« Wisselende temperatur… | Home | Hoopvol »

Wow.... das best lang...

Dinsdag 18 Augustus 2015 at 5:06 pm.

Gevolg van alle veranderingen in de wereld is o.a. dat het langer droog is en dat het heftiger is als het regent... maar niet alle buien zijn heftig. Afgelopen weekend waren ze voornamelijk lang... Een nieuw regenrecord (en ja, ik heb het ook gezien, we hebben bijna dagelijks een record en een weerman heeft uitgerekend hoeveel records er te breken zijn op individuele dagen... en dat zijn er meer dan 500, dus niets om je zorgen over te maken... ) maar bij de regen zijn het buien... af en toe langdurig regen, maar "In Lelystad regende het zelfs 23,3 uur achtereen"... das best lang! En dan valt er ook best veel... 80 mm in 2 dagen... Dat is 80 liter water per vierkante meter... gok dat het openbaar zwemwater lekker afgekoeld is :D

183 reacties

marian

Het zwembad in mijn achtertuin kan weer geopend worden :-)

marian - 03-09-’15 11:35
erica

Jeetje, ben 3 kwartier bezig geweest om alle reakties te lezen sinds 8 aug. Ik moest m’n naam opnieuw invoeren, zeker te lang weggeweest. Ik heb een heerlijke regenachtige koele vakantie gehad, paar dagen te zonnig. En mensen vonden me zielig, omdat ik steeds de poncho aanhad…haha.
Nu, na terugkomst, merk ik dat het licht anders is, de zon staat lager, het ruikt lekker fris en het is afgekoeld. Eindelijk de r in de maand en opgerot met die zomer. Nu gaan wij genieten!!!!

erica - 08-09-’15 14:18
lieve

Waar ben je geweest,Erica?

lieve - 08-09-’15 19:21
erica

Lieve,
Op Sark, al vier jaar op rij. Het is een van de Kanaaleilanden. Moeilijk te bereiken, maar dan heb je ook wat! Geen luchtvervuiling, licht- en lawaaivervuiling. Een bonk natuur, grillig en rotsachtig. Geen straatverlichting, want er zijn geen wegen. Dus ook geen stoplichten en auto’s. Donkere nachten met sterren aan de hemel. Ik heb het eilandje per toeval destijds ontdekt via Google Earth. Ging inzoomen bij Guernsey.
Heerlijk koel op een rots, onder de bomen, wind van zee, je merkt de hitte daar niet. Altijd een mooie maand om weg te zijn, te ontsnappen aan de Nederlandse zomer en weer terug zijn als he tekenen van de herfst er zijn. Het is nu zo mooi hier!

erica - 09-09-’15 13:38
lieve

Klinkt en ziet er heerlijk uit, Erica!

lieve - 09-09-’15 16:42
Franca

@Erica lijkt me prachtig de Britse Kanaaleilanden. Ben er zelf nooit geweest. Staat nog steeds op mijn verlanglijst. Ze hebben wel erg geleden onder de Duitse bezetting omdat de Kanaaleilanden dicht bij Frankrijk liggen heeft Duitsland ze bezet. De mensen hadden heel veel honger daar. Toch weer warm geworden in mijn appartement met de zon de hele dag op de raam. Maar wel heel fijn dat het september is.

Franca - 09-09-’15 17:46
lieve

Zie, dat vind ik nu eens leuk, praten over het weer en eindigen bij een eiland en zijn geschiedenis!
Hoe geraak je daar, Erica, en waar verblijf je dan?

lieve - 09-09-’15 22:32
erica

Geologisch gezien ligt het dichterbij Frankrijk. 30 mijl van St. Malo. Vroeger hoorde het ook bij Frankrijk. De oudere bevolking spreekt nog steeds het Patois, een Normandisch dialect. Nu valt het onder de engelse vlag. Sybil Hathaway, de toenmalige “Dame” of regentes, heeft veel voor Sark gedaan gedurende de duitse bezetting.
Ik heb veel tropenjaren gehad, en veel tropenvirussen, waar ik af en toe nog last van heb. Mijn huisarts adviseerde me om de vakanties dichterbij huis te zoeken.
Ik vlieg op Guernsey, overnacht daar ivm geen aansluiting met de boot. Daarna de boot. De vlucht is maar 1.30 uur en de boot 45 minuten, maar je bent dus 2 dagen onderweg. Je kunt ook met de trein vanaf A’dam naar Parijs, overstappen naar St. Malo en dan de boot. Maar dan heb je ook een overnachting. Dus links- of rechtsom…

Ik zie in de bladen het woord “nazomer” alweer opduiken. Het woord nawinter bestaat niet. Dat heet een slecht voorjaar. Waar is de logica hier?

erica - 11-09-’15 14:22
lieve

En op het eiland zelf? Ben je dan bij een gastgezin of zijn er hotels?

lieve - 11-09-’15 14:35
Marian

Het is flink aan het afkoelen en het ergste hebben we wel gehad,ze hadden het al over de laatste zomerdag een paar dagen geleden

Marian - 12-09-’15 17:13
erica

Lieve, er zijn een paar hotels, 5 sterren, niet mijn ding, geen sfeer. Ik ben via een visser aan de B&B van z’n zus gekomen. 1 persoon, eigen voordeur en stuk tuin, prive dus. Er zijn ook kampeerplekken en selfcatering huisjes. Er zijn bijna geen mensen die er zo lang blijven als ik. Ik kampeer ook een beetje op m’n kamer. Er is geen vermaak op het eilandje, dus het zijn alleen de dagjesmensen van Guernsey die je even tegenkomt.

Ja Marian, het ziet er goed uit voor ons! En wat kleuren de bomen mooi! RTL4 had gister de nieuwsvrouw: “Helaas geen goed nieuws, want we glijden de herfst in! “hahahah….

erica - 13-09-’15 15:50
antihittegolf

gut – gister vriendin die belde om te vragen of je een stukje gingen lopen met zn tweeen – want : het was moooooooiiiiiii weeeeerrrrrrr…… Tja dat is het toch al 98% van de tijd in nederland.. tjeetje hebben ze even zaterdag minder mooi weer gehad dan doen ze meteen of het weken was… blehhh…

vanaf 21 september ga ik overigens in herfst en winter verder onder de pseudo: liever geen winter als 2014/2015….

antihittegolf - 14-09-’15 12:46
Marian

Er vliegt al een paar dagen een kolonie spreeuwen rond van een stuk of 400 en die blijven hier een paar dagen voordat ze verder trekken en toen het vanmiddag even hard ging waaien sneeuwde het blaadjes,heerlijk

Marian - 14-09-’15 16:16
Fratsje

Zonet is er hier een heerlijk zwaar onweertje overgedreven. Voor september vind ik temperaturen tussen de 16 en de 19 graden prima te doen.

Fratsje - 14-09-’15 16:55
Jelle

Is dit niet een super dag mensen? Het mag van mij nog een tandje kouder worden (ik klaag niet), maar als ik naar buiten kijk is het donker, grijs en regenachtig.

Ik zit elke dag op de fiets. Ik heb ook geen andere keus en zou ook niet anders willen. Dus ook met dit weer, en dat vind ik juist heerlijk. Zijn er meer mensen die het met dit weer (regen) lekker vinden om naar buiten gaan?

Jelle - 16-09-’15 10:27
erica

Jelle, helemaal mee eens! Ik ook!!!!

erica - 17-09-’15 14:47
Misty

Jazeker, heerlijk weer om te wandelen en te fietsen. Gewoon regenpak mee! Voorspelling zien er goed uit. Oke , iets kouder zou mooi zijn maar het is nog september…

Misty - 17-09-’15 15:58
Marian

Ik fiets liever door droog weer maar als ik moet kiezen tussen fietsen met 30 C of stortregen dan ga ik voor de regen :-)

Marian - 17-09-’15 17:00
Jelle

Wat fijn om te horen dat er meer “gekken” zijn! :-)
Ik hoef ook niet perse elke dag regen te hebben, maar ik vind het heerlijk als het zo nu en dan regent. Inderdaad gewoon een kwestie van je regenpak aan. De lucht ruikt dan anders en de parken zijn leeg en ik hou ik meer van laagjes en capuchons dan van korte broeken en tshirts. Maar niemand begrijpt het. Mensen vinden het meer zielig als ik mij inpak in mijn regenpak om te gaan fietsen… ach…

Jelle - 17-09-’15 21:41
erica

Ja, dat wordt met de paplepel ingegoten: regen is slecht en zon is goed.
Ik heb gister m’n eerste kastanje gevonden!
Jippieeeeeeeeee!!

erica - 20-09-’15 13:09
I love snow

Bewolkte dagen zijn ook prettig voor mijn ogen, het is dan niet te fel voor mijn ogen.

I love snow - 20-09-’15 23:26
lieve

Ik heb vandaag een roodborstje in de tuin gezien en mijn oma zei altijd dat dit betekent dat het gaat vriezen :-)

lieve - 21-09-’15 14:17
Marian

Roodborstjes vertrekken nu naar hun winterverblijf ,heb mijn overwinter roodborstje nog niet gezien in me tuin.Het zal niet gelijk gaan vriezen als je hem ziet maar betekend wel dat het herfst is :-)

Marian - 21-09-’15 23:27
Fratsje

Gelukkig is de zomer nu echt opgerot. Geen temperaturen meer boven de 20 graden. De herfst is dit keer eindelijk eens op tijd.
hangt de vrolijke vlag uit :-D

Fratsje - 22-09-’15 01:36
I love snow

De warme golfstroom wil maar niet op gang komen en transporteert niet langer of erg moeizaam warm water richting naar noordwest Europa. Ondertussen gaan de nachttemperaturen binnen 10 dagen wellicht onder de 5 graden en zijn er eerste kansen op nachtvorst.

I love snow - 22-09-’15 14:44
hopelijk niet weer een winter 14/15

pffhfhhh weer een dagje : s nachts lekker regen, s morgens vanaf 0700 uur sonnutjuuhhhh… bleh en dan maar wachten of er bewolking mag komen. Gelukkig niet vanaf 0500 uur zon net als in de zomer, dat hebben we gehad voorlopig

hopelijk niet weer een winter 14/15 - 23-09-’15 13:55
Marian

Lekker in de tuin gewerkt vandaag,winterklaar maken,heerlijk.

Marian - 26-09-’15 16:55
Zomaar iemand

Stomme klotezon rot een x op! Ik word er gek van dat het elke middag nog altijd warm is door die klotezon.

Zomaar iemand - 29-09-’15 10:45
erica

Ja, ik ook! En ik hoorde net op straat dat het alleen maar warmer gaat worden en dat het in het weekend weer 20 graden of hoger gaat worden en dat dat minstens nog een week zo blijft!!! Ik hoop dat iemand hier gaat schrijven dat dat NIET waar is!!

erica - 29-09-’15 14:04
Marian

In de ochtend schijnt de zon precies waar ik aan tafel zit en dan wordt het flink warm op die plek,maar als ik de achterdeur openhoud is de warmte zo weer weg gelukkig.Ik wordt helemaal blij van dit weer,lekker zonnetje en niet te warm en krijg er wel energie van en zolang het niet boven de 22 C wordt vindt ik het best eigenlijk.Alleen omdat de zon nu lager staat schijnt hij soms irritant in me gezicht in de kamer en als me overbuurvrouw haar raam open heeft staan weerkaatst dat recht in me gezicht,helaas.Kan moeilijk tegen haar zeggen dat ze haar raam dicht moet doen :-)

Marian - 29-09-’15 16:34
Fratsje

Op 20ers (20 graden en hoger) zit ik echt niet (meer) te wachten. Dat vreet energie bij mij weg. Ik hoop dat deze herfst ook HERFST blijft. Dat vervelende t-shirtjesweer, met bijbehorende rotsfeer, hebben we nu wel meer dan genoeg gehad zeg. :-P
Mijn energie is nu langzaam weer aan het terugkomen en dat wil ik graag behouden.
.

Rond deze periode heb ik zelf minder moeite met de zon, omdat deze nu een stuk lager staat. Zolang het maar kouder wordt en blijft, klaag ik niet.

Fratsje - 29-09-’15 16:51
lieve

Hier blijven de voorspellingen netjes onder 20C maar heb het ook volledig gehad met de zon die van ´s morgens tot ´s avonds onafgebroken schijnt pfff
Ik verlang achter echte herfstdagen met regen, wind en dwarrelende blaadjes.

lieve - 30-09-’15 09:04
I love snow

BRRRRRRRRRRRR!!!!!!
http://www.niburu.co/index.php?option=co..

En bij de bronnen tref je ook een artikel aan dat sommige wetenschappers zich ernstig zorgen maken over de huidige toestand van de warme golfstroom die inmiddels al vertraagd is, het zeewater daar is behoorlijk koud te noemen. Het stilvallen van de golfstroom kan ons een Canadese klimaat geven met extreem koude diepvriestemperaturen in de winter.

I love snow - 30-09-’15 17:16
Jozef 1965

Dankzij lage vochtigheid is de lucht al meerdere dagen aangenaam ( niet benauwd ) en daarom heb ik weinig last van de zon.

Jozef 1965 - 01-10-’15 13:01
lieve

Ik voel me pas echt goed in mijn vel als ik nood heb aan verwarming en die zelf kan regelen. Een warme sjaal is mijn lijfstuk in de winter..liever zonder mantel dan zonder sjaal.

lieve - 01-10-’15 21:42
I love snow

Ik voel mij al echt goed in mijn vel.
Temperaturen blijven gelukkig gewoon te laag om er last van te hebben.
En we hebben een koude september achter de rug.

I love snow - 02-10-’15 14:24
Zomaar iemand

Die zon moet gewoon weg… Zo zwaar irritant echt de hele dag… Hoop dat het snel omslaat naar grijze lucht en temp van 13 graden en lager.

Zomaar iemand - 02-10-’15 18:37
geen winter 2014/2015

volgende week gelukkig even minder mooi

geen winter 2014/2015 - 02-10-’15 21:23
lieve (pissed)

Hier zoveelste dag volop zon en ronkende grasmaaiers. Op het weerbericht alles positief over zon en warmte en een regendag is, ik citeer, ¨een dag om vlug te vergeten¨! Mag een mens eigenlijk nog genieten van herfst en winter??? Verdomme!

lieve (pissed) - 03-10-’15 13:40
Marian

Hier volop zon maar die geeft niet veel warmte meer en de kleuren worden steeds herfstachtiger en de laatste dagen vliegen er flink wat ganzen in v vorm over het huis,dan zwaai ik ze uit en roep zachtjes ,zodat de buren het niet kunnen horen, tot volgend jaar.De overwinter spreeuwen uit de buurt zijn ook weer terug en die verwen ik met rozijntjes zodat ze blijven.Ik hoor alleen het weerbericht op de radio en wat ze zeggen boeit me niet meer.Laat ze maar leuteren over mooi en minder mooi weer, het is herfst en elke dag is nu weer mooi weer.

Marian - 03-10-’15 14:23
Fratsje

Ik vond het vandaag aan de warme kant en ik kon mijn jas en (weer zomer)sjaal eigenlijk niet meer aan. Ook weer regelmatig zomerse kleding en volle terrasjes te zien hier. Niet fijn.
.
Gelukkig zijn de voorspellingen vanaf woensdag weer gunstiger. Het wordt weer kouder.
Gelukkig geen 20+ers meer. Dat scheelt.

Fratsje - 03-10-’15 21:42
Marian

Het is nu buiten warmer dan binnen ,het is wat benauwd buiten.

Marian - 04-10-’15 15:03
echte winterhoop

wakker en wat is er ? sonnutthjuhhh, begin de dag goed :I(

echte winterhoop - 05-10-’15 08:15
lieve

Ik vind het nog altijd niet koel en fris en ´s nachts amper wind maar nog altijd muggen door open raam.

lieve - 05-10-’15 14:26
erica

Ik ben die blauwe lucht en zon ook zoooo zat!
De temperaturen gaan naar beneden en ik hoop op donderdag bewolking te krijgen op m’n verjaardag! Dan ben ik al blij. Regen zou een mooi kadootje zijn! :-)

erica - 05-10-’15 14:39
erica

Nog steeds blauwe lucht, maar er komt afkoeling. Ik wil echte herfst! Hopelijk bewolking op donderdag, m’n verjaardag. Een bui zou een mooi cadeau zijn!!!!

erica - 05-10-’15 14:41
Jelle

De temperatuur daalt in ieder geval onder de 15 graden. Dus dat is een goed vooruitzicht. Maar er mag inderdaad best wat meer regen gaan vallen. Laat het maar lekker nat en guur worden. Dan kan eindelijk de winterjas, capuchontrui en handschoenen aan.

Gefeliciteerd alvast Erica. Ik wens je een herfstige verjaardag toe!

Jelle - 06-10-’15 16:08
I love snow

Hoera, op naar amper 10 graden overdag en s’ nachts dichtbij of rond de vriespunt.

I love snow - 06-10-’15 16:37
Fratsje

Eindelijk weer echt een stuk kouder. Hoera! :-D
\o/\0/\o/

Fratsje - 06-10-’15 20:05
Fratsje

Welkom dikkere jas en herfstsjaal of das.
:-)

Fratsje - 06-10-’15 20:07
lieve

Gelukkige verjaardag, Erica!! Geniet van je dag!

lieve - 07-10-’15 07:54
echte winterhoop

erica, ik hoop jij morgen net zo’n verjaardag hebt als vandaag, heerlijk herfst.
Groetjes – Annelies (echter winterhoop/ voorheen antihittegolf )

echte winterhoop - 07-10-’15 11:17
Fratsje

Fijne herfstige verjaardag toegewenst Erica.

Fratsje - 07-10-’15 22:19
erica

Dank voor jullie felicitaties! Het was geen herfstdag helaas, de avond ervoor heeft het wel geregend. Dat was mijn kadootje. En de temperaturen zijn laag, dat scheelt. Maar voorlopig no daaaagen me fel blauwe lucht, zonder regen. Ik hoorde iemand zeggen dat we een echte winter gaan krijgen omdat er zoveel eikels zijn. Ik hoop het, maar weten doe ik het niet.

erica - 09-10-’15 13:51
echte winterhoop

pfffhhh- weer een zonnetje weekend achter de rug, mag dit weekend eens minder rustig F*&^%$#ck weer? Het is tenslotte toch herfst? !!!!

echte winterhoop - 12-10-’15 10:28
erica

Ankie, heb ik nieuws gemist? Ik denk dat je toch bevallen bent nu?
ER komt regen aan, YES!

erica - 12-10-’15 14:21
Jelle

Hier in Den Haag en e.o. nog vrij weinig regen hoor. Ik zie ook geen enorme veranderingen in de voorspelling. Er komt iets meer bewolking, vrijdag misschien een extra buitje… Maar welke bron gebruik jij Erica?

Het is wel echt een stuk kouder. Heerlijk!

Jelle - 12-10-’15 17:13
Fratsje

Ik vind het heerlijk weer. :-D Lekker fris! Ik heb zowat de hele dag mijn huis doorgelucht. Met deze lage temperaturen heb ik geen problemen met de oktoberzon, plus deze staat al een stuk lager aan de hemel. Dat scheelt ook een hoop.

Fratsje - 12-10-’15 19:41
echte winterhoop

zag net een mannelijk figuur op biltstraat in kort broekje?

verder op bij kruisstraat een glimlachende man bij stoplicht- kijk dacht ik- dat is er één- zomerdepressie lotgenoot :) :) :)

echte winterhoop - 13-10-’15 13:07
erica

Jelle, ik gebruik nu.nl, en da naar het weer gaan.
En Robert ten Brink is ook een herfst-winterman. ( Colum in “Vriendin”), van october.

erica - 13-10-’15 15:15
I love snow

Dit is een herfst om toe te juichen, zeker weten!
Met temperaturen die soms meer dan 5 graden kouder dan normaal rond deze tijd van het jaar zouden zijn.

I love snow - 13-10-’15 23:56
lieve

Het sneeuwt in de Ardenneuhh!!!
:) :) :) :) :-)

lieve - 14-10-’15 13:37
erica

Lieve, gefeliciteerd! Bofkont!!!!!

erica - 14-10-’15 15:11
Fratsje

Ik kom dit keer vervroegd in mijn ‘prime’ met dit weer. Normaal gebeurt dit zo rond eind november begin december. TOPPERRR!
Ja Lieve, je bent een bofkont. Geniet ervan! :-D

Fratsje - 14-10-’15 18:01
Jelle

Ik ben wel jaloers op Lieve maar ik was vandaag ook meer dan tevreden! Koud, grijs en nat. Wat wil je nog meer? Lekker herfstweer.

Geniet ervan iedereen!

Jelle - 14-10-’15 19:37
Lieve

Voor alle duidelijkheid: ik woon niet in de Ardennen, dus bij mij nog geen wit tapijt maar de vroege sneeuwval daar geeft wel hoop op winters weer in de rest van België :-)

Lieve - 15-10-’15 00:43
lieve

Ooo wat heb ik deze gezelligheid gemist!

lieve - 15-10-’15 13:27
erica

Ja, het is nu heeeeeeeerlijk! Prachtige kleuren en ik hoop dat de blaadjes nog even blijven hangen, het gaat anders veel te snel.

erica - 15-10-’15 14:16
echte winterhoop

onderstaand stukje columns op internet

_ helemaal mee eens :

http://columns.dg.nl/thomas-verbogt/puff..:

Woordspeling of niet: zonzeker? Ik hoorde het woord op de radio in een zinnetje dat ik niet goed verstond. Ik dacht dat het was: ‘De Nederlander is zonzeker.’ Maar het kan ook best zijn: ‘De Nederlander wil zonzeker zijn.’ In het eerste geval dus ja, een woordspeling. In het tweede geval ook min of meer, maar niet helemaal. Misschien moet ik er helemaal niet over beginnen, maar door mijn lichte allergie voor woordspelingen spits ik waarschijnlijk iets te snel waakzaam de oren. Het gaat in ieder geval over zon, dat is duidelijk. De Nederlander kan niet zonder, ook duidelijk. Ik haast me erbij te zeggen dat ik met deze Nederlander weinig heb, want ik kan best zonder zon. Uiteraard heb ik het dan niet over zon in het algemeen, maar de vakantiezon, de zon waarvan we bruin worden, de zon waarvan we hoogzomerse kleren aan gaan trekken en met een klagend lachje puffen, terwijl we met de handen wapperen. Betekent ‘zonzeker’ nu dat de Nederlander onzeker wordt als de vakantiezon zich nauwelijks laat zien of is het een wens, voor mijn part een hárde eis, dus de Nederlander wil daar zijn waar de zon als een gek aan de hemel staat te branden? Ik vermoed het laatste, want zo is de Nederlander wel. Deze Nederlander reist dus naar de zonzekere bestemming, maar stel dat het daar toch tegenvalt, de zon heeft er geen zin in. Dan weet de Nederlander zich geen raad. Beetje langs winkels sjokken, op straat verveeld lopen eten, dat soort dingen. Is altijd zo: een woordspeling of wat daarop lijkt, voorspelt zélden veel goeds!

Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on pinterest_shareMore Sharing Services0
© Gelderlander 2015, op dit artikel rust copyright Dit bericht werd geplaatst in Thomas Verbogt en getagged woordspeling,zon door tverbogt . Bookmark de permalink .

1 reactie op “Puffen”

Annelies op 15 oktober 2015 om 13:10 schreef:

ik voel me ook allang geen nederlander meer, zeker niet in dit jaar. 240 uur meer zon dan 2013, op nummer 4 zonnigste jaar ooit en nu gaan we ZIELIG doen als het even een weekje herfst is met lekker bewolkte dagen……….. pffhhhhhh Dag hoor, super verwende narcistische nl-tjes .. JA wij zijn ZIELIG want wij GEEN Zonnetje.. en ergens anders op de wereld gaan ze dood van de oorlog, honger, dorst, ebola, kou, vluchten, ed ed maar WIJ zijn ook ZIELIG: even een paar dagjes minder MOOI weer in het bijna zonnigste jaar ooit BLEH !!!!!!!!!!!!!

echte winterhoop - 16-10-’15 13:47
Jelle

Gister stond ik ingepakt in druipend regenpak bij de lift te wachten toen er iemand naast mij kwam staan. Ik zei “lekker weertje he”. Maar dat vatte hij helemaal verkeerd op. Hij dacht dat ik het cynisch bedoelde. Maar ik bedoelde het serieus. Typisch van die momenten dat je gewoon heel anders denkt. :-)

Jelle - 16-10-’15 15:44
erica

Ja Jelle, dat gebeurt mij ook regelmatig!
Lachen! Ze begrijpen het toch niet.

erica - 18-10-’15 13:12
echte zomerhoop

heerlijk!

echte zomerhoop - 19-10-’15 11:27
echte winterhoop

hum…. ik ben zo druk met mn multitasken – ik per ongeluk de verkeerde naam intoets hhaahahahahahah
\

echte zomerhoop moet NATUURLIJK zijn :

echte WINTERhoop dom…………

echte winterhoop - 19-10-’15 11:28
lieve

http://www.youtube.com/watch?v=fVWbu49yv..

lieve - 20-10-’15 18:58
erica

Lieve,

WAAUW!!! Wat mooi! Elf minuten genieten,
en nu hopen dat het uitkomt!!!!

erica - 21-10-’15 14:47
lieve

Gezellig hé, Erica! Om het met Fratsje haar woorden te zeggen: zwijmel…

lieve - 21-10-’15 18:38
erica

Gisteravond, donderdag, 18.00 uur, het weer op RTL4”“We hadden vandaag vies nederlands herfstweer.” WAT?? Gewoon een beledigigng zeg!En ik kwam net blij uit de miersrregen…

erica - 23-10-’15 13:55
Smoke

Bah wat een schijtweer toch en de vooruitzichten zijn ook niet best! Temperaturen dik boven de 12 graden en het ging nog wel zo mooi eventjes toen we zelfs al autoruiten moesten krabben. Waar blijft die herfst? Ik zit niet te wachten op orkanen en andere ellende, maar iets onstuimiger en wat meer regen die klettert op de ramen zou toch wel mogen ondertussen?!
De goden bewaren ons er voor dat we weer de hele herfst en winter in die vieze klamme ZW stroming blijven hangen! Gelukkig gaat vandaag eindelijk de wintertijd in en breekt voor mij weer de gezelligste tijd van het jaar aan. PS. zou het ooit nog weer zover komen dat die ellendige zomertijd weer afgeschaft wordt en dat we terugkeren naar de normale natuurlijke situatie die tot 1977 heel normaal was?

Smoke - 24-10-’15 12:21
Winterkriebels (Lieve)

Eén van onze weermannen stelt voor om de zomertijd af te schaffen, kon dat maar waar zijn! (HLN.be ¨Weg met die zomertijd¨)
Het gaat volledig in tegen ons bioritme want wie gaat nu graag slapen met zonlicht en 25C?
Afschaffen dus, die handel!!
En nu idd heerlijk genieten van de gezelligste periode van het jaar!

Winterkriebels (Lieve) - 24-10-’15 13:56
Jelle

Morgen 19 graden hoor ik steeds! Nu snap ik wel dat 19 graden in de oktober zon anders voelt, maar toch. Is er ook een politieke partij die ongewenst zomerweer terugstuurt naar waar het vandaan komt? ;-)

Jelle - 26-10-’15 15:32
I love snow

Dat wil nog niet zeggen dat de winter ver weg hoeft te zijn.

I love snow - 26-10-’15 15:58
Fratsje

Begint de zomer zich nu wéér voorzichtig op te dringen? Ik zit niet nu nog op die rotterrasjes en jasloos weer te wachten.
.
@Sophie en Lieve, schrik niet als je me niet op facebook kunt vinden, ik heb mijn account tijdelijk gedeactiveerd wegens een conflict met iemand daar.

Fratsje - 26-10-’15 17:03
Sophie

Ik heb net bijna precies hetzelfde op Facebook gezegd Frats…Kom hier haast nooit meer. Zucht…Véél te warm :-(

Sophie - 27-10-’15 09:29
Sophie

Het weer bedoel ik dus. ;-) Niet dat het hier op het forum nou zo warm is.

Sophie - 27-10-’15 10:06
Jelle

Komende dagen: zon, zon en nog eens zon. Kom op herfst!!

De bomen staan er nu trouwens wel echt heel mooi bij!

Jelle - 29-10-’15 12:28
erica

Ja, de bomen zijn prachtig! Maar voor de komende vijf dagen nog steeds zacht zomerweer.
Bah, dat is nu al de derde october op een rij. Voorlopig geen regen ook. En als er even bewolking is, noemt men dit een dip.

erica - 29-10-’15 14:04
Marian

Ben vandaag even op de fiets weggeweest en het is prachtig om te zien overal.Overal vallen de blaadjes en je ziet hoge hopen bladeren liggen en het is hier behoorlijk fris.Heerlijk weertje zo.

Marian - 29-10-’15 16:50
Jozef 1965

Gisteren vond ik het in de zon wat te warm, hoewel de luchtvochtigheid viel nog mee. En momenteel hier goed afgekoeld tot onder de 5 ‘C.

Jozef 1965 - 01-11-’15 06:18
lieve(zonder winterkriebels)

Als kind heb ik het mijn ouders en grootouders zo vaak horen zeggen: ¨Het is vandaag precies Allerheiligenweer¨. En daarmee bedoelden ze koud, mistig en grijs weer.
Allerheiligen anno 2015: 16C, strakke blauwe hemel en ganse dag zon. Mam man man, waar gaat dit eindigen. Ik ben van ´68 en blijf het herhalen, ik was liever 20 jaar vroeger geboren! Die goeie, ouwe, gezellige tijd komt nooit meer terug, zucht..
Prozac, heb je als achtergrond ook geen foto van een boom in prachtige herfstkleuren? Zou misschien eens een leuke afwisseling zijn..?

lieve(zonder winterkriebels) - 01-11-’15 12:30
erica

Ik vrees het ook Lieve, het leek wel voorjaar gisteren. Terrassen weer overvol en bootjes in de grachten. In de vogelopvang hebben we jonge eendjes!! het moet niet gekker worden…

erica - 01-11-’15 12:36
echte winterhoop

ik kots van dit weer, zo lekker ouwe wijven, is er eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeccccchhhhhtttt niets meer anders? kots !

echte winterhoop - 01-11-’15 19:21
Fratsje

Die stomme klØte-oude-wijvenzomer iedere keer, met zijn overvolle dooie mussentrommel en terrasjes.. Bléh!
Waar blijven de enkele cijferwaarden of dubbele onder nul. We krijgen toch hopelijk niet wéér dat eeuwige slappe moessongejank de hele winter.

Fratsje - 02-11-’15 00:08
zeurpot

Ik geniet van het weer nu.

Is de hitte voorbij is het nog niet goed.
Wees blij dat we onder de 20 graden zitten toch.
Maar nee het is niet koud genoeg.
Het vriest nog niet, ach is toch wat, is pas november.

Moet je de moeite nemen om vroeg de deur uit te gaan, is het best koud, maar tja, de meeste liggen blijkbaar dan nog heerlijk te slapen.
Er moet ook gewerkt worden hoor, ben ik de enige hier?? die vroeg mijn nest uit moet?
Ik denk ook als de wekker afgaat van bah, maar ik moet iedere dag door de zure appel heen bijten.
Elke dag iedere mans gezeur en ellende aan horen.

Ik zie nog steeds domme zielen die in de vroege morgen, met blote voeten, korte broek en t-shirt buiten lopen.

En zolang het niet vriest geeft dat een bezuiniging op de energie kosten toch.

Of willen jullie een hoge energie rekening hebben?

Ik hoop dat Prozac niet boos wordt.

zeurpot - 02-11-’15 05:54
Jelle

Prima als jij het lekker vind. Accepteer ook dat andere liever nog kouder of natter weer hebben. Snap niet helemaal wat het probleem is…?

Jelle - 02-11-’15 09:36
Marian

Ik denk dat iedereen zijn eigen idee van “lekker weer“heeft.Als iemand in november in korte broek en t shirt wil lopen moeten ze dat vooral doen.Heb zelf weleens een keer midden in de winter in een drukke winkelstraat met me jas wagenwijd open gezeten omdat ik net een opvlieger had en er zullen best wel voorbijgangers zijn geweest die dachten dat ik niet helemaal spoorde, so what.Mijn perfecte weer is 10 C vorst en een strakblauwe lucht.Dat zal hier niet vaak gebeuren en neem ik genoegen met alles onder de 20 C.

Marian - 02-11-’15 16:49
echte winterhoop

zucht – waar is dat échte weer gebleven, de wind, hagel, regen, zucht zucht kots en kots…. bleh … hoop geen 90 te moeten worden meer, dan is het helemaal tropen tegen die tijd hier in …. nederland. kots en zucht

echte winterhoop - 02-11-’15 18:28
lieve

@zeurpot:¨wees blij dat we onder de 20 graden zitten¨… Als een kind al uren op de ijskar zit te wachten dan koop je het toch ook geen ijshoorntje zonder ijs met als opmerking ¨wees blij dat je de koek krijgt¨?

lieve - 03-11-’15 08:05
I love snow

Twee weken geleden sneeuw in Limburg, nu in Maastricht 20,0 graden bereikt, daarom zegt het huidige weertype helemaal niets over aankomende winter, die kan hardnekkig uitpakken, heel hardnekkig zelfs met strenge vorst(-10,0) in de nachten.

I love snow - 03-11-’15 13:59
erica

De warmste 3 november ooit gemeten, sinds 1901. En er komt weer warme lucht aan vanuit het zuiden. Voorlopig vijf zachte dagen. Ik ben m’n zonneklep, zonnebril en zonnescherm nu wel zat. Maar oke, het is onder de 0 graden.

erica - 03-11-’15 14:43
lieve

Mijn verwarming staat´s morgens een half uurtje geprogrammeerd in de badkamer, that´s it.
Ik hoop dat je gelijk krijgt, ILS, en vooral dat het een héél uitgerekte winter wordt, maw, liever 6 maanden +5 dan 2 maanden -10. Wellicht ijdele hoop want herfst is opnieuw nazomer en vanaf maart vrees ik opnieuw voor die heerlijke, prachtige voorjaarszon om het met de woorden van de weermannen te zeggen.
What´s next? Appelsienen in de kerstboom? Bbq´tje met Oudjaar?
Ben aan het zagen, I know, maar op 3 nov wakker worden met muggenbeten is echt niet my piece of cake!

lieve - 03-11-’15 19:02
erica

Ik bedoelde dus 20 graden in mijn vorige mail.

erica - 04-11-’15 12:28
echte winterhoop

ik heb het gehad met nl-tjes.
tien dagen bijna continue nopstop zon 0800 tot 1700 uur en nu, even een morgen geen sonnuthjuhh iedereen die zielepoten-houding… blehhhhh…
maar WIJ moeten het al twee jaar kunnen. dus ergens……… heh (net goed) Het is niet 12 maanden lente, DAT zijn we vergeten in nl, de verwende rijke westertjes…

echte winterhoop - 04-11-’15 13:12
echte winterhoop

en dan vorige week, zo´n mw. bij nettorama/ ik zei tegen haar- wel erg warm heh zo tegen november. Wat ze zegt, deed ik bijna mijn tong afbeet, het volgende- ze zegt met echte overtuiging JA MAG HET, MOOI WEER !!! WE HEBBEN AL GEEN ZOMER GEHAD OOK………

nee joh – tuurlijk mevrouw, ik slik even wat in …

heee nu wij aan de beurt joh ?! DE WINTER

echte winterhoop - 04-11-’15 13:15
Smoke

De weerman van de Telegraaf heeft goed nieuws want WE (let op het woordje we) zijn voorlopig gelukkig nog ver verwijderd van kou, vorst en sneeuw. Ik wordt zo moe hè van die subjectieve weerpraatjes die altijd menen voor mij te kunnen denken. Arghhhhh, ik wil kou, regen en onstuimig weer nu het is verdorie november hoor!!
Waar ik ook heel verdrietig van werd is die mug op mijn slaapkamer, zucht alsof het juli is. En het ergste moet nog komen, komende zaterdag 11 graden, ‘s nachts wel te verstaan. Kan het nog erger worden?De weerman van de Telegraaf heeft goed nieuws want WE (let op het woordje we) zijn voorlopig gelukkig nog ver verwijderd van kou, vorst en sneeuw. Ik wordt zo moe hè van die subjectieve weerpraatjes die altijd menen voor mij te kunnen denken. Arghhhhh, ik wil kou, regen en onstuimig weer nu het is verdorie november hoor!!
Waar ik ook heel verdrietig van werd is die mug op mijn slaapkamer, zucht alsof het juli is. En het ergste moet nog komen, komende zaterdag 15 (!) graden…….. ‘s nachts wel te verstaan. Kan het nog erger worden?

Smoke - 04-11-’15 17:11
Marian

Vanmiddag heeft het hier goed geregend.Prima weertje.

Marian - 04-11-’15 22:26
Jelle

Gister en vanmorgen had ik zelfs weer duiven op mijn balkon die dachten dat het lente was. Ben blij dat de komende dagen er wat grijzer uit zien. Zaterdag doe ik mee met de natuur werkdag. Koud zal het dus niet worden, maar in ieder geval verder wel herfstig lijkt het.

Jelle - 05-11-’15 15:27
Marian

Ik had vandaag ook een paar duiven die op het dak van de schuur nageslacht aan het maken waren maar tortelduifjes doen dat ook doodleuk in de winter.Heb vandaag ook nog een half uur in de bus gezeten en heerlijk genoten van de kleuren van de bomen en de grote hopen afgevallen blaadjes.Lekker er doorheen lopen en rondschoppen en maar hopen dat er geen hond in heeft gescheten :-)

Marian - 05-11-’15 16:16
Sophie

Moet je hier op dit forum verplicht afsuiten met “maar ja het is tenminste onder de 20 graden”? Het is gvd november, mogen we dan alsjeblieft een beetje naar ECHT weer verlangen? Ik dacht dat je hier stoom mocht afblazen, maar krijg nu toch de indruk dat je ook hier positief moet gaan lopen doen. (Zoals we hier in Rotterdam zeggen) Volgens mij is het maar goed dat ik hier niet zoveel meet kom…@Zeurpot, ik begrijp jouw verhaal niet helemaal. Wat doe je dan hier? @ ILS, ik hoop en bid (en ik ben niet eens gelovig;) ) dat je gelijk krijgt…

Sophie - 05-11-’15 18:14
Sophie

Zoveel meeR bedoel ik dus…

Sophie - 05-11-’15 18:15
Fratsje

Ik deed zonet even mijn balkondeur open…. Wat een vieze lauwe lucht hangt er buiten zeg. Geen wonder dat ik last van mijn huid heb (normaal een zomerprobleem). :-(
De zomerkleren plus zomerjas en sjaaltje kunnen dus weer “fijn” uit de kast de komende dagen.

Fratsje - 05-11-’15 20:20
Fratsje

@ILS, ik hoop zo dat dat echt uit gaat komen, want de herfst begon zo veelbelovend.

Fratsje - 05-11-’15 20:23
Smoke

Met Sophie eens, het is toch om gek van te worden dat het in november nog 15 tot 20 graden kan worden!
We hebben al een lente die half februari begint, een bloedhete zomer tot ver in september dus die paar maandjes die overblijven wil ik minimaal een beetje HERFST en WINTER.

Smoke - 05-11-’15 22:39
erica

Het is treurig idd. Het wordt wel herfstachtig, maar veeeeeel te warm! Weer een record op dinsdag 3 november. 21 graden in Zuid-Limburg! Tortels broeden het hele jaar door. Maar in de vogelopvang zitten we met babie dukkies en das triest.
En dan die mannen met de blaadjesblazers….laat toch liggen!!!!

erica - 06-11-’15 13:53
Fratsje

En weer een vieze lauwe dag beleefd hier tijdens het boodschappen doen. Ik vind dit echt niet fijn meer en dan komt daar voorlopig ook nog geen verandering in…. zucht.
.
Ik wil eindelijk weer eens een echte herfst die ook herfstig koud blijft, en een strenge WINTER! Geen vies lente-warm jankweer meer tijdens deze maanden.

Fratsje - 06-11-’15 23:09
lieve (pissed)

Weerbericht zopas: vannacht 16C terwijl 4C normaal is en het zou dus één van de warmste 7 nov-nachten ooit kunnen worden sinds 1901!!!
That´s it, i´m done, finished, fed up with this fake autumn!Ik wil wind,regen en storm..onder 10C overdag en ´s nachts vorst!Over 5 maanden beginnen ze weer over de lente en dat f*cking zomeruur!
Ik wil verhuizennaar een koud klimaat!!!

lieve (pissed) - 07-11-’15 00:00
Fratsje

Ik moest de ventilator vannacht weer aanzetten omdat het gewoon te warm in mijn slaapkamer was. Mijn huid jeukte weer, dus ik heb ook bar slecht geslapen. Heb trouwens nog geen één keer kachel aangehad dit jaar en luchten heeft op dit moment toch weinig nut.

Fratsje - 07-11-’15 13:42
Zomaar iemand

Het word verdomme is tijd voor een keiharde winter, het is te lang al warm en die fucking kankerzon schijnt ELKE dag de hele dag. Het moet over zijn nu! Tijd dat de winter zich is gaat bewijzen. En mensen zal laten beven van angst dat het toch echt mogelijk is om een maand lang temperaturen te hebben die niet boven de -10 uitkomen.

Zomaar iemand - 08-11-’15 18:32
echte winterhoop

nou: vanmorgen weer allemaal HIEPER DE PIEPER met lente-energie-kriebels uit het bed gesprongen want men gaf aan- 16 graden en s morgens sonnutthiijuuhh-
Gelukkig valt DIT tegen en toch lekker bewolkt. Wel weer een jas die plakt

echte winterhoop - 09-11-’15 08:52
lieve

Hier hetzelfde verhaal, droog, zonnig en warm. Mijn schuifraam staat 24/7 open en nu is het binnen 20,8C!! Vorig weekend nog grasmaaiers gehoord!Herfst=nazomer, winter=zachte herfst, lente=voorzomer en zomer=sauna!! Ik wil verhuizen naar Schotland en ros worden wegens gebrek aan zon!

lieve - 09-11-’15 16:54
misty

Nu in ieder geval wel een herfstig sfeertje met de wind en regen (temperatuur maar even vergeten), heerlijk!

misty - 09-11-’15 17:26
erica

En het werd dus idd vrijdag de 7e ook een record! Triest!!!!
Iemand op straat hoorde ik zeggen gister: Ik heb vitamnie Z nodig, van Zon en Zomer!
Ik word er woest om!!

erica - 10-11-’15 12:38
erik

gewoon weer lekker zweet zweet en kleffigheid. wanneer komt er eens een stop op het verwennen van die rijke nederlandertjes net als echte winterhoop zegt., we lopen hier rond of we God zelf zijn joggh in ons paradijsje op aarde – om te huilen…..

erik - 12-11-’15 11:44
bosman

hahah- die sinterklaas die komt op slippers en een kort broekje en een zonnebrilletje

bosman - 12-11-’15 11:45
erica

Zo! En NU is het herfst! Bijna 15.00 uur en een regenzone met storm over het land. Van zuidwest naar oost en het blijft lekker doorregenen. Gerechtigheid! Wel nog te warm oor de tijd van het jaar, maar mij hoor je nu even niet. Sinterklaas zal morgen zijn paraplu-piet nodig hebben.

erica - 13-11-’15 15:02
echte winterhoop

zo met vriendin naar sauna, zit nu snel op internet. lekker plakkuh plakkuh plakkuh tot 20 november tegenwoordig.KOTS daarna ‘mag ‘het herfst worden

echte winterhoop - 15-11-’15 08:30
misty

De vooruitzichten zien er goed uit. Eindelijk temperaturen onder de 10 graden! Genieten maar…

misty - 17-11-’15 17:45
Fratsje

Eindelijk een stuk kouder. Laat de echte winter maar beginnen en lang blijven. Lekker vriezen met ook overdag vorst. Welkom winter! :-)

Fratsje - 18-11-’15 10:52
I love snow

Heerlijk, laat maar komen!
De weerkaarten waar ik naar kijk, laten in ieder geval kans op natte sneeuw zien.

I love snow - 18-11-’15 16:30
ijsbeer

tegenwoordig word je meteen voor gek uitgescholden als je hardop zegt dat het een flinke winter mag worden heb ik het idee. Nou afijn – ik hoop we kraken dat het vriest en veel bewolking winter 2015-2016

ijsbeer - 19-11-’15 11:27
erica

Ja, eindelijk echt fris weer! Genieten. Het gaat er op lijken.

erica - 20-11-’15 13:48
echte winterhoop

pfffhh- zaterdag een puber in korte broek.. bleh bleh bleh- hoop volgend jaar het bewolktste jaar ooit komt, we lopen naast onze zomer en zonnes choentjes in dit land

echte winterhoop - 22-11-’15 19:19
echtewinterhoop

zomer en zonne schoentjes moet het zijn

echtewinterhoop - 22-11-’15 19:19
misty

Heerlijke koude dag, genieten!

misty - 23-11-’15 17:18
Jelle

Wat een fantastische herfstdag! Kou, regen, wind, herfst! Heerlijk van genoten op de fiets naar mijn werk.

Jelle - 24-11-’15 15:04
Fratsje

Voor het eerst weer mijn fijne winterse das met sneeuwvlokmotief om gehad, waar achter ik mij zo prettig en veilig voel. Heerlijk onder Fratsjes plu op straat gewandeld vroeg in de avond. :-)

verlangt erg naar een ijzige kerst en een lange strenge winter

Fratsje - 25-11-’15 04:27
erica

Zondag de 22e heeerlijk in de hagel gelopen, de eerste dag met winterse buien. En ‘s nachts wat lichte vorst. Houden zo!

erica - 25-11-’15 14:34
Lieve

Leuk, en respect voor allen die nu tevreden zijn maar ik ben het totaal niet. Vind het zielig dat we eind nov moeten juichen om, ocharme, een paar frisse dagen en een zeldzame hagelbui. Momenteel staat mijn schuifraam nog altijd open en staat de chauffage af: binnentemperatuur= 20,6C!! De zon is opnieuw al gans de dag van de partij en ik baal ervan!!Heb efkes mijn vliegenraam weggenomen en meteen zaten er 3 vliegen binnen!!????? Nochtans, al zeg ik het zelf, bij mij kunnen die parasieten niks vinden,ik sta op netheid en ook mijn vuilnisemmer en pmd-zak zijn hermetisch dicht. Over minder dan 4 maanden begint de lente OPNIEUW en is mijn enige referentie naar de herfst het verkleuren en vallen van de bladeren! Mijn laatste hoop is dat ze het zomeruurafschaffen.

Lieve - 26-11-’15 15:48
misty

Ik hoop ook op een lange koude periode. In tussentijd geniet ik van de kruimels die de weergoden ons toch nog gunnen!

misty - 26-11-’15 16:01
erica

Ik geniet ook met wat we krijgen aan kruimeltjes. Ik denk dat het weer permanent gaat veranderen, of dat is al drie jaar zo.
Natte en droge seizoenen, net als in de tropen. Veel regen en stormen en geen echte winters meer. De herfst en voorjaar zullen wel herkenbaar blijven denk ik. De bomen zullen hopelijk mooi blijven verkleuren. Maar idd. Het is bijna december en voor je het weet staan die domme krokussen er weer.
Gister op het nieuws: Er is een “herfst-dip-licht-bril” uitgevonden!! Het moet niet gekker worden!

erica - 26-11-’15 16:11
erica

Ik zag vanmorgen een Magnolia in de knop staan! Dat is toch niet normaal?

erica - 27-11-’15 14:06
Marian

Volgens mij wel,ik laat de oude bloemen altijd erin zitten want die beschermen de nieuwe knoppen tegen de vorst.

Marian - 27-11-’15 16:30
Marian

Oeps ,ben in de war met een hortensia :-)

Marian - 27-11-’15 16:46
erica

Ja, ik dacht al Marian. ee, dit waren echte nieuwe knoppen. Wordt ook wel de tulpenboom genoemd. We zitten weer in de dubbele cijfers en er komt weer storm aan.

erica - 28-11-’15 15:14
Marian

Ik keek vanmiddag bij mij naar me tulpenboom maar daar zitten ook knoppen in,alleen geen flauw idee of dat nu hoort.Het is hier nu flink aan het waaien en aan het regenen.

Marian - 28-11-’15 22:00
Smoke

Ik kan de zin ‘zeer zacht voor de tijd van het jaar’ niet meer lezen. Ik word erg depri van dit kloteweer, het wordt verdomme weer de hele week 12 graden en zelfs in Scandinavië wil het niet echt winters worden. Oké, de atmosfeer is niet te beïnvloeden, en de mensheid heeft zelf gezorgd voor de wereldwijde opwarming van de aarde, maar het gaat toch niet voor de derde keer op rij zo zijn dat de winter een veredelde herst wordt?!

Smoke - 29-11-’15 00:48
misty

Ik hoop ook nog op een koude winter. Vandaag wel genoten van dit stormachtige herfstweer!

misty - 29-11-’15 16:53
Sophie

Erg hè Smoke…Ik kan dat zinnetje ook niet meer zien. :-( Maar ik ben idd bang dat het weer niks wordt dit jaar. December en 12 graden. De moed zakt mij in de schoenen…

Sophie - 30-11-’15 10:34
Fratsje

Hier idem, Smoke.
Ook ik krijg onderhand mega-wegtrekker als ik moet aanhoren dat het wéér ‘zeer zacht’ gaat worden. En dan die horrorzomers van tegenwoordig…. Ik wil er nu even echt niet aan denken. :-(
.
Ik kan veel weermannen/vrouwen wel schieten als ze deze superzachte temperaturen lopen op te hemelen.
.
Dagen onder de 10 graden worden zeldzaam vrees ik. Nederland krijgt steeds meer een rotklimaat.

Fratsje - 30-11-’15 17:05
Marian

Ik denk dat we de komende jaren flink onstabiel weer krijgen. Schaatsen is een grote hobbie maar helaas hier in zeeland weinig tot geen ijs en dat zal alleen minder worden.Dus de strakblauwe lucht met 10 C vorst zal niet vaak meer gebeuren. Heb gelukkig de dvd met 100 jaar Elfstedentocht nog.

Marian - 30-11-’15 22:13
ijsman

Frats- die zeker A. op weeronline… hmm die voelt zich iets te kort gedaan, zie zijn reactie boven jou. Ikzelf ben helaas geblochked anders had ik hem de werkelijke les gezegd.
hoop people in nederland moeten afzien in syzoen winter

ijsman - 01-12-’15 11:01
watjes

nu eens wat minder watjes weer in holland, ze lopen er bij of ze een hele vent zijn maar in feite hebben we alleen mooi en zacht weer- een echte vent is een echte winter dan praten we verder –

watjes - 01-12-’15 11:06
wedstrijdje

wedstrijdje WARMSTE DAG OOIT – vandaag warmste 1 december – sinterklaas – warmste sinterklaas ooit – KOTS !!!!

enuuh _ 1 januari 22 C wellicht …

lieve- is het mogelijk ik samen met jou naar het noorden engeland verhuis, kan ik bij jou op kamers/ sincerly

wedstrijdje - 01-12-’15 12:21
Fratsje

Ik heb 1 ding te zeggen…
https://youtu.be/7Tc6oBsx2v4
En ijs erbij graag!!

Fratsje - 01-12-’15 18:09
Fratsje

Hoe ging dat ook alweer.

https://youtu.be/7Tc6oBsx2v4

Fratsje - 01-12-’15 18:12
ijzer

ik hoop niet al te oud te worden met deze klimaat verandering. 11 graden tot en met 10 december, we kunnen meteen door – 01 janu. 15 graden, 1 feb 20 graden, 1 maart 25 graden en natuurlijk SON

ijzer - 02-12-’15 08:59
erica

Bleh! Ik ben er ook helemaal gaar van!
Maarrrr…wat ik me herinner van elfsteden tochten, is, dat die plaats vonden in februari. Er is nog hoop dus. Hier in de gemeente kun je gratis zakjes strooizout halen. Hahahahaha….

erica - 02-12-’15 14:10
Marian

De winter moet nog beginnen,het kan alle kanten op.

Marian - 03-12-’15 21:37
lieve

Intussen zijn we de herfst wel al kwijt, Marian.
Is het niemand opgevallen dat Prozac sinds maanden geen nieuwe tekst heeft geplaatst? Is nog nooit gebeurd.

lieve - 05-12-’15 20:14
erica

Dat was mij ook opgevallen Lieve.
Ik hoop toch dit jaar m’n echte winterjas nog wel te kunnen dragen. Zucht…

erica - 06-12-’15 15:01
Prozac

Geen zorgen, ik ben al weken aan het genieten en uitwaaien… Heerlijk!

Prozac - 06-12-’15 16:31
Marian

Geniet ervan Prozac,doe ik ook.

Marian - 06-12-’15 16:42
Lieve

Enjoy!!

Lieve - 07-12-’15 14:11
Karina

En dan zijn er nog mensen die denken dat klimaat verandering onzin is. Het is hier te warm voor de tijd van het jaar en bij een vriendin in Australië was het maar liefst 43C, met een uitloper in de middag naar 46C. Zelfs in de lente haalden ze daar de 40C al. Ik hou m`n hart vast voor hoe het hier gaat veranderen de komende jaren.

Karina - 07-12-’15 20:07
erica

Geniet Prozac, doe ik nu ook! Een heerlijke frisse morgen was het. En we zitten overdag weer onder de 10 graden. Hopelijk zet dat door. Maar ik zag vanmorgen nog een rondvaartboot! Dat seizoen stopt normaal op 31 0ktober. Nou, de Sint is van het dak gewaaid en weer terug, nu de Kerstman met een pak sneeuw!

erica - 08-12-’15 13:41
Lieve

Waar blijft de winter, snik… Opnieuw een ganse dag zon achter de rug. Heb het gevoel dat ik mijn kerstboom in de zomer heb gezet. Over een dikke 3 maand begint de lente opnieuw en heb zelfs nog geen herfstgevoel gehad. Kloteklimaat!

Lieve - 09-12-’15 16:03
I love snow

Nou is het zachte weertype niet te warm voor mij en ondervind ik geen hinder van deze temperaturen. Maar wat zijn heleboel dagen toch onvoorstelbaar zacht voor de tijd van het jaar. Ik maar denken dat de warme golfstroom vertraagd is die de verkoeling wel zou brengen, maar daar is helemaal niets van te merken. Heb het hoop op winterweer niet snel opgegeven, maar als de aankomende winter zacht verloopt, dan gaat mijn theorie dat we een kouder klimaat zouden krijgen door vertraging van de warme golfstroom wel in rook op. Ach… ik moest wel wat om de hoop op winterweer niet op te geven.

I love snow - 11-12-’15 11:10
erica

De narcissen komen op! Getverdegetver!
Ik kan dit ook goed uithouden, maar normaal is het zeker niet!

erica - 11-12-’15 14:26
Fratsje

Bij mijn ouders kwamen ook de krokussen op.
Ik haat elke superzachte dag en verlang zo naar een goede, lange vorstperiode… Nou ja. Alles beter dan dat vieze ziekmakende (sub)tropische weer, denk ik maar. :-\

Fratsje - 12-12-’15 22:00
Lieve

Ik ga totaal niet ok met krokussen, narcissen en zachte temperaturen! Heb het volledig gehad met dit nazomerweertje!

Gelukkige verjaardag, Frats!xxx

Lieve - 13-12-’15 16:17
Smoke

Iedere keer denk ik dat we nu toch wel het ergste hebben gehad, maar ik vindt het nu dramatisch worden. Eind deze week loopt het op richting 14 graden en in de nacht niet kouder als 10. Constant maar aanvoer van die warme föhn lucht, gaat het tij dan nooit een keer keren? November vond ik al zwaar Knap Uitermate Teleurstellend, maar in mijn beleving is dit de allerslechtste december ooit. Terwijl ik dit tik zie ik op tv een spotje van de postcodeloterij die warme kersttruien weggeeft, zucht… Rot op man, ik zou eerst eens beginnen met een T-shirt, heb nog niet eens mijn winterjas hoeven aan te doen. Toch ga ik maar ook eens een paar loten nemen. Het is een utopie maar als ik die 50 miljoen win verkas ik naar het noorden van Scandinavië, en dat meen ik echt, ik ben nu wel helemaal klaar met 2 seizoenen zomer en 2 seizoen lente per jaar!!

Smoke - 13-12-’15 22:41
Fratsje

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik mijn winterkleding en jas aan had. Ik kan ze wel onderhand gaan verkopen. Zit nu nóg in die dunne kleding plus lentejas.
.
Inderdaad. De rotste december ooit tot nu toe. Wéér 14 à 15 graden op komst en de bomen staan hier alweer in lentebloesem…. kots!

Fratsje - 14-12-’15 01:13
echte winterhoop

en dan gister- het leek echt lente en al die mensen en hun mentaliteit … zucht of de ZOMER ieder moment begint kots zucht en $@#@!!#$# gelukkig geen zon ..

echte winterhoop - 14-12-’15 09:11
Sophie

En de zon staat weer hoog aan de hemel…Zucht…14 graden…Ik begin nu echt wanhopig te worden. :-( Ik ben er zoooo klaar mee :’( Zou het dan echt weer zo’n k#twinter worden?!? Nee….!!!!

Sophie - 14-12-’15 11:32
erica

Gefeliciteerd Frats! Ik wist niet dat je jarig bent geweest. Ik word hier nu ook zo langzamerhand moedeloos van. De ooievaars zijn al terug, de meeuwen zijn aan het rotzooien om een nest te beginnen, etc. Gaat de klimaattop wonderen verrichten? Ik denk het niet. Ik ga m’n winterjas ook maar op marktplaats zetten, plus m’n winterdekbed. Of doe ze in een kledingcontainer. En als het zo blijft, ga ik na het pensioen ook ergens anders heen. Maar ik moet nog even.

erica - 16-12-’15 14:45
Marian

Lage stookkosten deze maand :-)

Marian - 16-12-’15 22:31
Fratsje

En straks weer hoge stookkosten in de zomermaanden.
.
Erica en Lieve, bedankt, maar met dit ellendige superzachte weer vind ik er geen zak meer aan. Kerstmarkten verliezen hun glans en sfeer hierdoor en kunstijsbanen hoef je ook niet meer op te zetten (smelten toch weg met deze temperaturen).
.
Ook ik wil weg uit dit ‘onderhand vies-subtropisch wordend’ landje. Rotklimaat! :-(

Fratsje - 16-12-’15 23:16
Karina

Klimaatvluchteling, dat ga ik worden! Noord Scandinavië, Siberië… het maakt me niet uit waarheen, als er maar sneeuw ligt en het liefst 8 maanden per jaar. Dit zachte weer verpest mijn Decembermaand, ik ben er zoooo klaar mee!

Karina - 17-12-’15 10:50
Sophie

Ik wil hier ook weg. Scandinavië ( Lapland) Siberië, Canada, The Rockies…Het maakt niet meer uit, als het maar KOUD is en er VEEL SNEEUW ligt. Ik heb me groot gehouden tijdens die hete zomers,in de hoop dat ik ‘s winters aan de beurt zou komen. Nu wordt het te erg. Dit trek ik niet. Het wordt me hier letterlijk te heet onder de voeten. Maar ja…Emigreren is ook zo makkelijk niet…Zucht….

Sophie - 18-12-’15 10:10
lieve

Dit trek ik ook niet langer. Hier is het nu 12C!! Dat is voor overdag nog veel te hoog!! Ik wens zooo verschrikkelijk hard dat zomer 2016 kil en ZONLOOS wordt en owee diegene die dan zal durven klagen! Rotklimaat!

lieve - 19-12-’15 00:36
Fratsje

Houdt dat smerige boterzachte kloteweer dan nóóit op!!! :°-(
Ik wil hier weg.

Fratsje - 19-12-’15 12:17
Karina

Wie gaat er mee??
https://www.youtube.com/watch?v=FCxWon9QSlE

Karina - 19-12-’15 13:05
echte winterhoop (Annelies)

2015: geen maartse buien geen april doet wat ie wil geen frisse herfst en alleen een klef vochtig en veel te zonnig en warm puntje puntje puntje klimaat… zucht steun en jammer

in ieder geval fijne dagen iedereen

echte winterhoop (Annelies) - 20-12-’15 22:08
Marian

Denk dat ik maar bbq doe met de kerst :-)

Marian - 20-12-’15 22:48


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.