« Hittegolf | Home | Het was zooooooo warm… »

In het nieuws...

Zondag 25 Juni 2017 at 2:13 pm.

Wow, een heel stuk in nu.nl
Het fenomeen zomerdepressie: mythe of serieus probleem?

95 reacties

Marian

Ze zoeken vanalles maar vergeten te kijken naar het meest voor de handliggende dat er mensen zijn die niet tegen de warmte kunnen en dat vindt ik in heel het verhaal niet terug.

Marian - 25-06-’17 15:00
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hmm ik heb het ook gelezen. Als ik het goed begrijp heb ik dus alleen een zomerdepressie op 23+ graden dagen als het “een serieus probleem” word en ik niet kan functioneren en m’n stemming aangetast word. Maar als het onder de 24 graden is voel ik me echt niet somber ofzo maar ik hou niet van het weertype dus dan heb ik een zomerdip volgens hun. En inderdaad marian het belangrijkste niet tegen de warmte kunnen noemen ze nieteens. Wat dacht je van die lichamelijke klachten die je ervan krijgt zoals koppijn. Zelfs de niet zomerhaters slapen slecht bij temperaturen van 30 graden. En hadden last van de warmte afgelopen week. Die andere dingen die ze opnoemen heb ik ook. Ik heb alleen geen problemen met m’n lichaam tonen wat ik vroeger wel had overigens. Maar ik heb een hekel aan dat beeld met die teenslippers en weinig kleding aan. Ik zie liever iedereen met jas aan.

IemandUitDeRandstad - 25-06-’17 17:12
Sebastiaan

Het artikel klopt wel, maar ze missen te melden dat iedereen hysterisch wordt als het warm weer wordt, al staat er wel in dat je al snel het gevoel krijgt dat je het “leuk” moet vinden. En ja, sommige mensen krijgen het snel warm. Als je geen last van de zomer hebt, is de Nederlandse zomer héérlijk.

Sebastiaan - 25-06-’17 20:16
Rita

Ik hou wel van de zon maar ik hou niet van de hitte. Dat was als tiener al zo en het is nog steeds zo. Het wordt de laatste jaren steeds warmer en de warme periodes duren langer en omdat ik lijd aan een vaatziekte (waar ik medicijnen voor neem) kan ik er slechter en slechter tegen. Volgens de dokter is dat normaal en moet ik het dan rustig aan doen en mezelf in acht nemen. In de praktijk wil dat zeggen dat je je weken aan een stuk slecht voelt. De laatste week heb ik 2 dagen gewoon op bed moeten doorbrengen! Niks is ook leuk met die hitte en de overlast van een bepaalde groep mensen neemt toe. In de winter zijn die er ook maar die komen dan hun huis of het café niet buiten dus dan heb ik er geen last van. Veel mensen doen ook hysterisch omdat het zomer is of omdat het warm is want het is toch zo fijn! Wat is er dan fijn dat niet fijn is bij 20 graden????? Ik ben in warme periodes echt heel humeurig en snel op de tenen getrapt omdat ik niet uit de voeten kan. Mijn huishouden wordt een puinhoop omdat ik nu eenmaal niet kan kuisen in een temperatuur van 26 graden of warmer! Strijken? Een hel! Eigenlijk onderneem ik de hele zomerperiode zo goed als niks door die rothitte en die brandende zon en er zijn maar weinig mensen die dit begrijpen. Een depressie of dipje is dit niet maar door het langdurige warme weer kan ik op geen enkel vlak nog normaal functioneren en dan duurt de zomer héééééééééééééél erg lang. De bioscoop is wel tof door de airco en de zaal is dan ook zo goed als leeg!

Rita - 25-06-’17 21:13
Rita

20, 21 graden met een zonnetje en veel wind is ideaal zomerweer voor mij! Maar het liefst heb ik de winter! Vrieskou met een zonnetje of zeer koud, winderig en mistig weer. Ik hou er gewoon heel erg van.

Rita - 25-06-’17 21:16
erica

Heb het stukje ook net gelezen. Ik mis ook de lichamelijke klachten erin. En de hype om de zomergekte mocht wel wat uitvoeriger. Maar goed, het leeft dus wel blijkbaar, want er wordr over geschreven.

erica - 25-06-’17 22:22
Marian

Ik heb geen zin om leuke dingen te gaan doen als het warm is maar als het koeler is heb ik er geen probleem mee.Ze proberen het onder een plekje te stoppen en hebben niet door dat er verschillen zijn.Ik heb geen last van het licht ,andere hier wel.Heb geen moeite met drukte maar zoek het absoluut niet op. sa vonds om 5 uur de gordijnen dicht als het donker wordt vindt ik veel prettiger maar vindt het lange licht nu niet erg.en ze willen het psychisch maken en dat is bij mij niet het geval.Aan het einde van de zomer heb ik minder moeite met de hitte dan aan het begin,dan is het s avonds met 23 fris in huis,terwijl als het in het voorjaar 19 is dat verschrikkelijk is omdat je niet aan de warmte gewend bent nog.Mijn lichaam kan de warmte niet goed afkoelen,me interne airco zoals bij andere mensen werkt gewoon niet goed.Voor de rest ben ik normaal :-)

Marian - 25-06-’17 22:54
IemandUitDeRandstad

Nouja wil niet zeggen dat je dan niet normaal of gek bent als je van meer dingen last hebt dan alleen warmte. Je bent absoluut niet gek als je een zomerdepressie hebt en van al die symptomen last hebt die zij noemen. Mensen met een winterdepressie zijn ook niet gek maar het werkt nou eenmaal in je hersens zo met licht of donker. Alleen andere mensen zien je als gestoord. Ik voel me ook altijd somber als het iedere dag weer later donker word. Ik word niet super depressief maar een beetje een somber gevoel. En ik heb ook geen problemen met de zon maar ik geef sterk de voorkeur aan een bewolkte dag. Ik heb alleen in de zomer wel vaak problemen met de zon omdat het binnen zo makkelijk warm word in de zomer als de zon op je ramen brand. En als de zonkracht nogal hoog is zoals nu heb ik er problemen mee. Voor de rest hou ik niet van drukte en dat heb je vooral in de zomer en dat hysterische en luidruchtige gedrag van mensen buiten haat ik enorm. Voor de rest heb ik alleen last van licht of veel daglicht sochtends vroeg omdat ik dan extra snel wakker word. Niet bepaald prettig. En alle insecten haat ik in de zomer.

IemandUitDeRandstad - 26-06-’17 00:29
IemandUitDeRandstad

Ik vind dit weer zoals vandaag en gisteren gewoon gezellig ook. En als het vroeg donker word smiddags om 4 uur vind ik dat supergezellig. Met 20 graden in de zomerperiode heb ik geen problemen en kan ik alles doen. Ik voel geen somber gevoel meer nu het superlang licht is maar ik hou er absoluut niet van zo lang licht. Dus ik ben blij als het weer eerder donker word. Daar word ik vrolijker van. Het is binnen al beter uit te houden maar nog altijd niet leefbaar met 24 graden. Ik heb ook een hoge luchtvochtigheid binnen omdat m’n ventilatiesysteem al niet werkt sinds de renovatie en dat gaan zij pas in september oplossen. En dan heb ik ook nog van die geïsoleerde ramen. Dus ik heb het ook niet makkelijk in m’n woning.

IemandUitDeRandstad - 26-06-’17 00:39
Rita

Ik hou er ook van dat het rond 16u00 begint te schemeren. Als het zo zomers is zoals de afgelopen weken dan heb ik de indruk dat het zelfs nooit helemaal donker is! Als je ‘s nachts naar het westen kijkt dan blijf je een flauw schijnsel zien. Ik heb daar echt een hekel aan. Vandaag schijnt de zon hier weer volle bak dus deze middag zal het weer te warm zijn. Ze geven 23 graden maar dat is altijd hoger. Binnen koelt het niet meer verder af = 26 graden living en 24.5 in de slaapkamer. Met die regen die ze de 2de helft van de week voorspellen zal het wel nog wat afkoelen.

Rita - 26-06-’17 10:19
IemandUitDeRandstad

Ja hier zal het ook niet verder meer afkoelen vandaag want de zon stond ook alweer te branden op de ramen. Morgen word weer een warme dag met 25 graden maar wel bewolking. Dan hebben we eind deze week koeler weer en het weekend. Daarna zie ik weer ja helaas oplopende temperaturen bij volgende week wat ze steeds hoger aanpassen. Eerst was dat 20 toen 21 en toen 22 en nu staat er al een reeks 23 graden bij volgende week. Uit ervaring weet ik dat 23 graden altijd 26 graden of meer word uiteindelijk. Dus bereid je maar erop voor dat dat weer de nieuwe hitte is wat ook makkelijk gebeurd in juli. Dus geniet maar goed van deze week op de dinsdag na.

IemandUitDeRandstad - 26-06-’17 11:58
Rita

Ik ben net weer thuis en buiten was het dus 26 graden en volle zon natuurlijk. Ik heb er flink de pest over in! Mijn kleding nat van het zweet en ik ben kapot! En binnen kom je dan ook nog in een oven terecht. Rotzomer!

Rita - 26-06-’17 16:13
Sebastiaan

Ja, de zon schijnt volop, maar toch hoor ik net DJ’s janken dat het “niet zulk lekker zomerweer is”. Dit meen je toch niet?! Met dit weer kun je vrijwel alles doen, maar nee, we willen gewoon lekker janken dat het te warm is en bezwijken onder de hitte. En om er nog dramatisch aan toe te voegen: de dagen van 32 graden zijn voorbij. Oh, die zullen vast nog wel komen, als het niet in juli is, is het wel in augustus, of natuurlijk in september. Een paar dagen 20 graden is al koud in dit woestijnklimaat, blijkbaar..

Sebastiaan - 26-06-’17 16:33
Sebastiaan

In het zuiden van het land is het wel warm, 23/24 graden. Wat zeuren die zomerfetjisten dan nog? Of moet per se elke dag 25 graden of daarboven zijn?!

Sebastiaan - 26-06-’17 16:34
annelies

ANTI JUMBO

Als ‘ie niet boven aan de hemel staat, is het net of alles beter gaat Alles ziet er anders uit als de zon niet schijnt Iedere herfstfan komt uit plakkende huis
volgens weeronline vast iets niet pluis… Alles ziet er anders uit als de zon niet schijnt Niemand is meer van kwaad bewust, alle narigheid wordt uitgeblust O wat is het leven fijn als de zon niet schijnt En de allergrootste humorist, wordt een enorme pestimist O wat is het leven fijn als de zon niet schijnt

Read more: https://muzikum.eu/nl/123-253-10202/andre-van-duin/als-de-zon-schijnt-songtekst.html#ixzz4l7hpRvU0

annelies - 26-06-’17 17:42
IemandUitDeRandstad

Bij mij was de temperatuur vandaag gelukkig uitstekend met 19 graden. Alleen wel zonnig dus in de zon was het wel warm. Maar binnen is de temperatuur wel weer gestegen door die klote zon. Die dj’s hebben makkelijk praten als ze lekker binnen stonden bij de airco. Ze willen gewoon stoer overkomen en met populaire praatjes komen. Ik hoorde juist vandaag veel mensen zeggen dat dit ideaal zomerweer is en het veel beter is dan vorige week. En zij dit weer de hele zomer zouden willen. Nou het was lekker 19 graden maar wel superzonnig. Haha Annelies als die reclame komt zing ik ook altijd precies de tegenovergestelde tekst.

IemandUitDeRandstad - 26-06-’17 18:13
Rita

Daarstraks sprak iemand die me kende me aan en zij had gewoon een gebreide trui met lange mouwen aan! 26 graden buiten!!!! Binnen was het 26 graden maar ik ben er ondertussen ook weeral iets boven want ik heb altijd de hele middag zon (zuidkant) tot ze ondergaat!

Rita - 26-06-’17 18:32
Sebastiaan

Het was hier alleen in de zon lekker, haha! Maar om dan van “niet zulk lekker zomerweer” te spreken.. ik heb juist liever van dit weer dat je de zon in “vlucht” om het aangenaam te hebben dan dat je van schaduw naar schaduw leeft. Dat is gewoon niet te doen. Als het buiten 18 graden blijft, blijft het op mijn slaapkamer ook rond de 17 graden, wat de ideale slaaptemperatuur is.

Sebastiaan - 26-06-’17 18:56
Sebastiaan

Ik leef dan wel in het noorden, en de wind woei aardig hard.. in het zuiden was het een stuk warmer.

Sebastiaan - 26-06-’17 18:57
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hmm de term de zon invluchten komt in mijn woordenboek niet voor. Zelfs bij -10 hoef ik dat niet te doen, heerlijk die kou. En dit weer is nieteens koud, verre van dat. Het was gewoon normaal weer alleen die zon was bloedheet en in de zon leek het wel weer 30 graden ofzo. Toen ging ik ook weer mezelf kapot zweten en ik vluchtte juist voor de zon vandaag. Was blij als ik weer in de schaduw ergens kon lopen.

IemandUitDeRandstad - 26-06-’17 20:51
Rita

Dit is ook horror! Verleden week had hier iemand trouwens ook iets gepost van die ovenwanten aan het stuur!

http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aa..

Rita - 26-06-’17 20:52
annelies

zucht:

http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aa..

annelies - 26-06-’17 21:32
annelies

alhoewel 89 ook zeer zonnige mei en juni had maar juli juist veel minder… maar helaas 1959 schiet juist ook in juli nog eens extra door ondanks de vele zonuren mei juni
blehhhhhhhhhhhhhhh

annelies - 26-06-’17 21:53
annelies (slot)

en zonuren kunnen ze ook niet tellen bij buienradar, hier was het gewoon ruim 15 uur son ipv 10,2

https://www.buienradar.nl/nederland/zon-en-wolken/zonneschijnuren

dus ik denk we inmiddels al ruim boven de 225uur zitten hoor,

annelies (slot) - 26-06-’17 22:42
IemandUitDeRandstad

Woow dat is echt extreem Rita. 49 graden zeg. Alles smelt gewoon. Dat zelfs je bankpas smelt pff. Van death valley is dat nietzo verwonderlijk want daar gaat het altijd wel naar de 50 graden toe. Maar andere plaatsen zijn wel abnormaal.

IemandUitDeRandstad - 27-06-’17 01:31
Sebastiaan

Ik bedoel dat het door de wind een beetje fris was IemandUitDeRandstad, maar in het zuiden was het wel redelijk warm. Vandaag is het hier trouwens goed te doen!

Sebastiaan - 27-06-’17 13:39
IemandUitDeRandstad

Ik zit nu op de warmste plek van Nederland. Overal 19 graden en ik heb 23 graden:S. Het zuidoosten zou 26 graden krijgen maar heeft 19 graden. Dan mag de temperatuur bij mij ook snel gaan dalen.

IemandUitDeRandstad - 27-06-’17 13:57
Sebastiaan

Ik zie het IemandUitHetRandstad, in het (zuid)westen is het 22 graden nu.

Sebastiaan - 27-06-’17 14:15
Sebastiaan

Ik zie net staan op Weeronline dat de zomer voorbij is… zucht. Omdat het geen 30 graden is, zeker?! En ook een malloot die zegt dat de winterjas bijna weer aankan.. mens, het is 20 graden! Dan doe je een T-shirt aan en geen winterjas!

Sebastiaan - 27-06-’17 17:01
IemandUitDeRandstad

Vandaag in zeeland het warmste met 24 graden. En in het westen 23 graden. En de rest van het land 19/20. Dat komt niet vaak voor dat zeeland het warmste is. Zomer voorbij??! Met 20 graden is het nog altijd zomer. Winterjas?? Iemand die nu een winterjas nodig heeft die heeft in de echte winter thermo kleding nodig.

IemandUitDeRandstad - 27-06-’17 17:25
Rita

Daarstraks was het hier 21 graden buiten maar het voelde warmer aan omdat het zeer benauwd en laf aanvoelde. Letterlijk overal zag ik jassen! Te voet of op de fiets! Ik liep rond in een t-shirt met zomerbroek! Ik hoop dus echt dat we 20 graden krijgen tot eind augustus maar ik weet ook wel dat dit ijdele hoop is. De komende dagen kunnen we echt genieten en hopelijk koelt het binnen deftig af. Daarstraks regende het hier even en ik deed de ramen dicht! De temperatuur steeg gelijk met meer dan een graad! De hitte zit dus echt nog binnen. Bij mij toch.

Rita - 27-06-’17 18:39
Sebastiaan

Als het de komende dagen echt gaat regenen, koelt het inderdaad goed af in huis! Ik hoop het wel, want binnen is het opnieuw warm, ook al was het 7 graden vanochtend.

Sebastiaan - 27-06-’17 19:37
Jozef 1965

Hier was het vandaag bijna volledig bewolkt, met wat lichte regen in de voormiddag; maar wel vrij benauwd, zeker in de namiddag.

Jozef 1965 - 27-06-’17 20:05
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Bij mij is het ook nog steeds warm binnen. Gisteravond had ik het kunnen afkoelen tot 22 graden omdat het lekker koud was buiten. Maar vanochtend heeft die klerezon weer op m’n raam gebrand en het was weer 25 graden toen ik binnen kwam vandaag. Als de zon niet had geschenen was het 22 graden gebleven dus kun je nagaan. Bij mij was het tot 1 uur zonnig vandaag. Heb je meteen weer die hitte terug als de zon eventjes brand. Dus in de zomer ben ik superblij met bewolkt weer en verafschuw ik de zon.

IemandUitDeRandstad - 27-06-’17 22:09
erica

Vandaag zon en benauwd. Op het nieuws: Mensen, niet getreurd om de afkoeling, de zomer is pas net begonnen! Ehm…wat? Afkoeling? En wat hebben we al aan rotzomerse temeraturen gehad dan?!!
Regen in het zuiden en oosten. Precies een lijn van zd-oost naar nrd-west. Hier niks dus. Er was donder en fikse regen voorspeld. Nou, hopen kan geen kwaad. De temperaturen worden heerlijk in ieder geval. Graag tot oktober zo.

erica - 27-06-’17 22:43
Marian

Het was plakkerig vandaag maar de rest van de week ziet er goed uit met de temperatuur

Marian - 27-06-’17 23:47
Rita

Ik ben deze avond naar de bioscoop geweest! Zalig die airco! Toen we buitenkwamen was het aan het regenen en het regent nu nog. Maar omdat mijn ramen gesloten zijn voor de regen is de temperatuur weer 26 graden. En van de airco van de bioscoop en de auto naar mijn serre is vreselijk! Ik ga maar lauw douchen en dan slapen! Dan heb ik het nog niet te warm na die douche.
@Erica: Ik was deze middag ook blij met die lichte regen maar dat heeft het gewoon erg benauwd gemaakt met die temperaturen. Nog liever geen regen dan.

Rita - 28-06-’17 00:00
Sebastiaan

Ik hoorde dat er vrijdag hier net zoveel regen als wat er in een hele maand gaat vallen, dus 60 mm! :O

Sebastiaan - 28-06-’17 07:47
Castor

Sorry mensen, maar het is vies benauwd plakkerig broeierig rotweer. Ik heb liever 22 graden met een lagere luchtvochtigheid dan 19 graden met een hoge luchtvochtigheid, zoals nu.
Van dit weertype warmt mijn woning nou juist het meest op. Het is te smerig voor woorden.

Castor - 28-06-’17 08:29
Castor

@Erica
‘Afkoeling’ noemen ze dit? Afkoeling???!!!

Het is gewoon goor, smerig, benauwend en lauw. Echt, de mensheid is totaal gestoord. Wat een krankzinnige wereld is dit. Ik kan er geen woorden voor vinden.

En wat die voorspellingen betreft … niemand weet hoe dit pokkeseizoen gaat verlopen. Niemand!!! Je kunt er allerlei statistieken op loslaten maar dat garandeert helemaal niets. De wens is de vader van de gedachte, ook bij weerdeskundigen. We w-i-l-l-e-n een hete zomer dus we v-o-o-r-s-p-e-l-l-e-n een hete zomer. Niet meer dan hysterisch gejank. Mensen beginnen steeds meer te geloven dat ze dingen kunnen afdwingen. Voor hetzelfde geld is die pokkezomer over 4 weken helemaal voorbij. Zou zomaar kunnen.

Castor - 28-06-’17 08:39
Rita

@Castor: Klopt wat je zegt. Ik had verwacht dat het nu eindelijk af ging koelen in huis maar het is benauwd, plakkerig, … En het koelt geen bal af! Het zweet breekt me bij het minste uit en ik gloei gewoon omdat het binnen nog bijna 26 graden is maar nu wel met een luchtvochtigheid van in de 60%. Buiten staat er hier ook weinig wind. Echt weer waar je knallende koppijn van krijgt.

Rita - 28-06-’17 09:58
annelies

ja het is een zielig gezicht- we lopen weer te kniezen alsof we zieliger zijn dan die lui in syrie. deze week zag ik een documentaire over syrie op ngh. daar wonen mensen in kapot geschoten huizen, worden ze als menselijk schild gebruikt en moeten ze vluchten. moet je dat hier zien –
wij rijke kaklui hebben even geen sonnutjuuhhhhhhhhh ….. ikke zielig –
ik word er ZO ONTZETTEND KWAAD van.. wat een eigen liefde !

annelies - 28-06-’17 11:20
annelies

om maar een paar voorbeeldjes te geven

https://www.google.nl/search?q=syrie&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjAkqumm-DUAhWLYlAKHXlVAX0Q_AUIBygC&biw=1424&bih=772#imgrc=07AaSuDe7j_GGM:&spf=1498641682731

annelies - 28-06-’17 11:21
annelies

https://www.google.nl/search?q=syrie&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwis_rbCm-DUAhUHEVAKHRQoCgAQ_AUIBygC&biw=1424&bih=772&dpr=1#imgrc=trQU0U38Smmk8M:&spf=1498641769426

annelies - 28-06-’17 11:23
annelies

https://www.google.nl/search?q=geen+zon&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjh6eH2m-DUAhWKaVAKHVJJDpEQ_AUIBigB&biw=1424&bih=772#tbm=isch&q=ik+wil+zon&imgrc=NjKxCOPWUW80gM:&spf=1498641849341

annelies - 28-06-’17 11:25
IemandUitDeRandstad

@Erica iemand die denkt dat de zomer nu voorbij is moet wel een complete randdebiel zijn. Iedereen met een beetje verstand weet toch dat de zomer pas net begonnen is en we nog juli,augustus en september te gaan hebben. Dus even een paar daagjes wisselvallig en nieteens koud want 22 graden is absoluut niet koud. In het noordoosten word het zelfs nog 25 graden vandaag. Eigenlijk slaat dat bericht hier op: mensen niet getreurd om de goeie nachten rust die jullie nu meemaken, de zomer is pas net begonnen dus er komen nog genoeg slapeloze plaknachten!! Want ja vorige week was het zomerweer en toen had iedereen slapeloze plaknachten. Goh wat missen we dat we ons beroerd voelen zeg!

IemandUitDeRandstad - 28-06-’17 12:50
IemandUitDeRandstad

Bij mij is het 22 graden met een hoge luchtvochtigheid. Maar de zon is de grootste boosdoener want de temperatuur is bij mij niet gestegen en gisteren wel binnen. Wat je moet doen met dat benauwde kutweer, gewoon alles dicht laten. Dan hoeft dat benauwde ook niet binnen te komen. Mensen zijn echt zoooo dom dat ze dikke kleren aantrekken vandaag omdat het bewolkt is. Het is wel 22 graden met gevoelstemperatuur 25/26 ofzo.

IemandUitDeRandstad - 28-06-’17 12:55
annelies

@iemand uit de randstad- ja en in 2017 was de herfst de NASOMER met temperaturen van dertig plus. daar was ik nog niet van bijgekomen maar die verwaande nl-ers rekenen der natuurlijk ook dit jaar op ! en dan een extreem rustig wintertje heh……………… blehhh

annelies - 28-06-’17 13:02
annelies (slot)

en ik denk het in dat kutzeist gewoooooonnn lekker droog blijft – drukkend en benauwd zie onder

https://www.buienradar.nl/nederland/neerslag/neerslagsom/1uur-terug

annelies (slot) - 28-06-’17 13:13
IemandUitDeRandstad

Ja als ze 1 keer 30 graden meemaken in september of oktober willen ze dat voortaan altijd die verwende kutnlers. Als ze eens echte problemen krijgen leren ze het wel af om over het weer te klieren. Kijk wij hebben recht om erover te klagen omdat we echt overlast ervan hebben zoals lichamelijke klachten. Vanaf volgende week word het alweer droog en zonnig. En vanaf volgende week woensdag krijgen we weer temperaturen tussen de 20 en 25 graden met zon. Dat betekent 23/24 graden in het midden in ieder geval. Het zuiden krijgt die 25 graden. Het noorden houdt het normaal met hooguit 22 graden. Nou ik heb veel liever deze benauwde shit dan zonnig met 23/24 graden. Zowel buiten is dat beter te harden als binnen dan. Want voor binnen is de zon de grootste boosdoener. Binnen is het bij mij 23 graden en eindelijk leefbaar. Omdat die klotezon weg is. Buiten is dit benauwde net beter uit te houden omdat je met 23/24 graden en zon in die hete zon een belevenis van 30 graden hebt.

IemandUitDeRandstad - 28-06-’17 13:39
Prozac

Laten we het even leuk houden hier! De regel is dat je hier stoom kan afblazen! Maar laten we de externe projectie tot een minimum houden. Dus waar heb jij last van en ga mensen niet lopen beledigen omdat ze zonnig weer wel lekker vinden. Ik vind die mensen ook raar, maar gelukkig vinden ze dat van mij ook. Laten we het eens zijn om het oneens te zijn en laten we hier het gesprek een beetje netjes houden en iedereen in hun waarde laten. Ook die mensen die een beetje raar zijn.

Prozac - 28-06-’17 14:13
annelies slot twee

ik moet erop terugkomen- het regent heerlijk in Zeist. wat TIJD werd. pfffhhhh

annelies slot twee - 28-06-’17 14:27
Marian

Het blijven voorspellingen,daarom lees ik ze ook niet ,heeft geen zin om je druk te maken over iets wat misschien wel of niet gaat gebeuren over 2 weken,niets zo wisselvallig als het weer en zeker nu.

Marian - 28-06-’17 15:32
Sebastiaan

http://nieuws.weeronline.nl/waar-blijft-..

Let op, dit bericht is vijf jaar geleden geplaatst, maar een dergelijk bericht kan geplaatst worden als dit weer drie weken aanhoudt (gebeurt niet, want volgende week wordt het opnieuw zonnig). Ik vind dit wel een punt om te melden hier. Het is niet dat het erg is dat mensen van een beetje zon houden, maar heel veel mensen doen alsof hun leven vergaat als de zon een paar dagen niet schijnt, terwijl dat helemaal niet het geval is. Ik vind het dan fijn om me hier af te reageren. Hoe dan ook, het is lekker bewolkt hier, en het regent!

Sebastiaan - 28-06-’17 15:59
Rita

Hier heeft het de hele middag geregend maar het is nu gestopt! Helaas hangt die hitte hier nog altijd binnen en nu al met een luchtvochtigheid van 70%. Zaterdag geven ze hier veel regen (als ze het niet bijstellen) en ik hoop dat ik dan eindelijk een temperatuur heb van 23 graden! Volgende week stijgen de temperaturen weer. Geen fijn vooruitzicht en al zeker niet als de warmte nog in huis zit.

Rita - 28-06-’17 16:33
Sebastiaan

Bedankt voor de regen, Rita! Stortregen en donkere wolken nu, en ik heb de tuindeur lekker open staan! Ik zou zo willen schreeuwen dat het “eindelijk een beetje mooi/lekker weer” is en dat dit “de hele zomer zo mag blijven”! :D Nu nog afwachten tot het eerder donker wordt. ;)

Sebastiaan - 28-06-’17 16:36
erica

Ja, smerig plakweer. Het regent wel af en toe, goed voor de plantjes, maar het levert voor ons niet veel op. Ik hoop nog steeds op een matige juli en verder dan een paar dagen kijk ik ook niet meer. Ik geniet komende dagen van de regen en dat het daardoor ook iets donkerder is in de avond. Gooi wel m’n plantenbakken steeds leeg, ivm de muggenlarven. Steeds nieuw water erin.

erica - 28-06-’17 16:41
IemandUitDeRandstad

Ik vond het uiteindelijk heerlijk weer hoor vandaag. De temperatuur is buiten lekker gedaald naar 18 graden na 2 uur. En binnen is de temperatuur ook gezakt. Ik heb lekker door de regen gelopen. Lekker verfrissend. Precies Sebastiaan dat ze doen alsof de wereld vergaat als 1 dag de zon niet schijnt daar kan ik echt niet tegen. Dan maken ze mij echt kwaad en dat is dus ook iets waar ik ‘last’ van heb. En ik ben er niet bepaald blij mee als andere mensen mij raar vinden omdat ik niet van de zomer hou. Begrip zou het leven zoveel prettiger maken en zou zoveel irritaties wegnemen.

IemandUitDeRandstad - 28-06-’17 17:42
Smoke

Wat een heerlijk weer toch nu! Het valt hier (Overijssel/Drenthe) met bakken uit de lucht en ik het is zo zwaar bewolkt dat de gordijntjes vanavond extra vroeg dicht kunnen. Tot en met zaterdag veel moois in het verschiet met bijna geen zon en veel regen. Tja…zo mag het wel blijven tot september hoor!!
Willemijn Hoebert wilde gisteren tegen beter weten in toch nog vooral opzichtig ‘positief’ blijven, dat het toch echt geen helemaal verregende dagen gingen worden. Zou ook wat zijn hè, drie kwart Nederland aan de anti depressiva. Maar ik heb nieuws: het worden wel verregende dagen, HAHAHA (heeeerlijk)

Smoke - 28-06-’17 18:22
Esther

Heerlijk weertje vandaag. Wel wat benauwd, maar wel lekker flink wat regen. Hopelijk blijft het zo :-)

Esther - 28-06-’17 19:44
Jozef 1965

In tegenstelling tot de Randstad, is hier de temperatuur na 16 u nog gestegen naar 22 ‘C.

Jozef 1965 - 28-06-’17 20:03
Jozef 1965

Maar nu regent het hier flink.

Jozef 1965 - 28-06-’17 20:34
annelies

de gezichten van de menssen op straat.. jeehhhh is er dan echt niets meer anders dan ikke-mooi-weer en volgend bericht verergert het gechararijn:
http://nieuws.weeronline.nl/29-6-2017-zo..

annelies - 29-06-’17 13:00
IemandUitDeRandstad

Het moet in juli een verregende maand worden dus om de droogte op te lossen. Nou van mij mag het! Laat maar lekker regenen heerlijk toch.

IemandUitDeRandstad - 29-06-’17 13:14
Sebastiaan

Wat een gejank weer, ik geniet met volle teugen! Nu gaat de hitte tenminste uit het huis!

Sebastiaan - 29-06-’17 14:59
Franca

Vandaag heel goed te doen. Gisteren had ik het toch een potje warm zeg. Ik denk dat het kwam door overgangsweer met regen. Ik zat mezelf in de weg gisteren, zo’n plakweer. Het was zo benauwd en binnen toch nog 25 graden. Nu stukken beter. Nu maar hopen dat juli zo blijft.

Franca - 29-06-’17 15:43
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik vond het gisteren juist een betere dag dan vandaag. Vandaag vind ik het juist bij mij dan benauwder aanvoelen buiten. En juist voor vandaag was er veel regen voorspelt maar er is amper wat gevallen. Gisteren was er niet echt regen voorspelt en regende het de hele dag door. Ik heb juist vandaag was jij gister had Franca.

IemandUitDeRandstad - 29-06-’17 17:04
annelies

omg :

https://www.google.nl/search?q=ik+moet+zon&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjbj-ms0uPUAhWH1hoKHZqpAJcQ_AUIBigB&biw=1366&bih=651#tbm=isch&q=ik+wil+zon&imgrc=9IfAHemiGkHGeM:&spf=1498759547007

annelies - 29-06-’17 20:06
annelies (slot)

gggggrrrrhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!

annelies (slot) - 29-06-’17 20:07
Marian

Het blijft goed weer voorlopig.

Marian - 29-06-’17 21:40
Rita

Ik had het vandaag toch ook nog vrij benauwd ondanks dat het vanavond “maar” 20 graden op de thermometer buiten was. Als de wind buiten even wegviel had ik het echt warm en benauwd. Dat was vooral deze middag het geval. En binnen is het nog steeds 25 graden! Ok weeral een graad minder maar met die hoge luchtvochtigheid is het echt te warm in huis. Ik gloei daar dus echt van.

Rita - 29-06-’17 21:40
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zou zeggen niet zelf de ellende op gaan zoeken. Er zijn ook leuke kaarten zoals deze: https://www.google.nl/search?q=ik+wil+regen&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS0I7F5-PUAhVJL1AKHfrkDaIQ_AUIBigB&biw=1093&bih=521#imgrc=6DVpk-a0V3UxZM:&spf=1498765224748

IemandUitDeRandstad - 29-06-’17 21:42
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja een week na de hitte hebben we nog steeds last ervan. Ik had binnen 2 dagen 23 graden. Maar vanochtend scheen de zon weer even en die zon is zoo sterk en heet dat de temperatuur weer opnieuw 25 graden is ook bij mij. Om moedeloos van te worden. De voorspellingen zien er nog goed uit ja, voor volgende week zeggen ze dat het in de tweede helft weer wat wisselvalliger word. En zoals ze nu zeggen word het ook niet al te warm.

IemandUitDeRandstad - 29-06-’17 21:48
erica

Ik hoop zoooo dat het lang zo blijft. Nog wel wat plakkerig, zeker als de zon er na een bui meteen weer doorheen piept. Niet veel regen gehad, maar alles beter dan niets.

erica - 29-06-’17 22:16
anneliesbommelje@hotmail.com

afijn, we zijn collectief zielig….. wat een vertoning bij ff geen son

anneliesbommelje@hotmail.com - 30-06-’17 09:06
IemandUitDeRandstad

Zo blijft het helaas niet. Want vanaf maandag word het weer zonnig en droog. En de temperaturen gaan weer omhoog. Vanaf woensdag oplopende temperaturen en dan staat er 23 graden. En donderdag alweer 24 graden. Het weekend erop staan er weer normalere temperaturen van 21 graden. Volgende week donderdag word dus weer een dag kloteweer.

IemandUitDeRandstad - 30-06-’17 12:01
annelies

bedankt, prozac…

annelies - 30-06-’17 12:16
annelies

nou mensen, ik denk ik vannacht ga wandelen. heeeeerllijk met een stevig zomerbuitje onder de paraplu. morgen is het weer zo snel mogelijk droog en dan kunnen we weer gaan plakkuuhhh

annelies - 30-06-’17 12:19
annelies (slot)

nog wat lotgenoten in bijgaande link

https://madbello.nl/83079/kut-zomer/

annelies (slot) - 30-06-’17 12:25
IemandUitDeRandstad

Maarr het knmi zegt dat in de periode 7 t/m 14 juli de temperatuur iets onder de 20 graden blijft:D. Nouja ik durf het nog niet te geloven want ik heb helaas meerdere malen meegemaakt dat een paar dagen daarna het knmi met een tegenovergesteld bericht kwam. Maar zou mooi zijn als dat uitkomt. Even wat compensatie van de afgelopen tijd. Want we hebben nog geen normaal meiweer beleefd.

IemandUitDeRandstad - 30-06-’17 12:26
annelies slot twee

herkenbaar
https://www.vice.com/nl/article/7b5zwx/laten-we-eerlijk-zijn-de-zomer-is-gewoon-kut-293

annelies slot twee - 30-06-’17 12:35
Rita

Leuk om te lezen dat er nog lotgenoten zijn die iets neerschrijven!
Dat van die temperaturen tussen 7 en 14 juli klinkt me als muziek in de oren!!!! Dan zijn er toch weeral 14 dagen van die rotzomer voorbij! Hopelijk stellen ze dat bericht idd. niet bij! In het begin van de week gaven ze vanaf woensdag regen en “frisse” temperaturen! Woensdagmidag hadden we hier lichte regen, gisteren heb ik geen regen gezien en vandaag ook weer niet! Die rotzon probeert er ook altijd door te komen. Zo blijft het benauwd natuurlijk. Al is het wel beter dan die hete temperaturen die we gehad hebben met die rotzon en haardrogerwind!

Rita - 30-06-’17 13:12
Henk

ONVOOSTELBAAR!! de hele week geven ze al aan dat het zaterdag een ‘‘frisse’‘ dag wordt en hier in brabant staat alweer 23 graden op de kaart in de middag! en zo gaat dat nu altijd, ik heb liever dat ze aangeven dat het 23 graden wordt en dat het dan maar 20 wordt i.p.v. andersom!. Tevens is hier NOG steeds geen regen van betekenis gevallen en heeft het ook nog steeds niet enige tijd geregend. alles trekt hier links of rechtsom voorbij.

Henk - 30-06-’17 15:30
Dennis

Weervoorspellingen kloppen meestal niet, hier zou het moeten regenen, maar warm en zon.

Dennis - 30-06-’17 16:08
Sebastiaan

Ik hoor net dat het in Istanboel 20 graden warmer (!!!!!!) dan normaal is! Pfff, dat is hier gelukkig niet het geval. Stel je voor, 41/42 graden in eind juni.. dan spring ik een gat in de lucht bij dit weer!

Sebastiaan - 30-06-’17 16:21
Rita

En ik hoor hier net op de radio dat het watertekort in de provincie West-Vlaanderen nog oploopt. Er valt geen tot amper geen regen en het toeristische seizoen breekt aan. Ik woon in de provincie Antwerpen maar hier valt er ook amper regen. Deze middag 1 buitje en verder komt die zon er altijd door wat de temperatuur direct doet oplopen. Morgen zou het een regendag worden en nu hoor ik dat er morgenmiddag opklaringen vanaf de kust komen. Er klopt dus niks van die voorspellingen. En natuurlijk allemaal in ons nadeel! Voor volgende week zag ik ook al dat de temperatuur is bijgesteld naar 24 en 25 graden voor woensdag, donderdag en vrijdag. Maak daar dan maar al gelijk 30 graden van.

Rita - 30-06-’17 17:37
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik heb alleen rond 1 uur een gigangtische plensbui gehad die een kwartier lang duurde. Het ging in dat kwartier wel steeds minder hard regenen. Maar dat was wel even lekker. De temperaturen zijn indd anders geworden dan voorspelt. Want het zou donderdag en vandaag lekker fris weer worden maar het is 21 graden en benauwd geworden. En voor zaterdag zou het zelfs 17 graden worden en er word weer 20 graden gezegd nu. Vreselijk weer in istanbul ook ja. Het is overal ter wereld extreem zoals in Phoenix ook het geval was.

IemandUitDeRandstad - 30-06-’17 21:02
Rita

En ik zie net op buienradar dat ze voor mijn woonplaats volgende week vrijdag ineens 28 graden geven. Dus de ellende kan weer beginnen.

Rita - 01-07-’17 00:41
annelies

laat maar lekker regenen.

annelies - 01-07-’17 06:39
annelies (slot)

wil je gaan slapen gister, houdt eindelijk die irritante vlieg op die zich maar niet wil laten meppen.. dan begint er een mug in je oor te hijgen…………… zucht wanneer is het winter.. gelukkig zijn er oordopjes dag kutgeluid

annelies (slot) - 01-07-’17 07:56
annelies slot twee

zie link http://nieuws.weeronline.nl/01-07-2017-e..

en nog lopen we met zo´n porum rond te stappen bij de ah- zonnetje wegggggg

zielig hoor

annelies slot twee - 01-07-’17 08:45
Rita

Hier regent het ook en het heeft de afgelopen nacht ook vaak harder geregend. Ik ben erg blij met dit weer en de natuur ook! Ik slaap al sinds half mei met mijn raam open omdat het anders te warm is en het was zalig om nu eens niet wakker te worden van lawaai gewoon omdat het regent en dan sluiten ze zich hier op! Geniet van deze dag want volgende week slaat het weeral om in ons nadeel.

Rita - 01-07-’17 09:53
IemandUitDeRandstad

Ja ik zie ook bij donderdag alweer 26 graden staan dus de ellende gaat weer opnieuw beginnen indd. En de dagen eromheen 23 graden en stralend zonnig pff. Het is dus ff 1 weekje normaal weer geweest, deze afgelopen week dus. Nouja normaal, superbenauwd was het veel dagen. Maar topweer in vergelijking met die rottigheid die we gehad hebben. Kloteseizoen zeg! Vandaag nog lekker weer en morgen.

IemandUitDeRandstad - 01-07-’17 14:19
Sebastiaan

Ik zie nog geen hoge temperaturen staan, dus we wachten af..

Sebastiaan - 01-07-’17 14:19
Zomaariemand

Ik heb juist een hekel aan de zon en het zonlicht, vind het verschrikkelijk vooral als hij zo veel schijnt dat ik extra doeken voor mijn raam moet doen, want dat kreng schijnt dan door de airlock heen (waarom is de airlock wit? ja warmte afweer en die dingen maar waarom doorzichtig)

Ik haat het lange licht, ik haat de warmte ook. Ben daarom best blij dat het nu al een tijdje koel is, geeft me toch een beetje een goed gevoel.

Zomaariemand - 03-07-’17 23:51


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.