« Nieuwe vormgeving... | Home | Natte voeten »

.... zucht...

Donderdag 24 September 2009 at 10:18 am. Wow... eindelijk koelere nachten, 's ochtends van die mooie mistbanken en dan check je af en toe even de weersites! Zoveel kan er niet fout gaan... toch... kopt WeerOnline ineens "De zon keert terug".... NEEEEE!

zeventien reacties

vera

Hoezo de zon keert terug? Volgende week wordt het echt herfst en daar hou ik ze aan hoor!!!
Stond net even buiten te genieten van de bewolkte lucht, de zacht pittige herfstlucht, het leger paddestoelen in het gras en was eventjes hartstikke happy. Nu ervan genieten voor het weer voorbij is, want voor mijn gevoel duren de winters veel korter dan de zomers.

vera (E-mail ) - 24-09-’09 17:20
erica

was een paar weken in het buitenland, kom ik terug, verwachtte dat de regen en wind me om de oren zouden vallen, nee hoor, gewoon weer blauwe lucht, zon en 20 graden en overal nog de bootjes en de volle terrassen.
ongelofelijk fustrerend!!! De maand april was ook al ‘s zomers en september is dus geen herfstmaand geweest, maar ook een voorjaarsmaand. De winters lijken idd korter te gaan worden…..
ik ga nu kastanjes zoeken en door de bladeren lopen…

erica - 28-09-’09 10:52
Nathalie

Waar ben jij op vakantie geweest,Erica?

Ik kan september ook geen herfstmaand meer noemen.Ik heb zo“n hekel aan dat woordje nazomer.Ze zeggen toch ook geen nawinter! Vandaag bij TV Rijnmond zei die troela van een presentatrice:we moeten helaas afscheid nemen van het mooienazomerweer.En dan die weerman.Het wordt saai,somber,en vies! Ik kon hem wel villen! Dus mijn favoriete weer en jaargetijde is saai,somber,en vies.Wat een belediging!

Nathalie - 28-09-’09 17:48
erica

ja, ik vind dat ook een belediging hoor. Ze denken niet na en weten niet beter. Ik geniet nu met volle teugen. Eindelijk de beloning na een veel te lange zomer. Afgelopen week urenlang collecte gelopen, vol in het regenpak.
En bijna iedereen heeft medelijden omdat je in de regen loopt. Ze snappen het niet. Het was heerlijk koel, lekker getik op je hoofd, door de plassen banjeren en overal de mooie herfstkleuren kunnen bekijken als je staat te wachten totdat er open wordt gedaan. Ze wten niet wat ze missen!!!! Zielig he?

erica - 09-10-’09 15:10
Karina

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! We krijgen na het heerlijke weekend met regen en wind nu zelfs nachtvorst deze week! Worden jullie daar ook zo gelukkig van? Ik ben in ieder geval helemaal happy. Samen met alle hersftkleuren om je heen……. Wat is deze tijd van het jaar toch fijn. Kon het altijd maar zo zijn. Iedereen die dit leest, geniet van elke dag dat het “ons weer” is!

Karina - 12-10-’09 18:43
erica

en dat doe ik de hele dag hoor! Ik hoop op een lange herfst en winter en als ze dan gaan klagen in het voorjaar hebben wij gewoon een mooie nawinter!
Maar het woord voorjaar wil ik voorlopig niet meer gebruiken!!!!!!!!!!!!!!!!!

erica - 13-10-’09 16:20
Wieke

Gisteren gewandeld door het bos en over hei. Veel te warm, yuk.
Gelukkig is het in ieder geval vroeg donker, dan veins ik er de kou wel bij.
Wisten jullie trouwens dat winterdepressie in het Engels ‘Seasonal Affective Disorder (SAD) heet’ en zomerdepressie ‘REVERSE Seasonal Affective Disorder’! Hoezo ‘reverse’ (omgekeerd)? Ik heb gewoon ook last van een jaargetijde, alleen is het de zomer ipv de winter. Zelfs in de medische benaming worden zomerdepressievelingen gediscrimineerd…

Wieke - 26-10-’09 11:32
Vera Verleun

Ze noemen ons omgekeerd omdat we in de minderheid zijn. Minderheden worden altijd gediscrimineerd. Maar ik trek me er niks van aan, ik geniet met volle tegen, al is het me de laatste dagen ook alweer veel te warm. En het gaat weer veel te hard. De bomen zijn eerder geel dan mooi goudbruin, is dat anders dan andere jaren of verbeeld ik het me? Zou dat ook met de klimaatveranderingen te maken hebben?

Hoe dan ook, ik las anderhalve week geleden in de krant dat de SADDERS alweer heel erg SAD worden hihi, de miepers. Kijk en daar kan ik dan weer zo van genieten van dat gezeur over koud en nat.

Vera Verleun (E-mail ) - 26-10-’09 14:12
erica

Het is ook veel te warm, het blijft t/m zondag nota bene 15 graden, dan zitten we in november!! En het gaat mij ook te snel allemaal. Als ik langs de bomen fiets zeg ik in gedachten: hou die blaadjes nog ff vast hoor jongens!! Het verdrogen van de blaadjes begon ook al vroeg, maar dat had volgens mij meer te maken met de lange droge zomer. Wel heb ik 2 collega’s enthousiaster kunnen maken over de herfst en ze zien nu ook de mooie dingen ervan. Kreeg zelfs een mooie foto opgestuurd van een boom in herfsttooi. En rozen zijn mooi in de zomer, wat te denken van die prachtige rozebottels nu? Maar de kou moet komen hoor, ik heb de verwarming ng amper aangehad…

erica - 27-10-’09 14:39
erica

nou, eindelijk gaat de temperatuur zakken, het wordt kouder en de wind en regen gaan ook komen. hehe, mag het ff? het is al 3 november!!!!!!!!!!

erica - 03-11-’09 09:15
erica

ow…wat sjielig…lees ik in een blad ergens dat we in Nederland 1,3 miljoen herfstdiplijders hebben, belachelijk! Op 16 miljoen mensen!! En Nederland staat in de top 5 van de landen met een herfstdip!! Een verhelderend boek is er van ene hoogleraar Trudy Dehue…ik ga maar es googelen..en naar m’n prachtige herfstfoto’s kijken!!

erica - 10-11-’09 09:23
Nathalie

Vanmorgen zag ik een foto in de spits van een medewerker van de pplantsoenendienst die bladeren aan het ruimen was.En dat bijhorende bericht sloeg totaal nergens op.Nederland wordt al weken geteisterd door guur herftweer!Ja,duh!.Het is toch herfst!Is toch normaal in deze tijd van het jaar dat je bladeren moet ruimen!Gaan ze dat in de krant zwetten!Wat voor opleiding hebben die journalisten toch gevolgd?

WTF,het wordt in het weekend 14 graden nota bene!Een temperatuur dat bij de lente hoort!

Nathalie - 11-11-’09 16:16
erica

ja idd, vreselijk, ik heb zelfs 15 graden gezien. In deze tijd wil ik thuiskomen met koude wangen en een rooie gok, maar nu staat het zweet op m’n voorhoofd als ik binnenkom, bah!

erica - 13-11-’09 14:40
Nathalie

Gadverdegadver! Morgen 17 graden! En dat voor ver in november!Is toch te zot voor worden!Wordt de herfst ons nu ook al ontnomen!En idd,in deze tijd van het jaar hoor met koude oren en een loopneus thuis te komen!

Nathalie - 19-11-’09 23:05
vera

En ik maar denken waarom ik zo vreselijk zit te zweten hier. Dus dat is het. Het moest verboden worden. De bomen waren alleen maar geel met slappe blaadjes, ik haast geen mooi roestbruin gezien. En nog geen herfstdraden in mijn gezicht als ik het tuinpad afloop. En waar is dat leger spinnen dat met koude nachten binnenkomt. Ik heb er nog maar een paar gezien.
We gaan op de barricaden: wij eisen de herfst, daar hebben we recht op, anders komen we nooit op adem.

vera (E-mail ) - 19-11-’09 23:22
erica

het is onvoorstelbaar! zo erg is het volgens mij nog nooit geweest! Ik drijf m’n dubbele winterdekbed uit onderhand. het is eind november!! En nou hoor je niemand he? Niemand die zegt: het is veel te warm voor de tijd van het jaar. Ze hebben een vroeg voorjaar gehad en september veel te warm en zon, alsof dat normaal is. Vorige week in de vogelopvang: een jong eendje!!!!!
Ze gaan gewoon broeden, NOVEMBER!

erica - 20-11-’09 09:14
Nathalie

Ja,idd daar hoor je niemand over.Als je dat zegt kijken ze aan alsof je niet van deze planeet ben.Je hoort in deze periode winterse buien te hebben,om je het gevoel van december te geven.Vorig jaar had rond deze tijd een sneeuwbui,en nu zit je opgescheept met een temperatuur die april niet te misstaan is.En idd,we hebben een veel te warm voorjaar gehad,met warmte die veel te vroeg begonnen is,en het ging door tot ver in september.Terwijl de zomermensen hun tijd al lang en breed gehad hebben.Een ding is duidelijk.Nederlasnd begint nu ook een (sub)tropisch klimaat te krijgen!

Nathalie - 20-11-’09 10:17


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.