« Jazeker... een zomerd… | Home | Wisselende temperatur… »

Huisregels...

Dinsdag 11 Augustus 2015 at 12:17 am.

Sinds 2004 heb ik deze site. Ik vind het heerlijk om op dagen dat het meer dan 20 graden is te kijken naar de winterse achtergrond en om af en toe een bericht te posten over mijn frustratie en verbazing. Ik heb toen gekozen voor een blog waarbij mensen kunnen reageren op de verschillende blogs van mijn hand... Veel vaste gasten die elkaar bij naam kennen, reageren op elkaars commentaar, elkaar tips geven, en elkaar ondersteunen in de tijden dat er rare mensen in Nederland (en Belgie inmiddels) richting stranden te rennen.

En al die mensen hebben hier een fijne plek van gemaakt... En daar ben ik hen dankbaar voor!

Maar in de spanning van de hittegolf(en) van de laatste dagen is de sfeer hier veranderd. Bepaalde gasten begonnen elkaar op een weinig respectvolle toon aan te spreken over uitspraken in de reacties. Er werden beschuldigingen geuit aan het adres van vaste gasten en mij. De sfeer werd grimmig en vervelend... ik vind dit heel jammer, want (met alle respect) maar jullie staan nu te ruzieen in mijn tuin en dat vind ik niet tof. Een paar mensen hebben het goed gemaakt met elkaar en ik heb nu even 1 regel gemaakt voor mezelf: Iedere reactie die respectloos is tegen een ander ga ik gewoon deactiveren en evt verwijderen. Verder blijf ik iedereen dankbaar die hier een veilige plek vind om frustraties te luchten en mee te denken hoe we deze warme dagen door kunnen komen. Het blog blijft open, hoe en welke vorm, dat zien we door de tijd wel weer!

Maar 1 kleine duidelijke uitspraak van mijn kant: het is mijn blog, het is geen democratie en ik ga mijn beweegredenen niet iedere keer verantwoorden. Sorry, maar dat kost mij te veel tijd voor mijn hobby.