« Negatief | Home | Laatste blog? »

Warm weer door Omega blokkade

Maandag 20 April 2020 at 11:12 am.

Weer wat geleerd, het is alweer veels te warm voor de tijd van het jaar en het groen knalt de grond uit. En ik zie ook wel dat we voornamelijk oostenwind hebben, dus ik kan verklaren waarom het al zo warm is, maar wat ik niet wist dat het samenhangt met de Omega blokkade:

"Depressies buigen dan af naar bijvoorbeeld de Middellandse Zee of trekken ver ten noorden van ons. Op de kaart lijkt het hogedrukgebied dan een vorm aannemen, die sterk lijkt om de Griekse letter Omega. Dit is dan ook de reden dan zo’n blokkade een Omega-blokkade wordt genoemd."

elf reacties

erica

Dat wist ik ook niet. De letter omega ken ik wel. Was dat op het nieuws? Het groen dendert eruit idd. De gieter staat iedere dag klaar. Toch een uitje dan maar.Blij dat je weer terug bent. Hopelijk blijft het gezellig.

erica - 20-04-’20 13:58
Marian

Fijn dat je weer terug bent Prozac.De oostenwind is op dit moment gelukkig nog wel gemeen koud.Ik was vanmorgen in me tuin op het noorden onkruid aan het peuteren maar wel met 3 lagen kleren anders was het te koud.Maar merk wel dat me tuin heel droog is en als ik het goed begrijp van die omegaring zit het weer voorlopig weer op slot.

Marian - 20-04-’20 14:06
Winterwoman

Interessant artikel! Ik heb even gegoogeld en las dat de ijzig koude afsluiting van de winter van 2017-2018 ook werd veroorzaakt door een omega-blokkade.
Ga zo door met dit soort blogs Prozac, leuk!

Winterwoman - 20-04-’20 21:45
Annelies

Regen zou een verademingd zijn

Annelies - 22-04-’20 17:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hadden we die omega blokkade ook niet 2 jaar geleden in 2018? Ik hoop niet dat we een herhaling van de lente/zomer 2018 krijgen want dat is de ergste zomer ooit geweest. Erg jammer dat we deze april maand zomers weer hebben gehad. Zo duurt de zomer ook weer extra lang. Nou laten we hopen op westenwinden en op regen.

IemandUitDeRandstad - 22-04-’20 17:18
Franca

Hier in het Zuid Oosten tikt het vandaag de 24 graden aan. Voor mij al weer veel te warm. Merk dat weer in mijn slaap gedrag in de nacht. In het appartement gisteren ook weer 24 graden. Dat is te warm om te poetsen en koken en werken. Ik hoop ook inderdaad niet dat we een herhaling van de zomer van 2018 krijgen, toen was het de hele zomer lang een oostenwind en super heet maanden lang. Als het nu al 24 graden is, doet me dat vrezen voor de maand juli en augustus.

Franca - 23-04-’20 11:24
annelies

in Peel brandt de grootste brand ooit gemeten. nu al. in Juli-Augustus is er geen bos over als we alleen maar zoveel mogelijk zonkrijgen.

annelies - 23-04-’20 12:03
Kerstvrouw

Als er nou eens een manier was om de boel om te draaien, zodat we in de winter Oostenwind hebben en in de zomer (Zuid)westenwind. Dan hebben we denk ik ook weer eens gezellige winters!
Het weer is inderdaad wel saai en voorspelbaar de laatste jaren. In de lente, zomer en gedeeltelijke herfst warm en droog en in het andere stuk herfst en in de winter warm en regenachtig. We hebben geen weermensen meer nodig!
Goed dat je het toch nog wil proberen hier, Prozac!

Kerstvrouw - 24-04-’20 19:10
Franca

Die Peel brand roken we in de plaat waar ik woon. Het is een verschrikkelijke ramp. Ik probeer mijn woning weer te koelen. Het is binnen 24 graden geworden. Wil airco nog niet aanzetten nu, vind ik te vroeg. Dan moet ik de plank in de raam bevestigen. Vreemd dat het al zo vroeg zo warm wordt. Heb vandaag wat zitten lezen over de omega blokkade.

Franca - 24-04-’20 20:06
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Precies als de wind nou eens in de winter langdurig uit het oosten zou kunnen waaien dan hebben we weer eens gezellige winters zoals het hoort. Maar oostenwind in de zomer of lente moet je niet hebben. 24 graden in april is absurd en dat hadden we de eerste week van april al. Erg triest van die brand in Peel.

IemandUitDeRandstad - 25-04-’20 17:55
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Maar voor komende week zie ik regen en dan is het hopelijk klaar met de zon en strakblauwe luchten dag in dag uit. De temperaturen zijn ook wat minder hoog dus dat is ook goed.

IemandUitDeRandstad - 25-04-’20 18:01


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.