« En door... | Home |

Fijne kerst allemaal

Dinsdag 17 December 2019 at 5:19 pm.

Zo, het is nog te warm, maar er blijft de hoop op een mooie winter. Dus ik ga me lekker klaar maken op gezellige dagen met familie en wat vrienden. En ik wens jullie allemaal een mooie tijd toe waarbij de temperatuur de 0 graden aan gaat tikken, waarin we weer mooie ijsdagen hebben met vorst en een zonnetje (of wolkjes indien gewenst) en ik zie iedereen graag weer in het nieuwe jaar!

29 reacties

Gloria

Iedereen goede feestdagen en alle goeds voor 2020! En eindelijk weer een normale Nederlandse zomer, zonder hittegolven! Maar eerst nog genieten van een lekker koude winter…

Gloria - 17-12-’19 18:02
Annelies

Prozac

Annelies - 17-12-’19 19:20
Annelies

Jij ook fijne dagen

Annelies - 17-12-’19 19:21
Annelies

Net als iedereen hier

Annelies - 17-12-’19 19:23
Marian

Ik wens iedereen een ijzig koude winter toe :-)

Marian - 17-12-’19 22:58
Erica

Daar sluit ik me uiteraard bij aan!

Erica - 18-12-’19 12:52
Kerstvrouw

Prettige ijs- en sneeuwrijke dagen gewenst voor jullie allemaal! Hopelijk krijgen we snel beter weer waar wij ook van kunnen genieten!

Kerstvrouw - 18-12-’19 21:04
Marian

Half australie is aan het afbranden en dj op de radio vertelt hoe heerlijk het hem lijkt om met 40 C in de auto met een raampje open naar muziek te luisteren.Laat ze maar een dagje in die studio zitten zonder airco van de zomer.

Marian - 19-12-’19 13:16
Kerstvrouw

Dat die toch gaat emigreren dan…
Ik heb ook echt een kerstgevoel. (Niet dus!) Weer veel te warm buiten en binnen zit een vlieg. Leve december…

Kerstvrouw - 19-12-’19 14:38
Erica

Hazelaars en elzen staan in bloei! Pollen dus en hooikoorts in december. Ze staan normaal in februari in bloei.

Erica - 21-12-’19 15:40
erica

Prozac, Klopt het dat ik de laatse post heb geplaatst op 21 december? Ik zie daarna geen nieuws meer, dat kan ik me niet voorstellen. Groet.

erica - 13-01-’20 13:33
Prozac

Nee, klopt hoor. De klaarblijke frustratie dat het nu niet koud genoeg is is doorgegaan in een ander draadje.

Prozac - 13-01-’20 14:28
Kerstvrouw

Ik denk dat in plaats van ‘klaarblijkelijke’ het woord ‘terechte’ beter past.
En ik heb mijn frustraties hier niet geuit omdat ik er vanuit ging dat dit een post is om elkaar fijne feestdagen te wensen. Maar goed, we kunnen hier ook verder gaan.
Zoals ik al in het eerdere onderwerp vroeg: heeft iemand nog een idee hoe winterweer ook alweer voelt?

Kerstvrouw - 14-01-’20 11:25
annelies

winter? ow even opzoeken op wikephedia of op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=7AfO9TdgnO8

annelies - 14-01-’20 19:34
Zomaar iemand

Ik wil even klagen over die vervelende kutwind die ik hier in huis hoor. Echt mateloos irritant, laatste tijd elke avond weer dat kut geluid verdomme. Ook wil ik klagen over de afgelopen 2 maanden, veel te warm, dagen van 15 graden gezien (temperatuurmeter auto) Echt niet normaal.

Sneeuw hoeft niet persé, maar serieus, ik heb misschien één keer de ramen hoeven te krabben (nouja hoeven..) en dat was begin November..

Het moet nu toch opschieten, of er komt gewoon geen vorst meer.. Aan de andere kant, Maart 2005 staat nog in mijn geheugen, plotsklaps ineens dikke sneeuw en goede vorst!

Wie weet word het wel een herhaling? De Winters moeten toch weer een keertje terugkomen, sinds 2013 ongeveer (vanuit mijn geheugen) een soort van ‘‘drystreak’‘ gehad. Word nondeju wel weer eens tijd.

Zomaar iemand - 14-01-’20 22:56
Kerstvrouw

Zomaar iemand, het is sowieso een k-twind omdat die uit het Zuiden/Zuidwesten komt.
Maar even zonder grapje. Ik hoor het ook door de woning heen en het is wel heel vervelend.
Het is ook vreselijk saai weer. Altijd maar warm. En dit is dan winter. Ik snap niet dat wij hier nog “rustig” bij moeten blijven en dat we “het er maar mee moeten doen”. Waarom wordt er wel meteen begrip getoond voor mensen die in maart klagen dat het nog “te koud” is en doet de media er zelfs aan mee terwijl dit weer op dit moment bijna normaal wordt gevonden en soms zelfs de hemel in wordt geprezen? Echt, wat voor wezens leven er op deze wereld…?
Ik las ook ergens dat de temperatuur van mensen geen 37 graden meer is, maar kouder. Schijnt te komen door de betere gezondheidszorg, dat het lichaam minder hard hoeft te werken om zich te weren tegen ziektes.

Kerstvrouw - 15-01-’20 10:44
Prikkelbaar(s)

Ik moet het gewoon nog even typen (opkroppen is ongezond), wat ben ik die zachtheid zat. Kan het alsjeblieft eens een jaar normaal gaan?? Een winter in de winter, een lente die duidelijk nog geen zomer is en een normale zomer zonder hitterecords (dat record staat al hoog, nog hoger word ik al helemaal niet blij van) en gewoon vanaf september weer de herfst in. Sommige mensen hebben een seizoensdip, ik heb meer een ‘gebrek-aan-seizoenen-dip’, een lang, saai en lauw seizoen.

Prikkelbaar(s) - 15-01-’20 11:08
erica

Dank prozac, ik zie weer post!

erica - 15-01-’20 13:45
erica

Maandag, 13-1, zag ik twee kauwen die nestmateriaal aan het verzamelen waren! Kijk uit beessies!

Ik hoor ook de hele dag gefluit door de ramen heen.
Maar het ergst idd., is dat de wind te warm is. Zolang ik maar geen krokussen ga zien…..

erica - 15-01-’20 13:47
annelies

ik heb me kapot geergerd aan nl´s. vanmorgen liepen ze alweer in een truitje te hijgen en eentje van een bank liep in zijn zomeroverhemdje te showen bij ons in het dorp. tot dat het inderdaad ging regenen. wat een gezeik zeg van collega´s en cliënten. en een opmerking ´ik vind het vreselijk kou en winter (welke winter) en IK kan niet wachten tot het lente en zomer is, lekker hoor 25 graden´ schijnt het normaalste te zijn anno 2020 met een zeer flauw en zeer zonnig ´wintertje ´ wat een land zeg

annelies - 15-01-’20 16:26
annelies

er is zovvvvveeeeelll leed elders op de wereld. maar wij nl hebben ook leed = nog steeds geen voorzomer, arme wij !!

annelies - 15-01-’20 16:28
Annelies

bah !

Annelies - 15-01-’20 16:28
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ben dat flauwe lauwe zachte weer ook meer dan zat. Als dit het nou is voor deze ‘winter’. Met winter tussen haakjes gezet omdat we dat hier niet meer hebben. Ik had gehoopt dat alleen december tegenviel qua weer maar nou gaat het op dezelfde manier door in januari. Heel erg triest. Ik las dat ze in Afghanistan of ergens anders wel -20 hadden gehad met sneeuw terwijl ze het daar niet horen te hebben. En wij krijgen het weer niet. Ik voelde me soms al een beetje depri omdat het nu al zo zacht is in januari en hoe dichter we weer bij de zomer komen hoe erger het alleen maar kan worden. Niet bepaald iets om vrolijk van te worden.

IemandUitDeRandstad - 15-01-’20 20:52
annelies

vannacht had ik de grootste nachtmerrie, ik droomde dat het vanaf vandaag 25 graden en volop zon was. iedereen vond het Héé´rlijk en vonden dat men het
´verdient´had, hoogzomer in januari.
gelukkig werd ik weer wakker

annelies - 16-01-’20 09:12
Kerstvrouw

Ik heb zo’n dromen ook wel eens gehad, Annelies. Dat we kerst buiten konden vieren omdat het warm “genoeg” was. Vreselijk. Die droom had ik zeker een jaar of 10 geleden al. Komt het dadelijk nog uit ook…
Ik haat dit zachte weer, dit is zo saai! Wat Prikkelbaar(s) zegt klopt wel, net of er een seizoen ontbreekt. Het ontbreekt hier te veel aan variatie! Net of je iedere dag dezelfde film zit te kijken… raar dit. Mensen willen wel elke dag zon, maar willen niet elke dag dezelfde film zien of dezelfde rituelen. Ik zal nooit begrijpen wat er in het hoofd van dat soort mensen omgaat…

Kerstvrouw - 16-01-’20 13:50
Marian

Vanmorgen achter glas even genoten van het zonnetje en daarna op de fiets in de snijdende wind en moest me wanten en sjaal om omdat het gemeen koud is vandaag.

Marian - 16-01-’20 14:13
Annelies

Zo. Weer een zeer zachte lenteachtige dag voor de kiezen. En Dan lopen ze buiten nog met zo een kop want het motregent. Moet zon zon en zon zijn. Moet je bv eens kijken op lacubanita.nl. Ze hebben de actor funny January. Kots

Annelies - 17-01-’20 14:26
Annelies

De laatste zin ging niet goed op mijn iPhone. Het moet zijn_ ze hebben als actie : sunny January :(

Annelies - 17-01-’20 14:29
Kerstvrouw

Tja, de zon is schijnbaar alles voor de mens. De mens aanbidt de zon. De mens kan niet zonder zon. Is dat ding even niet zichtbaar, slaan de paniek en sombere gevoelens alweer toe. Triest en verwaand volk hier. Lijkt wel of ze de zon als hun levenspartner zien.

Kerstvrouw - 17-01-’20 18:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.