« Mooi hoe de wereld we… | Home | Nog net op tijd... »

Zomerpressie.net stoppen?

Dinsdag 29 Augustus 2017 at 9:45 pm.

Eens in de zoveel tijd denk ik er weer eens over na of Zomerdepressie.net nog reden heeft van bestaan. En ik zit dan in tweespalt:

1. Jazeker heeft het reden van bestaan. Iedere zomerdag zijn er gemiddeld bezoekers op de site die hier toch iets komen zoeken of lezen, in de wintermaanden zijn er ongeveer 1000 per maand in tegenstelling tot 6500 per maand in de zomermaanden. Dus jazeker, het is een plek waar mensen graag komen om iets te lezen of stoom af te blazen en elkaar te steunen.

2. Nee, want het enige wat we hier doen is stoom afblazen, vloeken, vingers wijzen, mensen uitsluiten en meer naars. En ik word daar heel ongelukkig van. We praten elkaar dieper de put in, zijn lelijk in ons uiten en het voelt naar. Wil ik daar nog langer een platform voor bieden. Het begon als een blog (geen forum, dat is het nog steeds niet) waar ik af en toe de vinger op de zere plaats wilde leggen over de ontwikkeling van het klimaat. Maar dat gevoel is aan het verdwijnen.

Ik ben er nog niet uit, maar het tweede neemt de overhand voor mijn gevoel.

288 reacties

Liever

Wat jammer, Prozac. Ik lees hier al jaren om me weer wat beter te voelen ‘s zomers (diagnose: ernstige zomerdepressie, ieder jaar weer). Jouw site doet wonderen dan. Een soort lotgenotencontact. Als je er toch mee stopt: bedankt voor al die jaren ondersteuning en er zijn met je site voor ons.
LieverAnoniem

Liever - 30-08-’17 14:10
annelies

héérlijk het regent ! weg dat geplak !

annelies - 30-08-’17 15:27
Marian

Ik zou het ook heel jammer vinden als je ermee stopt Prozac.Ik kom hier al jaren met plezier en om te weten dat er meer nietwarmte liefhebbers zijn.Op dit moment is het heerlijk weer,flinke regen en lekker afgekoeld en de volgende 5 dagen allemaal onder de 20 C.

Marian - 30-08-’17 16:01
Rita

@Prozac: Oei, ik dacht dus echt dat dit een forum was waar je je frustraties kwijt kon over het weer. Ik heb deze website dit voorjaar gevonden via een zoekmachine en ik kwam direct uit bij de mensen hun commentaren over het weer. En iedere dag sluit ik weer aan bij de laatste commentaren. Maar ik begrijp wel dat je ermee wilt stoppen als het oorspronkelijk een blog is om de klimaatopwarming aan te kaarten. Bedankt in ieder geval dat ik hier de voorbije maanden mijn ergernissen over de hitte kwijt kon.

Rita - 30-08-’17 16:05
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik hoop niet dat je doorzet om ermee te stoppen want ik voel me zo’n ontzettend buitenbeentje in de buitenwereld. En door op deze site te komen voel ik me beter en voel ik me hier niet alleen in. En ik dacht dat het vloeken en nare dingen zeggen wel meeviel omdat iedereen zich wel inhoudt de laatste tijd. Ik heb deze site vorig jaar toevallig ontdekt en ik ben superblij dat het bestaat. En ik dacht ook dat dit een site was om elkaar te ondersteunen en je frustraties kwijt te kunnen over het weer en de dingen eromheen. Jammer als zoiets moois zou stoppen.

IemandUitDeRandstad - 30-08-’17 22:28
annelies

https://www.kaartje2go.nl/wenskaarten-divers/we-zullen-je-missen/img/we-zullen-je-missen.jpg

annelies - 31-08-’17 00:18
als laatste door annelies

http://tekstplaatjes.us/ikmisje/ikmisje0..

als laatste door annelies - 31-08-’17 00:20
IemandUitDeRandstad

Annelies, er is nog niks besloten hoor. Laten we hopen dat deze site gewoon voort blijft bestaan. Zou ontzettend zonde zijn. Ik vind het zo prettig om jullie als lotgenoten allemaal te kennen, en ik wil niet dat dat stopt want in de buitenwereld ken ik niemand met hetzelfde probleem.

IemandUitDeRandstad - 31-08-’17 02:00
Rita

Omdat het geen forum is maar een blog om de ontwikkeling van het klimaat aan te kaarten wacht ik gewoon af wat Prozac gaat beslissen in het algemeen. Ik zou het van mezelf niet netjes vinden om op dit moment gewoon verder te klagen en te schrijven terwijl hij zijn standpunt duidelijk heeft gemaakt maar ik volg de ontwikkelingen wel.

Rita - 31-08-’17 09:57
Prozac

Tot het einde van het jaar ga ik gewoon door hier. Besloten om de beslissing begin volgend jaar te nemen, midden in hopelijk een witte winter!

Prozac - 31-08-’17 10:34
annelies

:)
:)
:)

annelies - 31-08-’17 11:10
IemandUitDeRandstad

Nou elkaar ondersteunen mag en jezelf uitten ook Rita dacht ik. Ik herken mezelf heel erg in jouw berichten en ik kan me niet voorstellen dat jouw berichten als vervelend worden ervaren. Ik neem aan dat je ook je dagelijkse ervaringen met elkaar mag blijven delen hier met betrekking tot het weer? Als dit werkelijk letterlijk alleen een blog mag zijn over het klimaat ben ik weg hier. Dan kan ik netzo goed op het knmi lezen. Ik ken buiten deze site alleen maar viva, maar sorry daar heb ik echt geen zin in om daarop te gaan. Dat zie ik echt niet zitten. Dus als deze site zou stoppen is het misschien een idee om met elkaar op een andere manier verder te gaan. Ik weet niet hoe want ik kan zelf geen site maken, misschien iemand anders hier wel. Of een groepschat ofzo. Elkaars email adres uitwisselen. Ik kom de zomer vanwege deze site een stuk beter door moet ik zeggen. Veel beter dan vroeger. Omdat ik nu niet alleen erin sta zoals vroeger. Ik kon me vroeger nooit uitten in de zomer en kropte alles op en ging maar meeknikken met de rest dat het lekker weer is om bang te zijn om gestoord gevonden te worden. Ik dacht 2 jaar geleden nog dat ik de enigste was die een hekel heeft aan de zomer.

IemandUitDeRandstad - 31-08-’17 11:45
IemandUitDeRandstad

Ik wil eigenlijk met jullie in contact blijven, de mensen op deze site. Ook als de site zou stoppen. Want ik ken buiten jullie niemand die niet van de zomer houd. En dan word het weer netals vroeger, dat ik me een vreemdeling voel tussen al die zomeraanbidders. Kan ik nooit zeggen wat ik vind. Vooral in de zomer is het erg prettig om hier anderen te spreken die hetzelfde zijn.

IemandUitDeRandstad - 31-08-’17 11:51
Rita

Ik herken me ook in jouw berichten Randstad. Zelfs onze huiskamertemperatuur is hetzelfde als die rotzon weer aan het branden is! En Annelies met haar hoofdpijnen door de warmte. Heel herkenbaar. Sebastiaan, Esther, Marian, Erica enz … Ik heb nooit meegedaan met mijn omgeving en ze weten dat ik een gruwelijke hekel aan de zomer heb. Ik ben een persoon die een eigen mening heeft en er ook zonder schroom voor uitkomt en dit op alle vlakken. De realiteit is dat ik in de zomer heel afgezonderd leef want ik word letterlijk ziek van die temperaturen en onderneem heel weinig. Of ik krijg weer op mijn dak dat ik moet stoppen met zeuren en ik word dan kwaad. Dan verbranden ze ergens of ze hebben een zonnesteek en ik zeg dan dat het hun verdiende loon is en ik wil dan ook geen gezeur horen! Ook de maatschappij zelf heeft weinig tot geen begrip voor mensen die niet tegen hoge temperaturen kunnen want je MOET op volle kracht kunnen meedraaien terwijl ik door een chronische aandoening en de medicatie niet tegen de hitte kan. Dan is het fijn om lotgenoten te vinden en ervaringen uit te wisselen. Ik vind ook dat de mensen hier op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Geen gedoe zoals op andere fora. Ik vind het ook een goed idee om op een andere manier met elkaar verder te gaan maar ik kan ook geen website maken. Het enige wat ik kan bedenken is een groep maken op Facebook. Een gesloten groep want anders komen zomerliefhebbers toch maar mensen uitdagen en ruzie zoeken. Niet iedereen gebruikt het internet op een respectvolle manier. Viva is ook geen optie voor mij want ik heb geen zin om daar wat ruzie te zitten maken en ik heb ook geen zin om in discussie te gaan met zomerliefhebbers. Daar komt toch altijd ruzie van want dat heb ik gelezen op weeronline of zoiets.
Ik wil ook nog zeggen dat ik Prozac zijn beslissing tegen het einde van het jaar zal afwachten en dat ik absoluut alle respect voor zijn beslissing zal hebben. Dit is tenslotte zijn creatie.

Rita - 31-08-’17 12:20
Rita

Idem hier Randstad. Ik wil ook graag met jullie in contact blijven ongeacht Prozac zijn uiteindelijke beslissing.

Rita - 31-08-’17 12:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja precies ik onderneem ook veel minder en leef meer afgezonderd in de zomer. Niemand wil m’n geklaag erover horen omdat ze toch geen begrip hebben. Ik voel me daardoor ook altijd heel alleen in de zomer. Ja een gesloten groep op Facebook is misschien wel een optie ja. Ik zou alleen niet weten hoe dat werkt want ik heb zelf heel bewust geen Facebook omdat ik geen zin heb in al die social media. Ik hoef niet iedere scheet die iemand laat te zien. Maar als deze site zou stoppen zou ik om die reden wel een Facebook account aanmaken en die gebruik ik dan alleen waar ik voor wil. Precies om die reden wil ik ook niet op viva omdat je daar steeds ruzie loopt te maken met zomerliefhebbers die graag treiteren. Ik wil een plek waar zomerliefhebbers niet bij kunnen. Ik zeg tegenwoordig ook vaker wat ik denk tegen mensen die geen hekel aan de zomer hebben maar dat wil je vaak toch weer voor je houden omdat je geen zin hebt in ruzie maken of een vervelende sfeer. Bij mij is het binnen 25 graden nu. En vandaag was het buiten lekker (buiten de zon)

IemandUitDeRandstad - 31-08-’17 21:36
Rita

Bij mij is het helaas nog steeds 26 graden maar ik kom wel van 27.5 graad. Buiten was het vandaag echt lekker weer en nu ook! Het voelt lekker koel aan dus ik heb de ramen weer open! Rond 19u00 hadden we hier een zeer felle bui en dan moest ik de boel wel sluiten. Ik hoop zaterdag toch terug op 25 graden te zitten. Nog veel te warm natuurlijk maar net houdbaar als je niet teveel beweegt.

Rita - 31-08-’17 21:44
Ook liever anoniem

Ik begrijp wel wat Prozac bedoelt. Het is maar een heel klein clubje op dit forum, de verhalen zijn iedere dag hetzelfde. Dat begrijp ik wel, want een zomerdepressie is bepaald geen pretje. Maar, aangezien de club dus heel klein is, en men alleen op elkaar lijkt te willen reageren (ik heb nog nooit antwoord of een “hart onder de riem” gekregen op mijn posts), kunnen jullie beter een eigen chatgroepje of Whatsapp groep oprichten. Dan kunnen jullie posten zonder je druk te hoeven maken om censuur, en Prozac kan verder met het weer/klimaatblog.
Tenslotte nog 2 tips: kijk niet meer op al die verschillende weerpagina’s op facebook, die zijn niet objectief en brengen voor zomerhaters alleen ergernis.
Echt wel leuk is de fb-groep “I hate summer”, met zomerhaters van over de hele wereld.

Ook liever anoniem - 01-09-’17 00:19
Liever

Eens met IemandUitDeRandstad, “Ik kom de zomer een stuk beter door sinds ik op deze site lees”. Deze site is een houvast.
Je kunt lezen, je mag reageren, maar er hóeft niets. Als je depressief bent, en al zoveel wel moet, is alleen maar lezen op deze site als een “warm bad” :).Zoveel herkenning.
LieverAnoniem

Liever - 01-09-’17 06:31
LieverAnoniem

Maar er moet ook “iets inzitten” voor Prozac natuurlijk. En zoals ik het begrijp, haalt hij (dacht altijd dat Prozac een “zij” was, weet ook niet waarom)er voor zichzelf niet veel uit.
En tóch al die jaren deze site blijven onderhouden, voor ons.Zo fijn!!

Een alternatief voor deze site is er niet, Viva forum is en voelt toch anders en een psycholoog kan ook van de zomer geen winter maken. Nee, het is echt juist deze site, die je er doorheen helpt. Ik wil best een bedrag per jaar betalen hiervoor, maar denk dat het Prozac daar niet om te doen is.
LieverAnoniem

LieverAnoniem - 01-09-’17 06:39
annelies

mensen de SON is er al weer vanaf 0700 uur. jippie (sarc)

annelies - 01-09-’17 09:16
Prozac

Mensen, het gaat me niet om geld of wat dan ook. Blij dat veel mensen hier steun vinden. En er hoeft niets voor mij ‘in te zitten’. Ik ben het aan het overdenken wat ik ermee wil. En dat vind ik wel zo eerlijk om met jullie te delen :)

Prozac - 01-09-’17 09:23
Rita

Klopt liever Anoniem. Ik schrijf iedere dag hetzelfde want ik dacht dat dit een forum was om je frustraties m.b.t. de zomer kwijt te kunnen. De zomer duurt langer en langer en dus zeur ik ook dagelijks. Dit was en is gewoon mijn uitlaatklep. Mijn aanwezigheid hier is wel een vergissing want ik wist niet dat dit een weer/klimaatblog was. Ik heb me gewoon gebaseerd op de dingen die ik las toen ik de website vond. Ik ga ook stoppen met hier te schrijven want ik voel me hier niet goed meer bij omdat de site een andere bedoeling heeft en het is geen forum.

Rita - 01-09-’17 09:36
Prozac

Het is inderdaad geen forum. Maar blijkbaar heeft het een support functie. Dat lijkt me oké! De vraag voor mij, die nu alle reacties leest en in de gaten houd om te kijken of het past met wat ik wil uitstralen, wil ik een support groep modereren? En zo nee, als er hier dingen ontstaan of gezegd worden niet die niet kunnen wil ik dan verantwoordelijk zijn. En als ik er iets over zeg wil ik dan een grote bek krijgen of bedreigd worden. Daar zitten mijn vragen voor mezelf.

Prozac - 01-09-’17 09:49
IemandUitDeRandstad

Ik vind het een beetje vaag allemaal. Voor mij lijkt en is dit gewoon een forum eerlijk gezegd omdat iedereen steeds dingen post over wat ze dagelijks meemaken. Dat gebeurd al jaren op deze manier en is ook zo goedgekeurd door Prozac. Alleen met regels dat we niet mogen schelden etc. En nu hoor ik voor het eerst dat dit eigenlijk de bedoeling van een blog is? Ja dan wil ik wel weten of je gewoon nog mag posten op de manier zoals we altijd deden of dat je echt als een blog door wil nu. Want Rita wil hierdoor niet meer posten wat ik erg jammer vind. Ik wil haar dagelijkse frustraties blijven lezen. Dus graag duidelijkheid over waar je naartoe wil svp. Als dit echt de bedoeling van een blog is dan stopt het hier ook bij mij maar dan wil ik wel even overleggen met Rita (en anderen) wat we nu gaan doen en waar. Op Facebook ofzo verder.

IemandUitDeRandstad - 01-09-’17 12:02
Rita

Prozac: Ik begrijp je beweegreden heel goed. Er moet maar iemand iets schrijven wat voor een ander kwetsend is en het spel zit op de wagen. Idem met uitspraken m.b.t. minderheden, racisme, religie enz ... En jij bent natuurlijk de pineut. Wat heeft dit met het weer te maken? Niks, maar je weet als beheerder nooit wie er wat gaat schrijven en er lopen helaas heel wat trollen rond. Dat er mensen je een grote bek geven of zelfs afdreigen kan absoluut niet door de beugel. Als je alles bij elkaar optelt dan kom je tot de conclusie dat er vooral veel tijd in gaat kruipen om heel die boel te modereren en wss. ook een hoop ergernis want niet iedereen is volwassen genoeg om te weten wat wel en niet kan. En je hebt er ook een heleboel die gewoon lullig willen doen. En het einddoel is ook dat jij je er goed bij voelt en dat het je vooral voldoening geeft. Randstad: Ik blijf het hier dagelijks lezen zodat ik weet wat en hoe. WhatsApp gebruik ik niet want ik gebruik nog een gewone gsm en geen smartphone.

Rita - 01-09-’17 13:28
annelies

het was lekker koel vandaag en regent nu goed door.

annelies - 01-09-’17 16:19
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Rita: ja er waren er meer hier die geen smartphone hebben, daarom is Facebook eerder een optie. Ik heb ook ooit een Facebook account aangemaakt maar nooit wat mee gedaan. Ik was alweer vergeten dat ik nog een account had daar haha. Een mooie lege pagina heb ik. Ik wacht ook wel af eerst wat er hier gebeurd. Annelies Vandaag was het ook lekker ja alleen geen regen in de middag hier maar zon.

IemandUitDeRandstad - 01-09-’17 20:19
Marian

Het is heerlijk afgekoeld nu.

Marian - 02-09-’17 22:28
IemandUitDeRandstad

Ja inderdaad. Het is nu buiten heerlijk 9 graden. Dat heb ik lang niet gevoeld. Ik hoop dat we van de hitte af zijn nu. Nazomer weer met 20 graden vind ik prima zolang we maar van dat gezweet en gepuf af zijn. Weeronline zei in hun laatste bericht dat het volgend weekend 25 graden kan worden maar dat het ook onder de 20 graden kan blijven. Als de temperatuur nog zo onzeker is kunnen ze beter nog niks zeggen.

IemandUitDeRandstad - 03-09-’17 00:45
Sebastiaan

Ja IemandUitDeRandstad, dat had ik ook al gezien.. ze zeiden dat er kans is op 25 graden, maar ook op 15-18 graden.. daar zit wel een verschil tussen! Bij 15-18 graden kun je nog net je T-shirt aan, maar bij 25 graden kan die wel uit..

Ik snap de overweegredenen van Prozac wel. Het gaat hier soms wel te ver, ik ook met mijn “zomerfetjisten” en “kreeften”. Mensen die van de zomer houden, zijn ook gewoon mensen. Ik zou het zelf niet heel erg vinden, maar ik ben dan ook niet iemand die de zon verafschuwt, de warmte soms wel.. ik vind het gedoe van de media en het klagen na 1 dag regen wel iets waar ik graag mijn frustraties over uit hier. Ik ben dan ook meer een winterliefhebber dan een zomerhater.

Nu even wat anders: het begint goed af te koelen ‘s avonds! En het wordt ook al om 9 uur donker! :D

Sebastiaan - 03-09-’17 09:51
Esther

Ik ben ook blij dat ik deze site gevonden heb en dat ik inderdaad voor m’n gevoel niet de enigste zomerhater ben. Ik ben al een tijdje niet op deze site geweest. Ik kom eigenlijk alleen als het echt bloedheet is en ik even m’n ei kwijt wil. Hier snappen de mensen me tenminste. Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik deze zomer qua temperatuur wel mee vond vallen. Ja, mei en juni waren verschrikkelijk, maar juli en augustus is mij reuze meegevallen. M’n zomerdip was dan ook minder erg dan voorgaande jaren. Nu zitten we gelukkig alweer in september. Het wordt alweer lekker vroeger donker en later licht. Nog even en dan kan de kachel weer aan en staat de kerstboom weer. Nu maar hopen op een lekkere strenge winter met een dik pak sneeuw:-D

Esther - 03-09-’17 11:52
IemandUitDeRandstad

Ja ik vond juli en augustus ook reuze meevallen. Maar mei en juni daarentegen niet. We hebben uiteindelijk toch op z’n minst evenveel hitte gehad als een gemiddelde zomer alleen dan buiten de echte zomermaanden. In de lente hebben we die echte hitte gehad en een klein gedeelte van de echte zomer. Ik hoop dan ook dat we nu onder de 22 graden blijven deze maand. Maandag en dinsdag word het wel 22 graden wat ik niet erg vind zolang het maar niet nog hoger word dan dat. Ik ben wel een echte zomerhater omdat die hitte te vaak voorkomt in de zomer of lente ieder jaar weer opnieuw en ik niet normaal kan functioneren dan en dat in combinatie met alle andere mensen die het geweldig vinden en als het dan zover is toch klagen dat ze niet kunnen slapen, ja dat frustreert mij echt ontzettend. En die hele zomersfeer met dat gejubel en hysterische gedrag op straat haat ik ook. De barbeque in alle tuinen en het buiten eten, de terrasjes. En de zon haat ik in de zomer wel maar in de winter niet. Zoals Rita al zei is de zon in de zomer te heet en brand teveel. In de winter is het lekker zo’n zonnetje. Al geef ik altijd de voorkeur aan bewolkt weer.

IemandUitDeRandstad - 03-09-’17 12:36
Esther

Waar ik voornamelijk last van heb zijn de lange dagen. Ik zie voor mijn gevoel maanden geen nacht. Dat het pas om 11 uur donker wordt en om half 5 alweer licht is vind ik echt verschrikkelijk. En dat het in huis zo warm wordt. Ik voel me altijd al zo futloos met die hitte en daarbij slaap je nog slecht. En ik heb ook nooit geen eetlust met die hitte. Ik neem ook nooit vakantie in de zomer. Ik werk liever door, dan heb ik ook wat afleiding en gaan de dagen sneller voorbij. Ik neem altijd lekker in het najaar vakantie.

Esther - 03-09-’17 20:52
annelies

http://nieuws.weeronline.nl/4-9-2017-her..

FANTASTISCH laat ze lekker op der neus kijken. wij hebben al vier jaar geen normale herfst gehad zeg

annelies - 04-09-’17 13:25
IemandUitDeRandstad

Heerlijk die vooruitzichten met het weer. Ik word er helemaal vrolijk van. Ik leef nu ook eindelijk wat normaler. Ik heb geen zon gehad op m’n ramen en binnen voelt het weer wat leefbaarder aan. Maar ik zou maar niet denken dat we nu de herfst al krijgen want het kan alsnog eind september 22/23 graden zijn met zon. Het kan nog helemaal veranderen. Maar ik ben blij met dit weer.

IemandUitDeRandstad - 04-09-’17 18:01
erica

Bliep! Weer terug…en wat heb ik me een rotje gelezen! Het kopje:“Het was zoooo warm” stopte voor mij op vrijdag 4 aug. met 566 reakties, en op zondag 3 sept waren dat er 829!!! Plus het nieuwe onderwerp.Op Sark was het goed uit te houden, alleen op die laatste maandsg en dinsdag van augustus ook 30 graden en de wind viel weg. Ik heb er maar 3 bewolkte ochtenden gehad helaas, en om 11.00 stond de zon er alweer. Iedere morgen als je de gordijnen opendeed: Ja hoor, weer de zon. Kan het eens wat anders zijn vroeg ik me af? Blijkbaar niet. Maar nu gaat het toch wcht afkoelen, jippei! Maar was is het de dagen ervoor nog benauwd.

IK zou het ook erg erg vinden als prozac stopt. Ik dacht ook dat het een forum was. Zit hier al jaaaaren! ( 6 of 7? Dan moet ik ver terug in de historie). Maar idd. Het is veel van hetzelfde. Niet erg, doe ik ook en het gaat er juist om een praatpaal te hebben.
FaceBook heb ik ooit gesloten, werd er gek van. En een site maken heb ik geen kaas van gegeten. Maar we hebben nog tot eind dit jaar om iets te verzinnen.

erica - 05-09-’17 14:36
als laatste door annelies

pfhhh al die mensen die nu klagen op weeronline dat ze geen somer hebben gehad.
word er misselijk van.
er was niet anders dan benauwdheid en-of son.

nu plenst het HEERLIJK hier in het dorp …..

als laatste door annelies - 05-09-’17 15:38
Castor

Vandaag heeft nog een broeierig benauwd staartje gekregen. Althans hier in Utrecht. Maar vanaf morgen wordt het een stuk beter. Yes!

Castor - 05-09-’17 19:24
IemandUitDeRandstad

Haha dan moest je wel erg lang lezen Erica. Alsof je een heel boek gaat lezen. Ja precies we hebben nog tot eind dit jaar om iets te verzinnen als deze site zou stoppen. Precies om die reden doe ik ook niet aan Facebook maar als dat de enige manier zou zijn om op een forum manier door te gaan ga ik het alleen daarvoor gebruiken. Hier bij mij was het ook ontzettend benauwd en broeierig buiten vandaag en gisteren. En behoorlijk hoge temperaturen daarbij waardoor de gevoelstemperatuur ook hoog was. Het is nu ook nog 18 graden buiten en benauwd. Dus ik ben blij dat daar morgen verandering in komt.

IemandUitDeRandstad - 06-09-’17 01:48
annelies

hahaha die sebas op weeronline ! ja, het klopt, het is nu tijd voor ons!

annelies - 06-09-’17 17:30
IemandUitDeRandstad

De voorspelling tot half september ziet er in ieder geval goed uit. En hoe verder je in de tijd gaat hoe kleiner de kans op hitte. Ja ik weet dat het niet uitgesloten is als je kijkt naar vorig jaar maar toen was heel september heel warm. Dus ik hoop eigenlijk dat dit de zomer was en we nog een paar uitschieters richting de 20 graden krijgen, voor mij liever niet maar ik zou het niet erg vinden. En voor de rest lekker weer in september met 16-19 graden.

IemandUitDeRandstad - 07-09-’17 12:02
annelies

http://www.onweer-online.nl/forum/

annelies - 07-09-’17 18:16
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Dankje voor de tip Annelies. Maar ik zie niks over zomerdepressie ertussen staan. Alleen een leuk forum voor mensen die bang zijn voor onweer. Of onderwerpen die over het weer gaan maar daar zullen vast weer veel zomerliefhebbers tussen zitten.

IemandUitDeRandstad - 07-09-’17 22:00
Marian

Vorig jaar om deze tijd stond me airco te loeien en nu wordt het bijna koud in huis en ga vanavond de verwarming een uurtje aanzetten om de kou eruit te stoken.Heerlijk.

Marian - 08-09-’17 13:41
erica

Wat een heerlijk herfstweer nu!! Bakken regen. Gisteren 3x mensen gehoord: Geniet nog maar even van de zon, zolang het kan. Zielig gewoon. Voor het weekend hadden ze hier een zomer film festival gepland, buiten. Door het weer gaat dat niet door, maarrrr..het is verplaatst naar october, in een kassencomplex. Zo hebben ze dan toch een zomerfestival. In october!!! gekker moet het niet worden. Moeten we dan 12 maanden zomer hebben?

erica - 08-09-’17 14:55
Franca

Joehoe lekker hé. Oh genieten nu. Ben aan het lezen met kaarsje aan. Yessss ik heb het weer overleefd deze zomer. Al die mopperkonten die je nu tegen komt. Rupjes nooitgenoeg, altijd willen ze zomer. Ik geniet zo.

Franca - 08-09-’17 16:34
Marian

Laat ze maar lekker mopperen,voorlopig komt ons weer weer.

Marian - 08-09-’17 17:05
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Jaa hier komt het ook met bakken uit de lucht nu. De rest van de dag viel het hier wel mee. Belachelijk zeg een zomer film festival in oktober. Iedereen doet meteen alsof het winter is met winterjassen aan vandaag. Volgende week blijft het ook nog goed weer inderdaad. Ik zag voor woensdag en donderdag zelfs 15 graden staan met regen. Ik weet niet of die 15 graden uitkomt maar zou lekker zijn. Ik hoef zeker nog lang niet de verwarming aan te doen. Binnen komt de temperatuur voor november echt niet onder de 20 graden.

IemandUitDeRandstad - 08-09-’17 18:18
Marian

Laat ze lekker doen,ieder zn meug.Ik ben ook een koukleum.Heb vanavond de verwarming aangehad en met een dekentje op de bank gelegen, heerlijk.

Marian - 08-09-’17 22:10
Sebastiaan

Er is nu een orkaan in Florida, met 200+ mm neerslag en hele harde windstoten. En dan zeuren wij Nederlanders dat we doorweekt thuiskomen.. sorry hoor, maar dan mogen wij toch niet klagen. Ik had op Weeronline een reactie geplaatst, die niet echt goed werd opgevangen. Ze dachten letterlijk dat ik alleen maar aan zon denk, maar dat was juist sarcastisch bedoeld. Er worden allemaal voorzieningen vernield en dan is het enige wat wij willen zon..

Sebastiaan - 09-09-’17 09:51
Sebastiaan

Ik vind het trouwens ook heerlijk weer nu. Gisteren regende het erg veel :O Wel een contrast met vorig jaar, toen was het 25+ graden en heel veel zon.. ik kan zeggen dat we het ergste erop hebben zitten qua warmte :)

Sebastiaan - 09-09-’17 09:57
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Niet te hard zeggen… september is nog niet voorbij. Maar daar mogen we wel vanuit gaan dat we het hebben gehad nu. Achja de mensen klagen altijd als het regent. Ik geniet lekker.

IemandUitDeRandstad - 09-09-’17 15:59
anneleis

ik vind ze echt kinderachtig en onbeschoft rweageren op jou daar sebas, vooral die twee oudere mannen op weeronline :(

anneleis - 09-09-’17 17:23
Sebastiaan

Facebook en YouTube zijn een open plaats om mensen af te kraken en discussies mee te voeren, ik ben benieuwd wanneer mensen inzien dat je daar niks mee bereikt.. als je rekening houdt met de voorspellingen, is het ergste zeker voorbij, IemandUitDeRandstad! :D

Sebastiaan - 09-09-’17 22:11
erica

Vanmorgen alles lekker opengedaan en het koelde af naar 16,5 graden!!! Eindelijk een koel huis! Weg met die zomer!! Heerlijk nu een trui aan,eindelijk weer normale kleren.

erica - 10-09-’17 14:17
anneleis

ik dachrt we weercijfer vier kregen maar hier schijnt de …. son al uren constant aan een stuk
jipppppppppiiiiiiiieeeeee toch weer weercijfer 8 ipv 4 !

anneleis - 11-09-’17 09:55
IemandUitDeRandstad

Morgen de eerste herfststorm. Sebastian komt spoken;). http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-09.. Hier is het nu ook al zonnig. Gisteren was het wel een grijze dag met veel regen bij mij.

IemandUitDeRandstad - 12-09-’17 12:58
IemandUitDeRandstad

Wie meteen denkt dat de herfst is begonnen heeft het flink mis. In de tweede helft van volgende week word het weer droog weer met temperaturen rond normaal. 18/19 graden en zon. Het is wel normaal voor die tijd van het jaar maar een nazomer en nazomerse dagen zullen vast nog wel komen.

IemandUitDeRandstad - 13-09-’17 12:29
erica

Dat hoop ik niet Randstad! Maar ik weet van de laatste jaren dat 3 october, leidens ontzet, het altijd veel te warm was met 22 a 23 graden. Hopelijk nu eens een keer niet. Zo ja, dan ga ik de drukte niet in, ben de zomer wel zat nu.

erica - 13-09-’17 14:10
annelies

nou nou CODE ORANJE .. welke code ORanJE, ow, voor alle sonnuschijn, ik dacht voor een giga storm, jeetje zeg ben ik even DOM,

annelies - 13-09-’17 14:40
Marian

Vanmorgen waaide het flink hard hier in zeeland.Nu wat minder en de zon schijnt lekker en het is niet warm.De bomen staan allemaal nog overeind want het is wel link zo n storm terwijl de bomen nog vol blad dragen.Er zal vast nog wel een warme dag of dagen komen maar voorlopig is het wel najaar.

Marian - 13-09-’17 14:53
annelies

en dan durven ze nog weer ijfer vijf te geven weeronline, heb 20 minuten regen gezien vanmorgen vroeg. verder sonnnnnuuuutjhuuhhhhh

annelies - 13-09-’17 15:23
IemandUitDeRandstad

Ja ik hoop het ook niet Erica maar een paar dagen met 20 graden kunnen we vast nog wel verwachten op z’n minst. Ik vond de storm ook reuze meevallen. Ik heb er zelf niet veel van gemerkt en het was om 12 uur al afgelopen hier. Vandaag scheen hier ook de zon de hele dag dus zo herfstachtig en ‘slecht’ weer is het nou ook weer niet voor anderen.

IemandUitDeRandstad - 14-09-’17 01:49
Marian

Op zeelandnet lees ik dat het nu 5 C kouder is dan normaal in september

Marian - 14-09-’17 14:10
Prozac

Wat een weer, wat een weer. Meer regen dan er nogmaal in een maand valt in 3 dagen (de grond trekt het echt niet meer), hier een storm windkracht 9 over het doorweekte land heen (bomen om). Ik ben het wel even zat zeg… wat een naar weer!

Prozac - 14-09-’17 14:14
Marian

:-)

Marian - 14-09-’17 16:55
Dennis

Ik ben het natte weer ook zat, altijd maar regen en wind nu, niks aan, je wordt klets nat. Zeker als je vroeg je nest uit moet is dit niet prettig.

Dennis - 14-09-’17 17:20
Franca

Ik snap dat de regen ook niet zo fijn is. Maar als ik de keuze heb tussen plus dertig graden van vorig jaar of dit weer, dan is de keuze voor mij snel gemaakt. Regen hoeft niet slecht weer te zijn, dat is ons aangeleerd. Zonder regen leeft de planeet ook niet lang. Ik ben opgelucht dat ik niet een stinkend hete september moet door zien te komen.

Franca - 15-09-’17 12:01
Prozac

@Franca,

normaal kies ik ook voor regen, maar ik zie nu 2 jaar werk en een forse investering in mooie meerjarige kruiden en planten in 1,5 week verzuipen. Das een beetje jammer! :/

Prozac - 15-09-’17 12:24
Franca

@Prozac, dat is zeker jammer voor de planten. Het weer is de laatste decennia zeer grillig. Met allerlei rare uitschieters. Wij als kleine individuen kunnen er weinig aan veranderen vrees ik. Maar ondanks dat het me zeer spijt voor je werk en mooie planten, ben ik wel opgelucht dat september koel verloopt.

Franca - 15-09-’17 12:46
Marian

Prozac dat is wel balen dat je mooie plantjes aan het verzuipen zijn.

Marian - 15-09-’17 14:18
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

@Franca ja ik kies toch ook zeker voor de plensbuien ipv de 30 graden. Blij dat ik nu normaal kan leven. Vandaag schijnt voornamelijk de zon en is het droog en dinsdag/woensdag ook. Maar er zitten echt verregende dagen tussen zoals gisteren. Je schoenen die helemaal karton lijken nadat ze nat geregend zijn is niet prettig nee. Het word weer een drogere periode hoor, vanaf de tweede helft van volgende week krijgen we een “nazomertje”. Hopelijk met temperaturen van 18 graden dan is het niet erg. Ik heb ook gehoord dat er 8 mensen in Florida om het leven zijn gekomen omdat de stroom uitgevallen was vanwege orkaan irma en zij geen airco meer hadden. Wel bejaarden, maar zo zie je dat het niet leefbaar en gezond is daar.

IemandUitDeRandstad - 15-09-’17 15:35
Rita

Ik ben uiteraard ook enorm blij dat die vreselijke zomer achter de rug is want dit jaar was het wel een héél lange periode. Gisteren heeft het hier de ganse middag echt zwaar geregend! Er was geen doorkomen aan en ik kwam al kletsnat thuis. Ik vind het eigenlijk wat te nat maar als ik moet kiezen tussen die rothitte of dit weer dan kies ik echt voor dit weer. Binnen is het ondertussen 21.3 graden. Echt wel jammer dat Prozac (en andere mensen) zijn of haar plantjes nu kapot zijn. Ik zou me daar ook druk om maken. Hier zijn enkele dagen geleden plantenbakken van iemand zijn balkon gewaaid met die stormwind op woensdag. Ik heb buiten geen planten staan.

Rita - 15-09-’17 15:52
erica

Ik kies ook voor de regen hoor! En over dat er meer regen gevallen is dan normaal in deze maand? Wat over de te grote hitte in maart en vanaf half mei? Daar hoor je niemand over. Las ook ergens dat het toch de tendens wordt: langere zomers en beginnen eerder, mildere winters en meer stormen. Sja, dat komt omdat het zeewater te warm wordt. Ik ben ook een paar keer zijknat geregend, maar, heee, het is water, geen zoutzuur!

erica - 15-09-’17 16:00
Dennis

Ik ben geen favoriet van de hitte, maar elke zware regen en dan nog de hele week regen nee, ik word er erg deprie van.

En ik moet vroeg opstaan, tja?

Heb ik er dan zin in nee, liefst terug het bed in.
De zomer is gelukkig reuze mee gevallen, ik heb het erger meegemaakt.

Fijn weekend allen!

Dennis - 15-09-’17 17:36
Sebastiaan

Ik zal hier (als het zo blijft) pas weer ergens in mei terugkomen, of juli, als we een normaal voorjaar krijgen, maar ik wilde even zeggen dat ik iets best aparts heb meegemaakt afgelopen donderdagavond. Ik was in de sportschool en ik ging nog even bij de bali zitten. We hadden het over alle regen dan deze week, want ja, er is iets van 125 mm regen in Friesland deze week gevallen. Toen zei de man waar ik mee praatte dat hij dat niet zo fijn vond, maar toen zei hij dat de zomer erg tegenviel. Ik zei dat we inderdaad weinig zomerse dagen in de zomer hebben gehad, maar in juni waren er wel degelijk warme dagen. En wat zei toen: dat klopt, maar ook niet zo veel. BEN JE GEHERSENSPOELD?! Dacht ik toen. Sowieso moet je werken, dus kun je niet elke warme dag in juni naar het strand toe, maar je kunt toch niet ontkennen dat juni qua zomerwarmte tegenviel.. is daar ook een naam voor, dat je onrealistisch naar het weer van een bepaalde periode kijkt? Ik herinner me dat juni echt zomers was. Ik moest dat echt erbij vermelden, want het is echt raar dat iedereen zegt dat we amper zomerse dagen hebben gehad, terwijl iedereen in juni erom zat te klagen.

Ik krijg trouwens echt herfstgevoelens! Je ruikt de herfst ook al, en het slapen gaat fantastisch! Elke dag de ramen wagenwijd open en dan lekker onder je dikke, dubbele deken kruipen. Ik slaap weer fatsoenlijk! :D

Sebastiaan - 16-09-’17 12:57
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Sebastiaan als de site nog bestaat dan. Zou dat wel ff in de gaten houden of prozac door wil blijven gaan. Ik hoor dat ook iedereen zeggen hoor dat we geen zomer hebben gehad, en als je over mei en juni begint weten de meeste het nieteens meer en als ze het wel weten denken ze dat het maar een paar keer voorkwam en het niks voorstelde. Nou het was een ramp toen. Ik ben ook helemaal in de herfst stemming en waan me al in oktober oeps. Dus ik heb eerlijk gezegd niet echt zin in die nazomer die er nu weer aankomt. Het kan weer 20 graden worden met zon, niet dat dat een ramp is natuurlijk maar net nu we dat lekkere herfstachtige weer gewend zijn heb ik echt totaal geen zin meer in nazomer weer. Ik heb de zomer wel weer gehad nu. Liever dat het omgedraaid was en we tot eind september nazomer hadden en daarna herfstweer en de zomer achter ons laten tot volgend jaar mei. Rita Ik ben blij dat je toch weer een bericht geplaatst hebt hier. Ik vroeg me ook al soms af hoe het bij jou binnen was nu.

IemandUitDeRandstad - 16-09-’17 17:04
misty

Ja, ik zie dat de temperatuur hier aan de einde van week de 20 graden haalt, maar daar staat tegenover dat het ‘s nachts beneden de 10 graden blijft! Dan overleef ik die dagen nog wel!

misty

misty - 16-09-’17 17:19
Rita

@Randstad: Ik ben het hier wel blijven volgen en omdat Prozac zelf ook iets schreef besloot ik om ook terug iets te schrijven. Hoe warm is het ondertussen in jouw stek? De nazomer stoort me niet omdat het ‘s nachts idd. voldoende afkoelt en dan heb ik er geen last van. Eindelijk kan ik weer genieten van een goed boek of een film onder een dekentje en ‘s morgens geen hysterisch lawaai op straat omdat het zomer is! Geen stank meer van de bbq! Teveel regen is ook mijn ding niet maar toch veel liever dan die rottemperaturen van de afgelopen 4 maanden!

Rita - 16-09-’17 20:34
Marian

Ik hoor net op de radio dat het gat in de ozonlaag aan het herstellen is na het verbod op drijfgassen uit spuitbussen.Positief om te horen.Hebben we straks weer een goede ozonlaag ,en nu nog de rest van het milieu herstellen.

Marian - 16-09-’17 23:17
IemandUitDeRandstad

Bij mij binnen is het ongeveer hetzelfde als bij jou Rita. Ik kan nog steeds in t-shirt binnen. Maar het is niet meer afzien. Bij andere mensen binnen is het heel kil en ben je met lange mouwen al een beetje aan het rillen. Zij moeten de verwarming al aan doen. Ja 20 graden is sowieso niet afzien en dan heb je het niet te warm. Maar ik bedoel dan is het een nazomer en ben je weer van je herfstgevoel af. Ik waan me lekker in oktober nu vanwege de koele temperaturen van gisteren (zelfs niet boven de 13 graden.) Dus ik vind het alleen maar jammer dat ik m’n herfstgevoel weer kwijt raak en het alsnog zomers overkomt. Vanaf volgend weekend word het echt nazomer weer met veel zon en helemaal droog en temperaturen rond de norm met 18/19 graden en dan zitten we bijna in oktober. Dus ik had dit liever andersom gehad. Dat we met onstuimig wisselvallig en koel weer oktober binnen gingen.

IemandUitDeRandstad - 17-09-’17 12:57
erica

Ja bah! Ik had het ook liever andersom gehad. Ik wil het herfstgevoel blijven houden en niet terug naar een zomers gevoel.
maar ja, zonnehoed en bril nog bij de hand houden dus.

erica - 17-09-’17 13:48
Marian

Voor mij prima weer dan want dan kan de tuin wat winterklaar gemaakt worden.Onkruid peuteren en zo.Me tuin is 2 weken behoorlijk nat geweest en het onkruid blijft groeien.Hier en daar nog wat snoeien.Lekker hoor.Misschien wordt het nog een keer een dag warm maar in huis is het nu amper 18C.

Marian - 17-09-’17 14:53
Sebastiaan

Het zou wel heel ‘lullig’ zijn als het nog eens echt warm gaat worden, maar volgens mij blijft de temperatuur onder de 20 graden. Ik zou me geen zorgen maken als het in begin oktober hetzelfde weer blijft, er moeten wonderen gebeuren als het in oktober nog opeens 23 graden wordt. Ik zie trouwens niet in wat er mis is met een herfstzonnetje, de zon is helemaal niet zo fel meer en het geeft me juist een op en top herfstgevoel! :)

Sebastiaan - 17-09-’17 15:55
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja zou heel lullig zijn inderdaad. Maar het is niet uitgesloten want het was een keer 25 graden begin oktober:S. Maar ik verwacht het inderdaad niet gelukkig. 20 graden kan weer wel makkelijk want dat kwam de laatste jaren zelfs nog eind oktober voor:S. Ik denk juist dat die zomersfeer terug komt omdat het heel erg onstuimig weer is geweest en mensen dan weer supervrolijk gaan doen bij 19 graden en stralende zon. Echt zo van: we genieten nu nog voor de laatste keer van de zomer. En als het echt 20 graden word krijg ik wel een zomergevoel daarbij. In oktober is het meestal tot half oktober ook nog 16-18 graden. Voor half oktober is het wel normaal dat het 14 graden word en blijft.

IemandUitDeRandstad - 17-09-’17 22:35
Henk

Nou hier in brabant is niet zoveel regen gevallen. Gister ongeveer 10 uur zon gehad!!
De vooruitzichten zijn ongeveer 20gr. dus hier in brabant altijd een paar graden erbij.
Wat ik het ergste vind dat als je bij het KNMI kijkt naar de lange termijn er eerst stond dat de temperaturen onder het langjarig gemiddelde zouden zijn en nu weer opeens 70% kans op erboven ??? en het vervelende is dat dit wel altijd uitkomt. Van mij mag de temperatuur below zero!

Henk - 18-09-’17 11:30
Rita

Gisteren heeft het waar ik woon maar even gedruppeld en verder was het licht bewolkt. De zon kwam er wel en niet door. Sinds deze middag waren er af en toe felle buien maar nu schijnt de zon. Ik heb geen problemen met een nazomer omdat het in huis geen 25 meer zal worden. Verleden jaar was het dat wel maar toen zaten we met een hittegolf. Ik denk niet dat dit eind september nog kan. Voor mij is 22 graden in huis lekker. Als ik moet poetsen is 15 graden al warm genoeg. 22 graden met een dekentje om te lezen of TV te kijken. Vanaf donderdag geven ze tussen de 18 en 20 graden tot 1 oktober. Daar kan ik mee leven. Ideaal om te wandelen of om naar de zoo te gaan. Maar dat doe ik ook graag als het vriest.

Rita - 18-09-’17 15:32
IemandUitDeRandstad

Ja pff ik las net op weeronline dat we vanaf donderdag wind uit het zuidoosten gaan krijgen en dat dat in de winter schaatsweer oplevert en in de zomer hitte:S. Voor mijn woonplaats hebben ze het alweer omhoog aangepast naar 20 graden in het weekend. En ik hoor allemaal mensen praten over die stomme barbeque grrrrr. Dat ze die weer neer gaan stallen in hun tuin komend weekend. Dus voor mij is de zomer weer helemaal terug dan. En het zomergevoel is voor 100% terug dan. En in het zuiden word het 21 graden in het weekend las ik. Dat vervelende hogedrukgebied blijft zeker een week aanhouden. Zal wel weer boven de 20 graden worden volgende week. Geef mij die onstuimige regendagen maar dan! Ik haat die zomergekte.

IemandUitDeRandstad - 18-09-’17 15:32
Henk

Hier in het zuiden geven ze voor a.s. zondag alweer 23 gr. af.
Het vervelende is dat dit op de radio door die misselijkmakende dj’s de hele tijd verteld wordt alsof er een wereldwonder staat te gebeuren. Je moet het fijn vinden want anders spoor je niet volgens hun.
Het is toch niet normaal dat de temperatuur nu zo extreem laag is, volgens de normale waarde hoort het veel hoger te zijn hoor je dan elke keer, maar als het hoger is hoor je nooit dat het boven de ‘‘normale’‘ waarde is.
Ik vind het altijd vervelend als de vooruitzichten eerst goed waren (voor ons dan) en ze dan weer bijgesteld worden naar boven

Henk - 19-09-’17 10:12
Rita

Ik heb me ook de hele zomer aan die dj’s geërgerd Henk. Temperaturen van 30 graden of meer werden aangekondigd met een ongekend enthousiasme en als het eens 23 graden was met bewolking of regen dan was het gegarandeerd een “kakdag”. Hitte en zon MOETEN gewoon aangenaam gevonden worden en ik gruwel van die mentaliteit. Ik woon tegen Noord-Brabant dus ik heb die 23 graden ook weer aan mijn pan. En het zal overal weer extreem druk zijn want als er 1 zonnestraal te zien is dan drummen ze samen. 18 tot 20 graden is voor mij een goede temperatuur om buiten iets te doen.

Rita - 19-09-’17 12:16
Henk

Ja en dan hebben ze het nu erover dat we een indian summer gaan krijgen terwijl het over een paar dagen toch echt officieel herfst is. Maar toch moeten ze volhouden dat het warmer moet worden…..

Henk - 19-09-’17 13:11
IemandUitDeRandstad

Vanaf dit weekend in ieder geval nazomer weer. Ze hebben het vandaag voor
mijn woonplaats ook al omhoog bijgesteld. Zondag word het bij mij ook al 21 graden en volgende week zie ik al de hele week 20 graden op z’n minst staan dus dat word een echte nazomer. En iedereen super enthousiast. Ik hoop dat het daarna weer normaal kan worden met temperaturen rond de norm pff. Ik denk dat het daardoor ook weer een stuk warmer bij me gaat worden binnen want nu is het lekker en kan ik alles doen.

IemandUitDeRandstad - 19-09-’17 13:16
Rita

De temperatuur in huis zal best meevallen Randstad want ‘s nachts koelt het normaal goed af in deze periode van het jaar. In de zomer is het ‘s nachts vaak minimum 15 graden maar vaak nog warmer en de hitte in huis blijft hangen. Bij mij is het nu 21.4 graden binnen. Gisterenmiddag heb ik een kwartiertje gestookt omdat de vochtigheid echt hoog was. Mijn ramen staan nu zelfs open en vandaag daalt de vochtigheid!

Rita - 19-09-’17 13:46
erica

Ik wil ook geen nazomer. Waarom is dat ieder jaar zo? We hebben nooit een “nawinter” dat woord bestaat niet. Ik wil rust en geen zomers gewauwel meer. Vanmorgen ook weer even m’n zegje gedaan ergens. Soms doe ik dat wel, soms niet. Maar het lucht wel op.

erica - 19-09-’17 15:05
Henk

Ja het begon zo goed, het weer van de afgelopen dagen had zo door mogen gaan richting winter.

Henk - 19-09-’17 15:18
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Precies maar helaas. We keren weer helemaal terug naar zomers niveau met maar liefst 20+ grr. Ik wou ook geen zomers gewauwel meer. 18/19 graden had ik nog niet zo’n probleem gevonden. @Rita het zal tov de echte zomer wel meevallen maar dan zit ik wel weer savonds met het raam en de balkondeur open om het weer leefbaar te maken binnen. En ik heb een bloedhekel aan met de boel open zitten savonds.

IemandUitDeRandstad - 19-09-’17 21:32
erica

Helaas…. en “het fraaie” weer blijft nog tot na het weekende duren..
Ik had ook gehoopt op een doorgang naar de herfst/winter na afgelopen week. Maar het gaat voor ons weer niet gebeuren.

erica - 20-09-’17 15:46
Marian

Ik wordt helemaal blij van dit weer,even door de stad gefietst en zie overal bomen in mooie herfstkleuren staan.Kan nu echt wat in de tuin gaan doen omdat al het water weggelopen is,met die zeeuwse zware klei duurt dat wat langer.De gordijnen gewassen en buiten gehangen.Genieten dit.

Marian - 20-09-’17 16:26
Rita

Ik word ook vrolijk van dit weer. Het was deze middag 19 graden met zon en wat wind en ik ben gaan wandelen. Gewoon in t-shirt want voor mij is het warm genoeg! Ik zag wel veel mensen in jas. Je ziet aan de lucht en de natuur dat de herfst idd. in aantocht is. Niet meer die schroeiende zon en hitte! Hoera!

Rita - 20-09-’17 19:07
Franca

Pffff heb het eigenlijk best wel warm vandaag. Hier in Zuid-Oost best benauwd. Ik heb al vele mensen gezien met een winterjas. Een mevrouw had een bontkraag op haar dikke duffel jas. Ik dacht nog, heeft ze het niet warm. Schijnbaar niet dus. Ik voel me soms net of ik van een andere planeet kom. Vind het niet fijn om in dit onderwerp een buitenbeentje te zijn. Soms ga ik geen discussie meer aan, en knik wat meewarig als iemand buitenzinnen verteld hoe geweldig het allemaal wel niet is.

Franca - 21-09-’17 13:55
Rita

Ik zie ook veel jassen Franca terwijl ik in een t-shirt loop. Het is veel te warm voor een jas. Ik trek het me niet aan dat ik een buitenbeentje ben en ik kom er gewoon voor uit dat ik niet gebrand ben op hoge temperaturen en een brandende zon. Nu kan ik tenminste terug normaal leven! Ik ga de discussie heel soms nog aan maar dan bekijken mensen mij of ik van een andere planeet kom! Ze vinden je raar als je graag buitenkomt als het onder de 10 graden is en al helemaal als het vriest. Maar ik trek me daar niks van aan.

Rita - 21-09-’17 14:08
Dennis

Dat sommige een dikke jas aan hebben komt omdat ze moeten werken en verantwoordelijkheden hebben, en vroeg op moeten, dan is het koud.

Dennis - 21-09-’17 16:43
Franca

Ik werk ook mijn hele leven lang al Dennis

Franca - 21-09-’17 21:36
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Een zomerjas is nog wat anders dan een winterjas. Ik heb sochtends vroeg gewoon m’n zomerjas aan en smiddags loop ik ook in t-shirt. Ik zag de raarste dingen. Een meisje met korte broek en teenslippers en daarop zo’n dikke gewatteerde winterjas.

IemandUitDeRandstad - 21-09-’17 21:59
Marian

Maakt toch geen barst uit wat iemand draagt,laat ze lekker doen.Als je in een bikinie wil lopen met een bontjas er overheen dan moet je dat vooral doen.Inderdaad s ochtends om 7 uur is het koud en zeker als je een eind moet fietsen.Dus je moet gewoon warme kleren aan dan.je kan toch niet verwachten dat mensen in een korte broek gaan fietsen dan en zitten te blauwbekken vroeg in de ochtend.

Marian - 21-09-’17 22:13
annelies

nou ik ben het eigenlijk wel eens met iemand uit de randstad. wij lopen er tegenwoordig bij alsof we voor aaaaallllllttttijjjdd ons somertje behouden. gelijk het korte broekje aan bij ieder zonnestraaltje, ik erger me ook kapot.
ergens anders op de wereld is het oorlog en hongersnood maar wij moeten voor altijd somer. ik kan er niet zo goed tegen dat nederlandse aanstelsfeertje tegenwoordig.<
en die dikke winterjas zal ze smorgens hebben aangedaan, zodat we smiddags korte broekjes weer zouden krijgen. bleehh. ik word er ook erg depri van.

annelies - 22-09-’17 06:54
IemandUitDeRandstad

Moeten ze inderdaad zelf weten Marian maar het blijft een hele vreemde combinatie. Ik lees op het knmi dat we nog wel even temperaturen boven normaal blijven houden:S. Dus na volgende week gaat het nog even door. Ik hoopte dat het bij een week zou blijven. Bij volgende week staan er veel dagen met 20+ bij in mijn woonplaats. Ik hoop niet dat oktober weer zo’n superrr nazomermaand gaat worden.

IemandUitDeRandstad - 22-09-’17 11:59
IemandUitDeRandstad

En trouwens Marian, ik mag toch wel zeggen dat ik dat vreemd vind?? Moeten ze inderdaad zelf weten. Ik heb nooit gezegd trouwens dat iemand sochtends in korte broek op de fiets moet als het dan koud is. Niet meteen iemand zo aanvallen.

IemandUitDeRandstad - 22-09-’17 12:07
erica

Ik heb bakken vol kastanjes al staan. Kaarsjes aan en een trui ‘s avonds. En bomen staan mooi te kleuren. Zondag wordt hier 20+ en felle blauwe lucht, maar ik hoef er niet uit. Het blijft nog wel even zo. Ik heb wel genoeg van al die lo op de terassen weer en volle grachten met boten. Net alsof de tijd wordt teruggedraaid. Maar we gaan gelukkig door!

erica - 22-09-’17 14:57
Rita

Hier gaan we weer! Precies of er is geen leven meer na de zomer!

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/..

Rita - 23-09-’17 08:22
Franca

Ik ben er mee eens dat iedereen moet dragen wat hij zelf prettig vindt. Het is geen waardeoordeel alleen en groot verschil met wat ik voel en anderen. Elke ochtend als ik met de fiets en trein ga werken, zie ik mensen die inderdaad eruit zien of dat ze een expeditie naar de Noordpool gaan ondernemen. Dikke jas en sjaal om. Vraag me alleen af wat deze mensen gaan doen als het echt koud gaat worden. Mijn mening en ook echt mijn mening is dat we zo verwend worden met bovennormale temperaturen dat we geen afwijkende dingen meer kunnen verdragen. Dit is voor mij een normale september tegenover die van vorig jaar.

Franca - 23-09-’17 11:04
IemandUitDeRandstad

@Rita ja pff ik wist al dat dat eraan zat te komen dit weekend. Zelfs afgelopen week hadden mensen het al over de laatste keer barbequen. Het word vooral morgen zondag warm. Het word dan op veel plaatsen 21 graden en in het zuiden 22 graden. De rest van komende week word het vaak 20 graden in het zuiden en 19 in het midden waar ik zit. Alleen woensdag en donderdag worden extra warme dagen. Ik las net dat het woensdag en donderdag 23 graden kan worden in het zuiden. Zondag, woensdag en donderdag worden vervelende dagen. Die 19 graden vind ik niet erg de rest van de dagen.

IemandUitDeRandstad - 23-09-’17 11:08
annelies

lieve mensen, gelukkig is weeronline weer bijgesteld, en zou het vandaag de warmste en zonnigste kots dag zijn. heel leuk die lui in een kort broekje en slippertjes in de regen of kou, maar ik heb nou wel die griep die vooral hier in het midden van het land schijnt te heersen. Misschien was ik toch wel verkouden geworden, maar met 15 c in een t shirtje lopen en kortbroekje helpt ook flink mee aan een landelijke griepgolf. moe, ellendig en stijve nek, en een rokerskuchje, terwijl ik nooit rook blejgfgh

https://www.sportzorg.nl/nieuws/archief/in-nederland-heerst-een-griepepidemie-pas-op-sporten-en-griep-levensgevaarlijk

annelies - 23-09-’17 15:11
IemandUitDeRandstad

De zomergekte is weer helemaal losgebarsten buiten grrr. Weer van dat tuig op motors die keihard voorbij scheuren en extra hard optrekken zodat je bijna doof word. En ja ik zit nog binnen he, zelfs dan hoor ik het. Auto’s met ramen open en keiharde muziek aan. Mensen massaal buiten in korte broek en teenslippers en topjes alsof het 30 graden is. Met supergrote grijnzen op hun gezicht. Dit is nou echt waar ik depri van word. Ik voel me echt depri op dit soort dagen. En dat komt meer door het gedrag van mensen wat bij dit soort weer hoort dan het weer zelf. Het is niet te warm met zweten en puffen ofzo. Maar dat hysterische gedrag buiten stoort me zo en ik heb dus m’n zomerdip weer helemaal terug.

IemandUitDeRandstad - 24-09-’17 13:52
IemandUitDeRandstad

Beterschap Annelies. Dan heb je nog een reden om vandaag binnen te blijven. Lekker uitzieken binnen terwijl de wereld buiten gek word. Ik sluit me vandaag ook binnen op. Ik ben blij als deze dag weer voorbij is. Woensdag nog zo’n zomergekte dag. Ik waan me nu gek genoeg weer in begin mei of april waarbij de eerste zomerse zonnige dag is aangebroken na de herfst/winter periode. Dan gedraagt iedereen zich ook zo en dan voel ik me ook altijd meteen depri. Ik zag dat de buurman ook al de barbeque set heeft neergestalt. Kan ik ook weer alle roosters dichtdoen. Voor mij is dit pure horror op aarde.

IemandUitDeRandstad - 24-09-’17 14:23
erica

Ik stoor me ook met name aan het gedrag, vandaar dat ik ook vandaag niet naar buiten ga, kan er niet meer tegen voorlopig. Ik wil wolken! Ben de kleuren felgeel en felblauw wel meer dan zat.

erica - 24-09-’17 14:26
IemandUitDeRandstad

Ik ben die kleuren ook zat ja. Ik moet m’n ogen dichtknijpen om iets te kunnen zien zo fel het is. Ik zie net dat het woensdag en vrijdag nog 2 van die zomerse dagen worden met 21 graden en zonovergoten. De vrijdag is met de donderdag verwisseld.

IemandUitDeRandstad - 24-09-’17 14:33
annelies

het eerste wat je natuurlijk weer ziet als je wakker wordt is die ……………….. son. wat scheldwoorden weggelaten. gelijk weer nederland happy weer dat gedoe. wanneer krijgen we eens een periode amper son, ik heb dat ding nu nog elke dag gezien de afgelopen twee jaar. vroeger had je nog eens weken bewolking maar dat bestaat gelukkig niet meer en dat laatste is sarcistisch

annelies - 25-09-’17 08:45
anneleis

al met al viel het gelukkig mee met de felle son. op weeronline staat ook weer een nieuw stukje en ik hoop echt WERKELIJK dat optie 1 van hun bevindingen uit komt http://nieuws.weeronline.nl/25-9-2017-or..

anneleis - 25-09-’17 16:23
Rita

Vandaag op de bus waren al de luiken dicht! Het was er snikheet! Ik werd er echt humeurig van. Zeker omdat de mensen het wel lekker en best vonden! Een luik openen was voor niks nodig want het was wel lekker zo op de bus. Het overgrote deel had een jas of vest aan en trok het zelfs niet uit. En het was toen rond 17u00 want ‘s morgens is het natuurlijk nog niet zo warm. Mijn kleren waren klam van het zweet na een rit van 1u!

Rita - 25-09-’17 19:17
IemandUitDeRandstad

Wat vreselijk Rita! Ik dacht dat het overal binnen wel mee zou vallen nu. Ik vond de zon vandaag lekker omdat hij nietzo brande en fel was. Het was ook heiig bij mij dus ik vond het best lekker weer voor deze tijd. Die overdreven sfeer buiten was er vandaag ook niet. Alleen woensdag en vrijdag staan er nog 21-ers. Dus dan komt de zomergekte weer even terug.

IemandUitDeRandstad - 26-09-’17 00:39
IemandUitDeRandstad

Pff hopelijk niet scenario 2 inderdaad Annelies. We hebben die nazomer nou wel gehad met hoge temperaturen. Het is dan oktober dus dan ben ik er helemaal klaar mee.

IemandUitDeRandstad - 26-09-’17 00:43
Rita

Het valt idd. overal heel goed mee qua temperatuur Randstad maar die bus rijdt constant in de zon. Rond 17u00 scheen ze door heel de bus zodat je nergens schaduw had. Die ramen zijn de dooddoener natuurlijk. Geen luik open en geen airco en je zit in een temperatuur van 30 graden of meer. Sinds de afgelopen zaterdag is het ook overal enorm druk gewoon omdat die zon schijnt. Het verschil buiten is enorm tov enkele dagen voordien toen het kouder was en af en toe regende. Vanaf zaterdag geven ze hier 16 graden en regen. Donderdag geven ze ook al regen maar wel nog 19 graden.

Rita - 26-09-’17 09:56
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Vreselijk ja. Net een rijdende groentekas. Ja vooral op die extra warmere en zonnigere dagen is het buiten veel drukker. Morgen en vrijdag nog 2 zomerse dagen. In het weekend weer beter weer voor ons.

IemandUitDeRandstad - 26-09-’17 20:59
annelies

kom je daar gister een kennis tegen s avonds die roept lekker weer heh vandaag. het was inmiddels al schemerig, dus ik riep terug, van ja NU wel!!! Moest je dat gezicht zien zeg !

annelies - 27-09-’17 14:14
IemandUitDeRandstad

De zomergekte is vandaag weer opnieuw losgebarsten buiten. Sinds de mist weg is krijgt iedereen het weer in z’n bol netals zondag. Voor vrijdag staat er 22 graden maar wel met regen. Het zou later op de dag gaan regenen. Ik heb geen zin om naar buiten te gaan maar ik moet helaas een stukje buiten lopen.

IemandUitDeRandstad - 27-09-’17 15:46
annelies

OMG http://nieuws.weeronline.nl/27-09-2017-v..

EN DE LAATSTE REACRIE OP WEERONLINE…. ARRRGGHHHHH

ja daar kijken we dus wel naar naar het kimaat in andere landen, ga eens met het wekzijn van andere landen aan de gang zeg trek je dat eens aan… en wat valse zinnen weggelaten,

annelies - 27-09-’17 23:19
Rita

100ste warme dag (ipv 85) van het jaar is al een horrortitel op zich! Ik moest gisteren ook buiten zijn en dat heb ik geweten. Veel te warm in de zon en half België was buiten dus het was extreem druk met veel geschreeuw. Ik was doodop toen ik eindelijk weer thuis was en ik heb bewust gewacht tot 19u00 om nog te gaan winkelen. Buiten was het toen lekker van temperatuur en hier zie je dan nog amper mensen gewoon omdat het dan al begint te schemeren. Waar ik woon is er vanaf 18u00 bijna geen levende ziel meer op straat te zien als het winter is. Idem in de supermarkt. Ik vind dat heel leuk. Ik woon natuurlijk wel in een dorp.

Rita - 28-09-’17 09:13
IemandUitDeRandstad

Ja die 100 warme dagen staan dan nog voor de bilt in Nederland. Bij mij is het bijna altijd warmer dan in de bilt. De warme dagen zijn vooral in de lente voorgekomen en de zomer. Want in maart was het al 24 graden dit jaar:S. In het zuiden dan maar bij mij was het ook 22 graden eind maart. Ik vond het ook allesbehalve prettig gisteren buiten. De zon viel mee maar het voelde weer zo vies benauwd aan. Ik voelde me echt vies toen ik thuis kwam. Ik vind het ook heerlijk als de straten leeg zijn en je lekker je gang kan gaan.

IemandUitDeRandstad - 28-09-’17 11:24
IemandUitDeRandstad

Morgen word het 24 graden plaatselijk lees ik net. Nou proost. Het kan ook nooit normaal he, het moet meteen weer zo hoog doorschieten naar een hoog zomerse 24 graden. Is 20 graden nog niet genoeg voor deze tijd? Dan word het echt heel smerig benauwd want het gaat later regenen. Voor mijn woonplaats staat er 22 morgen. Zal wel alleen het zuiden zijn.

IemandUitDeRandstad - 28-09-’17 11:35
Rita

Ik heb net even op buienradar gekeken voor morgen en ze geven hier 23 graden maar de gevoelstemperatuur zou 25 graden zijn. Ik blijf morgen echt thuis.

Rita - 28-09-’17 11:37
annelies

herstel wekzijn moet natuurlijk zijn welzijn ..

en verder iedereen weer met zo n gezicht op straat want even geen sonnuthjjuhhh terwijl er ergens anders op de wereld dood gaan wegens gebrek aan eten, water, of een dak boven hun hoofd, wij stel puntje puntje verwende RIJKE nl s!!! wij son, en de rest van de wereld, ach… sorry maar deze indruk heb ik

annelies - 28-09-’17 11:43
als laatste door annelies

februari 17 Er waren tien vorstdagen (minimumtemperatuur lager dan 0,0 °C) duidelijk minder dan het langjarig gemiddelde van vijftien dagen. Er waren 2 ijsdagen (maximumtemperatuur lager dan 0,0 °C), wat precies normaal is voor februari.

jan.
In totaal werden in De Bilt 17 vorstdagen (minimumtemperatuur lager dan 0,0 °C) genoteerd tegen 13 normaal en 2 ijsdagen tegen 3 normaal

maart
Maart telde in totaal nog drie vorstdagen (minimumtemperatuur lager dan 0,0 °C) tegen acht normaal.Ook 31 maart was daar en op veel andere plaatsen in het land een warme dag. Normaal telt maart nog geen warme dagen. De hoogste temperatuur van de maand werd op de 31e gemeten in Arcen: 24,3 °C.

Hiermee komt deze periode in de categorie van ‘zachte winters’ en beslaat een 72e plek in de lijst van winters sinds 1901.

april In De Bilt kwam de temperatuur op vier dagen onder 0 °C, precies gelijk aan het normale aantal vorstdagen

en dit zijn onze vorst en ijsdagen. jan tot en met april. JE KAN ZE OP TWEE HANDEN TELLEN, maar wel met zo n verongelijkt gezicht lopen bij ieder regenbuitje, of sonnutjuuuhhh weg.. ZUCHT en eea aan negativiteit weggelaten

als laatste door annelies - 28-09-’17 12:46
erica

Gister, woensdag, was voor mij ook veel te warm. In het verzorgingstehuis stond de verwarming roodgloeiend aan! Die heb ik dus uitgezet. Wat een hel. Vandaag bewolkt. Morgen nog een uitschieter, smerig, en dan gaan we naar de normale herfsttemperaturen. Mag het eindelijk???

erica - 28-09-’17 14:46
Rita

Hoe vreselijk om in zo’n temperatuur te moeten werken Erica. Ik moest daarnet even weg en was me dat benauwd buiten! Ik kwam met een kletsnatte rug weer thuis. Morgen nog 1 dag met vreselijke temperaturen (vooral in combinatie met die hoge luchtvochtigheid) en zaterdag zou het koeler worden. Het zou best te doen kunnen zijn maar die hoge luchtvochtigheid en amper wind zijn de dooddoeners. De benauwdheid en warmte valt echt op mij.

Rita - 28-09-’17 15:38
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Vandaag was het inderdaad ook vreselijk buiten. 20 graden en een luchtvochtigheid van 80% bleh. Ik kwam ook bezweet binnen. En je voelt je zoo vies met dit soort weer. In het zuiden was het 22 graden zag ik.

IemandUitDeRandstad - 28-09-’17 18:28
annelies

nou volgend jaar eens een scandinavion-after-winter hoor, eens wat anders dan dat flauwe gedoe

annelies - 29-09-’17 07:28
annelies

en ow gister een man van boven de 75 een regenjas geel en een kort mini broekje op de fiets.. ik riep – ik hoop op 5 maanden sneeuw.. en toen werd een andere vent raar…
wat een land zeg

annelies - 29-09-’17 07:29
als laatste door annelies

je mag blijkbaar alleen nog maar roepen
ikke somer, ikke sonnutjhuhh en ikke verstikke dampende hitte het hele jaar door

Bleeehhgrr…

als laatste door annelies - 29-09-’17 07:31
Johan

HOEZO gaan we de zon vandaag niet veel zien ??? Hier in brabant staat ie al vanaf vanochtend te schijnen!!! en de hoeveelheid regen die voor a.s. zondag werd verwacht is ook alweer geschrapt!! Wat een klote weer is het, het is gewoon stinkend vies benauwd K-weer! Ben er helemaal klaar mee

Johan - 29-09-’17 11:50
annelies

huh`? wat is dat 90 procent regen?
ow heeeelllll veeeellll die teringson bedoelen ze daarmee en er bij lopen of het voor aaaaaaaallllllllltttttttijjjjjdddd SOMER blijft aLs een soort GOD in het HOF VAN EDEN.
ach laat een ander maar omkomen hoor door een aardbeving daar verder op in de wereld WIJ HEBBEN WEER IKKIE LEKKER GEEN REGEN IKKE LEKKER NASOMER KOTSWEER N!!!!!!!!!!!!!!
En Johan, de regen zit op zee kijk maar naar buienradar

annelies - 29-09-’17 13:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hier ook sonnetjuh en stikbenauwd met een luchtvochtigheid van 90%. Het is hier alweer 22 graden en in breda 23,3 graden op dit moment. Niet normaal meer. Nazomerse dagen kunnen ook nooit normale nazomerse dagen worden. Meteen schiet het weer door naar een bijna hoogzomerse 25 graden. Misschien word dat ook nog wel gehaald.

IemandUitDeRandstad - 29-09-’17 14:37
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

De 24 graden is nu al gehaald op een aantal plekken in brabant pfoe. Hier is het inmiddels ook al 23 graden. Nou wanneer komen de verkoelende buien nou eens?? Die komen ook weer veel later dan voorspelt. Zo zie je maar dat zelfs op 29 september je nog die hitte kan hebben van 25 graden en benauwdheid erbij. Ik had het niet meer verwacht dat het zo erg zou worden.

IemandUitDeRandstad - 29-09-’17 14:59
erica

Nee, dit had ik ook niet eer zo erg verwacht. De regen schapmt de kust, blijft boven zee. Misschien vanavond nog wat. Morgenochtend komt de zon er alweer door in het westen. Wel koeler, maar ik wil geen zon meer zien gewoon.

erica - 29-09-’17 15:22
anneleis

laat ik maar vannacht gaan fietsen en lopen met de hond VEEEL gezelligers
nog eens een buitje erbij heerlijk want het zal morgen wel SONNNNNNUUUTJJHHHUUUHHH zijn vanaf 0700 uur. Ik grijp mn kans vannacht wel

anneleis - 29-09-’17 17:17
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hier ging het om half 5 regenen maar afkoelen ho maar! Ik ging rond 5 uur naar buiten in blote armen en blote voeten en het zweet stond op m’n rug. Pas om half 6 ging het plenzen en onweren en nu lijkt het wat afgekoeld. Het is uiteindelijk in eindhoven 24,6 graden geworden wat afgerond gewoon 25 graden is. Met die hoge luchtvochtigheid erbij was het voor het gevoel hoog en hoog zomerweer. Nazomer moet tegenwoordig weer richting 30 graden gaan ipv richting de 20.

IemandUitDeRandstad - 29-09-’17 17:59
annelies

hier 1 mm gevallen bijna niet te zien op balkon en 21.9 c binnen ondanks luistverd. gordijnen

annelies - 29-09-’17 18:08
Rita

Hier is het beginnen regenen rond 18u00 maar het koelt niks af en de lucht is hier ook extreem vochtig. Idd. echt hoogzomerweer. Na een bui van 5 minuten was het weer droog. Ik ben vandaag in huis gebleven maar hier is het ook geen pretje met 23.7 in huis en een vochtigheid van 76%.

Rita - 29-09-’17 18:54
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Jeetje Rita alsof je bijna weer terug bij af bent binnen na 1 rotdag. De dagen hierna blijft het tenminste normaal. Dit hoeven we tot de lente niet meer te verwachten neem ik aan. Misschien nog wel twintigers in oktober:S. Hopelijk niet maargoed. Ik zou niet weten wat het bij me binnen is want dat kon ik alleen op de airco aflezen. Het voelt bij mij ook warmer en ook zeker benauwd aan binnen.

IemandUitDeRandstad - 29-09-’17 22:48
Rita

@Randstad: Ik heb zo’n compact weerstation in mijn living staan en daarom dat ik dat altijd zo goed weet! En in mijn slaapkamers heb ik van die klokken die zichzelf goed zetten maar er zit ook een thermometer in.

Rita - 29-09-’17 22:53
Sebastiaan

Hier is er totaal geen sprake van 25 graden, bijzonder hoe dat kan verschillen in Nederland.. volgens mij kunnen we nu wel zeggen dat de zomer voorbij is. De temperatuur komt niet meer boven de 18, volgens mij.

Sebastiaan - 30-09-’17 11:40
Marian

Hier in zeeland was het gisteren wat benauwd maar voor de rest is het hier prima weer

Marian - 30-09-’17 14:58
erica

Nou, gister, vrijdag, om 18.00 een buitje, 5 minuten en 1 donderklapje. Over. Om 20.00 uur op tv: Pittigr buien over het kland met de straten blank. Leef ik in een ander land of zo?? En vanmorgen al weer rook uit een schoorsteen gezien. Wel bewolkt vandaag en regen af en toe: dus ook he gemopper om je heen over het “rotweer”…sja…Ik ben blij in ieder geval en de temperaturen blijven on der de 20 graden. Houden zo!!!

erica - 30-09-’17 15:49
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

@Rita ja zo’n weerstation ken ik. Ik weet nooit hoe warm het is binnen tenzij ik de airco aan heb staan. Maar die heb ik niet meer gebruikt. Ik heb hem nog niet opgeruimd want misschien dat er nog van die benauwde 20 graden dagen komen waardoor het binnen ook smerig word. Maar eind oktober durf ik hem denk ik wel op te ruimen. Wat gek Erica, wij wonen niet zo heel erg ver van elkaar vandaan en bij mij heeft het gisteren echt een aantal keer flink geplensd. Maar zelfs in dezelfde woonplaats kan het op de ene plek regenen en op de andere plek droog zijn. De temperaturen moeten niet alleen onder de 20 blijven, het moet ook weer onder de 15 graden gaan komen deze maand want het is al oktober.

IemandUitDeRandstad - 30-09-’17 20:30
annelies

de tweede week in met griep. hartelijk dank voor de griepgolf de overdreven luchtig geklede figuren, ook bij 15c regen in zomerkleding en ach steek de rest nl maar aan als je dan idd een koutje vat, LEUK!!!!!!!!!!!

annelies - 01-10-’17 23:47
Rita

Voor de griep is het nog te vroeg maar ik twijfel er niet aan dat je het 1 of andere hardnekkige virus te pakken hebt! Heel veel beterschap!

Rita - 02-10-’17 09:13
Sjors

Weer zoiets, nu net op het nieuws: vanmiddag breekt misschien de zon nog even door.
?????? Die zon staat hier alweer een uur lang volop te schijnen en volgens de radar blijft dat nog wel ff tot het donker wordt GVD!

Sjors - 02-10-’17 11:05
IemandUitDeRandstad

Je kan inderdaad aangestoken worden door mensen die een kou hebben gepakt. Maar wat geen echte verkoudheid was. Meestal heb je dan geen griep. Bij mij totaal geen zon gelukkig maar grijze lucht. Het weer ziet er goed uit voor komende tijd. Deze week bijna iedere dag 15 graden en een paar dagen 14 graden. Zelfs 1 dag al 13 graden. De temperatuur zou ook ‘iets’ onder de norm zitten, met de nadruk op iets. Maar m’n jas kan ik buiten pas aantrekken omdat je binnen flauw valt met jas. Vanwege afgelopen vrijdag is het bij mij ook weer een aantal graden gestegen binnen.

IemandUitDeRandstad - 02-10-’17 15:29
Rita

De zon heeft hier vandaag ook de hele middag geschenen tot rond 17u00. Dat hadden ze niet gegeven! Nu is het grijs. Bij mij is het binnen 22,2 Randstad. Een vest had ik zaterdag aangetrokken maar op het moment dat je terug in huis komt dan moet ze direct uit want ik zou ook flauwvallen van de warmte. Ik zie trouwens net dat het hier een beetje regent!

Rita - 02-10-’17 18:57
annelies

het ziet er naar uit morgen ook nog die … zon komt, hierbij de voorspellingen
https://nl.sat24.com/nl/forecastimages

annelies - 03-10-’17 15:21
Rita

Ik geloof dat ze pas vanaf donderdag regen gegeven hebben. Ik vond het vandaag wel lekker buiten dankzij de frisse wind. De lucht is niet meer plakkerig of benauwd. Voel je je al wat beter?

Rita - 03-10-’17 16:14
IemandUitDeRandstad

Deze week geven ze juist onstuimig weer waar ik nog niks van heb gemerkt tot nu toe. Met 15 graden. Die 14 graden komt niet meer uit. En volgende week word het weer 16/17 graden met zon. Dus herfst is het nog niet. Ik was in bergen op zoom dit weekend en daar waren bepaalde bomen al helemaal rood gekleurd en de bladeren lagen al allemaal op de grond. Bij mij zijn alle bomen nog groen zowat en de bladeren zijn nog niet los gekomen.

IemandUitDeRandstad - 04-10-’17 12:58
anneleis

hier waait het lekkr hoor en ook geen son

anneleis - 04-10-’17 17:37
annelies

heerlijk uitwaaien. en dan toch nog figuren als man in der korte broekje.. enkele woorden weggehaald maar iedereen hier weet wat ik bedoel

annelies - 05-10-’17 10:47
IemandUitDeRandstad

Het zou vandaag de hele dag regenen en grijs zijn. Nou hier is het al vanaf 11 uur sochtends zon. Ik zit er niet mee ofzo want de temperatuur is goed. Maar voorspellen kunnen ze niet.

IemandUitDeRandstad - 05-10-’17 14:42
erica

Ja Randstad, de regen kan erg plaatselijk zijn. Soms regent het idd. alleen maar ergens in de stad en in een ander deel niet.
Wat een heerlijke storm vandaag! Sommige bomen kleuren al veel, de vroege bloesembomen, maar ook nog veel groen.

erica - 05-10-’17 15:26
Rita

Hier heeft het in de voormiddag flink geregend en gewaaid maar in de namiddag waren het buien met zonnige periodes en flink veel wind. Ik vind het ook niet erg want de hitte is weg.

Rita - 05-10-’17 16:19
anneleis

het zou gaan regenen maar wat krijg je? weer die kk zon

anneleis - 06-10-’17 16:08
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ben jaloers op het oosten van het land vandaag. Daar lekker 11 graden en hier 15 graden. Hier in het westen is het nog niet 11 graden geweest dit seizoen.

IemandUitDeRandstad - 07-10-’17 17:37
Rita

Bij mij regent het al de hele namiddag en nu regent het zelfs erg hard! Ik heb geen idee wat de temperatuur buiten is. Ik denk dat het toch wel warmer is dan 11 graden. Maar ik ben tevreden! Even geen hitte meer van 25 graden of meer!

Rita - 07-10-’17 20:28
IemandUitDeRandstad

Nee oke. Maar ik verlang naar de echte koudere temperaturen van onder de 10. Gisteren was het in Maastricht 10 graden dus daar ben ik dan wel jaloers op als wij de milde 15 graden hebben. Volgende week word het nog een keer zomers:S. Volgend weekend weer 20 graden bah!! 19 graden zaterdag en 20 op zondag. Komende week ook nog mild weer met 17 graden. Dus voor mij is dit nog niet definitief de herfst. Het zweeft er tussenin.

IemandUitDeRandstad - 08-10-’17 13:21
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

https://www.youtube.com/watch?v=Wbj-kYA0ryI Vanwege een stormdepressie krijgen wij weer zo’n rot hogedrukgebied wat weer voor stroming uit het zuiden gaat zorgen. Kan het weer maar eens 22 graden worden in het zuiden van nederland.En ik ben dan in zuidwest brabant dus jippie maar niet heus. De zomer keert nog steeds terug iedere keer opnieuw. Vorige week vrijdag was het zelfs nog 24 graden.

IemandUitDeRandstad - 08-10-’17 14:53
Sebastiaan

Ik geniet met volle teugen van het weer van de afgelopen maand, en echt warm is het ook niet meer! Wat zeg ik, ik hoef mijn raam niet meer wagenwijd open te hebben om goed te kunnen slapen! :D

Sebastiaan - 08-10-’17 17:29
joost

Ja hier in het zuiden (Brabant) is het altijd klote! Aankomend weekend alweer 22 graden!!! Is toch niet gewoon. Weer de hele week dat gezever aanhoren op de radio en de bbq zal wel weer aangaan. En als er regen wordt voorspeld gaan de meeste buien hier altijd langs.

joost - 08-10-’17 20:18
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het weer van de afgelopen maand was zeker prima op een paar te warme dagen na zoals vorige week vrijdag toen het zoo broeierig was met 24 graden. Maar het zomerse weer houd maar niet op. Oktober hoort ook nog bij de zomer, misschien niet qua natuur als je naar de bomen kijkt maar qua temperatuur zeker. Word vast weer zo’n zachte niet winter zoals iemand bij de reacties van weeronline zei. Ja weer dat gezever over de bbq aanhoren inderdaad. Wanneer houden die nazomerse dagen nou eens op?? In november kan het ook nog voorkomen en zelfs in december kan het nog 16 graden zijn pff. Alleen afgelopen winter daar was ik een beetje meer tevreden over dan afgelopen winters. De herst/winter perioden van 2013/2014, 2014/2015, 2015/2016 waren mediterraanse winters oftewel geen winter maar lente. Ik geef de herfst/winter van 2016/2017 een mager zesje omdat ik alleen snachts wit (sneeuw dus) heb gezien. En die jaren ervoor krijgen een 1 als cijfer omdat het toen lente bleef. Ik was ook al bang vorig jaar dat dat 1 van de betere winters was in deze tijd en de mediterraanse winters van de afgelopen jaren de nieuwe norm zijn voor nu. Kan dan wel aan die El Nino gelegen hebben maar nu blijft het ook maar nazomeren met 20+ zelfs.

IemandUitDeRandstad - 08-10-’17 21:10
IemandUitDeRandstad

En ik geloof weeronline helaas wel dat het 24 graden kan worden. Voor zondag staat er alweer 21 graden in mijn woonplaats. En het word in het zuiden nog warmer. Plus het word altijd warmer dan ze zeggen. Ik denk dat ik m’n afspraak maar ga afzeggen in zuidwest Nederland.

IemandUitDeRandstad - 09-10-’17 11:54
erica

Op nu.nl schreven ze weer, dat het weer in het weekend beter wordt. Neeeheeee, het wordt ANDERS! Leren ze dat eenzijdig weergeven van het weer dan nooit af?
En ja, helaas weer zomers, bah!!!

erica - 09-10-’17 13:47
Rita

Ik vond dat het vandaag al vies benauwd buiten was. Ik hoop echt dat het niet zo laf gaat aanvoelen als we 24 graden krijgen.

Rita - 09-10-’17 20:36
IemandUitDeRandstad

24 graden voelt altijd rot aan. Ga er maar vanuit dat het flink vies gaat aanvoelen zondag. Want 20 graden voelt al meestal zeer benauwd aan in oktober. Ik sluit me in ieder geval weer binnen op zondag. Na volgende week zondag blijft het nog die week zomers met temperaturen boven de norm. Zo’n 17/18 graden. Begin deze week is het nog rond de norm. Vanaf woensdag gaan we alweer opnieuw nazomeren en begint het weer laf warm te worden blehh. Het knmi zegt dat het hierna weer volgens de norm word, na volgende week dus. Dan zitten we alweer in eind oktober.

IemandUitDeRandstad - 10-10-’17 12:22
IemandUitDeRandstad

Pff als ik verder kijk naar de voorspelling blijft het deze hele oktober maand nog boven de 15 graden. Hij komt niet meer onder de 16 graden. Andere jaren hadden we wel wat meer dagen met 14 graden erbij zitten. Minstens een week toch wel. Ook in die milde winterjaren van 2013/2014/2015 had oktober nog wel een aantal dagen met 13/14 graden. Nu nieteens! Dit is de slechtste oktober als het uitkomt. Vorig jaar was oktober juist goed verlopen met meestal temperaturen onder de norm. Het was toen al 12 graden begin oktober. Ik vrees dat we weer een slechte winter krijgen met lente weer:s.

IemandUitDeRandstad - 10-10-’17 12:34
erica

Zondag blijf ik ook binnen. Het weer erna bekijk ik liever nog niet. Nu nog maar even genieten. Maar het is wel jammer dat het zo gaat lopen.

erica - 10-10-’17 14:13
Marian

Dan is het lekker weer om in de tuin te werken,me gras nog een keer maaien en dan is het wel handig als de zon schijnt en je gras droog is voor het maaien.Sinds september is het prima weer en een warm dagje overleef ik wel.

Marian - 10-10-’17 16:10
IemandUitDeRandstad

Het moet niet NOG gekker worden. Het kan mogelijk 25 graden worden maandag!! Misschien doet de temperatuur na zondag nog een schepje erbovenop en word het 25 graden. Jeetje dit gaat de ergste oktober ooit worden. 6 jaar geleden was het begin oktober ook 25 graden. En nu zelfs al half oktober. Oke we wonen in noord Afrika nu of zuid Spanje. Zelfs in Frankrijk is 25 graden niet normaal voor oktober. Waarom kan het ook NOOIT normaal gaan??! Normaal nazomer weer met 20 graden is al meer dan warm zat. Dat is al TE. Met nazomer weer bedoelen ze eigenlijk temperaturen tussen de 15 en 20 graden maar geen 25:S. Weeronline is de bron trouwens die zegt dat het mogelijk 25 graden kan worden. Krijgen we in de toekomst soms nazomerdagen van 30 graden eind oktober??

IemandUitDeRandstad - 10-10-’17 16:49
Marian

Vooruit voorspellen blijft moeilijk en ze kunnen zoveel voorspellen als ze willen en ze zullen zeker schrijven dat het misschien wel 25 C wordt want dat willen de mensen nou eenmaal graag lezen.

Marian - 10-10-’17 22:13
IemandUitDeRandstad

Ja ik hoop dat het niet uitkomt en die 25 graden zal het niet bij mij worden maar ergens in het zuiden. Maar warm zal het in ieder geval worden. En helaas weet ik uit ervaring dat het zelfs meestal nog warmer word dan ze voorspellen. En hoe dichter we bij dat horrorweekend komen hoe hoger het ook steeds word aangepast op m’n objectieve weerapp. Daar zijn ze niet bezig met mooie verhaaltjes ophangen. Dat zijn puur de cijfers. Nou daar word je ook niet vrolijk van want eerst was het alleen de zondag met 20+ maar nu horen de zaterdag en de maandag daar ook al bij. Voor het zuiden geldt daar ook al de vrijdag voor. Dan gaat het weer in m’n appartement flink warmer worden:S. Zeker als het een paar dagen aanhoudt. Zit ik zelfs in half oktober nog met die benauwde hitte binnen. Ik slaap nu zelfs nog steeds onder een laken.

IemandUitDeRandstad - 11-10-’17 02:54
Joost

Inderdaad voorspellingen/verwachtingen komen nooit uit zoals wij willen. Gister (dinsdag) zou het hier nagenoeg de hele dag gaan regen en motregenen, maar helaas er is geen drup gevallen hier in het zuiden! Maar inderdaad warm zal het gaan worden neem dat maar aan. Als het 1 graag onder het gemiddelde zit dan is het hek van de dam want het is TE koud voor de tijd van het jaar, maar aankomend weekend is geweldig vinden ze…….

Joost - 11-10-’17 11:35
IemandUitDeRandstad

Ja pff. Ik heb gekeken naar de weersvoorspelling in zuid Frankrijk en zelfs daar is het minder warm komend weekend dan bij ons. Echt bizar. Voor een beetje verkoeling moeten we naar zuid Frankrijk half oktober mensen! Hoe bizar kan het zijn! Noord Frankrijk heeft het wel warmer dan bij ons maar zuid Frankrijk niet. Ja we kunnen ons weer met Spanje vergelijken komend weekend. En steeds word het maar uitgesteld het normale weer. Eerst zou het tot dinsdag duren die nazomerse hitte maar nu gaat het doodleuk nog een hele week door met milde prut van 18/19 graden blehh wat haat ik dat! Oktober hoort voor mij nu officieel bij de zomermaanden. Oktober heeft mij te vaak teleurgesteld de afgelopen jaren!

IemandUitDeRandstad - 11-10-’17 13:00
IemandUitDeRandstad

Ik had niet gedacht dat de zomerse hitte zelfs half oktober nog zou voorkomen! Het ergste wat ik qua weer heb meegemaakt was die hittegolf vorig jaar eind september en 6 jaar geleden die hitte begin oktober. Maar dat was nogal zeldzaam. Maar dit? Hitte half oktober had ik echt niet meer verwacht. Het word ook steeds gekker. In de toekomst krijgen we vast hittegolven die in december voorkomen.

IemandUitDeRandstad - 11-10-’17 13:12
erica

Ik wordt er ook verslagen door. Waarom hebben wij zoveel pech?
Ik rol altijd half october de zonwering boven in, maar ik laat het nog maar even zittn zo. Gekkenhuis!

erica - 11-10-’17 14:50
Marian

In zeeland wordt het dit weekend niet warmer dan 19 C volgens de voorspellingen.Vandaag stond er een gemene koude wind.Op zonnige plekken zal het wel warm worden maar de zon staat al veel lager dus veel meer schaduwplekken die nog lekker koud zijn en het wordt vroeg donker.

Marian - 11-10-’17 22:29
annelies

zo. ik heb net een flinke eye opener gezet op weeronline. ik zal het wel over me heen krijgen door alle azijnpissers in hun laatste ikke sommmertjuhhh bericht!

annelies - 12-10-’17 07:24
annelies

nou ik ga wel s nachts leven hoor in ons marokaans weekendje. ik hoef het niet mee te maken. bah!

annelies - 12-10-’17 07:29
annelies

kijk je even op http://www.zeegat.nl zie ik gelijk zo’n figuur in zn mini korte strakke leggingbroek voorbij huppelen.. jahoor vooraltijd die somer! stakkers zijn het

annelies - 12-10-’17 07:32
annelies

ik moest even spuien, prozac :(,

annelies - 12-10-’17 07:32
Sebastiaan

Vandaag is het met 14 graden, wind en soms wat regen verre van zomerachtig.. hoe erg kan het weer veranderen. Nederland, het land waar je nooit garantie op herfstweer hebt in oktober..

Sebastiaan - 12-10-’17 07:55
Marian

dit weekend lekker achter de grasmaaier in me bikini :-)

Marian - 12-10-’17 15:37
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Maandag word de ergste dag met in mijn woonplaats 23 graden en in het zuiden staat er 24 wat altijd warmer word. Dus weeronline krijgt toch gelijk. Voorspelde ellende komt altijd uit in het weer. Nou ik blijf zondag opgesloten binnen de hele dag en maandag zorg ik dat ik alleen sochtends vroeg buiten kom en savonds pas weer. Blijf ik extra lang binnen zodat ik niet in de zomerse plak hitte naar buiten hoef. Zodat ik niet in 24 graden maar in 22 naar buiten hoef rond 6 uur savonds. Wat een ellende dit, niet normaal meer gewoon. Ook al word het geen 25 graden, 24 graden is alsnog zomerse hitte voor mij. In de zomer is 23 graden al het maximum voor me. Maar zelfs half oktober nog belast en aangevallen worden met hitte?? Dit hebben we te danken aan een orkaan die naar Europa toekomt volgende week en dan misschien weer voor een storm gaat zorgen. Ik had m’n airco nog niet opgeruimd omdat ik bij de maand oktober al m’n vraagtekens had. Nou reken maar dat ik hem maandag weer aan moet doen met die debiele hitte. Nooit gedacht dat we in half oktober nog boven de 22 graden zouden uitkomen:S

IemandUitDeRandstad - 12-10-’17 15:46
anneleis

OP WEERONLINE MAG JE HET DUIDELIJK NIET OVER WINTERPRET HEBBEN. MOET SOMER ZIJN

anneleis - 12-10-’17 19:37
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

https://nieuws.weeronline.nl/12-10-2017-kans-op-zeldzame-zomerse-dag/ Ja ik heb het deprimerende bericht gelezen op weeronline Annelies. Lucht uit Marokko komt weer hierheen. Ik ben al helemaal in een rotstemming erdoor. Ik heb er flink de pest in. Die nederlandse zomers weten van geen ophouden.

IemandUitDeRandstad - 12-10-’17 21:41
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

10 graden warmer dan normaal maar liefst. Denk je lekker te gaan genieten van die mooie oranje/rode gekleurde bladeren in herfstachtige temperaturen maar ho maar.

IemandUitDeRandstad - 12-10-’17 21:43
Joost

Tjonge tjonge, wat een bak ellende komt er aan zeg, dit is toch niet meer normaal, en het ergste is dat het steeds naar boven wordt bijgesteld….a.s. zondag alweer 24gr.
En eerst zou het vanaf dinsdag weer herfst worden maar dat is ook alweer verschoven naar donderdag of vrijdag.
Dit zou hetzelfde zijn als het halfweg juni nog eens de hele dag zou gaan vriezen en dat het nog ging sneeuwen, helaas komt dat niet voor.

Joost - 13-10-’17 09:18
IemandUitDeRandstad

Ja het word steeds erger Joost. Nu 1 dag later word niet “misschien” de 25 graden gehaald in het zuiden maar spreken ze al van “ruim” 25 graden. Weer wil ik dit land ontvluchten. Normaal wil ik dit land in juli of augustus ontvluchten of eind september vorig jaar wat al zeer bizar was. Maar nu zelfs half oktober. Wat een ellende. Ruim 25 graden betekent 26 graden in het zuiden en de 25 bij mij dan. De bron is weer van weeronline.

IemandUitDeRandstad - 13-10-’17 12:04
IemandUitDeRandstad

En het is niet dat alleen weeronline deze horror voorspelt. Bij weer.nl staat er voor maandag 24 graden in Rotterdam. En wetende dat het altijd hoger uitkomt dan voorspelt. Mijn weerapp heeft nu voor de zondag en de maandag 23 graden staan. En inderdaad Joost dit kun je vergelijken met sneeuw in juni wat volgesmij nog helemaal nooit is voorgekomen laat staan nu.

IemandUitDeRandstad - 13-10-’17 12:09
Rita

Vandaag is het buiten al benauwd en vies weer. 20 graden maar met een vochtigheid van boven de 80%. Bah!

Rita - 13-10-’17 14:19
annelies

nou zeg. ik zet voorlopig niets meer weeronline. ze vreten je bijna op als je antilente in Oktober bent..bah

annelies - 13-10-’17 15:36
annelies

en idd rita, blehgggh!

annelies - 13-10-’17 15:36
Prozac

@Annelies, met alle respect, ik begrijp ze wel. Als je de discussie wilt aangaan dan zou ik het gooien op hoe verdorven de ozonlaag of de globale vervuiling van de lucht waardoor de stromingen van lucht en water zo wijzigen dat wij dit weer krijgen ver buiten het normale seizoen. Waarom hongersnood in Afrika erbij gehaald moet worden snap ik ook geheel niet. Ik snap dat dat ook een gevolg is van het veranderende weer, maar er zijn daar nog 50 andere variabelen die meetellen zoals corruptie, oorlog, overbevolking, etc. Dus als je het over het weer wil hebben op zo’n site, heb het over het weer, probeer het zuiver te houden en win met argumenten die steek houden! PS. Dit bedoel ik zo positief mogelijk.

Prozac - 13-10-’17 17:08
Luuk

Ik zou de site graag willen overnemen!

Luuk - 13-10-’17 19:40
Prozac

@luuk, als ik met zomerdepressie stop, bedoel ik dat de reageer functie stopt. Het blog zal ik blijven volhouden.

Prozac - 13-10-’17 20:39
annelies

`@ prozac. ja, oké.
bedankt voor je uitleg.

annelies - 13-10-’17 21:02
ijzer

17 graden half elf s nachts en een stel mafkezen in de buurt die een bezopen midzomerafterparty hebben in hun achtertuin

ijzer - 13-10-’17 22:41
Marian

Op zeelandnet blijven ze 19 en 20 C afgeven.Dat gebeurt wel vaker zo n warme dag tussen door.Een aantal jaren geleden zat ik een keer met me broer op vrijdagavond laat nog op een terras en toen was het ver in november.Dus zo n warme dag ineens is niet iets wat nu ineens gebeurt dat gebeurt al jaren.En sinds begin september is het al prima weer en laat me humeur niet verpesten door 1 of 2 wsrme dagen.Trouwens als je in de volle zon staat zal het warm zijn maar als je een meter verderop in de schaduw gaat staan heb je bijna een jas nodig.

Marian - 13-10-’17 22:46
Marian

die histerische vreugde op de radio begin ik nu wel spuugzat te worden er wordt elk half uur geroepen dat het lokaal wel 25 C kan worden.Ja tuurlijk misschien wel warmer,mijn tuin is op het zuiden omgeven door me huis en de schutting dus op sommige plekjes wordt het dan misschien wel 30 C.So what als ik in me voortuin ga staan op het noorden is het maar 16 C dan.

Marian - 13-10-’17 23:10
marian

Ik denk niet dat de hongersnood in Afrika een gevolg is van klimaatverandering maar iets wat al duizenden of miljoenen jaren gaande is.Alleen heel vroeger trokken ze gewoon weg naar een andere plek waar het dan niet superdroog is of juist supernat.Alleen met bijna 7 miljard mensen wordt het onmogelijk om miljoenen mensen te laten trekken over een half continent zoals vroeger gebeurde.kijk maar naar de dieren die doen het nog steeds wel.De grote vogeltrek is nu bezig en dit is omdat het weer hier niet goed genoeg meer is voor hun en in het voorjaar weer wel.

marian - 13-10-’17 23:18
IemandUitDeRandstad

Nou het is wel extreem dit hoor marian en zeker niet normaal. Als je goed leest dan lees je dat dit sinds de metingen nog maar 2 keer eerder is voorgekomen en dat was voor het jaar 1950. En we gaan weer records verbreken maandag. Ze hebben het al over 26 graden. Voor mijn woonplaats geven ze 23 af. In de zomer zou ik wel in zeeland willen zitten maar in de winter zeker niet want zeeland heeft altijd de hoogste temperaturen in de winter. Vandaag was het hier ook vies benauwd buiten Rita blehh. Ik wil niet weten hoe dat de komende dagen gaat worden. En savonds laat inderdaad ook nog zooo plakzacht. K merk er nietzo veel van dat deze temperaturen nu minder erg zouden zijn dan in de echte zomer. Dat het eerder donker word wil niet zeggen dat die temperatuur ook gaat zakken. Het blijft savonds ook makkelijk doodleuk 20 graden. Gewoon die vieze smerige plak tropennachten van de zomer.

IemandUitDeRandstad - 14-10-’17 00:35
annelies

14 graden buiten en 19.5 g binnen en dan de 1 loopt met een gezicht van ikke strandweer en de ander loopt met zo n porum opdat het niet meteen sonnuuutjjuhhh is. kom je daar nog een overdreven man van 25 tegen bij ah helemaal happy want lekker klef weer die gast, dus ik zeg tegen hem doe maar eens min veertig!!!!!
trekt ie daar een bek en zegt het volgende – iewwwwhhhhhhhh !!! ben je dan een puntje puntje of niet _

annelies - 14-10-’17 09:10
als laatste door annelies

normaal is het 7 g s nachts oktober. zie hier
http://www.klimaatinfo.nl/nederland/utre..

als laatste door annelies - 14-10-’17 09:13
Castor

Qua temperatuur overleef ik die paar warme dagen wel, hoewel ik het zeer onaangenaam vind.
Waar ik het meeste tegenop zie is al de onrust die het gaat veroorzaken: chaos, gegil, geschreeuw, muziek, vuurkorven, open ramen, geouwehoer tot diep in de nacht. De ‘feeststemming’ die ik moeilijk buiten mijn woning kan houden.
Ik heb een sterke behoefte aan rust en stilte. In bijvoorbeeld een afgelegen chalet in het bos zou ik veel minder last hebben van de zomer. Het is de chaos, de ongeremdheid in gedrag en geluid dat me naar de keel vliegt.

Castor - 14-10-’17 10:02
IemandUitDeRandstad

Dat staat bij mij op de tweede plaats bij wat ik zo haat aan de zomer. Eerst de temperatuur en dan de chaos. Maandag word op veel plekken de 24 graden wel gehaald en word het 26 graden in het zuiden. Normaal gesproken word het niet warmer dan vandaag met nazomer weer in oktober. 20 graden is al warm zat. Waarom moet het altijd warmer en is warmer altijd beter pff. Het gaat ze vooral om die stomme zon dacht ik.

IemandUitDeRandstad - 14-10-’17 11:09
Rita

Ik ben net terug thuis en wat liep iedereen weer abnormaal “blij” te wezen! Ik heb weeral was omdat ik me kapot gezweet heb en de bus was een serre. Het warmt binnen gelukkig niet meer op tot 25 graden of meer omdat het ‘s nachts afkoelt. Het is helaas wel heel vochtig en warmte + vochtig haat ik! Ik kan ook niet tegen het lawaai. Ik erger me dood.

Rita - 14-10-’17 16:29
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik heb dat gelukkig niet hoeven zien die abnormaal blije gezichten. Ik was alleen vanochtend buiten en de rest van de dag lekker binnen gebleven. Vandaag was nog niet de ergste dag. Het word morgen en overmorgen nog veel erger. Ik waan me weer alsof we nog in augustus zitten. Je voelt gewoon toch dat het binnen ook warmer is geworden ondanks ik niks open heb gehad. Vandaag was het hier 20 graden geworden en in het zuiden al 22 graden.

IemandUitDeRandstad - 14-10-’17 20:15
Rita

Hier is het binnen ook warmer geworden (rond de 22 graden) maar dat gaat nog voor mij. Iedere ochtend is er toch weer 1 graad af. Maar die vochtigheid irriteert me. Morgen ga ik naar familie dus ik hoef geen hysterische mensen te zien! Gelukkig!

Rita - 14-10-’17 20:48
IemandUitDeRandstad

Toevallig was het afgelopen nacht lekker qua temperatuur. Alsof het een normale dag was geweest in oktober. Pff hoeveel ronkende motors ik al wel niet heb gehoord vandaag. Dit is de ergste oktober die ik ooit heb meegemaakt. En de temperaturen blijven boven de norm deze maand. Eerst zou het rond de norm worden maar we blijven weer erboven zitten. De zomers in Nederland duren lang. Ze beginnen al in maart en eindigen met geluk in november. En dan overdrijf ik niks. Dan hebben we misschien 4 maandjes met lente/herfstweer want winter hebben we niet hier.

IemandUitDeRandstad - 15-10-’17 12:37
IemandUitDeRandstad

Op mijn weerapp staat dat het morgen 25 graden word in mijn woonplaats:S Ik hoop dat ie ernaast zit want soms kan hij hoger uitkomen dan het uiteindelijk word. Er zijn mensen die dit weekend speciaal naar Maastricht zijn gegaan vanwege het “lekkere” uhum weer. In de loop van deze week word het weer wisselvalliger en bewolkter. Dat is het enige lichtpuntje.

IemandUitDeRandstad - 15-10-’17 12:48
erica

Erg jammer allemaal. Hoefde er een paar dagen niet tussen uit en dat gaat nog even niet gebeuren. Ben al een paar dagen onder de wol met een fikse griep.
Het is helaas na de lange zomer en de nazomer, de herfst niet gelukt om dit vol te houden. Tien graden te warm en een record. Fijn hoor.
Dan idd. maar een nawinter t/m juni…

erica - 15-10-’17 12:58
annelies

OW HEERLIJK ED LANGENDIJK OP WEERONLINE
——————————————————————-

****Ach, je kent Nederland. Zolang het maar mooi droog zomerweer is met hoge temperaturen. Dan zijn we allemaal op ons opperbest. Zolang de zon maar schijnt en het droog is, dan voelen Nederlanders zich helemaal in hun nopjes. Maar ow wee als het tij keert en de herfst zich volop laat horen, zien en voelen. Dan heerst er paniek in Nederland. Overvolle wegen, de woorden ‘‘records’‘ en ‘‘ooit’‘ vliegen je om de oren. Drukke avondspitsen, uiteraard met als ‘‘schuldige’‘ het herfstweer. Ik vraag me soms af: kunnen we nou echt helemaal niets meer hebben?*****
———————————————————————-
IK BEN ZO EEN FAN VAN JE !!!!!!

annelies - 15-10-’17 14:31
Rita

Ik vond het vandaag zo warm en morgen geven ze hier ook 25 graden en plaatselijk zelfs tot 26 graden. Horror! Dinsdag heb ik afgesproken in Antwerpen en ik hoop echt dat het dan geen 25 graden gaat zijn want daar heb je geen bal aan. In huis is het wel nog te doen en daar ben ik erg blij om. Ik vind de zon ook zo enorm fel.

Rita - 15-10-’17 19:09
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik was natuurlijk weer de hele dag binnen en alles geblindeerd. Ja het is nog uit te houden hier binnen maar met lange mouwen moet je hier niet gaan zitten. De zon was behoorlijk fel en warm ja want ik stond even op m’n balkon. De warme lucht alleen al bahh. Vieze rotlucht. Morgen nog erger ja pff. Dan moet ik er wel helaas uit. Ik stel morgen zoveel mogelijk uit zodat ik savonds pas naar buiten hoef en alleen sochtends vroeg. Dinsdag zal het geen 25 graden meer worden Rita. Wat is de temperatuur trouwens bij je binnen?

IemandUitDeRandstad - 15-10-’17 20:01
IemandUitDeRandstad

Pff ik heb het weer netals in de zomer warm in bed. Had dat een tijdje niet meer gehad. Ik heb 1 kamer zonder ramen waarvan de deur dicht was en als je daar binnen komt is dat echt een verademing. Veel koeler is het daar. En het is nu buiten ook nog vies warm. 18 graden snachts. Netalsof het een Juli nacht is waarin het overdag 30 graden was. Wat haat ik dit zeg!! Overdag hoort het nu 14 graden te zijn en zelfs snachts word dat nog ver overschreden.

IemandUitDeRandstad - 16-10-’17 01:46
Rita

Bij mij binnen is het 22 graden Randstad. Dat kan ik houden maar de hoge vochtigheidsgraad maakt dat het heel onaangenaam aanvoelt. De afgelopen nacht had ik het trouwens ook te warm in bed en ik ben zwetend uit bed gekomen met een warm gezicht. Echt zoals in de zomer! Ik haat het! De ramen staan nu open omdat het benauwd is door die hoge vochtigheid. Ik ben eigenlijk nu al in een rotbui en het wordt nog een lange dag!

Rita - 16-10-’17 09:44
IemandUitDeRandstad

Ja ik heb er ook zwaar de pest in en het word voor mij ook een lange dag. Ik kan niet wachten tot deze rotdag voorbij is. Vanwege 6 jaar geleden voelde ik me al nooit helemaal veilig begin oktober omdat die rothitte toen ook nog voorkwam. Maar vanwege dit nu half oktober kan ik me ook nooit meer veilig voor hitte voelen half oktober. Die rothitte kan je het grootste deel van het jaar lastig vallen. In april kan het al voorkomen en eind maart en zelfs tot half oktober. Zelfs in Barcelona is het weer nietzo warm als hier vandaag en nog meer warme plekken hebben het minder warm dan hier. Ik kan er niet over uit dat het zelfs nu 16 oktober nog gebeurd.

IemandUitDeRandstad - 16-10-’17 12:09
annelies

rot nou eens op met die son en somer vijf dagen achter elkaar zeg. nu weer tot en met woensdag. idd het oktober of augustus scheldwoorden weggelate n

annelies - 16-10-’17 13:48
erica

IK zit ook geblindeerd binnen, wil hier helemaal niets meer mee te maken hebben!
Zo wie zo nog herstellende van de griep, houd me heel rustig. Hopelijk waait het allebei snel over.
Morgen een nieuwe dag. Maar krijgen wij ook z’n record in het voorjaar?

erica - 16-10-’17 14:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik doe vandaag helemaal niks meer want ik denk dat ik ook een griepje heb. Ik zonder me af van de hele wereld en ga maar in bed liggen. Het vervelende is dat ik het extra warm heb vanwege de griep terwijl het al warm is.

IemandUitDeRandstad - 16-10-’17 14:06
Marian

Zelfs hier in zeeland is het nu plakweer en helga van leur vertelde op radio 2 dat we allemaal maar moeten gaan genieten van het mooie weer!!!!!!Moeten?

Marian - 16-10-’17 14:36
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Toch even tussendoor spieken hoe erg de temperaturen overal zijn. In het zuiden overal 25 graden en hier 24,5 graden. Afgerond zelfs 26 in eindhoven en maastricht. Helaas komt de ellende die ze voorspellen toch altijd uit. En de dag is nog niet voorbij dus het kan nog erger worden.

IemandUitDeRandstad - 16-10-’17 15:58
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

En natuurlijk zijn alle dagrecords van alle meetstations weer gesneuveld vandaag. Nog nooit was het zo warm op 16 oktober. Wanneer heb ik dat voor het laatst gehoord? nog nietzo lang geleden. Je hoort het ieder jaar wel op z’n minst 10 keer ofzo.

IemandUitDeRandstad - 16-10-’17 16:01
Rita

Ik voel me ook niet goed. Ik kreeg deze middag ineens keelpijn en ik voel me duf van de warmte. Buiten was het in de zon 27 graden op 2 verschillende thermometers en 24 graden in de schaduw. Binnen is het ineens 22.7 graden. Te warm dus en dat komt vermoedelijk omdat die zon al enkele dagen op het dak schijnt. Bij het postkantoor stond er een dame te bellen over het feit dat het zo’n lekker weer is maar dat het niet lang gaat duren. Ik stond er te bakken en had er flink de pest in. Mensen zijn euforisch vanwege de temperaturen en ik erger me er dood aan. Mijn kleding was nat toen ik weer thuis was.
Veel beterschap aan de zieken hier!

Rita - 16-10-’17 16:17
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

https://nieuws.weeronline.nl/16-10-2017-in-96-jaar-zo-laat-in-de-herfst-niet-zo-warm/
Ik denk dat het in de schaduw wel wat warmer was dan dat Rita aangezien het in woensdrecht vlak boven de grens met belgie al 25,4 graden is geworden. En temperaturen worden altijd in de schaduw gemeten. Ik heb nog geen flauw idee hoe warm het binnen is maar ik denk dat ik de airco weer nodig zal hebben. In dat bericht van weeronline werd het in november 1921 heel koud. Dat zou nu ook moeten gebeuren als payback. Een beetje compensatie graag. Maar het zal wel zoals ze zeggen boterzacht verlopen. Winters hoef je in nederland echt nooit meer te verwachten. Je hebt onderhand al geen winterjas meer nodig.

IemandUitDeRandstad - 16-10-’17 16:49
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Slapen kan ik niet meer nu want in m’n slaapkamer is het de warmste plek in huis en ik heb het te kwaad daar. Ik heb gekeken bij de komende dagen en ik zie dat de luchtvochtigheid enorm hoog blijft. Dus 19 graden en een hoge luchtvochtigheid is je alsnog kapot zweten. Dan kan het in juli zelfs beter weer zijn. Wanneer is deze ellende nou eindelijk is voorbij en kan het normaal herfstweer worden pfffff

IemandUitDeRandstad - 16-10-’17 17:10
Rita

De temperaturen waar ik het over had waren om 13u10 deze middag dus toen was het nog niet op zijn warmst. Kan je niet op de bank in de living slapen Randstad? Is het daar dan koeler? Bij mij is het het koelst in de slaapkamers. Mijn living/eetkamer/keuken zijn het heetst. Morgen moet ik naar Antwerpen. Ze geven ondertussen al 21 graden ipv 18 dus in de praktijk is het warmer. En dan die luchtvochtigheid nog. Ik weet dat mijn vriendin wil wandelen maar ik hou dat gewoon niet uit dus ik hoop dat ik haar kan overhalen om de tram te nemen.
We gaan richting november en het is nog steeds te warm. Wss. een winter van 14 graden en vanaf maart weer 20+ Ik heb er zo de pest over in!

Rita - 16-10-’17 18:41
annelies

ik krijg mepneigingen. vrouwen in witte broeken en mannetjes in korte broekjes op de fiets. inderdaad of het hoog somer is. dan ga je om boodschappen springt er zo n vrouw (scheldwoorden weggelaten) voor mn auto en die gaat vertellen dat ik moet stoppen voor haar omdat zij oversteekt. Ik heb zelf ook ogen riep ik haar en ik zie ook haaietanden, wat is dat voor een land vol wilden. mag er nu een afkoelperiode komen, wat is dat nodig zeg!!!

annelies - 16-10-’17 19:05
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

@Rita kun je nagaan hoe heet het wel niet geweest zou zijn later op de dag in de zon pfoeee. Bij mij zijn de woonkamer en slaapkamer allebei het warmst juist omdat daar de ramen zitten. De hitte dringt m’n hele appartement door. Alleen m’n berging is een stuk koeler. Je vriendin heeft toch wel begrip ervoor dat jij het niet aankan? Anders zou ik alleen met de tram gaan. Ja ik heb er ook flink de pest over in. Ik zie de bui ook al hangen met een lente winter van 14 graden. En in maart begint de zomer alweer

IemandUitDeRandstad - 16-10-’17 19:55
Marian

Ik had vandaag ook een t shirt aan omdat een dikke trui te warm is.En zag mensen met zomerkleren rondfietsen,ja tuurlijk wat moet je anders aantrekken?Sorrie Annelies ik zie het probleem niet.Ik zie nu ook liever mensen dik aangekleed omdat het gruwelijk koud is maar dat is het niet helaas.Vanaf nu gaat het weer afkoelen dus kunnen we verder met de herfst.

Marian - 16-10-’17 22:37
erica

ook beterschap voor de zieken hier. Mijn koorts is alvast weg. Buiten schijnt een raar gekleurde zon: oranje/bruin ipv geel. Dat zal wel het woestijnzand zijn? Gevolg van die heerlijke warme wind uit Marokko.
Zaterdag komt er herfst aan. Hopelijk neit weer verdrongen door nog meer na-zomer.

erica - 17-10-’17 12:36
IemandUitDeRandstad

Het word steeds maar aangepast wat ze voorspellen nu. Eerst zou het vandaag nog 19 graden zijn en daarna iedere dag koeler. Maar nu word het vandaag 17 graden en de dagen erna weer opnieuw warmer. Donderdag zelfs 21 graden pfff. Weer hoog zomer. We moeten echt tot vrijdag wachten voor het weer “een beetje” normaal word. Maarja dat de herfst vanaf dan doorzet kan ik nou ook niet zeggen. Ik zie weer dagen met 16 graden ertussen volgende week. Dagen met 14 graden maar ook weer 16 graden. Ik ben niet echt ziek maar voel me ziek omdat ik verkouden ben. En ik werd weer helemaal nat bezweet wakker. Joehoe wat was dat “genieten” gisteren zeg. Weer lekker zweten en puffen. Ik begrijp niet wat ze bezield. Het word als extreem goed nieuws aangekondigd. Nou voor mij was het voor de volle 100% afzien.

IemandUitDeRandstad - 17-10-’17 13:05
IemandUitDeRandstad

Donderdag word weer opnieuw extreem warme lucht uit Marokko aangevoerd:S. Word het 22 graden in het zuiden zoals ze nu zeggen. Ik heb er zo ontzettend tabak van.

IemandUitDeRandstad - 17-10-’17 13:18
Marian

Op zeelandnet zie ik de temperatuur steeds verder dalen en nu is het niet bepaald warm te noemen.Zit wel enorm te genieten van de waterige zon die er oranjerozig uitziet door het saharazand en asdeeltjes vanuit portugal.

Marian - 17-10-’17 15:17
annelies

is oktober zacht en fijn, volgt een winter van venijn!
http://www.weerspreuken.nl

annelies - 17-10-’17 20:02
Rita

Gisteren was het in Antwerpen vies plakkerig en extreem vochtig. Mijn kleding was al klam tegen dat ik er was en niet van het zweet maar van de vochtigheid. Mijn vriendin had er ook last van. We hebben het heel kalm aan gedaan want we hadden het beiden benauwd door de vochtigheid. Zij is helaas maar 1 x per jaar voor 2 weken in België omdat ze 4 jaar geleden naar Amerika geëmigreerd is dus we waren erg blij om elkaar weer te zien. Ginds hebben ze ook hittegolven maar ook extreem koude maanden (-20°C) met veel sneeuw zoals in de film. Zij woont met haar echtgenoot in de staat Colorado. Ze wonen midden in de natuur en ik krijg dan foto’s van een moose (soort van rendier) met jong in de sneeuw. Ik ben hier al blij als het dit weekend 15 graden is en dat die benauwdheid weg is!

Rita - 18-10-’17 12:08
anneleis

ZOU VANDAAG BEWOLKING OVERHEERSEN. WAT KREEG JE- NON STOP DIE KK ZON EN WEERCIJFER 10 VANAF 0800 UUR. MAAR MORGEN KRIJGEN WE PAS ECHT MOOI WEER VOLGENS DIE PUNTJE PUNTJE BUIENRADAR

anneleis - 18-10-’17 12:25
IemandUitDeRandstad

Ja gisteren was het een luchtvochtigheid van 80%. Maar de temperatuur was wel stukken beter. Vandaag en morgen is het weer warm. Morgen word het weer 22 graden. Ja in Amerika wil je ook niet wonen. Overal is het daar echt non stop warm in de zomer. En dan echt iedere dag minimaal 25 graden voor een hele periode. Zelfs in Maine. Maar ik ben wel jaloers op hun winters. Want zij hebben tenminste nog winters. Ook niet altijd maar het komt bij hun nog voor. Niet Florida of California maar noordelijkere staten hebben in de maanden januari en februari gemiddelde temperaturen van -3 ofzo. Daar ben ik dan weer jaloers op.

IemandUitDeRandstad - 18-10-’17 12:45
IemandUitDeRandstad

Pff ik liep net buiten in de zon in T-shirt en het is echt om kapot te gaan. Alleen buiten de zon is het om uit te houden. Echt alsof het juli is. Die praatjes kloppen voor geen meter dat de zon nu minder erg zou zijn. Ik ga nog steeds kapot in de zon en ik ben helemaal bezweet zoals Rita ook vaak heeft.

IemandUitDeRandstad - 18-10-’17 14:49
Sebastiaan

Ik kon zelfs maandag kon ik een jas aan met 22 graden. Voor mijn gevoel is de zon ook een stuk minder fel dan bijvoorbeeld in augustus. Dat neemt niet weg dat het verre van normaal is als het in midden oktober nog 26 graden wordt.. krijgen die zomerliefhebbers niet een beetje teveel hun zin? Elke zomer sinds 2013 is het weer raak met continu hittegolven en temperaturen van +23 graden. Ik weet dat het in oktober niet gelijk vriest, maar ik heb het gevoel dat we opnieuw zo’n vieze, natte, zachte winter krijgen. Ik ben eigenlijk wel toe aan echte kou. Ik wist nog dat ik in 2016 zei dat ik zou emigreren als we weer zo’n zachte winter zouden krijgen. In 2017 was het net niet “winters” genoeg, dus in 2018 hopelijk wel!

Sebastiaan - 18-10-’17 16:59
annelies

MORGEN WEER DIE PUNTJE PUNTJE SON. WE HEBBEN DAT PIEP PUNTJE PIEP DING WEL GENOEG GEZIEN !!! SODE-PIEP-PUNTJE- OP!!!!!!!!!!!1

annelies - 18-10-’17 17:09
Rita

Vandaag was het echt enorm warm. De zon brandde in mijn gezicht en ik kwam thuis met okselvijvers en zware voeten en benen. De zon is idd. minder fel in de ochtend en ‘s avonds en ‘s nachts koelt het af. In de namiddag brandt de zon zo hard als in de zomer. Naar mijn gevoel toch! Ik ben ook echt toe aan koude. Vriesweer met een zonnetje om te gaan wandelen! Zalig!

Rita - 18-10-’17 18:47
Luuk

21 graden vandaag ? wtf hoe kan dit !!! Over 5 jaar leven we pas echt klote.

Luuk - 19-10-’17 10:18
IemandUitDeRandstad

Als die ellende dan toch eens zou ophouden na vandaag. Maar nee het word steeds maar uitgesteld. Alleen op zondag en maandag krijgen we normale temperaturen. Eerst zou het volgende week 14 graden worden overdag. Toen werd dat aangepast naar 15 graden en dagen met 16 graden ertussen. En nu zie ik alweer 17 en 18 graden staan bij volgende week. Nou van oktober is echt helemaal niks meer over. Ik wacht nog steeds tot de herfst begint en ook aan blijft houden. We hebben zomaar een paar daagjes herfst gehad tot nu toe en steeds terugkerende zomerdagen. Ja ik denk ook echt dat we weer zon vieze natte zachte winter krijgen, oftewel lente in de winter. Ieder jaar word het weer erger met die nazomer die maar voort blijft duren tot eind oktober of zelfs nog begin november. En die nazomerse dagen blijven maar terug komen zoals in december 2015. Alleen vorig jaar was het even een betere herfst en winter dan we gewend waren. En die zomerliefhebbers zijn inderdaad meer dan absurd erg aan hun trekken gekomen. Dat afkoelen in de avond en nacht gebeurd zeker niet iedere dag in oktober. Want maandag bleef die hitte nog hangen de hele avond en was het nog 23 graden om 8 uur en 22 graden om 10 uur. Nou dat noem ik geen afkoelen maar dat kun je met juli vergelijken. En die week ervoor was het snachts ook maar 15 graden. Ik vraag me echt af waarom ik nog een winterjas heb en truien. Die heb je ook maar een paar dagen per jaar nodig zowat. Het is altijd zomer in Nederland. Ik heb ook sterk de behoefte aan kou. Als we ooit nog kou willen voelen of sneeuw willen zien moeten we op vakantie.

IemandUitDeRandstad - 19-10-’17 11:45
Sebastiaan

https://nieuws.weeronline.nl/18-10-2017-onstuimig-begin-herfstvakantie-regio-noord/ “Aangenamer weer”, alsof de wereld vergaat als het twee of drie dagen onstuimig en “fris” herfstweer is. 12 tot 14 graden in eind oktober is toch juist normaal? 22 tot 26 graden is dat niet.. het is niet dat ze zeggen dat het aangenamer wordt, maar dat ze doen alsof we al tijden in onstuimig herfstweer verkeren. In september ja, maar deze maand niet echt.

Sebastiaan - 19-10-’17 16:55
annelies

en sebas, dan die jankerds er onder dat het meestal koud is in het voorjaar
https://nieuws.weeronline.nl/overzichten/2017-2/lente/

https://nieuws.weeronline.nl/8-3-2015-overwegend-droog-voorjaarsweer/

https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/2015/januari

waar die zomerliefhebbers meebezig zijn… blehgg

annelies - 19-10-’17 22:27
als laatste door annelies

zucht zucht…

als laatste door annelies - 19-10-’17 22:32
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff ja ze doen echt moeilijk over zondag vooral. Ik heb al een aantal mensen horen klagen “het word zondag MAAR 12 graden”. Jeetje dat is maar 2 graden onder normaal hoor. Over 2 graden boven normaal hoor je ze nooit. Maar owee als het 1 dagje eronder zit. En ik heb ook tig keer gehoord: nu is het nog lekker weer. Nou jeetje ik moest in een auto die in de zon had gestaan zitten. Was echt niet te doen. Echt erg dat je die problemen in oktober nog hebt. Normaal is dat in die rotzomermaanden alleen.

IemandUitDeRandstad - 19-10-’17 23:56
annelies

niet te veel janken hoor mensen. de regen is weer vannacht gevallen en sonnutjhhhuuuh komt al weer door-. weer meteen zo´n vrouw met een superhoog vrolijk stemmetje op de straat, inder het mom van-ikke-toch-weer-mn-zinnetje-ze-geven-veel-wind-en-regen-af-en-wat-komt-er-?-SONNNJUUTTTJUUUHHHHHHHHHH…………….. GVD en dit is nog ntjes.
andersom is dat nooit heh. dat ze son afgeven en er komt storm neeeee hoor alles voor ikke lekker mensjes

annelies - 20-10-’17 09:20
annelies

denk je eindelijk eens frisse lucht in je huis en lekker door de regen fietsen, welnee joh ikke sonnutjhhuuuhhhh KOTSLAND

annelies - 20-10-’17 09:21
als laatste door annelies

het is alweer bijna helder hier… grerrhjjjjjhhhhhhhghhj

als laatste door annelies - 20-10-’17 09:25
annelies

het mot en zal die son zijn heh hier in dat ….land

annelies - 20-10-’17 09:40
annelies

bedankt voor het afspuien Pro., en hier nog een leuk artikel
https://www.gezondheidenco.nl/240092/last-zomerdepressie-kop-op-wordt-weer-winter/

annelies - 20-10-’17 10:57
IemandUitDeRandstad

Op het knmi staat dat de nachttemperaturen ook ver boven de norm blijven. Die waren deze week ook al ver boven de norm. Afgelopen nacht was het om 1 uur nog 17 graden:S Wat voor de normale dagtemperatuur al boven de norm ligt grr. Dit is een “ik wil altijd in m’n t-shirtje kunnen lopen land”. Ja je hebt gelijk hoor Annelies. Mensen die lopen te mokken dat het gisteren weer even de laatste dag lekker weer was waardoor ze hun t-shirt aan konden doen.

IemandUitDeRandstad - 20-10-’17 11:48
annelies

@iemand – echt hoor ik werd zo pissig, vanmorgen. ik dacht we een officieel herfstdagje kregen met lekker motregen, wind en verkoeling in huis. dat viel goed tegen toen ik wakker werd, ik had me ook nog verslapen voor de fyshio afspraak dus ik had overal goed de P in
En het was 21 g in huis met zo´n vervelende dikke pokkevlieg die steeds op je lichaam zit. wat doet zo´n ding in oktober in nederland? het wordt echt steeds gekker. ( en ik ook want ik wil winter en herfst en geen extreem zacht weer en dan maar weer hup de volgende kk zomer, want DIE mag er klaarblijkelijk wel bestaan…KOTS)

annelies - 20-10-’17 12:14
erica

Gister, donderdag, weer een pufdag. Ik zag het al op het weerplaatje. Het laatste kleine doorgangetje op de kaart waar nog de warme lucht vanut het zuiden doorheen kon worden geperst. En dat gebeurde natuurlijk! Tot op het laatst nazomer. Hebben de zonliefhebbers nu eidenlijk genoeg gehad?
Ik hoop het. Het ziet er nu goed uit voorlopig.

erica - 20-10-’17 14:15
Marian

Harde wind en veel regen hier,heerlijk

Marian - 20-10-’17 14:19
annelies (slot)

ik neem mn venijn terug het is nu hier ook op den duur heerlijk grijs en winderig geworden. natuurlijk loopt de andere tachtig procent van nederland weer teleurgesteld rond in een tshirtje en kort broekje.. kots kots

annelies (slot) - 20-10-’17 14:53
Rita

Ik kom net van buiten en het is idd. heerlijk! Regenen doet het hier niet maar er waait een frisse, stevige wind en ik vind de temperatuur heerlijk aanvoelen! Eindelijk!

Rita - 20-10-’17 14:54
annelies

https://www.gezondheidenco.nl/240092/last-zomerdepressie-kop-op-wordt-weer-winter/

annelies - 20-10-’17 23:55
IemandUitDeRandstad

Gisteren was het inderdaad lekker weer buiten. Kon het zo maar blijven. Vandaag is het weer te zacht en volgende week ook nog steeds 16/17 graden. Ik verlang naar temperaturen onder de 10 graden. Maar ze willen tot nu toe zelfs nog niet onder de 15 graden blijven.

IemandUitDeRandstad - 21-10-’17 13:45
Rita

Leuk artikel Annelies! Ik ben heel erg blij dat de zomer is afgelopen! Dit jaar was het een hel omdat het een eeuwigheid geduurd heeft. Op dit moment is het hier buiten erg rustig! Geen gekrijs, geschreeuw, aanstellerig gedrag, …
Ik hou ook van koude winters maar met deze temperaturen (vandaag 13 graden) kan ik goed leven. Ik word in de zomer letterlijk ziek van de hitte en nu is dat niet meer dus ik ben blij. Een zonnetje mag ook maar niet meer die vochtige en benauwde lucht van de afgelopen week.

Rita - 22-10-’17 09:30
erica

Het is genieten nu! Eindelijk! Gisteren op het weerplaatje zag ik nog twee rode pijltjes vanuit het zuiden komen, maar die werden afgeketst naar het oosten. Hop wegwezen! Nu eindelijk koele wind uit het noorden.

erica - 22-10-’17 13:20
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja kon dat maar zo blijven! Vandaag hebben we tenminste eindelijk weer wat bij eind oktober hoort. Na maandag komt er weer zachte prut aan.

IemandUitDeRandstad - 22-10-’17 18:16
Sebastiaan

Ik zie temperaturen die niet boven de 17 graden uitkomen. Dan valt er toch niets te klagen? Wat ik overigens wel overdreven vind, is dat Weeronline het over ‘warmer najaarsweer op komst’ heeft, omdat het één dag 13 graden is..

Sebastiaan - 22-10-’17 19:07
Sebastiaan

Ook vorig jaar weinig goed weer tijdens herfstvakantie regio noord

Dat “ook” doet het hem. Het wordt toch 15-18 graden met af en toe zon, wat is daar “slecht” aan dan? Zelfs voor de zomerhaters zijn dat temperaturen om tevreden mee te zijn. Bovendien is de zon niet bepaald meer fel.

Sebastiaan - 22-10-’17 19:19
Rita

15 tot 18 graden met af en toe wat zon klinkt perfect! Goed weer om uitstapjes te maken zonder dood te vallen van de warmte/plakkerigheid, … En minder volk op straat omdat veel mensen het te koud vinden en zitten te pruilen omdat het geen 25 graden of meer is!

Rita - 22-10-’17 20:33
IemandUitDeRandstad

@Sebastiaan, begrijp je het dan echt niet wat ik daar vervelend aan vind? Ik wil nu normale temperaturen voor de tijd van het jaar. En dat is onder de 15 graden. En dat vind ik heel vervelend als we daar maar boven blijven hangen met veeeel te zacht weer. Ik wil nu herfst en dat de herfst ook doorzet. Niet dat we in december ook nog 16 graden hebben en het niet kouder dan 14 graden word zoals in 2015. Dat de temperatuur nieteens onder de 10 graden komt. Tuurlijk zweet je je niet meer kapot want dat is weer het andere uiterste. Maar ik wil geen lenteweer in de herfst en winter. Ik wil geen mediterraans weer begrijp je? Ik denk dat nu 13 graden de norm is dus dan zit ik echt niet meer te wachten op lenteweer van 17 graden.

IemandUitDeRandstad - 23-10-’17 02:21
IemandUitDeRandstad

Ik hou ontzettend van de herfst en de winter. En dan vind ik het jammer dat het nog zolang lenteachtig aan blijft voelen buiten. Ik wil lekker fris weer zoals vandaag wat past bij de verkleurde bladeren.

IemandUitDeRandstad - 23-10-’17 02:24
annelies

hier een artikel over het terugzetten van de klok, dat het gelukkig maar vijf maanden wintertijd is en dat we moeten doorbijten, bleehhhgggg.
https://www.promovendum.nl/blog/wanneer-gaat-de-wintertijd-2017-klok-achteruit

annelies - 23-10-’17 16:11
erica

Helemaal mee eens Randstad!!!

erica - 24-10-’17 14:34
pfffhh annelies

nu moet je iedereen opeens gaan steunen want het gaat slecht met ze door dit weer. het eerste wat je hoort als je iemand spreekt. wat een aanstellers zeven dagen bijna 25c vorige week maar het is nog niet goed genoeg die week smorgensvroeg tot s avonds zon ….phhh en blehhhg. nu zouden wij met een opgewekt stemmetje eens moeten roepde n, van o ik vind dít weer zo hhhhheeeerrrrlijk … pfffhhh en bleeeegh-land is het. letterlijk en figuurlijk

pfffhh annelies - 24-10-’17 21:32
Kerstvrouw

Deze moderator modus begint vervelend te worden en ik zie dat er steeds minder mensen hier zitten. Of het daardoor komt weet ik niet, maar goed. Je kunt zo toch niet met elkaar praten en je weet notabene niet meer wat je al hebt gezegd met als gevolg dat je een reactie dubbel typt.

Ik snap dat je je aan bepaalde factoren ergert,en je kunt wel zeggen van dit is mijn blog en mijn hobby, maar ik merk hier dubbele dingen.

Als het jouw blog is, waarom laat je iedereen die maar wil erop reageren?
En de mensen die hier reageren worden ook gewoon niet vrolijk van (te) warm weer en dan gaan ze klagen en vloeken. Dat is toch niet raar? Ook gezien de naam van deze site.
Dat geruzie onder mensen, beschuldigen en zo is ook niet leuk en dat hoort ook niet, maar daar valt toch ook wel iets aan te doen?

Wat ik me afvraag. Wat verwacht je precies? Dat mensen vrolijk reageren op hitte als “het wordt wel weer minder?” Of dat kan weet ik niet want die warmte kan mensen zich lichamelijk en geestelijk slecht laten voelen waardoor ze pessimistisch worden. En natuurlijk spelen de veel te warme herfsten en winters die we helaas al jaren hebben ook een grote rol en werken op het humeur van mensen die ook wel eens een echte goede koude herfst en winter willen meemaken.

Nu is het niet dat ik jou totaal niet begrijp of jouw besluit niet accepteer. Ik zeg alleen dat mensen die hier willen reageren last kunnen hebben van het wachten totdat hun reactie op deze site verschijnt omdat ze juist nu ze het zo moeilijk hebben met die hitte hun ei kwijt willen en zich een soort van eenzaam voelen nu daardoor. En dat is jammer.

Kerstvrouw - 03-07-’18 12:40


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.