« Heerlijk 2016 | Home | Warm he 2 »

Warm he...

Vrijdag 22 Juli 2016 at 09:03 am.

Gisteren was het dan zover. Na een paar dagen vreselijk warm weer met een snikhete woensdag werd gisteren het Hitteplan 2016 in werking gesteld. Wat houdt dat nou in zo'n hitteplan hoor ik je denken. Het is een serie aan maatregelen om de zwakeren te beschermen. Wat voor maatregelen hoor ik je weer denken. Ik citeer:

"Maatregelen tegen de zon en de hitte
-    Voldoende drinken;
-    Dunne kleding dragen die wel enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon;
-    Zonnebrandcrème aanbrengen op de huid;
-    In de schaduw blijven;
-    Lichamelijke inspanning in de middag beperken;
-    Houd de woning koel door tijdig gebruik van zonwering, ventilator of airconditioning;"

Eigenlijk wel een beetje jammer dat we daarvoor een Nationaal Hitteplan moeten afkondigen. Vroeger noemde we dat "Gezond verstand". Maar oke, dat kan ook aan mij liggen... pffff... warm joh!

340 reacties

erica

Die maatregelen neem ik altijd al, voor zover mogelijk. Maar dan nog, op een gegeven moment zit je aan je tax. Het duurt te lang en volgende week ook nog. M’n darmen spelen ook op nu. Ik ga weer keltisch zeezout kopen. (Hoeft er geen code meer ingetikt te worden?)

erica - 22-07-’16 13:01
Nicolle

Ik ben het al meer dan beu, en het nationaal hitteplan, afgelopen donderdag nog een cliënt met de straalkachel aan op de badkamer……………….

Nicolle - 23-07-’16 08:19
Jozef 1965

Hier momenteel bewolkt en iets betere lucht dan gisteren .

Jozef 1965 - 24-07-’16 08:44
Prozac

@Erica, code is alleen nodig als het bericht ouder is dan een maandje :) (en helpt tegen spambots)

Prozac - 24-07-’16 16:15
Zomaar iemand

Hoopvol hoop ik op een ijskoude winter, waar temperaturen boven 0 een zeldzaamheid zijn, Waar je bijna elke dag je autoruiten moet krabben. Dagen waarop zelfs wij zullen zeggen, ‘‘het mag wel wat minder koud’‘ Het jaar dat het zo koud word dat de elfstedentocht een zekere zaak is.

Zomaar iemand - 24-07-’16 17:51
Karina

Het valt me wel vaker op hoe dom mensen zijn tegenwoordig. Dingen die gewoon een kwestie zijn van logisch nadenken (zoals goed blijven drinken bij 30C of handschoenen aantrekken bij -10C) moet ze worden uitgelegd. Vroeger hadden we ook geen hitteplan en dat hebben we ook overleefd. Echt hoor, mensen worden gewoon steeds dommer.

Karina - 24-07-’16 17:52
Zomaar iemand

@Karina, soms voelt het voor mij ook dat ik één van de weinige mensen ben die een heldere geest heb (ik ga mezelf nou niet slim noemen XD)
Ik wil ook nog iets kwijt, er word naar mijn inziens té veel gezeurd over het millieu (o.a door de overheid met zn kkbelastingen) Over dingen waar de mens eigelijk geen last van heeft en waar je toch niks tegen kunt doen (Ik praat over luchtvervuiling) Maar kunnen we niet een wet maken voor ons LOKALE millieu? En dan bedoel ik het verbieden van stink bbqs (die smerige plasticlucht van aanmaakblokjes) Hufterkorfen en geluidsoverlast? (Mensen die buiten zitten) Gewoon een regel dat het na 21:30 verboden is om een vuurkorf of bbq aan te hebben! (Een regel voor geluid is er al, tussen 10:00 en 22:00 mag je lawaai maken, daarna is het bek houden :P) Hoewel er in de zomer maling aan is maargoed.

Zomaar iemand - 24-07-’16 18:20
Zomaar iemand

Punt is, ik wil schone lucht geen behoefte aan vuurkorf stank of aanmaakblokjes stank. Wat de fack gooien mensen in hun vuurkorf?! Die shit ruikt naar een mix van plastic verbrandde, insecten en hondendrollen. Getverdegetver.
Bijna elke avond als ik denk even rustig een sigaret te roken worden mijn reukorganen gemarteld met deze troeplucht. Om maar te zwijgen over mijn gehoor die gemarteld word door die kutmensen met hun oerdomme gesprekken die kant noch wal raken.

Zomaar iemand - 24-07-’16 18:23
Karina

@Zommaar iemand, een paar jaar terug heb ik ruzie gehad met mijn beneden buurman over een vuurkorf. (hufterkorf dus ja, haha). Het was die dag 34C geweest en eindelijk in de avond kwam er een zuchtje “frisse” lucht naar binnen, gaat die idioot zo`n korf aansteken. Ik heb hem in eerste instantie vriendelijk gevraagd of dat ding uit kon want die brandlucht kwam mijn flat binnen. Toen vond hij mij maar een zeikerd… bla bla. Laat ik het zo zeggen, bij 34C moet je mij niet dwarszitten want dan heb je ECHT een probleem!!!
Ik heb dus ruzie staan maken met hem, (tot vermaak van de andere buren) maar hij heeft dat ding daarna ook nooit meer aangedaan. :) Ik heb een hekel aan ruzie, maar deze keer was het me wel een stevige woordenwisseling waard.
Zo`n vuurkorf is wel leuk, rond kerstmis. Dan staat het ook nog gezellig, als het koud is. Je gaat zo`n ding toch niet branden na een hete zomerdag? Slaat echt helemaal nergens op.

Karina - 24-07-’16 18:58
Zomaar iemand

@Karina, wel beter dat hij hem daarna nooit meer aangehad heb. Ik snap sowieso niet dat veel mensen je meteen voor zeikerd uitmaken als je ergens oprecht last van hebt. Vooral als het iets is wat de tegenpartij niet persé hoeft te doen. Ik snap de logica van vuurkorfen na een heette zomerdag ook niet,heb je het nog niet heet genoeg gehad ofzo? Ik snap het enkel met tuinfeestjes omdat een hufterkorf er voor zorgt dat die vieze steekbeesten wegblijven. Maarja, ik snap tuinfeestjes dan weer niet! :P . Ik moet trouwens wel even mijn klachten wat minderen, zovaak heb ik nu ook weer niet last van de buurt (gelukkig) het lijkt gewoon vaker dan dat het werkelijk is, oftwel het valt meer op.

Zomaar iemand - 24-07-’16 19:11
Bredanaar

@Karina, dat is echt een van mijn grootste ergernissen. Koelt het eindelijk een beetje af ‘s avonds, maar je kan je ramen niet openzetten vanwege de brandlucht. Hier in de buurt is de vuurkorfrage gelukkig een beetje over, vorige jaren had ik er echt veel meer last van.
En als reactie op het onderwerp van Prozac: ik snap ook werkelijk niet dat alle media met deze open-deur-intrap oplossingen komen.
Wat bij mij overigens wel erg helpt (als is het tijdelijk, want warm=warm): met je voeten in een teil koud water gaan zitten.

Bredanaar - 24-07-’16 23:08
annelies

sorry prozac- ik kom uit een ei. ik dacht dat jíj dit hitteplan had opgesteld, hihi,.

maar ik blijf erbij, ik ga een ‘help hoe kom ik een spatje regen te veel in 24 uur’ stappenplan opstellen

annelies - 25-07-’16 11:26
missvegas

Ooh moet je je woning koel houden? Wat een goede tip, ik ga gelijk de verwarming wat lager zetten.

missvegas - 25-07-’16 12:06
Zomaar iemand

Stomme kutmuggen houden me wakker, ughh wat haat ik de zomer.

Zomaar iemand - 26-07-’16 05:48
Bredanaar

Hier ook al lange tijd slecht geslapen, al ging het vannacht wel wat beter. Ik merk het nogal op m’n werk. Vanwege m’n ADD kan ik me soms al moeilijk concentreren, maar nu is het helemaal waardeloos.
De vooruitzichten zijn in ieder geval een stuk beter dan een tijdje terug…

Bredanaar - 26-07-’16 11:48
erica

Ja, het is goed te doen nu. Eindelijk hier ook eens regen. En dan zie je mensen fietsen, dit in het tegenpak. Voor die paar spetters. Je zou smelten. Wat dagen geleden een spijtige weerman: We hebben te maken met een hardnekkig wolkendek, de zon kan er maar moeilijk doorheen breken. Moet dat dan? Die zon hebben we meer dan genoeg gezien. Weg ermee.

erica - 27-07-’16 15:09
Fratsje

Het is goed te doen nu en het regent! :-D
Heerlijk.

Fratsje - 27-07-’16 18:01
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja en zoals het nu is mag het tot de herfst begint blijven. Eindelijk weer een beetje normaal weer. Het is in ieder geval al lekker eind juli:)

IemandUitDeRandstad - 27-07-’16 18:55
Karina

Koud hè? (grapje) Het is heerlijk nu. Volgens de weervrouw bij Rtl zit het weer in een dip. Nou, liever het weer in een dip dan ik zelf! Nu krijg je tenminste de warmte van de afgelopen week het huis uit en kan er weer gezellig een kaarsje aan. Van mij mag het zo blijven. Ik kom helemaal bij.

Karina - 27-07-’16 19:02
Franca

Hihi leuk om de reacties te lezen. Yes Yes Yes het is weer lekker afgekoeld. Nu nog even in mijn appartement. Daar is het nog loeiwarm. Bijna in augustus jongens en meisjes, en dan weer aftellen. Dank je voor jullie steun in moeilijke en warme dagen.

Franca - 27-07-’16 20:15
erica

Ach….we moeten het de komende dagen maar doen met slechts 21 graden…volgens de weermensen.
Zielig toch?
Het regent! Joepieeeeee!

erica - 27-07-’16 21:46
Marian

Ziet er goed uit voor de rest van de week.Het wordt er bij de mensen gewoon ingestampt dat het slecht weer is nu ,hoezo het is gewoon zomer en dan heb je wat frissere dagen.Moest om half 9 me licht al aan doen en over een paar dagen is het augustus.

Marian - 27-07-’16 22:05
Esther

Het is gelukkig een stuk beter uit te houden nu. Eindelijk!!! Nu maar hopen dat het zo blijft. M’n huisje begint ook al aardig af te koelen. Nog steeds te warm voor mijn doen, maar alles is beter dan 26C in huis. Het is nu nog “maar” 23,5 :-) . Ik slaap ook weer en stuk beter en voel me ook niet ze futloos meer. Op naar de herfst en dat het maar een strenge winter mag worden:-D

Esther - 27-07-’16 22:36
Zomaar iemand

Het mag nog wel een paar graden kouder hoor! Mijn zolderkamer blijft helaas erg warm ondanks de open ramen. Maar ik ben iniedergeval een stuk blijer nu het een beetje geregend heeft, en vooral dat het bewolkt is! En inderdaad, nog een paar dagen en het is alweer Augustus! :D

Zomaar iemand - 27-07-’16 23:01
Luuk

Pfff in de nacht blijft het 18graden blehhhh kut warmte binnen (26,5 graden)

Luuk - 28-07-’16 03:50
Luuk

@Esther bij ons al twee weken 26 graden binnen.

Luuk - 28-07-’16 03:51
annelies

dacht het bewolkt was vandaag maar toch weer iets anders

annelies - 28-07-’16 10:35
Franca

Ook ik heb het nog steeds erg warm hier in huis. Vind de lucht vandaag in Zuid Oost ook erg lauw en niet prettig. In de nacht nog graag wat koeler. Nog te warm hier om te slapen.

Franca - 28-07-’16 14:21
Jozef 1965

Hier ook geen goed weer. Deze morgen bewolkt , maar benauwd , en nu misschien iets betere lucht , maar meer zon en warmer .

Jozef 1965 - 28-07-’16 16:36
Luuk

@Franca precies nog steeds 17 – 18 graden nu nog.. om 01;00

Luuk - 29-07-’16 01:02
erica

Gister bij het weer: een zomerdipje! MAN, het is nog steeds benauwd en boven de 20 graden. En jawel, vanaf woensdag weer een paar graden erbij. Is net je huis een beetje afgekoeld. Zooi!

erica - 29-07-’16 14:46
Jozef 1965

Volgende week woensdag en donderdag “ een paar graden erbij “ , maar vanaf vrijdag opnieuw beter .

Jozef 1965 - 29-07-’16 18:39
Luuk

24.5 graden binnen.

Nu doozetten graag.

Luuk - 30-07-’16 17:27
Marian

De weerjuffrouw op de radio klonk wel een beetje sipjes toen ze het over het weer had,gnagna.Het is 21 C en ze beweren dat het slecht weer is.Met dit weer kan je echt alles doen maar mensen hebben liever 30 C want dan kunnen ze in de schaduw gaan zitten en zeggen dat het in de zon zo lekker is,maar waarom zijn op de terrassen dan alle schaduwplekken bezet en zit er geen kip in de volle zon?

Marian - 30-07-’16 22:17
Jozef 1965

Hier is het momenteel goed : geen zon, wat wind, vrij goede lucht en zelfs een paar minuten lichte regen .

Jozef 1965 - 31-07-’16 10:38
Karina

Het is heerlijk nu, voor de tijd van het jaar dan.
Die temperatuursverhoging die woensdag zou komen is naar beneden bijgesteld, dus dat is mooi. Als het zo blijft, ben ik tevreden.
Nu kun je tenminste iets doen en lig je niet laveloos op de bank te hopen op koeler weer. En er kan weer eens uitgebreid gekookt worden, ook prettig. Een beetje normaler leven zo.

Karina - 31-07-’16 11:05
Franca

Inderdaad een normaler leven zo. Dat is wat ik wil dat je gewoon normale dingen kunt doen zoals schoonmaken en koken, en niet met hoofdpijn op de bank ligt te kijken wanneer de temperaturen in de week gaan zakken. Nog even doorgaan zo totdat we de herfst bereiken. Alleen in mijn appartement wil het nog niet zo lukken met die lage temperaturen. Ik vrees dat het dan echt een keer goed kou moet worden voordat de warmte eruit is.

Franca - 31-07-’16 14:46
erica

Dit is idd goed te doen allemaal. Houden zo.
Ik zie al herfstspinnen en verkleuringen in bepaalde bomen. Zou de herfst ook 7 weken eerder beginnen, net als de lente? Hopen maar!

erica - 31-07-’16 16:08
anneke

wat zal ik toch blij zijn als het eerder donker is, die korte broekjes opdonderen(bedoel doe toch als vent een normale broek aan net als vroeger..) en maar vanaf 0900 uur die klotezon heerlijk !!

anneke - 31-07-’16 18:35
Karina

Ik geloofde m`n ogen niet vanmorgen, maar aan de overkant kwam toch echt rook uit een schoorsteen!!!

Karina - 01-08-’16 10:41
Fratsje

Pfff. Het duurt wel lang voordat die muffe warmte (± 24 graden) mijn huis uit is. Elke dag de balkondeuren wagenwijd tegen elkaar open en het vordert maar langzaam. Zodra ik, als ik ga slapen, de deuren weer dicht doe (geen zin in muggen) warmt het langzaam weer terug op. :-(
En nu maar hopen dat dat vieze tropische weer ook echt wegblijft!
.
Ik kan niet wachten tot het echt weer herfst is.

Fratsje - 01-08-’16 18:15
Luuk

Ik wordt helemaal gek van WEERONLINE
Lees hun facking facebook pagina.

Deze week veel regen en bewolking, maar we hebben goed nieuws voor dit weekend!
Temparatuur stijgt dit weekend.

Flikker toch op joh..

En dan die kut cijfers op hun site.

33 graden = 10
30 graden = 9
28 graden = 9
27 graden = 8

20 graden = 5
19 graden 5

Flikker toch op man met je kut zomer!!!

Luuk - 02-08-’16 15:51
Zomaar iemand

Idd Luuk, wat een dombo’s. Nu is 33graden een 10 bij hun, als het eenmaal zover is is het huilen klagen janken, en word het hitteplan tevoorschijn getoverd, dan is het weer een ramp.

Ik zal zelf wel ff een lijstje maken.

30+ = ondragelijk heet. Cijfer=0
25+ = ongelovelijk vervelend. Cijfer=2
20+ = Vervelend. Cijfer=4
15+ = Mee te leven. Cijfer=6
10+ = Lekker weertje. Cijfer=7
5 + = Mooi weer. Cijfer 8
0 graden en alles eronder ongeveer tot -25 is te gek cijfer 10.

Voor de rest moeten jullie zelf maar bedenken bij welke temperaturen het regent of bewolkt is of whatever. Bij mij moet het vanaf 15 graden en eronder lekker donkergrijs bewolkt zijn.

Zomaar iemand - 02-08-’16 17:22
Luuk

@Zomaar iemand

Ik zie dat het volgende week weer 4 dagen achter elkaar 28 graden gaat worden.

Bah..

Luuk - 02-08-’16 17:41
Karina

Ik kijk niet eens op weeronline. Daar werken alleen zonaanbidders die ook nog eens sterk overdrijven met de temperatuur. En inderdaad die cijferlijst: belachelijk en puur gebasseerd op persoonlijke voorkeur.
Ik check altijd weersverwachting.nl, weerplaza.nl en accuweather.com. Die zijn realistisch en zonder voorkeuren voor welk type weer dan ook. Alleen informatie, geen flauwekul.

Karina - 02-08-’16 17:54
Luuk

@Karina weerplaza is ook niks dit schrijvem ze.

Vanaf vrijdag wordt het beter met minder buien, meer zon en hogere temperaturen. Mogelijk wordt het zondag en maandag zomers warm.

Luuk - 03-08-’16 03:35
Marian

voorlopig is het hier in zeeland lekker koel en wat er volgende week gebeurd zien we dan wel weer.En nog 7 weken tot de herftst :-)

Marian - 03-08-’16 16:12
Karina

Ik reken zelf tot 1 September, de meteorologische herfst. Het kan daarna ook nog wel warm zijn, maar dan wordt het eerder donker en later licht… dan vind ik niet zo erg meer.
Ik ben eingelijk wel tevreden over deze zomer. Niet hele lange periodes van heet weer gehad. Als ze elk jaar zo zouden zijn, zou ik ermee kunnen leven.

Karina - 03-08-’16 22:10
Franca

Ik kan met deze zomer tot nu toe ook leven. Heb het wel een paar keer knap vervelend gehad, maar niet zo als voorgaande jaren, dat vond ik echt een hel. Inderdaad mannen in korte broeken, das toch geen gezicht. In Zuid Europa lachten ze om die Nederlandse mannen die overal met korte broek verschijnen. Ik reis elke dag met openbaar vervoer naar werk. De mensen zijn sjaggie in de trein, niet normaal meer. Ze dachten allemaal in Spanje te leven in plaats van Nederland. Zielige kopjes allemaal, of hun leven in elkaar is gestort deze zomer. Ik wil alleen maar ze toezingen “I feel good”, hahaha yesssss

Franca - 03-08-’16 22:19
erica

Ik heb het alleen tijdens die hete periode half juli of zo, echt beroerd gehad. Hopelijk komt dat dit jaar net meer terug. En ook niet dat ze begin november met 21 graden nog op de terrassen zitten. Nu is het weer heerlijk! Het wordt een paar dagen warmer. Ik zal een tijdje niet op het forum zijn. Tot later..

erica - 04-08-’16 14:14
Luuk

Het is eindelijo 23 graden in me huis.

Ik hoop dat het zo blift, want als het een paar dagen warm is dan duurt het weer 4 weken voor dat die warmte eindelijk uit mijn appartement is…

Luuk - 04-08-’16 16:45
Jozef 1965

Hier is het bewolkt en goed afgekoeld tot 13 ‘C. Voor zaterdag, zondag, en maandag minder goed weer, daarna beter.

Jozef 1965 - 05-08-’16 06:15
Sebastiaan

Yes, na maandag wordt het onder de 20 graden, bewolkt en veel regen!

Gelukkig, we zijn al in augustus. We hebben het ergste gehad, hoop ik. Al kan het nog steeds 30 graden worden, en helaas ook 25.

Ik vond die periode in mei verschrikkelijk, zo vroeg en dan al 25 graden… Juni viel hartstikke mee, juli had een hete periode maar verder viel juli ook mee. Ik snap niet dat sommige mensen ALTIJD willen dat het zonnig, heet en droog is. Maar die mensen hebben waarschijnlijk ook geen betere dingen te doen dan in de zon bakken.

Sebastiaan - 05-08-’16 12:28
missvegas

Mhoewaha wat een topzomertje. Oh het geklaag van de zomerliefhebbers hahahaha geweldig. Jammer he mensen dat jullie nu niet tot in de nacht popie jopie in jullie tuin van de zwoele avonden kunnen genieten. of niet kunnen bbq en, of eeh lekker in 28 graden met je hoofd achterover en ogen dicht op een terras met nog geen zweetdruppeltje in je haar. Oh of quasi comfortabel op een kleedje in het park, heerlijk broodje tapenade smeren en een flesje rosé erbij samen met je bff’s dit mooie moment delen. Jammer joh, voorlopig niet.

missvegas - 05-08-’16 21:31
Zomaar iemand

@Missvegas en hopelijk dit hele jaar niet meer haha! Ze zoeken maar een andere hobby, eentje die stil is en waar wij normale mensen geen last van hebben.

Zomaar iemand - 06-08-’16 01:01
Jozef 1965

Voor morgen zondag is er sprake, naast “flink wat zon” , ook van “een stevige zuidwestenwind, 4 of 5 Bft” .

Jozef 1965 - 06-08-’16 06:32
Castor

Volgens de prognose op accuweater kunnen de laatste 2 weken van augustus hier en daar nog flink gemeen uitpakken. Ook het KNMI voorspelt mogelijke temperatuurstijgingen na volgende week. probeer het positief te benaderen. Het zijn de laatste loodjes! Voor mij (en ik denk voor velen van ons) ligt er een soort van psychologische grens op 1 september. Met alles na 1 september kan ik min of meer leven. Gevoelsmatig is de zomer dan al ten einde en zijn we aan de winnende hand. Dus in het ergste geval is het na volgende week mogelijk nog 2 weken afzien. Maar dat zijn dan ook echt de laatste 2 weken!
Zelfs als de temperatuur in september af en toe nog omhoog schiet is dat minder heftig en op een of andere manier stukken milder dan in die vier verschrikkelijke horrormaanden mei,juni, juli en augustus. Het raakt me minder omdat het venijn uit de staart is. Tenminste, zo is het ongeveer voor mij.

Castor - 06-08-’16 09:45
Smoke

Ja castor, is het glas halfvol of half leeg..Voor mij nog het eerste. Het is bekend dat een voorspelling van maximaal 5 dagen enigszins betrouwbaar is. Alles daarna is slechts een ruime prognose die door een minimale verstoring in de atmosfeer weer heel anders kan uitpakken. Bekijk maar eens de ensemble verwachting op het KNMI. Die kunnen in een dag tijd enorm verschillen van elkaar, dus ik doe op lange termijn voorspellingen weinig uit.

Smoke - 06-08-’16 11:45
Esther

Ik tel ook al af naar september, want dan zit de R weer in de maand en wordt het weer beter weer (voor ons dan) . Ik hoop niet dat de voorspellingen uit komen. Ik zie alweer temperaturen voorbij komen van 25C. Heb net m’n huis weer tot een redelijk normale temperatuur kennen krijgen.

Esther - 06-08-’16 11:52
Sebastiaan

Dat is wat ik nou juist niet wil horen Castor! :p

Sebastiaan - 07-08-’16 09:33
Karina

Komende week wordt het herfstachtig! Lekker toch? Als het de week daarna weer zomer is, zien we dan wel, nog niet aan denken, maar DEZE week HERFSTACHTIG!! Lekker koele nachten ook met een graad of 10/11/12. Heerlijk.

Karina - 07-08-’16 14:29
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja het word komende week heerlijk weer. Ik verheug me er nou al op. Ik hoop dat de binnen temperatuur dan ook eindelijk is omlaag kan gaan. Want deze afgelopen week was het ook prima weer alleen kreeg ik de temperatuur nooit lager dan 23 graden. Dus als het dan weer een keer warm word dan word het binnen ook weer meteen verschrikkelijk heet. Dat de voorspellingen vaak niet uitkomen klopt wel want het zou afgelopen donderdag eerst ook 1 dag 26 graden worden en dat is lekker niet gebeurd. En het zou vandaag eerst ook 25 graden worden en zonnig maar het valt gelukkig ook best mee. Het is tenminste wel bewolkt maar wel vies benauwd buiten dat wel. Ze passen het ook iedere dag een beetje aan. Ik zou alleen de komende 4 dagen als betrouwbare voorspelling zien. Hmm nee dat heb ik niet dat ik 1 september zie als “die kloteperiode is voorbij”. In september kan je ook nog heel erg afzien, ook al is het minder lang licht. Voor mij is oktober pas de maand dat ik opgelucht adem haal van die ellendige periode is voorbij. Maar ik ben natuurlijk wel blij dat het bijna weer herst is.

IemandUitDeRandstad - 07-08-’16 18:36
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Oktober is ook de eerste maand dat je weer echt je winterjas aan kan doen. Half oktober of eind oktober dan begint het weer een beetje om te slaan. En in september is het nog volop rond de 20 graden meestal. Dus nee ik zie september echt nog als een vervelende maand. En in oktober komt de temperatuur ook vaak niet meer boven de 17/18 graden.

IemandUitDeRandstad - 07-08-’16 18:46
Karina

Gelukkig maar dat het niet zo warm wordt deze week, want mijn statiefventilatorin de kamer hield er opeens mee op: crisis!!! Okee, kleine crisis, ik heb nog een tafelventilator.
Als het 30C zou worden of zo ja, dan was het wel een echte crisis geweest en rede voor een paniekaanval. Nu kan ik rustig gaan shoppen voor een nieuwe.

Karina - 08-08-’16 11:35
Marian

Er werd met een grafstem aangekondigd op de radio dat het morgen maar 18 C gaat worden.Grinnik :-)

Marian - 08-08-’16 23:42
Sebastiaan

Maar 18 graden? Zucht…

25 december 2015:
Het wordt een koude kerstdag, veel zon en 18 graden.. Brrrrrr Daar krijg ik wel rillingen van zeg!

Sebastiaan - 09-08-’16 13:23
Karina

Grappig dat je het zegt Sebastiaan, ik heb net kerstliedjes geluisterd.
Ik heb een nieuwe statiefventilator gekocht, nou deze willen jullie allemaal wel hebben denk ik. Hij is niet geruisloos, maar op stand 1 heb je ongeveer windkracht 7, stand 2 windkracht 10 en stand 3 is een heuse HURRICANE!! Ik schoot er gewoon van in de lach, echt niet normaal dit ding. Dus laat die hoge temperaturen maar komen volgende week, kan ik hem eens even goed uittesten. :)
Ik heb ook al een hoop geklaag gehoord om me heen over het “slechte zomerweer” en dan sta ik met een big smile te vertellen dat dit heerlijk is!!

Karina - 09-08-’16 15:22
Sebastiaan

Pfff, wat is het zonnig zeg! Niet heet, maar ook zeker niet koud. Wel af en toe regen, dus opzich is het echt Hollands zomerweer. Wat heb je nou aan 3 maanden 25+ graden? Niks toch? Nederland is helemaal niet voor die klotehitte gebouwd. Ik dacht al dat mensen veel zouden klagen over dit weer, maar dit miljard keren liever dan 30+ graden. Je ziet ook veel meer mensen in de supermarkt, in de stad enz. Omdat het nu nou eenmaal veel beter weer is!

En Karina, ik vind het goed, want dan ben ik bijna de hele week in Deventer. Zolang het schooljaar niet met 25+ begint, want ik ben nog 14. School bij mij begint vanaf dinsdag 30 augustus, dus aub. :)

Sebastiaan - 10-08-’16 16:58
Karina

Zo te zien komen die hogere temperaturen volgende week niet echt. Het is naar beneden bijgesteld en blijft op 22/23 hangen. Nou, dat is meer dan zat ook. :)

Karina - 10-08-’16 20:39
Zomaar iemand

Even lekker afkoelen nu mensen :D

Zomaar iemand - 11-08-’16 00:31
Jozef 1965

Karina, ik hoop ook dat het volgende week niet warmer dan 23 ‘C wordt.

Jozef 1965 - 11-08-’16 13:38
fratsje

Leuk, zo’n “gezellig” dagje naar je familie, die continue steen en been lopen te te klagen en te zeuren over de aanhoudende regen en het in hun ogen te koude weer. :-\
Ik vind dit weer heerlijk en het geeft mij wat rust in deze voor mij toch al erg moeilijke tijd. Lekker kalm onder de plu geslenterd op straat vandaag.
.
Maar o wee als ik klaag bij benauwd warm zomers weer, de voor mij onprettige drukte op straat en de zon, die mijn huis steeds in een onaangename sauna verandert. Dan word je gelijk als een vervelende zeurkous weggezet. Daar erger ik mij soms echt kapot aan!
Dus over koud weer mag je fijn klagen, nee, hóór je te klagen en van zonnig saunaweer met zijn “fijne” sfeer móet je genieten?
.
Ga toch weg met dat vervelende verplichte zomerfuifnummer. Bah!

fratsje - 11-08-’16 16:55
Marian

Gisteren werd op zeelandnet de mensen op de camping aangeraden om iets warms aan te trekken omdat het koud werd vannacht.Mag toch aannemen dat de mensen dat ook zelf wel kunnen bedenken,waarschijnlijk niet, omdat je nog steeds uitgelegd wordt wat je moet doen met warm weer.Je zou ook je hersens kunnen gebruiken natuurlijk.Voorlopig is het heerlijk weer

Marian - 11-08-’16 17:01
Esther

Weeronline: met 13 tot 16 graden was het zeer koud voor 11 augustus lol. Dat zeer koud is wel een beetje erg overdreven. Als het 33 tot 36 graden was geweest had er vast niet gestaan dat het zeer warm was. Waarom is warmer altijd beter. Zelfs met de kerst werd 16 graden als iets positiefs gezien. Gelukkig zijn de temperaturen voor volgende week ietsie bijgesteld. Nog 3 weekjes is het september en dan wordt het hopelijk geen 30 graden meer.

Esther - 11-08-’16 18:23
Franca

Genieten nu met dit herfstweer.

Franca - 11-08-’16 19:14
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hahaha nou Marian over mensen die niet weten wat ze moeten aantrekken gesproken. Ik zag vandaag mensen met blote voeten en blote benen en blote armen. Het was 15 graden zag ik met regen. Echt hoe stom kun je zijn. Die domme mensen denken gewoon: het is augustus en dat is een zomermaand DUS trek ik mijn super hoogzomer kleding aan. Ik heb lekker genoten deze afgelopen dagen van het weer. En Karina ik zie dat het volgende week wel warmer word dan 23 graden. Voor dinsdag 24 graden en voor woensdag 26 graden en daarna is het weer normaler met 22 graden. Dus weer 2 warme rotdagen. Gelukkig maar 2 warme dagen

IemandUitDeRandstad - 11-08-’16 21:34
Luuk

Beter kijken we met zijn alle het weer niet meer en download je gewoon Weer XL ben je van al dat gezijk af.

Nederlandse media is gewoon kut en niet objectief. Iedereen moet die kut zon maar leuk vinden en als het regent of het is kou dan is het ineens kut weer. Zelfs in de winter moet het warm zijn.

Flikker toch op joh.

Luuk - 12-08-’16 08:56
Franca

Gisteren op het NOS journaal Annechien Steenhuizen met die Marco over de afgelopen zomer. Wat blijkt qua temperatuur is het geen ongewone zomer geweest, alleen wat meer regen. Die Annechien maakt een slotjes beweging op haar mond of ze wil zeggen dat het een klote zomer is geweest. Man o man de partijdigheid van de Nederlandse televisie over het weer. Alles is hype in Nederland. Als je dan zo graag in de hitte woont verhuis dan elders met je gedram en gezeur.

Franca - 12-08-’16 11:55
Sebastiaan

Geniet ervan, zolang het nog kan!

Ik was gister in Leeuwarden (ik woon in Friesland) en ik heb heeeel weinig fietsers voorbij zien fietsen. Het regende ook continu. Ik had mijn regenpak aan en ‘s middags voelde de regen heerlijk aan. ‘s Ochtends niet. Maar wel héérlijk weer.

Op Facebook ook nog een bericht van Darum tegengekomen, niet dat ik het volg, maar ik zag het voorbij komen. Er staat: Darum – voelt zich 120 procent depressief met een afbeelding met tekst dat gaat als volgt: Nee ik ben niet chagrijnig Ik mis de zomer… . IK MIS DE WINTER, zal ik dat als reactie plaatsen? En dan verder: is het godszijdank EIN-DE-LIJK geen 40 graden meer, wordt er gezeurd dat er hier altijd slecht weer is en blablablabla. En Lil Kleine dan met zijn nieuwe nummer Vakantie. Wat je ziet in de video: zon, zomer, bruine meiden in bikini, een schip, tropisch enz. Allemaal pure zomerpropaganda! Laten we met zijn allen winterpropaganda supporten!

Ik weet nog dat mei en juni vele warme en zonnige dagen kende. En juli had een paar warme weken. Het is tot nu toe een warm jaar. Ik word gewoon moe van dat ‘‘mooi weer-gedoe’‘ Want oh wat is het mooi weer als het even zonnig is, oh wat is het slecht weer/we missen de zomer/wanneer komt de zomer (terug) blablabla. Die hihihihihihahahahaha-mentaliteit (zoals iemand het hier beschrijft) is om ziek van te worden. Ik ga lekker tegen de stroom in!

Ik was in Leeuwarden ook geneigd om tegen mensen bij de kassa of willekeurige mensen te roepen: WAT IS HET HEERLIJK WEER! EINDELIJK GEEN 30 GRADEN MEER! VAN MIJ MAG HET ALTIJD ZO BLIJVEN WE MISSEN DE WINTER HEEL ERG! Ik vind het eigenlijk ook wel terecht voor de zomerfetjisten, kunnen hun lekker verzuipen :)

Sebastiaan - 12-08-’16 13:44
Sebastiaan

En dan Radio 538 reclamebord: vier je zomer met Radio 538. Ik hoop dat dit reclamebord er al voor de zomer staat, straks is dit (verborgen) geklaag over dit weer.

Sebastiaan - 12-08-’16 13:46
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja het is gewoon zo dat als het elke dag 30 graden zou zijn en er zou dan 1 dag toevallig regen vallen en met iets frisser weer dan zeiken alle mensen al meteen: WE HEBBEN GEEN ZOMER GEHAD! Ik hoor nu ook veel mensen om me heen zeggen: nou dit jaar hebben we geen zomer gehad! Ik kook dan echt van woede vanbinnen. Waar gaat dat in hemelsnaam over? Geen zomer?? Nou en of we zomer hebben gehad. De zomer is zelfs al begin mei begonnen met veeeeeel te warm weer. En we hebben al veel te veel van die te warme dagen gehad. Het is alweer veel te vaak te warm geweest. Ik kwam net ook een man tegen die ook weer klaagde tegen mij over het weer. Dan is hij bij mij aan het verkeerde adres want ik ga niet iemand gelijk geven die absoluut niet gelijk heeft. Hij zei: gaat de zon ooit nog schijnen? Sjonge jonge zeg, de zon schijnt al de hele week op gister na. Je kan beter zeggen: Bestaat er een dag dat de zon niet schijnt want die dagen zijn zeer schaars.

IemandUitDeRandstad - 12-08-’16 14:55
Karina

Het is vandaag niet zo zeer warm, maar wel smerig benauwd. Bah!! Ik geloof dat ik nog liever droge warmte heb dab dit gekleef.

Karina - 12-08-’16 14:57
Sebastiaan

Idd iemanduitderandstad, sterker nog, mei kent wel 13 warme dagen waarvan 5 zomerse, juni 18 waarvan 5 zomerse en juli 24 waarvan 8 zomerse. Ik heb dit van weerstatistieken.nl gehaald, en augustus telt inmiddels 7 warme dagen. En oja, april telt ook nog 1. Dus 59 warme dagen, en dan zeggen dat je geen zomer hebt gehad? En sowieso, hebben we de afgelopen drie winters wel winter gehad? NEE. En het stomme is dat we altijd zomer krijgen, zelfs in de lente en herfst. Dit is geen Middellandse zeeklimaat meer maar een woestijnklimaat, alleen met wat meer regen en minder zon.

Sebastiaan - 12-08-’16 17:57
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Precies zo denk ik er ook over. Een winter zonder sneeuw is geen winter. En we hebben alleen wat natte sneeuw gehad afgelopen winters. Dat telt niet mee. Wij kunnen wel echt zeggen dat we geen winter hebben gehad want dat klopt helemaal.

IemandUitDeRandstad - 12-08-’16 18:49
Sebastiaan

Inderdaad! En dat geen zomer is ook onzin, want het is nu al 20/25 graden, wat warm genoeg is. Het is niet een koele zomer ofzo. Het lijkt wel alsof Nederlanders telkens meer klagen over dat het hier zo koud is. Haha, als het koud zou zijn, dan zouden we toch allang een Elfstedentocht moeten krijgen?

Sebastiaan - 13-08-’16 09:11
Jozef 1965

Hier is het momenteel niet slecht : geen zon, niet benauwd en wat wind.

Jozef 1965 - 13-08-’16 09:15
Jozef 1965

Helaas begint de zon door te komen.

Jozef 1965 - 13-08-’16 09:49
Luuk

Gister was het een nacht warm en meteen een tuinfeest met stereo boxen in de tuin tot diep in de nacht. Ik ben blij dat iemand de politie had gebeld daarna was het meteen stil 01;45 flikkers.

Haat aan zomer.

Luuk - 13-08-’16 14:06
Luuk

Ik wil serieus naar een ander land verhuizen of is dat overal zo waar ze zo klagen om de heilige zomer?

Luuk - 13-08-’16 14:08
Karina

Mijn ideale jaar zou zijn: 6 weken lente, 2 weken zomer (maar niet hoger dan 23C), 2 maanden herfst en 8 maanden winter waarvan minstens 4 maanden gegarandeerd sneeuw. Bestaat er zo`n plek op aarde of moet ik daarvoor naar een andere planeet verhuizen?

Karina - 13-08-’16 19:16
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Er bestaat zelfs een veel idealere plek op aarde dan jij hierboven omschrijft. Spitsbergen en ijsland. In ijsland word het nooit warmer dan 15/16 graden in de zomer.

IemandUitDeRandstad - 13-08-’16 20:16
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Mijn ideale jaar en leven qua weer zou zijn als temperaturen boven de 14 graden nieteens zouden bestaan. Dan ben jij nog mild Karina. Ik heb geen last ervan als het 20 graden is maar ik hou er gewoon niet van. Al die mensen die dan toch zo overdreven vrolijk doen en dan hun korte broek al aantrekken. Gewoon de sfeer op straat. En het voelt niet lekker aan buiten ofzo. In de zomer ga je niet effe een “frisse neus” halen. In de winter wel als het echt fris is en dan voel ik me ook zoveel schoner en frisser en gezonder.

IemandUitDeRandstad - 14-08-’16 15:45
Marian

Gisteren is er eem groep ganzen aangekomen die een paar weken blijven en elke dag met zn allen naar een foerangeergebied(of zoeiets) vliegen en s avond weer terug om te slapen,heerlijk dat gegak en de V vorm .Het begin van de herfst is er weer.

Marian - 14-08-’16 16:20
missvegas

Zelfs de hayday versie van de zomer vind ik vreselijk, erg he?. Het gaat echt heel ver met mij, ben nog nooit iemand tegen gekomen die een oprechte gruwelijke hekel heeft aan de vogeltjes die fluiten. Ik dus wel, word er serieus lamlendig van, wil ze graag uit de boom schieten. Films in een warme omgeving vind ik ook minder, denk dan waar moeten die mensen verkoeling zoeken. Voor mij zit het hem echt in de kleinste associaties.

missvegas - 14-08-’16 19:30
Jozef 1965

Zomers in Spitsbergen ( bij http://www.klimaatinfo.nl )

Jozef 1965 - 15-08-’16 10:15
Jozef 1965

De zomers in Spitsbergen zijn koud. Overdag wordt het in de plaatsen Longyearbyen en Barentsburg zo’n 4 tot 7 graden Celsius. In juni en juli kan de temperatuur oplopen naar 10 tot 12 graden wat voor deze regio echt warm is.

Jozef 1965 - 15-08-’16 10:20
Jozef 1965

Zodra de temperatuur boven de twintig graden uitkomt is er sprake van recordwarmte. Dergelijke temperaturen komen slechts enkele keren per eeuw voor. Het oosten, het noordoosten en de hoger gelegen gebieden van Spitsbergen zijn zelfs nog koeler.

Jozef 1965 - 15-08-’16 10:24
Jozef 1965

In de zomer is de kans groot dat het zelfs overdag blijft vriezen.

Jozef 1965 - 15-08-’16 10:33
Karina

Probleem met Spitsbergen is dat er geen bal te doen is. Er wonen meer ijsberen dan mensen en je moet toch ergens van leven.
Bovendien, en dat “probleempje” heb ik met Ijsland ook een beetje, is dat andere dingen waar ik zo van hou daar niet zijn, zoals een gevarieerd landschap. Ik hou erg van bossen met naaldbomen en zo. dus dan kom je toch uit op Noorwegen, Finland…. Hoe fijn de temperaturen in Svalbard, daar zie ik mezelf niet naartoe verhuizen.

Karina - 15-08-’16 14:14
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja Spitsbergen is echt ideaal I know! Zij hebben in de zomer het weer wat wij in onze “niet winter” hebben. Alleen leven daar meer ijsberen dan mensen haha. De winters zijn daar niet superkoud maar wel altijd onder het vriespunt.

IemandUitDeRandstad - 15-08-’16 14:19
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja het weer is daar ideaal maar ik zou er ook niet kunnen wonen omdat je daar niks hebt. Dus ijsland is wel een betere optie maar daar kent ook iedereen elkaar, dat zou ook niks voor me zijn. Plus er is niemand die met me mee zou willen dus dan houdt het ook al op voor me.

IemandUitDeRandstad - 15-08-’16 14:25
Franca

Nog een paar weken afzien. Hier in mijn appartement is het inmiddels alweer 26 graden geworden. De zon schijnt nog vol op de ramen. Kortere dagen aub en koelere bewolkte dagen. Ik kijk er naar uit.

Franca - 15-08-’16 19:08
Zomaar iemand

Hoe erg ik de zomer ook haat, ik zou (nog) niet willen emigreren naar een kouder land. Helemaal niet nu ik mijn mobiele airco heb. Als ik ooit een eigen huis heb hang ik gewoon een splitunit aan de muur met een overkill aan koelvermogen.
Zo houd ik het wel uit in de zomer. De ellende is alleen dat je wel is naar buiten moet om bijvoorbeeld te werken >..

Zomaar iemand - 15-08-’16 20:46
Zomaar iemand

Nou is mijn bericht weer zo kort? Wat is er aan de hand? Mag ik geen lange berichten schrijven ofzo?! >.

Zomaar iemand - 15-08-’16 20:47
Luuk

Haha, KNMI vindt het een teleurstellende zomer hahahahahahaha lekker voor ze. Zomer freaks…

Luuk - 15-08-’16 21:33
Sebastiaan

Heb je een link, Luuk? :D

Op de een of andere manier word ik best vrolijk van gezeur van andere mensen in de zomer dat het te koud, bewolkt, nat enz. is! Tot nu toe nog niet gehoord, omdat het nog steeds niet bepaald koud is, wel was er een dag dat het veel regende en toen noemde mijn moeder het weer ‘herfstachtig’. Ik denk dat de meeste mensen zich eigenlijk niet zo druk maken om dit weer, omdat je nou niet elke dag naar het strand kan gaan. Wat ik wel fijn vind aan de warmte (21 graden en zon) in half augustus, is dat het ‘overdreven gedoe’ wat over is. Zo kan ik lekker in de zon fietsen en wat bijkleuren, wat ik gister ook heb gedaan. Wat apart was, was dat ik heeeel veel fietsers, vissers en bootjevaarders opeens zag; alsof de zomer terug is gekeerd in het land.. En de biertjes, Ibiza, strand, bbq enz. zijn ook al over. Die mensen zullen wel balen dat het een aantal weken achtereen géén 25+ is. :)

Sebastiaan - 16-08-’16 08:51
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik word juist kwaad om dat gezeur van mensen dat we geen zomer hebben gehad of dat we een slechte zomer hebben gehad. Gisteren bij het NOS journaal ging het weerbericht me echt te ver. Ze zeiden dat we veel te weinig ‘mooi weer dagen’ hebben gehad. En waar moet zo’n dag aan voldoen: nou de temperatuur moet boven normaal zijn!!! Waarom moet de temperatuur perse boven normaal zijn voor een mooi weer dag?? Dus als de gemiddelde tenperatuur 22 graden is voor deze tijd en het is zonnig met geen wolkje aan de lucht maar de temperatuur is niet boven die 22 graden dan durven ze dat geen mooi weer dag te noemen??? En mag ik trouwens zelf even bepalen wat een mooi weer dag is aub!! Alsof het een feit is dat een mooi weer dag is dat de zon moet schijnen en dat de temperatuur boven normaal is. Wie durft dat voor mij te bepalen. Een mooi weer dag is voor mij: het is bewolkt en de temperatuur is ver beneden normaal! Ik wou die weerman echt aanvliegen op dat moment. En dat de mensen nu officieel mogen klagen over de slechte zomer. Ja het is een slechte zomer en weet je waarom? Omdat het weer veeeeeeeel te warm is geweest! Die nltjes zijn indd veel te erg verwend. Want owee als de temperatuur niet boven normaal is hebben ze ook nog reden dat het niet aan alle eisen van een mooi weer dag voldoet. Ik begrijp ook niet waarom die mensen dan een zonnescherm nemen want ze houden toch zoooo van het sonetjuhhhhh, dan moeten ze wel consequent blijven.

IemandUitDeRandstad - 16-08-’16 12:50
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Die telling klopt ook absoluut niet. We hebben juist heel veel zonnige dagen gehad met temperaturen boven tot ruim boven normaal. Zeker wel meer dan 7 dagen. Wat dacht je van begin mei. Een week lang ruim boven normaal met iedere dag zon en dat een week lang. Nee ze kunnen niet tellen. En vanaf 21 juni hebben we zeker ook meer dan 7 dagen gehad waarin het boven normaal was met zon. Zij beweren dat we maar 7 ‘mooiweerdagen’ hebben gehad. En van dat wisselvallige weer heb ik amper wat gemerkt want ik woon in het westen en ik heb hier vooral veel zon gezien. Komende 3 dagen krijgen we weer 24 graden. Dat telt zeker voor de verwende nltjes ook niet als mooiweerdag omdat het niet ver genoeg boven normaal is!! Het is nu al 24 graden binnen vanwege die klotezon die op m’n raam staat te branden. En met 24 graden buiten 3 dagen op een rij word dat alleen maar erger. Dat word weer afzien deze week.

IemandUitDeRandstad - 16-08-’16 13:22
Esther

Volgens weeronline is dit de koudste augustus in 10 jaar. Ik weet het niet hoor, maar volgens mij was het maar 1 dagje een graad of 16 en de rest van de dagen gewoon een normale temperatuur voor de tijd van het jaar. Maar blijkbaar is het “koud” als het geen wekenlang achter elkaar 25+ is…..

Esther - 16-08-’16 17:20
Karina

Waarom duren Juli en Augustus toch altijd zo lang? (zucht)

Karina - 16-08-’16 20:47
Marian

Ik heb tot half juni met de verwarming aangezeten s avonds.Me airco heeft maar 2 dagen hoeven te draaien.Maar denk wel dat het heel anders is als je in limburg of meer tegen de duitse grens aan woont.Hier op walcheren heb je altijd wind van zee die het dragelijk maakt gelukkig.Als mensen over mooi weer beginnen zeg ik altijd dat mijn definitie van mooi weer een ietsje anders is. En uiteraard geen nieuwszenders gaan bekijken scheelt een hoop frustratie, al die onzin die ze vertellen.vooral als ze over iedereen beginnen,iedereen vindt de warmte lekker, ammehoela.Vindt eerlijk gezegd dat dit tot nu toe op een paar dagen na een prima zomer was.Maar zal wel blij zijn als het weer herst wordt.

Marian - 16-08-’16 22:30
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het ligt er inderdaad maar net aan waar je woont. Ik heb m’n airco ontelbaar vaak aan gehad dus dat is weer een ander verhaal. Op het nieuws zeiken ze niet altijd over ‘wat een mooi weer’ dus ik wou gewoon zien wat het voor weer werd. Pffff nou zag ik net dat het volgende week ALWEER warm word met 25 graden zelfs. Die rot augustus maand kan me niet snel genoeg voorbij zijn zeg. Ik had gehoopt dat er 1 maand normaal kon verlopen met temperaturen die niet boven de 23 graden uitkomen. Het is al vanaf mei iedere maand raak met op z’n minst 5 van die veel te warme dagen elke maand. Dus ik vond het echt niet meevallen deze zomer. Ik vond de zomer vorig jaar juist erg meevallen. Ik kon toen tot eind mei m’n winterjas aan weet ik nog. En juni was ook prima verlopen toen. Pas eind juni en begin juli was het warm maar dat duurde 1 week. En augustus vorig jaar was wel klote maar ik had het geluk dat het waar ik woon steeds meeviel door wind van zee.

IemandUitDeRandstad - 17-08-’16 00:46
Luuk

Vandaag en morgen weer 26 graden.

Pfff …

Luuk - 17-08-’16 09:58
Luuk

Karina

Omdat juli en augustus beide 31 dagen hebben.

Pffff en omdat het in Juni – Juli altijd pas laat donker is..

nog 14 dagen voordat Augustus voorbij is

Luuk - 17-08-’16 09:59
Karina

@Luuk ja duh! Ik weet ook wel dat beide maanden 31 dagen hebben hoor. Het is gevoelsmatig langer, niet letterlijk.
Ik was even vergeten dat sarcasme niet overkomt, zeker niet als de zon schijnt.
(nog diepere zucht). Forget it.

Karina - 17-08-’16 11:48
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hmpff het is weer negatief aangepast. Vandaag voorspellen ze 23 graden in m’n woonplaats. En morgen 26 en vrijdag 25. En volgende week krijgen we weer opnieuw dezelfde ellende erbij met weer 26 graden vanaf woensdag. Juni,juli en augustus zijn de drie verschrikkelijke maanden waarin dat altijd voorkomt. Als het in mei dit jaar niet extreem boven normaal was geweest hadden we een gemiddeld aantal hete dagen gehad. Maar dit jaar weer veel meer. Alsof juni juli en augustus nog niet erg genoeg zijn.

IemandUitDeRandstad - 17-08-’16 12:57
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe erg ik de zomer haat!! Vooral vanwege dit soort veel te hete dagen die er weer aankomen. Ik wou morgen gezellig naar Rotterdam maar vergeet het maar. Nee hoor dat zit er niet meer in. Inplaats daarvan kan ik weer gezellig binnen gaan zitten en wachten tot die ellende weer voorbij is.

IemandUitDeRandstad - 17-08-’16 13:00
Marian

zie op zeelandnet dat het morgen nog warm is en dan een paar dagen weer koeler.

Marian - 17-08-’16 13:43
Sebastiaan

Gadverdamme, wat een rotwarmte! Het lijkt wel een woestijn hier in Deventer. Ik dacht dat het nog wel zou meevallen maar nee dus. Hoe durft KNMI en Weeronline dit een ‘prachtige’ woensdag te noemen?

Sebastiaan - 17-08-’16 18:05
Luuk

Kerina ik wet het.
En het lijkt dat de winter meteen voorbij is.

Pff volgende week di-do alle dagen 27 graden.

Luuk - 18-08-’16 01:07
Luuk

Kerina,

April tm Augustus zijn allemaal kut maanden..

Ik ben blij als het Oktober – November is

Luuk - 18-08-’16 01:11
Karina

Ja, ik was net zo dom om naar de vooruitzichten voor volgende week te kijken… shit!! Weet ik meteen weer waarom ik dat bijna nooit doe. Nou ja, gelukkig wordt het al eerder donker, dat scheelt wel iets.
Het is wel op 1 September meteen een stuk beter, dus ik blijf gewoon aftellen.
Eerlijk gezegd, ik vind/vond deze zomer niet zo heel erg, maar ben wel blij dat het einde in zicht is.

Karina - 18-08-’16 11:51
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Na 1 hitte dag voel ik me meteen al loom. En slaperig alsof er energie uit me getrokken word. Ik kijk in de zomer iedere dag 14 dagen vooruit omdat ik het niet kan laten en omdat ik altijd precies wil weten wat me te wachten staat. Als ik voor een onaangename verassing kom te staan vind ik dat erger dan dat ik van tevoren al wist dat dat eraan zat te komen. Volgende week word erger dan deze week zie ik nu al. Ik zie ook 27 graden erbij staan en ik zie dat het van dinsdag t/m zaterdag zo heet blijft. Ik ervaar dit nu als 1 van de ergste zomers in jaren. Serieus want andere jaren begon die hitte ellende in juni en duurde de hele juli maand maar dan waren we er ook in augustus meteen vanaf. Want de meeste jaren kwam in augustus de temperatuur niet meer boven de 22. Ik heb liever alle hitte dagen meteen in 1 ruk achter mekaar want dan ben ik er tenminste vanaf. Ik heb het liever 1 keer heel erg dan wel 8 keer verspreid over het jaar met steeds adempauzes tussendoor.

IemandUitDeRandstad - 18-08-’16 12:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

En waar kom jij eigenlijk vandaan Karina? Van de Waddeneilanden ofzo omdat je deze zomer mee vind vallen. Ik ervaar het als de ergste zomer in jaren nu. Ik had liever de hele juli maand die hitte gehad en dat het daarna klaar is.

IemandUitDeRandstad - 18-08-’16 12:42
Karina

@IemandUitDeRandstad, ik woon in regio Utrecht.
Ik denk dat het me meevalt, omdat ik minder aandacht heb besteed aan vooruitzichten (behalve vanmorgen dan). Er is een gezegde: “wat je aandacht geeft wordt groter”. Als je constant met hetgene bezig bent wat een negatief effect op je heeft, maak je het nog erger.
Ik weet nu bijvoorbeeld dat het volgende week 27C wordt. Dan kan ik 2 dingen doen: me vreselijk gaan ergeren aan het vooruitzicht, daardoor nu al energie verliezen en al depressief/kort lontje worden voor het überhaupt 27C is. Of ik ga er nu niet aan denken en dus geen aandacht aan besteden.
Er is nog altijd de mogelijkheid dat het niet eens 27C wordt en de mogelijkheid dat het wél 27C wordt en ik me prima voel, of het wordt helemaal shit. Hoe dan ook, de les die ik geleerd heb is: maak je er van te voren niet druk om.

Karina - 18-08-’16 13:23
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Voor mij werkt dat niet. Ik ben in de zomer iedere dag bang dat het 25 graden of warmer gaat worden. En m’n gedachten kan ik daar niet vanaf brengen. Dus als ik niet gekeken heb naar de vooruitzichten ben ik gewoon bang dat het in de volgende week 25 graden of warmer word en dan ben ik daar juist de hele tijd over aan het denken. Dus als ik kijk en ik zie dan dat er 20 graden staat dan ben ik opgelucht en hoef ik er niet meer aan te denken. Maarja zoals nu zie ik er inderdaad enorm tegenop. Maar ik zou toch wel bang zijn dat het warm word als ik niet had gekeken.

IemandUitDeRandstad - 18-08-’16 15:46
Luuk

In den bosch is de zomer een hel.

Luuk - 18-08-’16 17:33
Esther

Zucht…..in amper een week tijd is de temperatuur in huis alweer met 3 graden opgelopen. Ik was zo blij dat die pokkewarmte uit m’n huis was. Volgende week weer een piepweek met die piepzon. En maar klagen dat het is een slechte zomer is. Ik merk er niks van. Durft weeronline ook nog te zeggen dat het zondag met 20C fris wordt. Grrrr…..#%$#%

Esther - 18-08-’16 19:38
Luuk

Esther weeronline is gewoon klote.

Ik ga eens een keer een weersite maken.

Luuk - 18-08-’16 20:23
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

pfff ik vrees dat het volgende week weer 30 graden gaat worden. De temperatuur word alsmaar hoger en hoger aangepast dus dat betekent niet veel goeds. Er staat al 28 graden bij woensdag in mijn woonplaats.

IemandUitDeRandstad - 18-08-’16 22:37
Luuk

Iemanduitderandstad

wo-do-vr-za
29.29.27.27.

:(

Luuk - 19-08-’16 00:31
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja verschrikkelijk is het. Dat is dus gewoon 30 graden want die ene graad minder dan 30 voel je niet. We hebben alleen effe een korte adempauze in het weekend…. aahhhhhhh#£%¥>##¥%£!!

IemandUitDeRandstad - 19-08-’16 02:15
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

En nog erger: volgens sommige weersites blijft het nog de hele augustus maand dit weer met iedere dag 25+

IemandUitDeRandstad - 19-08-’16 11:55
Franca

Ik denk dat ik wel geleerd heb van Karina dat ik minder de vooruitzichten bekijk. Het brengt mij in ieder geval wel een beetje rust. Ook put ik hoop dat het eens over zal zijn en dat we richting de herfst gaan. Ik probeer mij elke dag moed in te praten. Hier in Zuid-Oost Brabant zijn altijd hele hete temperaturen. Eindhoven en Arcen in Limburg hebben landelijk de heetste temperaturen van het land. Ook put ik hoop in het feit dat ik een keer Nederland ga verlaten en naar een koeler klimaat zal gaan om te leven. Onverwacht naar einde van Augustus 2016 maar het is niet anders.

Franca - 19-08-’16 13:42
Luuk

Volgende week weer een hittegolf lees ik.

Neeeeeeeeeee!!!!

Luuk - 19-08-’16 14:20
Sebastiaan

Gatverdamme, het wordt een laatste horrorvakantieweek. Dat tekort aan “slechtweerdagen” wordt helaas weer flink opgevuld. En die k*tmedia… In het weekend een ‘zomerdip’, ‘prachtige woensdag’, ‘fraaie zomerdagen’, ‘herfstachtig weekend’… Ze zijn de weg kwijt. Het is veel te heet en van een slechte zomer is nu zeker wel sprake. Ik hoop echt dat die zomerfetjisten naar het buitenland verhuizen en die klotehitte met zich meetrekken. En dan die zon.. Gelukkig vanavond regen. Ik ben nu aan het schuilen voor de laatste loodjes van de week.. Om even op te laden in het weekend zodat ik de hitte van volgende week beter aankan. En dan de berichten dat de zomer teruggekeerd is… En dat we er even op hebben moeten wachten… AANKOMENDE WINTER WORDT HET GODVERDOMME -40 GRADEN EN DAT VOOR DE REST VAN DE 21STE EEUW!!!!!! ANDERS ZWAAIT ER WAT KONING ZOMER, GROTE EGOÏST! Wie durft dit nou extreem lekker weer te noemen?! Je krijgt een vuist van mij! Radio538 dan, telkens in hun broek plassen op de radio en een spontane erectie krijgen nadat ze aankondigen dat het zulk lekker weer is, 25 graden en zon, en woensdag nóg beter: 27 graden, HOPELIJK!!!! ARGHHHHH! Het is elk jaar een (regionale) hittegolf, kan het ook een keertje NIET?!

Sebastiaan - 19-08-’16 15:06
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

http://nos.nl/artikel/2126870-volgende-w..

Ik ben ook weer helemaal woedend vanwege dit bericht. “De weergoden hebben wat goed te maken en dat doen ze dan ook.”

Het weekend wat een ADEMPAUZE is durven zij een ZOMERDIP te noemen. En komende week wat een worstel moeilijke overleef periode word durven zij een aangenaam zomers warme periode te noemen met hopelijk nog die hittegolf!! Echt hoor zelfs de meeste domme zomerliefhebbers vinden zelfs 30 graden te warm. Ik hoor het iedereen zeggen. Maar blijkbaar is dat nog een taboe om uit te mogen spreken dat je niet van tropische temperaturen houd. Want op de media overal zien zij het als sociaal verplicht om dat toe te juichen. Terwijl ik die weermannetjes zelf ook eens heb horen uitspreken dat zij liever geen 30 graden hebben. PLEASE hou jezelf toch nietzo voor de gek en durf uit te spreken dat 30 graden te heet is. Dan word dat tenminste sociaal geaccepteerd door dat achterlijke volk dat 30 graden te heet is. En kunnen we voortaan zien staan: er komt een ZOMERDIP aan want het word tropisch heet. Ik hoop echt dat al die zomerliefhebbers allemaal een flinke zonnesteek oplopen en voortaan ervoor uit durven te komen dat 30 graden te heet is.

IemandUitDeRandstad - 19-08-’16 15:24
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ga vandaag die airlock 100 voor de airco bestellen vanwege volgende week. Ik had gehoopt dat het niet meer nodig zou zijn en wou tot volgend jaar ermee wachten ( niet dat het duur is). Maar ik heb het nu toch wel hard nodig

IemandUitDeRandstad - 19-08-’16 15:29
Marian

Vanmiddag op de radio werd er gezegd dat er volgende week een hittegolf komt en dat werd verteld alsof er een enorm groot cadeau aankomt voor iedereen,en daar moeten we nog blij om zijn ook.

Marian - 19-08-’16 16:22
Sebastiaan

Ow, dat wist ik niet zweet-je, ik wilde even mijn ei luchten. Ik snap het wel, je moet jezelf ook geen depressie inpraten. Het weekend gelukkig een verademing.

Sebastiaan - 19-08-’16 16:30
Sebastiaan

De zomer is trouwens pure geldverspilling Annelies, dus ik ben het absoluut met je eens.

Sebastiaan - 19-08-’16 16:31
Esther

Wat een ellendige vooruitzichten voor komende week. Nadeel is dat het op m’n werk ook zo’n sauna wordt. En het gaat in huis weer smerig warm worden. Slapeloze nachten…..ik had zo gehoopt dat we die ellende achter de rug hadden. Ik moet eigenlijk ook niet naar de voorspellingen kijken, wordt er alleen maar al depri en chagarijnig van. Sterkte allemaal komende week.

Esther - 19-08-’16 17:29
Bredanaar

Dat het nog zo warm zou worden dit jaar had ik eigenlijk niet meer verwacht. Jammer dat er inderdaad weer ‘joepie hittegolf’ in de media wordt geroepen.

Maar… de dagen zijn korter (de zon komt pas op na half 7 en gaat onder voor 9 uur), dus dat scheelt al wat in het idee.
Enigszins geluk dat ik op vakantie ben en de kinderen graag de hele dag in het zwembad liggen, verkoeling op een paar meter afstand dus.

Sterkte aan iedereen, maar we gaan er maar van uit dat het ook nog mee kan vallen.

Bredanaar - 19-08-’16 17:46
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Annelies ik zou er gewoon schijt aan hebben en je eigen mening geven. Jij bent verstandig en zij niet. Dus ik zou er boven staan en je niet verlagen tot hun niveau. Ik deed dat vroeger ook met de anderen meeknikken dat het lekker weer was terwijl ik het noodweer vond. En ik zou hun raar aankijken als zij zeggen dat het lekker weer is terwijl het veel te warm is. Als ik zeg dat ik er niet tegen kan tegen dat warme weer krijg ik wel altijd begrip hoor. Ze vinden je inderdaad een rare vogel als je zegt dat je van regen houd. Maar als ik zeg dat ik van frisser weer hou valt het wel mee dat ik raar aangekeken word. Ik hou ook zelf niet van regen maar wel van bewolkt weer en fris weer. Dat is het enige verschil met sommige hier op de site die wel van regen houden. Maar ik heb veel liever de hele zomer regen dan dat er ook maar 1 warme dag voorkomt.

IemandUitDeRandstad - 19-08-’16 17:47
Franca

Ik vraag me wel af of het nu allemaal wat meer een hype is het weer. Vroeger toen ik nog jong was werd er toch niet zo hysterisch over gedaan. Ik erger me nog het meest aan de “pers” met dat gejubel en op NOS journaal. Waarom niet neutraal brengen zoals voor de zonaanbidders misschien een fijne week voor de andere misschien een week van afzien in de hitte. Zou zeker wat neutraler overkomen. Ik merk dat er agressief naar je gereageerd wordt als je niet van de zomer bent. Vol ongeloof en met minachting. Vreemd in de winter klagen ze allemaal wat het koud is. Heb ook geen zin meer in telkens negatieve discussies met anderen. Collega mailde me met “lekker weertje”. Ik mailde terug misschien voor jou, maar ik houd niet van de zomer. Oh mailde ze terug, ok dan. Mensen snappen het niet of willen ze het niet snappen ?

Franca - 19-08-’16 17:54
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik heb ook soms geen zin om met anderen in discussie te gaan over het weer. Als iemand dan tegen me zegt ‘lekker weertje’ dan krijgen ze geen reactie terug en reageer ik er nieteens op. Maar ik ga niet zeggen dat ik het ook lekker weer vind terwijl ik dat niet vind.

IemandUitDeRandstad - 19-08-’16 18:12
Sebastiaan

Wacht maar, als het eenmaal 25+ graden is woensdag t/m zaterdag (dat is de voorspelling volgens mij, ik durf zelf niet te kijken op weersites) praten ze wel anders. Nu regent het. Ik ben bang voor een warme september.

Sebastiaan - 19-08-’16 19:07
Marian

Als mensen zeggen lekker weertje reageer ik met voor mij is het te warm. Meeste mensen vinden dat wat raar maar dan denk ik er is weer iemand die weet dat er mensen zijn die niet van de warmte houden.Als je kwaad gaat reageren denken de mensen alleen maar dat je getikt bent.Had een tijdje geleden een boek bestelt via marktplaats en de mevrouw die het boek zou opsturen schreef dat het een paar dagen kon duren omdat het zo warm was ging ze de deur niet uit,heb haar gemeld dat ik daar nou helemaal geen probleem mee heb,soms kom je gelijkgestemde mensen tegen op de meest vreemde plaatsen. Zag op zeelandnet dat de warmte dinsdag begint ,dus nu nog even een paar dagen genieten van het mooie weer.

Marian - 19-08-’16 22:13
Karina

Zomerhaters en zomeraanbidders moeten geen discussie aangaan. Het is net als religie of politiek, je gaat elkaar toch niet overtuigen.
Ik ben vanavond helemaal nat geregend en het was lekker koel en winderig. Het leek wel herfst. Zalig gewoon. M`n energie is weer helemaal op peil en de regen heeft alle ellende weggespoeld. :) Happy!!!!

Karina - 19-08-’16 23:56
Luuk

Regent het al bij jou? Gelukkig komt de zomer na het weekend terug! http://bit.ly/1YjFPcU

Schijtziek wordt ik van weeronline. ;@

Luuk - 20-08-’16 03:35
Karina

@Luuk, ja joh, het regende als een gek en harde wind… en dat terwijl het de hele dag windstil en best wel benauwd was geweest. Het was alvast even herfst. Heerlijk!
En ik merkte ineens op dat het om 22.00u al stikdonker was. Dat zal zeker schelen als het komende week te warm wordt. Koelt het toch iets beter af in de avond. Het blijft shit natuurlijk, maar ik zoek altijd naar iets positiefs in zo`n situatie.

Karina - 20-08-’16 07:30
Jozef 1965

Ik kijk sinds gisteren avond niet naar de voorspellingen voor de volgende week ( zoals sommige van jullie ), om niet depressief te worden. Momenteel is het hier in elk geval niet slecht , en ik hoop dat het morgen zondag nog beter wordt.

Jozef 1965 - 20-08-’16 10:02
annelies

sonnethjuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dan hadden ze het over een herfstweekend

annelies - 20-08-’16 13:02
annelies

5 x weercijfer acht en 2 x weercijfer negen daar wordt ik wel depri van jozef

annelies - 20-08-’16 13:04
Franca

Hier in Zuid Oosten tropisch, zal wel boven 30 graden worden. Niet kijken is me dus ook niet gelukt en ik zit in stress modus. Moet gewoon werken en volgende week is het in mijn appartement niet meer vol te houden. Waarom moet er zo’n klote einde aan deze zomer komen ? Waarom is iedereen toch in jubelstemming ? Ik doe mijn hele leven mijn best om te begrijpen wat er leuk is aan tropisch weer. Zijn die mensen nou zo echt anders dan ik ? Zweten ze niet ? Slapen ze ok ? Ok moet effe huilen kan er echt niks aan doen. Ik dacht bijna in september te zijn en nu komt dit venijnig staartje eraan. Sorry moest even kwijt voel me zo klote nu.

Franca - 20-08-’16 13:37
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja het wisselvallige weer is ver te zoeken. Het is stralend zonnig zoals altijd eigenlijk. Pff ja Franca, in het zuidoosten kan het 32 graden worden heb ik gelezen en op de meeste plekken word het wel 30 graden. En voor de zomerliefhebbers die afzien omdat ze niet kunnen slapen vind ik het net goed. Ik heb alleen medelijden met mezelf en alle andere zomerhaters volgende week. Zoals ze nu zeggen begint die hitte dinsdag en duurt het tot die dinsdag daarop. Dus precies een week. Maar ik hoop dat het nog aangepast word en het korter duurt.

IemandUitDeRandstad - 20-08-’16 15:01
Fratsje

Daar gaan we weer.
Ik hang de vlag uit als dat vreselijke verplichte fuifnummer, de zomer met zijn eeeuwig schijnende zon (waar ik steeds maar in moet gaan zitten volgens mijn familie, want je hebt zonnebaden nodig), jasloze warmte en zijn energie wegvretend-drukke hosanna terrasbuitensfeer eindelijk echt opgedonderd is.

Ben er klaar mee!
.
Een flinke portie herfst alsjeblieft. En wel zo snel mogelijk.

Fratsje - 20-08-’16 16:13
Sebastiaan

Dinsdag, IemandUitDeRandstad? Oei, dan beginnen de scholen weer! :s

Heerlijk weer, maar waarom noemen ze dit nou herfstachtig? Ja, het waait veel, en verder? De zon schijnt af en toe, het is droog en het is hier 20 graden. En als je zuidelijker gaat zal het vast wat warmer zijn.

Gelukkig is het ‘s avonds telkens eerder donker. Hebben jullie ook tips om niet teveel te stressen om volgende week?

Ik realiseer me nu dat ik woensdagmiddag moet krantenlopen… BAH! Dan zal het vast wel al boven de 25 graden zijn, of zelfs 30. Een paar weken geleden moest ik ook in 30 graden en de brandende zon krantenlopen. Het was echt niet fijn. Daarna twee weken met normale temperaturen en af en toe zon, af en toe regen krantengelopen. Ook een teken dat dit geen koude zomer is geweest.

Om even de weerstatistieken erbij te halen:
Mei 2016 staat in de top 10 van de warmste meimaanden sinds 1901.
Juni 2016 staat ook in de top 10.
Juli 2016 is ook wat boven normaal.
Augustus 2016 is nog onder normaal, maar neigt door de aankomende hitte ook boven normaal te verlopen.

Het is dan geen woestijnzomer geweest, maar ook niet bepaald een koude zomer. Mensen klagen zonder reden, ik zie dat het in Nederland ook in augustus de meeste dagen warmer dan 18 graden is.

Sebastiaan - 20-08-’16 17:05
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik begrijp er ook niks van. Dit kunnen ze zeker niet een slechte zomer noemen. Dat de mensen zelf zeiken over een slechte zomer hoef je niet serieus te nemen want dat doen ze altijd als het 1 dag regent. Maar zelfs op het nieuws beweren zij dat het officieel een slechte zomer is geweest. Ik zit woensdag lekker in een gebouw met airconditioning maar ik zie ertegenop om weer thuis te komen in een sauna.

IemandUitDeRandstad - 20-08-’16 18:06
Karina

@Sebastiaan, misschien is een idee om tijdens het kranten lopen een paraplu mee te nemen, tegen de zon?

@Franca, over dat zweten, dat wil ik juist in 30C, maar ik zweet heel weinig, waardoor ik eigenlijk snel oververhit. Ik wordt dan helemaal draaierig en slap, zware hoofdpijn.. een soort zonnesteek zonder in de zon te zijn geweest. Het is dan net of ik hoge koorts heb en m`n ademhaling is heel kort en snel. Het is afschuwelijk.
Het enige wat ik dan kan doen is liggen en water drinken en mijn lichaam proberen te koelen. Maar ook weer niet te snel, want dan word ik misselijk. Zodra de temperatuur zakt, ben ik weer helemaal okee en komt de energie ook weer terug.
Daarom was ik gisteravond zo happy in de regen en wind, ik had meteen zo veel energie. Ik kwam helemaal tot leven.

Karina - 20-08-’16 18:16
Franca

Ik herken de klachten @ Karina. Heb hetzelfde brand vanbinnen uit, krijg hoofdpijn, moe, slap en misselijk en andere zaken. Onder de twintig en het is weer voorbij. Vorig jaar kreeg ik paniekaanvallen van de warmte als ik nergens kon afkoelen. Dit jaar gelukkig niet gehad.

Franca - 20-08-’16 20:15
Jozef 1965

Het regent hier en het is niet benauwd, in tegendeel.

Jozef 1965 - 21-08-’16 07:54
Karina

Stortregen hier. En lekker koel. Wat zou het heerlijk zijn als het zo bleef. Nou ja, maar even goed van genieten vandaag en ook alleen aan vandaag denken.

Karina - 21-08-’16 10:41
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik heb weer bij de weersverwachting gekeken en ik zie goed nieuws en slecht nieuws ten opzichte van eerst. Nou eerst maar het goeie nieuws: het warme weer duurt korter dan ze eerst gezegd hadden. Ik zie op alle weersites dat het warme weer vanaf volgende week maandag opgekrast is. En het slechte nieuws: het word nog warmer dan ze eerst gezegd hadden. Het kan donderdag 34 graden worden en dat word de warmste dag. Dus het word weer een soort deja vu week van die horror juli week die we gehad hebben waarin het ook 34 graden was.

IemandUitDeRandstad - 21-08-’16 11:03
Sebastiaan

Héérlijk weer hier, maandag ook nog. Laten we maar volop genieten, ik kan me niet voorstellen dat het straks weer horrorweer is!

Het weer:
vandaag 18 graden (aangenaam)
morgen 19 graden (aangenaam)
dinsdag 23 graden (warm)
woensdag 27 graden (erg warm)
donderdag 29 graden (heet)

Wat daarna komt, wil ik liever niet weten.

Sebastiaan - 21-08-’16 12:21
Sebastiaan

Ik kom helemaal tot leven bij dit weer. Was het maar elke zomerdag dit weer, 18 graden, bewolking en regen! Dit is mijn ideale zomerdag :)

Sebastiaan - 21-08-’16 12:26
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

DE ZON SCHIJNT GEWOON WEER! Ik dacht toch echt dat de voorspelling was dat het bewolkt zou blijven met regen de hele dag. De zon kan het ook niet laten he om toch nog iedere dag nog te branden. Ik had gehoopt op een lekkere dag vandaag.
@ Sebastiaan Bij mij is het dinsdag al 27 graden. Dus jij zal wel veel noordelijker wonen.

IemandUitDeRandstad - 21-08-’16 14:01
Sebastiaan

Klopt IemandUitDeRandstad, ik woon in Friesland, maar hier kan het ook zeker warm worden.

Sebastiaan - 21-08-’16 14:07
Prozac

Godzijdank dat de zon schijnt. Vandaag hier ruim 40mm gevallen en dat trok de gewone pomp niet eens. Dus nu een extra fompelpomp. En nee hoor, verder van de klimaatverandering geen last hoor. Om de man van de Karwei te citeren: “zo, das onze laatste dompelpomp, alles weg binnen het uur”.

Prozac - 21-08-’16 14:28
Marian

Ze geven zelfs in zeeland 30C dus ik vrees het ergste voor donderdag.Ik woon gelukkig in een wat groene buurt zodat het water overal goed weg kan op een enkele keer uitgezonderd dat er een laagje water in de kelder staat.De laatste week hoor ik ook een reclame spot gaan over meer groen in de tuin dat scheelt een graadje warmte en ook betere afvoer van het water,dus weg met die tegels in de tuin,dan maar met de grasmaaier af en toe rond :-)

Marian - 21-08-’16 16:27
Jozef 1965

Overdag was er hier af en toe wat zon, maar het blijft niet benauwd, en tegen de avond opnieuw perioden met lichte regen.

Jozef 1965 - 21-08-’16 20:35
Karina

Verschil met Juli is wel dat de zon een uur later opkomt en een uur eerder onder gaat. Het is een laatste stuiptrekking moet je maar denken.

Karina - 21-08-’16 21:37
Luuk

Karina, inderdaad!

Augustus en September zijn idd niet zo erg als Juni en Juli ;)

Luuk - 21-08-’16 21:38
Castor

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat mensen massaal lopen te juichen bij de komst van een hittegolf. Kan iemand mij uitleggen wat mensen zo fijn aan vinden aan 30C + dagen? Wat heeft de hitteliefhebber wat ik niet heb? Waarom is iedereen hier op kantoor in blije afwachting en sta ik op het punt in janken en woede uit te barsten?

Castor - 22-08-’16 09:27
Karina

Ik vraag me af hoeveel van die juichende liefhebbers niet gewoon meelopers zijn. Zodra het 30+ is zijn de juichers duidelijk in de minderheid. Volgens mij doen velen alsof, om maar bij de groep te kunnen horen.
Wij zijn tenminste eerlijk, wetende dat we commentaar krijgen.
En nu, dinsdag tom zaterdag door zien te komen. Daarna kunnen we weer ademhalen. (zucht)

Karina - 22-08-’16 10:29
Sebastiaan

Dat snap ik ook niet Castor. Hier is het dinsdag 23 graden, woensdag en donderdag 27 graden en vrijdag 23 graden. Het is dus weer wat naar beneden bijgesteld! Pfoeh!

Sebastiaan - 22-08-’16 10:30
annelies

zaterdag 33 c

annelies - 22-08-’16 10:37
Smoke

Volgens mij vind maar een heel klein deel van de zomerliefhebbers de 30+ temperaturen echt lekker. Ik heb ook zo’n collega die het niet heet genoeg kan worden en bij mij de nodige irritatie opwekt, omdat ik dan probeer uit te leggen dat 25 graden toch ook al mooi is ( voor mij nog te hoog maar oké )
Het zit gewoon in de hoofden van de meesten dat hoger ook beter en mooier is, en de media werkt dat ook in grote mate in de hand, luister maar naar die overspannen reacties op tv en radio en ook werkmannen/vrouwen zijn niet objectief bezig met het weer, maar lijken alleen maar de massa te willen pleasen met een zogenaamd goed nieuws. Daarom ook is de standaard voor wat mooi weer wordt genoemd voor iedereen gelijk gesteld en die definitie staat blijkbaar vast. De niet zomerliefhebbers zijn zo’n kleine minderheid dat daar überhaupt geen rekening mee wordt gehouden en anders wel als een stel zuurpruimen wordt weggezet. Ik erger me er ook dood aan dat er voor mij altijd bepaald wordt wat mooi weer is, en als ik weer zo’n gast op de radio uit zijn dak hoor gaan. Vooral die van radio 2 zijn erg en volledig geobserdeerd door het weer. Terwijl ze ondertussen zelf lekker onder de airco zitten en nog geen seconde rekening houden met bijv. Iemand die de hele dag op een steiger moet staan en niet een riant salaris verdient met dom en onnozel geleuter op de radio. We zijn een kortzichtig en egoïstisch volkje geworden waar de meerderheid de standaard bepaalt en de minderheid niet moet ‘zeuren’

Smoke - 22-08-’16 10:40
annelies

idd @ smoke en moet je dan eens nagaan al die ‘andere’ NARIGHEID op de wereld. dood door uitdroging, diaree, oorlog, ziektes, rassenhaat, onderdrukking, hongersnood, verkrachtingen, moorden, verslavingen ed ed.
maar ach wij lopen te trotten over ons somertje en te hijgen voor al weer zo’n kut hittegolf! moet je eens astma hebben smoke, maar ja, jij bent algauw een zeikerd als je van grijs weer houdt want WIJ HEBBEN GEEN SOMER GEHAD>>>> arme nltjes

annelies - 22-08-’16 11:17
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Wacht maar tot het zover is dan hoor je al die domme nltjes puffen en zeggen: pff warm he! Het is iedere hittegolf hetzelfde verhaal. En dan hoor je ook iedereen klagen dat ze slecht hebben geslapen en snakken ze naar verkoeling en een lekkere regenbui. Zelfs mijn Surinaamse buurvrouw loopt altijd te puffen met dat soort weer. Je zou van haar verwachten dat zij er goed tegen kan. En ook met 25 graden hoor. De eerste dagen schijnt ze het lekker te vinden maar als het langer zo warm is word het overal heet binnen en vind ze het niet meer zo prettig. En toen het 25 graden buiten was hoorde ik ook mensen in een winkel zeggen: hier binnen is het lekker, ik zou hier wel de hele dag binnen willen blijven. En als het koel weer is zeggen diezelfde mensen dat ze graag somertjuhh willen met minstens 25 graden. Ze weten niet wat ze zeggen.

IemandUitDeRandstad - 22-08-’16 11:46
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Die hitte is pas volgende week maandag over. En begint morgen al. Bij mij tenminste en op veel plekken in Nederland. Dit is mijn voorspelling voor mijn regio: morgen 27, woensdag 31, donderdag 32, vrijdag 26, zaterdag 26 en zondag nog 24. Dus dat zal voor velen nog erger zijn aangezien ik in het westen woon. Mijn airlock 100 voor de airco komt deze week ook binnen. Hopelijk net op tijd voor de hitte.

IemandUitDeRandstad - 22-08-’16 11:51
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff en dit word de ergste periode dit jaar. Want in juli had alleen het zuidoosten van het land een hittegolf en niet officieel in de Bilt. Maar nu bestaat de kans dat dat wel gaat gebeuren. Jeetje zeg dat zelfs eind augustus erger uitpakt dan juli.

IemandUitDeRandstad - 22-08-’16 12:43
Ankie

Hoezo moeten surinamers hier tegen kunnen. Misschien is je buurvrouw wel hier in nl geboren. Mijn ouders komen ook uit een land waar het erg warm is maar dat betekend niet dat ik goed tegen warmte kan of er van geniet. Mijn moeder heeft hetzelfde.

Ankie - 22-08-’16 13:46
Ankie

Hier in Limburg zien de vooruitzichten er echt verschrikkelijk uit volgens weeronline..

Morgen 28
woensdag 31
donderdag 32
vrijdag 31
zaterdag 30
zondag 28

Ankie - 22-08-’16 13:48
Marian

In zeeland dinsdag 27 woe 29 dond 30 en vr 25

Marian - 22-08-’16 16:49
Karina

Hier bij Utrecht ook een horror vooruitzicht. Als ik Accuweather moet geloven: di 27C, woe 30C, do 31C, vr 30C, za 30C, zondag 26C en daarna zakt het naar rond 20C.
Sjonge jonge, ik had de airco al in de kast gezet, maar ik zal hem er maar weer uithalen.
Trouwens, in reaktie op “IemandUitDeRandstad”: mijn buurvrouw komt uit Indonesië en zij heeft net zo`n hekel aan de warmte als ik. Zij houdt ook van fris weer en wind, dus waar je vandaan komt zegt niet automatisch iets over de voorkeur voor een weertype.

Karina - 22-08-’16 17:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nee klopt het wil niet altijd wat zeggen. Maar van mensen die uit warme landen komen verwacht je wel eerder dat ze er beter tegen kunnen en er ook eerder van houden. Zeker als ze er vroeger gewoond hebben. Ik wou maar extra verduidelijken dat bijna niemand echt van dat warme houdt. Ik ken dus ook weer een man die uit Curaçao komt en 30 graden prima vind. En hij zei ook dat waar hij vandaan komt het altijd rond de 30 graden is en hij er daarom tegen kan. Ik moet er niet aan denken zeg om daar te moeten wonen. Haha mijn airco ruim ik bewust pas eind september op want je weet maar nooit helaas. Hij staat er al vanaf begin mei, leuk zicht joh maar niet heus! Ik word er helemaal vrolijk van kan je wel begrijpen. Morgen krijg ik nog m’n airlock erbij dus net optijd.

IemandUitDeRandstad - 22-08-’16 17:52
Karina

Ja, spuuglelijke dingen zijn het, die mobiele airco`s, maar ik zou hem toch niet willen missen. Ik heb hem pas 3 keer gebruikt deze zomer, maar daar komen nog een paar dagen bij. Ik heb ook een nieuwe ventilator die op de hoogste stand orkaan kracht heeft, dus het zal wel goed komen…. tenzij de stroom uitvalt natuurlijk. :(

Karina - 22-08-’16 20:01
Franca

Ik zie er echt tegenop. En ja ook op mijn kantoor in jubelstemming. Als ik thuiskom in een echte sauna. Buitentemperatuur is binnentemperatuur. Een constructiefout zegt de verhuurder eerlijk. Appartement kan de warmte eenmaal binnen niet meer afvoeren. Nu inmiddels 3 airco specialisten gehad, niemand kan verzinnen waar ik een airco kan plaatsen. Een grote glaswand en maar 1 deur met een zonnescreen dus de slang kan niet naar buiten. Of ik moet gat laten boren in glas maar kan ik als ik verhuis voor de kosten opdraven door nieuw glas erin te laten zetten. Ik woon in een hel appartement en ik kan niet gaan verhuizen. Voor een andere woning 10 jaar wachten. Ik woon in Zuid-Oost en ik als ik de vooruitzichten zie kan ik alleen maar janken. Heb alleen een ventilator en daar zal ik het mee moeten doen. Ben er gewoon echt depressief van. Wat een klote eind van augustus.

Franca - 22-08-’16 20:34
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik heb ook een hele goeie ventilator met een statief en die je kan verstellen en hij draait niet steeds van links naar rechts wat ik ook prettiger vind. Die was ook echt het krachtigste van alle ventilatoren. Ik gebruik met heel warm weer de mobiele airco en de ventilator. En met 25 graden alleen de airco. Die mobiele airco kan ook maar 1 ruimte verkoelen. En m’n huiskamer heeft geen ramen maar alleen een balkondeur die open kan. Dus als ik in de huiskamer ben moet ik naast de ventilator zitten. Heel irritant ook als je moet eten dat kruimels van je bord afwaaien vanwege die ventilator, maar zonder dat ding kan ik niet als het zeer heet is. Wat vreselijk zeg franca, jij hebt het duidelijk het zwaarst.

IemandUitDeRandstad - 22-08-’16 21:00
Luuk

Hier in Den Bosch

Wo-Do 32 graden.. pfffffffffffffff

Luuk - 22-08-’16 22:03
Sebastiaan

Ik snap het niet meer… Radio 538 had het over ‘heerlijk zomers weer’ voor morgen met 25-29 graden, wat gelukkig niet klopt aangezien het hier 23 graden wordt. En dan dat mooiweergedoe altijd, je mag niet moe zijn, je mag niet depressief zijn, je mag niet boos zijn, want het is mooi weer. Ja joh, die zomerfetjisten weten absoluut niet wat echt leven is. Een scheiding, zeur niet zo, het is mooi weer… Je wordt gepest, zeur niet zo, want oh wat is het mooi weer… Serieus, ik snap dat sommigen van de zon en de warmte houden, maar waarom zou je niet kunnen doorleven, ook al schijnt de zon?

Sebastiaan - 22-08-’16 22:17
Franca

Ik denk dat iedereen op ons forum het erg zwaar gaat krijgen omdat het dagen gaat aanhouden. Ik wil iedereen dan ook heel veel sterkte wensen. Fijn nogmaals om niet geheel alleen te zijn.

Franca - 22-08-’16 22:17
Sebastiaan

Als het goed is, is het in Friesland 23-28 graden dinsdag t/m vrijdag en in het weekend een paar graden koeler.

Sebastiaan - 22-08-’16 22:20
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Dan kom jij er veel beter vanaf Sebastiaan. Ik zie net staan dat het zaterdag in mijn woonplaats 29 graden word k¥£$%##£#*zomer! Dan koelt het vrijdag een beetje af met 26/27 graden ten opzichte van die donderdag met 32 graden. En dan word het zaterdag weer opnieuw zo goed als 30 graden. Eerst zou het zaterdag ook 26 graden zijn. Ik weet nu al hoe ik me zal voelen het einde van de week. Superloom met knallende koppijn, amper wetende dat ik nog besta. Op dit soort momenten ben ik echt laaiend op al die mensen die zomer willen, wetende dat ik aan het einde v/d week niks meer ben van wat ik nu ben want alle energie zal uit me zijn. Reken maar dat verder landinwaarts het zaterdag weer boven de 30 zal uitkomen dan. Waarom moest het nou weer op het laatste moment het ergst worden met die hitte?? Ik had dit ook echt niet meer verwacht hoor en zeker niet erger dan we in juli gehad hebben. Eigenlijk voel ik me met dit soort weer even ziek als met hoge koorts. Ik kan niks eten met koorts, is met warm weer hetzelfde. Ik ben zweverig en weet soms amper nog dat ik leef, heb ik met warm weer erger zelfs. Alleen heb ik geen zware ledematen.

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 01:48
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

En de laatste warme dag wat de zondag is hebben ze ook weer doodleuk aangepast en verhoogd van 24 graden naar 27. Ja in mijn woonplaats dus het zal vast nog wel ergens 30 graden worden op zondag. Een tropenweek. Rot mediterraans klimaat!!!!

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 01:54
Luuk

Waarom woon ik godverdomme in den bosch

niet normaal

Vandaag – 29 graden.
Woensdag – 32 graden.
Donderdag – 33 graden.
Vrijdag – 30 graden.
Zaterdag – 32 graden.
Zondag – 28 graden.

En dit is al de tweede hitte golf in Den Bosch.

En dan nog steeds klagen over een kut zomer…

Luuk - 23-08-’16 09:57
Luuk

@Iemanduitderand stad

Nou wees blij,
Ik woon in een flat en hier zitten ze bij elke zonnestraal elke avond buiten met een loungeset op de gallerij.

Vannochtend kreeg mevrouw al meteen een natte kut lekker weeer he hoor ik meteen op me slaapkamer. Nou dat is echt geen pretje die zon aanbidders en dan letterlijk elke dag.

Luuk - 23-08-’16 10:09
Sebastiaan

Heel veel sterkte allemaal, de temperaturen deze week zijn belachelijk hoog. Ik zie wel een lichtpunt: na zondag minder warm met temperaturen onder de 25 graden, of in iedergeval niet er flink boven. Hopelijk wordt het niet weer negatief aangepast.

Sebastiaan - 23-08-’16 11:05
Karina

Ik zag net het weerbericht op Rtl4 en dacht: zenden ze wel het weer voor vandaag uit? De weervrouw begon te vertellen dat het druilerig en grijs was deze ochtend, terwijl ik vanaf 7 uur toch echt in de zon heb gezeten. (Ik zit op het Oosten en de zon is nu al weer uit m`n flat, gelukkig). En de temperaturen die zij noemde voor de komende dagen waren ook gemiddeld 2 graden lager per dag dan ik op de weersites zie staan. Vreemd.
Ik heb even buienradar gekeken en daar stond inderdaad wat ik net op Rtl 4 zag. Toch vreemd die verschillen.
Eén ding blijft wel hetzelfde: het is VEEL te warm! Sterkte iedereen.

Karina - 23-08-’16 11:15
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ze blijven maar aanpassen! Bij mij word het nu ook zaterdag 31 graden. Dus 3 tropische dagen wat dan een hittegolf word, ook bij mij. Dit is echt de ergste hitte in tijden. Zo erg is het dit jaar nog niet geweest en vorig jaar ook niet. Zo warm en zolang zo warm. (Ik onthoud van elk jaar hoe warm het is geweest en hoelang) ja ik doe het niet bewust maar ik weet het nog precies vanaf 2012. En ik kan je zeggen dat het in 2013 echt een ramp was in juli en dat dit vergelijkbaar is met toen in juli. Wat ik ook nog weet van 2013 is dat we toen voor het laatst winter hebben gehad. We hadden een heerlijk eerste halfjaar. Van januari tot eind maart was het sneeuw en lekker koud. En voor vandaag hebben zij aangepast naar 28 graden wat eerst 27 zou worden in het midden westen. Klinkt inderdaad erg vervelend Luuk. Ik woon in een flat waar bijna iedereen alleen woont en alleen wonende mensen hoor je niet praten. Plus ik zit aan mijn kant aan een drukke weg wat veel mensen waarschijnlijk niet leuk vinden om aan die kant buiten te zitten. En ik zit aan de oostkant waar alleen sochtends de zon staat de branden dus zij willen dan ook niet smiddags daar zitten. Ik heb alleen bij de ingang van m’n flat last ervan. Want aan die kant wonen gezinnen of meerdere personen en die eerste woning bij de ingang daar gaan die mensen met warm weer altijd van buiten zitten. En niet op hun balkon maar naast de ingang met hun tuinstoelen en hun kinderen die daar met waterpistolen spelen. Maar er is ook nog een andere ingang en die gebruik ik soms als zij er zijn. Er zit 1 pluspuntje aan dit weer en dat is dat waarschijnlijk niet alleen wij maar ook de zonaanbidders dit te heet vinden en het zwaar krijgen. Want niemand houd echt van 30+ zoveel dagen lang.

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 11:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

En wat ook heel erg leuk is uhumm. Die mensen die vaak buiten zitten bij de ingang hebben 6 kinderen en die kinderen gaan vaak voor de lol met mensen die net binnen komen mee naar de liften. Zij gaan dan snel op alle knoppen drukken zodat de lift op iedere verdieping stopt. Zodat het een eeuwigheid duurt voordat je op je eigen verdieping bent. Dat gebeurt vaak als het warm weer is. Dan wil je snel naar binnen en de airco aangooien en moet je nog zolang in die hete lift staan vanwege die rotkinderen. Of ze proberen je nat te spuiten wat ik nietzo heel erg vind met die hitte. Even wat verkoeling.

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 11:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Weer.nl is altijd het mildst met voorspellingen en weeronline voorspelt vaak warmer. Ik vergelijk alle weerbronnen altijd en neem daar het gemiddelde van. Wat ik met warm weer ook zie is dat heel veel mensen de ramen open hebben staan. Ook met 30+. Denken zij echt dat het daar koeler van word. Het vervelende is dat ik best een open verbinding heb met buren. Dus als zij iets gegeten hebben ruik ik dat. Dus als zij onverstandig doen komt hun warme lucht ook bij mij binnen. Ik denk dat het anders veel minder warm binnen zou zijn bij me.

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 11:58
Sebastiaan

Snap ik ook niet, dat is juist ook o.a. stom aan 30 graden. Je moet tegen je zin in de gordijnen dichthouden, wil je dat het niet al te heet binnen wordt. Erg deprimerend weer, dan heb ik liever dat het zo koud is dat je alleen maar binnen kan blijven. Dan kun je van alles doen, met de verwarming aan eventueel. Maar bij warmte, dan is alleen een airco binnen verkoelend. Maar dat is ook niet zo gezond om in te leven..

Sebastiaan - 23-08-’16 12:20
Ronald

Mensen ik heb een vraag..

Zal het over 10-15 jaar 40-50 graden zijn in Nederland?

Ronald - 23-08-’16 12:39
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik hoop het niet zeg. Maar 40 graden zou wel eens goed de norm kunnen zijn, dat we dan even vaak 40 graden krijgen als we nu 30 graden krijgen. Dat 40 het nieuwe 30 graden is, dat zou kunnen. En ons nieuwe recordtemperatuur zou kunnen oplopen tot 46 graden misschien? Dan moet het op andere plekken in de wereld wel 60-70 graden zijn. Ik weet niet of een mens zo’n temperatuur kan overleven. Nu al 26 graden hier :(

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 13:46
Sebastiaan

Vandaag 22 graden tot op mijn grote verbazing. Daar kan ik mee leven.

Sebastiaan - 23-08-’16 15:18
Ronald

@Sebastiaan waar woon je dan? Hier is het 29 graden.

Ronald - 23-08-’16 15:39
Ronald

@Iemanduitderandstad

Dan zullen ze hier nog steeds klagen over een kut zomer.

Ronald - 23-08-’16 15:53
Marian

Zit langzaam gaar te stoven in me huis.23.5 C binnen nu airco hoeft nog niet aan maar zal morgen moeten denk ik.Die achterlijke hysterische blijheid die je nu op de radio hoort,wat een gelul zeg,neem aan dat ze wel airco hebben in die studio.Laat ze eens een half uur buiten staan in de volle zon zonder wind en dan nog een keer beweren dat het lekker weer is.

Marian - 23-08-’16 16:08
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

http://www.weerplaza.nl/actueel/#cf
Voor wie wil weten wat het precies is. Vreselijk die rood gekleurde gebieden

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 16:13
Karina

Bij mij is het 26/27C, maar eerlijk gezegd heb ik er (tot nu toe) geen last van. Dat zal nog wel veranderen de komende dagen denk ik.
Bij Accuweather is het wel ietsje naar beneden aangepast en hun schattingen kloppen meestal wel. Maar dan nog blijft het 30C. :(

Karina - 23-08-’16 16:33
Ronald

Marian.. Hier is het nu 24.5 graden binnen.

Aan het einde van de week 26.5..

Ronald - 23-08-’16 17:04
Franca

Ik heb zojuist een boze mail gestuurd naar Radio 1. Ik weet wel dat ik er niets mee opschiet, maar moeste even ventileren met die jubelgek op 1. Volgens hem was het de eerste mooie dag van het jaar. Vies vuil liegbeest. Ik werd zo pissig ervan. Ik word zo pissig van de weer hype. Ook op het werk was iedereen in een jubelstemming. Slechts één collega durfde schoorvoetend toe te geven dat ze er niks aan vond. Waarom voel ik me nu bij deze warmte zo pissig.

Franca - 23-08-’16 17:05
Franca

Zonder te overdrijven echt bij mij gaat het vanaf morgen gewoon echt 30 graden binnen worden. Sorry voel me zo opgefokt en pissig, kan er niks aan doen.

Franca - 23-08-’16 17:07
Franca

Accuweather geeft aan waar ik woon vier dagen 32 graden. Mijn god hoe verschrikkelijk is dat.

Franca - 23-08-’16 17:09
Ronald

Pff Zondag ook 30 graden.

Ronald - 23-08-’16 17:56
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik denk nog warmer Franca bij jou. Want hier in het westen staat al 32 aangegeven. En in Zuidoost zou het 34 worden. Ik ben op dit moment ook mega gefrustreerd vanwege zomerliefhebbers. Ik kan het gewoon nier waarderen dat mensen weer toejuichen waar ik me beroerd van ga voelen. En inderdaad Ronald ze zullen altijd blijven klagen want zo zijn nlers nou eenmaal. De mensen van de radio weten niet waar ze het over hebben met hun hitte omdat zij airco hebben. Ze zullen wel wat anders denken over een paar dagen als ze thuis komen in hun sauna huis.

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 18:02
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Heeft er iemand trouwens ervaring met de airlock 100 voor de airco? Het is een raamafdichting met plakrand. Maar ik vraag me dus af hoelang je die plakrand kan blijven gebruiken want na een paar keer gebruiken blijft dat toch niet meer plakken? Of heb ik dat mis? Of zijn er tips om die plakrand weer te laten plakken.

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 18:05
Franca

Hoi @ iemandUitDeRandstad. Ik heb ze gezien en erover gedacht of dit niks voor mij is voor mijn deur in het appartement. Sorry maar geen ervaring hiermee. Misschien even googelen met een review van het product. Jubelstemming maakt mij ook pissig en opgefokt.

Franca - 23-08-’16 18:16
Esther

Net het weerbericht bij rtl. Dat het nog om gaat spannen dat er in de Bilt ook een hittegolf gehaald wordt. Het werd verteld alsof we met z’n allemaal moeten gaan duimen dat het gehaald wordt. Wat is er nou positief aan een HITTEgolf……Geen leuke vooruitzichten voor de rest van de week, helaas. Maar ik zag dat volgens de voorspellingen dat vanaf 1 september de temperaturen weer omlaag gaan. Fingers crossed……

Esther - 23-08-’16 18:42
Zomaar iemand

@iemanduitderandstad, Ik heb een airlock 100 voor mijn raam, werkt perfect. Je brengt de plakstrip slecht’s één keer aan, op zowel de binnenkant van je kozijn als op de kopse kant van het raam.
Het is met klittenband dus je kunt het er eventueel simpel afhalen en de plakstrips kunnen gewoon blijven zitten. Ik laat mijn airlock gewoon in zijn geheel zitten zolang het teringheet kan worden, wel zo handig, ritsje open, slang erdoorheen, klaar.

Zomaar iemand - 23-08-’16 18:59
misty

Zucht, de ellende is begonnen. Vanochtend was het hier aan de kust nog wel lekker. Nu voel ik de klamme deken al weer over me heen vallen. Zal de komende dagen hier vaak zijn, bij mensen die het tenminste begrijpen!

misty - 23-08-’16 19:38
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hmm ja mijn raam gaat wel naar buiten open en niet dat m’n raam naar binnen komt. Dus de plakstrips kunnen wel blijven zitten maar die hoes niet want die zou dan iedere keer tussen het raam komen als het dicht gaat. Die ene plakstrip voor het raam moet ook aan de buitenkant van het raam erop geplakt worden.

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 20:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nou het is eigenlijk gemaakt voor ramen die naar binnen open gaan en niet die naar buiten open gaan. Dat is me wel duidelijk geworden. Die raamuitsteker kan hierdoor niet gebruikt worden en zit in de weg. M’n raam kan ook amper open hierdoor. Maar de slurf van die airco kan net ertussen gepropt worden. Het is wel een houtjes touwtjes oplossing maar toch. Die hoes moet ik wel iedere keer eraf trekken want anders kan m’n raam niet dicht. Ik heb na 1 dag al koppijn.

IemandUitDeRandstad - 23-08-’16 22:13
missvegas

Haha @ Luuk en franca, sorry hoor moest even lachen om jullie. Maar terug naar de orde vd dag; godgloeiende cholera teringzomer. Blijkbaar blijft het ook niet hangen bij mijn collega’s, blijven maar roepen als ik naar huis ga; geniet nog even van het zonnetje hè, terwijl ze in een kringetje in de witverziekende zon stonden te kletsen.chagrijnig en doorweekt stapte ik vervolgens in mijn auto, een rijdend crematorium en was zooo depressief en agressief. Zag het helemaal niet meer zitten. Nog steeds niet trouwens. En die tering Helga van leur en lui van 538 grrrrmphf . Hopelijk kan ik slapen want de hangjongeren voor mijn deur vinden het goddeloos fantastisch die “ zwoele kots” avonden. Trusten allemaal

missvegas - 23-08-’16 22:26
Sebastiaan

In Friesland Ronald, het was hier goed te doen. Ik ben bijna blij met die 22 graden, als ik hier berichten zie van 25-30 graden.. Het komt echt niet vaak voor, een hittegolf eind augustus. Stiekem kan ik wel van de warmte genieten, maar bij warmte bedoel ik tot en met 21 graden. Ik vind koel en bewolkt zomerweer echter DE BOM. Echt gezellig, ik kom dan helemaal tot leven, lijkt het.

Sebastiaan - 23-08-’16 22:51
Zomaar iemand

@iemanduitderandstad, Wat je natuurlijk ook kunt proberen is een plaat van hout o.i.d op maat van de raamopening te zagen, en natuurlijk vervolgens een gat ter groote van de slang erin te zagen. Zo krijg je ongeveer hetzelfde effect als dat van een airlock, misschien zelfs beter, omdat er ook totaal geen zonlicht doorheen komt.
Ook adviseer ik dan de buitenkant van de plaat wit te verven zodat het (kkr) zonlicht weerkaatst word.

Zomaar iemand - 23-08-’16 23:19
Karina

Nu kan ik nog niet slapen ook! Niet door de warmte, maar door 1 tering mug. Dat kreng zoemt om m’n hoofd en als ik het licht aandoe is ie nergens te vinden. Nu haat ik de zomer nog meer!!!

Karina - 24-08-’16 00:45
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja dat zou ook nog kunnen maar die airlock kan ik gelukkig wel net gebruiken. Het is eigenlijk niet voor mijn soort raam geschikt maar het werkt net. Ik merk nu wel dat de weermannen wat anders gaan praten nu het zover is met de hitte. Want bij het NOS journaal vroeg die man aan de weerman: hoe erg word het? En die weerman zei eindelijk eens: voor sommige is het een slecht vooruitzicht. Eindelijk praten ze een beetje normaler over het weer. En waar ze ook weer mee kwamen ja hoor het hitteplan! Gaven ze ook weer echt die tips. Ik had ook gehoord dat het donderdag weer 35 graden kan worden. Nou het zal in de Bilt zeker wel een hittegolf worden hoor want zelfs hier in omgeving Rotterdam word het iedere dag minimaal 30 graden t/m zondag. Ik voel me echt depri en gefrustreerd hierdoor maar m’n lichamelijke klachten daar heb ik het meest last van. Ik heb zo’n hittegolf als deze nog nooit mee gemaakt toen ik Nederland was. Zo erg en lang als deze. Want de vorige keer dat het zo erg was als dit was ik op vakantie bij een zwembad en daar hadden ze airco overal binnen.

IemandUitDeRandstad - 24-08-’16 00:51
Jozef 1965

Dus nog een bewijs dat de voorspellingen op langere termijn niet veel waarde hebben. Want, als ik mij niet vergis. twee weken geleden was er voor deze dagen sprake van 24 ‘C , en nu lees ik dat het tot 35 ‘C kan worden.

Jozef 1965 - 24-08-’16 06:32
Sebastiaan

Hier twee dagen bijna 30 graden, vandaag en donderdag. Vrijdag wordt het koeler met net geen 25 graden. Hopelijk zijn dit de laatste loodjes!

Sebastiaan - 24-08-’16 10:55
Karina

Gisteren moest ik lachen om wat Franca schreef, toen ze een boze mail naar Radio 1 had gestuurd. Ik heb net de “stelling van de dag” van de Telegraaf ingevuld en daar eens even vermeld wat ik vind van het oeverloze gezwam over het “prachtige zomerweer”. Vullen jullie het ook even in als je ervoor in de stemming bent?

Karina - 24-08-’16 11:06
Karina

Nog even dit: ik kijk nu niet meer op de weersites om te zien wat de temperatuur precies gaat worden. Het wordt gewoon heet en verder wil ik het niet meer weten. Of het nou 30, 32 of 34C is, maakt het iets uit? Het is allemaal te veel en hoe meer je kijkt, hoe gekker je jezelf maakt.
Ik kijk zondag wel weer, als er een nieuwe week begint.

Karina - 24-08-’16 11:12
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ze zeiden zelfs vorige week dat het deze week maar 1 dag 24 graden zou worden. En voor de rest 22/23. Dus een week van tevoren klopt de voorspelling ook niet. Pff Rotterdam lijkt wel de warmste plek van Nederland onderhand. Het is daar nu het warmst van heel nl. En snachts koelt het in het oosten ook beter af heb ik gezien. Ik heb nu m’n airco met airlock aan en de tenperatuur is 1 graad gedaald tot nu toe. Maarja de zon staat nu ook tegelijkertijd te branden op het raam dus daar moet hij tegenop vechten. Het was gisteravond 25 graden binnen en toen heb ik de airco aangezet en is het gedaald naar 21. Nu vanochtend heb ik hem weer meteen aangedaan en was de temperatuur weer opgelopen naar 24. En nu is er 1 graadje weer af. De airco is ook hetzelfde effect als een raam open zetten als het buiten koeler is, als je de airco maar voor 2 uurtjes aan zet. Want dan loopt de temperatuur daarna ook weer op als je het raam weer dicht doet. De airco moet je eigenlijk uren aan hebben staan wil je er permanent een paar graden af hebben en het ook zo blijft. Of de hele dag hem aan hebben staan als je het wil voelen en het erg warm is buiten. Dat is wel m’n ervaring met de airco.

IemandUitDeRandstad - 24-08-’16 11:14
Sebastiaan

Oeps.. Woensdag en donderdag 29 graden, vrijdag t/m zondag 24/25 graden… Maar daarna gelijk 20 graden, héérlijk! Positief blijven :)

Die stelling Karina, is dat ‘al met al een mooie zomer’? Ik vind van niet, omdat er te veel warme dagen zijn geweest :p. Ik heb die stelling in iedergeval ingevuld.

Sebastiaan - 24-08-’16 12:42
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het verschil tussen 30 32 of 34 voel je echt wel hoor. Je voelt het verschil enorm dus mij maakt het heel veel uit. Zo ik denk dat ik die zomer wel kan overleven als ik de hele dag binnen bij de airco kan blijven. Dan kan het helemaal aan me voorbij gaan zonder dat ik er iets van merk. Niet te vroeg juichen maar die airlock met airco lijkt wel z’n werk te doen. Ik ruik wel de geur van dat materiaal trouwens (de airlock) waar de zon op staat te branden. Die is oververhit natuurlijk. Ik moet helaas wel naar buiten vandaag dus ik zal er last van hebben.

IemandUitDeRandstad - 24-08-’16 12:49
Marian

Mijn airco staat ook te zwoegen,maakt een flinke herrie en kan daardoor de radio niet aanzetten,heeft als voordeel dat je dat gejuich niet hoeft te horen.De airco trekt vocht uit de lucht en daardoor wordt het koeler en als je hem uitzet wordt de lucht weer terug vochtig.Daarom is het in spanje met 30 C beter vol te houden dan hier met die hoge luchtvochtigheid.Me slang die hangt uit het klapraam en daar komt weer warme lucht naar binnen maar je zal toch een beetje frisse lucht in huis moeten krijgen, nou ja fris.

Marian - 24-08-’16 13:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ben niet super tevreden met die airlock. Ik had toch wel wat meer ervan verwacht en dacht dat hij op z’n minst wel 21 graden kon halen. Maar hij komt maar niet lager dan 23 en springt soms op 24. Hoe is dat bij jou @ Zomaar iemand? Ik deed hiervoor altijd het gordijn helemaal over die slurf heen en om het raam heen. En de gordijnen komen tot op de grond. Maar er kwam natuurlijk toch lucht onder het gordijn door. Ik heb de gordijnen nu precies hetzelfde gedaan maar dan met airlock erbij. Het scheelt 1 graad. Want de vorige keer toen het zo extreem heet was bleef m’n airco op 24 staan. Die mobiele airco is sowieso een noodoplossing want je krijgt het maar in 1 ruimte koeler. En andere ruimtes daar wil je niet komen. Misschien wil ik toch een echte airco later. Als dat wel mogelijk is in m’n huurflat. In warme landen hebben ze standaard airco in alle huizen. Maar geen verwarming. En daar kan je alleen een los kacheltje kopen. Heb je ook een klein beetje effect van netals een mobiele airco. Dan heb ik het over landen als Australië en een stad als Dubai. Zij leven daar van airco naar airco en zelfs de perrons van de metro zijn daar met airconditioning.

IemandUitDeRandstad - 24-08-’16 14:52
Karina

@Sebastiaan: ja, dat was de stelling van de Telegraaf. Ik heb bij het laatste stukje ingevuld dat ik doodziek wordt van al het oeverloze gezwam over het “prachtige weer”… haha. Ik kon me even uitleven.
Ik heb m`n airco niet aan. De ventilator die heb gekocht doet het zo goed dat de studeerkamer best koel is. Als ik er vlakbij zit krijg ik zelfs kippevel en hij staat pas op stand 1!! Ik ben zo blij dat ik hem gekocht heb, ook al is ie niet geruisloos. Het is niet zo`n herrie als de mobiele airco, maar hij maakt wel geluid. Eerlijk gezegd, met deze temperaturen zal de herrie me een zorg zijn. Oordopjes in en ik hoor het niet meer. Dus tot nu toe gaat het met mij wel goed vandaag.

Karina - 24-08-’16 15:13
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Zijn alle Nederlanders echt zo dom?? Ik liep net weg en keek even omhoog en ik was de enigste die geen open ramen had. Voor de rest had iedereen het raam open. Ik heb niet echt meer behoefte om met die mensen een praatje te maken voortaan als ik ze tegen kom. Netals dat dat hitteplan hier moet komen. Het lijkt wel dat dieren meer brains hebben dan de meeste Nederlanders want die gaan al uit zichzelf in de schaduw en in een slootje staan voor verkoeling.

IemandUitDeRandstad - 24-08-’16 15:23
Ronald

33 graden hier. bah

Ronald - 24-08-’16 16:10
Karina

@Iemand: Ik ben niet dom, maar ik heb wel 2 klapraampjes open staan. De rede waarom, is omdat ik het anders vreselijk benauwd krijg. Dat is een psychisch dingetje. Ik voel me claustrophobisch als alles dicht moet. In de winter, als het ijskoud is, heb ik die twee raampjes ook nog open, tenzij het hard vriest.
Net als nu in de ochtend, zodra de zon uit de kamer is, gaan meteen de lamellen open, anders voel ik me zo opgesloten. Dus, misschien hebben meer mensen daar last van.

Karina - 24-08-’16 17:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja het lijkt me toch niet verstandig. En ik denk dat andere mensen het wel doen omdat ze denken dat het er koeler van word. Word het niet gigantisch heet bij je binnen dan? Rotterdam is alweer 1 van de warmste plaatsen sjonge. Het zuidwesten is het heetste en daarna het midden westen.

IemandUitDeRandstad - 24-08-’16 17:28
Luuk

@Iemanduitderandstad

Nee man, Den Bosch is ook super warm. 34-36 graden nu. In de nacht 24 graden.

Luuk - 24-08-’16 18:01
Luuk

Erg voor de honden die nu naar buiten moeten. Onze hond blijft mooi binnen!

Hoe dom moet je wel niet zijn om nu met je hond in de stad een hele ronde te lopen??

Luuk - 24-08-’16 18:02
Franca

hahaha @missvegas ik moest lachen om jou. Auto als een crematorium. Inderdaad die collega’s geniet van je avond in het zonnetje. Mijn trein stond stil wisselstoring en het werd honderd graden binnen, stond op het punt om letterlijk flauw te vallen. Ik zag al die mensen babbelen in de trein, heel luchtig allemaal, ik werd misselijk en ging bijna tegen de vlakte. Op zulke momenten denk ik dat er echt iets mis met me is. Dan voel ik me afwijkend en anders. Ok nu thuis even een koude douche en nu komen ook mijn tranen. Zulke dagen zijn echt overleven voor me. Den Bosch en Eindhoven super super warm hier.

Franca - 24-08-’16 18:11
Luuk

Franca , Den Bosch in is het altijd warm.. Vorige keer hadden wij ook een hittegolf i juni dacht ik.

Luuk - 24-08-’16 18:38
Franca

@ Luuk ik zie dezelfde temperaturen met Helmond. Het is Zuid-Oost Brabant. De warmste plek van Nederland.

Franca - 24-08-’16 19:18
Zomaar iemand

@iemanduitderandstad, Met deze temperaturen zul je het echt niet veel kouder gaan krijgen met alleen een mobiel airco’tje. Ik vind het nog knap dat je het zo koud kan krijgen, bij mij was de koudste temperatuur 25 graden in de middag, en heb mijn airco de hele dag aan.
Het scheelt natuurlijk waar je zit, ik zit op zolder en heb dus de hele dag die kankerzon op mijn dak, en heb ook zo’n fijn dakraam dat als hitteschild fungeert… En ik heb zo’n strandhandoek opgeknoopt aan het raamhendel en hangt zo omgevouwen om de slang van de airco heen.
Ik ben ook goed boos nu btw, vooral omdat deze hitte nog zo lang gaat duren.

Zomaar iemand - 24-08-’16 20:07
Karina

Kijk, dit is dus het voordeel van hitte in Augustus, ten opzichte van Juni/Juli. Het is bijna 21.00u en het is al schemerig, dus koelt het (relatief) sneller af. Als het nu nog iets meer ging waaien zou het nog beter zijn.
Sterkte iedereen voor morgen.

Karina - 24-08-’16 20:55
Luuk

Het is nu nog steeds 27 graden ;(pff

Luuk - 24-08-’16 21:24
Sebastiaan

Meen je dat, Karina? Hier 18 graden vannacht… Maar de hitte voelt ietsje beter aan dan in juli.

Sebastiaan - 24-08-’16 21:25
Luuk

Neeeee !!!!!

Volgende week weeeer

26-27-27-27-25 in den bosch.

flikkwr toch op kan nu al niet slapen warom nu pas die kut zon !!! ik dacht eindelijk een normale zomer..

Luuk - 25-08-’16 03:47
Sebastiaan

Mijn slaapruimte wordt helemaal verstoord door deze hitte.

Sebastiaan - 25-08-’16 08:17
Sebastiaan

Slaapritme* bedoel ik

Sebastiaan - 25-08-’16 08:18
Franca

Ik zag inderdaad in Zuid-Oost Nederland volgende week weer gewoon 27 graden staan. Het gaat gewoon door tot in september. Verschrikkelijk gewoon, echt verschrikkelijk. Ik voel me zo klote.

Franca - 25-08-’16 08:56
mieke

Sterkte iedereen tijdens deze super rotte periode, ellende alom, het lijkt allemaal zo uitzichtloos, voel me zo rot, en zit af en toe een potje te huilen van al die ellende

mieke - 25-08-’16 09:18
Sebastiaan

Pfff, wat is er nou zo lekker aan die zomerse temperaturen in september? Vakantie = voorbij, je kunt niet meer naar het strand of het zwembad toe. Natuurlijk is het lekker als het nog niet te koud is in september en je in je korte kleren kunt fietsen, maar daarvoor hoeft het niet zo warm te zijn. Maar goed, misschien ga ik vandaag naar een strandje in de buurt toe. Dat is altijd beter dan thuis lijden.

Sebastiaan - 25-08-’16 09:39
mieke

Deze morgen heel vroeg opgestaan, kon toch niet slapen met die hitte, en ik vertrok om half zes voor een fietstochtje, buiten 22 graden en hoe groot mijn verbazing dat ik mensen met jassen of truien zag fietsen een iemand zelf met trui en jas en dan nog een capuchon op het hoofd, niet te begrijpen,

mieke - 25-08-’16 09:50
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zit er nu echt helemaal doorheen. Ik trek dit niet meer. Ik keek om mezelf gerust te stellen wat het volgende week voor weer word omdat ik wist dat het dan ophoud die hitte. Maar volgende week word het ALWEER warm en ik zie bij woensdag en donderdag weer 26 graden staan. Ik hoop dat het dan bij die 2 dagen blijft en het niet omhoog aangepast word naar tropische hitte. Ik weet op dit moment niet of ik dit nog ga trekken. Ik ben helemaal depri nu.

IemandUitDeRandstad - 25-08-’16 10:27
mieke

Hoe zit het bij jullie met de eetlust, krijgen jullie wat binnen? Het lukt me echt niet, veel water en wat fruit en met moeite een boterham, meer lukt echt niet.

mieke - 25-08-’16 10:31
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik had jullie berichten nog niet gelezen toen ik dit bericht hierboven plaatste. Maar jullie wisten het dus eerder dat her volgende week ook weer warm word. Echt zoveel dagen bij jou Luuk? Bij mij zie ik 2 dagen gelukkig. Ik ben het nu wel superzat hoor. Na deze overdreven hitte is het wel meer dan genoeg en is het wel welletjes. Dit is toch niet normaal meer voor Nederland. En het is dan al september hoor dus het kan wel wat minder allemaal. Ik was gisteravond even een avondje uit waar ze airconditioning hadden dus ik was even helemaal de oude en was even vergeten dat het zo extreem heet was. Nou @Zomaar iemand ik heb spijt van m’n aankoop van de mobiele airco moet ik nu zeggen. Ik krijg hem nu ook niet lager dan 25 graden. Het vervelendste aan dit weer vind ik dat het binnen zo warm word en daar kan ik ook zo slecht tegen. Ik kan er buiten beter tegen dan binnen. Omdat binnen de lucht stil hangt ik weet niet. Ik ga nu echt overwegen om een echte airco te nemen. Volgend jaar dan. En m’n mobiele airco verkopen. Als je langs de media markt loopt buiten. Jeetje die hebben een verdomd sterke airco. Het lijkt wel de diepvries afdeling in de supermarkt als je langs de media markt loopt. En andere winkels hebben ook goeie airco’s want zij hebben de hele dag de deuren open staan van de winkel en de airco blijft het goed doen. Het blijft daar zeer koel binnen. Zo’n airco wil ik ook in mijn flat. Dus ik ga informeren volgend jaar en ermee aan de slag.

IemandUitDeRandstad - 25-08-’16 10:40
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Tenzij het natuurlijk heel lang warm weer zou blijven. En @ Zomaar iemand, ja de zolder is natuurlijk een ramp. Moet je je voorstellen wat het zou zijn als je die airco niet had. Dus hij doet wel wat. Enne nooit meer aftellen tot september mensen met de gedachte: dan is de zomer voorbij en zal het niet meer warm worden. Kijk wat er volgende week weer gebeurd. Ik tel altijd tot eind september/begin oktober af. Omdat je dan zo goed als veilig zit met het weer. Maar zelfs dan kan het nog heel warm worden. Mijn opa is dan jarig en ik kan me nog herinneren dat we begin oktober een feestje hadden en het toen 25 graden was. Dat was wel heel lang geleden en nog nooit eerder gebeurd denk k. Het is ook weer niet zo dat de mobiele airco helemaal niks doet. Maar gewoon te weinig naar m’n zin. Het was gisteravond 26 graden bij me binnen en toen deed ik de airco meteen aan en kon het 23 graden worden. Maar nu heb ik hem van vanochtend vroeg aanstaan en schommelt hij steeds van 24 naar 23 en terug. En vanochtend was het 25 graden toen ik ermee begon. Gister schommelde hij steeds van 23 naar 22 en terug.

IemandUitDeRandstad - 25-08-’16 10:55
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik had bij die mobiele airco meteen de gedachte dat het zoals bij de media markt binnen kon worden. En hij kostte ook aardig wat. Ik wil ook wel een top product als ik er veel geld aan uitgeef. Waarom zou je ook geen echte airco nemen als het kan bij je. 1 keer dat bedrag uitgeven en je zit voor altijd goed. Ik zet serieus nooit de verwarming aan in de winter. Ik woon in een flat waar het nooit koud is binnen. En ik heb het ook niet snel koud. Ik zit gerust in een kamer temperatuur van 16/17 graden in de winter zonder verwarming.

IemandUitDeRandstad - 25-08-’16 11:01
Karina

@Mieke, eten is echt een problem voor mij met dit weer. Ik eet normaal al niet zo veel, maar nu… vast voedsel is haast niet te doen. Ik hou het ook bij wat fruit, smoothies, muesli met kwark, een soepje… dat soort dingen. En het gasfornuis gaat niet eens aan, behalve om even snel een eitje te koken. Je moet toch iets binnen krijgen waar vitamines en proteine inzit, anders voel je je nog beroerder. En wat ook heel belangrijk is, in de middag een mokje drinkbouillon, krijg je een boost van.

@IemandUitDeRandstad, ik begrijp de frustratie met de mobiele airco, maar een split unit kost gewoon 800 euro of meer. Als je dat er voor over hebt prima, maar ik vind het veel te duur voor die paar weken per jaar.

Karina - 25-08-’16 11:02
Karina

Nog even dit: als je ziet hoe vaak de weersvoorspelling zelfs voor de komende 3 dagen wordt aangepast, maak je dan nog niet druk om volgende week. Vooral wetende dat bij die weersites hysterische zon fanaten werken, die soms vreselijk overdrijven. Wacht nou even af en maak je niet nu al druk, dat kost alleen maar energie die je nu nodig hebt.
Okee, einde preek. :)

Karina - 25-08-’16 11:06
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik eet ook heel slecht met dit weer. Ik begrijp niet dat andere mensen juist met deze hitte trek hebben in al dat vlees van de barbeque. Ik word al misselijk bij de gedachte. Ja ik wil wel 1 keer die uitgave doen voor jarenlang comfort. Deze mobiele airco kostte de helft ervan. 400 euro heeft hij me gekost. Als ik binnen nooit meer last zou hebben van de hitte is de grootste overlast voor me opgelost. Waar heb ik het meest last van met warm weer: de temperatuur binnen. En op de tweede plek de mensen die het toejuichen en m’n depri gevoel wat ik ervan krijg. Op de derde plek pas de overlast buiten van de hitte. Ik hoef ook niet perse lang buiten te komen. Het zijn kleine stukjes die ik buiten hoef te lopen. Het is meestal wel langer warm weer dan een paar weken per jaar. Ik heb een goed geheugen en ik onthou alles. Dus ik heb geteld hoeveel te warme dagen we dit jaar tot nu toe hebben gehad. Hoeveel dagen waren er dus 23+. Ik zit al op 28 dagen. En dan is vandaag dag 28. Dus je komt wel op meer dan 4 weken en waarschijnlijk 5 weken. Voor de regio waar ik woon dan.

IemandUitDeRandstad - 25-08-’16 11:44
Sebastiaan

Nog niemand gehoord over ‘lekker weer’ gelukkig. Want het is een feit: je spoort niet als je van deze hitte houdt, met de daarbijhorende plaknachten. Vandaag kan het mogelijk de warmste 25 augustus sinds 1901 worden.

Sebastiaan - 25-08-’16 12:00
Sebastiaan

Gister hier recordwarm met 29,5 graden maximaal. Niet normaal meer.

Sebastiaan - 25-08-’16 12:01
Sebastiaan

Volgende week woensdag 24 graden…

Sebastiaan - 25-08-’16 12:18
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Bij mij 32 graden gisteren Sebastiaan. En vandaag kan het 35 graden worden. Ik wil dus een airco waarbij je de temperatuur kan instellen op 20 graden bijv en het dat ook word. In winkels en bij fitness lukt dat ook. Ik kan ook aan een tafel bij fitness binnen gaan zitten voor verkoeling. Het is daar met airco 20 graden. En hoe warm het buiten ook is, die airco lukt het om het 20 graden te laten blijven. Nou zo’n airco heb ik dus nodig. Die mobiele airco gaat nu niet lager dan 25 graden.

IemandUitDeRandstad - 25-08-’16 13:36
Karina

Ik wilde dit nog even delen:
https://www.youtube.com/watch?v=jL9vALlM8YQ
De video duurt 3 uur en gaat door de prachtige sneeuwlandschappen van Noorwegen. Als je een goed inlevingsvermogen hebt, zit je echt in die trein en koel je zelfs af! Ik vind het in ieder geval heerlijk. Je kan ook hetzelfde traject vinden in andere jaargetijden, maar ik hou het meest van de sneeuw rit.

Karina - 25-08-’16 14:06
Franca

Tegen de zonaanbidders wil ik zeggen. He je gaat zeker toch wel genieten. Dat moet je doen, genieten genieten en nog eens genieten. Met je volle kop in die zon en verplicht een uur blijven staan. Genieten toch ? Ziek geesten die lui. Sorry heb altijd een kort lontje als het heet is.

Franca - 25-08-’16 15:32
Luuk

Pff op dit moment wou ik dat in Middelburg woonde daar is het morgen 22 graden terwijl het hier in Den Bosch 32 is..

Luuk - 25-08-’16 17:02
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff nou sommige lijken ook echt te genieten. Een vrouw van m’n verdieping die was supervrolijk en was bijna zingend aan het praten en die had net haar hondje uit gelaten. En iemand anders zag ik in de brandende zon in bikini liggen. Zijn die achterlijk?? Ik moet wel zeggen dat dit droge warmte is en het minder warm aan voelt dan andere keren dat het 30+ was. Maar alsnog veels te heet. In de zon word je gegrild. Dat kan je toch onmogelijk lekker vinden.

IemandUitDeRandstad - 25-08-’16 17:03
Sebastiaan

‘Straks’ is het winter en zijn we in iedergeval van het overdreven, vrolijke gedoe af. En dan nog hopen op wat (terecht verdiende) kou, sneeuw en ijs!

Sebastiaan - 25-08-’16 18:27
Karina

Gelukkig hebben we hier (nog) geen fashionpolice zoals in Frankrijk. Je zult toch gedwongen worden in de zomer in een speedo voor paal te gaan lopen op het strand of je vetrollen te laten zien in een bikini “want dat zijn onze normen”. Misschien moeten die normen maar eens worden aangepast!
Ik pas me aan niemand aan, niet qua kleding en verder ook niet. Ik ga niet BBQen bij de eerste zonnenstraal of roepen dat 32C toch zo heerlijk is, omdat dit zogenaamd zo hoort. Bij 32C ga ik vreselijk lopen zeuren over het k*t weer.
Als het 5C en het regent, zing ik op de fiets en als het sneeuwt dans ik in de sneeuw en vertel iedereen wat een heerlijk weer het is. Aanpassen? no thank you!

Karina - 25-08-’16 18:41
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik plak nu overal van het zweet. Echt enig joh die zomer!! Ik wil iedere zomerliefhebber nu omhelzen met m’n bezwete lichaam zodat zij heerlijk kunnen genieten van mijn zweet. Ja dat is nou het zomertje, bezwete lichamen. Ze mogen een hele emmer met zweet over zich heen krijgen en dan mogen ze niet klagen want dat is toch de zomer waar ze zooo van houden. Het is 27 graden nu binnen bij me want ik werd gek van het geluid van de airco. Nu staat hij weer aan maar word het niet lager dan 27.

IemandUitDeRandstad - 25-08-’16 19:58
Karina

Ik heb de airco ook aan, maar lager dan 25C komt ie nog niet. Ik zit met oordopjes in, want ik kan die herrie ook niet aan m`n kop hebben nu. Ik weet niet waar ik meer hoofdpijn van krijg, de hitte of de herrie van ventilatoren en de airco. Gek wordt je ervan! Mijn katten weten ook niet meer waar ze moeten gaan liggen. Arme beestjes houden ook helemaal niet van die hitte.
Dit was wel de ergste dag, daar troost ik mezelf dan maar mee.

Karina - 25-08-’16 20:21
Zomaar iemand

@iemanduitderandstad, Ik zeg maar zo, beter iets dan niets, en je bent gek dat je je airco uitzet wil je soms dood?! Ik snap niet dat veel mensen last hebben van het geluid.
En als je trouwens een echte splitunit neemt, neem een goed merk (Mitsubishi bijvoorbeeld of Daikin) En zorg dat je flink wat overcapaciteit hebt, zo krijg je het pas echt koud, en natuurlijk je huis goed isoleren en goede zonwering aanbrengen, +warmtewerend (eventueel getint) glas.
Als ik een eigen huis heb gaat er airco door het hele huis, zelfs de wc, moet gewoon 20 graden zijn en blijven zomer of Winter, ik weiger mij ook aan te passen aan dit kankerweer.

Zomaar iemand - 25-08-’16 20:22
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Klopt beter dan niets hebben tegen die kkhitte. Met een echte airco is het ook de bedoeling dat het door je hele woning werkt en niet 1 ruimte. Ik zal de merken onthouden. En ik ga ook eens vragen wat ze bij de media markt hebben want het is nergens zo lekker koud als daar. Ik hoorde wel over mensen die een echte airco hadden dat die airco vaak kapot was en er iemand voor moest langs komen. Ook een oude vrouw die een airco had genomen omdat die hitte gevaarlijk was voor haar. En ik heb vandaag ook nog gehoord dat er iemand ziek op bed lag vanwege de hitte en had moeten overgeven.

IemandUitDeRandstad - 25-08-’16 20:42
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

http://nos.nl/artikel/2127787-huh-komt-d..

Tss de zeikerds die liepen te zeiken dat het een slechte zomer is kunnen hun bewering nu intrekken want het is weer 1 van de heetste zomers ooit sinds 1901 hiep hoi, wat ben ik blij dat ik dat weer heb mogen meemaken zeg. Wat bof ik toch dat ik toch nog hoofdpijn heb gekregen eind augustus.

IemandUitDeRandstad - 25-08-’16 22:08
Marian

Luuk waar lees jij dat het morgen 22 C wordt in Middelburg want op zeelandnet staat 25 C voor morgen.Me airco heeft de hele dag gedraaid en en houdt het ook steeds op 24 25 C.Ik denk dat een echte airco flink veel geld kost zoals die ze in winkels hebben,moet morgen boodschappen doen heb het uitgesteld ,kan ik even afkoelen bij de diepvriesafdeling.

Marian - 25-08-’16 22:11
Smoke

Weer zo’n overdreven pisbericht op NOS teletekst dat het hitteplan ‘nog dagen van kracht blijft’ en dat ‘de tropische hitte nog DAGEN aanhoudt’ Dat moet zeker weer zo’n feelgood gevoel overbrengen dat we er nog lang van kunnen ‘genieten’ Ze kunnen zo’n bericht ook brengen als zoiets van: de hitte wordt maandag verdreven. Maarja dat klinkt weer zo negatief hè!

Smoke - 25-08-’16 22:33
Sebastiaan

Die berichten maken me nóg warmer IemandUitDeRandStad! Het is nog steeds zo heet, maar positief blijven: maandag 19 graden én regen! En ik ben ook benieuwd waar die onweer blijft, na drie warme dagen.

Sebastiaan - 25-08-’16 22:38
Karina

Oh, was ik maar een vissstick, dan lag ik heerlijk in de vriezer. :)

Karina - 25-08-’16 22:50
Marian

Dan kom ik gezellig naast je liggen Karina :-)

Marian - 25-08-’16 23:11
Luuk

@Marian 25 is beter als 32. Hier nog steeds 32 graden morgen en zaterdag.

Luuk - 26-08-’16 00:12
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Bij mij word het ook 25 graden morgen als het uitkomt. En ik heb nu zelfs als nachttemperatuur 25 graden, hoe gek kan het zijn!! Niet dat ik dat zelf denk maar ik zie het staan dat het nog 25 graden is buiten. Waarom koelt Rotterdam het slechtste af jemig. In het oosten is het wel afgekoeld naar 19 graden. Ik hoop dat die 25 graden morgen als een verademing voelt in vergelijking met de 32 graden van afgelopen dagen en ik de dag beter door kan komen.

IemandUitDeRandstad - 26-08-’16 00:56
Zomaar iemand

@Iemandinderandstad In grote steden als Rotterdam zijn veel warmtebronnen aanwezig en dingen die warmte vasthouden, Denk aan mensen huizen kantoorpanden etc etc.

Zomaar iemand - 26-08-’16 01:17
Ankie

Weer 32 graden in Limburg, zaterdag ook 32 en zondag 30 graden. Maandag even 22 graden en dan begint de ellende weer

dinsdag 24
woensdag 26
donderdag 26
vrijdag 24

Nog een hele week deze ellende bah. Jaloers dat het elders in het land veel minder warm is.

Ankie - 26-08-’16 09:10
Franca

@ Karina ik waardeer je meningen enorm. Maar een fashionpolice zou ik het niet willen noemen. Dit is overigens geen politieke site en een discussie over laïcité hoort hier dan ook niet thuis.

Heb vanochtend buiten staan te strijken op het balkon iedereen keek naar me, maar ik wilde de hete stoom niet in mijn woonkamer. We maken ons weer op voor een afschuwelijke hete dag hier in Zuid-Oost Brabant en het einde is nog niet in zicht. Gisteren viel me zwaar, en de temperaturen binnen enorm, omdat ik nog steeds geen airco heb. Was misselijk en heb weinig gegeten. Wederom iedereen sterkte vandaag.

Franca - 26-08-’16 09:43
Sebastiaan

Het is nu nog 20 graden, maar dat wordt gauw warmer. Nu even de gordijnen open, wat een heerlijk bevrijdend gevoel is dat. Belachelijk dat de hitte maandag pas verdreven wordt, om daarna weer in lichtere mate terug te keren.

Sebastiaan - 26-08-’16 09:48
Luuk

Hier in denbosch het zelfde als in limburg.

Luuk - 26-08-’16 10:17
Sebastiaan

Oh bah, Leeuwarder Courant spreekt ook volgende week van een ‘‘mooiweerperiode”. Ben ik dan echt de enige die het veel te warm vind? Ik word hier echt zo depressief van zeg. Ik ben bang dat ik zeker t/m zondag de gordijnen dicht moet houden en de ventilator op volle toeren. Ik voel me echt geïsoleerd nu.

Sebastiaan - 26-08-’16 10:38
Karina

@Franca, ik zei niks politieks! Zo`n onzin discussie begin ik niet eens aan. Het ging mij om “om wat normaal is” en daar hebben we het hier op de site constant over. Dat je je dan bij 30C+ ook maar moet aanpassen aan wat “de meeste mensen’ vinden. Zo niet, val je buiten de groep.
Wel vreemd dat 27C ineens minder warm voelt dan het is. Zal wel komen door de 32C van gisteren. Alles onder de 30 is opeens niet zo erg.

Karina - 26-08-’16 11:43
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Jeetje volgende week herhaalt de geschiedenis zich. Het begint nu op woensdag en duurt tot zaterdag of zondag. Alleen dan iedere dag 26 graden of 25 graden. Dat is ook veel te heet. Dit is voor mij echt de ergste zomer die ik ooit heb meegemaakt in m’n leven. Waar komt die vieze lucht volgende week nou weer vandaan? Houdt het ooit nog op jeetje want daar begin ik echt aan te twijfelen nu?! Zie je nou wel dat september ook een klote smerige walgelijke maand is! Dat had ik al eerder gezegd. September hoort ook bij die walgelijke zomermaanden. @ Zomaar iemand ik woon niet in Rotterdam maar in een kleinere plaats daar in de buurt, maar ik heb altijd hetzelfde weer als in Rotterdam dus ik kijk altijd naar Rotterdam.

IemandUitDeRandstad - 26-08-’16 11:56
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ben ook weer bang voor een lange nazomer periode. En daar bedoel ik mee dat het in november nog 15 tot 20 graden word. En dat het weer zo smerig zacht blijft tot december. Dan hebben we maar weer alleen in januari een beetje herfst want winter kon k het niet noemen. Dit is gewoon het vroegere Spanje geworden, zonder geintjes. Daar hadden ze vroeger ook al snikhete zomers en zachte lenteachtige winters. Die hebben wij nu.

IemandUitDeRandstad - 26-08-’16 12:02
Sebastiaan

De laatste keer dat het zeer koud voor de tijd van het jaar was, was in mei 2013. De laatste keer dat het zeer warm voor de tijd van het jaar was, was in juni 2016. Dat zegt wel wat, eigenlijk. En die paar weekjes 20 graden maakt Nederland echt geen koud kikkerlandje. Koud is dat het in de zomer onder de 20 graden blijft en ‘s winters niet boven de 5 uitkomt. En dan ben ik nog vrij soft in mijn definitie van ‘koud’.

Sebastiaan - 26-08-’16 12:08
Franca

@ Karina is goed begrijp het nu, zoals ik zei ik waardeer je mening op deze site. Hier bij mij nu binnen 28 graden. Nu moet de zon nog gaan schijnen op mijn ramen. Zou me niet verbazen als het vanavond dertig graden bij me binnen is. Toch kan ik herinneren toen ik jong was ergens in de derde week van augustus een kentering was. Fikse regen en daarna 18 tot 20 graden. Dit heb ik nu al zeer veel jaren niet meer meegemaakt. Wel hele lauwe herfst met ver in oktober nog in het zonnetje zittende terras mensen. Ik verlang heel erg naar een koele herfst met mooie kleuren en regen.

Franca - 26-08-’16 12:58
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Klopt Sebastiaan. Dan zouden ze het pas koud mogen noemen. Het is nu echt heerlijk buiten hier. Echt een verademing nu buiten. Het is 23 graden en het zou hier niet warmer dan 24 worden als het uitkomt. En die rotzon schijnt niet de hele tijd. Ik heb nu wel alle ramen open want de airco kwam toch niet meer onder de 25 graden. En het begint hier zelfs te regenen nu. De warmte zal sowieso nog wel weken in huis blijven, zeker als het volgende week ook nog warm blijft. Want die hitte blijft in de stenen zitten.

IemandUitDeRandstad - 26-08-’16 13:51
Karina

Ik had net een gesprek over het weer met 2 mensen die allebei een andere bron hadden. Aangezien de 2 voorspellingen niet eens op elkaar leken, heb ik eens even gekeken en inderdaad: 4 weersites bekeken en ze zeggen alle 4 iets heel anders voor volgende week. Er zit soms tot 8 graden verschil tussen, voor dezelfde dag en plaats! Dat is wel erg veel. Dus ik denk dat het beste is voor volgende week nog even te wachten met conclusies. Die weersites weten het zelf ook nog niet.

Karina - 26-08-’16 14:08
Luuk

Karina wordt je niet moe van jezelf?

Steeds een discussie aan gaan met dit weer.

Luuk - 26-08-’16 15:21
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik heb eens gekeken naar steden buiten Nederland, wat zij voor weer hebben. Je moet er niet aan denken om in new york te wonen want daar hebben zij de hele zomer het weer wat wij deze week hadden. En die hebben nooit eens verkoeling tussendoor met 20 graden. Heel noord Amerika is ook vreselijk in de zomer. Alleen San Francisco is heerlijk in de zomer, nog beter dan Nederland want daar kwam de temperatuur vaak niet boven de 19 graden. Alleen is het daar het hele jaar die temperatuur. Maar in de zomer ben je daar wel beter af dan in nl. Dat verbaasd me omdat alle andere plaatsen niet te harden zijn daar. Ja ik heb die steden op m’n weerapp erbij staan omdat ik dat wel leuk vond om te zien wat zij voor weer hebben. Ik heb ook longyearbyen (Spitsbergen) erbij staan, daar zwijmel ik bij weg om dat te zien.

IemandUitDeRandstad - 26-08-’16 15:37
Ankie

Weer een dag met 31 graden morgen 32 graden en dan zondag weer 30 graden. Voorspellingen voor volgende week worden ook weer steeds hoger hoop zo dat die niet uitkomen! Ben er zo klaar mee

Ankie - 26-08-’16 15:39
Karina

@Luuk: haha, nee het was geen vervelende discussie hoor. Het was gewoon een algemeen weerpraatje met 2 mensen die ook niet van hitte houden, dus het viel mee. Ze waren juist ook blij dat het vandaag zo meeviel, althans in deze regio.
Discussies met zomeraanbidders daar begin ik niet meer aan, veel te frustrerend en nutteloos.

Karina - 26-08-’16 16:17
Marian

Vanmorgen was het hier redelijk te doen maar toen ik van boodschappen doen terug kwam was het 26 C in huis,maar aircootje draaide dat in 1 uur terug naar 24,5C.En het klopt wel dat je langzamerhand in de zomer wat beter tegen de warmte kan,als het in het voorjaar 19 C is zweet je je rot en als het in het najaar 22C is vindt het soms zelfs wat frisjes.

Marian - 26-08-’16 16:17
Karina

Marian, ja gisteravond bracht de airco de temperatuur in mijn studeerkamer terug naar 23C en ik vond het gewoon koud!! Maar ik koel het daar altijd in de avond, als het zo warm is, omdat mijn katten er slapen `s nachts.
Zij hadden een lekkere koele kamer en ik lag te vergaan van de hitte. Ach ja, wat je al niet overhebt voor je huisdieren. ;)

Karina - 26-08-’16 17:23
Sebastiaan

Het is wel wat, bijna een hittegolf in eind augustus. Is dat geen record?

Sebastiaan - 26-08-’16 18:15
Luuk

@Karina Haha ja precies dat heeft geen zin met zonaanbidders. oh oke dan ;) Ja hier is het nu nog steeds 32 graden. (26 in mijn appartement) (alles dicht).

Worden jullie ook niet moe van de radio?
Van die zomer reclames er tussendoor en dat ze helemaal happy zijn.

Iemand bij ons op de gallerij (gek blond wijf zit 24 uur per dag buiten (zomer freak) Zelfs vandaag zat ze 3 uur in de zon. Zulke mensen mogen echt kapot elke dag op de gallerij zuipen en feesten en dan in de bijstand (met de bijstand is niks mis maar met zulke mensen wel)

Profiteurs noem ik dat. En ze zit me steeds uit te dagen in mei ook al een discussie met dat mens gehad. Ik negeer er gewoon dat kan ze niet hebben. Hahaha
Voor dat mens maakt het niks uit of het nu 30 of 18 graden is ze zit er altijd.

Maar goed on;
Volgende week nog een week dan hopelijk een stuk koeler. Ik ben blij als het 21 September is dan lachen wij!

Luuk - 26-08-’16 18:40
marcus

Ik kan ook niet tegen die warmte. Een half jaar geleden is hier op 3 km een Ikea open gegaan. Ben daar al 3 dagen naar toe geweest. Binnen lekker fris. Goedkoop om te eten, zodat ik zelf niet moet koken en de warmte blijft uit mijn keuken. Je koopt 1 drankje voor 1€ en je kan de ganse dag blijven drinken. Nog 1 geluk, al 3 dagen kort bij de uitgang kunnen parkeren.

marcus - 26-08-’16 20:04
Karina

Haha grappig, Marcus. Wel een goed idee. En het is goedkoper dan emigreren naar Zweden. ;)

Karina - 26-08-’16 20:38
Sebastiaan

Haha Luuk, ik ben liever buiten bij 18 graden. Van de hitte krijg ik absoluut geen energie. Op viva.nl is een gestoord topic met mensen die alles onder de 25 graden te koud vinden en energie krijgen van 25+.

Sebastiaan - 26-08-’16 21:03
Luuk

@Sebastiaan , ja ik ook hoor. beter binnen blijven inderdaad.

Luuk - 26-08-’16 22:12
Sebastiaan

Ik word helemaal chagrijnig van dit warme weer. Hopelijk gauw koeler.

Sebastiaan - 26-08-’16 22:16
Luuk

@Sebastiaan ik ook wordt helemaal gek hier kut hitte.

Luuk - 26-08-’16 22:29
Franca

Hier in het Zuiden vanaf dinsdag al 30 graden. Ben moe en uitgeput en huilerig. Wanneer stopt deze waanzin ? Zo eind augustus niet normaal meer. Ik wil vandaag even mijn appartement ontvluchten, niet meer te harden hier. Maar waar kan ik heen waar het lekker koel is. Ik heb dagen al zo slecht geslapen. Momenteel heb ik het idee dat het nooit meer koeler gaan worden. Gisteren was het in Parijs 37 graden. Dat was warmer dan Antalya in Turkije en in Athene. Ik weet niet waar dit allemaal naar toe gaat, maar beter gaat het volgens mij niet worden. Ik wil toch graag in een koeler klimaat leven.

Franca - 27-08-’16 10:38
Sebastiaan

Ik wil echt even opladen, 20 graden en regen vind ik al fantastisch om af te koelen. Maar de ‘koudste’ dag is maandag met 20 graden, maar wel met veel zon,

Sebastiaan - 27-08-’16 13:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.