« Een woordje van onze … | Home | Donderslag »

Vroege zomer...

Zondag 02 April 2017 at 8:24 pm.

Het is ongemeen warm dit voorjaar. Het lijkt niet op te houden: zonnetje, briesje, stak blauwe luchten en het is gewoon erg zonnig. ER is niets zinnigs te zeggen welk gevolg het zou kunnen hebben. Net als vorig jaar:

"In 2016 kwam veel extreem weer voor. Dit had verschillende oorzaken: de opwarming van de aarde, de effecten van El Niño in het begin van het jaar en La Niña in de tweede helft. En tenslotte het toeval: het weer is nu eenmaal grillig. Zo vonden we dat de kans op de hevige zomerregen die begin juni overstromingen veroorzaakte in Frankrijk door klimaatverandering is toegenomen. Hetzelfde geldt voor de extreme regen in het zuiden van de VS in augustus. Ook in Nederland zijn onweersbuien in de zomer heftiger geworden."

Bron: knmi.nl

Ps. We gaan de reacties weer een tijdje strenger modereren. Gooien met ziektes of mensen die anders denken dood wensen of nare ziektjes toewensen: reactie verwijderd. Regelmatig dit doen: blokkeren. Ik heb geen zin in gezeik, dat wil ik er niet bij hebben. Ik ga nog even zitten genieten van een helder avondje waarin de wereld in rust afkoelt. Heerlijk!

457 reacties

Luuk

Deze week weer 19 graden helaas.

Luuk - 02-04-’17 21:45
Marian

Lees op zeelandnet dat het de hele week 12 tot 15 C blijft.Prima temperaturen.

Marian - 03-04-’17 00:01
Sebastiaan

Ik ben zelf al blij dat er nog geen ‘‘terrasjes/strandsfeer’‘ is! Hopelijk blijft dat tot eind mei, zoals ‘‘normaal’‘. Ik vind het fijn om hier mijn frustaties te uiten, want op een topic op viva (Zomermoppers en wintervreugd!) mag je blijkbaar niet meer klagen. Het is verboden te zeuren bij temperaturen van 15-20 graden en je mag ook niet zeggen dat 20 graden in eind maart ‘‘ongepast’‘ is. Nee, alleen als het écht warm is mag je zeuren, met grenzen natuurlijk.. sowieso zijn ze daar erg mild, vergeleken met hier.

Sebastiaan - 03-04-’17 07:57
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Je bedoelt zeker volgend weekend Luuk. Want deze week is het tot vrijdag goed weer. De temperatuur komt niet boven de 15 graden (bij mij tenminste) en woensdag en donderdag word het lekker 11/12 graden. Alleen volgend weekend word het weer tijdelijk warm helaas. En na volgend weekend zou het weer beduidend koeler worden heb ik gelezen met wisselvalliger weer ook erbij. @Sebastiaan dat topic ken ik helemaal niet. Het eerste wat ik tegen kwam toen ik zomerdepressie opzocht was deze site. Dat is wel belachelijk dat je daar nieteens je ongenoegen mag uiten over veel te warm weer voor de tijd van het jaar. Nou mij niet gezien daar! Ik zou ook wegblijven daar als ik jou was.

IemandUitDeRandstad - 03-04-’17 11:46
Missvegas

Sebastian ik dacht al dat jij dat was haha, vreselijke site, blijf maar lekker hier hoor. Trouwens al weer fucking last van hooikoorts, ben alweer niet te genieten. Enne de mensen die serieus overwegen te emigreren, ik houd mij nog steeds aanbevolen voor een zomerdepressie gemeenschap ergens lekker in Canada

Missvegas - 03-04-’17 17:46
Luuk

@Iemand uit de randstad.

bij mij was het vandaag 17 graden en de hele dag zonnig.

Luuk - 03-04-’17 22:47
annelies

kom je daar je buur tegen vanmorgen en zeg ik ow wat zie jij er gekleurd uit ! want buur in felle groene broek en rode jas. krijg je als antwoord- ja heh? lekker KLEURTJE door de SON !! Het zijn werkelijk allemaal sonnuuhzombies die alleen maar zonnetjuh in hun systeem hebben en daar als eerste over gaan babbelen als je iets tegen ze zegt.. ziek

annelies - 04-04-’17 08:42
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja dat is inderdaad weer behoorlijk Luuk. Bij mij was het 15 graden geworden. Maar deze week word het woensdag en donderdag lekker weer. Het word zondag alleen weer erg warm met alweer 20 graden in mijn woonplaats pffft. Daarna word het weer normaler na volgende week maandag. Zondag en maandag worden weer 2 zomertjuhhsdagen. En Sebastiaan ik heb uit nieuwsgierigheid dat andere topic bekeken waar je het over had. Nouja ik stond echt ervan te kijken hoe jij daar aangesproken word en hoe zij over jou praat degene die dat topic begonnen is. Met ‘die Sebastiaan’ zegt dit en dat. Ze spreekt zichzelf ook telkens tegen met tegenstrijdige teksten. Ze noemt het zelf het mopper topic om lekker te mopperen en later zegt ze: ja ik wist niet dat er zoveel gezeurd zou worden! Jemig wat verwacht ze nou? En ik zou ook niet ertegen kunnen dat er steeds zomerliefhebbers hun commentaar achterlaten daar en komen treiteren.

IemandUitDeRandstad - 04-04-’17 14:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik lees net dat het zondag warm tot mogelijk zeer warm word:S. Wat bedoelen zij met zeer warm? Zeer warm voor deze tijd van het jaar of letterlijk zeer warm? Daar maak ik uit op dat het 25+ kan worden. Hopelijk niet bij mij zeg! Die 20 graden zou alweer erg genoeg zijn.

IemandUitDeRandstad - 04-04-’17 15:28
erica

Zondag wordt hier felblauw en knalgele zon. 19 graden. heb afspraak verzet. Genoeg te doen binnen, ga m’n tijd nuttig gebruiken en sluit de zon buiten.Vandaag, dinsdag ook weer zomers en de stad barst uit z’n voegen. Hopelijk krijgen wij wat meer geluk na het weekend.

erica - 04-04-’17 15:49
Sebastiaan

Inderdaad IemandUitDeRandstad, ik snap het ook niet echt. Ik ben daar dan ook milder dan hier, en ik vind dat dat ‘‘zeuren’‘ behoorlijk meevalt daar. Ik vind het erg kinderachtig. Ik ben gewoon een weerfanaat en ik ben dol op statistieken, daar kan ik ook niks aan doen. Feit blijft dat maart een hele zachte maand was.

Sebastiaan - 04-04-’17 16:48
Luuk

@Iemand Zondag wordt het inderdaad verschrikkeljk 20 graden en de hele dag helder (zonnig)

Luuk - 05-04-’17 04:37
Marian

Volgens zeelandnet wordt het zondag 18 max,dat is wel balen natuurlijk want dan hebben veel mensen zich voor niks zo druk lopen maken :-)

Marian - 05-04-’17 22:01
Marian

Ik ga niet kijken wat de eigenlijke temperaturen moeten zijn,denk dat je daar erg ongelukkig van wordt.

Marian - 05-04-’17 22:47
annelies

achh….. en zo als ik zo vaak zeg, ALS WIJ HET MAAR LEKKER HEBBEN IN NL :
http://nieuws.weeronline.nl/2017-04-04-z..
en de rest van de wereld :
https://www.woordendaad.nl/doe-mee/steun-een-project/noodhulp-droogte-oost-afrika?gclid=CMaIwemYj9MCFZIV0wodJ0QNEA

prozac- ik slik even wat lelijke woorden in over nl. :)

annelies - 06-04-’17 08:24
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

In zeeland is het altijd wat koeler dan in de rest van Nederland marian. Bij mij staat er wel een dikke 20 graden voor zondag. Maar ik ben allang blij dat het maar 1 dag is en niet een reeks dagen zoals de vorige keer. De rest ziet er prima uit met temperaturen eindelijk rond de norm. Vandaag is het ook lekker weer. Weetje misschien is deze april wel een betere maand dan afgelopen maart en dat de temperatuur voor de hele maand minder hoog uitkomt dan die van maart, zou best kunnen. Ik hoop het wel

IemandUitDeRandstad - 06-04-’17 12:47
Marian

Ik woon wel in de goede hoek van nederland.In me voortuin op het noorden is het nog zo koud dat je een dikke jas aan moet en op een beschut plekje in me achtertuin kan je in een t shirtje zitten.Zolang de wind maar koud blijft .

Marian - 06-04-’17 15:55
Sebastiaan

Op viva mag je volgens mij niet meer klagen om 20 graden, want dat is precies goed.. maar in april is het toch heel anders dan wanneer het hoogzomer is. Dan voelt 20 graden haast koel aan. Ook al vind ik het fijn om wat te verkleuren, dat gebeurt toch wel voldoende in de lente/zomer!

Sebastiaan - 06-04-’17 18:57
Sebastiaan

Wat een drama: 13 graden en op RTL weer zeggen ze dat de lente ‘‘opstartproblemen’‘ heeft! De zon schijnt deze maand rond de norm, er is nog vrijwel geen regen gevallen en de temperatuur ligt iets boven normaal! Wat nou opstartproblemen?! Ik had overigens wel rare dingen vandaag gezien; mensen die gewoon buiten gingen zitten, alsof het al hoogzomer was, en zelfs een vrouw in een rok tot ver boven de knieën.. ze zijn gestoord geworden hier in Nederland! Zelfs ik heb nu nog mijn zomerjas aan. Niet dat dat bijzonder is overigens, want het is normaal als je je zomerjas aanhebt in de lente.

Sebastiaan - 07-04-’17 19:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja erg he! Dat andere mensjes dat nou zeggen maar zelfs die bij het weer werken. Zij zouden moeten weten dat het warmer is dan normaal en dat de zon ook meer schijnt. Ze zijn vast erg verwend en ze gewoon hun zin willen hebben, en als kleuters niet kunnen wachten tot hun zomertje begint. Ik zit uiteraard vandaag de hele dag binnen. Ik kom ook liever niet buiten. Het is alweer hartstikke druk buiten met motors. Nog een reden waarom 20 graden vroeg in het jaar veel vervelender is dan in juni/juli: in juni is het iedere dag 20 graden ofzo en dan is iedereen het weer gewend en word er niet meer zo hysterisch over gedaan netals nu. Het is ook echt zo dat je nu meer korte broeken ziet met 20 graden dan op een echte zomerdag met 20 graden. Als het 1 dag vroeg in het jaar 20 graden is word iedereen hysterisch en zomergeil en gaan ze massaal in bikini rondhuppelen en korte broekies.

IemandUitDeRandstad - 09-04-’17 15:11
erica

Ben dus vandaag niet buiten geweest en gaat ook niet gebeuren. Verduisterd en afgesloten en binnen lekker bezig. Uitsluiten heet dat.
Morgen beter!

erica - 09-04-’17 15:22
Dennis

Als het mooi weer is, is er weer gemaakte gezelligeheid.

En wat de weer berichten betreft, erg ovedreven, het wordt een mooie dag nou omdat weer veel te warm is.

Iedereen loopt weer bloot met dikke bier buiken, en ene is nog dikker dan de ander, maar ach wat maakt het uit joh.

Ik loop er nog netjes bij en ik heb geen pens.
Ik ben bang dat het weer een extra zware lange zomer gaat worden, is al jaren aan de gang.

Er zullen weer records gebroken worden, geen best vooruitzicht.

De zomers beginnen vroeger, zijn langer, en veel heter, en dat zal zo doorgaan.

Maar goed nieuws ik heb regen, wind en kou besteld, het komt eraan.

Morgen zal mijn wensen uitkomen, mensen ik kan het weer ook niet veranderen.

Die hitte pas ik me wel aan, maar die opgeklopte vrolijkheid op straat erger mij, geluidsoverlast.

Dennis - 09-04-’17 19:03
annelies

we mogen wel wat nattigheid gebruiken zeggen ze dan op rtl vier want de grond barst uit elkaar. goh joh?! nu mag het wel regenen?? hopelijk weer s nachts en overdag sonnuhgtuuh

annelies - 09-04-’17 21:28
annelies

JONGENS, WE PRATEN MEER OVER SONNUTHJUUHH IN NL DAN OVER JEZUS, DE SON-DAAR-DRAAIT-NL-OM..

annelies - 10-04-’17 10:59
Sebastiaan

Ik heb gisteren geen enkel wolkje gezien, in tegenstelling tot vandaag! Whahaha!

Sebastiaan - 10-04-’17 17:52
Dennis

We hebben voorlopige weer even normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Feit is wel dat de zomers langer en warmer gaan worden.

Dennis - 10-04-’17 18:09
Marleen Dingenouts

Gisteren bijna een uur noodgedwongen in de zon én op een terras bij een voetbalveld verbleven.met als gevolg tranen van overprikkeling op de terugweg. Is dat wat zomer-depressie genoemd wordt?? Herstel binnen 15 minuten in koele ruimte met weinig licht en ben dan weer mezelf. als het bewolkt is en zo’n 13 graden, heerlijk!, Ga niet kijken wat voor weer het de volgende dag wordt en mezelf al op voorhand ‘conditioneren’. Wel sneu voor mijn man, die een echte zonliefhebber is!Heb zin om een ‘zomerslaap’ in te lassen!Hier heb ik nu al een paar jaar mee te maken.HSP volgens therapeut…

Marleen Dingenouts - 10-04-’17 21:25
annelies

@sebastiaan- hihihi vandaag weer zo’n dag ! sukkels !!!!!!!!!!!!!!!! in der someroutfit :)

annelies - 11-04-’17 09:11
IemandUitDeRandstad

Eindelijk lekker normaal weer. Ik zou zeggen, geniet er nog van zolang het kan nu. Want het horrorseizoen gaat van start en dan duurt het weer tot oktober totdat we weer normaal weer krijgen. Als we geluk hebben dan hebben we nog een paar weken normaal weer. Deze maand nog. Het is alleen nog best erg zonnig erbij, dat is jammer. Maar de temperatuur is goed en de voorspelling voor volgende week ziet er ook nog goed uit.

IemandUitDeRandstad - 11-04-’17 13:23
Sebastiaan

Ik vind dit heerlijk typisch paasweer, 10 tot 15 graden. Een paar 20 graden is gebruikelijk in april, maar die vallen meestal op werkdagen; veel ‘‘last’‘ van het hysterische zomergedoe heb je dan niet. :)

Sebastiaan - 11-04-’17 14:11
annelies

zucht toch weer die klote son .. gister.. zolang mogelijk…

annelies - 12-04-’17 09:04
niels

zag vanmorgen een man in een HEMD en een KORT BROEKJE joggen. kon het niet laten wat te roepen wat hij duidelijk niet fijn vond, STEL JE DAN OOK NIET ZO AAN MAN !! ik bedoel maar, je wílt toch aandacht????

niels - 12-04-’17 09:05
Marian

Gelukkig wonen we in een land waar je zelf mag bepalen welke kleren je draagt.Houden zo!

Marian - 12-04-’17 23:19
annelies

gelukkig mag je in nederland ook een mening hebben over rare figuren..

annelies - 13-04-’17 11:37
erica

De Goede Vrijdag begon goed. Eindelijk de gordijnen opentrekken zonder die felblauwe lucht en zon. Maar ja, nu is het alwweer een tijdje lichtblauw en geel. Maar de temperatuur is prima, zoals het hoort te zijn. En ik heb al geklaag gehoord dat het zo koud is! Ja, 24 graden op 31 maart, dat is normaal! Niet dus.

erica - 14-04-’17 15:23
annelies

weet je wat ze dan zeggen erica? die 25 c was maar 1 dagje snik snik :( GEZZZZZZZZZZZZZZZZZZEEEEIIIIKKKKKKKKKKKKK
schaam me gewoon ik nederlands ben

annelies - 15-04-’17 10:47
Haat zomer

Haha, April kom ik opzich best goed door..

Maart was verschrikkelijk, hopelijk blijft het zo tot en met Mei..

Maar dat zal wel niet, haha zie ze allemaal chagrijnig zijn omdat het regent en bewolkt is. Heerlijk ik vind het lekker.

En dan de media die zijn helemaal overstuur haha.

Weet je wat vooral vervelend is?
Dat het steeds langer licht wordt. Kijk als het bewolkt is dan merk je daar helemaal niks van.

Maar als de lucht blauw is en de zon schijnt zijn er allemaal kinderen en wandelaars en schreeuwende zatte zuiperds en alle terrasjes zitten vol.

Nee geef mij maar lekker bewolkt weer..

Haat zomer - 15-04-’17 12:19
Sebastiaan

De temperatuur mag dan iets onder normaal liggen, de eerste decade van april lag juist boven normaal. Zo wordt het weer goed gecompenseerd! En van kou is absoluut geen sprake, want de kouderecords wat betreft maximumtemperatuur rond de 6/7 graden. Daar komen we absoluut niet mee in de buurt met 11/12 graden! In Friesland viel er overigens alleen gisteren regen, maar verder is het tot nu toe erg droog deze aprilmaand, in de bilt tot nu toe slecht 0,8 (!) mm! Het scheelt inderdaad ook als het ‘s avonds bewolkt is. Echter, we gaan qua zonsondergang weer richting de 21.00 uur.. en ik word nu al telkens erg vroeg wakker. Ik vind het lekker, Hollands paasweer! Hihi!

P.S: sorry voor alle statistieken die ik in dit bericht heb geplaatst, daar had ik even zin in!

Sebastiaan - 15-04-’17 15:01
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik vind deze aprilmaand inderdaad nu al veel beter dan afgelopen maart. In maart was het steeds 13/14 graden met felblauwe lucht en zon. En die laatste week 20+. Nu eindelijk wat meer bewolking en de temperaturen maar een klein beetje onder de norm. Als het een paar graden boven de norm is zeggen ze nooit wat ervan he. Dan noemen ze het: temperaturen rond normaal. Maar als het toevallig 1 graadje onder de norm ligt zeggen ze meteen: het is te koel voor de tijd van het jaar.

IemandUitDeRandstad - 15-04-’17 16:07
Sebastiaan

Nederland begint steeds meer een zeikland te worden;http://nieuws.weeronline.nl/15-04-2017-eerste-helft-lente-op-drie-na-warmste-ooit-gemeten/ En dan mensen die over kou en bewolking klagen..

Kijk naar de reacties. Ik ben het met je eens, IemandUitDeRandstad. Dit doet me denken aan 2012: toen was het in maart ook van zulk weer als dit jaar en in april een beetje koel.

Even samengevat: met een gemiddelde temperatuur van 9 tegen 6,7 normaal is het nummer vier tot nu toe van de zachtste lentes. Ook de laagste temperatuur, -0,9, is nog nooit zo hoog geweest! Ook zijn er drie dagen met 20 graden geweest en drie vorstdagen tegen elf normaal. De hoogste temperatuur, 24,3 graden, was de op één na hoogste temperatuur in maart ooit gemeten! Wat betreft zonuren staan we op nummer acht in zonnigste lentes. Ook hebben we 19 mooiweerdagen t.o.v. 6 normaal, wat tot nu toe een record is! Zelfs al meer dan wat in de hele lente normaal is (17!) Dus, het mag de rest van de lente regenen en stormen! :D

Sorry voor het geklaag, dit moest ik even kwijt.

Sebastiaan - 16-04-’17 11:09
Dennis

Er was regen voorspeld, en meer narigheid, maar ik heb al weken geen regen gezien.

Hele weekend hier geen regen en helaas zon, en gillende kindjes die de hele dag op straat gillen.

De weervoorspellingen moeten we mee stoppen, onzin verkopen kan iedereen toch.

Dennis - 16-04-’17 18:43
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Vandaag is het echt lekker buiten! Even weer lekker een dagje met 9 graden, dat hebben we lang niet meer gehad. En het waaide ook nog erbij waardoor het heerlijk fris was. Ik heb lekker buiten gelopen. Alleen die zon had weer wat minder fel gemogen maar met de temperatuur was ik al blij. Vanaf donderdag krijgen we weer zachter weer met een graad of 13 wat ik ook prima vind voor deze tijd van het jaar. Maar dit zijn de laatste dagen of hopelijk weken waarin we nog temperaturen onder de 16 graden zullen hebben. Dus ik neem het er nog van nu. Ik hoop dat in ieder geval deze maand nog goed afloopt.

IemandUitDeRandstad - 17-04-’17 18:25
Marian

Voor vannacht worden er winterse buien en sneeuw voorspelt.Ga maar weer een kruikje maken voor vannacht :-)

Marian - 17-04-’17 23:12
annelies

aaaaaaahhhhhhhh accchhhhhh gutttthhhheee:
http://nieuws.weeronline.nl/16-4-2017-pa..
zielig hoor !

annelies - 18-04-’17 10:23
erica

Heerlijk regen nu! Vanmorgen op de fiets de zonneklep en bril opgehad, maar nu eindelijk wolken. Hopelijk blijft het lang nog zo. Wel jammer van de broedende en jonge vogels. Ze zijn vroeg begonnen omdat maart weer ver vooruit was. Nu gaan een hoop vogels verloren.

erica - 18-04-’17 14:09
Sebastiaan

Weerspreuk 30 maart: ‘‘als maart aprils weer geeft, geeft april maarts weer’‘. Hihi, zo is het wel een beetje nu. Vanochtend kon ik zelfs mijn handschoenen aan!

Sebastiaan - 18-04-’17 17:45
Sebastiaan

Jammer dat ze op het weerbericht niet spastisch aankondigen nóg beter weer wordt en dat het de beste dag van de week wordt, hihi. :)

Sebastiaan - 19-04-’17 08:23
Dennis

Het is heerlijk weer, dus geniet ervan mensen.

Dennis - 19-04-’17 16:32
Haat zomer

Inderdaad lekker weer, hopelijk blijft het ook zo in Mei.

Maargoed dat de Media het weer niet kan veranderen dan zou het iedere dag 35 graden zijn met zon haha.

Nu kunnen wij lekker genieten..

Haat zomer - 19-04-’17 20:37
Haat zomer

Maar goed dat Weeronline het weer niet kan regelen haha..

Maar ik ben er bang voor dat de Aarde steeds warmer gaat worden.. Hopelijk komt daar een einde aan..

Haat zomer - 19-04-’17 20:39
annelies

tja met elke dag die klotenzon flink fel zonder een wolkje ervoor wil dit wel lukken.

en maar janken dat het KOUD is ……… narcisten.. Z

annelies - 20-04-’17 07:59
Haat zomer

pff en dan elke dag die klote karrertjes van de gemeente waarmee ze in de ochtend ‘gras’ mee maaien. Ik zit al vanaf 07;00 in die terring herrie van hun. En in de zomer is het minstens elke week en in de winter nooit.

Haat zomer - 20-04-’17 08:54
Jeroen

hebben jullie trouwens een airco? en werkt hij goed tijdens de hete dagen? en wat voor merk.

Jeroen - 20-04-’17 10:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik heb een mobiele airco. En of hij goed werkt tijdens hete dagen, ja alleen in 1 ruimte maar je moet hem wel de hele tijd aan hebben staan en hij maakt een hoop lawaai. Zodra je hem uitzet is het eigenlijk na een tijdje weer snikheet maar misschien wel wat minder heet dan dat je niks had gedaan. Ik heb van het mark koenic een airco. Volgens de voorspellingen blijft het deze maand nog goed weer. Heel wat beter dan maart dit jaar. Misschien dat het begin mei ook nog even fris blijft. En het weer half mei pas omslaat.

IemandUitDeRandstad - 20-04-’17 17:08
annelies

jankerds-Nederlanders
http://nieuws.weeronline.nl/21-04-2017-a..

annelies - 21-04-’17 12:25
erica

Jeroen, ik heb hetzelfde als “Randstad”. Wel een nadeel is dat de afvoerslang uit het tuimelruim moet en dan moet je alle openingen afsuiten met isoleermateriaal.
Heerlijk weertje nu, genieten allemaal!

erica - 21-04-’17 15:35
Jeroen

@Erica pff maar ik heb alleen een balkon deur die als een normale deur open gaat op de slaapkamer. hoe moet ik dat dan doen?

En in de woonkamer zijn de ramen 240 hoog.. En ik heb schermen voor de woonkamer raam is de slang stevig genoeg om hem te kunnen klemmen zodat de buren het niet kunnen zien.

Jeroen - 21-04-’17 18:41
Sebastiaan

De zon schijnt hier weer, dus mensen klagen om letterlijk niks.. boeiend dat het in de meivakantie niet zo warm wordt dit keer. Het is lente, geen zomer. Nu kan ik lekker lezen binnen! :)

Sebastiaan - 22-04-’17 14:01
IemandUitDeRandstad

Ja april verloopt gewoon normaal hoor. Ietsje onder de norm maar. En af en toe een regenbuitje, nou wat erg zeg. Nou ik zie dus dat het weer precies om gaat slaan op 1 mei. Het laatste weekend van april word het al langzaam warmer en voor de eerste week van mei zie ik temperaturen van 16 graden. 16 graden is wel de norm voor begin mei. Dus ik wil maar zeggen dat dit echt de laatste week genieten is van nog lekker weer waarbij het onder de 16 graden is. Hierna kunnen we daar weer tot oktober op gaan wachten.

IemandUitDeRandstad - 22-04-’17 14:39
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nouja ze omschrijven komende week als ruim onder normaal. Dat mag ook wel een keer want dat komt bijna nooit meer voor. Maar voor begin mei zeggen ze weer dat het boven gemiddeld word, boven de 16 graden dus. Dan merk je extra goed die omslag van het weer, omdat iedereen weer hysterisch naar buiten huppelt alsof het de eerste keer dit jaar is dat ze zonder jas naar buiten kunnen. Iedereen is alweer vergeten dat het eind maart 20+ was:S. Maarja ik hoop dat het dan nog wel onder de 20 blijft en niet meteen zo overdreven dat het meteen hoog zomers is. Ik ga komende week nog flink buiten komen want dit is echt de laatste week ons weer!

IemandUitDeRandstad - 22-04-’17 15:16
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

http://www.weer.nl/verwachting/14dagen/n.. Dit is mijn verwachting. Ziet er voor komende week perfect uit. Maar als je bij 5 mei kijkt:S, dat word weer 20 graden meteen die week.

IemandUitDeRandstad - 22-04-’17 16:00
Sebastiaan

20 graden vind ik niet erg, zolang de zomerse temperaturen in de meivakantie uitblijven.

Sebastiaan - 22-04-’17 18:46
Jeroen

ik kom nu ook veel buiten. lekker bij het water zitten zonder al die drukke mensen .. Lekker rustig met een lekker windje.

Jeroen - 22-04-’17 21:50
erica

Jeroen, de slang kan door je balkondeur/buitendeur, maar de openingen moet je dan wel vullen, al zijn het maar handdoeken. Anders helpt het niet veel, dan trek je de warmte naar binnen toe. Het mondstuk kun je klemmen ja. Elastiek eromheen en dan aan een spijkertje vastzetten.

De jaarlijkse collecte die ik doe, is verplaatst van april naar begin juni. Daar ben ik dus niet blij mee!!! Nu had het heerlijk weer hiervoor geweest. genieten nog maar.

erica - 23-04-’17 15:26
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Als het eind mei 20 graden is vind ik dat niet erg want dan hoort het bij de tijd van het jaar. Maar begin mei is het daar nog te vroeg voor en slaan we weer meteen die temperaturen tussen de 15 en 20 graden over. Het is ook nogal een grote overgang van 10/11 graden deze week en die week erna meteen 20 graden. Dan komt het ook extra warm over en ga je meteen van winterjas naar helemaal zonder jas. Ja natuurlijk is het beter dan meteen die zomerse temperaturen netals vorig jaar begin mei:S. @ Erica ja begin juni heb je ongeveer 50% kans op 30 graden en in april is die kans nogal klein. Ik zou ook ontzettend balen zeker nu het komende week lekker weer is.

IemandUitDeRandstad - 23-04-’17 15:53
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Dit lijkt erop dat we een deja vu van vorig jaar gaan beleven:S. Namelijk eind april temperaturen ruim onder normaal en begin mei zomers warm. Het word alweer steeds hoger aangepast.
zondag 30 april tot en met zondag 07 mei
De kans op regen(buien) neemt af naar 30-40% en de kans op maxima boven 20°C neemt toe naar 50%. Word het zeker weer meteen 25 graden. Was vorig jaar ook al zo, eerst zou het 20 graden worden en later werd dat 21,22,23 tot het uiteindelijk 25 graden werd.

IemandUitDeRandstad - 23-04-’17 17:06
Sebastiaan

Nu afwachten totdat Weeronline aankondigt dat de warmte eraankomt. ;)

Sebastiaan - 23-04-’17 20:23
IemandUitDeRandstad

Ja Sebastiaan ze hebben het nu op weeronline ook aangekondigd. Maar ik ga het maar niet lezen hun teksten. Dat maakt me alleen maar kwaad. Dat het 25 graden gaat worden was ook misschien weer wat overdreven maar ik zag de bui echt weer hangen en het deed me heel erg denken aan vorig jaar. Wat ik nu op de meeste weersites zie is dat het de eerst week van mei 18/19/20 graden word. Wat ik al vervelend genoeg vind. Met 16/17 tot maximaal 18 graden zou ik weer geen probleem hebben voor begin mei. Maar boven de 18 graden is weer teveel van het goeie voor begin mei.

IemandUitDeRandstad - 24-04-’17 15:39
erica

Nou, ik hoop op een beetje mazzel dit jaar.
Gister op nieuws, zondag, temps van 30 gr in Spanje. “Daar kunnen wij alleen maar van dromen.” HUH? Nachtmerries bedoelde hij toch?

erica - 24-04-’17 15:43
Sebastiaan

Ik had net bijna een hartaanval; ik hoorde over temperaturen van 20 graden (dat heb ik gezien), maar toen hoorde ik iets van temperaturen BOVEN DE 25 GRADEN; toen bleek het voor landen als Spanje te gelden. Pfoeh, dat scheelt! ‘:D

Sebastiaan - 24-04-’17 20:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Haha dat is inderdaad HEEL erg schrikken. Op weeronline doen ze eindelijk een keer normaal. http://www.weeronline.nl/weerbericht-ned..
“liefhebbers van warmer en zonniger lenteweer kunnen hun hart ophalen”. Eindelijk brengen ze het niet subjectief alsof het een feit zou zijn dat zonniger en warmer weer ook ‘beter’ zou zijn.

IemandUitDeRandstad - 24-04-’17 21:18
Jeroen

Vanaf Maandag elke dag 18 graden en in de nacht 10. Dat geeft weer xl aan pff echt geen zin in..

Jeroen - 25-04-’17 20:51
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja vanaf maandag gaat het aftellen weer beginnen tot het weer oktober is. Dit is echt de laatste week lekker weer, dus geniet er allemaal nog maar van.

IemandUitDeRandstad - 25-04-’17 22:01
Anoniem

Sorry hoor, maar die 18 graden in mei horen er gewoon bij hoor.. daar zul je maar aan moeten wennen. 18 graden is verre van heet, dus ‘‘aftellen’‘ vind ik zwaar overdreven. Als je de zomer en de warmte haat, lijkt het me erg zwaar om bij 18 graden al te gaan klagen.

Anoniem - 26-04-’17 18:49
Sebastiaan

Volgens weerstatistieken.nl wordt het niet warmer dan 17 graden in De Bilt.. en 2 mei zelfs 14 graden.. gewoon normale temperaturen dus. Ik geniet! :)

Sebastiaan - 26-04-’17 18:51
Jeroen

Ik vind alles boven de 15 graden kut…

Jeroen - 26-04-’17 18:53
IemandUitDeRandstad

Ja het lijkt erg mee te vallen het weer zoals ik nu zie. Ik hoop ook dat het zo blijft.

IemandUitDeRandstad - 27-04-’17 09:43
erica

Ja, zoals het er nu uitziet, is het ok.

Krant van woensdag 26/4: In Zürich hebben ze de dag hiervoor afscheid genomen van de zomer, door een watten sneeuwman met een gordel om van vuurwerk op te blazen. Het ding heet de “Boeoegg.” Hoe sneller hij fikt, des te sneller komt de zomer.

Pfft… Gaan wij maar in de herfst een watten zon afsteken, des te eerder komt de winter. Dag zon!

Ik had er nog nooit van gehoord. Misschien even googelen.

erica - 27-04-’17 14:53
erica

afscheid vd winter bedoelde ik.

erica - 27-04-’17 14:54
Jozef 1965

Een aangename koele avond; de rest van de dag was ook goed, behalve momenten met volop zon.

Jozef 1965 - 27-04-’17 22:24
Sebastiaan

April is zelfs iets kouder dan maart verlopen! Bijzonder..

Sebastiaan - 28-04-’17 11:38
erica

El Nino komt terug. Die was er vorig jaar volgens mij ook toch?

erica - 28-04-’17 15:17
Sebastiaan

Donderdag staat hier weer 9 graden! :O

Sebastiaan - 28-04-’17 22:08
IemandUitDeRandstad

Ja de voorspellingen zijn weer compleet veranderd. Alleen van de zondag staat nog steeds vast. Komende week is het gewoon 14/15 graden tot vrijdag. Alleen zondag een uitschieter van 20 graden. Vanaf vrijdag zie ik 16/17 wat past bij die tijd van het jaar. Waar heb je dat gehoord Erica?:S. Vorig jaar was EI Nino al uitgewerkt maar de gevolgen ervan merk je nog een hele tijd erna. Netals die exteeem zachte winter vorig jaar was de consequentie van EI Nino. Als dat weer gebeurd krijg je weer extreem hoge temperaturen overal ter wereld terwijl de aarde al sowieso opwarmt en het van zichzelf al veel warmer word steeds.

IemandUitDeRandstad - 29-04-’17 00:16
Jeroen

Het enige nadeel tot nu toe is dat het om 6 uur al licht is en die pokke zon op me kamer schijnt.

Ik hoop dat Mei net zo goed verloopt als April.
Ze geven voor volgende week 14 graden met regen aan.
En een paar keer 18 graden. Kijk als dat uitkomt hoor je mij niet klagen..

We moeten niet te vroeg juichen, Het weer kan zomaar weer omslaan in heldere dagen met 30+ zoals vorig jaar in Mei..

En hopelijk wordt het niet weer zo’n lange pokke zomer die tot Oktober gaat duren..

Jeroen - 29-04-’17 08:57
Sebastiaan

Bedoel je dat het in mei ook elke dag 10 graden wordt, Jeroen?! Die kans is wel érg klein.. Of bedoel je dat de zomerse warmte ook uitblijft in mei? Daar kan ik me goed wat bij voorstellen! Vorig jaar was het heel druk bij de Groene Ster (recreatiegebied bij mij in de buurt), en het was absoluut warm genoeg om halfnaakt in de zon te liggen, maar het water was IJSKOUD.. er werd toen zelfs gewaarschuwd voor het veel te koude zeewater. Ik hoop daarom dat het tot half mei onder de 25 graden blijft. Dan voel ik geen drang om in het ijskoude water te springen. :)

Sebastiaan - 29-04-’17 16:43
Luuk

Pff rotdag vandaag de hele dag door zon.

Zijn er bij jullie ook al zoveel nesten met muggen?

Hier zijn overal muggen..

Luuk - 30-04-’17 14:04
erica

Randstad: Over el Nino, uit de plaatselijke krant.
Luuk: Heeeel veel muggen overal!!!!

Vandaag de tuin in gewild, maar helaas, felle zon, uitgesteld dus. Binnenbezigheden gedaan. We stemmen het af wanner het mogelijk is. Volgende week ziet er nog goed uit gelukkig.

erica - 30-04-’17 14:37
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

@ Erica: bah alweer extra hitte dan in het vooruitzicht. Nou ik hoop dat het nog langer dan tot half mei onder de 25 graden blijft Sebastiaan. Het liefst dat 25 graden nooit voorkomt natuurlijk maar als het gebeurd het liefst zo laat mogelijk. Liever in mei nog even niet en pas eind juni voor het eerst. In 2015 hadden we een koele mei maand en was het eind mei nog lekker 15 graden. Ik hoop dat dat nu weer gebeurd. Komende week ziet nog goed eruit met lekker fris weer.

IemandUitDeRandstad - 30-04-’17 15:11
Luuk

Het is 20 graden hier pffoe.

Luuk - 30-04-’17 16:46
Luuk

@erica veel muggen is geen goed teken bij ons zijn er ook heel veel. Dat wil zeggen dat het benauwder wordt en het water warmer..

Luuk - 30-04-’17 16:48
annelies

inderdaad een fijn weekje regen. ben nu bezig met meer vitamines slikken en hogere ad. hoop het helpt

annelies - 01-05-’17 11:11
Sebastiaan

Welke hitte?? Het is hier lekker buiten, en het is bewolkt! En ik vind het om eerlijk te zijn zwáár overdreven om zo te jammeren bij één dagje 20 graden. Dat hoort gewoon bij mei. Wees al blij dat het bij die 20 graden blijft joh!!! En de temperatuur komt deze week waarschijnlijk niet eens boven de 20 graden uit, wat al heel wat is t.o.v. vorige meimaand (2016). Dus, geniet ervan, zolang het nog kan!

Sebastiaan - 01-05-’17 12:54
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Als ik zo vrij mag zijn om het te zeggen… Maar als Luuk daar problemen mee heeft met 20 graden vind hij dat heel erg prettig om het hier te plaatsen, want in de buitenwereld word het al helemaal door niemand geaccepteerd als je daarover klaagt. Het is niet echt prettig als je jezelf hier wilt uitten (de enigste plek waar het kan) en je krijgt notabene hierzo commentaar dat je niet moet klagen en het overdreven zou zijn om bijv over 1 dagje 20 graden te klagen. Dan krijg je echt het gevoel dat je zelfs hier al niet jezelf meer kan uitten. Dat had ik zelf ook een paar keer hier. Ik vind het ook niet leuk om commentaar te krijgen over een bericht wat ik hier plaats om mezelf te kunnen uitten over iets wat ik niet prettig vind of me niet goed door voel. In de buitenwereld krijg je al genoeg commentaar als je zegt dat je het weer niet prettig vind. Het zou fijn zijn om mensen die zichzelf hier willen uitten niet tegen te spreken, dat vind ik jammer dat sommige nog steeds mensen tegen spreken.

IemandUitDeRandstad - 01-05-’17 21:36
Jeroen

Zag gister levens grote muggen .. Iemand tips tegen die beesten?

Jeroen - 02-05-’17 06:18
Luuk

@Iemanduitderandstad Amen, iedereen kan voor zichzelf wel bepalen wat hij irritant vind. Bij ons is het een gekke huis in de buurt ook al is het 20 graden. Heel de gallerij zit vol met honden etc. zelfs met 15 graden en zon zitten ze er. Dan is het niet gek dat ik graag bewolking en regen zie. Alleen dan hebben we rust hier.

Luuk - 02-05-’17 06:22
Luuk

Die mensen zitten dan met hun hemdje honden en al op de gallerij.

Daarom wil ik vaak regen en bewolking…

Luuk - 02-05-’17 06:23
Luuk

En sowieso die gekte op straat kan ik slecht tegen wanneer het een beetje warm is. Ook al is het ‘maar’ 20 graden.

Luuk - 02-05-’17 06:24
erica

Idd., Regen is Rust, Zon is zenuwen.

Ik laat muggen voor wat ze zijn, ze hoeven me nl. niet.

erica - 02-05-’17 16:08
IemandUitDeRandstad

Dit is dan toch de laatste week onder de 16 graden nog. Daarna slaat het weer echt om helaas. Geen hoog oplopende temperaturen gelukkig maar wel dagelijks 16 graden op z’n minst. Ja het hoort bij de tijd van het jaar maar ik voel me zoveel meer happy bij temperaturen onder de 16 graden waarbij de winterjas nog aankan. Gewoon de hele sfeer is anders met dunnere kleding en zon dunne zomerjas aan lopen. Ik hou er gewoon niet van. Dan is het bij jou inderdaad wel extreem op de galerij Luuk. Zo erg is het bij mij niet gelukkig maar ik begrijp je helemaal waar je je zo aan stoort.

IemandUitDeRandstad - 03-05-’17 02:28
Sebastiaan

Het was niet als commentaar bedoeld, maar ik bedoel, het is de hele meivakantie al onder normaal. Als het 1 dag wat warmer is, is er weinig te klagen. Maar wat betreft drukte op straat snap ik het wel goed. Ik vraag me echter wel af wat er aan de hand is als je elke dag boven de 18 graden teveel vind, niet gemeen bedoeld hoor. Maar het is niet vreemd als het in mei 18 graden word. Prozac zelf zegt het zelfs (dat het de slechte kant opgaat hier). En ik zou zelf ook niet te angstig worden over de voorspellingen, tenzij het echt warm wordt natuurlijk.

Hoe dan ook, ik ben erg blij met het weer de afgelopen maand!

Sebastiaan - 03-05-’17 10:55
IemandUitDeRandstad

Nou als reactie geven dat je het overdreven vind dat iemand ergens over klaagt is eigenlijk commentaar. Zo reageert namelijk iedereen in de buitenwereld op je en sterker nog daar word het zelfs nieteens geaccepteerd. Ja boven de 18 graden daar kan ik lichamelijk tegen maar ik hou er gewoon niet van. Ik weet niet of je dat kan begrijpen. De redenen waarom ik er niet van hou zijn: je moet met zon stom dun zomerjasje rondlopen en dunne kleding waar ik een hekel aan heb. En de temperatuur zelf voelt niet lekker aan, ik vind alleen fris weer lekker aanvoelen waar je echt een frisse neus van kan halen. Maar boven de 15 graden heb je nooit het gevoel van: wat heb ik lekker een frisse neus gehaald. Ik hou gewoon niet van dat hele zachte weer wat geen fris weer meer is en je van die dunne kleding moet dragen omdat je het anders te warm krijgt. De volgende reden is dat iedereen meer naar buiten gaat en de terrasjes gevuld zijn en het druk is buiten. Ja ik hou daar al helemaal niet van. Ik voel me veel minder happy bij alles wat ik doe als het 15+ is. En 20+ word nog een stuk vervelender voor me dan temperaturen tussen de 15 en 20 graden. Want bij 20+ is helemaal iedereen zo husterisch en druk. En dat vind ik al helemaal niet aangenaam aanvoelen. Jezelf opgeknapt voelen als je buiten komt is er al helemaal niet meer bij. En tot 23 graden kan ik er lichamelijk nog tegen. Maar vanaf 24 graden word het te warm en krijg ik er lichamelijk last van, hoofdpijn vanwege de warme lucht etc. Zweten en zweten. Ik ben al blij dat in ieder geval iedereen hier een hekel heeft aan zomerse temperaturen anders moest ik me daar ook over verantwoorden. Andersom begrijp ik jou niet Sebastiaan, waarom je geen probleem hebt met 18+. Ik vind het heel erg vervelend dat ik hierzo moet uitleggen waarom ik moeite heb met 18+. Ik wil me niet hoeven te verantwoorden. Ik voel me op deze manier niet vrij om te zeggen wat ik wil zeggen.

IemandUitDeRandstad - 03-05-’17 13:35
IemandUitDeRandstad

Ja om maar een voorbeeld te geven. Ik ken ook iemand die aan alles boven de 10 graden al een hekel heeft. Die kan al helemaal nooit wat in de buitenwereld zeggen en hierzo ook niet dan. Die zou hier ook heel wat commentaar krijgen. Ik was juist blij dat ik hier m’n frustratie kwijt zou kunnen. Maar als ik alleen mag klagen bij 23+ dan valt dat zwaar tegen. Gelukkig zijn hier ook anderen die meer op mij lijken en ook een hekel hebben aan alles boven de 15+. Ik hoop dat we gewoon onszelf mogen uitten en onze frustraties kwijt kunnen hier. Ook al denkt niet iedereen hetzelfde erover.

IemandUitDeRandstad - 03-05-’17 13:52
Sebastiaan

Pfff, zo bedoel ik het niet, hoor. Ik kan zelf ook slecht tegen warmte, maar ik vind het eerder zorgwekkend als je 18 graden al ‘‘te warm’‘ vind. Trouwens, volgende week wordt het waarschijnlijk wéér ongelooflijk koud voor de tijd van het jaar, dan is die ene dag 18 graden toch echt niets om te klagen. Natuurlijk doet niet iedereen dat hier, en ik verplicht niemand om van de zomer of de zon te houden,. Ik vind het eerder vervelend dat ik mezelf hier moet verdedigen, omdat ik alleen mijn mening geef. Ik ben benieuwd wat prozac hiervan vind. Je zult een erg zwaar leven hebben als je alles boven de 15+ te warm, trouwens. :s

Sebastiaan - 04-05-’17 13:59
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Sebastiaan, ik bedoel alleen maar te zeggen om liever hier geen commentaar te geven op anderen. Ook al vind je iets overdreven. Zelf zou je dat ook niet leuk vinden als anderen vinden dat je te snel moppert, netals bij viva waar je het toen over had. Gun mensen hier dat ze kunnen klagen omdat het in de buitenwereld niet kan. Dit is de enigste plek waar het kan eigenlijk. Ik denk zelfs soms ook dat iets misschien overdreven is om over te klagen maar ik laat iedereen hier vrij om te klagen wat ze willen, dat is zo fijn aan deze site om je frustratie kwijt te kunnen. Dat is het enigste wat ik ermee wou zeggen. En ik vind het niet “te warm” alles boven de 15 graden maar ik hou er niet van. Dan heb je me verkeerd begrepen. Ik heb er lichamelijk geen last van maar ik hou er niet van. Het is ook weer nietzo dat ik depressief ben ofzo als het 15+ is. Natuurlijk gaat m’n leven door en geniet ik nog steeds van dingen. Alleen ik hou niet van dat weertype 15+. M’n leven valt pas stil bij 23+ als ik lichamelijk problemen krijg. en ja I know volgende week blijft het ook lekker fris. Maar ik heb ook niet geklaagd over 1 dagje 20 graden. Ik ben het met je eens dat er niks te klagen valt over het weer. Maar als iemand hier de behoefte had om er wel over te klagen laat ik ze gewoon begrijp je.

IemandUitDeRandstad - 04-05-’17 16:16
annelies

ja- ik heb wel lichamelijk last. de zon is echt een ding voor mij. ik heb liever gewoon koel weer, alhoewel het in de zomer dan nog wel eens drukkend en verstikkend zijn.

annelies - 05-05-’17 10:46
annelies

ik heb dan ook serieus anti depr. nodig en ik probeer nu ook door middel van vitamines een betere weerstand te krijgen voor hoofdpijnen en last van de no2. jammer maar het is niet anders. sorry prozac, laatst heb ik wellicht te veel gefutterd :)

annelies - 05-05-’17 10:50
Marian

Morgen wordt het een dag warm en daarna weer koeler

Marian - 05-05-’17 14:44
Sebastiaan

Dat klopt, maar ik denk wel dat je het beste ervan moet maken. Je kunt je hele leven niet laten beïnvloeden door het weer, dat is ongezond. Ik ga mezelf voorhouden in de zomer proberen te genieten, door een zwembad op te zetten. Als het warm gaat worden (en dat gaat vast gebeuren, of het nou in mei, juni, juli, augustus of september gebeurt), warmt het water in het zwembad lekker op, en zo hou ik de zomer wel vol! Of ik ga lekker naar een strandje in de buurt toe. En bijkleuren vind ik ook erg fijn, ook al kan ik niet zo goed tegen de warmte. Dit klinkt tegenstrijdig, maar ook ik mag dit plaatsen hier. :)

Sebastiaan - 05-05-’17 22:05
IemandUitDeRandstad

Nee dat doe ik ook niet. Ik probeer ook in de zomer als het onder de 24 graden is het beste ervan te maken. Ik leef gewoon verder en geniet nog steeds overal van. Maar dat ik niet van 15+ hou blijft een feit. Ik vind onder de 20 graden ook nieteens erg als het bij de tijd van het jaar hoort maar ik hou er alleen niet van, ik neem er wel genoegen mee en laat het over me heen komen. En ik tel wel af tot het weer oktober is. Maar dan zit je nog met snachts slapen Sebastiaan. Een zwembad of een douche is ook de enigste plek waar ik wil zijn met warm weer maar je kan moeilijk de hele dag in het zwembad zitten en snachts slapen in een warme kamer zal nog steeds niet anders kunnen. Ik vind de nachten het ergste met warm weer om door te komen. Ik martel mezelf ook een paar keer per jaar door in de zon te zitten en helaas moet de zonkracht dan wel een beetje aanwezig zijn want anders kleur ik niks. Ik zit een paar keer in de zon om niet superbleek te zijn. Maar ik zit niet meer dan nodig is.

IemandUitDeRandstad - 06-05-’17 00:55
Sebastiaan

‘s Nachts slapen is inderdaad verschrikkelijk in de zomer, dat ben ik absoluut met je eens! In 2013 heb ik ook veel plaknachten gehad, ook al was het overdag nog wel te doen. Misschien ga ik deze zomer wel buiten slapen! :P

Trouwens, ik zie net dat het 15/20 graden op dit moment is! Wat een verschil met gisteren! Het voordeel is dat je nu nog wel aangenaam in de zon kan zitten, zonder echt letterlijk het gevoel te krijgen op te branden. Dat heb je bij 30 graden zonder water in de buurt wel..

Sebastiaan - 06-05-’17 15:22
erica

Gister, zaterdag, een zonovergoten dag. Yuk.
Vandaag heerlijk bewolkt en koeler, dat geeft me energie. Wanneer het kan, doe ik een dut ‘s middags bij hitte en ga er tussen 02.00 en 05.00 uur ‘s nachts uit. Dan draai je je ritme om. Helaas kan het niet altijd. En wat een stilte ‘s nachts!

erica - 07-05-’17 13:42
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja als ik ga zonnen om te kleuren doe ik dat ook bij maximaal 23 graden. Ik denk er echt niet over om bij 25 of 30 graden te gaan zonnen! snachts en sochtends vroeg is het inderdaad heerlijk rustig buiten, ik hou er ook van. We hebben deze week nog tot woensdag lekker fris weer. Vanaf donderdag word het warmer met 18/19 graden. Ik zie wel dat het dan wisselvallig weer is dus dan is het nietzo vervelend als dat de zon erbij schijnt en iedereen zo hysterisch erbij gaat doen. Ik denk wel dat het nu echt de laatste dagen onder de 16 graden is. En dat we daar weer tot oktober op moeten wachten voor het weer gebeurd. Dus ik ga vanaf donderdag aftellen tot het weer oktober is. Ik kan in ieder geval wel later beginnen met aftellen dan vorig jaar.

IemandUitDeRandstad - 07-05-’17 15:35
Sebastiaan

Het enige probleem is dat ik een avondmens ben, en dus vaak niet snel kan slapen, maar wel uitslaap. Dan word ik ‘s ochtends in de herrie wakker. Daar word je echt onrustig van! Ik vind 18/19 graden héérlijk voor mei om eerlijk te zijn, dan kan je nog fatsoenlijk naar buiten toe. Ik vind het wel jammer dat het niet van mei tot en met september 18 graden kan zijn, aangezien het in juli en augustus weer per se 22/23 graden moet zijn. Dat is nog niet heet, maar net te warm naar mijn mening om lekker te kunnen bewegen. En het was voorgaande twee jaren vaak 24/25 graden, wat al helemaal een ramp is, omdat het een ‘‘tussenzomertemperatuur’‘ is; het is te koud om naar het strand te gaan, maar te warm om normaal te kunnen functioneren. Een zwembadje in de tuin is dan een goede optie!

Sebastiaan - 08-05-’17 16:06
Dennis

Om een tint de krijgen gebruik ik zelfbruinende creme, kan je goed bruin van worden zonder zon.

In de meeste creme zitten stoffen die goed voor de huid zijn.

Lang in de zon zitten lukt mij ook niet.

Dennis - 08-05-’17 16:42
IemandUitDeRandstad

Ik zie dat het begin volgende week ruim boven normaal word met 20+. Ik moet daar echt nog niet aan denken nu het nog zulk lekker weer is. Ja als het de hele zomer 18 graden kon zijn had ik niet zon erge hekel aan de zomer. Ik hoop iedere zomer weer opnieuw dat het zoveel mogelijk beperkt kan blijven met temperaturen tot 21 graden ofzo. Met 18 graden in juni/juli/augustus ben ik superblij. Ik hou van niks boven de 15 graden maar 18 graden is niet verschrikkelijk ofzo. Je word niet belemmert in de dingen die je wil doen inderdaad. En als het 22 graden is of 23 kan ik er ook nog wel mee leven maar ik heb het bij die temperatuur ook te warm als ik actief ben. Dan vind ik ook van ‘het kan wel wat minder’. Ik heb ook aan zelfbruiners gedaan en dat vond ik geen succes omdat ik er niks van zag en toen ik een tint donkerder nam werd het een fake kleur. Je moet ook wel in de zon komen voor vitamine d soms.

IemandUitDeRandstad - 09-05-’17 01:59
annelies

bleh gelijk barstende pijn in mijn hoofd door die kutpollen/zon. hoop er veeeeel regen komt deze zomer :)

annelies - 09-05-’17 13:08
erica

Over een paar weken, 21 juni, de langste dag. Strohalmpje…

erica - 09-05-’17 15:56
Sebastiaan

Ik zie net op Weeronline staan dat het komend weekend 20 tot mogelijk 25 graden word! :O

Sebastiaan - 09-05-’17 17:04
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ze hebben het niet over het weekend maar over volgende week woensdag. Volgende week kan het in het zuidoosten 25 graden worden. In de kustgebieden word het 20 tot 23 graden. Ja ik zag al bij begin volgende week 22 en 23 graden staan:S. Aanstaande donderdag word ook weer behoorlijk warm met 21 graden. Maar het is van korte duur gelukkig want daarna gaan de temperaturen weer onder de norm. Zij noemen het “helaas van korte duur”. Weer lekker objectief van ze grr. Ik voel me toch depri op het moment omdat we aan het begin staan van het kloteseizoen de zomer!

IemandUitDeRandstad - 09-05-’17 21:30
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Mijn flat is net gerenoveerd en ik heb heel dik dubbelglas gekregen. Ze zeggen dat het glas in de winter de kou buiten houdt en in de zomer de warmte buiten houdt. Nou dat eerste klopt want ik hoef nooit meer de verwarming aan te zetten en mijn buurman wat de grootste koukleum is zet hem niet hoger dan 16 graden. Ik ben echt heeeel benieuwd of het ook de hitte tegen gaat houden in de zomer. Ik ben eigenlijk bang dat het vooral warmte vasthoudt en dat het een broeikas gaat worden in de zomer:S. Heeft er iemand ervaring mee? Zou mooi zijn als het ook die rothitte buiten gaat houden

IemandUitDeRandstad - 09-05-’17 21:36
Rita

Ik heb ook zo’n gruwelijke hekel aan de zomer! Het is veel te warm om iets te ondernemen en ‘s nachts blijft het ook warm! In mijn appartement wordt het dan ook nog eens bloedheet (tot wel 30 graden) en dat blijft zo tot ergens in september. Ik heb ook dubbel glas en in de winter is het idd. warmer maar in de zomer is het een broeikas! Heb je geen rolluiken? Dat scheelt! Hier wordt het nog 30 graden ondanks dat mijn rolluiken naar beneden zijn want ik woon onder een plat dak! Leuk om te lezen dat er nog mensen zijn die een hekel hebben aan de zomer/warmte en alles wat erbij komt kijken!

Rita - 09-05-’17 23:18
IemandUitDeRandstad

@Rita ja een plat dak is de grootste boosdoener als het om hitte gaat. Ik denk dat het weer heel anders zou zijn als je geen plat dak had. Ik zit zelf niet op de bovenste verdieping dus die last heb ik niet. En ik zit op het oosten waar ik alleen ochtendzon heb. Dus ik hoop dat dat verhaal toch klopt van de dikke ramen die in de zomer de hitte buiten houden. Er zit ook isolatiemateriaal tussen die ramen. En ik heb geen rolluiken nee.

IemandUitDeRandstad - 10-05-’17 12:39
Luuk

Mei verloopt in iedergeval beter als vorigjaar.
Hopelijk blijft Mei onder de 25 graden. Meestal wordt het aan het einde van de maand warmer. De nachten worden wel warmer vanaf volgende week helaas.

Luuk - 10-05-’17 14:12
erica

Ik heb ook dubbelglas. Zit op het zuiden helaas. Heb extra isolatie tussen het dubbele glas en een buitenzonwering. Een screen dat vlak voor je ramen gaat.En boven ook buitenzonwering. Gelukkig wel regen op komst. Dat scheelt herrie van de straat.

erica - 10-05-’17 14:43
annelies

iedereen weer vrolijk en gelukkig in nderland., wacht maar ott het weer opslaat dan iedereen weer kap van de jas over de kop !

annelies - 11-05-’17 11:05
IemandUitDeRandstad

Pff ik zie dat het volgende week woensdag 24 graden word in m’n woonplaats! Gaat zeker weer verder oplopen. Dus de 25 graden blijft niet uit deze maand. Het is dan half mei. In ieder geval minder erg dan begin mei al voor het eerst die shit zoals vorig jaar. Tegenwoordig is het echt in mei al meteen die zomerse hitte! En vandaag word het ook 22 graden pff, das voor mij al te warm hoor om enige inspanning te hebben.

IemandUitDeRandstad - 11-05-’17 13:14
Marian

In me huis is het nog koel maar buiten wordt het vies benauwd.

Marian - 11-05-’17 15:15
ijzer

kan wel janken en HOE KOM IK DE SOMER DOOR ??!! DUURT NOG 5 MAANDEn

ijzer - 11-05-’17 16:06
annelies

lekker drukkend

annelies - 11-05-’17 16:06
Sebastiaan

Het is een stuk warmer dan gisteren!!!! Ik vind trouwens dat het qua temperatuur lekker warm is buiten, maar dat de drukte me erg stoort. Ik vraag me af wat er gebeurt als het in de zomer elke dag 21 graden is met een strakblauwe lucht. Gaan we dan elke dag NAAKT op het strand liggen (ik zag die figuren vandaag)?!

Sebastiaan - 11-05-’17 16:18
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja bij jou is het minder warm sebastiaan maar hier bij mij is het vies benauwd en 23 graden. En in het zuiden is het overal 24 graden zag ik met 24,4 in breda jeetje. Mij stoort letterlijk alles me aan dat vieze weer! De drukte en het gedrag van mensen, hoe het aanvoelt en al die vieze insecten. Er vlogen al wat beestjes tegen m’n gezicht toen ik op de fiets zat bleh! Vreselijk zo’n dag als deze, zeker om te bedenken dat we de hele zomer nog te gaan hebben en we aan het begin van dat kloteseizoen staan! Ja ik denk dat die domme nl-ers dan naakt op het strand gaan liggen elke dag en steeds klagen als ze niet vrij zijn en moeten werken. Volgende week woensdag word een nog ergere dag.

IemandUitDeRandstad - 11-05-’17 16:39
Luuk

Hier 24 graden. De gekke zaten weer de hele dag op de gallerij hoor nu nog steeds trouwens vanaf 11 uur sochtends.. En we blijven maar reageren op woningen.. Bahhh morgen regen gelukkig.

Luuk - 11-05-’17 17:52
Luuk

@Iemanduitderandstad en wat denk je van al die rot grasmaaiers die nu elke dag bezig zijn vanaf 06;30 elke dag op ‘t zelfde stuk hiervoor. Hele dag hoor ik die kleredingen..

Luuk - 11-05-’17 17:53
Luuk

Hier is het elkr dag een gekke huis in de flat sebastiaan zelfs met 15 graden met blote buik in de zon.. hebben ze verder niks in hun leven dan zon???

Luuk - 11-05-’17 17:55
Dennis

Nou de zomer is los gebarsten, bereid je voor op extreme lange hittegolven.

Hitte zit nu al in de muren, en de kindjes gillen weer uit volle borst, heerlijk hoor de zomer. Wanneer komt de radio aan, met geiten herrie, kan niet wachten op een lange zware kut zomer, totaal geen zin in. Sorry mensen, moest het even kwijt.

Dennis - 11-05-’17 18:32
Sebastiaan

Geen idee Luuk, wat ik wel weet is dat het grondig af moet gaan koelen! :s

Sebastiaan - 11-05-’17 20:03
annelies

heheh- een IKKE-lekker-dagje voor ons zomerhaters, geniet er van, binnenkort vrees ik zeldzaam daar in dat juni en juli blehhhhhhh !!! moet er niet aan denken

annelies - 12-05-’17 11:08
Luuk

En dan die kut gemeente die elke facking dag met of grasmaaiers komen of struiken snoeien of bomen hakken of grond schoonmaken !!!!!

Luuk - 12-05-’17 13:50
erica

Gister was balen idd, donderdag. Overvolle terrassen en geblaat. Vandaag heerlijke regen.
Volgende woensdag helaas warm. Maar goed, we hebben nog even. Hopelijk wordt het bijgesteld. En de warmte komt door de muren heen al. Ik hoop geen hittegolf de week na Pinksteren, collectelopen, yuk!
Ben gister wel twee zomerhaters tegen het lijf gelopen, begon met m’n zonnehoed. Heb ze de site gegeven, wie weet wat nieuwkomers!

erica - 12-05-’17 14:06
IemandUitDeRandstad

Ik vind vandaag ook niet bepaald lekker hoor, het is superbenauwd buiten en het word alsnog 20/21 graden ofzo. De zon schijnt gewoon en regen was het alleen vanochtend. Maar heel wat beter dan gister indd. Bij mij is het binnen ook al 20 graden van zichzelf na 1 warme dag al. Ooh leuk, ik ben nog nooit zomerhaters tegen gekomen buiten.

IemandUitDeRandstad - 12-05-’17 14:36
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-05.. Het is gewoon het hele weekend kut en tot woensdag sowieso. Als het niet regent is het zomers zoals zij al zeggen en het is gewoon 20-22 graden met zon en zomers waarbij ze weer kunnen barbequen waar ik een gruwelijke hekel aan heb. De voorspelling was dat het bewolkt zou zijn iedere dag maar de zon schijnt al de hele tijd nu en in het weekend zeggen ze nu ook dat het gewoon zomers met zon is. Ma-di-woe word sowieso heel klote met hoog zomers weer.

IemandUitDeRandstad - 12-05-’17 14:45
Luuk

Regen waar?? Hier in Brabant is het 22 graden en zonnig hoor. Stad is stampend vol..

Luuk - 12-05-’17 17:14
Sebastiaan

Ik vind het anders lekker weer hoor. Woensdag wordt een vrij warme dag, maar verder valt het wel mee. Geen 25 graden hier, in iedergeval!

Sebastiaan - 12-05-’17 20:40
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Is het bij jou niet super benauwd dan? Zelfs zomerliefhebbers waren aan het klagen vandaag dat het zooo benauwd is buiten en het plakweer is, nou dat zegt wat en dan moet het helemaal erg zijn. Bij mij was het 21 graden maar door die hoge luchtvochtigheid voelde dat veel hoger aan. En er zaten allemaal onweersbeestjes op m’n shirt toen ik even buiten kwam.

IemandUitDeRandstad - 12-05-’17 21:16
Sebastiaan

Ja, het is benauwd, maar ik denk dat er onweer aankomt. Niet vreemd overigens, want het heeft de afgelopen maanden amper geregend. Wel grappig dat die zomerliefhebbers ook klagen, haha!

Sebastiaan - 13-05-’17 12:14
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja er is savonds onweer gekomen. Ja als zelfs zij klagen wil dat heel wat zeggen, dan moet het echt erg zijn. Dinsdag en woensdag worden 2 vreselijke dagen. Zwoele dagen met een hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Zelfs 22-27 graden voor beide dagen:S. ‘Woensdag is het waarschijnlijk ook onstabiel zomerweer met hoge temperaturen van 22-27 graden. De kans op buien is nog wat groter dan op dinsdag.‘Zal op veel plaatsen wel 25 graden worden dan. Het is dus niet gelukt om dit jaar in de meimaand onder de 25 graden te blijven.

IemandUitDeRandstad - 13-05-’17 15:22
Franca

Ja hoorrrrr het begint weer de heerlijke klote zomer. Jeetje wat heb ik genoten, nu weer op naar het klote seizoen van het jaar. Vies plakweer buiten. Mensen met keiharde muziek in de auto. Gillende mensen op straat. Als het sonnetje schijnt lijken ze allemaal hysterisch te worden. Veel vlees te zien, doe maar niet, hou je kleding maar aan, ik word er onpasselijk van. Op naar de gesellie luidruchtige stinkende dampende, insectenrijke klote zomer. Zo die is er uit. Pffffffffffff

Franca - 13-05-’17 15:28
anoniem

Sorry hoor, maar stellen jullie je niet een beetje aan? Het wordt wel vaker 25 graden in mei, en dat is bij lange na niet zo warm als 30 graden, wat ook niet heel vaak is. Als het nou de hele maand zulk weer zou zijn, ja, dat is niet fijn. Maar om nou te gaan lijden, is ook verre van goed. Je moet het weer nemen zoals het komt.

Ik snap dat dit een “zomerdepressie” site is, maar je moet wel een beetje menselijk blijven!

anoniem - 13-05-’17 15:38
Franca

@ anoniem we praten hier over de zomer in het algemeen. Het is een site waar wij we prettig voelen. Als je niet in ons kunt inleven, gelieve geen commentaar, dat krijgen we al genoeg te verwerken van de mainstream zon liefhebbers. Er zijn genoeg sites voor u zou ik zo zeggen. Maar laat ons met rust en in onze waarde

Franca - 13-05-’17 16:07
Prozac

@Anoniem/Sebastiaan, probeer even onder 1 naam te reageren als je graag de knuppel in het hoenderhok wil gooien :) (afgaande op hetzelfde ip adres)

Prozac - 13-05-’17 16:24
Franca

AUB geen trollen hier. Reageer hier oprecht.

Franca - 13-05-’17 16:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Haha omg jeetje nu komt de aap uit de mouw! Ik vond de berichten van Anoniem ook al sterk lijken op sommige berichten van Sebastiaan. Triest hoor! Ik denk eerder dat jij een probleem hebt Sebastiaan, als je meerdere persoonlijkheden aanneemt. Franca haalt al precies de woorden uit m’n mond en wat ik ook al eerder had gezegd. “Er zijn genoeg sites voor u zou ik zo zeggen. Maar laat ons met rust en in onze waarde”. Precies de twee zinnen die ik ook wou zeggen.

IemandUitDeRandstad - 13-05-’17 17:06
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Volgensmij geen echte zomerhater en die hier zit om mensen te treiteren en reacties uit te lokken. Niet meer op reageren dus

IemandUitDeRandstad - 13-05-’17 17:14
Sebastiaan

Ik denk juist dat het een probleem is als je 18 graden te warm vind. Maar hé, ik blijf hier lekker reageren, en stiekem hou ik ook niet echt van de zomer. :)

Sebastiaan - 13-05-’17 22:14
IemandUitDeRandstad

Moet je doen joh @Sebastiaan/anoniem/weetikveelonderwelkenamennogmeer. Ik ga je berichten alleen vanaf nu nooit meer lezen:D! Alle berichten onder de naam Sebastiaan of anoniem sla ik voortaan over en lees ik dus niet meer:p! En als je goed had gelezen dan had je geweten dat ik 18 graden niet te warm vind. Moet je goed lezen he, want dat heb ik nooit gezegd! Maarja waarom probeer ik dat nog uit te leggen aan iemand die zich anders voordoet. Zonde van m’n tijd en energie om me te verdedigen tegen het commentaar van iemand die toch niet oprecht hier komt. Ik besteed alleen nog aandacht aan mensen die hier oprecht en via zichzelf komen.

IemandUitDeRandstad - 14-05-’17 11:24
IemandUitDeRandstad

De temperaturen voor dinsdag/woensdag worden alsmaar hoger aangepast. Di 24 woe 26 voor mijn woonplaats:s. Als het 2 dagen is dan komt die vieze hitte al binnen. Jippie kan dat lelijke onding de airco weer erbij gepakt worden! Wat heb ik dat gemist zegggg maar niet heus! Het kloteseizoen is weer begonnen en dat kunnen we meteen duidelijk merken. Het is al sinds donderdag zwaar klote om buiten te komen. Alleen dit weekend valt het mee (in het westen). Het is tegenwoordig gewoon iedere maand van mei tot oktober hoog zomerweer! Vroeger verliep mei nog wat normaler en bleef het onder de 20 graden zoals het hoort.

IemandUitDeRandstad - 14-05-’17 11:36
IemandUitDeRandstad

Weer extra erg voor de mensen uit zuid Nederland hier. Ik lees dat het daar 28 graden word. Ik weet uit ervaring dat alles steeds hoger word aangepast dus dat word een 30 graden. En waarschijnlijk 27/28 bij mij.

IemandUitDeRandstad - 14-05-’17 11:47
Sebastiaan

Kun je misschien ook even normaal doen? Goed, ik heb een fout gemaakt, maar het leven gaat wel door.. het heeft natuurlijk ook niet veel zin om mensen erop te wijzen niet te gaan klagen, want iedereen klaagt weleens. Ook ik. Het enige wat me opvalt, is dat er hier nogal veel geklaagd wordt als de temperatuur ook maar ietsje boven de 15 graden zit, en dan uiteraard niet omdat het veel te warm is, maar omdat er dan paniek wordt opgewekt, wat jij hierboven ook doet. Maar als je mijn berichten niet meer wil lezen, prima, ik hoop dat je niet je hele leven zo door blijft leven, maar dat is natuurlijk je eigen keus. :)

Ik vind het trouwens niet zo warm vandaag, wat mede door de wind komt.

Sebastiaan - 14-05-’17 13:00
erica

Mensen, geen oorlog op de site hoor! Dat hebben we al eens eerder gehad, met andere deelnemers. Laten we de site koesteren. Ja, dinsdag en woensdag worden naar, maar donderdag weer normaal weer voor ons. Aan de airco heb ik nog niet gedacht, maar de plavondventilator komt wel als eerste aan de beurt. Nu hier een keiharde bui en stikdonker! Zo gezellig. En wind ook.

erica - 14-05-’17 14:32
IemandUitDeRandstad

@ Erica, nee dat was ik ook zeker niet van plan. Er is wel 1 persoon die dat probeert te veroorzaken. Die negeer ik nu toch voortaan. Ik kan gewoon niet ertegen als er steeds commentaar gegeven word op het minste of geringste waar je over klaagt door iemand. Maargoed genoeg daarover! Gelukkig word het daarna weer koeler en het is niet een hele week zoals vorig jaar in mei. Ik moet wel voornamelijk woensdag veel buiten komen, dus ik zie er echt verschrikkelijk tegenop. Ik haat de zomer gewoon zo onbeschrijfelijk erg, bah!

IemandUitDeRandstad - 14-05-’17 14:56
Rita

Ik woon in het noorden van België (tegen de Nederlandse provincie Noord-Brabant) en ik kijk ook al met een bang hart naar dinsdag en woensdag. Het wordt hier altijd enkele graden warmer dan ze op het weerbericht zeggen. Vermoedelijk vanwege de zandgronden. Bij mij binnen is het ondertusen al 23 graden = echt balen. Ik woon onder een plat dak en tegenwoordig is dat een hel van half mei tot begin september!

Rita - 14-05-’17 17:55
Sebastiaan

Ik zie net op Weeronline dat het woensdag 24 tot 28 graden word! :O

Sebastiaan - 14-05-’17 20:34
Marian

De wind is nog redelijk koud dus dat houd de boel fris en volgens zeelandnet woensdag 24 C en donderdag 17.Dus helemaal afhankelijk in welk deel van nederland je woont.Laat je niet opnaaien door die hysterische weersites.

Marian - 14-05-’17 22:39
IemandUitDeRandstad

Die vieze stinkhitte die we krijgen is afkomstig uit Spanje. Maar als je dan bij Barcelona kijkt zie je dat het daar 22/23 graden is op de dinsdag en woensdag. Dat begrijp ik dan weer niet. Dan waait het zeker vanuit zuid Spanje in een rechte lijn omhoog zonder dat het langs Barcelona komt. Het frustreert me altijd als het zelfs in een warm land minder warm is dan bij ons. En in dit geval dat het in Barcelona zelfs milder is dan bij ons. Ja waar je zit in Nederland scheelt een boel, maar ik heb in de laatste berichten gelezen dat het woensdag op veel plekken 27 graden word:S.

IemandUitDeRandstad - 15-05-’17 01:50
Sebastiaan

Ik weet niet of ik hier nog mag typen, maar in iedergeval mijn excuses voor het “trollen” onder een andere naam. Hoe dan ook, ik vind het wel hilarisch dat zomerliefhebbers klagen dat het al “zolang” koud is en gaan zelfs een aanval op ons “zeeklimaat” doen, terwijl februari t/m half april juist boven normaal was en het nu twee dagen zomers wordt..

Sebastiaan - 15-05-’17 07:53
erica

Ja, even balen morgen en overmorgen. Ik heb voor woensdag een afspraak kunnen verzetten. Op het heetst de deur uit, mooi niet. Geen zin in beroerd worden. Heb net mazzel met die dag, vaak kan ik ook niks verzetten. Ik had ook gelezen, warme lucht uit het zuiden, Spanje dus. Waarom is het daar koeler? Komt de zooi soms uit Afrika aanzeilen?

erica - 15-05-’17 14:53
annelies

pfffhhhhh mag nu die klote son weg ? heb er weer genoeg van vanaf 0600 uur.
wat zal IK blij zijn als het weer s avonds 1800 uur donker is.. wat mis ik die tijd! nu hebben we voorlopig die son die tot 2230 uur blijft opdringen… belhhhhhhhhbllleeehhhh

annelies - 15-05-’17 14:53
Marian

Als het uit afrika komt zou het ook in spanje warm moeten zijn.weet wel dat het in de zomer met oostenwind vies warm is omdat de lucht dat goed kan opwarmen op het land,en als de wind meer van zee komt is het koeler omdat het water nog koud is.

Marian - 15-05-’17 16:00
Marian

Woensdag komt de wind uit het zuidoosten,dus dat is foute boel en do en vr is het weer westenwind en gelijk een stuk koeler tenminste als je een beetje aan de kust woont.

Marian - 15-05-’17 16:08
Dennis

De ventilators kunnen ook weer uit de mottenballen,elke jaar hetzelfde gezeur.
De hitte is al niet prettig, maar de herrie, en dat het klootjesvolk weer naar buiten komt.
Mijn vader zei, als het warm wordt komt het ongedierte naar buiten.

Dennis - 15-05-’17 16:31
Franca

Hahahaha Dennis, ik moest lachen. Ja dat is het ook voor mij. Alles wat daarbij hoort het gedrag. Zoals vrouwen die nu al met korte broek op de fiets zitten. Schreeuwende en lallende mensen buiten, ook letterlijk ongedierte zoals steekmuggen en vieze vliegen, slecht slapen omdat je maar blijft draaien en woelen. Veel bloot op straat wat ik me eigenlijk wil besparen vanuit esthetisch oogpunt. Voor anderen negatief, maar ik kan eigenlijk niks verzinnen wat er nou leuk is aan de zomer. Hou van lekker binnen met kaarsjes en veel boeken, en rust en lekker onder de wol op koude winternachten. Tis voor mij immer een zeer moeilijk jaargetijde.

Franca - 15-05-’17 18:51
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Haha ja ik ben het ook met je vader eens Dennis. Ik kan ook niks positiefs bedenken aan de zomer. Het word zelfs nu al pas om 10 uur donker ofzo merkte ik gisteren. Vind dat echt helemaal niks. De hitte komt uit zuid spanje waar het 30+ is. Maar Barcelona blijft buiten schot. Wij krijgen wel die troep van daar. Ik zag ook dat het weer in een gekke bocht naar ons toekomt met een zuidwestenwind. Het enige voordeel kan voor sommige delen van nederland wel zijn dat de zon niet veel schijnt waardoor het binnen nietzo heet word. Dan blijft de schade beperkt. De zon zou vooral in het oosten en zuiden schijnen.

IemandUitDeRandstad - 15-05-’17 20:57
Jozef 1965

Het is te hopen dat donderdag een overgangsdag wordt, en dan vanaf vrijdag beter weer.

Jozef 1965 - 16-05-’17 04:03
annelies

zie de link weeronline,
de reactie van de bezoeker en de domme feedback weeronline…. alsof het |ALTIJD maar over die kutSON moet gaan. in de winter weet weeronline niets te melden want dan is ons sonnetjuuh er niet. ZIE||L|IG :( :(

http://nieuws.weeronline.nl/de-kracht-va..

annelies - 16-05-’17 08:19
Rita

Ik las net in de krant (HLN) dat het eindelijk zomers warm gaat worden! Ik snap niet waarom daar altijd zo euforisch over wordt gedaan? Ik heb er vandaag alvast de pest in want binnen is het over de 23 graden ondanks dat mijn ramen de ganse nacht open hebben gestaan. Er is amper wind! Dat is ook zoiets dat elke zomer terugkomt! 30 graden en amper wind zodat het niet meer afkoelt tot ergens in september. Morgen nog zo’n rotdag!

Rita - 16-05-’17 09:33
IemandUitDeRandstad

Ik lees ook dat we weer tropennachten krijgen met 20 graden of meer. Nou heerlijk zeg maar niet heus. Precies in 1 week tijd ook weer netals vorig jaar. Meteen van 14 graden naar 28/29 graden een week later. De 16-18 graden slaan we maar meteen even over wat het hoort te zijn. Dat zomerse weer past ook niet bij Nederland vind ik. Het past bij een land waar palmbomen staan. Nou vanmiddag gaat die rotzon op steeds meer plekken schijnen en op het warmste van de dag moet ik weer buiten komen grr. Morgen moet ik veel buiten komen en dan is het volop zonnn zoals ze al zeiden.

IemandUitDeRandstad - 16-05-’17 12:15
Sebastiaan

Het mag dan “nogal” (zeg maar gerust erg) warm zijn vandaag en woensdag, na woensdag wordt het weer flink koeler. Ik vind deze meimaand een hele verademing to.v. de vorige meimaand, toen was het een aantal dagen achtereen zomers warm. Nu blijft het bij twee dagen. Wat wel frappant is, is dat mei nu BOVEN normaal gaat eindigen, terwijl de eerste tien dagen juist ONDER normaal zaten. Dan hebben die zomerliefhebbers toch niks te klagen!

Sebastiaan - 16-05-’17 13:34
IemandUitDeRandstad

Pff bij mij ook 25 graden nu. Het word altijd hoger dan ze zeggen. Iedere dag dat het 23+ is, is 1 dag teveel. Maar als het 1 dag per jaar gebeurd ben ik tevreden. Morgen word het gewoon 30 of 30+ als zij 29 voorspellen.

IemandUitDeRandstad - 16-05-’17 14:21
erica

Gisteravond het weer: Woensadg wordt de mooiste dag van de week! Zucht…eenzijdig dus weer.
Ik doe de overgordijnen om 20.00 uur dicht, weg met het daglicht.
Mijn vader zei altijd: Bij zon komen de ratten weer naar buiten.
Vandaag de CV monteur gehad, controle. “Flink benauwd he, buiten. Ik heb er zo’n hekel aan en morgen wordt het nog erger!“HA, alsof ik mezelf hoorde. Het werd een prettig gesprek, weer eentje erbij. Dat is 3 binnen een week! Steeds meer mensen zijn boven de 20 graden niet meer blij. En hij zei ook: het lijkt wel of de zomers langer worden en we steeds minder winter krijgen. Ik mag die man!

erica - 16-05-’17 14:40
Rita

@Erica: Ja, die cv-man mag ik ook wel! :) Ik kom net van buiten en het is echt horror! Hoe warm het is weet ik niet maar ik voelde wel dat het hier ruim boven de 25 graden is! Er is een beetje wind maar dat kan je vergelijken met een haardroger! Ik heb net mijn voeten en onderbenen met ijskoud water besproeid omdat ik zo gloeide toen ik thuiskwam! Nu moet ik wel zeggen dat ik een jeansbroek droeg en dichte schoenen met katoenen sokken. Ik tel al af naar donderdag en hopelijk blijft het zeker een week (ruim) onder de 20 graden!

Rita - 16-05-’17 16:12
Marian

Het is vies benauwd buiten en dan zitten ze op de radio te leuteren dat het zulk mooi weer is en net alsof er een nationaal cadeau wordt gegeven morgen dat het dan nog warmer wordt wel 27 C.

Marian - 16-05-’17 16:59
Esther

Bij mij viel het vandaag gelukkig wel mee. Was flink bewolkt. Nu best wel benauwd. Morgen even afzien en donderdag wordt het alweer wat beter zag ik. Gelukkig hebben we over een maandje de langste dag alweer gehad. Vind het niks aan zo met het lange licht.

Esther - 16-05-’17 17:23
Luuk

28 graden hier vandaag. Morgen 30.. pfoe

Luuk - 16-05-’17 17:33
IemandUitDeRandstad

Voorspellen kunnen ze niet in ieder geval. https://www.weerplaza.nl/actueel/extremen/ Het zou 24 graden worden in Rotterdam en het is 26,6 geworden. En het zou 26 maximaal in het zuiden worden. In Eindhoven vandaag het warmste met 28,4. Aangezien het morgen nog warmer word word de 30 graden vast en zeker op veel plaatsen gehaald. De temperatuur zelf is binnen nog nietzo hoog maar het is ook binnen benauwd waardoor het veel warmer aanvoelt:S. Dus 30 graden gaat morgen als 34 aanvoelen buiten. Het is twijfelachtig of ik de airco er al bij moet pakken vandaag maar morgen denk ik wel. Ja ik wou dat ik die mensen tegen kwam want ik kom alleen maar zomergekken tegen.

IemandUitDeRandstad - 16-05-’17 17:55
Sebastiaan

Sterkte iedereen, 28 graden is natuurlijk gewoon hoogzomer. Het stomste aan 28 graden is dat dat een strandtemperatuur is, dus MOET je weer naar het strand toe, of bakken op een terrasje. De ijsjes gaan als warme broodjes over de toonbank en de vrouwen gaan weer in hun bikini de stad in, en de mannen shirtloos, waardoor je allemaal buikjes (zeg gerust buiken) ziet. Oké, nu ben ik klaar met zeuren, ik ben nog steeds geen enorme zomerliefhebber dus! ;)

Morgen hier 24 graden, wat ik ook warm genoeg vind. Misschien ga ik nadat ik van mijn werk kom even pootjebaden, aangezien ik altijd langs een recreatiegebied fiets!

Sebastiaan - 16-05-’17 18:03
IemandUitDeRandstad

Pff volgende week maandag en dinsdag word het ook best weer behoorlijk warm. 23 graden zie ik staan bij maandag. Ik hoop niet dat dat weer een 25 graden of meer gaat worden want voor de maandag passen ze ook weer steeds hoger aan. Maar toch weer behoorlijk warm weer. Het was 23 graden bij me binnen en normaal pak ik de airco er dan nog niet bij maar het voelde ook zo benauwd aan dat ik toch de airco even aan heb gehad. Vanavond zal ik hem sowieso ook weer nodig hebben na 1 hele hete dag. Ik denk dat deze maand alsnog boven de norm uit gaat komen met al die hoge temperaturen erbij. In mei is het ook vaak hoog zomerweer dus vandaar ik ook een bloedhekel aan mei heb. Ik heb geen zin in zon zomer waarbij je lichamelijk gemarteld word steeds door die zomerse temperaturen en dan weer een weekje op adem kunt komen en het steeds weer doodleuk terug komt. Ik heb er na vandaag weer schoon genoeg van. Dan hebben we onze portie wel weer gehad.

IemandUitDeRandstad - 17-05-’17 11:29
IemandUitDeRandstad

Deze hitte komt trouwens uit noord Afrika. Daar komt altijd het ergste weer vandaan. Dus rot maar op met die zuidenwinden!

IemandUitDeRandstad - 17-05-’17 11:36
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-05.. Het is ook weer meteen zeldzaam wat we nu weer meemaken. Ze hebben het over minstens 30 graden! En verwachten zelfs 31 graden. En oee wat spannend zeg of het in de bilt 30 graden gaat worden pff. Het kan dan wel later dan vorig jaar bloedheet worden maar vorig jaar hadden we geen tropisch weer in mei. Die tropische ellende begint steeds vroeger in het jaar en blijft ook steeds langer doorgaan (kijk naar eind september vorig jaar)

IemandUitDeRandstad - 17-05-’17 13:48
erica

Ja, half september vorig jaar was een hittegolf. Een record. En vandaag hebben we de eerste tropische dag alweer te pakken. Weer een record, sinds 1945! Wanneer krijgen wij nu eens een record? Volgens mijn CV man is er een record verkoop aan airco’s! Toch niet zo leuk die hitte?
Hier 22,5 graden in huis. Alles dubbeldicht, maar de ellende komt door de deuren. Heb nog geen airco/ ventilator aanstaan. Maar we moeten nog even. Morgen beter. Maar idd. het is een komen en gaan met de temperaturen.

erica - 17-05-’17 15:33
Sebastiaan

Inderdaad IemandUitDeRandstad, het is zelfs de WARMSTE 17 MEI OOIT! En natuurlijk barst de zomerhype ook weer los, met (half)naakte nudisten overal en liters ijs. Ik vraag me af of er een land is waar er nóg meer hysterisch gedaan wordt over de zomer als in Nederland. Vorig jaar werd het niet eens 29 graden in mei, nu zelfs 31! En ik zie ook allemaal verbrande kreeften bakken. Hartstikke blij dat de pret morgen over is, en ik ga niet bang worden van de voorspellingen. Het weekend verloopt in iedergeval héérlijk!

Trouwens, die zomerfetjisten worden zo wel erg gedist! Die uitspraken over dat het hier altijd “kutweer” is, klopt ook voor geen meter! Jankerds!

Zo, mijn portie zeuren zit er weer op. Anoniem zien we nooit meer terug. :)

Sebastiaan - 17-05-’17 17:01
IemandUitDeRandstad

https://www.weerplaza.nl/actueel/extremen/ De hoogst gehaalde temperaturen voor vandaag pff. Hoek van Holland is het hoogste met 31 graden. Het lijkt wel of mijn woonplaats tegenwoordig ook tot de warmste plekken hoort van Nederland. Rotterdam even warm als Eindhoven. 29,8 graden bij mij wat NET geen tropische dag is. Voor mij is het wel een tropische dag want die 0,2 graden verschil voel je niet. Ik moest buiten lopen en ook nog is in de felle zon waar nergens schaduw was en er stond toevallig weinig wind. Na een paar minuten was ik al van top tot teen nat van het zweet. Waarschijnlijk was het toen ook net het warmst toen ik daar liep. Ik heb al hoofdpijn ervan. Nee joh echt lekker joh de zomer! Enig seizoen zeg!

IemandUitDeRandstad - 17-05-’17 17:27
Rita

Wat een rotdag! Bij mij binnen is het 25.4°C! Alles is hier potdicht en de rolluiken zijn naar beneden maar ik woon onder een plat dak! Deze middag moest ik naar de winkel en toen was het al 31 graden! En toen waren we 13u00 dus nu zal het nog wat warmer zijn. Ik heb hoofdpijn en heb echt de pest in! Ik ben hoopvol op buienradar gaan kijken maar de eerste uren zit er nog geen regen in! En volgende week wordt het weer warm! Ik hoop echt niet dat we dit kakweer hebben tot half september!

Rita - 17-05-’17 17:35
IemandUitDeRandstad

Nee precies Rita. Weg met die zuidenwinden! Zelfs in Barcelona is het nog onder de 25 graden iedere dag dus dit is absurd weer. Het vervelende is dat je die hitte niet je huis uit krijgt als de zon blijft schijnen buiten. Want als het 25 graden binnen is en de volgende dagen is het 20 graden met zon dan komt alles wat je er savonds uit hebt gekregen de volgende dag weer terug vanwege de zon die staat te branden ondanks het koeler is. Weet ik uit ervaring. Het is overal al flink warm binnen dus dat gaat niet zomaar weg grr. Bij mij is het trouwens ook 25 graden binnen.

IemandUitDeRandstad - 17-05-’17 17:47
Luuk

Bij ons was het straks 30 graden en nu nog 28. Vammacht wordt het ook nog 24 graden

Luuk - 17-05-’17 19:24
Sebastiaan

Iel, dat wordt weer een “zwoele avond”. Trouwens, ik vind dit wel weer typerend voor het Nederlandse zeeklimaat met zijn “koele zomers”, oftewel 30 graden in half mei en hittegolven.. opeens is het hartstikke warm, en morgen weer een stuk frisser. Ik denk van, oké, het is een hele tijd kouder dan normaal geweest, maar waarom gelijk zo warm? Waarom niet gewoon 22 graden? Het is echt niet leuk als het om 20.00 uur ‘s avonds nog steeds 25 graden buiten is! >:(

Sebastiaan - 17-05-’17 20:02
Luuk

@Sebastian ja precies 1 dag 30 graden valt nog wel mee. Maar als het bv 4 of 5 dagen achter elkaar 30 graden is dan wordt het binnen ook meteen 26 a 27 graden.

Hier binnen is het nou 23 gradem.

Luuk - 17-05-’17 20:53
IemandUitDeRandstad

Het komt ook omdat het pas 1 week boven de 16 graden is. De temperatuur binnen is nog maar net 20 graden van zichzelf geweest voor deze debiele hitte. Dus als het dan ineens snikheet word dan is het niet meteen heet binnen. Maar als je al wekenlang 20 graden hebt gehad buiten dan zou het wel warmer binnen geweest zijn. Dat was vorig jaar ook in begin mei toen het warm was. Het werd binnen niet echt warm.

IemandUitDeRandstad - 17-05-’17 21:38
Esther

Het is meteen bloedheet in m’n slaapkamer. Hoop dat ik een beetje kan slapen:-S

Esther - 17-05-’17 22:11
Rita

@Esther: Lauw douchen en je kuiten + voeten douchen met koud water. Als laatste dus. Daarna direct op bed gaan liggen en dan val je wel in slaap. Later in de nacht ga je wel weer wakker worden van de warmte. Bij mij is het ook zo warm binnen omdat ik onder een plat dak woon en uit ondervinding weet ik dat ik zo wel in slaap kan vallen. Nu is het in de slaapkamer 24,5°C (living ondertussen bijna 26 graden) maar bij langere warmte is het in mijn living 30 graden en de slaapkamers halen gemakkelijk 27 graden. Ook niet te doen om te slapen dus.

Rita - 17-05-’17 22:27
IemandUitDeRandstad

Wat een verademing nu buiten. Het is lekker 15 graden nu. En het blijft tot maandag normaal weer. Maandag zelf word weer ‘zomers’. Ik had al verwacht dat ze het steeds hoger aanpassen en dat doen ze ook. Maandag word het 24 graden in mijn woonplaats en 25 in het zuiden. Zoals ze nu zeggen dan. Maar het gaat nu om 1 warme dag zo te zien. Dus als dat weer oploopt naar 30 graden zoals deze week hebben we weer 1 hete dag. Na die maandag word het weer normaal.

IemandUitDeRandstad - 18-05-’17 12:53
Rita

Hier (noorden België tegen provincie Noord-Brabant) is het ook flink koeler maar toch nog vrij benauwd. Er is te weinig wind. En de warmte zit echt bij me binnen! Hopelijk is het binnen wat afgekoeld tegen maandag want dan hebben we idd. weer een warme dag en dan loopt de temperatuur hier verder op. Bij ons werd die “zomerdag” van gisteren trouwens bezongen in het nieuws! Ik snap echt niet wat er leuk is aan een hoge temperatuur met een brandende zon? 18 to 20 graden met veel wind kan ik nog tolereren.

Rita - 18-05-’17 16:04
annelies

omg wat hoopik dat die kutsomer een mini-somer wordt en optijd SUPERherfst.. eens een keer wat anders humhum .. warmste dag van de week migraine en hele dag geslapen dus weinig meegekregen van die onzin op straat :)

annelies - 19-05-’17 08:50
IemandUitDeRandstad

Vandaag weer lekker fris. Onder de 16 graden. Maar maandag weer zomers warm. En ik zie voor volgend weekend ook weer 22 graden staan. Als dat maar 22 blijft en ook niet een zomerse temperatuur van gemaakt word. 22 graden vind ik al behoorlijk hoog als dat al uitkomt. Ik ben dat weekend jarig dus weer een keertje koel weer zou fijn zijn. Als het steeds dan weer fris en dan weer hoog zomers word iedere week opnieuw vind ik het ook een kutzomer. Dan liever de hele tijd 20 graden zonder dat die zomerse temperaturen komen. Dat was een andere keer ook. Begin van de week 16 en eind van de week 30 graden een paar weken achter elkaar. Dan had ik liever de hele tijd 20 graden gehad zonder die hitte iedere week.

IemandUitDeRandstad - 19-05-’17 12:01
erica

Vandaag, vrijdag, heerlijk herfstweer. Het heeft wel 2 dagen gekost eer dat de temp in huis weer onder de 20 graden werd. Maandag weer bal idd. Hopelijk niet boven die 22 graden.

erica - 19-05-’17 15:28
Jozef 1965

Hier in Zuid-Limburg ook aangenaam, gisteren was het nog vrij benauwd.

Jozef 1965 - 19-05-’17 17:08
remco2706

Ik ben een man van 39jr en ook ik heb al heel mijn leven een bloedhekel aan die klote zomer.
Het is dat ik moet werken als het hier voor de zoveelste pokke heet is,anders kocht ik een lange vrieskist en ging er in slapen tot ergens eind oktober.
Ja tot eind oktober,zolang duurt die kolere rot zomer hier tegenwoordig.
Wordt er niet goed van,je kan de radio of tv niet aan zetten,of de presentator van het weer of nieuwslezer moet zonodig 25 keer herhalen wat een lekker weertje het niet wordt.
Kunnen ze hiermee niet een keer mee stoppen?blijf neutraal er zijn heel veel mensen zoals wij.
Ik heb het al warm als het 20 graden met die rotzon die al rond 0530 opkomt,en dan die vrolijke klote rot vogels smorgens.
Alle debielen komen uit hun hol om iedereen lastig te vallen tot savonds laat.
En dan te bedenken dat het snel erger wordt door de klimaatverandering.
Ik zeg het binnen 10 jaar blijft het hele jaar minimaal 20 graden.
Ben depressief en kijk uit naar 21 juni,is tenmiste de langste geweest en worden de dagen korter.
Gelukkig kwam ik per ongeluk dit forum tegen.
Tot snel mensen.

remco2706 - 19-05-’17 20:07
Rita

@Remco: Hier kunnen we allemaal onze frustraties kwijt! Vandaag was het trouwens fijn weer! 17 graden en bewolkt + wind!
Ik snap die nieuwslezers ook niet. Ze zijn compleet euforisch omdat het 30 graden gaat worden. Van mij mogen ze euforisch zijn maar dan moeten ze dat ook maar zijn als het winter is en 2 graden maar met een stralende zon! Maar dan zeggen ze gewoon dat de zon wel schijnt maar dat het flink koud is! Tegen de kou kan iemand zich nog kleden maar met die rotwarmte kan je alleen in de kelder gaan zitten.
Tip! Ik ga in de zomer (als het echt heet is) vaak naar de bioscoop! Dat doe ik zowiezo graag. Maar er zit dan amper volk en ze hebben airco!

Rita - 19-05-’17 23:16
remco2706

Dat klopt inderdaad Rita,mensen die het lekker vinden zitten heel de dag in de airco op hun werk,ik zit ergens waar geen airco is,lekker makkelijk praten van al die boerenboterhammenzakken.
Ik weet wel dat volgend jaar een fatsoenlijke airco komt in me huis met buitenunit.
Ik zeg het ook altijd tegen de wamte kun je je niet kleden,tegen de koude wel.

remco2706 - 19-05-’17 23:44
IemandUitDeRandstad

Pff godver ik zie dat de temperaturen voor volgend weekend ook alweer aangepast zijn van 22 naar 24. Word een leuke verjaardag dan maar niet heus! Kan het nou nooit eens normaal? Moet het echt iedere week hitte zijn? We zitten hier niet in Dubai ofzo. Gaat erop lijken dat we weer een klote zomer krijgen netals vorig jaar. Die vroeg begint met hitte en nog superlang door blijft gaan tot oktober. Ik ga met dat snikhete weer ook naar de bios en andere plekken waar airco is. Maar je moet ook naar huis waar je alleen een mobiele airco hebt die hooguit 3 graden eraf krijgt ofzo. Ik heb al eerder eraan getwijfeld om een echte airco in huis te nemen. Maar het is nogal een investering want ik woon in een huurflat en ik blijf hier niet eeuwig wonen. Maar als het iedere week opnieuw hitte is dan word het noodzaak om een echte airco te nemen!

IemandUitDeRandstad - 20-05-’17 00:15
IemandUitDeRandstad

Ik keek even opnieuw en er is al 26 graden van gemaakt voor volgend weekend. Ik weet dat ik me niet gek moet laten maken door verre voorspellingen, maar de nare voorspellingen met hitte komen STEEDS uit tot nu toe. Blijkbaar zien ze in hun berekeningen dat er toch warm weer aan komt. Waar komt dat nou weer vandaan? Zelfs in fucking Barcelona blijft het veilig onder de 25 graden iedere dag. Dan kan je haast beter in Barcelona gaan wonen dan in Nederland! Sorry hoor maar als dit op deze manier door blijft gaan dan vind ik nederland echt niet leefbaar meer. Dan moet ik echt serieus gaan nadenken om de zomers te ontvluchten voortaan.

IemandUitDeRandstad - 20-05-’17 00:27
Rita

Ik heb het hier ook gezien dat de voorspellingen voor het volgende weekend gewijzigd zijn! Weer die rotwarmte en het blijft duren. Die zomers duren langer en worden heter. Een mobiele airco kan het hier dus niet trekken omdat het in de zomer wel 31 graden kan worden (met de rolluiken naar beneden) en voor een vaste airco heb ik de toestemming nodig van de andere eigenaars omdat de buitenunit moet gemonteerd worden op een “gemeenschappelijk deel”. Uiteraard krijg ik die toestemming niet voor het uitzicht en omdat ze bang zijn dat ze hun ramen ‘s avonds niet meer open kunnen zetten omdat mijn airco lawaai maakt. Naast mij zijn het huurders dus de verhuurder trekt zich niks aan van de hitte. Ik ben de enige eigenaar onder het platte dak!

Rita - 20-05-’17 09:10
IemandUitDeRandstad

Pff ja en ik heb ook gezien dat het volgend weekend niet bij 1 of 2 dagen blijft maar meerdere dagen dat warme weer. Wel 3 of 4 dagen. Dit is weer even erg als vorig jaar op z’n minst! Vorig jaar hadden we begin mei een complete week hitte maar daarna was het de rest van die maand goed weer. Nu is het half mei begonnen en hebben we elke week hitte. En vorig jaar was het geen 30 graden in mei en nu wel. Ik ga dit eigenlijk erger vinden. Arme pandaberen in Rhenen, zij houden netals wij van kou en kunnen slecht tegen warmte. Zij mogen dan voor het eerst naar buiten, als het dus snikheet is. Waarom steeds die zuidenwinden? Ja Rita dat klinkt niet echt alsof je veel eraan kunt doen. Of daar blijven of weggaan is het enige wat je dan kan doen. Dan mag ik denk ook geen airco nemen omdat je dat ook buiten ziet aan de buitenkant.

IemandUitDeRandstad - 20-05-’17 11:15
Sebastiaan

Natuurlijk mogen we hier ons gal spuien, maar ik zie nog geen extreem hoge temperaturen staan in de voorspellingen. Maandag en die maandag daarna wel warm.

Sebastiaan - 20-05-’17 11:29
IemandUitDeRandstad

25 graden volgende week zondag en die maandag erna 26 en die dinsdag 24. Die temperaturen maken al dat het binnen veel te warm word en ik me beroerd ga voelen. En het is nu nog maar mei, het is nog lente! Als die hitte zelfs al in de lente steeds aanwezig is. Het is belachelijk dat het in de lente al zo vaak hoog zomerweer is. En dat iedere week opnieuw zelfs. Van juli weten we dat het eigenlijk iedere dag 25+ is en augustus kan er ook wat van. Juni is voor een groot deel horror. Dus als die ellende dan ook al in mei zooovaak voorkomt dan zijn de zomers echt niet meer te harden in Nederland. Als die voorspellingen uitkomen wat ik niet hoop dan is het al erger dan vorig jaar.

IemandUitDeRandstad - 20-05-’17 14:32
Marian

Ik probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat ik het weernieuws moet horen.Op de radio hoor ik het elk uur,helaas maar dan gaat alleen om morgen.Jammer genoeg vliegen hier de voorspellingen van een week of 2 weken of zelfs tot eind augustus je om de oren.Vandaag is het lekker weer en misschien wordt het volgend weekend wel vies warm,ik weet het niet en wil het niet weten.Heel die weersvoorspeling kutzooi kan me gestolen worden.Ik kan niemand verbieden om op deze sites te kijken en er hier over te schrijven,ik lees de berichten van sommige mensen niet meer maar vindt het wel heel jammer,je kan elkaar beter wat ondersteunen dan elkaar bang lopen te maken met al die voorspellingen.

Marian - 20-05-’17 16:28
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik wil het wel altijd van de volgende dag weten en dan zie je vanzelf wat er daarna allemaal gebeurd. Op die weerapps zie je ook een hele reeks dagen met temperaturen staan dus dan gaan je ogen vanzelf daarnaar. Ik wil het eigenlijk ook zelf altijd zien want ik wil altijd weten wat me te wachten staat. Ik zit toch wel zo in elkaar dat ik wil weten wat er komen gaat dus dat gaat niet echt veranderen. Ik heb wel de behoefte om dat te melden hier als ik zelf in paniek raak door wat ik zie. Ik denk toch wel dat de meeste verder vooruit kijken naar de voorspellingen. Ik denk dat je jezelf zo wilt beschermen door maar niet verder te kijken maar bij mij werkt dat niet. Ik zou juist onrustig worden als ik alleen zou weten watvoor weer het morgen word.

IemandUitDeRandstad - 20-05-’17 20:14
Marian

Ik kijk elke dag op zeelandnet bij het weer en daar staat op een rijtje voor de 5 komende dagen,dus daar ontkom je niet aan.En als het vies warm is kijk ik wel hoe lang dat nog duurt maar als het lekker koel is of vol te houden wil ik in een coconnetje blijven en niet te horen krijgen dat het na een week weer over is.

Marian - 20-05-’17 22:16
IemandUitDeRandstad

Ja op mijn weerapp zie je tot 9 dagen later. En je ogen gaan vanzelf daar naar kijken. Ja dat snap ik. Dat zou ik ook wel willen doen op die manier. Maar aan de andere kant heb ik weer die drang om toch te kijken en mijn weerapp laat me ook steeds ver vooruit zien wat er gebeurd. En als er warm weer op komst is zie je dat ook meteen bij nieuwsberichten op internet. Nouja ik hoop dat het niet uitkomt in ieder geval en dat het een keer naar beneden aangepast kan worden.

IemandUitDeRandstad - 21-05-’17 01:45
Sebastiaan

Ik zie dat er nog drie zomerse dagen komen.. 27 mei 28 graden zelfs! :O

Sebastiaan - 21-05-’17 10:13
IemandUitDeRandstad

Sorry dat ik het zeg maar ik zie nu overduidelijk dat het vrijdag al warm word met 24 graden, zaterdag 27, zondag 27 en die maandag weer 24, in mijn woonplaats dan. Bah ik ben dan jarig. Ik vind echt dat het dit keer wel heel erg vaak zomers warm is in mei wat een lente maand is. Als dit tot oktober zo door blijft gaan word het echt een verschrikkelijke onleefbare zomer. Het is al erger dan vorig jaar want toen was het 1 hele week en was het bij mij tenminste vooral 24 graden. Nu is het verspreider over de maand maar is het wel steeds dik boven de 25 graden. En iedere week komt het terug. Dus ik vind dit wel erger. Een beetje mazzel of geluk hebben we niet met het weer.

IemandUitDeRandstad - 21-05-’17 12:46
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

knmi: zondag 28 mei tot en met zondag 04 juni
De eerste dagen grote kans (70-80%) op een droog en warm tot zeer warm weertype. Zij voorspellen 29 graden voor het weekend.
Weeronline: In het Hemelvaartweekend lijkt het op vrij grote schaal zomers warm te worden met 25 graden of meer. De kans bestaat dat het in het zuiden zelfs tropisch warm wordt met 30 graden. De kans op neerslag is nihil. En de wind komt weer uit het zuidoosten en dat is niet best.

IemandUitDeRandstad - 21-05-’17 14:42
erica

Nee, het is allemaal niet best. Zaterdag, gister 20 mei, was in het westen wolken voorspeld met alleen wat zon later op de dag in het oosten. Mis! felblauwe lucht met was schapenwolken. En vanaf morgen gaat het echt fout. Ongelofelijk. Ik kijk ook altijd wel naar het weer voor een aantal dagen. Kan ik, indien mogelijk, de agenda aanpassen en weet je wat je te wachten staat. Alvast gefeliciteerd Randstad, met je verjaardag morgen. Veel ijsjes eten!

erica - 21-05-’17 14:58
Sebastiaan

Gefeliciteerd IemandUitDeRandstad, volgens mij gaat het morgen warm weer worden. Ik zie 25 t/m 29 mei zomerse temperaturen staan, wat een lachertje! En dan waren mensen in april aan het klagen dat het hier altijd zo koud is.. zomer in mei. Zeikerds! :D

Sebastiaan - 21-05-’17 16:53
remco2706

Tuurlijk moet het weer steeds warmer worden,zal is eens keer anders gaan.
Zet een paar palmbomen neer in nederland,holland del sol.
Klote land hier,je kan beter in spanje wonen.
Gaat ook nergens meer over 30 graden in mei.
Als het zo doorgaat ben ik voor lange tijd ziek en sluit ik me op in een donkere slaapkamer.

remco2706 - 21-05-’17 17:31
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nee ik ben niet morgen jarig maar volgend weekend. Uitgerekend voor dan is er weer tropische shit voorspeld. Niet echt een verjaardagscadeau dus! Het grappige is dat die mensen die over dat zogenaamde veeeeel te koude weer aan het klagen waren ook weer klagen met 30 graden. Dan zeggen ze ook “pff warm he”. Holland del sol, zo kan je het tegenwoordig wel noemen ja. Ik vind dit in ieder geval echt niet normaal meer zo vaak 30 graden al in mei. Wat is er aan de hand met dit land ineens? Is dit puur toeval en pech? Ik begin wel bang te worden voor de komende maanden als het nu al zo horror is. Als ik mocht kiezen tussen vanaf nu iedere dag 20 graden tot september en geen enkele zomerse dag of koele dagen en hittegolven afgewisseld met elkaar tot september zou ik meteen voor de 20 graden kiezen zonder 1 seconde na te hoeven denken. Waarom kan het niet gewoon hollands zomerweer zijn zoals ze dat noemen met 20 graden.

IemandUitDeRandstad - 21-05-’17 18:02
Esther

Ik wil het ook altijd weten wat ik kan verwachten, al wordt ik wel depressief van de voorspelling. Vooral bij weeronline kunnen ze lekker overdrijven. 26 graden noemen ze prachtig lenteweer. Ik wou dat ik een zomerslaap kon houden en pas weer eind oktober wakker worden :-(

Esther - 21-05-’17 18:55
Sebastiaan

Lenteweer? :P Dan denk ik bij 10-15 graden, maar dat is “winter” tegenwoordig. Olá..

Sebastiaan - 21-05-’17 19:56
annelies

link om te janken :
http://www.weeronline.nl/Europa/Nederlan..

annelies - 21-05-’17 20:37
annelies

ze kunnen veel beter voorjaar veranderen in voorsomer en najaar in nasomer…

annelies - 21-05-’17 20:37
Sebastiaan

Er wordt binnenkort opnieuw een dagrecord verbroken in De Bilt..

Sebastiaan - 21-05-’17 21:12
Esther

Ik ben ook totaal geen avondmens en wordt gewoon down van de lange dagen. Wordt je niet wakker gehouden van de hitte dan wordt je wel wakker gehouden van die overdreven mensen die het nodig vinden om om 10 uur ‘s avonds te schreeuwen op straat. Misschien moet ik is een x om 6 uur ‘s ochtends te boel bij mekaar schreeuwen. Kijken of ze dat leuk vinden, hihihi

Esther - 21-05-’17 21:35
Luuk

Aankomende week een hittegolf pff..

Ook hebben we een grote kans op een ‘wespen plaag’ bah bah..

Luuk - 21-05-’17 22:35
Luuk

Waarschijnlijk in Juni en Juli 40 graden.

Luuk - 21-05-’17 22:37
Smoke

Oh wat vind ik die Piet Paulusma een kwal, en met hem al die andere weersvoorspellers met als goede tweede Willemijn Hoebert. En maar ophemelen dat we weer dat klote zwoele warme kutweer tegemoet kunnen zien, en dat we toch echt moeten GENIETEN. Geen enkele neutraliteit meer want iedereen vind hoge temperaturen en veel zon per definitie lekker. De meerderheid bepaalt nu eenmaal de norm.

Smoke - 21-05-’17 22:57
Marian

Het wordt hier met de dag gekker.En het zal in juni en juli vast en zeker 40 C worden ,geen twijfel mogelijk,weet alleen niet in welk land :-)

Marian - 21-05-’17 23:40
IemandUitDeRandstad

Het word zelfs al 40 graden deze week in zuid Spanje;). Ja als het 40 graden in Nederland word dan verbreken we het record want het hoogste was 38,6. Maar ieder jaar komen we weer zeer dicht in de buurt van dat record en denken ze dat we het misschien verbreken. Zou zomaar deze zomer kunnen gebeuren ja. En ja we verbreken warmte records na warmte records pff. Vorige week nog met die 30 graden zo vroeg in het jaar en deze week weer opnieuw. Voorjaar kunnen ze indd beter veranderen in voorzomer want die temperaturen slaan we meteen over. Het is meteen van winterjas naar snikheet. Ik ben wel serieus naar een echte airco gaan kijken op internet, naar wat de mogelijkheden zijn.

IemandUitDeRandstad - 22-05-’17 00:28
Luuk

@Marian waarschijnlijk hier…

@Iemand Ja in India enzo heb je al temperaturen van 50 graden. Het zal niet lang meer duren voordat het hier iedere dag 40 graden is.

Luuk - 22-05-’17 01:44
Luuk

@Iemand die ‘Wespen plaag’ waar men het over heeft lijkt me pas erg. Pffoe kijk er nu al tegen opbah bah

Luuk - 22-05-’17 01:46
Esther

Ik krijg nu ook al stress als ik dat zo hoor van die wespen. Ben echt panisch voor die beesten. Ik heb al een keer een wespennest gehad in m’n tuin. Ik hoop toch echt niet dat het van de zomer 40 graden gaat worden. Het idee alleen al……

Esther - 22-05-’17 06:25
Rita

En de nieuwslezers van het weerbericht waren gisteren en vandaag weer heel euforisch! Er komt een zonnige week aan met zomerse allures en het is fantastisch! Iets om naar uit te kijken! Hier geven ze volgend weekend 29 en 30 graden. Echt horror! Maar de week die we nu tegemoet gaan is ook horror. Temperaturen van 25 graden maar dat is altijd warmer. Ik ben alvast in een echt rothumeur.

Rita - 22-05-’17 09:17
Rita

En ik las daarnet dat het best zou kunnen dat we een lange en hete zomer gaan krijgen zoals in 1976. Ik weet dat je zoiets met een korrel zout moet nemen want ze baseren zich op dingen die geen exacte wetenschap zijn maar ik vind dit wel deprimerend nieuws. Ik was pas 6 in 1976 maar ik herinner me nog wel dat de mensen hun auto niet meer mochten wassen en het gras niet meer mochten sproeien door een tekort aan water.

Rita - 22-05-’17 09:53
annelies

en op weerstatistieken.nl beweert men wij nog maar 111 uur zon hebben gehad in in de 21 dagen in mei. ik ZIE niet anders dan die kutson ….

annelies - 22-05-’17 11:41
annelies

@rita. : ken je die verhalen over klimaatvluchtelingen… in afrika is er zo weinig water, dat men gewoon naar europa moet vluchten anders hebben ze geen leven. en wij rijke F$….ck europeanen moeten en zullen een op en top zonnig somertje krijgen en het mag NIET regenen en anders in de nacht :) wat een … ….

annelies - 22-05-’17 11:43
IemandUitDeRandstad

Wat dacht je van die muggenplaag. Dat zag ik op tv dat het zwart zag van de muggen ergens in het noorden van Nederland. De huizen zagen zwart van de muggen die ertegen zaten. Ik heb veel erger een hekel aan muggen dan aan wespen. Wespen laten mij altijd met rust en ik eet toch nooit buiten. Ik ben ook niet bang voor ze. Maar muggen laten mij niet met rust. Jeetje Rita ik ga dat verhaal nog niet geloven tot ze echt goed bewijs ervoor hebben. Anders draai ik door als ik dat verhaal geloof. Ik ben ook in een rothumeur. Word weer zweten en afzien van de hitte binnen vooral. Word je weer zo loom alsof alle energie uit je getrokken is. Wat haat ik dat! Als die zomerse temperaturen niet bestonden zou ik de zomer nietzo haten. Maar vooral vanwege DIT soort weer haat ik de zomer te erg! Ik smacht naar 20 graden nu!

IemandUitDeRandstad - 22-05-’17 11:57
Rita

Ik ben bang van wespen want een wespensteek doet flink pijn maar ik zit in de zomer altijd in een taverne met airco dus ik heb er geen last van. Ik zit echt nooit op een terras als het erg warm is want ik word daar ziek van. Ik lijd aan een hoge bloeddruk en bij warme/hete temperaturen stijgt mijn bloeddruk nog meer. Mijn dokter zegt dat ik verkoeling moet zoeken en zeker geen zware inspanningen mag doen als het heet is. Van een lange wandeling in de hitte krijg ik bijvoorbeeld ook dikke enkels en voeten. Ik smacht dus ook naar 20 graden of minder!

Rita - 22-05-’17 12:07
erica

We krijgen idd een wespenplaag. Doordat de zomer vorig jaar vroeg begon, mei, en laat eindigde, httegolf in sept., hebben de koninginnen 2x een volk gesticht. Normaal 1. Door de milde winter hebben velen het overleefd en nu stikt het van de koninginnen en mannetjeswespen. Alleen een lange regenperiode kan dit stoppen.
Dat wordt veel “lol” op de terassen met zonliefhebbers. En in hun bootjes en BBQ’s.
Dat krijg je er nu van he?

erica - 22-05-’17 15:18
Luuk

@Erica ik hoop dat ze flink worden gestoken haha.

Luuk - 22-05-’17 15:43
erica

Luuk, dat wou ik niet zeggen, maar ik bedoelde het ook zo! :-)

erica - 22-05-’17 15:47
Sebastiaan

Ik zie net staan dat dit mogelijk één van de warmste meimaanden ooit gaat worden, met een voorspelde afwijking t.o.v. normaal van +1,9 graden. Voor een top 10-notering moet het minstens +1,4 graden zijn.. sorry hoor, maar ik lach die mensen die in april zeiden dat klimaatverandering niet bestaat doordat april aan de koude kant was keihard uit. April behoorde echt niet tot de 10 koudste aprilmaanden ooit, en mei 2017 kan zelfs een top 3-notering krijgen! En om het nog wat dramatischer te maken: mei 2016 stond vorig jaar ook in de lijst. Één ding scheelt; de zon schijnt niet zo vaak deze maand, maar dat is gewoon compensatie. Juni zal weer een erg zonnige en hete zomermaand worden, ben ik bang..

Sebastiaan - 22-05-’17 16:12
Dennis

Het wordt weer een lange zware en hete zomer, de komende vier maanden, bereid je maar voor.
Ruim vier maanden gillende kinderen, harde muziek, opgeklopte vrolijkheid en veel buren overlast. Slecht slapen, hoofdpijn, depressie, staat ons te wachten, tot november, wen er maar aan, ik moet ook.
De zomers worden warmer en langer.

Sorry mensen, had graag iets leuks willen melden.

Dennis - 22-05-’17 17:42
remco2706

Als het goed is na het weekend een paar dagen wat koeler weer.
Maar natuurlijk niet zonder afsluiting van enkele hete dagen met hittekanon.
Trouwens kunnen we niet massaal mailtjes naar de telegraaf sturen en naar naar rtl4?dat strontvervelende gezeik over dat prrrrrachtige weer.
Walg ervan,ik weet waar ik zaterdag en zondag overdag ben,in mijn huiskamer met ventilator en alles dicht.
Vroeger toen ik klein was moest er heel wat gebeuren voordat het eens een keer 28 a 30 graden werd,tegenwoordig hoeft er iemand maar een scheet te laten uit spanje en het is hier meteen al 30 graden.
30 graden is de nieuwe 25,en ja ik geloof ook dat we dit jaar of in ieder geval over een paar jaar makkelijk de 40 graden aantikken.
Ik ben serieus aan het overwegen voor mogelijkheden om naar schotland te verhuizen.
Wil dat echt niet meemaken,

remco2706 - 22-05-’17 17:46
Dennis

Zit ik ook aan te denken Remco, maar je krijg daar geen uitkering.
Je moet een woning zoeken en inkomsten.

Ik wil wel met je meedenken over emmigreren, dit land is niks meer toch.

Dennis - 22-05-’17 18:33
Rita

@Remco en Dennis: Is er nog plaats voor een derde persoon? :)

Rita - 22-05-’17 18:40
Missvegas

Sebastiaan, wat doe je hier eigenlijk? Je bagatelliseert meningen van ons en saboteert de boel, volgens mij ben je gek op warm weer als ik die berichten lees. Ik sta echt te koken van woede over jouw trol actie, wat bezielt jou? Dit was nou net zo’n fijne site. Blijf alsjeblieft bij het viva forum, daar hoor je meer thuis.

Missvegas - 22-05-’17 18:57
Missvegas

Remco, Dennis, Rita, Dit heb ik al meerdere malen geopperd hier op de site, weinig animo onder de oude garde. Vond het altijd wel een goed idee,

Missvegas - 22-05-’17 19:00
Missvegas

@ prozac, ik zie dat je strenger bent gaan modereren, helemaal prima. Wat ik niet begrijp dat in dat kader Sebastiaan niet de toegang tot deze – tot voor kort – veilige site wordt ontzegt. Ik zie liever de ziektes hier over het forum heen en weer slingeren dan dat we een mol hebben.

Missvegas - 22-05-’17 19:20
Sebastiaan

Ik snap niet waar jij je druk over maakt, Missvegas. Als je je aan mijn berichten stoort, is dat jouw probleem. Fouten maakt iedereen, toch?

Sebastiaan - 22-05-’17 19:27
remco2706

Ik ken die sebastiaan niet,maar is misschien een idee(als het daadwerkelijk een trol is)om gewoon niet meer op zo’n figuur te reageren?net doen of ze er niet zijn en er gewoon over lezen.
Afijn,lijkt me wel gezellig met zijn allen emigreren naar een koel land Missvegas haha,iedereen mag erbij.

remco2706 - 22-05-’17 20:34
Missvegas

Waar ik mij druk om maak Sebastiaan, is dat dit een heel fijn forum met gelijk gestemden was. Ik vond jouw posts al dubieus, want tussen de regels door wals je over onze gevoelens heen. Niet fijn, maar niks aan te doen. Maar een anoniem account aanmaken en dan gaan rellen hier, ben je wel goed? Dit heeft niks met fouten te maken, ik vind het ziek en een hele grote smet op dit forum. En dan dat stomme antwoord van je, jij hebt blijkbaar een probleem dat je dit doet. Serieus ik kan er niet bij met mijn hoofd. Wij hebben het al heel zwaar en zitten niet op jouw belerende commentaar te wachten. Dus blijf alsjeblieft rellen op het viva forum waar je nog dagelijks actief bent en hier vervolgens over loopt te huilen.

Missvegas - 22-05-’17 21:04
Missvegas

Remco, thanx. Misschien kan je nog eens terug lezen, ik heb eerder een whatsapp groep voorgesteld of misschien een serieuze bijeenkomst. Ik houd me nu maar aan vast dat 21 juni de langste dag is? Is dat echt zo? Dat vind ik op de een of andere manier hoopvol. Verder is het natuurlijk allemaal weer tenenkrommend op de tv en het weerbericht.

Missvegas - 22-05-’17 21:08
Missvegas

Hee Rita ook bouwjaar 1970! Handig, ook met oog op samenwonen. Zag laatst docu over Spitsbergen, heerlijk, lekker koud en donker, werd er helemaal blij van.

Missvegas - 22-05-’17 21:17
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik was ook al een aantal keer kwaad geworden op hem. Erg vervelend als iemand de boel komt verstoren. De ene keer lees je prettige berichten van hem en herken je jezelf in die berichten en dan geeft hij ineens weer zeer vaag commentaar waarmee hij zichzelf voor 100% tegen spreekt. Eerst klaagt hij bijv zelf erover dat het 25 graden word en later doen een paar anderen dat ook en geeft hij er commentaar op dat je niet moet klagen over 1 dagje 25 graden. Ik ga me niet meer druk om zijn berichten maken. Erover heen lezen inderdaad als hij niet van de site word gezet.

IemandUitDeRandstad - 22-05-’17 21:19
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

En inderdaad miss vegas dit heeft niks met fouten te maken want het is ziek. Vandaag was net te warm voor me. De grens ligt bij mij ook niet voor niks bij 23 graden. Maar omdat het “net” te warm voor me is die 24 graden viel het vandaag nog mee. Vanaf vrijdag word het vreselijk.

IemandUitDeRandstad - 22-05-’17 21:27
Esther

Ik wil ook wel mee emigreren, hoor :-D. Een plek waar het niet warmer wordt dan 10 graden en waar het iedere dag om vijf uur donker is. Met de zomer kan ik me er nog mentaal op voorbereiden dat het warm wordt, maar dat je nu in mei al de tropische temperaturen te maken krijgt beangstigt me wel. Ik wil er niet over nadenken hoe het weer er over 10-20 jaar uit ziet.

Esther - 22-05-’17 21:48
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zou ook dolgraag emigreren maar ik wil geen dierbaren achterlaten. Niemand wil verder met me mee. Spitsbergen mag je maar tijdelijk wonen dacht ik. En ijsland lijkt me verder geen leuk land, alleen het weer is ideaal. Ik wil eigenlijk alleen in het zomerseizoen weg uit nederland. Moet je eigenlijk een vakantiehuisje hebben waar je iedere zomer naartoe gaat. Andere idioten die ik ken die van de zomer houden gaan iedere winter naar spanje in een vakantiehuisje. Ik wil het tegenovergestelde.

IemandUitDeRandstad - 22-05-’17 22:05
Esther

Ik kan me herhinneren dat ik wat over een whatsapp groep heb gelezen. Ik kan het alleen niet meer terug vinden. Bestaat die groep? Zou me best wel willen aansluiten:-)

Esther - 22-05-’17 22:17
Prozac

@missVegas, ik modereer inderdaad ietsje strenger. En ik wil graag een zuiver gesprek, vandaar jou ik ook in de gaten of mensen onder andere namen reageren. Verder is het hier redelijk het wilde westen. Mocht het echt trollen worden, dan zal ik zeker ingrijpen. Volgens mij zet hij momenteel voornamelijk zichzelf te kijk.

Prozac - 22-05-’17 22:22
Marian

Als het een tijd warm weer is kan ik het een ietsje beter verdragen en zelfs zo dat aan het einde van de zomer 22C frisjes vind en ik een vest aandoe.Weet niet hoe dat bij jullie is

Marian - 22-05-’17 22:34
Rita

@Marian: Ik kan het ook iets beter verdragen als het al een langere periode warm is maar boven de 23 graden verdraag ik gewoon niet. Dan loop ik als een zombie rond. Mijn hoge bloeddruk en de medicatie die ik daarvoor slik zal er wel iets voor tussenzitten. Vandaag hadden ze 25 graden gegeven en het was hier deze middag gewoon 32 graden en zeer weinig wind. Echt een moordende combinatie.

Rita - 22-05-’17 22:57
IemandUitDeRandstad

25 graden en meer blijft altijd extreem heet voor me, dat went nooit. En als ik de allerlaatste voorspelling moet geloven op m’n weerapp komt er een hittegolf. Wat betekent dat het 5 dagen achter elkaar minimaal 25 graden is met 1 of 2 tropische dagen erbij dacht ik. Wat ik nu zie: do 24, vrij 27, za 30, zo 31, ma 27, di 24, wo 24. Voor mijn woonplaats dan wat elders dus hoger is. Ik weet wel dat dit zeer extreem is voor mei. Zo snel veranderd het klimaat ook weer niet dat dit normaal is voor mei nu.

IemandUitDeRandstad - 22-05-’17 23:53
IemandUitDeRandstad

Het word ook steeds erger wat ze voorspellen. Een groot aantal berekeningen voorspelt dat het 30-33 graden word in het weekend. Hoelang de extreem warme lucht blijft na het weekend is nog onzeker. Dat word bij weeronline gezegd. Vroeger hoorde dat soort dingen alleen bij juli en augustus. Maar vorig jaar ook al eind september en en begin mei en nu alweer in mei. Ik ga echt heel erg serieus overwegen om een echte airco te laten installeren thuis.

IemandUitDeRandstad - 23-05-’17 01:21
Luuk

Zaterdag en Zondag 30 graden en de rest bijna allemaal 27 graden pfffffff schijtland

Luuk - 23-05-’17 03:58
Sebastiaan

Sorry hoor, maar ik ‘trol’ de afgelopen dagen helemaal niet. Ik spreek niemand tegen nu, geen mensen die niet van de zomer houden in iedergeval. Ik heb geen zin om nog meer ruzie te hebben hier. Ik kan zelf erg slecht tegen warmte, maar het was meer dat ik 18 graden niet echt heel warm vind, maar dat er hier dan toch veel geklaagd werd. Maar natuurlijk moet iedereen zelf weten wat hij/zij te warm vind.

Om dan maar weer over te schakelen: ik had het gisteren erg warm ‘s avonds, de warmte bleef erg lang hangen.

Sebastiaan - 23-05-’17 07:58
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-05.. Ik begon gisteren al over een hittegolf in mei en de weersites waren nog niet zover. Meteen 1 dag later, ja hoor. Het is verschrikkelijk dit. Erger had niet gekund voor nu.

IemandUitDeRandstad - 23-05-’17 11:48
IemandUitDeRandstad

Ze denken nu al dat we zelfs op de tweede plaats gaan komen van warmste mei ooit. In in de top 3 komen zoals vorig jaar.

IemandUitDeRandstad - 23-05-’17 11:50
Rita

Dat bericht over die hittegolf is idd. horror! Enkele jaren geleden hebben we hier in België (dus ik veronderstel ook in Nederland) een zeer koude en lange winter gehad (winter 2012-2013)! Ik vond dat zalig! Maar nadien is dat weer compleet omgeslagen! In 2013 was het in de zomer al heel erg warm en ik heb de indruk dat sindsdien de zomers echt langer duren en heter worden. Hier is het vandaag te doen! Er staat buiten een vrij koele wind en dat maakt het voor mij draaglijk! Mijn buurman had een trui met lange mouwen aan en vond het frisjes! Ik loop rond in een halflange broek met t-shirt en uit de wind zweet ik nog!

Rita - 23-05-’17 13:45
Esther

Ik begin nu al koppijn te krijgen van de warmte. En geen energie om ook maar iets te doen.

Esther - 23-05-’17 16:57
Sebastiaan

Hier in Friesland is het héérlijk weer, het is totaal niet warm, wat ook door de wind komt.

Na dit bericht ga ik er niets meer over plaatsen, maar ik kan 18 graden met een zonnetje heel erg waarderen. Daarom vind ik het moeilijk om te lezen als mensen het te warm vinden, omdat dat voor mij de grens is om korte kleren aan te doen. En ik vind het erg fijn om gewoon in een T-shirt naar buiten te gaan. Boven de 22 graden vind ik het echter niet al te lekker, en het klopt misschien dat ik dit jaar beter met de zomer om kan gaan dan vorig jaar, want toen vond ik 20 graden ook al ondraaglijk, dit jaar niet. Ik denk dat ik ook niet meer zo vaak (in de toekomst) berichten zal plaatsen, omdat het telkens beter met mij gaat na allemaal ellende uit 2016, en mijn humeur ook; hierdoor kan ik de zomer ook steeds meer waarderen, al zijn de hitte en de plaknachten natuurlijk verschrikkelijk! Ik zal daar maar ook geen berichten meer over plaatsen, maar ik vind de herfst en de winter toch wel mijn favoriete seizoenen! Vooral in de winter zal ik hier enthousiast juichen als het koud word en er sneeuw valt (als dat dit jaar gebeurt :s). Maar veel sterkte deze week, volgende week wordt het niet zo warm meer!

Sebastiaan - 23-05-’17 17:48
Missvegas

@ esther, ik heb ooit een whatsapp groep voorgesteld, geen idee leek me leuk. En omdat ik serieus een keer iedereen wilde ontmoeten, er is verder niet op gereageerd. Ik denk dat ik maar een week in een ijshotel ga bivakkeren.

Missvegas - 23-05-’17 18:29
IemandUitDeRandstad

Zo vandaag was het buiten lekker. Zoals vandaag is tenminste normaal weer. Het hoeft toch niet perse warm te zijn wil het lekker weer zijn pff. Vandaag was er een trut die klaagde dat ze zonder jas naar buiten was gegaan maar ze het te koud vond. Ze zei: gelukkig word het eindelijk zomer in Nederland de komende dagen. Aaahh m’n bloed kookte op dat moment. We hebben fucking vorige week nog 30 graden gehad en gister was het zomer. Dat weet iedereen natuurlijk hier. En vandaag was er iemand anders die zei op een drukke plek bij een ijssalon: wat word ik hier gelukkig van om iedereen vrolijk en allemaal gezellig druk buiten te zien genieten van de zon. Staat echt zo haaks op hoe ik erover denk. Gelukkig was er wel een andere vrouw die gister zei dat ze het nu al warm had en hoe zij nou de komende dagen door moet komen. Daar had ik ook aardig tegen gedaan.

IemandUitDeRandstad - 23-05-’17 19:57
Jozef 1965

Al dan niet goed kunnen verdragen temperatuur van bvb 18 ‘C . . Het hangt nog sterk af van het luchttype; beter bij aangename lucht met lage vochtigheid dan bij benauwde met hoge vochtigheid.

Jozef 1965 - 23-05-’17 20:55
remco2706

Ik vind het ook elke keer weer frappant dat de warme voorspellingen echt altijd uitkomen.
Maar owee als er eens een keer een zeer koude periode wordt voorspeld in de winter.
Dan kan je er donder op zeggen,dat het naarmate je dichterbij komt,helemaal niks van die koude uitbraak in de winter terecht komt.
Moedeloos wordt je ervan,met die stinkhitte zitten ze er nooit naast,wel bijna altijd met koude voorspellingen.
Ook al heel de week pokkeherrie van die stinkmotoren die met een bloedgang steeds voorbij racen,ik stond al letterlijk met een knuppel klaar om zo een kolere gozer van zijn rotding af te rammen,helaas vond mijn vriendin dat een minder goed idee.
Vandaag was het prima weer,behalve eigenlijk teveel zon,maar nee kan nooit zo blijven stel dat het aangenaam bijft hier.
Weekend ook horror,en van die koelte komt ook niks terecht,ben straks letterlijk ziek van de hitte.
Hoop dat de rotzomer snel voorbij is,kan ik de mensen uitlachen die het straks koud vinden bij 18 graden stakkers.

remco2706 - 23-05-’17 21:10
remco2706

Oja heb trouwens gisteren een mail gestuurd naar rtl met het verzoek om voortaan op een normalere manier het weer te presenteren.
Kreeg een mail terug dat ze het gingen doorgeven aan de juiste afdeling.
Of ze er wat mee doen,vast niet,maar ze weten nu wel dat er meer mensen zijn zoals wij.

remco2706 - 23-05-’17 21:12
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja precies dat ben ik helemaal met je eens. Koude voorspellingen komen nooit uit en warme altijd. Sterker nog warme voorspellingen worden steeds hoger aangepast en het word vaak nog heter dan ze voorspeld hadden. Goed van die mail maar ze gaan er vast toch niks mee doen inderdaad. Morgen ook nog normaal weer in het westen en vanaf donderdag ellende of vanaf vrijdag. Iedereen spreekt er nu nog positief over van: het word lekker warm:D, nou ik wil die idioten volgende week nog wel eens spreken.

IemandUitDeRandstad - 23-05-’17 21:40
Marian

Remco ik denk dat ze met de juiste afdeling gewoon de vuilnisbak bedoelen :-)

Marian - 23-05-’17 22:45
Luuk

Ze denken zelfs aan een hittegolf in brabant aankomend weekend.

weer een record pffoe

Luuk - 24-05-’17 03:05
Ankie

Hallo allemaal

Tijdje niet geweest hier maar met de verschrikkelijke voorspellingen voor dit weekend toch opzoek naar gelijkgestemde.
Limburg word zaterdag zelfs 31 graden voorspeld en dat in mei. Ben er serieus depressief van. Idee dat deze ellende nog tot eind september doorgaat. Sterkte allemaal

Ankie - 24-05-’17 04:28
Rita

Ik ben ook gedeprimeerd uit bed gekomen. Binnen in het ondertussen al 25 graden en met de hitte die ze voorspellen zit ik tegen maandag aan 29 à 30 graden in huis. Afkoelen doet het hier niet omdat er nauwlijks wind is, geen regen en ik woon onder een plat dak. Ik moet straks ook het openbaar vervoer nemen dat geen airco heeft! Ik mag er niet aan denken dat dit zo blijft tot eind of half september! Veel sterkte aan alle lotgenoten!

Rita - 24-05-’17 09:00
Luuk

De aarde warmt op over 10 jaar hebben we temperaturen uit Zuid Afrika en Dubai..

Luuk - 24-05-’17 15:09
erica

Ik heb ook eens naar rtl4 gemailed, niets gehoord. Maarr ik ga vanavond beginnen om de tv even uit te zetten als ze gaan jodelen over de zon. Als we dat massaal doen, moeten ze dat ‘dipje” toch opmerken?
Ik stond maandag bij een loket. 1 dame voor me. Problemen met de pinpas. De desk zei: maar we hebben in ieder geval mooi weer! De dame zei ja. Ik eroverheen: Als je van zon houdt dan bedoelt u. De dame zei tegen mij: Ja, en ik hou daar eigenlijk niet van, altijd dikke enkels, etc. Zie je nou wel? Er zijn er veel meer. Ze komen er alleen niet voor uit. Maar ik kom ze regelmatig tegen door even een beetje te reageren.

erica - 24-05-’17 15:37
Dennis

Nou heb betreft boodschappen alles in huis, ga het weekend niet naar buiten.
En ik heb goede slaappillen gekregen.
Wil geen paniek oosten, maar dit wordt een zwaar weekend, en er zullen nog vele volgen.

Jullie zijn niet alleen!

Dennis - 24-05-’17 18:12
Esther

Wat een ellendige vooruitzichten voor het weekend. En dat eind mei terwijl het officieel nog lente is. Ik houd m’n hart vast voor de rest van de zomer :-(

Esther - 24-05-’17 18:38
Esther

We kunnen trouwens ook wel naar de Wadden verhuizen. Hoeven we ook geen ander taal te leren, hahaha Daar wordt het volgens Weeronline vrijdag “slechts” 18 graden. Ik weet hoor, maar is 18 graden niet heel normaal voor deze tijd van het jaar.

Esther - 24-05-’17 18:43
Rita

18 graden lijkt me heel erg leuk en normaal voor deze tijd van het jaar! Het wordt hier op vrijdag helaas 28 graden en op zaterdag zelfs 32 graden. En altijd is de temperatuur hoger dan dat ze aangeven! Pas vanaf dinsdag wordt het koeler maar dan is het nog altijd 22 graden (en dus warmer) en de hitte zit binnen! Als het geen weken gaat regenen dan zit ik met die hitte tot begin september! Wat haat ik dit weer! Hopelijk hebben we de zomer al gehad en gaat het veel regenen en rond de 20 graden! Nadat het afgekoeld is 18 graden, zon en veel wind!

Rita - 24-05-’17 19:58
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

18 graden is inderdaad de norm voor deze tijd. Wat een verwende kleuters zeg dat ze het ‘slechts’ 18 graden noemen. Nee het moet overal snikhete zomer zijn van ze! Ik hou ook m’n hart vast voor wat er nog voor ellendig weer gaat komen aangezien het nu al zo erg is. Leuke en enige verjaardag zeg dat ik gezellig geblindeerd binnen kan zitten in het weekend. Ik weet al een week dat m’n verjaardag dit jaar in ieder geval klote zal zijn.

IemandUitDeRandstad - 24-05-’17 20:54
remco2706

Ja ik denk ook de prullenbak id maar ja,naar de wadden verhuizen is inderdaad een goed idee,daar blijft het vaak lekker koel.
Ik heb een tip,tegenwoordig kan je als particulier een airco leasen,ik denk eraan om het te doen.
Ik hoop echt dat de zomer zijn kruid al heeft verschoten en de rest van de zomer koel verloopt.
Volgend jaar ga ik ook rolluiken laten instaleren,dan blijft het lekker donker en koel in huis.
En dan dat mooie winterse plaatje op de achtergrond van deze site echt prachtig gewoon.
Kinderen zullen later zeggen:wat is dat witte?het is koud.
Zie mezelf al ff lekker onder die boom zitten of wandelen in de sneeuw.
Vaak bij temp rond het vriespunt met weinig wind en een klein zonnetje loop ik in een t shirt rond.

Ik denk maar zo,elke dag voorbij is 1 dag dichter bij de herfst.

remco2706 - 24-05-’17 21:04
Rita

@Remco: Ik heb rolluiken en dat scheelt zeker 5 graden als de middagzon schijnt. Mijn living ligt in het zuidwesten en heeft volle zon van kort na de middag tot de zon ondergaat. Niet leuk in de zomer dus! Mijn onderbuurvrouw heeft geen rolluiken en daarom weet ik dat het zoveel scheelt. Helaas is het bij mij binnen nog 30 graden met de rolluiken naar beneden als het langer dan een week 30 graden buiten is! Dus nog pure horror.

Rita - 24-05-’17 23:07
Rita

En de aankoop van een aircooler (ventilator waar je ijsblokken in moet doen of koud water) is geen goed idee! Het water maakt de hete lucht in de kamer vochtig met als resultaat dat het nog meer ondraaglijk gaat worden!

Rita - 24-05-’17 23:10
Missvegas

Hahaha wat een herkenbare verhalen weer. Ik heb ook weer met kromme tenen al die kansloze kut clichés moeten aanhoren. Ga ik ná mijn werk naar huis om te sporten, boodschappen te doen, koken en troep opruimen, zegt de receptioniste; Zo jij gaat zeker lekker genieten van het sonnutjuh. En appjes van collega’s die na werktijd met een glas wijn in de tuin zitten. Zum kotsen gewoon. Mijn geluk moment is buiten donker, koud en liefste storm, lekker koffie sigaretje en leuke tv, dan ben ik in mijn element. Moest naar de doc vanochtend en lag op zo’n onderzoekstafel toen ik opstond was dat papier helemaal doorweekt, zo gênant en irritant. Sterkte luitjes

Missvegas - 24-05-’17 23:19
Sebastiaan

Zaterdag kan het mogelijk een tropische dag worden… volgens weerstatistieken.nl wordt het dan 30 graden! :O Sterkte iedereen, ik hoop dat het hier nog enigzins meevalt.. ik kan me het niet goed voorstellen, als ik naar de afgelopen dagen kijk..

Sebastiaan - 25-05-’17 00:06
Esther

Zie net een dom bericht van weeronline voorbij komen: Het is dit jaar dit eerste feestdag die warmer verloopt dan de kerst van vorig jaar. Stomme overdreven gedoe. De dag is net begonnen en ik ben er nu al klaar mee met die piephitte……

Esther - 25-05-’17 09:41
Rita

Ik zie net op buienradar dat het vanaf volgende week dinsdag frisser gaat worden! Dat zijn nog 5 hééééél lange dagen! Maar die rothitte zit natuurlijk in je huis en is niet buiten op 1 week! Ik voel me nu trouwens al moe en lusteloos. Ik zou zo terug willen gaan slapen.

Rita - 25-05-’17 10:12
Franca

Ik zit in Frankrijk. Ook stik warm hier. Sprak met vrienden ze vertelden in het verleden het daar ook veel normaler was, met mei rond de 20 graden. Gelukkig hier luiken op de raam en alle begrip dat ik sloom en niet in mijn element ben. Ik zie zo tegen de zomer op. Sterkte iedereen komende dagen.

Franca - 25-05-’17 11:37
IemandUitDeRandstad

Als ik weeronline moet geloven dan kan het in het westen afgezien van zaterdag die andere dagen mee gaan vallen. Voor morgen 27 graden maar de wind kan van zee gaan waaien in de loop van de middag waardoor het afkoelt naar 19-23 graden. En zondag 23-24 graden in het westen en maandag ook zoiets. Op m’n weerapp staan wel veel hogere temperaturen aangegeven. Maar als dat uitkomt hebben mensen in het westen het minder zwaar. Er word wel weer gezegd op weeronline dat het zaterdag 33 graden kan worden lokaal.

IemandUitDeRandstad - 25-05-’17 11:50
Sebastiaan

Kerst was ook erg zacht dit jaar, en het is eind mei. Dan is het toch niet bijzonder dat het nu geen 12 graden meer is? Oké, het is warmer dan normaal, maar normaal zou het 18 graden in mei zijn, wat nog steeds warmer dan de warmste kerstdagen is. Weeronline bespot zichzelf zo echt..

Sebastiaan - 25-05-’17 11:55
IemandUitDeRandstad

Ik heb ook sommige zomers veel geluk gehad dat ik in het westen woon en daar de temperatuur achter bleef op de rest van het land vanwege de zeewind die iedere dag ging waaien. Maar tot nu toe hebben we steeds aflandige winden waardoor het in het westen zelfs warmer word dan het oosten:S.

IemandUitDeRandstad - 25-05-’17 11:56
Marian

De paar dagen met oostenwind wordt afzien en dat zit je aan de kust ook niet best.Hier in zeeland 26 tot 28C dit weekend en daarna weer westenwind zodat de boel wat afkoelt.Walcheren is een schiereiland dus aan drie kanten water en dat scheelt een hoop.Als je een mobiele airco koopt koop dan een goede ,ze zijn wel duur heb die van mij 6 jaar geleden gekocht en kosste toen 350 E.en een paar meter losse afvoerslang erbij,die je ook voor een droger gebruikt en uit het raam hangt.En anders kan je ook nog een ventilator gebruiken en een bak ijs ervoor zetten lijkt me goedkoper dan een of ander apparaat.

Marian - 25-05-’17 13:23
remco2706

Ik heb het over een airco die je ophangt,weet niet precies hoe dat heet,met een complete buitenunit.
Tijd instellen voor je gaat slapen en alles is heerlijk koel.
Ik hoop inderdaad dat het in het westen mee gaat vallen,kan ook niet wachten op heerlijk donker weer.Vind het een mooi gezicht als er flinke wind staat in de bovenstroming en de woelige luchten jagen met een rotgang voorbij,lekker filmpje aan.
En goed nieuws rita dat het,hoop ik,koeler gaat worden na dinsdag.
Hoop dat het een tijdje koel blijft zodat het huis tijd krijgt om af te koelen.
Ik heb de slaapkamer op het zuiden,verschrikkelijk gewoon die klote zon altijd in je slaapkamer.

remco2706 - 25-05-’17 13:44
Rita

Ik heb net het weerbericht bij ons gezien en op dinsdag periodes met regen, een enkele bui of kans op een onweer. Dus we hebben iets om naar uit te kijken!
@Remco: Ik zou zeker die rolluiken laten installeren als je slaapkamer op het zuiden ligt. Bij mij ligt daar de living/eetkamer + keuken en dat is een hel. Zelfs met rolluiken! Maar dankzij die dingen scheelt het wel 5 graden. Mijn slaapkamers liggen in het oosten en daar is het 2 graden koeler dan in de living. Maar met dit weer slaap ik met de rolluiken naar boven en het raam open dus ik word wakker door die rotzon die om half 6 al begint te schijnen.

Rita - 25-05-’17 14:52
erica

Morgen, vrijdag, geen afspraken, dus binnen. Zaterdag zou ik een uitje hebben, ga dat afbellen. Zondag ook binnen en dan is het bijn dinsdag. Vreselijk die hitte. Je kunt je nergens toe zetten. En langs de kust was het vroeger altijd een paar graden koeler, maar dat is ook al over. De ijsblokken liggen in de vriezer. Onder de ventilator zetten in een schaal. ‘s Avonds je kussen even in de vriezer leggen. Sterkte allemaal!

erica - 25-05-’17 15:51
Castor

Die rotherrie en dat gegil van kinderen overal maakt de horror compleet. Straat vergeven van de barbecue lucht. Lekker in het sonnutjuuuuh zwart aangebrande kiloknallers vretuhhh! Fijn, kan er dus geen raam open vanavond. Alles en iedereen weer lekker doorgedraaid en opgefokt. Nog vier maanden te gaan.

Castor - 25-05-’17 18:52
Castor

Buiten is de luchtvochtigheid gelukkig nog redelijk laag. Dat maakt het net ietsje draaglijker. Bij mij binnen is de luchtvochtigheid altijd bizar hoog. Alsof je een tropische plantenkas binnenkomt. Zo’n schimmelige broeiende zuurstofarme dampende atmosfeer die 25 graden doet aanvoelen als 35. Heb een soort van oplossing gevonden die lijkt te werken en waar sommigen die hetzelfde probleem hebben wellicht wat aan hebben: een simpele luchtontvochtiger. Ik ben heel erg gelukkig met dit apparaat. Hij verhoogt de temperatuur weliswaar met ongeveer 2 graden maar de dunnere frissere drogere lucht die ik ervoor terugkrijg maakt de gevoelstemperatuur desondanks stukken lager!

Castor - 25-05-’17 19:12
Rita

Bedankt voor de tip Castor. Hier is de luchtvochtigheid nog goed (40% ofzo) maar ze geven vanaf zondag heet en een hoge luchtvochtigheid. Ik lig al de ganse middag regelmatig op de bank. Het is binnen bijna 26 graden ondanks dat de rolluiken naar beneden zijn maar buiten is het nog heter natuurlijk. En op de radio zijn ze euforisch over dit rotweer. Ik heb echt de pest in! Ik geniet graag van een daguitstap maar met deze temperaturen is dat onmogelijk! De afgelopen week was het op de bus ook weer genieten van de penetrante zweetgeur! Snappen sommige mensen echt niet dat een douche, schone kleding en een deodorant wonderen doet? En hier rijden ze rond met oud materiaal dus de luiken kunnen regelmatig niet open en airco is onbestaande. Zelfs de chauffeurs worden er ziek van om in zo’n omstandigheden te moeten werken.

Rita - 25-05-’17 19:33
cool me

Ik kan wel janken als ik de weervoorspellingen lees. Sterkte allemaal de komende dagen. Ik ben naarstig op zoek naar een mobiele airco die je kan leasen. Weet iemand waar?

cool me - 25-05-’17 23:43
IemandUitDeRandstad

Ik heb de dagen dat het nog geen warm weer was de verschrikkelijke vooruitzichten zoveel mogelijk genegeerd en gewoon in het nu geleefd. Binnen is het nog net te doen bij me nu en vandaag was het buiten ook nog net te doen (tenminste bij mij). Maar m’n stemming is weer helemaal in een rothumeur gekomen omdat morgen die ellende start. Ik heb tot nu toe nog niet echt afgezien van de hitte omdat het tot nu toe kort heet was zodat de hitte nog niet echt binnen kon komen. Maar ik weet dat het vanaf morgen anders zal zijn. Zeker na zaterdag zal het afzien worden en word het weer een marteling. Het is gewoon niet leefbaar meer. Debiel weer gewoon. Dat je nou een seizoen minder leuk vind kan, maar dit gaat veel verder dan het niet leuk vinden. Ik haat het zomerseizoen voor 100% vanwege dit soort onmenselijke temperaturen. Rita wat verschrikkelijk dat het nu al heet is bij je binnen.

IemandUitDeRandstad - 26-05-’17 00:21
IemandUitDeRandstad

Pff en al die idioten die gaan bbquen. Ik heb met die hitte nieteens trek in eten. Ik krijg nieteens fatsoenlijk een hap door m’n keel. Ik ben dit weekend jarig en normaal ga ik dan altijd iets eten wat ik heel lekker vind en komt er ook taart in huis. Nou nee dankje nu niet hoor! Alleen maar vanwege dat mongolenweer moet ik dat verplaatsen naar een andere dag als die hitte weer over is. Maar een weekend verplaatsen dus. En ik ga het hele weekend binnen zitten sowieso met de gordijnen dicht. En me beroerd voelen de hele dag en ieder uur naar de kraan lopen en m’n armen en polsen een tijd onder de kraan houden om af te koelen. Ja dat doe ik altijd met warm weer. Misschien een tip voor anderen om ook te doen. Dan stop ik even met zweten.

IemandUitDeRandstad - 26-05-’17 00:29
IemandUitDeRandstad

Ik vind het voor mezelf en voor iedereen op deze site heel vervelend dat we weer gaan afzien. Maar voor zomerliefhebbers die het te kwaad gaan krijgen word ik juist vrolijk en denk ik: net goed en lekker voor je! Laat ze maar flink afzien en hele slechte plaknachten krijgen. Leren ze het misschien af om de zomer leuk te vinden. Dat ze 20 graden leuk vinden daar kan ik nog bij met m’n hoofd en dat kan ik nog begrijpen. Maar vanaf 25 graden kan ik er echt niet met m’n hoofd bij dat je dat als prettig kan ervaren. Ik heb totaal geen medelijden met zomerliefhebbers die afzien, sterker nog ik kan die hitte beter overleven als ik weet dat zomergekken ook lijden.

IemandUitDeRandstad - 26-05-’17 00:56
erica

Nou, bijna 3 uur in de nacht. Wakker en ramen open. Ritme omgegooid. Anders ga ik dit niet trekken. Jammer, maar het is niet anders. Vandaag veel ingehaald, verder stopt het even. Sterkte voor degenen die dit niet kunnen doen. We halen het weer in!!

erica - 26-05-’17 02:52
Luuk

Bij mij is het nu 22 graden binnen. ik had gister een nieuwe ventilator gekocht (60 euro) die zet ik dan voor de deur opening.. Hopelijk blijft het zo ook al was het vannacht wel super heet binnen pffoe. 26 graden.

Luuk - 26-05-’17 06:21
Luuk

@Erica hoe gek het ook is ik slaap in de zomer vaak overdag en dan leef ik juist in de nacht omdat het dan koeler is en ik die gekte vanbuiten niet mee maak .

Luuk - 26-05-’17 07:23
annelies

@erica en luuk :
ik ook hoor. gewoon s nachts je ding doen en laat die mafkezen maar lekker gillen in hun somersonnetjuuuhhh wil het niet eens zien

annelies - 26-05-’17 08:09
Esther

Gelukkig valt de temperatuur bij mij in huis nog wel mee. En ‘s nachts slaap ik ook nog wel redelijk goed. Hopelijk koelt het na het weekend flink af. Sterkte allemaal komend weekend.

Esther - 26-05-’17 08:21
Castor

Temperaturen voor komende week weer ietsje omhoog bijgesteld. Natuurlijk. Wat had je verwacht? Ga er maar vanuit dat je bij 20 graden voorspellingen er altijd een paar graden bij op kan tellen. Dan zit je goed.
De zomers van gemiddeld 22 graden met schapenwolkjes behoren helaas voorgoed tot het verleden.

Castor - 26-05-’17 09:20
Luuk

@Annelies Ja ik ga om 04;45 de hond uitlaten dan is het nog rustig opstaat en nog half donker. Om 7 uur reeks de hel vaak los. Me vriendin mag mooi die hond smiddags en savonds uitlaten hahha.

Luuk - 26-05-’17 09:48
Rita

De temperatuur voor volgende week is hier ook helaas bijgesteld. Dinsdag 25 graden en geen druppel regen t.e.m. 31 mei. Dat staat toch zo op buienradar te lezen. Vorig jaar was dat dus ook! De andere helft van België had zo goed als dagelijks zware regen- en onweersbuien en hier deed dat dus niks! Nu wens ik de mensen geen schade toe maar ik wil zo graag die regen voor de afkoeling.
Wat ik soms doe is zo’n blauwe ijsblok uit de diepvriezer in een keukenhanddoek wikkelen en zo in de zetel gaan zitten. Dat werkt ook om af te koelen. Zeker niet zo op je huid leggen want dat geeft brandwonden. Veel sterkte aan iedereen die last heeft van de warmte.

Rita - 26-05-’17 10:10
Rita

aan de persoon uit de Randstad: Ik wens je toch een fijne verjaardag toe (goed bedoeld). Is er in je buurt geen taverne waar ze airco hebben? Dan kan je daar iets gaan eten. Ik woonde vroeger in een stad en daar hadden ze enkele aircozaken waar je me altijd wel kon vinden met dit rotweer. Nu woon ik in een dorp waar alleen de supermarkt airco heeft! De bios heeft ook airco! Daar ben ik de afgelopen week ook naartoe geweest! Er zaten nog 4 of 5 mensen in de zaal! Met dit weer zie je daar geen kat.

Rita - 26-05-’17 10:14
IemandUitDeRandstad

Dankje Rita. Weet je wat het is, als ik nou eenmaal in die hitte ben geweest buiten of binnen thuis dan komt m’n eetlust ook niet meer terug. Ik denk dat ik dan wel heel erg lang in een normale omgeving met airco heb moeten zitten wil m’n eetlust terugkeren. En met dit warme weer zie je die zomergekte ook bij eetgelegenheden. Al die mensen met hun zomerse strandkleding. Dus nee ook geen zin in. Die hele sfeer ook vreselijk gewoon. Ik verschuif het gewoon naar een volgend weekend. Ik word echt overstuur als ik weer zie dat die temperaturen weer omhoog bijgesteld zijn voor volgende week. Houdt het nooit meer op ofzo? Dit kan toch niet? Een hele zomer 23/25 graden als minimum temperatuur. En dat in mei al. Ik zie voor komende week weer iedere dag 23 graden staan en voor donderdag weer 25. Zijn wij nu netals Spanje ofzo! In Barcelona is het nu elke dag 23 tot 26 graden maar voor die plaats is dat normaal.

IemandUitDeRandstad - 26-05-’17 12:04
Sebastiaan

Oh nee, donderdag wordt het opnieuw 22 graden.. dus weer een warm weekend?! Sterkte iedereen. Gisteren was het nog fijn hier, maar nu is het al net zo warm als gisteren in de middag.. en dan bedoel ik op het warmste moment..t

Sebastiaan - 26-05-’17 12:18
Franca

Sorry ik wil niet zeuren maar ik heb het even gehad. Wat ik ook heel erg aantrek is dat op mijn werk ze denken dat ik een mafkees ben als ik zeg dat ik de zomer haat. Het vooruitzicht dat ik vier maanden moet afzien geeft me momenteel een huilbui. Ik ben zo blij dat ik hier dat een beetje kan uiten. Ik haat mijn appartement in de zomer.

Franca - 26-05-’17 13:38
Rita

@Franca: Wij begrijpen je hier allemaal heel goed en hier mag je ongestraft zeuren! Hahaha … Ik ben een uurtje geleden naar de supermarkt geweest omdat ik niet anders kon en ik heb me letterlijk moeten slepen! Zo warm is het! Ik rekende af en de kassierster zei heel vrolijk dat ik nog wat van het zonnetje kon gaan genieten. Ik zei tegen haar dat ik ziek ben van dit weer en dat er niks te genieten valt! Dan staren ze je aan maar zeggen niks meer. Ik heb net een douche genomen want ik plakte van gewoon boodschappen te doen en ik zag dat ik weeral met dikke voeten zit. Ik ga nu gewoon slapen! Dit maakt me ook triest want wat voor leven is dit nu? Het is hier 26 graden binnen! Maandag moet ik werken! Ik mag er niet aan denken dat ik in die hitte naar daar moet gaan met het openbaar vervoer! Bij ons hebben ze ook geen airco! Veel sterkte Franca en natuurlijk ook aan al de lotgenoten.

Rita - 26-05-’17 14:29
Luuk

@Sebastiaan waar woon je dan in het noorden? Want in het zuiden (noord brabant) is het vanaf Woensdag al een hel tot en met Maandag

Luuk - 26-05-’17 14:30
erica

Hier nog 21,5 in huis, maar dat gaat natuurlijk oplopen. Vanmorgen in de krant:“We worden verwend met een hitterecord.” Dat kunnen ze toch niet menen? Normaal is het 18 graden!! Ik woon vlak naast een museum, iets voor de zondag. Daar is airco en neem een boek mee.Ik vind het wel triest dat wij altijd maar dat pokkeweer krijgen. Helga van Leur gaat weg bij het weer. Maar de volgende zal wel van hetzelfde ras zijn vrees ik.

erica - 26-05-’17 15:02
IemandUitDeRandstad

Oja die vind ik het meest vreselijke mens voor het weer inderdaad die Helga van leur. En zo’n lange negerin bij het rtl 4 weernieuws is ook overduidelijk een hitteliefhebber. Zij zegt het ook hartstikke vrolijk het woord tropisch pff. Vorig jaar was het een vreselijke lange hete zomer en 1 van de heetste. Maar dit jaar is nog vele malen erger! Het is nu al vaker warm en warmer geweest dan vorig jaar rond deze tijd. Dit gaat zekerste weten de warmste zomer ooit worden.

IemandUitDeRandstad - 26-05-’17 15:15
Franca

@Rita en mijn geweldige lotgenoten hier. Ik moet maandag ook met openbaar vervoer naar het werk. Vorig jaar kwam ik terug van werk volledig oververhit en ik schreewde heel hard van frustratie en emotie toen ik thuis arriveerde. Heb heel lang onder een koude douche gestaan. Ik was gewoon helemaal op. Heb dan ook een enorme hekel aan Zon aanbidders. Daar buiten en op het werk voel ik me heel vaak alleen met de negatieve emoties omtrent de hitte. Ik denk dat ik nooit zal begrijpen waarom mensen dit fijn vinden, het is bijna ziekelijk voor mij: Sterkte allemaal dit weekend en maandag op het werk en openbaar vervoer.

Franca - 26-05-’17 15:32
Luuk

Pff het is hier nu 31 graden volgens WeerXL

Luuk - 26-05-’17 16:07
Sebastiaan

Ik zei volgens mij in april dat ik hoopte dat de 25 graden tot eind mei uit zou blijven.. oeps! :3 Het is vandaag hier al bijna te warm om buiten te zitten, maar helaas heb ik andere dingen te doen.. ik woon in Friesland Luuk, hier is het vandaag 24 graden.. wat ook warm is. Gelukkig wordt het volgende week weer koeler.

Sebastiaan - 26-05-’17 16:12
Marian

Ik krijg het schijt van die hysterische blijdschap als het woord 30C op de radio valt.Dan zal het vast mooi weer zijn om je huis te poetsen of in de tuin te gaan werken, maar nee hoor dan gaan ze in de schaduw op een terrasje zitten of ergens bij de airco en maar zeggen dat dat zo lekker is.

Marian - 26-05-’17 16:59
Marian

Of nog erger gezellig naar het strand,dus eerst 3 uur in een auto van 40 C in de file ,daarna een km lopen door de bloedhete duinen en dan nog een eind door het zand waar je je poten aan verbrand en dan hutje mutje gezellig met elkaar op het strand liggen en goed smeren en vooral niet teveel bewegen dat er geen zand opstuift,ook zo lekker als je vies plakkerig bent van de zonnebrand,daarna in een tent iets eten en drinken wat 3 keer zo duur is en dan in omgekeerde volgorde in de file met zn allen weer naar huis toe, jongens wat een feest.

Marian - 26-05-’17 17:03
IemandUitDeRandstad

Ja inderdaad wat een feest zeg! Tss debielen! Ik moest vandaag helaas even buiten komen en ik heb een route gelopen met zoveel mogelijk schaduw en uit de zon. Maar ik moest ook op een stuk lopen waar geen schaduw is en je loopt daar 3 minuten ofzo, nou meteen hoofdpijn te pakken van de brandende akelige rotzon. Ik ben echt zo kwaad op de hele wereld die dit leuk weer vind. Ik zag nog een trut op een fiets met een zeer stralend en genietend gezicht. Vreselijk zeg.

IemandUitDeRandstad - 26-05-’17 17:59
IemandUitDeRandstad

Morgen hoef ik gelukkig niet buiten te komen! De heetste dag. Ik kijk wel uit.

IemandUitDeRandstad - 26-05-’17 18:00
Rita

Ik heb een paar uur geslapen want ik voelde me ook niet goed na mijn tochtje naar de supermarkt in de brandende zon (zon langs beide kanten van de straat). Maar ik voel me niet echt beter. Ik heb hoofdpijn en het is hier in huis echt warm. Zo’n warmte die je de adem beneemt. Wat haat ik dit weer! 2 huizen verder waren ze deze middag aan BBQ’en! Uiteraard met enorm veel lawaai en heel wat aanmaakstof! De brandlucht en de geur van dat spul hing in mijn slaapkamers omdat de ramen nog niet dicht waren. En naast mij stonden ze op het balkon echt marginaal te doen! Roepen en overdreven lachen zodat ze zeker zijn dat iedereen ze wel gezien heeft! Het is nu wel zo dat ze dit ook doen als het koud weer is! Maar dan binnen zodat heel het gebouw het kan horen. Dat is de eerste keer niet dat ik daar ben gaan kloppen of het wat stiller kan.

Rita - 26-05-’17 18:25
remco2706

Sterkte iedereen met dit rot achterlijke debielenweer.
Sebastiaan hoopte op 25 graden tot eind mei?was je niet lekker ofzo?
Nog even en alle spanjaarden en komen hier heen om de zomer te vieren,achterlijk kutland.

remco2706 - 26-05-’17 19:59
Jozef 1965

Gelukkig waait het hier af en toe, en de lucht is erg warm, maar niet benauwd. Ik bedoel: buiten in de zon was het zeker heet als in de oven, maar in de schaduw kon je voelen dat het niet benauwd was.

Jozef 1965 - 26-05-’17 20:51
Sebastiaan

Ik bedoel dat het nu wel 25 graden is, terwijl ik zo hoopte van niet.. ik hoopte dat het pas ergens in juni bereikt zou worden, maar het is in half mei al bereikt dit jaar..

Het was trouwens erg warm vandaag, en nu is het gelukkig eindelijk wat koeler buiten. Voor de zonhaters was het vandaag nog erger, want de zon scheen hier de hele dag, met vrijwel geen wolken.. pff. Dit is van dit weer dat je alleen maar in de zee wil liggen, totdat het afkoelt. Helaas kan dat niet altijd.. :(

Sebastiaan - 26-05-’17 21:15
Marian

Op de radio roepen ze nu dat het 34 C kan worden morgen,moet er niet aan denken.Op zeelandnent houden ze het wat minder erg op 28 C,nou ja minder erg?.Nu koelt het wat af maar kan de deur niet openzetten omdat de een of andere randdebiel iets heeft aangestoken en nu stinkt heel de buurt naar 20 pleeverfrissers.Twee deuren verder nieuwe bewoners die het leuk vinden op tot diep in de nacht in de tuin te zitten,gedver kan dan vannacht niet eens me raam openzetten.Heb zin om iemand keihard op zn bek te rammen.

Marian - 26-05-’17 22:09
Rita

Hier is het momenteel rustig en mijn ramen staan open! Maar 0 verkoeling! Er staat amper wind. Wat een kakweer!

Rita - 26-05-’17 22:15
Esther

Het is bij mij nu bloedheet in m’n slaapkamer. Begin me al steeds ellendiger te voelen. Waarom is het nog maar eind mei? Nog 4 maanden deze ellende trek ik echt niet. Gelukkig hebben we met een week of 4 wel de langste dag erop zitten.

Esther - 26-05-’17 22:45
Sebastiaan

Heeeui, ik hoor net iemand bij RTL Late Night zeggen dat hij een hekel aan de zomer heeft en dat hij naar buiten gaat als het regent! Dan zijn er toch meer mensen zoals wij! :D Ook hebben ze het over een regionale hittegolf, wat volgens hen nog maar één keer eerder in mei voorgekomen is.. en dat het morgen tropisch warm wordt, natuurlijk. En het voorjaar begint volgens die man ook telkens droger te worden, vinden jullie dat ook? Ik heb dat gevoel wel. De winters worden natter, maar de lentes juist droger. Er is amper regen gevallen de afgelopen drie maanden, en we hebben een neerslagtekort van ruim 80 mm tot nu toe..

Sebastiaan - 26-05-’17 23:10
Luuk

Pff vandaag 36 graden in Den Bosch echt absurd

Luuk - 27-05-’17 07:35
Rita

@Sebastiaan: Ik heb ook het gevoel dat de lentes droger worden. Sinds de koude winter 2012-2013 (hoera) is het weer zich anders gaan gedragen. Natte winters met temperaturen tot 15 graden, droge lentes, rotzomers met temperaturen tot halfwege de 30 graden maar in praktijk is dat dan 40 graden of hoger. De herfst is meestal wel nat maar de temperaturen vaak erg hoog voor dat seizoen (17 graden ofzo). Ik weet dat omdat ik dan mijn zomerjas nog droeg tot begin december!
Ik ben doodop uit bed gekomen. Dat is van de hitte die in huis hangt en je slaapt daar dan ook in. Er is hier geen zuchtje wind en alleen brandende zon. Ik heb er weeral serieus de pest in.

Rita - 27-05-’17 09:11
Sebastiaan

Inderdaad Rita, 2013 heeft wat gedaan met het weer.. sindsdien is er geen enkele koele zomer meer voorbijgekomen. 2016 leek voor velen niet zo warm, maar dat komt door de neerslag. Ook vergeten mensen de warme dagen vaak.

Zometeen moet ik op de fiets weg, pff. Dan kom ik 11 uur aan, en dan is het in de tussentijd wel 25 graden. Ik moet namelijk naar de kapper toe, en helaas moet ik wel met de fiets.. vervolgens ben ik 12 uur klaar en moet ik dan weer bijna een uur naar huis toefietsen. Maandag wordt het ook weer erg warm, daarna gelukkig weer koeler.

Sebastiaan - 27-05-’17 10:04
IemandUitDeRandstad

De mobiele airco en ventilator staan alweer in de slaapkamer. De mobiele airco staat er al sinds vorige week dinsdag en is alweer 5 keer gebruikt ofzo. Nou vannacht was het veel te heet en werd ik helemaal zwetend wakker dus heb ik de ventilator moeten pakken en heb ik weer aan dat geluid moeten wennen om erbij in slaap te vallen. Dit is toch geen leven op deze manier! Als dit iedere week door blijft gaan tot oktober is het toch niet leefbaar meer! De ventilator moet je ook overal mee naartoe zeulen waar je komt in je woning. En hij blaast de hele dag op je. Het is van de gekke! In de welvarende delen van Arabië hebben ze standaard airco’s in alle huizen. Dat is in Nederland ook hard nodig. De verwarming heb ik nieteens nodig maar de airco deste meer. Ik hoop wel dat al die zomerliefhebbers gaan beseffen dat de zomer klote is vanwege de veel voorkomende tropische dagen waar de meeste mensen toch ook een hekel aan hebben. Zodat het door iedereen als vreselijk seizoen gezien gaat worden. Als ik zomer hoor moet ik meteen denken aan 30+ en afzien. Bij het woord zomer alleen al. Droge lentes hadden we al voor 2013. Het was in 2 jaar daarvoor ook al zon droge lente kan ik me nog herinneren. Eigenlijk is het sinds 2006 al vreselijk de verkeerde kant op gegaan. Die zomer herinner ik me ook als de ene hittegolf na de andere. Nou m’n ouders hebben een barbeque in Brabant pff, zien ze ook tegenop en ik ben er gelukkig niet bij. Moet er niet aan denken zon tuinfeest met dit weer. In Brabant word het 33 graden. Het valt me op dat het in Breda altijd het heetste is. De nieuwe koekenpan van Nederland.

IemandUitDeRandstad - 27-05-’17 11:16
IemandUitDeRandstad

Ik had gister al op het nieuws gehoord dat het zand op de stranden al 40+ is. En dat was gister al. Haha nou veel plezier met al die domme nlertjes. Lekker pootjes branden!

IemandUitDeRandstad - 27-05-’17 11:25
Castor

in Utrecht word rond een uur of 4 35 graden voorspeld … is dit normaal?

Castor - 27-05-’17 13:19
Castor

oh nu wordt 36 C voorspeld … ik moet er bijna om lachen, zo absurd is het.

Castor - 27-05-’17 13:41
Luuk

Haha en al die sukkels op het strand wij gaan naar de bios afkoelen en weg van die gekte…

Luuk - 27-05-’17 14:03
Zomaar iemand

Heey mensen, ik heb een tijdje niet van mij laten horen. Mede omdat ik er ook vooruit op ben gegaan kwa werk. Waar ik werk heb ik continue airco ter beschikking dus dat bespaart mijn eigen airco thuis ook een heel stuk :D. Ik ziet nu niet elke dag thuis te mopperen op het vieze k**te weer.
Dat doe ik nu alleen als ik even moet uitstappen en de vieze warmte voel, daarna, terug de rijdende koelkast in.

Natuurlijk zit ik nog tegen de Zomer op te kijken. Maar dat is meestal in Juli pas dat ik mij echt depressief ga voelen (na een lange periode van hitte) Maar ik denk dan altijd, gelukkig word het steeds ietsje eerder donker.

Maarja, iedereen zeurt wel graag. Maar mijn punt is, probeer er wat aan te doen! Of beter gezegd, doe er wat aan.

Koop nou die (sterkere) airco als het je gemoedsrust doet toenemen is het de beste investering voor jezelf.

Werk in een ruimte met airconditioning er is keuze genoeg, ga desnoods in een vriescel werken haha.

En vooral, durf te dromen. Ik fantaseer nog steeds over mijn huis met verduisterde ramen en een supernice klimaatregelsysteem in elke kamer (ja zelfs de wc) En zonnepanelen op het dak om die enorme stroomrekening te betalen haha.

Zomaar iemand - 27-05-’17 14:10
Sebastiaan

Ik ga morgen misschien naar een meer bij mij in de buurt Zomaar iemand, dat is wel altijd erg lekker. Vandaag kan dat helaas niet, omdat we 1. boodschappen moesten doen en 2. straks een verjaardag hebben. Ik denk dat er dan ook wel weer over het “mooie weer” gepraat zal worden, pff.. het is haast te warm om buiten te zitten, en volgens mij is er waar we naartoe gaan ook amper schaduw.. ik verlang naar 20 graden overdag! :(

Sebastiaan - 27-05-’17 14:17
remco2706

Het weer geldig van 4-1-2025 t/m 8-1-2025

Na een normale week met temperaturen rond de 20 graden,zien we een hogedruk tot ontwikkeling komen in de buurt van groenland en westeuropa.
Daarmee wordt wamre lucht aangevoerd uit het zuiden waardoor het kwik snel oploopt van 23 graden in het westen tot 26 graden in het zuiden.
De wind is zeer zwak tot zwak uit het westen later draaiend naar het zuiden.
Veel neerslag wordt er niet verwacht en na 6 maanden is het veel te droog voor de natuur.
De lange termijn prognoses opteren voor een tijdelijk koeler intermezzo rond 18 graden met in maart kans op een hittegolf doordat hogedruk zicht versterkt en waarschijnlijk zal stijgen.

Hier volgen enkele waarschuwing(en)code rood:
ivm aanhoudende droogte geldt er een algemene verbod op onnodig waterverspilling.
Gebruik water alleen om kortstondig te douchen,koop voor de rest flessen water.

remco2706 - 27-05-’17 14:56
erica

Ja Randstad, de hittegolven van 2006 kan ik me ook nog herinneren. Toen heb ik m’n zonnescherm aangeschaft. Een screen. Vandaag is hooror, uitje afgezegd. Helaas, de zon verpest mijn uitje. Morgen iets koeler, maar maandag wordt weer als vandaag. En dan moet ik eruit helaas. Ik zie net weer al die files naar de stranden, wat doen die mensen zichzelf aan? En dan de dierenpolitie die weer moet optreden, om achtergelaten honden in auto’s te bevrijden. Ik haat dit seizoen.

erica - 27-05-’17 14:58
Castor

Mijn vve staat niet toe een airco te installeren. Anders had ik dat allaaaaang gedaan. Als ik een airco zou hebben zou het allemaal stukken draaglijker zijn.

Castor - 27-05-’17 15:01
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik las het net ook van die hond. Echt zielig dat. http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenla..
Ik waan me al in juli nu, aangezien we dit normaal pas in juli hadden. Was het maar alvast juli dan hadden we al 2 horrormaanden erop zitten en nog minder maanden ellende te gaan. Ik ben ook aan het rond informeren en aan het zoeken of ik misschien een echte airco kan nemen maar ik denk niet dat dat kan bij mij. Want onder m’n ramen zit de verwarming en er moet een gat in de muur gemaakt worden waar die lucht dus naar buiten afgevoerd kan worden. Ik heb maar een heel klein plekje over waar heel eventueel dat gat gemaakt kan worden. Het kan net wel of net niet. En ik moet ook toestemming vragen of het wel mag want ik ben huurder.

IemandUitDeRandstad - 27-05-’17 15:24
Esther

@remco, ik hoop toch echt niet dat dat al een reeel weerbericht zou zijn over 8 jaar. Verschrikkelijk.:-( Ik waan me ook al in juli/augustus met dit weer. Was het maar zo,dan hadden we het ergste er bijna op zitten. En dan te bedenken dat de echte zomer nog moet beginnen. Heel, heel misschien zijn de weergoden ons gunstig gestemd dit jaar en hebben we nu al de ergste ellende gehad. Maar die droom zal wel te mooi om waar te zijn…..

Esther - 27-05-’17 15:38
Marian

In 1 uur tijd is het hier een graad of 10 koeler geworden,dus snel de boel tegen elkaar opengezet.binnen is het nog 24C en hoop het straks nog wat minder warm te hebben.Het zal straks wel flink gaan knallen denk ik

Marian - 27-05-’17 16:41
Zomaar iemand

Gaat heus niet gebeuren Esther, het klimaat veranderd sinds de aarde bestaat. En dat gaat heel langzaam, anders hadden er wel meer levensvormen uitgestorven geweest in het verleden.

We hebben gewoon pech, meer niet. En misschien dat we in 2020 weer een ‘‘slechte’‘ zomer hebben. Ik pas vaak de 7 jaar theorie toe op deze.

En ach, gelukkig zijn we mensen, wij hebben airco, auto’s met airco en ohja AIRCO! Dus wij overleven het wel, alleen jammer dat het buiten zo ondragelijk is. Maarja gelukkig leven we niet in hetere landen zoals bijv Australie of Dubai. Daar zie je geen kip op straat, ja zo nu en dan rijd er een auto voorbij maar that’s it. Dat is echt leven van airco naar airco.

Ik vraag me trouwens echt af of de auto’s in die landen een sterkere airco hebben dan hier.. Ik zou dan wel een auto uit australie willen XD, lekker met geblindeerde ramen en een airco die bij 50 graden buiten de auto gewoon tot 15 graden koelt.

Ach ik hou ermee op, eerste dag dat ik hier weer ben en ik post nu al 2 lange berichten over airco’s…

Zomaar iemand - 27-05-’17 16:49
remco2706

Ik mag van de vve ook geen airco,maar ze kunnen me de rug op ik bepaal zelf wat ik koop.
Volgend jaar neem ik ook een airco.

remco2706 - 27-05-’17 16:59
Dennis

Remco erg fijn en gerust zijn we nu dat jij volgend jaar een airco van je vrouwtje misschien mag kopen.

Hier peppen we heel wat op hoor met jou mededeling.

Dennis - 27-05-’17 17:39
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik zag het Marian bij actueel weer van heel nederland. Bij jou viel de hitte ook het meest mee van heel nederland. Bij mij nog steeds 30/31 graden. Ik zie dat de kleur steeds verder licht word van kleur richting mijn woonplaats dus ik hoop ook op verkoeling dadelijk. En over airco’s bij hoge temperaturen, in death valley waar het ook 50 graden word werkt een airco nieteens meer in een auto. Dat trekt een airco niet. Dat had ik eens gehoord van mensen die daarheen waren gegaan.

IemandUitDeRandstad - 27-05-’17 17:43
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

https://www.weerplaza.nl/actueel/ Ja het kleurt steeds lichter. Onder de 30 graden bij mij nu ook. In hoek van holland al lekker 20 graden.

IemandUitDeRandstad - 27-05-’17 17:46
Dennis

Ik heb werkelijk nergens zin in, totaal geen energie, en de tokkies buiten zijn wel erg stil.

Over een paar uur begint het klootjesvolk weer.

Wat is het leven toch rot, ieder jaar weer die rot hitte bah.

Dennis - 27-05-’17 18:27
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Warmterecords warmterecords warmterecords pff. http://nieuws.weeronline.nl/27-5-2017-ee.. Vorig jaar recordlate tropische dag en nu recordvroege tropische dag. En vorig jaar werd het in juli voor het eerst tropisch, kun je nagaan hoeveel erger het deze zomer is. Bij mij is het lekker 21 graden nu en alles staat open. Morgen word het in het westen ook wat koeler dan de rest van het land, alsnog warm en zeker omdat het broeierig word gaat dat vies worden.

IemandUitDeRandstad - 27-05-’17 18:44
Rita

Ze hebben mij net met de wagen naar huis gebracht (met airco) en onderweg zag ik dat het rond 18u30 nog steeds 27 graden in de schaduw was! Ik was bij vrienden thuis die in een huis wonen met 2 verdiepingen en in hun living was het 23 graden! Op zich is dat heet maar het voelde koel aan. Bij mij thuis is het ondertussen 28 graden binnen en ik ben er ziek van. Ik wil hier ook graag een airco (splitunit) maar dat wordt geweigerd door de VME omdat hij op het terras komt te staan en dan hebben de andere bewoners lawaaioverlast en dan kunnen ze hun ramen niet meer openen zonder dat gebrom/gezoem te horen. Een mobiele airco trekt het hier niet vanwege de te koelen oppervlakte in combinatie met de hitte (woon onder plat dak). Ik had naar prijzen geïnformeerd en het zou me zo’n 1500 euro kosten maar dat is het mij wel waard want ieder jaar is het dezelfde ellende! Hitte zodat de woonkwaliteit drastisch daalt! En het begint vroeger en vroeger op het jaar en het wordt extremer. De mensen die naast mij wonen zijn huurders dus de huisbaas trekt er zich geen bal van aan dat het daar ook 28 graden is. Hij incasseert iedere maand.

Rita - 27-05-’17 19:10
Luuk

Komt ook door de mens dat de aarde opwarmt…

Luuk - 27-05-’17 20:57
Castor

Zelfde probleem Rita, splitunit zal teveel problemen opleveren met allerlei buren, die zelf wel luide muziek mogen draaien als het ze uitkomt natuurlijk en om de zoveel tijd vuurkorven aansteken. Maar ja, dát is geoorloofde overlast, want als het heet is ga je tenslotte herrie produceren en vuurtje stoken, zo hoort dat in dit land.

Sterkte allemaal voor vanavond en vannacht.

Castor - 27-05-’17 21:00
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik gebruik m’n mobiele airco ook alleen maar in m’n slaapkamer zodat het daar tenminste het meest uit te houden is. Dus ik zit ook met andere ruimtes die wel snikheet zijn en blijven maar beter dan helemaal niks. Die mobiele airco kan inderdaad niet een heel appartement afkoelen maar 1 ruimte. Ik wissel het soms ook af door die mobiele airco even in de huiskamer te zetten, maar dat kan ook alleen savonds omdat die slurf alleen uit de balkondeur kan via de woonkamer en overdag zou er evenveel hitte binnen komen dan. Overdag zit ik dus naast de ventilator in de woonkamer. Nu heb ik al de hele tijd alles open en ik heb het niet warm meer nu. Ik heb gehoord dat het morgen weer afkoelt in het westen maar dan nog eerder dan vandaag en het word ook 24 graden ofzo in het westen of 25 maximaal. Eindelijk merk ik de voordelen weer een beetje van in het westen wonen.

IemandUitDeRandstad - 27-05-’17 21:25
Marian

Het is zo afhankelijk van waar je woont,als ik op de kaart van zeeland kijk kan het 30 km verderop 6 graden warmer zijn dan bij mij en als je aan zee woont ben je altjd in het voordeel behalve met oostenwind dan.Heb net de boel weer dichtgegooid omdat het licht aan moet en het is nu 22,5 C in de huiskamer,boven is het nog wel een stuk warmer.Gelukkig de airco nog niet aan hoeven te doen, is ook een gedoe met die slang van 3 meter uit het bovenraampje te laten hangen .

Marian - 27-05-’17 21:59
Rita

Klopt. Bij ons is aan het aan zee ook gemakkelijk 10 graden koeler dan in de Kempen (regio Essen, Kapellen, Stabroek, Hoogstraten). Helaas woon ik in de Kempen. In de zomer een flink nadeel. Ik woon vlakbij de Nederlandse grens provincie Noord-Brabant.

Rita - 27-05-’17 22:18
Franca

Ik ben vandaag terug gereisd uit Frankrijk. Wat kan ik zeggen als Merde wat was het daar ook heet zeg. Ze hebben luiken voor de ramen en de treinen zijn met airco. Maar ik was zo misselijk vandaag, sjouwen met mijn koffer in de hitte. Toen ik aankwam in Nederland kon ik alleen maar vloeken. Een oud vrouwtje begon tegen me te praten. Ik zei mevrouw hou maar op want wat ik tegen je te zeggen heb gaat u niet plezierig vinden. Ik riep in de trein mevrouw ik haat dit weer, ik haat de zomer, en als ik rijk was, dan was ik allang vertrokken naar Schotland. En nu voor alle zomeraanbidders dat het maar zo heet mag worden dat jullie ook smeken om een zuchtje wind. Ik draaide mijn flesje drinken open en iedereen zat met open mond. Sorry kon ik het niet laten, was zo sjaggie na al dat gesjouw. Het zweet drupte van mijn voorhoofd.

Franca - 27-05-’17 22:41
annelies

heerlijk de ene na de andere week worden gekookt in je eigen vet als een mossel volgende week weer weercijfer 8 en 9 ..waar is de fucking regen en de minder geil weer sfeer ??? bleeehhhhhhhhhhhh

annelies - 28-05-’17 01:16
IemandUitDeRandstad

@Marian ja als je in Vlissingen woont bijv zit je wel goed. Ik weet niet waar je in zeeland zit? Hoek van Holland is echt complete horror met aflandige winden want daar word het steeds het heetst. Maar normaal gesproken is het daar ook beter. Ja ik had ook zo’n moment vandaag Franca. Ik heb gezegd dat ik zwaar de pest erin had vanwege de hitte. Maar die man tegen wie ik het zei had ook een hekel aan dit weer en hij kon het goed begrijpen. Gek genoeg had ik gister meer afgezien van de hitte dan vandaag en dat komt omdat het zo heerlijk afkoelde hier. Gisteravond bleef het nog 20+ snachts en bleef het savonds ook nog zolang warm.

IemandUitDeRandstad - 28-05-’17 01:39
Luuk

@Iemand in Den Bosch is het pas een horror 4 of 5 dagen 32 graden achter elkaar. Eigenlijk voor heel Brabant en Limburg

Luuk - 28-05-’17 08:38
Rita

Vannacht zag ik het bliksemen boven Kapellen maar hier geen druppel regen! Volgens buienradar gaat het hier ook niet regenen (0 mm neerslag verwacht) en de wind waait 3 km/u. Ik ben als een ontplofte kreeft uit bed gekomen! Slaapkamer is bijna 27 graden warm en de living nog steeds 28 graden! De ramen stonden wel open maar als er windkracht 1 staat helpt dit gewoon niks! Dus wederom een zware rotdag!

Rita - 28-05-’17 09:16
Jozef 1965

Hier 2 uur geleden was er enkele minuten lichte regen, en op grotere afstand donderslagen.

Jozef 1965 - 28-05-’17 09:54
Sebastiaan

Het is minder warm dan gisteren, dat is positief. Helaas moet het morgen weer zo warm worden. Raar als je je bedenkt dat de zomer nog moet komen..

Sebastiaan - 28-05-’17 10:20
Sebastiaan

Ik zie trouwens net dat het de warmste meidag OOIT in Friesland was gisteren, met een maximumtemperatuur van 29,6 graden.. :O De op één na warmste dag dateert pas geleden (voor zomerfetjisten is dat waarschijnlijk erg lang), namelijk 17 mei 2017 met 28 graden.. sorry hoor, maar het is duidelijk te merken dat het klimaat verandert. Vanaf 2006 is het inderdaad bergafwaarts gegaan.

Sebastiaan - 28-05-’17 10:36
Luuk

@Jozef 1965 hier in Den Bosch goot het eruit dikke onweer vannacht en regen.. Waren echt super harde knallen ik werd er wakker van.

Luuk - 28-05-’17 11:52
IemandUitDeRandstad

Gvd! Ik zie dat het na woensdag ALWEER opnieuw warm word. Donderdag vrijdag en zaterdag alweer 25/26 graden. Was dit niet genoeg? En houdt het dan nooit op?! Dan hebben we alleen dinsdag en woensdag eventjes normaal weer. De gemiddelde temperatuur voor mei is 28 graden op deze manier. De wind waait steeds uit het zuidoosten vanuit noord Afrika naar ons sinds half mei:S. Je ziet ook dat west Europa veel heter is dan oost Europa. De wind moet hoognodig uit andere normalere richtingen gaan waaien en er moet weer eens langdurig een lagedrukgebied blijven hangen bij ons. We hebben hoognodig wisselvallig koel weer met 18 graden nodig. Bij mij was het ook de hele tijd aan het bliksemen vannacht. Zonder donderslag erbij en zonder regen. Alleen geflits de hele tijd. Den helder heeft ook een record te pakken met 31 graden gisteren. Ze noemde inderdaad zomer 1976 als voorbeeld met nu:S. Ik bestond toen nog niet maar die zomer staat bekend als extreem hete zomer wat Rita al had gezegd. Vallen we nooit eens in de prijzen met koelste en natste zomer!

IemandUitDeRandstad - 28-05-’17 11:57
Esther

Gelukkig is het bij mij nu wat koeler dan gister, maar nog steeds veels te warm. Temperatuur in huis is ook al aardig opgelopen. Vannacht slecht geslapen door de warmte.

Esther - 28-05-’17 12:19
Sebastiaan

Het is hier 21 graden hier, een héle verademing ten opzichte van gisteren! Het is hier binnen ook warm, het is zelfs binnen warmer dan buiten; 23,5 graden hier..

Sebastiaan - 28-05-’17 12:51
Franca

Inderdaad slecht geslapen, warm en plakkerig. Altijd feest hier in zuid oost Brabant. Gillende mensen de hele nacht door die langs kwamen fietsen op weg naar de kroeg. Binnen heel erg warm, en het leukste feest moet nog komen morgen en de hele week. Blijkt gewoon dat we nu in Nederland van mei tot en met september moeten afzien, niet normaal meer. Snappen doe ik het niet. Waar is het normale voorjaar gebleven ? Het is hier warmer dan zuid Portugal, toch niet meer normaal.

Franca - 28-05-’17 13:21
erica

Ik heb ook een mobiele arco, met een slang door het raam. Wel de kieren goed dichten. Heb hem nog niet gebruikt. Ik heb hem alleen boven, anders wordt de ruimte te groot. En het koelt echt niet af naar 18 graden, aleen 2 graden eraf. Maar dat is goed, de loude bries is heerlijk. Vandaag in een museum rondgelopen en gezeten. Daar was airco. Morgen wordt weer hel. ‘s Middags voorspellen ze in de randstad veel onweer en veel regen. Nou, kom maar op. Zal wel weer overwaaien. Sterkte allemaal. Maar idd. Dit kan toch niet voortduren? Er zal toch wel een lage drukgebied komen…

erica - 28-05-’17 14:37
Rita

Ik hoop echt niet dat we de zomer van 1976 nog een keer krijgen. Ik was toen 6 jaar oud dus echt veel weet ik daar niet meer van maar ik weet nog wel dat de gazons toen niet meer besproeid mochten worden, zwembaden mochten niet meer gevuld worden en auto’s mochten niet meer gewassen worden omdat we spaarzaam met water om moesten gaan. Wij hadden geen gazon of zwembad dus veel heb ik daar niet van ondervonden. Hier is het weer boven de 30 graden (buiten) en een brandende zon. Ik hoorde daarstraks op VTM dat het wel koeler gaat worden vanaf dinsdag maar het blijft nog altijd tussen de 22 en 26 (!!!) graden met zonnige periodes tot zaterdag! Dus in praktijk weer bijna 30 graden met een brandende zon! Een sporadische bui zou mogelijk zijn. Dus naar regen/verkoeling kunnen we weer fluiten. Morgen kan het hier tot 34/35 graden worden! Weeral horror!

Rita - 28-05-’17 14:44
Rita

Daarstraks heb ik iets enorm ergerlijks gehoord op de radio! Iemand vroeg om eens iets verfrissends te draaien omdat het zo heet is! Het antwoord van de presentatrice was dat het nu eenmaal warm en heet weer is en dat ze dus alleen hete platen draaien. Deze ochtend op dezelfde zender (Q-Music België) een presentator die het nodig vond om telkens na enkele platen een verwijzing naar het weer, terrasjes in de heerlijke zon enz … te doen want hij hield van dat weer! Ik dacht dat radio een medium was dat er voor iedereen is! Dit is een kuddementaliteit. Uiteraard mogen ze verwijzingen maken naar het hete weer want er zijn liefhebbers maar op een irritante toon zeggen dat ze alleen hete platen draaien omdat het nu eenmaal warm, heet weer is dat is gewoon een kotsmentaliteit. Ik krijg 1 of 2 x per jaar een enquete in mijn mailbox mbt Q-Music en daar ga ik toch eens een opmerking over plaatsen. Graag oog en oor voor iedereen en zeker niet betweterig doen! In de winter luister ik ook zonder morren naar de mensen die de zomerse hitte missen maar dan denk ik wel dat de winter voor mij nog lang mag duren.

Rita - 28-05-’17 17:33
Sebastiaan

Het is hier verassend koel nu, 19 graden! In het zuiden van het land is het 27 graden! :O Wat een verschil!

Sebastiaan - 28-05-’17 18:17
Sebastiaan

Morgen weer een warmterecord (de vijfde dit jaar)?!

https://weerstatistieken.nl/

Sebastiaan - 28-05-’17 18:19
remco2706

Dennis,fijn dat het warm hebt en nergens zin in hebt ook dat iedereen het mag weten soepkip.

remco2706 - 28-05-’17 20:36
Castor

Zo te zien zijn de temperaturen voor komende week bijgesteld, naar beneden!

Castor - 28-05-’17 20:48
Castor

Fuck, foutje. Buienradar geeft een totaal ander beeld dan KNMI. Zeer uiteenlopend. Afwachten maar dus.

Castor - 28-05-’17 20:50
remco2706

Zit inderdaad verschil in,de gedachte dat dit niet eeuwig is maakt het soms enigszins draaglijk.
Hoe het nu naar uitziet genieten van de dinsdag en woensdag als het wat koeler is.

remco2706 - 28-05-’17 20:59
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Vandaag was het voor het grootste deel van de dag weer leefbaar buiten bij mij. De temperatuur kwam heel even op 24 graden maar voor de rest was het de hele dag 22/23. Binnen was het nog te heet en van de temperatuur krijg je amper wat af ondanks er veel koelere lucht binnen stroomt. Het blijft 24 graden binnen. Er ging maar een half graadje af. Morgen word alles weer ongedaan gemaakt door weer opnieuw hitte waardoor het weer opnieuw warmer word binnen. Ja ik weet niet wat er nou voor weer gaat komen want ze passen het ook weer vaak aan maar fris word het in ieder geval niet. Als we geluk hebben word het 22 graden want dat is het mildste wat ze aangeven. Ik voel me moe van die hitte van vrijdag en gisteren. Slecht geslapen naast de ventilator. Het is echt geen leven zo met die hitte

IemandUitDeRandstad - 28-05-’17 21:09
Marian

Als het een hele tijd warm is wordt daarna 22C wat dragelijker.Heb heel de dag alles goed dichtgehouden en nu is het 22,5 c in de huiskamer dus dat is te doen

Marian - 28-05-’17 21:49
Sebastiaan

Het is héérlijk koel hier nu met 12 graden! Vanmiddag wordt dat twee keer zo hoog, maar het gaat straks volgens mij wel REGENEN!!!!!! :D

Sebastiaan - 29-05-’17 07:56
IemandUitDeRandstad

Voor zover ik nu op dit moment zie word het naast vandaag alleen op vrijdag nog een keer warm. Nog is een keer 25 graden in mijn woonplaats pff. Das al de zoveelste week waarin het in ieder geval weer zomers warm moest worden. Het is sinds half mei echt IEDERE week op z’n minst 1 dag 25 graden of meer. En die temperaturen die eromheen staan zijn ook niet bepaald laag. Ook 22/23 graden. Natuurlijk is dat beter maar als het zonnig blijft met die temperaturen dan gaat de temperatuur binnen ook niet omlaag. En ik vind 22/23 graden toch echt bij juli horen. We hebben nog amper 18/19 graden gehad. Het mag nu wel een hele periode gewoon 18-21 graden worden met ook nog extra frisse dagen ertussen van 16/17 graden en wisselvalliger. Want dat droge zonnige weer ben ik ook meer dan zat. Zo vandaag ook weer bloedheet met in het zuidoosten tot 34 graden. De wind zou in de middag weer van zee gaan waaien en westelijk worden dus het koelt in het westen weer het eerste af. De vraag is hoe snel die wind komt. En in de kustprovincies is het iets minder heet met 29 graden. Die klotezon is in ieder geval nog niet uitbundig aan het branden nu dus dat scheelt ook in temperatuur binnen.

IemandUitDeRandstad - 29-05-’17 10:45
IemandUitDeRandstad

Wow op de Waddeneilanden is het door een noordenwind 14 graden nu en in het zuiden 31 graden. De westenwind lijkt al in z’n werk te gaan dus het kan gaan meevallen in het westen. Maar dat zeg ik maar niet te hard voordat het alsnog hier ook 30 graden word.

IemandUitDeRandstad - 29-05-’17 14:11
Rita

Ik ben net thuis van het werk en was me dat een beproeving! Ik had een oude trein waar geen airco was (heen en terug)! Zelfs de kaartjesknipster voelde zich niet goed! Het laatste stuk naar huis moet ik met de bus en het was buiten 36 graden in de zon en 34 graden in de schaduw. Ik heb daarnet heel lang onder de douche gestaan want ik voelde me echt beroerd door de hitte op de trein en in Antwerpen was er een probleem met de trams zodat ik daar ook erg lang moest wachten. Hier is er volgens buienradar nog geen regen op komst.

Rita - 29-05-’17 16:21
Esther

Bij mij is het nu behoorlijk warm en benauwd, helaas. Ik zie ook geen regen en onweer aankomen op de buienradar, al hebben ze wel code geel afgegeven. Zal wel weer overwaaien. Vanochtend dat ik naar m’n werk fietste leek het erop alsof er flink noodweer aankwam, maar dat werd alleen een regenbuitje.

Esther - 29-05-’17 16:31
Castor

Hier in Utrecht smerig warm en broeierig momenteel. Voordat die hitte mn huis weer uit is … met die fucking stijgende luchtvochtigheid. Kutklimaat.

Castor - 29-05-’17 17:07
remco2706

Okee,iedereen gezellig met zijn allen naar de wadden verhuizen,kijk vaak jaloers op de temp.kaartjes.
Vandaag weer bloedheet net thuis….

remco2706 - 29-05-’17 17:29
IemandUitDeRandstad

Bij mij is het al een hele tijd 24 graden buiten dus ik dacht dat het wel mee zou vallen buiten. Maar toen ik buiten kwam was het verschrikkelijk met een hele hoge luchtvochtigheid. De gevoelstemperatuur was wel 28 graden op z’n minst. Ik hoef niet te weten hoe dat aanvoelt in andere delen van Nederland waar het 33 graden is geworden in combinatie met benauwde lucht. Volkel in oost Brabant was vandaag het heetste met 33,5 graden en helemaal in het zuidoosten van het land zag ik ook veel 33 graden staan. @Rita ik weet precies wat je meemaakte in de oude trein zonder airco. Ik ga soms ook naar Antwerpen vanuit Nederland en je kan met de intercity en met de stoptrein. Ik was een keer met familie die in Brabant woont met de stoptrein naar Antwerpen gegaan en het was echt verschrikkelijk. Nog vele malen erger dan buiten is dat omdat de zon op de ramen brand. De reis duurt dan ook nog veel langer omdat het een stoptrein is. Ze hadden toen wel flesjes water van de spoorwegen die ze gratis uitdeelde. Ik had echt knallende koppijn toen daarna.

IemandUitDeRandstad - 29-05-’17 18:01
IemandUitDeRandstad

https://www.weerplaza.nl/actueel/extremen/ Hoogst gehaalde temperaturen van heel Nederland. In het noorden van nederland zit je goed. Maar daar zal het ook te warm aanvoelen vanwege het benauwde.

IemandUitDeRandstad - 29-05-’17 18:05
Sebastiaan

Het was hier verassend koel naar mijn gevoel, heel anders dan dit weekend! Toch zag ik allemaal mensen in de strand te liggen ‘bakken’, ook al was er geen zon en was het niet warm genoeg om te gaan zwemmen. Wat de zomer wel niet met de Nederlanders doet.. Vrijdag wordt wel warm hier, 25 graden..

Sebastiaan - 29-05-’17 18:16
Marian

Als ik op zeelandnet kijk zijn de eerstkomende dagen met redelijke temperaturen en vrijdag 23 C,dus even een paar dagen weer normaal leven gelukkig.

Marian - 29-05-’17 21:30
Rita

@iemand uit de Randstad: Dat is die stoptrein die ik telkens moet nemen! Die rijdt van Essen naar Antwerpen en ik stap op in Kapellen om naar Antwerpen te rijden. Heel soms heb ik hier een trein met airco. Dat is dan zo’n dubbeldekker die verder gaat naar Brussel. De sneltrein stopt helaas niet in Kapellen. Maar vandaag was het in de trein gewoon extreem!

Rita - 29-05-’17 21:41
Franca

@ Rita, dat is inderdaad afschuwelijk. Zo heb ik een keer stil gestaan met 35 graden buiten zonder airco. Toen ik thuis kwam compleet overhit zoals jij. Ik gilde het letterlijk uit onder de douche van frustratie en overhitting. Eigenlijk doet dit weer heel veel met je. Ik heb met je te doen. Ik ga nu ook nog elke dag met openbaar vervoer maar nu met een trein met airco.

Franca - 29-05-’17 22:07
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja die trein ken ik. Maar het beginpunt van die trein is Roosendaal (nederland)en die gaat naar antwerpen. Het is in die trein al bloedheet als het buiten 24 graden is. Ik ga wel vaker naar antwerpen maar met warm weer wil ik perse de intercity met airco. En prozac heeft weer een nieuwe aanhef gemaakt zie ik.

IemandUitDeRandstad - 29-05-’17 22:19
annelies

zielig
http://nieuws.weeronline.nl/30-5-2017-me..

annelies - 30-05-’17 08:30
annelies

we hebben drie weken of meer zoveel mogelijk die kutzon gezien en nu even een wolkje voor de son,,,, we kunnuuhhh wel jankkkuuuuhhhhhhhh in nl…
:( :(
heheh ff niet ons geile zinnetje

annelies - 30-05-’17 08:33
Marian

Hier is het lekker fris,kan weer een paar dagen normaal leven gelukkig.

Marian - 30-05-’17 15:13
IemandUitDeRandstad

Ja kon het maar tot oktober dit soort weer als vandaag blijven. Lekker fris met 17 graden en bewolkt. Vrijdag weer opnieuw ellende met 27 graden pff. Ik kan nu een paar dagen op adem komen.

IemandUitDeRandstad - 30-05-’17 15:31
Sebastiaan

Ik zie net op het knmi dat er een neerslagtekort van ruim 90 mm is tot nu toe, wat overeenkomt met een hele zomermaand regen. Koning zomer weet nu gelukkig dus wat te doen ;)

Sebastiaan - 30-05-’17 17:28
remco2706

Pfff inderdaad even bijkomen gelukkig,hoop dat dit een tijd blijft.

remco2706 - 30-05-’17 19:58
Rita

Hier was het rond 20u00 nog altijd 21 graden maar er staat een stevige, koele bries en ik vind het goed zo! Bij mij binnen is het minder! Nog steeds 26.6°C! Dus als je van buiten komt dan kom je direct in een oven.

Rita - 30-05-’17 20:34
IemandUitDeRandstad

Dat heb ik precies hetzelfde. Vandaag buiten was heerlijk. Maar binnen stap je een oven binnen of je denkt van: de verwarming staat belachelijk hoog. Zo komt het dan over. Morgen word het alweer 21 graden en zon. Ja het is nog te doen maar waarom steeds zonnig en minimaal 21 graden? Alsof het al juli is. Donderdag word weer een beetje warmer en vrijdag is het weer opnieuw hoog zomers. Het is vaker hoog zomers dan normale temperaturen. We hebben het zoals in Barcelona nu want voor daar is 32-26 graden normaal weer voor mei. Aangezien het in Barcelona niet warmer is dan andere jaren in mei neem ik aan dat dit niet onze norm is geworden. Want als het bij ons warmer is geworden door het klimaat zou het in Spanje ook nog warmer dan normaal moeten zijn. Dus kappen nu met die onzin van 25 graden wat niet in ons land thuishoort! Dat ons land zo gek in elkaar zit met die uitschieters af en toe oke, maar het is nu wel welletjes. Dit zijn geen uitschieters meer dus weg met die zuidoostenwinden afkomstig uit de woestijn van Afrika! Ik zie bij volgende week ook al 24 graden staan maar daar focus ik me nu nog niet op omdat ze met de dag de temperatuur veranderen.

IemandUitDeRandstad - 31-05-’17 00:44
IemandUitDeRandstad

Haha hoe is het mogelijk. Ik lees net dat het vrijdag alweer 29 graden word in het zuiden vanwege een zuidoostenwind. En zaterdag word het ook weer 25-30 graden. Je krijgt nog maar net een leefbare temperatuur binnen en meteen daarna begint hetzelfde grapje weer opnieuw. Wat is dat toch de hele tijd met die zuidoostenwind?! Wat zorgt ervoor dat er steeds lucht uit het zuidoosten naar ons toekomt:S.

IemandUitDeRandstad - 31-05-’17 01:29
Sebastiaan

http://nieuws.weeronline.nl/30-5-2017-op..

Pfff, in het artikel staat dat er zelfs NATUURBRANDEN ontstaan door het droge en warme weer van deze maand. Ook mei is nummer 3 in de warmste meimaanden ooit en ook in de top 10 zonnigste. Ook is het zeer droog, met 35 tegen 61 mm normaal. En het neerslagtekort is inmiddels al 100 mm! Dat lijkt op.. juist, klimaatverandering! :s

Sebastiaan - 31-05-’17 07:51
Sebastiaan

Oja, de lente zelf staat in de top 5 warmste en top 10 zonnigste lentes ooit. En ook was de lente zeer droog. Opwarming van de aarde bestaat dus niet, zomerfetjisten? …

Sebastiaan - 31-05-’17 07:53
IemandUitDeRandstad

Opwarming van de aarde bestaat zekerste weten helaas. Maar ik geloof niet dat het weer wat ze nu in Barcelona hebben ook onze norm is geworden voor mei. De aarde warmt overal op dus dan zou het in Barcelona in mei al iedere dag 30 graden moeten zijn. En droog is het zeker. Dat komt ook vaak voor in de lente valt me op. Ik hoop dat het in juni en juli juist minder warm word dan nu. Netals dat april ook koeler was dan maart dit jaar.

IemandUitDeRandstad - 31-05-’17 12:32
Marian

In zeeland wordt het dit weekend niet warmer dan 18 of 19 C,hopen dat ze gelijk hebben

Marian - 31-05-’17 14:20
Sebastiaan

Ik heb wel ergens gelezen dat het in Nederland twee keer zo snel warmer word dan gemiddeld genomen over de hele wereld. Vandaag veel koeler weer dan de voorgaande weken hier, trouwens! Misschien is het niet elke dag 30 graden in mei hier geweest, maar er zijn wel hele warme dagen voorbijgekomen. Ik denk ook dat het in Barcelona amper warmer kan, aangezien 30 graden al erg veel is..

Sebastiaan - 31-05-’17 16:54
remco2706

Voor volgende week zie ik gelukkig weer 19 a 20 graden staan,ja ja hoe vaak hebben we dit al gezien?wordt toch weer naar boven aangepast achterlijk kutland hier,je kan beter verd…. verhuizen naar zuid afrika.

remco2706 - 31-05-’17 18:38
Rita

Deze middag zag ik een thermometer in de zon hangen en daar stond 26 graden op te lezen! Het wil echt niet stoppen! Zucht! Volgende week geven ze hier ook nog 19 graden! Eerst zien en dan geloven.

Rita - 31-05-’17 21:11
remco2706

Ze moeten die klote noordzee dichtgooien,door de zee komt de zeewind altijd te vroeg in,zodat we hier weinig onweer hebben,en in de winter hebben we door dezelfde rot zeebak geen tot weinig sneeuw.

remco2706 - 01-06-’17 14:49
Prozac

@Remco2706, de zee dichtgooien? Dan krijgen we dus geen kustklimaat maar een land klimaat? Dus warmere zomers zonder verkoeling? En mogelijk koudere winters…

sarcasme aan top idee! Dat helpt enorm in de zomer!sarcasme uit ???

Prozac - 01-06-’17 15:22
Franca

Vannacht onder mijn slaapkamer raam om 01.30 uur kei hard gepraat, gelach, geschreeuw gestommel langs mijn raam. Ik had het heel warm en werd wakker. Ik naar buiten en zei“wat zijn jullie aan het doen midden in de nacht” Ik moet over vijf uur op. Mens antwoord brutaal ja wij hebben vrije tijd. Ik antwoordde: “Mens pleur toch op naar je eigen appartement, en val hardwerkende mensen niet lastig met je kabaal midden in de nacht. Nu geloof ik nog wat iemand hier zie op de site. In de zomer komen de ratten naar buiten. Man oh man wat een volk hier in Nederland. Altijd zo schreeuwen en overcompenseren en zo weinig respect voor de rust van een ander. Las ook een artikel in de Groene Amsterdammer over de eeuwige klusser. Een die de hele zomer lang loopt te schuren en boren en klussen op je vrije dagen en buiten en jij een rustige dag wil omdat je een hele week gewerkt hebt. Mensen houden steeds minder rekening met een ander. De zomer haat ik ook vanwege het lawaai dat het volk produceert.

Franca - 01-06-’17 15:48
Dennis

@Franca, ik weet er alles van.
In de zomer en nacht komt het ongedierte tevoorschijn, en zie..

Hier ook elke dag herrie tot diep in de nacht.

Dennis - 01-06-’17 16:20
Rita

Vandaag was het nog maar eens een rotdag met hete temperaturen! Ik kijk zo uit naar zaterdag want normaal gezien zou het dan gaan regenen! Hopelijk geen 25 graden met regen want dan weet je helemaal niet waar kruipen. Dit stond vandaag bij ons in de krant!

http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aa..

Rita - 01-06-’17 16:25
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Uhh ja Remco je zit ernaast. De zee zorgt juist enigszins voor verkoeling in de zomer en daardoor kan het nietzo warm worden als in een landklimaat. Bij mij binnen is het NOG warmer dan andere zomers omdat ik nieuwe ramen heb die kou buiten houden in de winter en zogenaamd ook warmte tegen houden in de zomer. Nou het houdt warmte vast want ik leef in een broeikas hier. Er word steeds gedacht aan die zogenaamde koude winters om het zo comfortabel mogelijk te maken maar aan hitte in de nederlandse zomers word niet gedacht? Ik moet mede door m’n veel warmere woning een hele goeie airco gaan zoeken

IemandUitDeRandstad - 01-06-’17 16:43
Sebastiaan

Ik ben bijna weer verbrand vandaag.. wat een sterke zon, zeg! Het lijkt wel hoogzomer..

Sebastiaan - 01-06-’17 17:05
Franca

Remco. Je probeert al je nachtrust te pakken met die bloedhete nachten. Zorg er al voor dat je minder uitgerust moet gaan werken. En dan word je ook nog een halve nacht uit je slaap gehaald door een stel opgewonden bavianen. Stelletje asociale hufters. IemandUitDeRandstad. Hier het zelfde probleem. De verhuurder heeft toegegeven een constructiefout. Wel goed tegen de kou maar in de zomer 5 maanden lang 27 tot 30 graden binnen. Heb ook een airco aangeschaft maar kan alleen afvoeren op een openstaand raam. Alles beter dan niets denk ik maar.

Franca - 01-06-’17 17:24
Castor

Rita, en dan die lezersreactie onderaan dat artikel … daar ga je toch van janken!

Castor - 01-06-’17 17:51
Rita

@castor: Toen ik dat las had ik zoiets van dat ik hem met deze temperaturen aan zijn cv wilde binden met daarna de cv volle bak. Ik kan me ook zo ergeren aan die commentaar

@iedereen met een warme woning: Ik heb hetzelfde probleem! Ik woon onder een plat dak en het is nu nog steeds 27 graden binnen ondanks dubbele beglazing en rolluiken. Vaste airco mag niet van de VME (vereniging mede-eigenaars) vanwege de mogelijke geluidsoverlast maar een mobiele airco kan het hier niet trekken. De te koelen oppervlakte is te groot (45 m2) en de omgevingstemperatuur te hoog (tot wel 31 graden). Ik las hier dat er iemand overwoog om meerdere mobiele airco’s aan te schaffen maar pas daar mee op! Kijk eerst of je zekeringen zwaar genoeg zijn om een mobiele airco aan te sluiten! Meerdere airco’s kunnen volgens mij niet op 1 stroomgroep. Een zwaardere zekering steken is GEEN optie! Dan krijg je kortsluiting en wss. brand. Nu is 1 mobiele airco over het algemeen geen probleem maar met meerdere zou ik heel goed oppassen. 1 voor de living → 1 stroomgroep en 1 in de slaapkamer → 1 stroomgroep.

Ik heb nu al mijn hoop gezet op de verplichte minimum dakisolatie die in België verplicht is tegen 2020! De andere eigenaars stemmen altijd tegen omdat ze er geen voordeel bij hebben maar na 2020 kunnen ze niet meer weigeren! Ik hoop dat dit de temperatuur in huis laat zakken.

Rita - 01-06-’17 18:55
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja dat was ik Rita. Maar ik zou die in de woonkamer in een ander stopcontact doen en 1tje in m’n slaapkamer. Maar ik ga het toch maar niet doen omdat ik er geen plaats voor heb. Het lijkt al een pakhuis in m’n berging. Ik zou eerder een andere mobiele airco nemen die veel meer oppervlakte kan koelen en die ik nu heb verkopen.

IemandUitDeRandstad - 01-06-’17 19:14
Rita

@iemand uit de Randstad: Een ander stopcontact is soms niet voldoende. Vaak zitten er 3 of 4 stopcontacten op 1 zekering. Zo’n zekering is bvb. 16 ampère of 20 ampère en dan moet je kijken of al de toestellen die je tegelijkertijd laat werken geen hoger vermogen hebben dan die 16 of 20 ampère. Als het stopcontact in de slaapkamer op een andere zekering zit dan kan je zonder problemen 2 airco’s laten draaien. Laat je goed adviseren en laat aan de verkoper weten hoeveel kubieke meter de te koelen ruimte is. Bij mij is de te koelen ruimte en de omgevingstemperatuur te hoog voor een mobiele airco. Ik had wel een fris windje maar de temperatuur daalde 2 graden na uuuuuuuren draaien! Al goed dat ik hem geleend had van een familielid en niet aangekocht had!

Rita - 01-06-’17 20:28
Rita

Laten we aub hopen dat dit nieuws niet klopt!

http://www.gva.be/cnt/dmf20170601_029077..

Rita - 01-06-’17 21:41
Franca

@Rita. Als ik kijk naar de afgelopen jaren is het steeds heter geworden, maar ook steeds vroeger in het seizoen, met nauwelijks winter. Voor mij toch bezig om te kijken of ik niet kan verkassen naar elders. In Ierland is het 13 graden. Schotland aangenaam koel, en Bretagne in Frankrijk ook tof klimaat voor mij. Maar deze zomers voor de rest van mijn leven zijn als een zware straf voor mij. Ik kan dit niet elk jaar trekken. Het leven heeft meer te bieden dat elk jaar voort sjokkend in een tropisch klimaat. Je moet ook nog werken en leven.

Franca - 01-06-’17 21:51
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Als dat artikel waar is wat moeten we dan in juli verwachten als het in mei al 33 graden was. Gaan we dan de eerste 40+ beleven in nederland. Over zo’n seizoensvoorspelling ga ik me niet druk maken. Het kan niet in een jaar tijd zoveel erger worden dan 2016. Ja helemaal mee eens Franca, als dit week na week zo door blijft gaan moet ik ook ernstig gaan nadenken om weg te gaan hier. Maar een ander deel van nederland is misschien prettiger. De wadden is altijd een aantal graden koeler dan de rest van nederland. Alleen met 30 graden word het daar ook 25 graden. Bij actuele temperaturen kijk ik altijd naar de wadden en denk ik: zat ik daar maar nu.

IemandUitDeRandstad - 01-06-’17 22:07
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik had uit nieuwsgierigheid opgezocht hoe erg 1976 was in de zomer. Dit lees ik: De zomer van 1976 was lang en heet. Augustus was droog (met 14,8 mm op de 5e plek) en zonnig (met 271,5 uren op de 4e plek). Juni en juli eindigden qua temperatuur hoog in de top 10 vanwege een lange hittegolf van die van 23 juni t/m 9 juli duurde. Alleen in 1975 was een hittegolf met 18 dagen nog één dag langer, maar die van 1976 was qua hitte veel intenser. In een periode van 17 dagen waren er maar liefst 10 tropisch, warmer dan 30 graden dus. In 1975 waren dit er slechts 6! Ook 2 zeer hete en extreme zomers achter elkaar. Dan dachten de mensen misschien toen ook dat het voortaan iedere zomer zo zou verlopen

IemandUitDeRandstad - 01-06-’17 22:45
remco2706

Ja van de noordzee dichtgooien was enigszins sarcastisch bedoeld,omdat we hier ook nooit een keer een goede winter en onderhand driekwart van nederland wel.

Ja van die nachtelijke bavianen klopt inderdaad,zomergeilers die savonds en snachts tot leven komen om anderen te irriteren.

remco2706 - 01-06-’17 23:29
remco2706

Oja sorry voor de niet volledig gevormde zinnen,mijn rottoestenbord blijft vaak hangen,maar eens een nieuwe kopen.

remco2706 - 01-06-’17 23:30
remco2706

Vraag me af waar iedereen ineens is,maar het is wel een verademing t.o.v verleden week,vanaf morgen helemaal.

remco2706 - 05-06-’17 13:28
IemandUitDeRandstad

Hierzo reageert nu iedereen Remco: http://www.zomerdepressie.net/entry/198/... Er is weer een nieuwe aanhef ‘donderslag’. Als je naar de homepage gaat zie je dat.

IemandUitDeRandstad - 05-06-’17 13:51
remco2706

Dank je iemanduitderandstad.

remco2706 - 05-06-’17 18:14


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.