« Nog net op tijd... | Home | En klaar... »

Wat is er mis met...

Zaterdag 09 December 2017 at 10:55 pm.

Ligt het aan mij of is het nu precies het weer waar we gelukkig van worden. Wat sneeuw, wat hagel, mooi winderig weer en dan geniet van de wind die door de haren waait. Volgens mij een reden om te genieten en niet langer te klagen! Geniet ervan en ga niet dit blog vervuilen met nog meer negativiteit.

Ps. Zomer schrijf je met een Z en een zin, net als een naam, begint met een hoofdletter!
Ps2. Ik heb de modereerfunctie aangezet tot zeker na de jaarwisseling, ik ben er wel even klaar mee voor dit jaar!

104 reacties

erica

Wat is een modereerfunctie prozac?

Wat een mooi winterwonderland vandaag! Ik had het in de randstad niet verwacht, te dicht bij zee. Op het nieuws was er gisteravond ook een groene strook te zien. Zaterdag was felle regen. Vanmorgen wat natte stuifsneeuw, en ik dacht al: dit was het dan weer. Maar het zette ook hier door. Zo’n winters plaatje heb ik lang niet gezien.
Zielig voor de buitenbeestjes, maar leuk voor kleine ukkies, die nog nooit sneeuw hebben gezien.

erica - 10-12-’17 14:30
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Dat geklaag en negativiteit kwam zeker niet van mij af. Er valt inderdaad niks te mopperen nu. Ik ben zelfs zeer tevreden over het weer. Maar dat had ik al eerder gezegd. Het is gestopt met sneeuwen nu en dat gaat langzaam over in regen. Er is hier wel zeker 10 centimeter gevallen geloof ik! Morgen gebeurd weer precies hetzelfde met hevige sneeuwval overal en dat zal dan ook weer langzaam weg gaan smelten.

IemandUitDeRandstad - 10-12-’17 15:38
Prozac

@erica, Dat ik eens per dag/per paar dagen alle reacties doorlees en goedkeur of weggooi. Maar reacties zijn niet direct zichbaar op het blog.

Prozac - 10-12-’17 16:13
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

De sneeuw is hier blijven liggen en niet weg gesmolten. Ik geloof dat het alleen in het zuiden weg gesmolten was. En morgen nog een portie erbij. M’n voeten zakte helemaal weg in de sneeuw. Dat heb ik lang niet meegemaakt. Qua sneeuw hebben we dit seizoen al meer gehad dan vorig seizoen.

IemandUitDeRandstad - 10-12-’17 20:42
marian

we kunnen zeker genieten van het mooie weer tot eind februari of half maart en dan zien we wel weer.

marian - 10-12-’17 22:51
erica

Ok, bedankt prozac.

erica - 11-12-’17 13:14
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik vind dat het weer deze decembermaand tot nu toe goed verlopen is. Zelfs kouder dan normaal vorige week en nu rond de norm. Komende week weer even wat zachter maar wel onder de 10 graden nog.

IemandUitDeRandstad - 17-12-’17 15:20
IemandUitDeRandstad

Prozac, je zegt dus dat je eens per dag/per paar dagen alle reacties doorleest en dan goedkeurt of weggooit. Maar ik zie sinds een week geen enkel nieuw bericht van iemand meer verschijnen. En ik heb inmiddels ook weer 2 berichten geplaatst die nog steeds niet zichtbaar zijn waarin niks stond wat verkeerd was. M’n eerdere bericht had ik volgensmij vorige week zondag of maandag nog geplaatst maar is nooit verschenen. Dus dit kan ik niet volgen.

IemandUitDeRandstad - 18-12-’17 00:26
Sebastiaan

https://nieuws.weeronline.nl/19-12-2017-astronomische-winter-begint-grijs-en-zacht/

Ik wil niet negatief doen, maar ik heb een angstig voorgevoel dat deze paar dagen met kou en sneeuw uit deze maand de winter moeten voorstellen.. al hebben we inderdaad wel aardig wat sneeuw gekregen, maar ik zit om eerlijk te zijn ook niet te wachten op drie maanden bewolking, wind, regen en zachte temperaturen van 10 graden. Dat hebben we al zovaak gehad.. wat betreft de zon, ik heb veel liever dat de lucht strakblauw is en dat het koud is met eventueel sneeuw en ijs in de winter dan windkracht 5, stortbuien en bewolking..

Sebastiaan - 19-12-’17 16:15
erica

Een groene kerst met 10 graden. Te warm, maar sneeuw hebben we wel gehad. En voor mensen die op pad moeten is het wel zo veilig nu. Fijne dagen allemaal. I keb het lekker rustig, de drie “B’s”: Buis, boek en borrel!

erica - 22-12-’17 14:56
marian

Ik schrijf elke maand mijn meterstanden op en heb de afgelopen maand 25 kub gas meer gebruikt dan dezelfde periode vorig jaar.Dus het is afgelopen maand lekker koud geweest :-)

marian - 24-12-’17 15:15
IemandUitDeRandstad

Het is weer aan het sneeuwen hier (natte sneeuw). Over deze decembermaand ben ik in ieder geval tevreden. Nouja ik weet niet of m’n bericht nog wel doorkomt want er komt hier niks meer door. Ik praat misschien wel tegen de muur nu.

IemandUitDeRandstad - 29-12-’17 14:07
Marian

De winter is net een week oud en bedenk dat: als de dagen gaan lengen gaat de winter strengen.en stop gewoon met al die voorspellingen te lezen,ik kijk alleen een paar dagen vooruit zodat ik weet of ik met of zonder regenpak de deur uit moet.En die strakblauwe lucht met een halve meter sneeuw en 10 C vorst zal je alleen vinden in de alpen.Maar je weet maar nooit en misschien rijden ze over 3 weken weer met een sneeuwschuiver door de straten ;-)

Marian - 29-12-’17 15:05
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Met de jaarswisseling word het weer recordwarm. Terwijl het in Amerika recordkoud is. Temperaturen van -30 daar zelfs. Ik heb inderdaad ook veel liever een strakblauwe lucht en temperaturen rond het vriespunt met winterse buien dan dat het 10 graden is en stormt en regent. Dat hebben we inderdaad al bijna altijd meegemaakt de afgelopen jaren. Januari is meestal de beste wintermaand dus laten we hopen nog wat winterweer mee te maken.

IemandUitDeRandstad - 30-12-’17 16:37
erica

Weer een warmterecord voor eind december. We hebben jonge eendjes in de opvang, niet normaal. Allemaal een goed einde en begin. Veel gezondheid en een zomer die bij ons past!

erica - 31-12-’17 13:30
Missvegas

Oh jee ik maak me nu al druk om de lente, mijn depressie lijkt elk jaar eerder te beginnen. Tips anyone?

Missvegas - 16-01-’18 19:07
Missvegas

Enne nog steeds wil ik emigreren, heb daar eerder een post over geplaatst, zou serieus met een groepje willen vertrekken.

Missvegas - 16-01-’18 19:11
Marian

Normaal gesproken begint het zo eind februarie door me hoofd te spoken dat de winter weer voorbij is en we een half jaar ellende krijgen ,alleen hoorde ik net dat er woensdag weer een warmterecord gebroken gaat worden.Het is wel duidelijk nu dat de klimaatverandering is begonnen en dat er iets gedaan moet worden voordat het onbeheersbaar wordt.In siberie is de permafrost aan het ontdooien met methaangas en als dat in de lucht gaat komen is het echt foute boel.Helaas moet er nog jaren geneuzeld worden over wel of geen zonnepanelen en windmolens want foei die windmolens bederven wel het mooie uitzicht,dan maar smok dat waait weer weg.En zolang die oranjeharige zot aan de macht is in Amerika hoeven we daar ook niks van te verwachten behalve nog meer luchtvervuiling.

Marian - 21-01-’18 21:56
IemandUitDeRandstad

Ik begin te denken dat we de winter alweer gehad hebben nu. Januari valt tegen dit jaar. Zoals iemand anders al boven vermelde dat hij bang was dat 10 en 11 december de winter zal zijn dit keer en het daarbij zal blijven. December was een betere maand dan januari dit keer. We hebben wel temperaturen rond de norm gehad deze maand maar ook veel zachte dagen ertussen en dat echte winterse is niet echt meer terug gekomen. In februari is de kans op winters weer nog wat kleiner dus ik denk dat inderdaad die 2 dagen sneeuw de winter was deze winter.

IemandUitDeRandstad - 23-01-’18 12:56
IemandUitDeRandstad

Nou januari was dit jaar heel teleurstellend. Nog een zachte maand erbij. Deze januari maand hoort weer in de top 10 warmste maanden ooit. Ik had wel wat meer verwacht van januari zoals vorig jaar toen die maand wel goed verliep.

IemandUitDeRandstad - 30-01-’18 13:05
marian

we gaan volgende week nog even een lekkere nawinter krijgen.zie allemaal temp onder 0.

marian - 02-02-’18 14:40
IemandUitDeRandstad

Deze week is het echt heerlijk weer! Ik zit er nu totaal niet mee dat de zon schijnt en de lucht felblauw is. Met dit soort temperaturen stoort dat niet. Alleen jammer dat het alweer zoveel later donker word savonds.

IemandUitDeRandstad - 08-02-’18 14:03
IemandUitDeRandstad

Ik geloof dat februari een betere maand is dan januari dit jaar. De winter is toch nog terug gekomen. En komende week word het weer lekker koud dus ik ben tevreden met dit weer nu. Het enige mindere is dat het zo duidelijk later donker word savonds. Kunnen de berichten weer doorkomen?

IemandUitDeRandstad - 18-02-’18 11:51
IemandUitDeRandstad

Volgensmij krijgen wij winterliefhebbers nu helemaal onze zin qua weer. Eindelijk even een echte koude winterweek beleven! Zoiets is lang niet voorgekomen dat een oostenwind ons voor langere tijd kan bereiken. Genieten dus allemaal! En prozac, ik vraag nogmaals of de berichten nu door mogen komen/goedgekeurd kunnen worden. Niet dat dit bericht pas verschijnt als we weer de eerste lentedag beleven met zomerse temperaturen van 20+. Ik mis de enthousiaste reacties van anderen over dit weer en zou dat graag delen met ze. In mijn omgeving kan ik m’n enthousiasme over dit weer met niemand delen omdat iedereen om me heen dit heel vervelend vind. En alleen hier vind ik mensen die het netals ik fantastisch vinden.

IemandUitDeRandstad - 24-02-’18 00:51
Kees

GVD!!! vanaf het weekend alweer 10Grrrrrrraden!! WAAR blijft die stinkende Russische Beer NU ??? Wat een ophef om niets! een paar dagen vorst gehad en de hele dag gezeur; wat is het toch koud en van mij mag het voorjaar beginnen….. Nou van mij mag dit doorgaan tot a.s. oktober!!

Kees - 28-02-’18 11:58
IemandUitDeRandstad

Van mij mag dit ook doorgaan tot oktober Kees. Het is lekker -5 nu buiten. Wie had dat nog gedacht eind februari. Maar het is helaas eind deze week alweer voorbij. Nog even genieten dus. Alles ziet wit buiten van bevriezing=D.

IemandUitDeRandstad - 28-02-’18 13:21
marian

Nog even genieten van de heerlijke winter.

marian - 28-02-’18 13:28
erica

Ik vind het ook fijn dat de berichten weer doorkomen. Bedankt prozac!Ik geniet nu ook en idd. de felle zon en het blauw irriteren me nu niet, maar ik scherm m’n gezicht wel af ivm zonne-allergie. Helaas al veel jonge gansjes in de natuur, pulletjes. Dat omdat januari heel zacht was. En de reigers hebben nu ook honger, en de meeuwen. Dus ze gaan het niet allemaal halen. En ik geloof nu ook, dat de klimaatveranderingen definitief zijn. Vluchten naar de Canarische eilanden gestopt en sneeuw in Barcelona. Op de noordpool is het warmer dan in Europa.

erica - 28-02-’18 14:28
mike wijk

het is GEEN WINTER maar LENTE
als de wind niet mee geteld word is het gewoon een graad of 10
Het feit al dat alleen de wind de boel kan laten vriezen klopt niet
dat kan alleen als er druk barrières zijn waardoor er een koude golf door een trechter van barrières kan stromen als je op weer satelietbeelden kijkt zijn die ook te zien Maar dat die er zijn is verre van natuurlijk
Het lijkt er zelfs op of ze opgewekt worden omdat er geen omstandigheden voorafgaan waaruit ze natuurlijk worden opgewekt
zoals berg ketens hitte golf aftermath (veel verdamping)

mike wijk - 02-03-’18 07:16
IemandUitDeRandstad

Hier sneeuwt het nu=D!! De wereld is hier weer wit. Prachtig beeld en nog maar even genieten daarvan want dit is echt de laatste keer dit seizoen. Eigenlijk was deze herfst/winter best goed verlopen, ik ben redelijk tevreden. Echt veeeeeel beter dan 2,3 en 4 jaar geleden toen we lente hadden de hele winter. Het kan natuurlijk nog veel beter dan dit maar voor wat we gewend waren vind ik dit wel een goeie winter.

IemandUitDeRandstad - 03-03-’18 00:08
marian

Dit is een prachtig einde van de winter,als ik naar buiten kijk is alles nog wit.Nog even genieten voordat de ellende weer gaat beginnen

marian - 03-03-’18 11:18
Rita

Fijn om terug berichten te lezen! Bedankt Prozac! Ik heb hier de afgelopen week ook zo genoten van het winterweer! De ijskoude wind met een zonnetje! Iedereen klaagde tegen mij en ze snapten niet dat ik echt geniet van dit weer! Ik wil het nog zeker minimaal een maand zo hebben maar ik vrees dat de winter weeral voorbij is. Maar ik heb echt genoten van de koude wind in mijn gezicht en de rust die de winter met zich meebrengt.

Rita - 03-03-’18 15:57
IemandUitDeRandstad

Ja de winter is echt voorbij nu. Nu krijgen we nog (hopelijk zolang mogelijk) een overgang tussen de winter en lente. Weer wat bij de herfst hoort. We zitten nu weer boven de norm meteen met 11 graden overdag. 9 graden is normaal voor nu. K hoop dat de twintigers nog een tijd uit blijven en pas in mei voorkomen zoals het hoort. En we nog zolang mogelijk onder de 16 graden blijven. En in mei geen hoog zomer weer maar lente temperaturen tussen de 15 en 20 graden.

IemandUitDeRandstad - 05-03-’18 14:28
erica

Welkom Mike! bedankt voor de uitleg, interessant.

erica - 05-03-’18 14:57
Missvegas

Oh heerlijk was het afgelopen week, inderdaad kou in mijn gezicht en ik kreeg er een nostalgisch gevoel van. Vandaag zweet ik me alweer kapot. Het blijft weer langer licht, krijg daar zo de stress van. Ik weet het echt zeker, ik hoor hier niet. Serietip: the killing op netflix, het regende zowat in elke aflevering, maakte voor mij het kijken extra leuk. @ prozac, kunnen we met de hele groep elkaar niet eens treffen?

Missvegas - 05-03-’18 16:59
IemandUitDeRandstad

Het goeie seizoen is weer zo goed als voorbij en de ellende begint weer opnieuw. Zaterdag kan het alweer 16 graden worden. En het blijft ook allemaal boven de 10 graden. Ik ben al geen fan meer van maart sinds het zo vaak al 20 graden kan worden die maand. Hopen dat het nog zolang mogelijk onder de 16 graden kan blijven. En in mei hopen op zoveel mogelijk onder de 20 graden.

IemandUitDeRandstad - 08-03-’18 01:26
annelies

we hebben de zaterdag overleefd en wat was het klef. nu de rest nog van de lente, zomer en what ever er na komt.. zucht. gelukkig dat er straks wel regen aankomt en zojuist ook nog, dat frist op

annelies - 11-03-’18 09:54
Esther

Zo, ik kom hier ook weer even buurten :-D De dagen worden helaas al weer langer en over 2 weken gaat die stomme klok ook alweer vooruit. Het wordt tijd dat ze de zomertijd afschaffen. Het enigste nadeel is dat het dan ‘s ochtends heel erg vroeg licht wordt, maar dan is het s’avonds iig rond een uur of 10 donker. De kou is helaas weer voorbij. Hopelijk blijft de hitte nog lang weg.

Esther - 11-03-’18 20:35
IemandUitDeRandstad

We krijgen nog een portie kou! Nu echt voor de laatste keer dit seizoen. Met sneeuw of natte sneeuw. Laat die noordoostenwind maar lekker waaien. Wat mij betreft tot half mei.

IemandUitDeRandstad - 14-03-’18 17:51
marian

het is 17 maart en heb een hele dag naar een pak sneeuw buiten gekeken,heerlijk

marian - 17-03-’18 22:25
Zomaar iemand

https://www.youtube.com/watch?v=RkdbSxyXftc Voor iedereen die nog steeds gelooft dat de mens verantwoordelijk is voor klimaatverandering.

Zomaar iemand - 24-03-’18 22:26
annelies

owwww.. hééérlijk marian, hier in Utrecht scheen de zon niet maar ik had liever sneeuw gehad net als jij :)

annelies - 27-03-’18 12:28
IemandUitDeRandstad

Pfff het is weer zover. Het kan ook nooit normaal gaan. Volgend weekend alweer 21 graden grrr. Waarom kan de temperatuur gewoon niet rond de norm blijven. Dat is al warm genoeg. En we krijgen nog genoeg van dat muffe 20+ weer tot oktober.

IemandUitDeRandstad - 01-04-’18 13:13
Marian

Het wordt weer de periode van niet te ver vooruit kijken met het weer en ze zitten er vaak genoeg naast en maak je je druk voor niks.

Marian - 02-04-’18 14:25
IemandUitDeRandstad

Ik zag vandaag de vooruitzichten en ik werd meteen depressief ervan. Waar het gister nog 1 dag 19 graden was op de zaterdag is het nu 5 dagen achter elkaar 19 graden. Gister voorspelde ze nog dat het na zaterdag weer 13/14 graden zou worden en met die vooruitzichten kon ik nog vooruit. Maar nu is dat weer helemaal drastisch aangepast. Dan gaan we helemaal de zomer in. Ik hoop dat het weer aangepast word en het niet klopt. De zomer duurt al lang genoeg en als de maand april ook al meedoet als zomermaand trek ik dat niet. De zomer is pas sinds eind oktober voorbij. Ik verlang naar een ander land om te leven maar ik kan hier niet weg.

IemandUitDeRandstad - 05-04-’18 13:37
IemandUitDeRandstad

Zelfs in Barcelona word het geen 19 graden en is het niet warmer dan 16 graden. Om maar aan te geven hoe extreem dit weer is voor komende week. Ik moest weer even m’n frustratie kwijt. 3 weken geleden was het nog rond het vriespunt en komend weekend 20+. De overgang is ook veel te snel.

IemandUitDeRandstad - 05-04-’18 15:46
Ankie

De ellende begint weer en meteen 3 dagen achter elkaar. Hier in noord limburg vandaag 23 morgen 24 eb maandag 21 graden. Daarna 18 en zie voor volgend weekend weer 20 graden staan.

Ankie - 07-04-’18 09:53
Marian

Op sommige plekken in de tuin is het al flink warm maar gelukkig staat er nog een lekkere koude wind hier die het nog koel houdt.

Marian - 07-04-’18 15:11
IemandUitDeRandstad

Ja het is verschrikkelijk Ankie. Vandaag is de 24 graden zelfs al gehaald zie ik. Hoe absurd! Zelfs in juli is het niet elke dag zo heet. Dat noem ik geen lenteweer meer waar ze over praten maar dit noem je gewoon heet zomerweer! Ik zit binnen en laat me buiten niet zien. Ik hoop dat deze ellende zo snel mogelijk kan stoppen. Die hitte uit Afrika afkomstig kan toch niet hierheen blijven waaien. Voor verkoeling moeten we weer in Spanje zijn waar het stukken koeler is.

IemandUitDeRandstad - 07-04-’18 17:33
Rita

Hier ook weer ellende! Gisteren was het al om dood te vallen en gisterenavond (rond 19u30) gaf de thermometer buiten nog steeds 22 graden aan terwijl de zon weg was. Ze hadden 20 graden gegeven maar ze zaten er dus al flink naast. En het hysterische gedoe komt ook weer op dreef. En we zijn idd. nog maar begin april. Ik hoop dat het weer nog even omdraait.

Rita - 08-04-’18 10:57
IemandUitDeRandstad

Pff ik weet dat ik niet te ver vooruit moet kijken naar de voorspellingen omdat die aangepast kunnen worden. Maar ik zit nu gewoon te kijken en te wachten hoelang die ellende nog duurt en wanneer het eindelijk stopt. Vandaag kan het 25 graden worden. Ik weet dat het steeds warmer gaat worden omdat die ellendige tijd van de zomer eraan komt. Maar voor nu zijn temperaturen van 13 graden normaal en dit is zeker niet normaal. We hebben nu juli weer en ik waan mezelf in juli nu. In juli is het nog vaak genoeg dit soort weer. En ik vond april altijd nog een veilige en niet verschrikkelijke maand. Op deze manier wel. Als deze maand ook al meedoet als maand met rotweer. Oktober was ook al een rotmaand afgelopen jaar. Ik zie nog geen vooruitzicht dat dit stopt. Het kan toch niet voort blijven duren dit???? Die hitte die maar uit Afrika blijft blazen. Zelfs in Spanje is het nietzo heet en dat stoort me zo enorm. Gisteren waren de mensen ook weer meteen zo druk en aso buiten.

IemandUitDeRandstad - 08-04-’18 12:48
Annelies

benauwd weer, zomersfeer en giga pijn in mijn hoofd. moeten we nog 6, 7 maanden door de “zure appel “ heen aaargghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh rekeninghoudend met de puntje nazomer

Annelies - 08-04-’18 15:12
annelies

vandaag staat er zelfs 33 g voor midden nl op buienradar, de echte temp. lijkt wel 26 en idd, ik heb gelijk, 23,3 g staat er gemeldt op weersites als huidige temp :(

annelies - 08-04-’18 15:16
erica

Afgelopen zaterdag, 7-4, een warmterecord. Het hoort 12 graden te zijn, maar het was 20 of meer. Bomvolle terrassen en opmerkingen als: Eindelijk zon, de winter duurde zo lang! Nou, januari was te warm en toen kregen we een staartje winter. Maar het was geen lange winter, hoogstens verlaat. Ik hoop dat de temp nog gaat kelderen.Ik vind de overgang ook te groot en te snel.

erica - 09-04-’18 14:20
Marian

Wat een plakweer vandaag.Het zou 17 C zijn maar de gevoelstemperatuur is iets van 25 C.In de winter hoor je ze wel over de gevoelstemperatuur maar in de zomer nooit.

Marian - 09-04-’18 14:26
Annelies

@ erica- de mensen zijn vergeten dat het 99% die puntje puntje zon was de hele maand februari, wel te koud, maar ze hadden wel hun zonnetje en wanneer het even wat weekjes minder mag, doen ze net of ze het hele jaar nog geen zon hebben gehad, onze ‘heilige koe ‘in nederland. blehgg!

Annelies - 09-04-’18 14:41
IemandUitDeRandstad

Gisteren is de 25 graden al gehaald in Eindhoven. 24,9 graden. Dit is gewoon juliweer. De vooruitzichten zien er nog steeds deprimerend uit en geen enkel lichtpuntje te zien. Ik zie nog steeds 20+ voor volgende week staan voor mijn woonplaats wat het westen is van het land. Dus elders nog erger. Ik hoop echt heel erg dat ze ernaast zitten. Vorige week voorspelde ze 13 graden voor deze week wat ook niet is uitgekomen. Dus laat dit keer de voorspelde hitte maar niet uitkomen voor volgende week. We hebben letterlijk geruild met het weer van Spanje want daar is het koel en regenachtig.

IemandUitDeRandstad - 09-04-’18 15:10
annelies

@ marian _ gevoeligstemperatuur hier in het midden is wel 27 c

annelies - 09-04-’18 16:08
Luuk

Volgende week 3 dagen lang (22 graden).

Luuk - 09-04-’18 21:07
Esther

Het ziet er naar uit de het de komende tijd weer veels te warm blijft voor de tijd van het jaar. Meteen al weer die overdreven berichten dat het prachtig weer wordt. Het moet altijd maar warm zijn. Hopelijk zitten ze er naast met hun voorspellingen,

Esther - 10-04-’18 12:50
Annelies

Prima hoor, als we doen of 9 april zomer is, drie maanden van te voren, dan kan het 7 juli nazomer zijn 2 maanden en dan hebben we misschien eens op tijd 7 september EEN ECHTE HERFST?WINTER Dus niet pas net als de afgelopen jaren ergens dat de herfst halverwege november begint ! Ik zal niet vertellen hoe ik me voel op dit moment, maar net als jullie, Kl… Wat kijk ik tegen de zomer aan, het lijkt net of het ieder jaar erger wordt. die zes, zeven maanden een ander zomer heeft lijkt voor mijn 15 maanden te duren.

Annelies - 10-04-’18 14:57
IemandUitDeRandstad

Deze week valt nog te doen vanwege de bewolking vooral. Niet dat ik blij ben met dit soort weer in april al. Maar volgende week word een ramp als dat uitkomt. Er staat bij mijn woonplaats 22 graden met allemaal zon zon en zon. En op weeronline hebben ze al de melding gedaan dat de gemiddelde temperatuur kan oplopen naar 25 graden volgende week. Dat geloof je toch niet!?!? Alsof dit al niet erg genoeg was. April is ook al geen veilige maand meer grrr. En de zomer is dit jaar al in april begonnen en duurt misschien weer tot eind oktober netals vorig jaar. Alleen hadden we vorig jaar mazzel in april. Ik hoop alsnog dat het niet uitkomt maar ze lijken er zo zeker van te zijn:S. Vorig jaar en daarvoor stonden we versteld dat we in mei al juli weer hadden maar dit jaar is dat in april al. Die ellende begint steeds eerder en duurt steeds langer. Ik ben echt overstuur en zie het niet meer zitten nu.

IemandUitDeRandstad - 10-04-’18 15:11
annelies

voor de mensen omgeving rotterdam eindhoven, jullie hebben vannacht niets te klagen gehad – http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=7..

hier in het midden van het land is 0,0 mm gevallen en in het noorden ook. dan moet het vanavond gaan regenen maar ik denk dat dit ook boven belgie valt ipv nl.

en dan meteen maar weer de mensen in nederland die met een ontevreden gezicht rondlopen op de straat en een muts op want het is even niet zonnig………..

annelies - 11-04-’18 10:29
IemandUitDeRandstad

Jeetje het word echt steeds erger:S. Volgende week 3 dagen 23 graden in mijn woonplaats(als het nog niet hoger aangepast word). En ik woon in het westen. Dus dat betekent voor veel andere plaatsen 25 graden of meer. Dit is toch niet normaal en leuk meer. Wanneer stopt dit in hemelsnaam?! Dit is echt een ramp. Ik neem aan dat dit niet blijft tot juli. Want dat kan haast niet. Ik kan wel janken hierom. Wat een ellende weer!

IemandUitDeRandstad - 11-04-’18 11:55
IemandUitDeRandstad

Komende week word een horrorweek. In mijn woonplaats wo 23, do 25, vrij 23. En het word in het zuiden 27 graden. De ellende komt met echte zomerse hitte komt nu al in april voor. Eerst begin mei of half mei en nu al in april. Die zomerse hitte komt steeds eerder in het jaar voor:S. En stopt ook steeds later. Oktober is al geen veilige maand meer (kijk naar vorig jaar). En april is ook geen veilige maand meer.

IemandUitDeRandstad - 14-04-’18 11:36
Annelies

ik kan ook niet anders er van maken dan ik kan wel janken om alles. hoe warm wordt het dan wel niet in de ‘echte’juli 45 graden? dan kunnen ze voor mij een ambulance bellen, dat trek ik echt niet. ow. ow. wat een ramp. en ook bijna geen regen in het midden van het land, het noorden en zuiden hebben redelijk veel gehad maar wij volgens mij zitten amper aan de 5mm. nog even en we hebben hier een woestijn! en wat mij ook op valt is dat er ook al bomen zijn die er verbrand en slap bij hangen. ik snap niet dat er mensen zijn die nóg meer zomer moeten en nóg meer…. dat is toch niet goed? voor planten dieren en ook de mensen niet

Annelies - 14-04-’18 17:56
Marian

Vanaf woensdag is het uit met de pret en wordt het warm.Wordt het weer bij de dag leven en niet te ver vooruitkijken.Sterkte allemaal.

Marian - 14-04-’18 21:46
Rita

Ik kan ook wel huilen van ellende en ik ben al dagen niet te genieten. Buiten gillende mensen en kinderen want de zon schijnt! Stel je voor! Ik zit nu al met de rolluiken naar beneden (binnen reeds 22 graden met de rolluiken neer) en we zijn nog maar half april! Volgende week woensdag, donderdag en vrijdag geven ze voor mijn woonplaats temperaturen van 25 en 26 graden. In praktijk zijn dat dertigers. En ik moet die dagen de bus nemen = over de 30 graden want ze hebben geen airco. Ik had dit weer gewoon niet zo vroeg verwacht en vandaar mijn rothumeur.

Rita - 15-04-’18 11:02
erica

Ik ben ook heel erg triest vandaag. Ik hoop zo met jullie mee, dat het aub bijgesteld wordt. Bah.

erica - 15-04-’18 13:34
IemandUitDeRandstad

Hoe dichter we bij de woensdag komen hoe hoger het word aangepast. Nu geven ze al 26 graden op donderdag voor mijn woonplaats:S. In juli vind ik dat al verschrikkelijk dus laat staan nu in “april”. Ik vraag me af of ik het binnen normaal kan houden. Want ze zeggen voor woensdag 24. Moet ik soms in april de mobiele airco al tevoorschijn halen? Nou mei mag ter compensatie de hele maand beneden de norm blijven met april weer.

IemandUitDeRandstad - 16-04-’18 11:54
Annelies

OMG:
\
https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/lente-begint-steeds-eerder

we zijn in nl er nog trots op ook !! ( met veel sarcasme _)

Annelies - 16-04-’18 14:10
IemandUitDeRandstad

Pff het is nu alweer behoorlijk warm geworden bij me binnen. Met 3 hitte dagen erbij moet ik waarschijnlijk de mobiele airco weer erbij gaan pakken. Het word 26 tot 29 graden word er nu zelfs gezegd:S. En gisteren werd er weer gezegd tegen me: geniet van de zomer de komende dagen! Ik heb er niet op gereageerd maar ik had ook geen zin om uit te leggen dat ik afzie ipv geniet. Zonde van m’n energie om dat aan iedereen uit te moeten leggen.

IemandUitDeRandstad - 17-04-’18 11:54
Annelies

jammer-
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/wow-nederland-warmer-dan-portugal-spanje-zuid-afrika/ar-AAvZdZo

Annelies - 17-04-’18 22:47
IemandUitDeRandstad

Dit is echt qua weer de ergste nachtmerrie die er bestaat!! Hitte in april! Dit is zoooo bizar dat ik het me nieteens voor had kunnen stellen. Ik had wel aan 22 graden gedacht in april maar dit…… het word gewoon tropisch heet meteen. Donderdag al 27 graden in mijn woonplaats en morgen 25 graden. De 29 graden word ook gehaald wat gewoon 30 is eigenlijk. Dalijk krijgen we nog een keer 30 graden in februari of januari in de toekomst. Nederland doet me weer erg aan Dubai denken nu.

IemandUitDeRandstad - 18-04-’18 02:44
IemandUitDeRandstad

Dit akelige rotweer duurt nog zeker tot zondag. Eerst 3 dagen afzien en nu al 5 dagen afzien. Het is nu al meteen te heet binnen en ik voel me alweer beroerd jippie maar niet heus. Ik heb alweer hoofdpijn en ik zweet me met blote armen al kapot. De zon brand je huid kapot zowat buiten. En dan te bedenken dat we nog tot eind oktober door moeten. 6 maanden afzien!

IemandUitDeRandstad - 18-04-’18 15:17
Erica

Ik kan er echt met m’n kop niet bij! 18 april en dan dit weer! Heel triest…

Erica - 18-04-’18 15:57
IemandUitDeRandstad

Vandaag 28 graden in mijn woonplaats g*^%?$

IemandUitDeRandstad - 19-04-’18 11:36
Annelies

je kan beter in turkeij zitten zeg https://www.accuweather.com/nl/tr/istanbul/318251/april-weather/318251
daar is het koeler tien graden!

Annelies - 19-04-’18 12:54
Annelies

ach en wee
https://www.accuweather.com/nl/tr/istanbul/318251/april-weather/318251

Annelies - 19-04-’18 15:58
Esther

Gelukkig zien de voorspellingen er voor volgende week weer wat gunstiger uit. Tenminste weer normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Hopelijk blijft deze hitte tot de zomer weg.

Esther - 19-04-’18 19:05
IemandUitDeRandstad

Pfff we hebben ook meteen 5 hitte dagen achter elkaar. Alleen zaterdag word het iets minder warm. Nu sochtends om half 11 was het al 22 graden. Ik heb weer koppijn en m’n huid is weer helemaal vet en bezweet. Precies wat ik normaal gesproken heb in de echte horrormaanden. Het is hier bij me binnen waarschijnlijk al 24 graden ofzo. Want zo voelt het wel aan. Hebben we de hele april maand dus hoogzomer weer gehad en de temperaturen komen volgende week weer rond de norm, ja begin mei is 16 graden weer de norm. Dus hebben we 1 maand extra zomer gehad. We slaan gewoon de 13/14 graden over hierdoor wat het eigenlijk had moeten zijn. In mei begint ook het echte rotweer met temperaturen boven de 15 graden. Daarom begin ik het normaaal gesproken vanaf mei vervelend te vinden. Vorig jaar hadden we letterlijk de lente overgeslagen omdat het juliweer was in mei en juni. En in juli bleef het juliweer, maar wel juliweer rond het gemiddelde wat 22 graden was. Nou iedereen heeft z’n zomertje weer gehad deze week. Ik hoorde zelfs al mensen klagen dat ze het te warm vonden gisteren haha. Dan bedoel ik van die zomeraanbidders die het zelfs te warm vonden.

IemandUitDeRandstad - 20-04-’18 11:10
Alexandra

Heerlijk die lage zon die bovenop me schijnt. De maandelijkse periode komt er ook nog eens aan, goede combinatie. Ik zit met de gordijnen dicht in huis. Tot vanavond laat weer gemiddeld dertig scheeuwende en roepende kinderen in de binnentuin, die nooit gecorrigeerd worden en barbeque walmen, stinkend naar benzine. Fijn dat de zomer zich zo vroeg aandiend….

Alexandra - 20-04-’18 12:59
Franka

Wat ik nu ervaar is het gevoel dat het allemaal zo absurd is. Hier is de 30 graden aangetikt deze week in april. Ik voel ook dat het niet normaal is. Niet zeuren kreeg ik van mijn collega’s te horen. Zelfs in Tanger Marokko en Faro Portugal was het gewoon voorjaarsweer met 18 graden. Bij dit weer waar ik echt naar van wordt is geluidsoverlast van motoren en schreeuwende mensen tot diep in de nacht. Hier mag je niet klagen heb ik gelezen, maar het maakt me werkelijk zeer angstig wat er nog meer op me af komt de volgende 6 maanden. De zomer wordt steeds langer en heftiger.

Franka - 21-04-’18 14:26
marian

Volgende week gelukkig weer normaal weer met normale temperaturen voor deze tijd.Heb de boel thuis zoveel mogelijk dicht gehouden zodat het binnen niet te warm wordt.

marian - 21-04-’18 16:35
Annelies

er loopt iemand bij ons in de wijk de hond uit te laten in een kort broekje, prima ! maar doordat er even een wolk voor de zon zit, heeft ze er een winterjas over aan getrokken met bontkraag, prima ! maar ik moest het wel even kwijt en ik zal mijn commentaar inslikken :)

Annelies - 22-04-’18 17:05
IemandUitDeRandstad

Buiten is het weer redelijk maar binnen ga je kapot. Duurt zeker een week voordat het binnen weer normaal aanvoelt. Is het ook ff de laatste week van april normaal weer.

IemandUitDeRandstad - 23-04-’18 14:47
marian

Het zonnetje schijnt hier maar gelukkig is er een flinke koude wind hier die het heerlijk fris maakt.En zie voor de volgende 5 dagen lekker koel weer staan,tenminste hier in zeeland.

marian - 23-04-’18 15:10
IemandUitDeRandstad

Laat je de berichten nog doorkomen prozac? Ik had vorige week toen het zo heet was graag de berichten gelezen van anderen. Maar er kwam geen enkel bericht door. Het weer is nu weer prima. Maar volgende week zie ik opnieuw weer de temperaturen richting de 20 graden gaan:S. Waarom hebben we geen lenteweer in de lente en is het altijd zomerweer in de lente. Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden heb ik in mei geen probleem. Maar het schiet altijd meteen zo door en de zomer duurt daardoor zo lang. En het is nu bijna half 10 en nu pas donker. Vind dat ook helemaal niks.

IemandUitDeRandstad - 28-04-’18 21:27
marian

Heerlijk weer nu ,het is amper 13 c en zit met de verwarming aan en de komende week blijft het onder de 15 C.Genieten dit voor zo lang het duurt.

marian - 29-04-’18 12:04
marian

de maand april hebben we gehad ,nu mei zien te overleven.over 5 maanden is het weer oktober,nog even doorbijten :-)

marian - 29-04-’18 21:47
Lindsay

Beste mensen, ja het is een paar dagen warm geweest. De terassen waren vol en er was veel leven op straat. Hoewel alle warmterecords gesneuveld zijn, komen warme dagen in april vaker voor. Nu is alles weer normaal qua temperatuur.
Het voelt voor mij echter niet als het einde van de wereld. Je hebt er toch geen invloed op.
Waarom ik zo laconiek reageer? Ik volg dit forum al heel lang en post af en toe een berichtje. Nu ben ik ziek; ik heb een ernstige depressie waar ik elke dag tegen vecht. En geloof mij, dan is het weer niet meer belangrijk. Het boeit gewoon niet meer.
Wat ik wil zeggen is, probeer van het leven te genieten ook als het warm is, neem maatregelen (er zijn tal van leuke gadgets online te vinden om het koeler te krijgen) en laat het weerbericht voor wat het is, en probeer je niet te ergeren aan mensen die wel van de zomer houden. Het kost namelijk alleen maar energie. Wees gewoon blij dat je niet echt depressief bent, want een echte depressie is de hel. En voel je je toch langere tijd somber, ga dan naar de dokter voor hulp.

Lindsay - 29-04-’18 23:06
Jozef 1965

Ik schrijf deze reactie op maandag 30 april ; wanneer zal ze verschijnen weet ik niet, want vorige “blokkade” duurde hier van zaterdag 14 april tot zondag 29 april.

Jozef 1965 - 30-04-’18 07:27
Jozef 1965

Gisteren namiddag kwam Limburg even in de rand van een groot hitte-gebied , dat grote delen van Midden-Europa teistert.

Jozef 1965 - 30-04-’18 07:33
IemandUitDeRandstad

Deze week is het nog goed te doen met het weer ja. Een paar dagen 16 graden en een paar dagen lekker 12/13 graden heerlijk! Maar voor komend weekend staat de volgende portie ellende alweer gereed. Ik zag eerst dat het toen 19 graden werd, oke dat is nog te doen voor me maar aan de hoge kant voor nu. Maar gisteren werd dat 21 graden. En vandaag zie ik dat het 23 graden word. Ja ik ben dus weer bang dat dat 26 graden gaat worden of richting de 30 zelfs. 23 graden is ook weer meteen zo hoog zomers voor nu. Kan het nooit normaal tussen de 15 en 20 graden blijven in mei? @lindsay dit zomerse weer maakt mij juist droevig en licht depri. Mijn moeder had ook een normale depressie en als het dan zomers weer werd dan beleefde zij haar depressie dubbel zo erg. Dan had zij extra slechte dagen. Plus als het echt 24 graden of meer word dan komt er ook nog eens bij dat je lichamelijk gaat lijden bovenop het geestelijke lijden wat je al deed. Dus het boeit mij wel echt heel erg. Ik had in die bloedhete dagen wat trouwens 5 dagen duurde alweer koppijn te pakken en ik voelde me beroerd en die hulpmiddelen zoals de mobiele airco hielpen mij niet daartegen. Ik hoop dat dit bericht ook snel genoeg door komt.

IemandUitDeRandstad - 30-04-’18 11:57
annelies

heerlijk door de regen gefietsd, was ik aan toe na een week son en dertig graden halverwege april…. ik geniet er van, zolang het duurt !

annelies - 30-04-’18 12:06
Esther

Gelukkig weer normaal weer voor de tijd van het jaar. Ik heb zelfs alweer even de kachel aan gehad. Heel krom: ik hou niet van hitte, maar ik ben een enorme koukleum :-D

Esther - 30-04-’18 14:16
erica

Het is al dagen niet warmer in huis dan 16 graden, maar ik vertik het om de kachel aan te doen. Dikke truien aan en laat m’n huisje maar afkoelen. Dan kan het de volgende warmte aanslag even tegenhouden. Sterkte Lindsey!

erica - 30-04-’18 15:03
annelies

helemaal met iemand uit de randstad eens. ik ben ook extra niet-te-genieten- in de zomermaanden.
en daarnaast krijg je dan nog commentaar van je omgeving die alleen maar zon wil.. dubbel op…

annelies - 30-04-’18 18:24
Marian

Herkenbaar Esther ik ben ook een koukleum :-)

Marian - 30-04-’18 22:16
IemandUitDeRandstad

O jeetje ze hebben het voor volgende week weer over 30 graden:S. Dat de temperaturen weer tussen de 25 en 30 graden uitkomen en de 30 graden weer gehaald kan worden. Ze gaan ervan uit dat de wind alweer uit het zuidoosten gaat waaien. Het is nog niet zeker maar ik ben zo bang. Dan hebben we ALWEER begin mei hitte zoals 2 jaar geleden. Alleen was het toen voor het eerst en nu alweer voor de tweede keer. Eerst half april en dan weer begin mei. Dit gaat de ergste lente/zomer periode ooit worden lijkt het wel:S. Waarom ik de lente erbij noem is omdat het steeds hoogzomer is in de lente en niet echt lente in de lente. Ik hoop dat dit bericht snel doorkomt en ik hoop dat ik het terug kan lezen volgende week en het een keertje meevalt ipv uitkomt die hitte.

IemandUitDeRandstad - 01-05-’18 11:54
Jozef 1965

Het is fantastisch koel deze dagen ! en ik kijk even niet naar de voorspellingen vanaf de aanstaande zaterdag om niet depressief te worden. En de verwarming staat bij mij constant uit sinds vrijdag 6 april ( begin van eerste golf van zomer-ellende ).

Jozef 1965 - 02-05-’18 07:31
annelies

“troooooossssssteeeelllloooossss heh?” jammerde iemand tegen me aan op de parkeerplaats van het winkelcentrum tijdens even twee dagjes regen.
ja joh, als dat ook al niet meer mag, van tijd tot tijd even regen, jeetje zeg. hierin het midden van het land had het amper geregend in april.. en dan s avonds kwam er een vriendin en die ging ook maar gelijk sentimenteel doen over het weer. ja als het alleen nog maar zon en dertig graden mag zijn… maar ik krijg het steeds vaker voor elkaar om op zo een moment te vertellen dat ik het best lekker vind hoor, lekker fris die regen ! moet je ze dan zien kijken..

annelies - 02-05-’18 22:59
IemandUitDeRandstad

Pff en ja hoor de volgende ellende komt er alweer aan! Vanaf zondag krijgen we weer de volgende ellende over ons heen. Half april zo goed als 30 graden, begin mei weer 30 graden! Er staat voor zondag 25, maandag 26, dinsdag 25 graden. Dat word altijd nog hoger en dat staat er voor mijn woonplaats wat in het westen is. Dus 30 graden word ergens anders wel gehaald. Dat betekent weer opnieuw hitte binnen. Waarom is het steeds zomer in de lente?!!? Ik ben dit zo zat om ieder jaar opnieuw van april of mei tot eind oktober te moeten afzien. Ik weet nu ff niet hoe ik dat ga volhouden. Ik heb er weer flink de pest in. Ik hoop dat dit bericht tijdig doorkomt en niet als de hitte alweer weg is.

IemandUitDeRandstad - 03-05-’18 11:04
Annelies

beste zomerdepressies.

net als jullie voor mij ook de grootste nachtmerrie dit. een eindeloze lentezomer,zomerlente.

de winter is allemaal zeer zacht zeer rustig en vanaf 1 januari lijkt er een sfeer te hangen tegenwoordig van dat hebben we ook weer gehad de winter,

maar de zomer schiet ieder jaar wel flink uit zijn voegen.

ik heb maar online boodschappen laten bezorgen, ik ben het zo beu om onder de mensen te komen in deze periode, als ik het even kan mijden ..

maar goed de eerste 9 dagen flinke zon en hysterie in nederland. en dan nog tot halverwege november is het volgens mij hoor.

blehhgggg..

Annelies - 03-05-’18 12:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.