mensen die het even niet meer zin zitten in de zomer. Het is geen vrije omgeving om je haat te botvieren op die mensen die anders zijn/denken/doen dan dat jij doet. Of dat nu iemand is die "mooi weer" zegt bij 35 graden of iemand die in zijn korte broek loopt als het 4 graden is.

Dus ik ga voor de derde keer bedenken wat ik ga doen. Sluit ik de tent of laat ik het dooretteren. Maar gezien de proza en haat van de afgelopen maanden neig ik naar het eerste. :(