« In de pers | Home |

En door...

Maandag 14 Oktober 2019 at 4:45 pm.

Zo, de zomer zit erop. Dus we kunnen ons gaan opmaken voor een nazomer/herfst, en voor sommige plekken is het de natste maand nu al van 2019 (muv juni). Daarnaast weet de Enkhuizer Almanak meer:

Stormachtige herfst 2019 volgens de Enkhuizer Almanak

Oktober 2019

Oktober 2019 begint herfstachtig met regen en wind. Vanaf 10 oktober wordt het zacht herfstweer. In de periode 18-24 oktober wordt het koeler en winderig. De laatste week (25-31) is het koel en krijgen we regen en wind.

138 reacties

Kerstvrouw

Typisch dit, de eerste twee weken klopten wel. De voorspelling van de laatste twee weken mag van mij ook wel uitkomen. Vooral het woord “koel” bevalt me in deze wel! Maar goed, afwachten dan maar.

Kerstvrouw - 14-10-’19 21:14
Annelies

heh volgens buienradar is het nu nog steeds 17 c- de nachttemperaturen horen officieel voor oktober juist om en nabij de 7c te zijn. echt niet meer normaal

Annelies - 14-10-’19 21:26
Marian

Hier is het weer enorm aan het plenzen en de afgelopen 6 weken heeft het ook al flink geregent en bijna dagelijks kwam er wel een bui voorbij.Goed voor de grondwaterstand.

Marian - 14-10-’19 22:03
Kerstvrouw

Nou hier niks, Marian. Al een paar dagen niet. Overdag warm en zon en boven de 20 graden en ‘s nachts bewolkt en vies benauwd met 17 graden. Dit is echt niet meer leuk. Waarom kan het in de nacht niet ook gewoon helder zijn? Waarom waait hier altijd zuidenwind?

Kerstvrouw - 14-10-’19 23:05
annelies

ze spreken elkaar gewoon tegen de weerberichten. in het ene weerbericht msn staat dat, wanneer de zon schijnt het nog wel 15 c kan worden volgende week, en het andere msn bericht verteld ons dat de wolken de warmte op de aarde houden en dat wanner het eens goed zonnig is, dat het dan kouder gaat worden. allemaal redenen om maar vooral geen wolken te willen zien, lijkt het op. BAH

annelies - 14-10-’19 23:07
Marian

Als het in de nacht bewolkt is blijft de warmte meer hangen dan als er geen bewolking is.Maar met bewolking ook meer kans op regen en die verkoelt dan weer wel.

Marian - 15-10-’19 14:55
Marian

Als het gaat vriezen zie je een mooie sterrenhemel :-)

Marian - 15-10-’19 14:56
annelies

ja dat klopt Marian. hierzo in Zeist van het dit weekend een bijzondere hemel. de volle maan scheen zo op de half bewolkte lucht wat een heel mooi spektakel gaf.

annelies - 15-10-’19 15:17
Annelies

dit weekend eens lekker een flinke boswandeling maken met het jack russeltje. het ruikt hier zo heerlijk in de bossen van Zeist, echt de herfst ruik je.

Annelies - 15-10-’19 15:18
erica

Wind is lekker, maar aub geen storm! Dan krijgen we daar weer overlast van. Maar het is weer te warm voor de tijd van het jaar, bah! En ‘s nachts ook. Gaan we nog last krijgen van die orkaan boven Japan?
Lekker vroeg donker en eerdaags weer de normale tijd, wintertijd!

erica - 15-10-’19 16:18
Annelies

Prozac – wat een grappige titel van je laatste blog

Annelies - 15-10-’19 18:26
Kerstvrouw

Hier lekker bewolkt met af en toe een buitje en gelukkig niet meer zo warm! Voor de komende tijd ziet het er qua temperatuur ook weer een stuk beter uit! Lekker fris, eindelijk! Ik hoop dat dat doorgaat en zo blijft tot december en dan een koude winter met veel sneeuw en ijs! Maar dat laatste is vast een droom.

Kerstvrouw - 16-10-’19 13:36
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Van mij mag het ook zo doorgaan met dit weer, alleen wat frisser. Prima vooruitzichten als ze uitkomen. 14 graden is de norm voor deze tijd van het jaar. Nu past het weer tenminste bij de prachtig gekleurde bladeren.

IemandUitDeRandstad - 16-10-’19 20:42
annelies

vanmorgen op het weerbericht – ´we starten de dag met een Hééérlijk zonnnuutttjhuuuuhhhhh´ …. nou dat vullen ze meteen voor het hele Nederland in, en wanneer brullen ze eens door de microfoon `we krijgen daar een Héérlijk weekje herfst !!!!….`

annelies - 17-10-’19 10:35
erica

Nee, dat doen ze niet Annelies. Alles wordt eenzijdig bekeken. Zon wordt met de paplepel ingegoten en alleen dat zonnetje is goed.

erica - 17-10-’19 13:37
annelies

op weeronline staat dat door de klimaatsverandering het schone drinkwater schaarsder wordt. ja daar zit ik allang op te wachten. ik vind het toch al verrassend dat iedere nl er iedere dag uitgebreid met schoon drinkater kan douchen. waar komt dat nou vandaan vraag ik me altijd af ? in Afrika drinken ze besmet drinkwater en wij kunnen uitgebreid welnessen in onze douche elke dag met zijn allen met een hoge kwaliteit water.

annelies - 17-10-’19 15:21
annelies

maar dat is nu schijnbaar ook schaars aan het worden in nederland. ja heheh eindelijk . zingen wij misschien ook eens een toontje lager en gaan we meer nadenken !!!!

annelies - 17-10-’19 15:22
annelies

en zitten we niet steeds met onze kop bij ikke zonnetje ikke zomer maar misschien gaan we dan ook eens aan het milieu denken of hoe slecht anderen het hebben in Afrika. maar zucht, ik betwijfel het. het is het ikke zo snel en zo lang mogelijk zomer en zonnetje land geworden…………

annelies - 17-10-’19 15:23
Kerstvrouw

Annelies, ik denk dat ze dan massaal de overheid de schuld gaan geven. Van: “Het klimaatprobleem is al jaren aan de gang, dat hadden ze kunnen weten dus dat probleem met drinkwater hadden ze jaren geleden al moeten aanpakken!” Ze zullen zich nooit realiseren dat het hier eigenlijk te droog is en regen wel nodig is. Nee, wat er ook gebeurt, de zon moet en zal schijnen, koste wat het kost.

Kerstvrouw - 17-10-’19 19:04
Annelies

Ja precies

Annelies - 17-10-’19 19:27
Annelies

Vanavond komt op nld 3 het prpgamma De vergelijkers. Hierin gaan ze in op wat beter is voor het huidige milieu. Dus plastic of papieren verpakking

Annelies - 17-10-’19 19:31
Kerstvrouw

Ik heb gehoord dat we woensdag en donderdag in het gebied waar ik woon weer 20 graden gaan krijgen. WEER. Het houdt nooit een keer op. Ik hoop dat het niet doorgaat!

Kerstvrouw - 17-10-’19 19:56
Marian

Een groter probleem is al het landbouwgif wat tig jaar gebruikt is en de grond in is gezakt en nu het grondwater aan het vergiftigen is.

Marian - 17-10-’19 23:31
Marian

In het voorjaar zijn er veel meesjes doodgegaan door gif wat voor de buxusmot werd gebruikt en later kwam er veel overlast door de eikenprosessierups en niemand legt het verband want vogels zijn de natuurlijke vijand van insecten en dergelijke.Van de zomer kwamen ze op het idee om op een natuurlijke manier die rupsen te bestrijden door sluipwesten,geloof ik, uit te zetten.Maar het trieste is dat het werd aangekondigd alsof het het ei van Columbus is en ze hebben er nooit aan gedacht dit op een natuurlijke manier te bestrijden,liever met gif.En al dat gif komt nu in de voedselketen.

Marian - 17-10-’19 23:37
Annelies

@ marian – nou lekker dan.

Annelies - 18-10-’19 08:30
annelies

en we krijgen ook al plastic microdeeltjes binnen via vis, schelp en schaaldieren…

annelies - 18-10-’19 08:31
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nou lekker dan daar gaan we weer inderdaad kerstvrouw. Dit keer ook hier met zon. Bij mij 17 graden wat ze tot nu toe aangeven. Oktober kan ook nooit een keer helemaal normaal verlopen zonder gekke uitschieters. Het zonnige weer is weer terug helaas. Gelukkig eet ik geen schelp en schaaldieren.

IemandUitDeRandstad - 18-10-’19 12:17
erica

Ik at soms een visje, maar sinds maanden ook al niet meer. Ik ben al heel lang vegetariër, maar een pisco-vegetariër. Die eten wel vis. Maar ivm de giffen nu dus ook niet meer.

erica - 18-10-’19 14:36
annelies

ik eet ook allang geen vis meer, ook door het idee hoe ze worden gevangen. soms met de Kerst als we met zijn allen eten doe ik soms nog wel vlees bij de chinese rijsttafel maar daar blijft het dan ook bij. gister was in de Keuringsdienst van waarde ook weer een heel verhaal over anti biotica in kip. We weten de dieren en de natuur goed te verpesten met zijn allen. Nu rijd ik helaas zelf ook auto, maar dat is fijner voor alle prikkels onderweg. verder doe ik alles voor een goed milieu, ik verzamel plastic, papier, lege flessen, groen gas en elektriciteit, tweedehands kleding, vegatarier en ik gooi zo min mogelijk eten weg. Nu ook de overheid nog maar die gaan gewoon door met waar ze mee bezig zijn vrees ik

annelies - 18-10-’19 16:01
Kerstvrouw

Ik ben ook vegetariër. En ben er trots op! Nu ik dit weer lees van die kip en vis al helemaal. Ze zijn helemaal doorgeslagen met bestrijdingsmiddelen en antibiotica. Nu zitten ze inderdaad met de gevolgen. Straks worden de beestjes nog immuun voor al dat gif, net als bacterien dat van antibiotica worden. Mensen zijn gek en menen dat de planeet alleen van hen is.
Hier was het wisselvallig vandaag. Die 20 graden wordt nog steeds voorspeld. Ik hoop dat dat omlaag wordt bijgesteld, het is verdorie herfst! Wij vinden het nu wel geweest met de warmte net zoals mensen in april al zomer willen. En dat laatste mag wel, hm hm.

Kerstvrouw - 18-10-’19 20:21
annelies

terugkomend op je eerder beric hten Kerstvrouw- inderdaad haal de janktissues er maar weer bij, zie onderstaand bericht
ttps://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/schaf-wintertijd-af-en-verzet-klok-half-uur/ar-AAJ1upZ?ocid=spartanntp

annelies - 19-10-’19 12:35
annelies

en nog een jammeraar op weeronline
´de opwarming mag stilaan stoppen want het mag niet uit de hand lopen, zou liefst het klimaat van laatste 10 jaar behouden, ik wil echter ook niet terug naar het “oude” klimaat waarin de meeste zomers slecht tot barslecht waren met slechts een handjevol zomerse dagen want dan zou er niks anders opzitten dan alle verlofperioden door te brengen rond de Middelandse Zee ´

aaaaaaahhhh het mag toch echt alleen maar zeer heet zeer warm en zeer zonnig zijn voor de nltjes anders worden ze niet genoeg verwend en moeten die stakkers hun heil ergens anders zoeken.
ZOUDEN WIJ EENS ZO EEN BERICHT MOETEN ZETTEN OVER DE FLAUWE WINTERS DIE ONS NIET BEVALLEN dan worden we afgeschoten.
en klaarblijkelijk is one bovenstaande jammeraar vergeten dat het in februari al voorzomer was met zonnetje 20 ngraden,. maar dat is 97 % van nl, ze weten gewoon niet waar je het dan over hebt…..
stakkers !!!

annelies - 19-10-’19 12:43
Kerstvrouw

Inderdaad, Annelies. Het moet altijd maar warm zijn hier. In dit artikel ook weer gezeur over de NAO index die “maar niet” positief wil worden. Boeien! Wat een ramp zeg!

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2019-10..

De 20 graden volgende week staat helaas nog steeds. Ik vrees dat dat weer voorbereiden wordt. Weer dunne kleding uit de kast halen, dom gedoe.

Kerstvrouw - 20-10-’19 09:59
annelies

o en dan dit bericht weerplaza
´Voor wie nu al genoeg heeft van het slechte weer, is er goed nieuws: het kan komende week 20 graden worden.
Morgen en vooral vandaag zijn nog twee nare, natte dagen. In het oosten kan er 10 millimeter regen op een dag vallen, maar daarna wordt het beter.
Vooral woensdag en donderdag wordt het mooi met maximum temperaturen tot wel 20 graden. “Het weerbeeld wordt gekenmerkt door een afwisseling van zon en wolken, wind staat er nauwelijks”, aldus Raymond Klaassen van Weerplaza.
Helaas wordt het daarna opnieuw koeler. Vrijdag zal het kwik nog nauwelijks boven de 15 graden uitkomen. ´
———
nog twee nare natte dagen en helaas wordt het daarna weer koeler ….. zeggen in EIND OKTOBER.. wát een land

annelies - 20-10-’19 10:05
Kerstvrouw

Weeronline voorspelt (natuurlijk) ook weer een zachte winter. En dan staat er dit:

Met het oog op het volgende groeiseizoen en de nog altijd lage grondwaterstanden in het oosten en zuiden zou het goed zijn als beduidend meer neerslag valt dan gebruikelijk. In december lijkt de neerslaghoeveelheid het dichtst in de buurt van normaal uit te komen en zijn er nog redelijk wat droge dagen te verwachten. In januari en februari wordt het natter.

Dan maakt het ineens niet meer uit dat het regent, dan is het ineens goed voor de grondwaterstand. En zodra het in de zomer regent telt dat ineens niet meer en is het jammer en somber als het regent. Omdat de temperaturen in de winter met regen dan in de dubbele cijfers zijn zeker. Dan kan het die lui niet genoeg regenen. Nee want dan is het warmer dus dan is het prima. Hypocriet gedoe, bah!

Kerstvrouw - 20-10-’19 10:06
prikkelbaar(s)

Als die winterverwachting uitkomt: ik ben die zachtheid echt meer dan zat. Dubbele cijfers in december, januari, februari? Doe normaal! Dat verstoort alles. De natuur heeft de seizoenen gewoon nodig, alleen al om het aantal tekenbeten niet zwaar de pan uit te laten rijzen (doet het eigenlijk al) en ik dacht dat ook wespen e.d. er in grote aantallen zijn, omdat de winters zo zacht zijn.
7 ijsdagen is blijkbaar normaal (vind ik al erg weinig), als het er nog minder worden: laten we het dan herfst noemen, dit voorspelde gekwakkel verdient de naam winter niet.

Bah, helemaal klaar mee!!! Dit is, als het zo uitkomt, de zoveelste mislukking op rij. Waarom gaat het zo moeilijk!!???

prikkelbaar(s) - 20-10-’19 21:21
Marian

Ze voorspellen maar een end,ben nu aan het genieten van de wind,regen en kou

Marian - 20-10-’19 22:00
Marian

Op naar de mislukte winter van 2020 :-)

Marian - 20-10-’19 22:19
Annelies

Prikkelbaar- ik snap je helemaal. Ook met die teken maar dat komt omdat wij allebei ooit gestoken zijn door zo even ding. Dan krijg je antibiotics en Dan moet het over zijn. Ja tuurlijk. Zit gewoon net als jou niet op nog meer teken te wachten door Al die flauwe winters

Annelies - 21-10-’19 08:38
Kerstvrouw

Ik vermoed dat dit slechte winterweer komt door die rotte Zuidwestenwind die hier al sinds de jaren 80 aan het domineren is, Prikkelbaar(s). Ik ben het ook onderhand meer dan zat. Ik begrijp ook niet waarom deze windrichting ineens de overhand heeft genomen maar zolang dat zo blijft kunnen we het vergeten. Ik baal er ook van. Ik wou dat er iets was wat die stomme wind eens een andere richting op kon laten waaien. En ik ben (nog) niet gestoken door een teek, maar ik kan me wel voorstellen hoe vervelend dat is en ik heb ook niets liever dan dat die beesten, met nog vele andere ongedierte, uitsterven.

Kerstvrouw - 21-10-’19 12:29
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja bah die flauwe zachte winters. Hopelijk deze week de laatste uitschieters naar nazomer weer. Het word donderdag hier ook iets van 18 graden bleh. We hebben wel een veel betere oktobermaand dan afgelopen jaren dat wel. Ik vond het gisteren heerlijk weer. De hele dag bewolkt en een prima temperatuur erbij voor de tijd van het jaar met prachtig gekleurde bomen erbij. Alleen gaat de tijd weer te snel.

IemandUitDeRandstad - 22-10-’19 12:08
erica

Ja, Randstad, de tijd gaat te snel. Altijd in de herfst. Donderdag wordt de warmste dag hier, 18 graden. Maar dat gezeur over de regen gisteren, maandag. Bushalte: Wat een slecht weer! Wat een regen, etc. Normaal gesproken laat ik dat naast me, maar soms reageer ik. Dus dat deed ik nu. Dat we het water nodig hebben, dat het bij de herfst hoort en dat het gewoon water is en geen zoutzuur! Even stilte. Toen ging het groepje roezemoezen en wel met de rug naar me toe! Hoezo sluiten ze je buiten? En nog net buiten de bus hoorde ik nog: Donderdag wordt het weer “mooier.” Grom!!!!

erica - 22-10-’19 13:07
annelies

hahahah Erica – zo herkenbaar en ik zie het ook helemaal voor me.

annelies - 22-10-’19 13:29
annelies

en tuurlijk ben ik weer eens verkouden wil niet weten door wie of wat het komt. in de folder van Deen staat een doe-het-zelf-pakket voor mosterdsoep. dat zal ik morgen eens maken, lekker in de herfstsfeer en wie weet knap ik er van op

annelies - 22-10-’19 14:31
Kerstvrouw

Beterschap, Annelies!
Erica, wel goed gezegd! Laat die onnozele warmte aanbidders maar kletsen.
Randstad, ik hoop ook dat dit de laatste uitschieter naar boven is wat de temperatuur betreft, maar ik ben bang dat de zuidwestenwind weer alles gaat verpesten zoals elk jaar.

Kerstvrouw - 22-10-’19 21:04
annelies

wat een geklier

https://www.msn.com/nl-nl/weer/video/weervideo-van-woensdag-23-oktober/vi-AAJcK8t?ocid=spartanntp

annelies - 23-10-’19 09:32
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Vandaag ook weer mensen horen klagen dat het volgende week ontzettend koud word. Nou het word een keer iets onder de norm, wat koud zeg. Ik zie 9 graden als koudste dag. Deze week zitten we Ruim boven de norm, daar kan ik wel even over klagen. En het hoort bij deze tijd van het jaar dat het kouder word. Ik heb maar niks gezegd want ik had totaal geen zin in een discussie. Dat vond ik wel een grappige opmerking Erica dat regen geen zoutzuur is haha.

IemandUitDeRandstad - 23-10-’19 18:42
annelies

@ kerstvrouw- hoop het bij jou niet meteen zonnig en warm is.
hierin het midden van het land lopen ze met een verongelukt gezicht rond, want klaarblijkelijk hadden ze meteen zon moeten krijgen bij die tien graden te warm voor de tijd van het jaar.
zucht

annelies - 24-10-’19 10:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zie dat dit niet de laatste vervelende dag is met nazomers weer. Zaterdag word het nog een keer 20 graden en morgen ook behoorlijk warm.

IemandUitDeRandstad - 24-10-’19 13:15
Kerstvrouw

Dank je wel, Annelies! Het was daarstraks nog lekker bewolkt en goed te doen, maar, zoals verwacht, zie ik de zon nu net doorkomen. Dus waarschijnlijk weer een saaie warme dag. Ik zag gisteren ook allemaal van die zuurpruimen lopen, zullen inderdaad wel hun dierbare zonnetje gemist hebben want gisteren scheen het zo af en toe.
Ik zag het ook, Randstad. Weer 20 graden zaterdag, zal het ook wel weer zonnig zijn. Gelukkig zit ik het grootste deel van die dag binnen.
Nog even doorbijten en dan krijgen we als het goed is eindelijk kou! Hopelijk duurt die ook lang en niet dat het na een week of minder al bekeken is en de wind weer naar het domme zuiden gaat draaien.
Ik sprak iemand en die vond dat mensen veel te verwend zijn. Hij zei dat het hier ook niet meer echt vriest dus het ook niet koud is in dit land, dat het daarom al bijna niet meer nodig is om de verwarming hoog te zetten. Hij zei ook dat mensen tegenwoordig nog niet meer in de regen lopen maar gewoon in de auto zitten met de jas aan.
Gelijk had hij!
Ik kan niet wachten op de koude periode! Eindelijk eens ander weer!

Kerstvrouw - 24-10-’19 14:02
annelies

hierzo
https://appelvrouw.wordpress.com/2018/04/06/depressief-van-de-zon/

en ik had ook nog een ander artikel, dat volgt

annelies - 24-10-’19 14:32
annelies

https://schrijversdagboek.blogspot.com/2010/
———
maandag 26 april 2010
Zon-depressie

Ieder mens is uniek, over een wonder gesproken. Precies dat maakt de mensheid zo mooi. Hoe je ook om je heen kijkt, mensen kijkt als je met mooi weer op een terrasje zit of rondkijkt op je werk, je treft nooit twee precies dezelfde mensen aan. Zelfs broers en zussen en tweelingen zijn verschillend, daarbij alleen nog op het uiterlijk gelet.

Karakters kunnen op veel punten overeenkomen, ook vrienden trekken elkaar aan door gelijke gewoontes of interesses, maar ergens blijven er altijd verschillen bestaan. Het is zelfs de reden dat we verliefd worden, omdat juist die verschillen de ander zo boeiend, interessant en inspirerend maken.

Vaak wordt het helaas als een verwijt gezegd: ‘waarom moet jij altijd zo anders zijn?’ We bedoelen dan te zeggen, dat iemand niet bij een groep past, anders is dan hoe jij het graag ziet. Maar we verdwalen zelf ook in de grijze massa zodra wij ons niet meer kunnen onderscheiden van die ander. Zou iemand niet anders zijn dan jij, is er geen verschil meer en verliest een mens de mooiste eigenschap die hij heeft: uniek of anders zijn. De grondslag voor aantrekkingskracht is er dan ook niet meer.

De uniciteit is wat mensen onderscheidt van ander leven, juist daarom is het vreemd dat we zo snel ook de meest persoonlijke voor- en afkeuren, smaken, zelfexpressie en andere zaken gaan veralgemeniseren. Opeens geldt voor elk uniek mens hetzelfde, en als je je daar niet in kunt vinden, val je buiten de boot.

De zomer komt er weer aan en ja, natuurlijk vindt iedereen dat leuk. Iedereen kijkt uit naar de zomerse perikelen, krijgt energie van de zon en is er geen mooier seizoen denkbaar. Hoe kunnen alle mensen die ieder voor zich een onderscheidende persoon zijn nu opeens wel allemaal exact dezelfde voorkeur hebben? Veel mensen houden niet van de zomer, durven er niet voor uit te komen en passen zich ten koste van zichzelf aan. Het zijn je medemensen die houden van het donker, de winter en de binnen-huiselijke sfeer. Die helemaal geen energie krijgen van de zon, integendeel, die voelen zich van alle energie ontdaan, alsof de energie verdampt door de oplopende temperaturen.

Persoonlijk hoor ik bij die groep, een groep mensen met een antipathie tegen de zomer en soms kan het zo erg zijn, dat een zomerdepressie volgt. De zon haalt mijn energie weg, geeft vochtblaasjes op mijn huid, genereert verdriet en onmacht bij het vooruitzicht weer vele weken niet normaal te kunnen functioneren, omdat het te warm is te doen wat ik gewoonlijk leuk vind om te doen. Daarbij de extraatjes als hyperventilatie, misselijkheid en duizeligheid.

Ik mis mijn avonden enorm, want die blijven veel te lang licht. Om acht uur ‘s avonds wil ik het donker hebben, zo gezellig, kaarsen aan en knus op de bank. Maar nee, de lange avonden geven de onrust waar ik niet van houd, drukte buiten, herrie tot laat en vooral de barbecue, de geur alleen al.

Het heeft lang geduurd voordat ik het überhaupt durfde uit te spreken want het is toch wel heel raar dat ik niet van de zomer houd. Intussen ben ik er door veel contacten met andere mensen wel achter gekomen, dat het helemaal niet zo gek is, dat er zo’n beetje evenveel mensen zijn die niet van de zomer houden als mensen die niet van de winter houden.

Ik heb altijd het gevoel gehad er in de zomer niet bij te horen, als iedereen in de zon ging zitten, zat ik alleen in de schaduw. Het gevoel dat ik opeens van alles moest waar ik me heel vervelend bij voelde. ‘Je blijft toch niet binnen zitten met dit mooie weer?!’ Ja ik wel, omdat ik me daar het lekkerst voel. Ik hoef niet zo nodig van alles te gaan doen wat ik anders ook niet doe.

Mensen met een zomerdepressie zijn de weerberichtkijkers: elke dag dagtemperaturen opzoeken, plannen wanneer wat moet gebeuren voor het te heet wordt, kwaad en volkomen opstandig worden als er weer een dag voorbij is die onproductief geweest is en dan tot overmaat van ramp niet kunnen slapen.

De zomer is geweldig, maar niet voor mensen die het syndroom van Sjögren hebben of een zonneallergie, geef die de ijsklontjes maar. Mensen met een winterdepressie kunnen baat hebben bij lichttherapie, maar bij mensen met een zomerdepressie kan het licht niet uit.

Mensen zijn uniek, mogen dat ook zijn en ik ben al jaren heel trots op wie ik ben, ook al heb ik liever de winterkachel dan de zomerzon. Gelukkig blijft er in het leven nog zoveel geweldigs over dat niet seizoensgebonden is.
We hebben allemaal de zon nodig voor onze weerstand en vitamine D, maar dat ontvangen we ook als er een wolk voor zit. De zonnekracht is er altijd, ook middenin de winter. Laat mij dan maar het meisje van de maan zijn, van de nacht en de stilte. Rust.

Geniet van de zomer, doe ik ook op mijn manier en wat onze voor- en afkeuren ook zijn, ik lach toch wel als jij gelukkig bent.

annelies - 24-10-’19 14:34
Marian

Lekker weer vandaag.Buiten is het nu warmer dan binnen en de vogeltjes zijn drukdruk in me tuin bezig met eten en de laatste druiven worden geplunderd.Me magnolia is nu mooi aan het verkleuren en de bomen bij mij achter zijn net nog groen maar die beginnen ook zo te verkleuren en zie al blaadjes vallen en dat wordt over een week of 2 even blad van me gras afhalen omdat het anders gaat stikken.

Marian - 24-10-’19 14:41
Marian

Veel herkenbaar in dat blog

Marian - 24-10-’19 15:05
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Inderdaad erg herkenbaar. De temperaturen voor volgende week zijn alweer omhoog bijgesteld. 10 graden nog maar, welke kou waar ze het over hebben?

IemandUitDeRandstad - 25-10-’19 01:11
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Grappig hoe het iedere dag verder naar boven bijgesteld word die voorspelde ‘kou’. Eerst zou het volgende lekker een hele week 8/9 graden zijn en nu staat er alweer 12 graden bij iedere dag. Hebben we ons weer voor niks ergens op verheugd.

IemandUitDeRandstad - 25-10-’19 12:16
annelies

WHIEW WHIEW WHIIIIIIEEEEEEEWWWW
——————————————-https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/dit-weekend-van-20-graden-naar-1-graad/ar-AAJknQw?ocid=spartanntp6Het begin van dit weekend wordt, vooral in het zuidoosten, lekker warm. Weeronline voorspelt voor zaterdag maximale temperaturen die tussen de 16 en 20 graden liggen. „Zeer zacht voor de tijd van het jaar.” Zondag wordt beroerder.

annelies - 25-10-’19 14:52
annelies

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh- ziellie ……….

annelies - 25-10-’19 14:52
annelies

en ziek. er staat er plaatje bij van krokussen….

annelies - 25-10-’19 14:53
annelies

Z.I.E.K. Blijkbaar hebbe wij nl’s dus al krokussen en voorjaar tegoed !!!???

annelies - 25-10-’19 15:18
erica

Mooi artikel Annelies!

erica - 25-10-’19 16:22
Marian

Mooi weer morgen,18 C met een stevige wind en een zonnetje .Goed weer om het gras nog een keer te maaien en hopelijk is dat de laatste keer dit jaar.De volgende dagen gaan de temperaturen flink kelderen,vooral de nachttemp gaat flink omlaag.Misschien volgende weer weer de winterjas aan.

Marian - 25-10-’19 22:21
Marian

Vandaag flink in de tuin gewerkt en door de harde wind bleef het lekker koel.

Marian - 26-10-’19 15:04
Marian

Je proeft de kou in de lucht nu :-)

Marian - 28-10-’19 13:39
Annelies

Wat een land Iedereen Al weer Tig dagen overdriven blij bah!

Annelies - 29-10-’19 10:57
Marian

Het is weer om blij van te worden nu.Lekker koud met een zonnetje en dat het nog meer dan 4 maanden duurt voordat we weer de warmte in gaan :-)

Marian - 29-10-’19 13:17
erica

Ben wel blij met de kou, maar niet met die felle zon. Zonnehoedje maar weer te voorschijn halen. Er moeten gewoon wolken komen!!!

erica - 29-10-’19 13:22
Marian

hij schijnt nu zo in je ogen omdat die zo laag staat nu en dat is wel irritant.

Marian - 29-10-’19 13:32
Annelies

het is weer om lekker binnen te vblijven zolang dat ding nog schijnt. ik ben nu meer naar het veganistische aan het gaan ipv vegetarisch.vanmiddag eens recepten zoeken op het internet. ik dacht altijd kaas geen dierenleed met zich meebracht, nou niets is minder waar. de stolling uit de kaas komt uit de lebmaag van een geslacht kalf en de melk behoort eigenlijk aan kalveren toe. wat is de mens toch gewoon gemeen in alle opzichten, niet alleen naar dieren maar ook naar het milieu en vooral onze medemens

Annelies - 29-10-’19 13:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het is lekker weer nu. De zon zit ik nietzo mee als het niet warm is. Het was al voor 6 uur donker de afgelopen 2 dagen wat ik echt gezellig vind.

IemandUitDeRandstad - 29-10-’19 13:43
Marian

Ik hoorde vanmorgen op de radio dat het kabinet wil dat de stikstofnorm wordt aangepast.Dus straks een beetje gegogel met cijfertjes en daarna kan er weer volop gebouwd worden,want gister werd er gezegd dat de bouwstof banen gaat kosten en dat willen ze niet hebben want de economie moet blijven draaien,hoe dan ook

Marian - 29-10-’19 13:58
Annelies

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/ratten-en-muizeninvasie-op-komst-maar-overheid-is-nog-te-laks/ar-AAJwp3V?ocid=spartanntp

Annelies - 29-10-’19 19:26
Annelies

ik ga dit weekend naar de jaarbeurs met een vriend

https://www.vegenement.nl/onze-evenementen/vegenement-vegfestnl-2019

Annelies - 30-10-’19 08:34
Marian

De biomassacentrales waar miljarden in is gestoken blijken 20 % meer co2 uitstoot te geven.Het niveau van het kabinet staat nu wel gelijk met Trump,te stompzinnig voor woorden.

Marian - 30-10-’19 16:23
Kerstvrouw

Waar kan ik tekenen voor meer van dit soort oktoberdagen? Wat een zalig weer was het vandaag! Werd tijd!
Ik heb het blog gelezen, Annelies. Dat was echt herkenbaar voor mij!
Ik eet ook geen kaas. Mensen zijn inderdaad smerige vreetzakken. Als je ziet wat er in het “wildseizoen” allemaal voor beesten worden gegeten, het is compleet gestoord. Mensen hebben blijkbaar nooit genoeg…

Kerstvrouw - 30-10-’19 17:57
erica

De AH verkoopt veganistische kaas en broodbeleg, zoals theeworst en leverpate. Ik stap ook steeds meer over. Mensen denken niet na over wat ze kopen. En straks weer karren vol vreten voor de kerst. Waar gaat dit feest over? Alsof er een hongerwinter aankomt. En het wild wordt gevangen in klemmen. Door de pijn en de doodstrijd van de dieren komen er stoffen vrij die de smaak verbeteren. Wie lust er nog een konijntje of haasje?

erica - 31-10-’19 11:06
annelies

nou ik niet. zóó gemeen ~~~!!!!

annelies - 31-10-’19 12:51
annelies

ik zal morgen wel eens gaan kijken bij de ah, erica. de veg. worst heb ik daar al eens geprobeerd maar dit viel tegen*behalve de veg.rookworst* de veg. kaas ken ik nog niet.
///
héerlijk nog vier uurtjes zon en daarna 13, 14 dagen bewolkt. lekker herfst !

annelies - 31-10-’19 12:54
annelies

ja, en dat van de kerst ERGER ik me ook al jaren aan. ergens anders op de wereld gaan ze dood aan vuil drinkwater en hongersnood (door ónze luchtvervuiling) dom volk Nederland daarna gaan ze nog voor honderden euro’s vuurwerk afknallen

annelies - 31-10-’19 12:56
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Wat een gruwelijk verhaal Erica over die wilde dieren. Dat wist ik nieteens en ik moet er bijna van overgeven. Ik erger me ook dood aan het gedrag van alle mensen voor de kerst alsof er inderdaad een hongerwinter aankomt. En inderdaad dat vuurwerk waar ik me nog het meest aan dood erger. Al die vervuiling die de lucht in gaat. Gisteren en eergisteren was het heerlijk weer. Ik heb liever kou en zon dan dat het regent met van dat zachte niks weer. Natuurlijk het liefst kou met bewolking maar als ik dan moet kiezen. Nu is het weer heel zacht met regen.

IemandUitDeRandstad - 01-11-’19 11:56
erica

De vega rookworst van de AH is idd heerlijk. Ik doe dat altijd door de erwtensoep. En deel wat bakjes uit. Er was destijs niemand die het verschil merkte met beestenworst of de vega.

Vuurwerk, ook zoiets. de vogeltjes die dit jaar zijn geboren, schrikken zich lam. En wat te denken van dierenleed, zoals een rotje aan een hondenstaart te binden en aansteken, of levende muisjes aan een vuurpijl binden en afschieten?

erica - 01-11-’19 14:42
prikkelbaar(s)

Zo, ik heb best veel geklaagd hier (opkroppen is niet gezond ;) ) maar ik ga nu ook maar even schrijven hoe lekker ik deze donkere dagen vind. ‘s Avonds maak ik het lekker donker. Kaarsen aan, lichten grotendeels uit en het is lekker stil overal. Geen feestjes tot diep in de avond in de buurt, niet wakker worden van geklets om zes uur ‘s ochtends.

prikkelbaar(s) - 04-11-’19 00:04
Kerstvrouw

Het is nu echt genieten. Lekker wisselvallig, prima zo! Dit is goed te doen! Heerlijk wandelingen maken, kruidnoten eten, warme chocomel, herfstgerechten… wat een vreugde om dit weer te mogen beleven!

Kerstvrouw - 04-11-’19 12:37
annelies

heerlijk en vooral lekker vroeg donker

annelies - 04-11-’19 13:01
Marian

Heerlijk nu,het enige waar ik me zorgen over maak is of ik wel of niet morgen een regenpak aan moet :-)

Marian - 04-11-’19 22:11
Marian

Me regenpak is ondertussen 40 jaar oud denk ik en het elastiek van de broek is helemaal lurp,dus als ik bij het stoplicht sta moet ik oppassen dat die broek niet op me knieen hangt.

Marian - 04-11-’19 22:16
Jelle

Dit is inderdaad heerlijk weer nu. Laat november maar lekker kouder worden met veel bewolking en regen op z’n tijd, zoals herfst het fijnst is. Dat je thuis komt van de fiets en de warme maaltijd 2x zo lekker smaakt.

@Marian: Welk degelijk regenpak heb je die na 40 jaar nog waterdicht is? De nieuwe pakken waren bij mij altijd zo lek. Op een bepaald moment een stevige tweedehands op marktplaats gekocht, gaat nu alweer langer mee dan die moderne en ook nog beter voor het milieu en goedkoper.

Jelle - 05-11-’19 15:14
Marian

Ik heb m meer niet dan wel gebruikt dus vandaar en nu moet ik alleen dinsdagochtend echt weg dus anders kan ik er voor kiezen om niet weg te gaan als het regent :-)

Marian - 05-11-’19 15:53
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Heerlijk weer inderdaad. Met dit soort weer zijn we weer helemaal in ons element. Lekker bewolkt en vroeg donker. En de temperaturen worden ook iets lager na vandaag. Kon het altijd maar zo zijn met het weer.

IemandUitDeRandstad - 06-11-’19 12:57
annelies

read:https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/wetenschappers-overbevolking-bedreigt-aarde/ar-AAJVRkx?MSCC=1573054830&ocid=spartandhp

annelies - 06-11-’19 16:47
annelies

nou laat maar eens lekker herfst en winter zijn, de afgelopen zes jaren was alles mini, mini-herfst en mini-winter.

annelies - 06-11-’19 16:48
annelies

terugkomend op het artikel- ik houd mijn hart vast voor de toekomst, hoe het erover 20 jaar uit ziet in Europa, zag gister ook nog een docu over Syrische vluchtelingen die hopen in Europa te mogen wonen. het wordt echt afzien over tig jaar, het kan nooit zo goed blijven als nu. al denkt de mens in het rijke en welvarende Europa van wel, en loopt men nog te vitten op even een periodetje geen zomer.. zucht

annelies - 06-11-’19 16:53
Kerstvrouw

Eens kijken of we hier in dit land tot een punt komen waarop het weer ineens “niet meer meetelt” en er andere dingen komen om over te klagen, Annelies. We zijn in ieder geval goed op weg, om het zo maar even te zeggen.
Wat een zalig fris weertje. De rest van de herfst ook zo, graag! En in de winter hetzelfde verhaal: kouder dan gemiddeld! Daar teken ik voor en dat hebben we ook verdiend!

Kerstvrouw - 08-11-’19 09:08
erica

Helemaal mee eens!!!!!!!!!!!!

erica - 09-11-’19 09:49
Kerstvrouw

Iedereen zwijgt… dat betekent goed nieuws! Het is ook heerlijk weer nu. Echt herfst! Gelukkig is het dat nog steeds!

Dit vond ik wel een mooi stukje:

Hoe houd je jezelf als hoog gevoelige overeind in de dagen met hoge temperaturen? Of je nu hoog gevoelig bent of niet, de huidige warme dagen zijn een aanslag op je hele gestel, zowel fysiek als geestelijk. Voor je het weet droog je jezelf uit, heb je de verkeerde kleding aan en krijgen je hersenen en concentratievermogen een enorme klap. In wezen heeft je hele systeem veel te verduren bij temperaturen die hoger zijn dan 25 graden, dus helemaal als de temperatuur boven de 32 graden komt. Algemeen bekend is dat men het beste functioneert bij een temperatuur tussen de 20 en 22 graden.

De meeste mensen vinden het normaal dat het lichaam er de hele dag voor zorgt dat alles goed functioneert. Zoals het hart dat bij een polsslag van 70 per minuut 100.800 keer per dag klopt. Onze ademhaling met 7000 keer ademhalen per dag, het verteren van ons voedsel, het warm of koel houden van ons lichaam, al de gedachten en gevoelens die we overdag hebben. Ook ons lichaam is een wezen met eigen gevoelens en is superintelligent.

Kerstvrouw - 12-11-’19 13:26
annelies

ik kan er ook dit jaar niet mee zitten- de mensen met een winterdepressie.-Zij hebben hun walhalla 6 februari tom 28 feruari gehad te weten twintig graden en zeer zonnig ( alhoewel men niet weeeeeeeeettttt waar je het over hebt als je het bij ze aankaart ) en vanaf 10 april tot en met eind september zo veeeell mogelijk zon en hete temperaturen. dus de groeten hoor, wintersomberaars !

annelies - 12-11-’19 15:14
annelies

TOM moet zijn tot en met

annelies - 12-11-’19 15:14
annelies

@kerstvrouw- ben benieuwd of jullie sneeuw krijgen !
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/sneeuw-in-limburg-het-eerste-speldenprikje-van-de-winter/ar-BBWEeGq?ocid=spartanntp

annelies - 12-11-’19 16:27
annelies

en nog een mooi filmpje van de natuur

https://www.msn.com/nl-nl/video/nieuws/zeldzame-rollende-wolk-strekt-zich-uit-tot-in-de-oceaan/vi-BBWAIXa?ocid=spartanntp

annelies - 12-11-’19 17:06
Marian

Er is een prachtige oplossing bedacht.Kleine natuurgebieden die moeilijk in stand te houden zijn kunnen maar beter weg dan is het probleem gelijk opgelost.Het kabinet is een echte liefhebber van de natuur.Rutte heeft toch geen kinderen dus het zal hem een rotzorg zijn.

Marian - 13-11-’19 23:07
Erica

Gisteren is hier hagel gevallen! Heerlijk!!!!

Erica - 14-11-’19 13:33
Annelies

dank je wel Marian, voor je heerlijk droge humor !

Annelies - 15-11-’19 12:48
Annelies

ik heb echt het Sinterklaas gevoel met deze waterkou

Annelies - 15-11-’19 12:48
Annelies

nou vanmiddag even twee uur en een kwartier gewacht op de ANWB pechhulp- konden ze niets aan doen zeiden ze. Uhhhh meerdere nieuwe monteurs aannemen een optie??? Gut gut wat een gierig land is het toch, je betaald dik honderd euro per jaar en maar wachten op een monteurtje.
lekker in de kou.
maar goed, als het zomer is, hebben we ook wat te mopperen, of heel veel zelfs,

Annelies - 15-11-’19 18:00
Kerstvrouw

Hier geen sneeuw gezien, Annelies. Gistermorgen om 7.45 zag ik alleen maar een heel klein beetje wit op sommige daken, de rest was alweer weggesmolten.
Heerlijk weer nog steeds!
Annelies, ik heb ook weinig vertrouwen in de ANWB. Als je een voertuig hebt dat ouder is dan 20 jaar kun je dat al niet meer laten verzekeren voor eventuele schade tijdens vakantie. Idioot gedoe.

Kerstvrouw - 16-11-’19 08:52
prikkelbaar(s)

Wat een mooi filmpje, van die rollende wolk!

prikkelbaar(s) - 16-11-’19 18:57
Marian

Heerlijk koud nu met een zonnetje.De boom van me buurvrouw gaat weer bloeien en dat is een apart gezicht met die geel-oranje blaadjes en de roze bloesem.Dit zijn die bomen die in het voor en najaar bloeien.Voorlopig komt de wind uit het oosten en dat geeft lekkere snijdende kou :-)

Marian - 19-11-’19 14:55
Erica

Er lag zelfs een dun laagje ijs in de waterbak van de vogels! Echt genieten nu.

Erica - 20-11-’19 12:48
prikkelbaar(s)

Achttien graden in mijn huis nu, zonder verwarming aan. Puur door de zon. Nu klaag ik niet over 18 graden binnen hoor, dat is prima. Maar makkelijk te raden wat er gebeurt als de buitentemperatuur hoger is.
Dit voorjaar ga ik dus echt zonwerende folie aanschaffen. Maar eerst nog even genieten van de winter en die heerlijke korte dagen. Na 5 december ga ik meteen een kerstboom kopen en lampjes ophangen.

prikkelbaar(s) - 20-11-’19 13:41
Marian

Het voelt buiten aan als -5 C.

Marian - 21-11-’19 14:15
Kerstvrouw

Wat een genot!

Kerstvrouw - 21-11-’19 16:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Inderdaad heerlijk die kou! De herfst verloopt tot nu toe heel wat beter dan afgelopen jaren.

IemandUitDeRandstad - 21-11-’19 17:15
prikkelbaar(s)

Inderdaad, ik heb het idee dat het vorig jaar begin november nog steeds zonnig en 18-20 graden was. Geen idee of dat klopt, maar deze herfst is sowieso beter dan die van de afgelopen jaren.

prikkelbaar(s) - 22-11-’19 11:10
Erica

Ik heb ook folie achter de VC. Met de zilverkant naar binnen, zodat de warmte binnen blijft. In de zomer andersom, dat gaat de warmte terug naar buiten. Alle beetjes helpen. Het is een goede herfst nu, zou altijd zo moeten zijn.

Erica - 22-11-’19 13:14
Erica

VC is CV.

Erica - 22-11-’19 13:15
Annelies

na het avontuur vorige week vrijdag (2 uur in de kou wachten op de ANWB bij de ah) ben ik helaas een beetje genezen van het feit ik kou Hééeérlijk vind. Desalniettemin, hoop ik dat het lekker bewolkt blijft voorlopig. De zon hebben we afgelopen jaren wel genoeg gezien.. sorry zonaanbidders

Annelies - 23-11-’19 11:27
annelies

vanmiddag een oma en een jochie van vijf in een kort broekje bij de aldi. mensenkinderen alsof we volgende week de volgende zomer verwachten

annelies - 24-11-’19 18:40
Kerstvrouw

Hopelijk blijft het niet al te lang duren met die zachte temperaturen, het ging immers net zo goed…

Kerstvrouw - 25-11-’19 15:17
Kerstvrouw

Nou ja zeg!

Ook al gaan we dus een paar zachte dagen tegemoet, de ‘warmte’ is waarschijnlijk net niet voldoende om de eerder deze maand opgebouwde temperatuurachterstand teniet te doen. 

En dat zullen ze dus nooit bij te warme maanden zeggen…

Kerstvrouw - 27-11-’19 10:40
annelies

tegenwoordig zijn ze te arrogant

annelies - 27-11-’19 20:17
annelies

niet normaal, idd

annelies - 27-11-’19 20:18
Marian

Op dit moment wordt de hele kudde opgeroepen om flink te gaan kopen,wordt helemaal gek van die reclame van black friday.Een paar maanden geleden was het helemaal in om te gaan ontspullen en nu wordt iedereen geacht weer flink veel spullen te kopen die je anders niet zou kopen maar omdat het de helft goedkoper is kopen mensen het toch wel.Zit je weer met een hoop troep in huis .

Marian - 27-11-’19 22:37
Marian

Appie hein is weer bezig om miljoenen kiloos plastic uit te delen aan de mensen waar je dan een stad van kan maken.Leuk voor de kindertjes.En weer kiloos zinloos afval erbij.

Marian - 27-11-’19 22:43
Jelle

Wat een weer! Heerlijk. Mag nog een stukkie kouder maar voor de rest genieten.

Jelle - 28-11-’19 09:15
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Slaat nergens op dat bericht kerstvrouw! Dit is zeker de eerste maand dit jaar dat de temperatuur een ‘achterstand’ heeft. En al die andere maanden is het te warm geweest en daar word inderdaad nooit wat over gezegd. Gelukkig is het zachte weer van korte duur, hierna weer normale temperaturen. Al keek ik uit naar 5/6 graden wat er eerst stond maar dat is weer omhoog aangepast naar 8/9 graden. Ik kijk uit naar echte kou als die nog komt. Inderdaad vreselijk die black friday gekte. Ik heb nog nooit iets gekocht met black friday en mensen kopen toch alleen maar troep die ze anders nooit zouden kopen. Alleen omdat het afgeprijsd is kopen ze het.

IemandUitDeRandstad - 28-11-’19 13:36
Jelle

Eens over die black friday gekte. Het is zelfs als ene hele week inmiddels. Wij kopen het meeste tweedehands. Als we iets nodig hebben, spullen, maar ook kleding kijken we eerst of we het tweedehands kunnen krijgen. Wij hebben eigenlijk ook nog nooit iets gekocht omdat het blackfriday was.

Jelle - 28-11-’19 14:34
Erica

Is over komen waaien uit de States, zoals vele dingen. Halloween etc. De prijzen hier gingen na de zomer geleidelijk omhoog. Dan, na de black friday korting, denken mensen dat ze een koopje hebben. Dom dus! En idd. allemaal zooi die we niet nodig hebben. Ontzamelen was het woord ja. Maar dat geldt niet voor de black friday, sinterklaas of de kerst. Onbegrijpelijk!

Erica - 28-11-’19 14:39
Marian

Hoorde net op de radio dat de pfas norm is aangepast zodat ze weer vrolijk verder kunnen bouwen.Nu nog even een paar natuurgebieden om zeep helpen zodat de stikstof norm daar aangepast kan worden en kunnen we verder gaan alsof er niks aan de hand is.Ik zit nu stiekum te hopen dat ze in den haag zo enorm veel pelletkachels hebben aangeschaft dat ze de hele winter in een dikke smoklaag zitten,dan kan rutte een beetje zn eigen veroorzaakte stank gaan inademen :-)

Marian - 29-11-’19 15:16
Marian

Er geldt in het halve land een stook-alert

Marian - 30-11-’19 16:36
annelies

gister eentje in een korte zomerbbroek bij de jumbo. is het al zomer dan – zucht zucht

annelies - 04-12-’19 10:09
Marian

Annelies het lijkt wel een nieuwe mode,zag vorige week een gozer in een korte broek lopen en vanmorgen bij de winkel een vader met zn kind en pa liep ook in korte broek.

Marian - 04-12-’19 14:18
Erica

En ik zag er nog eentje lopen op blote voeten in teenslippers!

Erica - 05-12-’19 11:58
Prozac

Het is maar waar je je druk over kan maken.

Prozac - 05-12-’19 11:59
Kerstvrouw

En natuurlijk hebben we de komende periode weer zachtere temperaturen dan normaal met belachelijke uitschieters dit weekend. Altijd als het even koud is geweest moet die zuidwestenwind het weer eens “compenseren” en (wat) warmere lucht hierheen blazen voor een hele tijd. Nooit eens een keer een hele maand temperaturen onder normaal, bah.
Ach, black friday, de naam alleen al… we gaan Amerika achterna. Alles wat Amerika heeft moeten wij ook hebben. Amerika is om een reden die ik niet ken HET land in de wereld. Ik vind het belachelijk.

Kerstvrouw - 07-12-’19 10:36
annelies

ik vind de hele westerse rijke wereld belachelijk Kerstvrouw, als WIJ het maar goed hebben. Soms schaam ik me er voor, voor Nederland. Er zijn zoveel landen die het slecht hebben.
De temperaturen zijn dit weekend februari/maart – niveau. BAH

annelies - 07-12-’19 11:57
annelies

volgend jaar eens het BEOLKSTE jaar gemeten graag
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/2019-op-drie-na-zonnigste-jaar/ar-BBXVeTu?ocid=spartandhp

annelies - 08-12-’19 10:12
annelies

BEOLKSTE moet zijn bewolkste

annelies - 08-12-’19 10:13
Kerstvrouw

Dat zou eens mooi zijn ja, Annelies, eens een keer weinig zon in een jaar. Dan begint het artikel al met een portie gejank. En ik schaam me ook voor Nederland en al die andere rijke landen die zich met een arrogante houding vastgrijpen aan de consumptiemaatschappij. Ik denk dat de top 3 obsessie van de mens deze is:

1. Amerika
2. Zon en warmte
3. De auto

Kerstvrouw - 08-12-’19 14:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.